Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Koffiekamer - AEX – 02/07 Paardenfluisteraars en onderbuiksprekers.

370 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 19 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 juli 2009 18:02
    morgen weer omhoog dan maar?

    ben ik in mn 1tje als ik zeg dat het een vreemde week is geweest?

    morgen Amerika vrij en in ons 1tje doen we niks dus doe dan maar omhoog?

    of gaan we het diepe dal opzoeken.

    de profs met hun statistieken staan denk ik even buitenspel hier. pessimisten optimisten. TA FA volgens mij is elke verwachting een verkeerde ;) op dit moment.

    naja op naar morgen.

    mvgr wish...
  2. [verwijderd] 2 juli 2009 18:04
    @BB thnx voor de reactie.

    Heb oliehandelroddel gemist. Linkje?

    Volgende keer zodra ik met FTI op winst sta, toch maar even een break-even stoploss zetten ;-)

    Ff verkoop-ordertje voor FTI erin knallen (break-even)

    Edit: nee laat maar, ik neem de gok. Mag wel met de winst van vandaag.
  3. [verwijderd] 2 juli 2009 18:07
    minder dan 300 comments hier vandaag.

    hoeveel eurotjes zouden die porto's waard zijn vandaag...

    :):):):)

    hoe makkelijk de heren en dames over geld praten geeft wel duidelijk aan dat er genoeg is...

    vette knipoog van wish ;)

  4. forum rang 10 voda 2 juli 2009 18:09
    AMSTERDAM VANDAAG: Banenrapport VS stuurt AEX omlaag


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is donderdag met fors verlies gesloten. Een tegenvallend banenrapport uit de Verenigde Staten stuurde de AEX scherp omlaag.

    De AEX-index sloot donderdag 2,9% lager op 252,69 punten, de Midkap verloor 1,0% op 368,13 punten en de Smallcap eindigde 1,0% lager op 392,74 punten.

    Het verlies op de Amsterdamse beurs valt te verklaren door een somber banenrapport uit de Verenigde Staten, zegt handelaar Peter Jurgens van Keijser Capital. De werkgelegenheid in de VS bleek in juni met 467.000 banen te zijn afgenomen, terwijl werd gerekend op een afname van 'slechts' 350.000.

    Die klap kwam de beurs niet meer te boven, stelt Jurgens. Na positieve cijfers over de Amerikaanse fabrieksorders kreeg de beurs een klein steuntje in de rug, maar die opleving mocht geen naam hebben, aldus de handelaar. Volumes waren laag.

    Verder kregen beleggers tijdens beurs het rentebesluit van de Europese Centrale Bank te verwerken. De ECB hield de rente zoals verwacht op 1,0%. De markt nam het ter kennisgeving aan. De beslissing van de centrale bank had totaal geen effect op de beurzen, zegt Jurgens.

    TomTom was de grootste daler binnen de Amsterdamse hoofdindex. De maker van persoonlijke navigatie apparatuur ging onderuit in de aanloop naar de start van de claimemissie. Het veroorzaakt nervositeit onder beleggers, zegt Jurgens. Het aandeel verloor 10%.

    SBM Offhore (+1,0%) was e e n van de spaarzame stijgers. De toeleverancier aan de oliesector kreeg een adviesverhoging van Bank of America. Analisten van de zakenbank zien met mogelijkheden voor nieuwe contracten, met name in Brazilie en West-Afrika, verder opwaarts potentieel.

    In het middensegment was Oce de grootste verliezer nadat de printerfabrikant de resultaten over zijn fiscaal tweede kwartaal bekendmaakte. In de driemaandsperiode tot en met mei viel de onderneming terug in de rode cijfers. Het aandeel verloor 8,9%.

    De Amerikaanse beurs is vrijdag gesloten in verband met de viering van Independence Day. Handelaar Jurgens verwacht daarom een lange, saaie dag op de Amsterdamse beurs.

    Op de macro-economische agenda voor vrijdag staat de Europese inkoopmanagersindex voor de dienstensector om 10.00 uur. Een uur later volgen cijfers over de detailhandelsverkopen in de eurozone.

    Staatsobligaties sloten hoger. De euro noteerde op $1,4007, tegen $1,4114 om 08.20 uur.



    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; ben.zwirs@dowjones.com

  5. forum rang 10 voda 2 juli 2009 18:10
    En een andere bron:

    Damrak in mineur door werkloosheidscijfers VS
    2 juli 2009, 18:00 | ANP
    AMSTERDAM (AFN) - Beleggers op de Europese aandelenmarkten lieten zich donderdag flink ontmoedigen door tegenvallende Amerikaans werkloosheidscijfers. Na publicatie van de data liepen de verliezen van eerder op de dag scherp op.

    De Amsterdamse AEX-index sloot 7,60 punten, ofwel 2,9 procent, lager op 252,69 punten. De MidKap-index verloor 1 procent tot 368,13 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt zagen dalingen van 2,5 tot 3,8 procent.

    In juni gingen er in de VS, buiten de landbouwsector, 467.000 banen verloren. Dit was veel meer dan de 363.000 waar analisten op hadden gerekend. De werkloosheid steeg tot 9,5 procent, de hoogste stand sinds 1983. Het aantal mensen dat afgelopen week voor het eerst een werkloosheidsuitkering aanvroeg, was iets lager dan verwacht, maar beleggers hechtten daar minder waarde aan.

    Europese macrocijfers

    Voor de publicatie van de cijfers uit de VS was de stemming al negatief beïnvloed door Europese macrocijfers. Hieruit bleek datn dat de industriële producentenprijzen in de eurozone in mei onverwacht waren gedaald. Ook bleek dat in mei de werkloosheid in de landen die de euro hebben ingevoerd tot het hoogste niveau in tien jaar is gestegen.

    In Amsterdam was het aandeel Océ met een koersverlies van 8,9 procent een van de grootste dalers. De printerfabrikant maakte voorbeurs teleurstellende kwartaalcijfers bekend. De nettowinst kwam uit op 14 miljoen euro en de omzet daalde tot 676 miljoen euro. Het bedrijf kondigde verder aan driehonderd banen te schrappen bovenop eerder aangekondigde ontslagen.

    Olieprijs

    De olieprijs daalde scherp. Een vat ruwe Amerikaanse olie werd 3,7 procent goedkoper en kostte 66,70 dollar. De aandelen van de grote Europese olieconcerns leverden in. Total daalde in Parijs 3,8 procent, BP in Londen 1,9 procent. In de AEX werd Shell 3,4 procent minder waard.

    In de AEX-index waren de dalers veruit in de meerderheid. De producent van navigatiekastjes TomTom daalde 10 procent. Ook de financiële aandelen waren onderin te vinden. Bankverzekeraar ING en verzekeraar Aegon verloren 6,1 en 5,7 procent. De euro noteerde 1,4005 dollar. Aan het slot van de handel op woensdag stond de Europese munt nog op 1,4130 dollar.

  6. [verwijderd] 2 juli 2009 18:15
    FTI JUL 2009
    Laatste 252,4500 18:13 2
    +/- -7,3000 -2,81%
    Slot 259,7500 01-07-09
    Open 257,7000 08:00
    Hoog 258,3500 08:19
    Laag 251,5500 17:37

    Die dumperts bij het slot hebben vast wel een beetje spijt nu ^_^

    Het moest een tijd worden dat die FTI tot 22.00 uur verhandelbaar wordt.
  7. Brievenbus 2 juli 2009 18:47
    quote:

    Mr. Aldi schreef:

    @BB thnx voor de reactie.

    Was brekend nieuws op CNBC, vanaf de vloer.
    Geneuzel over "unauthorised trading" die verantwoordelijk zou moeten zijn geweest voor de recente stijging van de olieprijs, meteen olie lager natuurlijk, dus beursen meteen stevig onder druk....
    Zie bij ons RD...
  8. [verwijderd] 2 juli 2009 18:54
    Ik moet zeggen dat ik het ook totaal niet begrijp dat die beurs niet gewoon doorstijgt. We worden dagelijks overvallen door zeer positieve economische berichten die het doorstijgen van de internationale beurzen toch zou moeten rechtvaardigen. Ik snap het gewoon niet................
    Maar wat ik wel snap als blijkt dat die green shoots verdacht veel op onkruid lijkt, dan snap ik het wel dat die beurzen niet doorstijgen dan wel ;-)
  9. [verwijderd] 2 juli 2009 19:02
    quote:

    Wistikhetmaar schreef:

    Ik moet zeggen dat ik het ook totaal niet begrijp dat die beurs niet gewoon doorstijgt. We worden dagelijks overvallen door zeer positieve economische berichten die het doorstijgen van de internationale beurzen toch zou moeten rechtvaardigen. Ik snap het gewoon niet................
    Misschien heb je de foute zender opstaan?

    Kunnen pinguins vliegen?

    Ook onbegrijpelijk ;)

    www.youtube.com:80/watch?v=bSEGj3PK4Is
  10. [verwijderd] 2 juli 2009 19:14
    Bron: Profit Radar

    Krise schon vorbei? von Volkmar Michler

    Liebe Leserin, lieber Leser,

    Wenn man sich die Kursentwicklung der weltweiten Börsen der letzten Wochen anschaut, dann müsste die Rezession eigentlich schon vorbei sein.

    Zumindest spiegeln die Börsen die Hoffnung auf ein baldiges Endes der Krise wieder.

    Ich komme gerade von einem 3-wöchigen Frankreich-Aufenthalt wieder. Wenn man dort gemütlich auf der sonnigen Terrasse seines Ferienhauses in Südfrankreich sitzt, ist in der Tat von Krise kaum etwas zu spüren.

    Doch man muss sich nur mit den Leuten unterhalten und die örtlichen wie überregionalen Medien verfolgen. Mein Eindruck ist: Die Krise in Frankreich ist noch lange nicht vorbei. Ein Indiz dafür sind nicht nur die unglaublichen Rabatt-Schlachten mit Preisnachlässen von bis zu 70%.

    Ein weiteres beunruhigendes Indiz ist auch die sprunghaft gestiegene Arbeitslosigkeit. Zwar verlangsamt sich mittlerweile der Anstieg wieder etwas, doch wir reden immer noch über 2.000 neue Arbeitslose, und zwar pro Tag.

    Große Konzerne mit weltweitem Ruf wie der französische Konzern Thomson stehen auf der Kippe. Thomson ist vor allem für die Unterhaltungselektronik bekannt und ist vor allem durch unzählige Aufkäufe gewachsen.

    Auf der Kaufliste standen zum Beispiel auch deutsche Namen wie Telefunken, Nordmende und Saba. Bei Thomson stehen rund 25.000 Mitarbeiter auf der Gehaltsliste. Massenhafte Entlassungen führen aber unweigerlich zu einem Rückgang der Kaufkraft.

    Die links-liberale Zeitung Le Monde hat aus diesem Grund vehement davor gewarnt, jetzt schon von einem baldigen Ende der Krise auszugehen.
  11. [verwijderd] 2 juli 2009 19:30
    quote:

    Brievenbus schreef:

    Was brekend nieuws op CNBC, vanaf de vloer.
    Geneuzel over "unauthorised trading" die verantwoordelijk zou moeten zijn geweest voor de recente stijging van de olieprijs, meteen olie lager natuurlijk, dus beursen meteen stevig onder druk....
    Zie bij ons RD...
    Behalve de gebruikelijke speculatie tov de USD en het consequent oppompen van de Olieprijs zie ik weinig verschil met 3 jaar terug.
    Dus wat is er dan aan de hand ?

  12. [verwijderd] 2 juli 2009 19:34
    Toch maar blij dat ik niet naar die positivo's in de KK heb geluisterd :-). Blij dat ik mijn eigen visie en mijn bekritiseerde PUTS SEPT 220 heb AANGEHOUDEN in tegenstelling wat hier gisteren en eregisteren werd geadviseerd :-)
  13. Brievenbus 2 juli 2009 19:46
    quote:

    SuperBeer29 schreef:

    Toch maar blij dat ik niet naar die positivo's in de KK heb geluisterd :-). Blij dat ik mijn eigen visie en mijn bekritiseerde PUTS SEPT 220 heb AANGEHOUDEN in tegenstelling wat hier gisteren en eregisteren werd geadviseerd :-)
    Euh, zou met het kraaien van je victorie in hoofdletters niet wachten tot je voornoemde puts met stevige winst hebt weggedaan?
    Want vanwege de stevige component aan tijdswaarde die er in zit verwacht ik niet dat ze al echt spectaculair in waarde zijn gestegen?
    Ook al omdat we het over de strike 220 hebben?
  14. due_to_revenue 2 juli 2009 19:48
    quote:

    SuperBeer29 schreef:

    Toch maar blij dat ik niet naar die positivo's in de KK heb geluisterd :-). Blij dat ik mijn eigen visie en mijn bekritiseerde PUTS SEPT 220 heb AANGEHOUDEN in tegenstelling wat hier gisteren en eregisteren werd geadviseerd :-)
    Je slaat de spijker op zijn kop. Precies hetzelfde wat ik vandaag had. Heb puts 245 Juli lopen. Gelukkig eigen visie vastgehouden. Crisis is nog niet over!
  15. [verwijderd] 2 juli 2009 20:06
    quote:

    wishmaster schreef:

    morgen weer omhoog dan maar?

    ben ik in mn 1tje als ik zeg dat het een vreemde week is geweest?

    morgen Amerika vrij en in ons 1tje doen we niks dus doe dan maar omhoog?

    of gaan we het diepe dal opzoeken.

    de profs met hun statistieken staan denk ik even buitenspel hier. pessimisten optimisten. TA FA volgens mij is elke verwachting een verkeerde ;) op dit moment.

    naja op naar morgen.

    mvgr wish...
    de rsi is flauwtjes, het volume is laag en de 915 (steun in opgaand trendkanaal) in de s&p heeft niet gehouden. We gaan dus een fors lager niveau opzoeken komende tijd...
  16. [verwijderd] 2 juli 2009 20:11
    quote:

    Brievenbus schreef:

    [quote=SuperBeer29]
    Toch maar blij dat ik niet naar die positivo's in de KK heb geluisterd :-). Blij dat ik mijn eigen visie en mijn bekritiseerde PUTS SEPT 220 heb AANGEHOUDEN in tegenstelling wat hier gisteren en eregisteren werd geadviseerd :-)
    [/quote]

    Euh, zou met het kraaien van je victorie in hoofdletters niet wachten tot je voornoemde puts met stevige winst hebt weggedaan?
    Want vanwege de stevige component aan tijdswaarde die er in zit verwacht ik niet dat ze al echt spectaculair in waarde zijn gestegen?
    Ook al omdat we het over de strike 220 hebben?
    Slechts +33% vandaag, en een weekje eerder of later sluiten maakt niks uit. Dit instrument past precies bij de visie en de termijn investering die ik in gedachten heb, en daarbij kan niemand in de KK mij van veranderen :-).

    Ennehh... hoorde ik niet een zekere brievenbus ook niet claimen dat je porto op yearhigh stond? Dat moesten wij toch ook maar even met zijn allen aanhoren... en volgens mij heb je niks met 'stevige' winst weggedaan :-) (of calls geschreven)
  17. [verwijderd] 2 juli 2009 20:17
    quote:

    Mr. Aldi schreef:

    Als SB ze tot expiratie vasthoudt, is ie zijn geld wel kwijt. Heb je break-even niveau al uitgerekend voor die optie SB?

    Das niet 220 ^_^
    Wat als en wat dan :-). Als ik niet tijdig naar deze 220jes was gefietst en mijn juli's 240 had aangehouden dan zat ik nu nog steeds met een flink negatief rendement dat zich pas corrigeert bij een aex van ~245, beetje zonde niet :-). Premiesloop is toch een stuk minder met een 'verre'optie lijkt mij :-) (net als sommigen over belachelijke +300 dec 09's en +400 dec 10's zitten te praten...)
370 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 19 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.453
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.942
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.476
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.091
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.534
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.359
AMG 965 125.845
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.161
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 315
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.662
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.700
ASML 1.762 77.051
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.667
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def)
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht