Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Gamma Terug naar discussie overzicht

Halfjaarcijfers

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 juli 2009 09:08
    Halfjaarbericht Gamma Holding
    (29/07/09 08:25 CET)

    Omzet: EUR 326 miljoen (halfjaar 2008: EUR 375 miljoen);
    EBITDA1 exclusief herstructureringskosten: EUR 22,2 miljoen (halfjaar 2008: EUR 43,8 miljoen);
    Netto groepsresultaat exclusief herstructureringskosten en bijzondere waardevermindering (impairment): EUR -11,8 miljoen (halfjaar 2008: EUR 15,9 miljoen);
    Herstructureringskosten: EUR 9,8 miljoen (halfjaar 2008: EUR 0,4 miljoen);
    Bijzondere waardevermindering van EUR 32,9 miljoen (halfjaar 2008: nihil);
    Netto groepsresultaat: EUR -53,3 miljoen (halfjaar 2008: EUR 15,6 miljoen);
    Operationele personeels- en overige bedrijfskosten EUR 13,2 miljoen lager;
    Verbeterde financieringsovereenkomst.
    Halfjaarverslag van de Raad van Bestuur

    In de eerste zes maanden van 2009 bleven de marktomstandigheden voor Gamma Holding uitzonderlijk moeilijk. In dat verband wordt het programma van kostenbesparingen en herstructureringen versneld doorgevoerd. Vergeleken met het eerste halfjaar van 2008 kwamen, ondanks groei van de uitgaven bij Exotic Fabrics, de operationele personeels- en overige bedrijfskosten EUR 13,2 miljoen lager uit.

    In het eerste halfjaar van 2009 kwam de omzet van de groep uit op EUR 326 miljoen (halfjaar 2008: EUR 375 miljoen). Daarin is een positief effect van EUR 2,5 miljoen begrepen door valutaontwikkelingen.

    EBITDA(1) van de groep exclusief herstructureringskosten bedroeg EUR 22,2 miljoen (halfjaar 2008: EUR 43,8 miljoen). Valutaontwikkelingen hadden een positief effect van EUR 2,4 miljoen. De daling van de EBITDA werd veroorzaakt door de lagere omzet en daardoor onderbezetting van de fabrieken. Daarnaast nam de toegevoegde waarde af als gevolg van prijsdruk en voorraadafbouw.

    Het netto groepsresultaat exclusief herstructureringskosten en bijzondere waardevermindering kwam uit op EUR -11,8 miljoen (halfjaar 2008: EUR 15,9 miljoen).

    De herstructureringskosten bedroegen in de eerste zes maanden EUR 9,8 miljoen (halfjaar 2008:
    EUR 0,4 miljoen).

    Als gevolg van verslechterde marktomstandigheden heeft de toetsing van bedrijfswaardeberekeningen geleid tot een bijzondere waardevermindering van immateriële en materiële vaste activa van EUR 32,9 miljoen bij Filtration en Coating & Composites (halfjaar 2008: nihil).
    Het netto groepsresultaat kwam uit op EUR -53,3 miljoen (halfjaar 2008: EUR 15,6 miljoen), met name als gevolg van de gedaalde EBITDA(1) en bijzondere waardevermindering van immateriële en materiële vaste activa.

    Industrial Solutions

    De omzet van Industrial Solutions kwam in het eerste halfjaar van 2009 uit op EUR 185 miljoen (halfjaar 2008: EUR 231 miljoen). Valutaontwikkelingen hadden een positief effect van EUR 4,6 miljoen.

    EBITDA(1) exclusief herstructureringskosten van de sector bedroeg EUR 4,1 miljoen (halfjaar 2008: EUR 24,3 miljoen). Valutaontwikkelingen hadden een effect van positief EUR 2,4 miljoen.

    De omzet van Belting kwam uit op EUR 112 miljoen (halfjaar 2008: EUR 135 miljoen). Wereldwijd stelden klanten hun orders uit en liepen grotere projecten bij Original Equipment Manufacturers (OEM's) vertraging op. Dat gold voor alle typen banden, vooral in de bouw- en textielsector en in de chemische, metaal-, hout- en automobielindustrie. Ook de vervangingsmarkt ondervond hinder van de recessie, met name doordat klanten op onderhoudskosten gingen besparen. De voedingsindustrie bleek daarentegen minder recessiegevoelig. De business unit ontwikkelde voor deze industrietak een nieuwe generatie modulaire radiusbanden voor het laten rijzen, koelen en bevriezen van voedsel. Bovendien werd een flexibele persband op de markt gebracht die speciaal geschikt is voor scheidingsmachines op het gebied van vlees en gevogelte.

    De omzet van Filtration bedroeg EUR 46 miljoen (halfjaar 2008: EUR 58 miljoen). De teruglopende vraag naar filterproducten deed zich wereldwijd voor, met name in de mijnbouw, de chemische en de automobielindustrie. OEM's, werkend voor uiteenlopende industrietakken, stelden hun bestedingen uit. De afzet in de voedingsindustrie bleef echter stabiel. Filtration lanceerde enkele nieuwe en verbeterde producten, waaronder thermoplastisch gelaste, naadloze en daardoor niet-lekkende filterzakken, metalen geribbelde banden voor de productie van golfkarton en speciaal genaaide filterbanden voor horizontale en roterende vacuümfilters.

    De omzet van Coating & Composites kwam uit op EUR 27 miljoen (halfjaar 2008: EUR 38 miljoen). Door bezuinigingen op advertentiebudgetten nam vooral bij seemee® (doek voor mediatechniek) de vraag sterk af. Ook de omzet van duraskin® (tent- en overkappingdoek) bleef achter, maar kon deels worden gecompenseerd door het leveren van gecoat doek voor het wereldkampioenschap voetbal 2010 in Zuid-Afrika. In dat verband werd de stadionoverkapping van 'Soccer City' in Johannesburg van meer dan 60.000 m2 stof voorzien en werd voor 'Green Point' in Kaapstad zowel de dakconstructie als de voorgevel verzorgd. Coating & Composites nam eerder ook de overkapping van de nieuwe Rhein Neckar Arena voor haar rekening, het stadion van de succesvolle Duitse voetbalclub Hoffenheim.

    Lifestyle Fabrics

    De omzet van Lifestyle Fabrics bedroeg EUR 141 miljoen (halfjaar 2008: EUR 144 miljoen). Valutaontwikkelingen hadden een negatief effect van EUR 2,1 miljoen.

    EBITDA(1) exclusief herstructureringskosten kwam uit op EUR 18,6 miljoen (halfjaar 2008: EUR 20,3 miljoen). Valutaontwikkelingen hadden geen effect.

    De omzet van Sleep Care Fabrics bedroeg EUR 61 miljoen (halfjaar 2008: EUR 70 miljoen). In het eerste halfjaar produceerden matrasfabrikanten minder en werden bestaande voorraden verder afgebouwd. De Amerikaanse markt vertoonde daarentegen licht herstel. Op de internationale meubel- en beddenindustriebeurs Interzum in het Duitse Keulen wist de business unit weer een nieuw product te introduceren: Purotex®, een gepatenteerde, revolutionaire technologie voor het creëren van een gezonde en schone slaapomgeving. In deze nieuwe matrasstof zijn natuurlijke, probiotische microflora aangebracht die bedluisallergenen neutraliseren en de ontwikkeling van schadelijke bacteriën tegenhouden. De business unit ontving voor deze ecologische innovatie een Interzum Award voor Intelligent Material & Design in de topcategorie 'Best of the Best'.

    Exotic Fabrics hield zich goed staande. De omzet van de business unit steeg in het eerste halfjaar met 8% van EUR 74 miljoen in 2008 naar EUR 80 miljoen in 2009 door extra verkoopinspanningen. Deze groei werd in het eerste kwartaal gerealiseerd. De omzet in het tweede kwartaal bleef op het niveau van vorig jaar. Het topmerk Vlisco opende een derde flagship store in Abidjan (Ivoorkust) en lanceerde met succes haar nieuwe collectie 'Éclat de Nature'. Succes was er ook in Ghana, waar voor een klant ter ere van het staatsbezoek van de Amerikaanse president op 12 juli 2009 een speciaal Obama-dessin is gemaakt.

    Discontinued Operations

    De omzet van Discontinued Operations bedroeg EUR 36 miljoen (halfjaar 2008: EUR 40 miljoen).

    Ten opzichte van andere onderdelen binnen de groep had Verseidag Ballistic Protection minder te kampen met de recessie. In het eerste halfjaar steeg de omzet, mede dankzij de levering van kogelwerend materiaal aan Europese en Amerikaanse leger- en politiekorpsen en bepantsering voor legervoertuigen. Het bedrijfsonderdeel ontwikkelde bovendien boordschutterbescherming voor op schepen. Dit betreft een sp
  2. [verwijderd] 29 juli 2009 09:22
    Eerste reactie:
    - inhoudelijk beperkte hoeveelheid nieuws
    - omzet valt licht tegen en winst lager dan prognoses
    - bevestiging positieve verwachtingen over schuldpositie
    - EBITDA blijft redelijk op peil, van belnag voor verbetering schuldposities
    - negatief resultaat - 53,3 M goeddeels bepaald door herstructureringskosten (9,8 M) en vooral (meer nog) eenmalige afwaardering (32,9M);
    - per saldo gemengd bericht; onzekerheid neemt niet af of toe; zie weinig aanknopingspunten voor snelle koersontwikkeling omhoog of omlaag.

    PI
  3. [verwijderd] 31 juli 2009 16:41
    EBITDA vind ik toch wel hoopgevend hoor. schuld/ebitda van 7,5 moet toch haalbaar zijn zou je denken. Zelfs als de economie geen herstel laat zien. Alleen als de economie nog ernstig zou verslechteren denk ik dat de covenanten nog verbroken zouden kunnen worden. De banken lachen zich natuurlijk dood. Dikke rente, dik dividend en een groter belang aan het einde van het verhaal waarschijnlijk.
  4. [verwijderd] 31 juli 2009 21:38
    Is er ook besproken dat in een eventueel beter klimaat ze hier weer onderuit kunnen ?
    Want het woeker dividend op de pref's. geld toch over die 35 miljoen, of zie ik dat verkeerd ?
    Dan zou dat dus 5 miljoen rechtstreeks uit de winst zijn ?
  5. [verwijderd] 1 augustus 2009 00:08
    quote:

    Snance schreef:

    Is er ook besproken dat in een eventueel beter klimaat ze hier weer onderuit kunnen ?
    Want het woeker dividend op de pref's. geld toch over die 35 miljoen, of zie ik dat verkeerd ?
    Dan zou dat dus 5 miljoen rechtstreeks uit de winst zijn ?
    Met dit recht mogen de banken een deel van de financiering à EUR 30 miljoen
    in nieuw uit te geven cumulatief preferente aandelen omzetten. Het dividend op de cumulatief
    preferente aandelen is 12% over het op die aandelen gestorte bedrag. Het bankensyndicaat kan
    hiermee gezamenlijk ten minste 50,1% van de stemrechten in het vergrote geplaatste
    aandelenkapitaal van Gamma Holding verkrijgen.

    Het is erg vaag allemaal vind ik. een deel van 30 miljoen, dat kan 1 miljoen zijn maar ook 29,9 miljoen.
  6. [verwijderd] 1 augustus 2009 00:35
    Nog even er in gedoken

    • negentien miljoen achtendertigduizend (19.038.000) twaalf procent (12%) cumulatief
    preferente aandelen,
    elk groot twee euro vijftig cent (EUR 2,50).

    6. De algemene vergadering kan besluiten tot intrekking van twaalf procent (12%) cumulatief
    preferente aandelen met gehele terugbetaling op die aandelen.
    In geval van intrekking met terugbetaling wordt naast de terugbetaling van het nominale
    bedrag een uitkering gedaan die gelijk zal zijn aan het aan die aandelen toe te rekenen
    saldo van de in artikel 23 bedoelde agioreserve op de dag van de intrekking, vermeerderd
    met een bedrag ter grootte van de uitkering zoals bedoeld in artikel 26 lid 4 onder
    b. te berekenen naar tijdsgelang over de periode vanaf de dag volgend op de laatste dag
    van het laatste boekjaar waarover een jaarrekening is vastgesteld tot en met de dag voor
    de intrekking van die aandelen, mits eerst tevens een uitkering als bedoeld in artikel 26
    lid 7 plaatsvindt aan de houders van gewone preferente winstdelende aandelen ter grootte
    van het bedrag zoals bedoeld in artikel 26 lid 4 onder a., te berekenen naar tijdsgelang
    over diezelfde periode en vermeerderd, indien van toepassing, met het tekort ten aanzien
    van de twaalf procent (12%) cumulatief preferente aandelen als bedoeld in artikel 26 lid
    4 sub b. één en ander onverminderd het bepaalde in artikel 2:105 lid 4 van het Burgerlijk
    Wetboek.

    Het kan dus weer recht gezet worden. Het is erg laat en erg ingewikkeld voor mijn eenvoudige brein dus ik hou het nu even voor gezien. Ikhoop dat je er wat mee kunt en als het voor jouw brein wat minder ingewikkeld is, hoor ik het graag :)
  7. [verwijderd] 1 augustus 2009 10:02
    AB'tje voor je zoekwerk :-)

    Ik ga nu gewoon uit van een inkoop programma over misschien een jaartje ofzo

    Wat me goed stemt is dat in deze "slechte" tijd de omzet relatief goed blijft.
  8. [verwijderd] 1 augustus 2009 21:56
    quote:

    Snance schreef:

    AB'tje voor je zoekwerk :-)

    Ik ga nu gewoon uit van een inkoop programma over misschien een jaartje ofzo

    Wat me goed stemt is dat in deze "slechte" tijd de omzet relatief goed blijft.
    Het zal niet goedkoop zijn. Zeker voor degene die er niet teveel voor betaald hebben is het goede nieuws dat de banken die tevens groot aandeelhouder zijn dolgraag een groot percentage van de (toekomstige) winst willen hebben. ze zien er dus blijkbaar nog steeds brood in.
  9. [verwijderd] 3 augustus 2009 13:49
    het lijkt er op dat we op de weg terug zijn
    Voor en nadeel van een fonds met weinig deeltjes in omloop : het kan hard omhoog en net zo hard naar beneden :-)
  10. [verwijderd] 4 augustus 2009 14:39
    quote:

    Snance schreef:

    het lijkt er op dat we op de weg terug zijn
    Voor en nadeel van een fonds met weinig deeltjes in omloop : het kan hard omhoog en net zo hard naar beneden :-)
    Kan me tijden herinneren dat het toch keihard naar beneden ging :)
  11. [verwijderd] 4 augustus 2009 17:46
    quote:

    blaaskaak schreef:

    [quote=Snance]
    het lijkt er op dat we op de weg terug zijn
    Voor en nadeel van een fonds met weinig deeltjes in omloop : het kan hard omhoog en net zo hard naar beneden :-)
    [/quote]

    Kan me tijden herinneren dat het toch keihard naar beneden ging :)
    omhoog komt ook nog wel hoor, we moeten alleen even geduld hebben. hoeft ook niet van vandaag op morgen.

    GR. Rob
  12. [verwijderd] 4 augustus 2009 20:45
    Het gaat wel tergend langzaam, ben ingestapt voor 4,30 gemiddeld, van mij mag hij terug naar 30, waar hij de afgelopen 10 jaar minimaal boven gestaan heeft.
  13. [verwijderd] 5 augustus 2009 20:10
    quote:

    De Maanman schreef:

    Het gaat wel tergend langzaam, ben ingestapt voor 4,30 gemiddeld, van mij mag hij terug naar 30, waar hij de afgelopen 10 jaar minimaal boven gestaan heeft.

    Dat zal niet meevallen met de graaiende banken die tevens de grootste aandeelhouders zijn
  14. [verwijderd] 7 augustus 2009 09:36
    quote:

    blaaskaak schreef:

    [quote=De Maanman]
    Het gaat wel tergend langzaam, ben ingestapt voor 4,30 gemiddeld, van mij mag hij terug naar 30, waar hij de afgelopen 10 jaar minimaal boven gestaan heeft.
    [/quote]

    Dat zal niet meevallen met de graaiende banken die tevens de grootste aandeelhouders zijn
    De 30 euro is inderdaad nog erg ver en zie ik niet 1,2,3 op de borden komen, maar de 10 euro moet begin Q1 2010 erin zitten.

    Gamma moet weer zwarte cijfers gaan laten zien vooralsnog zit dat ernog niet in.

    Gr
  15. [verwijderd] 21 augustus 2009 20:18
    quote:

    Snance schreef:

    Je zou bijna denken dat er een verkoop bericht komt ?
    Koers nu bijna een euro hoger in een paar dagen tijd
    Koerssprong van vandaag is wel erg opvallend. Misschien wordt er de komende dagen meer bekend gemaakt.

    groeten,

    Arjan
  16. [verwijderd] 21 augustus 2009 20:51
    quote:

    Snance schreef:

    Wel interessant dat de weerstand op 4.90 euro lag, de volgende ligt op...20 euro plus !

    Ik denk dat de lange termijn technische vlieger voorlopig even niet opgaat voor Gamma. Er hangt een zware verwatering in de lucht
  17. [verwijderd] 22 augustus 2009 00:19
    quote:

    Snance schreef:

    Er hangt hier ook wel eens iets in de lucht..

    De boot weer gemist zeker ? In het vervolg even het nieuws volgen aub...
    Hmm ? Ik heb het over die lange termijn weerstand van 20 euro die je noemt. Reken maar dat dat een lange termijn weerstand is.
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.854
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.276
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.055
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.717
Aedifica 2 844
Aegon 3.257 320.412
AFC Ajax 537 7.029
Affimed NV 2 5.802
ageas 5.843 109.787
Agfa-Gevaert 13 1.900
Ahold 3.536 74.034
Air France - KLM 1.024 34.396
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.526
Allfunds Group 3 1.239
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 342
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.566
AMG 965 126.748
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.205
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.630
Arcelor Mittal 2.024 318.788
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.195
Aroundtown SA 1 189
Arrowhead Research 5 9.316
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.789
ASML 1.762 77.876
ASR Nederland 18 4.165
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 347
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.818
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.683

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 mei

    1. Consumentenvertrouwen juni (Dld)
    2. Consumentenvertrouwen mei (Fra)
    3. ASR jaarvergadering
    4. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    5. Inflatie mei, vlpg (Dld)
    6. OCI jaarvergadering
    7. Federal Reserve - Beige Book (VS)
    8. HP Q2-cijfers (VS)
    9. Salesforce Q1-cijfers (VS)
  2. 30 mei

    1. Azerion Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht