Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Crucell Terug naar discussie overzicht

Crucell krijgt 300mln$ aan contract Quinvaxem

209 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 aossa 20 augustus 2009 15:26
    De winnaar is Novartis, eten uit 2 ruiven: Quinvaxem en EasyFive (Panacea).

    BTW. Hoe zit het met die oude Berna deal met Shantha? Oya nog niet klaar met bestuderen van het archief?
    Is Novartis (eigenaar van Quinvaxem) er ook bij betrokken? Van wie zijn de productie licenties?
  2. forum rang 4 harvester 20 augustus 2009 20:44
    quote:

    Alpen schreef:

    [quote=bilbo3]
    Stel dat voor de overige landen ook voor een jaar aan orders is geplaatst, en dat is eigenlijk nog niet eens zo onlogisch, dan is er voor circa 500-550 miljoen aangekocht. in dat geval zou Crucell met haar order van 300 miljoen gewoon een markaandeel hebben van meer dan 50%.
    [/quote]
    De verwachte uitgaven voor pentavalent lijken in 2010 in de buurt te komen van de 600 Miljoen $, en voor de periode 2010-2012: rond de (600M + 500M + 400M=) 1,5 miljard $.

    Slide 3 in www.who.int/immunization/funding/GAVI...

    Interessant dus in 2011 yellow fever campaign.
    En je hebt gelijk: in 2010 USD 600m in 2011 USD 500m + 2012 USD 400m voor pentavalent.
    Gezien de wat mindere instroom van geld bij Gavi denk ik ook dat de toewijzing van de USD 1.5 miljard meer naar achteren is geschoven door Gavi.
  3. forum rang 4 aossa 20 augustus 2009 21:08
    Na 2012 wordt het het budget voor het pentavalent krapper (slide#3) ten voordele van pneumococcal en rotavirus vaccines (=> hexavalent ?)

    Vanaf 2014 is er extra funding nodig (slide#8).
  4. forum rang 4 aossa 4 september 2009 13:19
    Maar even thuisbrengen waar het tuis hoort.

    Door Ben Zwirs
    Van DOW JONES NIEUWSDIENST
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Crucell nv ondervindt relatief weinig prijsdruk bij de aanbestedingen voor kindervaccincocktail Quinvaxem, zo stelt een woordvoerster van het Leidse biotechconcern tegenover Dow Jones.
    "Wij hebben relatief weinig prijsdruk gezien vergeleken met anderen waardoor Quinvaxem een zeer winstgevend product voor ons is", aldus de zegsvrouw.
    De afgelopen weken gingen Indiase sectorgenoten van Crucell aan de haal met omvangrijke contracten met Unicef. Nadat Panacea Biotec twee weken geleden een order in de wacht sleepte, ontving sectorgenoot Shantha Biotechnics deze week een contract voor de levering van een vaccin tegen vijf kinderziektes aan de supranationale hulporganisatie.
    Jan Van den Bossche van Petercam signaleert in de toekenning van de contracten een verschuiving in de markt in vergelijking met de vorige aanbesteding. De vorige tender was de introductie van Crucell, terwijl bij de huidige aanbesteding de Indiase spelers de markt betreden.
    Crucell meldde twee weken geleden een eerste contract te hebben gesloten van $300 miljoen voor kindervaccincocktail Quinvaxem. Panacea kreeg een contract met een waarde van ruim $222 miljoen en Shantha ging zelfs aan de haal met een order van $340 miljoen. Net als bij de vorige aanbesteding verwacht Crucell meer orders in de komende jaren. Toen kreeg Crucell na een eerste contract van $230 miljoen nog twee orders van in totaal $270 miljoen.
    Uit de koersbeweging sinds Panacea de order in de wacht sleepte, maakt Van den Bossche op dat beleggers er niet op hadden gerekend dat de concurrentie uit India zo snel zo groot zou zijn. Sinds 19 augustus, toen Panacea melding maakte van de order, verloor het aandeel Crucell tot afgelopen donderdag ruim 7%, terwijl de Midcap 3,7% aandikte.
    Quinvaxem beschermt tegen vijf belangrijke kinderziekten: difterie, tetanus, kinkhoest, hepatitis B en Haemophilus influenzae type b. Het product was de afgelopen kwartalen de motor achter de resultaten van Crucell. In de tweede verslagperiode van dit jaar bedroeg de omzet van het concern EUR78,7 miljoen, in vergelijking met EUR59,6 miljoen een jaar eerder. De toename van 32% werd vooral gedreven door de groei van Quinvaxem, stelde Crucell.
    Analist Van den Bossche ziet vooral een gevaar in de mogelijke kracht van de Indiase spelers op het gebied van productiekosten. Hij gelooft echter, ondanks de potentiele prijsvoordelen bij concurrenten, dat het niet in het belang van Unicef is weer afhankelijk te worden van enkele spelers.
    Daarnaast wijst hij op het belang van een goede trackrecord, die ook door het bedrijf zelf wordt benadrukt. "Onze kracht is dat we in de periode van de huidige tender 2007-2009 in totaal meer dan 120 miljoen doses zullen leveren aan Unicef, meer dan welke speler ook. Dat maakt dat we betrouwbaar zijn en onze reputatie hebben bewezen."
    Wat betreft de toekomst vreest analist Guillaume van Renterghem van UBS dat Unicef de voorkeur zal geven aan Indiase medicijnmakers. Hoewel er tot nu toe nog geen aanbesteding is geweest voor India, en daarmee de mogelijkheid bestaat voor nieuwe contracten voor Crucell, verwacht hij dat de geschatte extra productiecapaciteit van met name Shantha het opwaarts potentieel voor Crucell ernstig beperkt of zelfs onwaarschijnlijk maakt.
    Voor de langere termijn houdt de marktvolger van UBS rekening met nog meer concurrentie voor het product van het Leidse biotechbedrijf. Hij wijst op de mogelijkheid dat er in de periode 2010-2011 nog vier vaccincocktails worden gekwalificeerd door wereldgezondheidorganisatie WHO, waarmee de competitie verder toeneemt.
    Ook SNS-analiste Ilja Zaanen wijst op de groeiende concurrentie. Zij gelooft dat Crucell de komende jaren marktaandeel zal verliezen en verlaagde haar advies op het fonds naar hold van buy. Kijkend naar de grote contracten voor sectorgenoten, is ze van mening dat de verkopen van Quinvaxem minder stabiel en voorspelbaar zijn dan eerder gedacht.
    Van den Bossche, die een hold-advies hanteert, blijft bij zijn eerdere oordeel over Quinvaxem: het is een groeiende markt, maar door het toenemend aantal leveranciers zal de groei van Quinvaxem afvlakken. De orders voor de Indiase concerns hebben geen gevolgen voor zijn ramingen. Hij verwacht dat de omzet van Quinvaxem in 2011 zal stabiliseren rond EUR200 miljoen.
    Crucell reageert met de mededeling dat de eerste order van $300 miljoen bedroeg en verwacht een groei ten opzichte van de vorige tenderperiode. Hierin kreeg Crucell in december 2006 een contract van $230 miljoen, gevolgd door $130 miljoen in mei 2008 en $140 miljoen in september 2008. Het totaal komt daarmee op $500 miljoen.
    "Dat er meer spelers op de markt zouden komen was ons bekend maar omdat de markt groeit, groeit daarmee ook ons contract", reageert de woordvoerster. Crucell blijft bij het standpunt dat het bedrijf goed gepositioneerd is voor toekomstige tenders.
    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; ben.zwirs@dowjones.com
    (END) Dow Jones Newswires
    September 04, 2009 07:03 ET (11:03 GMT)
    © 2009 Dow Jones & Company, Inc.
  5. forum rang 4 aossa 4 september 2009 13:21
    Mooie move van onze Jan VdB, hij volgt Crucell ook al jaren...

    Ook mooi van Crucell dat ze haast geen prijsdruk ondervonden en hun maximum capaciteit aan QV hoog in de markt kunnen wegzetten. Verwacht zeker nog orders van PAHO cs.
  6. forum rang 4 aossa 6 september 2009 16:57
    @winx08

    "Ben zeer benieuwd wanneer de toekenningen van de India tender worden gepubliceerd en wat de reactie van de bedoelde analisten zal zijn."

    Je wil toch niet vertellen dat de zopas toegekende hoeveelheden aan Panacea en Shantha exclusief de leveringen voor India zijn?

    @nederbelg: Weet jij hoe dat zit?
  7. forum rang 4 aossa 6 september 2009 17:40
    nederbelg - 7 aug 09, 07:47
    Omvang tender pentavalentvaccin voor 2010/2011/2012 is 600 mln. doses waarvan 135 mln voor India 51/42/42 en 470 mln. voor rest Unicef 160/150/150. Toewijzingen zullen uiterlijk volgende week aan kandidaatleveranciers medegedeeld worden.
  8. [verwijderd] 6 september 2009 21:26
    @aossa
    Nee dat vertel ik niet. Het wordt echter wel in het FD van 4 sept verteld.

    "UBS verwacht dat Unicef bij de aanbesteding voor India de voorkeur geeft aan Indiase vaccinmakers, wat de kans op een grotere order voor Crucell verkleint."

    Volop kansen dus voor UBS om straks met een downgrade te komen als blijkt dat Crucell ...niets.... levert in India. Zo'n tegenvaller hadden ze niet zien aankomen.

    waar het mij om gaat is de opmerkelijke bewegingen die een aantal analisten lijken te maken momenteel.

    p.s. ik denk overigens zelf incl,3 vooruit.
  9. forum rang 4 aossa 6 september 2009 22:39
    quote:

    winx08 schreef:

    p.s. ik denk overigens zelf incl,3 vooruit.
    Dank U

    Volgens mij is de tender India tesamen genomen met de rest (globale tender). De capaciteit van de Indische producenten/leveranciers zal immers voornamelijk op de Indische markt geplaatst worden, anders klopt er iets niet.

    Volgens de post van nederbelg:
    India: 135 milj doses (51/42/42)
    Rest: 470 milj doses (160/150/150)
    Totaal: 600 milj doses

    Mogelijk dat de Indiërs nog een partij in 2009 dienen te leveren, wat de hogere toekenning rechtvaardigt.
  10. forum rang 4 Sir Piet 7 september 2009 08:35
    quote:

    winx08 schreef:

    @aossa
    Nee dat vertel ik niet. Het wordt echter wel in het FD van 4 sept verteld.

    "UBS verwacht dat Unicef bij de aanbesteding voor India de voorkeur geeft aan Indiase vaccinmakers, wat de kans op een grotere order voor Crucell verkleint."

    Volop kansen dus voor UBS om straks met een downgrade te komen als blijkt dat Crucell ...niets.... levert in India. Zo'n tegenvaller hadden ze niet zien aankomen.

    waar het mij om gaat is de opmerkelijke bewegingen die een aantal analisten lijken te maken momenteel.

    p.s. ik denk overigens zelf incl,3 vooruit.
    india verhaal is allang bekend dus oud nieuws. voor mij een raadsel dat die analisten er steeds mee komen. het lijkt wel of de rest van crucell niet meer mee doet. overname van berna bedoelt om de winst dichterbij te brengen, niet meer niet minder. voorziet nu alle gelden voor ontwikkelings programma's en winst.
  11. [verwijderd] 7 september 2009 09:36
    quote:

    Sir Piet schreef:

    het lijkt wel of de rest van crucell niet meer mee doet. overname van berna bedoelt om de winst dichterbij te brengen, niet meer niet minder. voorziet nu alle gelden voor ontwikkelings programma's en winst.
    Op zich heb je natuurlijk gelijk, maar het is wel zaak dat "de rest van Crucell" dan eindelijk wel weer eens iets anders laat zien dan vogels in de lucht! Je hebt de laatste tijd bepaald niet meer de indruk met een "bruisend" bedrijf te maken te hebben!

    Ik denk dat we daar als aandeelhouders best over mogen morren. Is het nu inderdaad zo'n suffe club geworden of is dit "window-undressing" voor een hoger doel?
  12. forum rang 9 josti5 7 september 2009 09:50
    'of is dit "window-undressing" voor een hoger doel?'

    Ieder nieuw opgenomen feit in het MT/RvC/IR-zwartboek maakt het effect van deze mogelijke strategie alleen maar zwakker, ergo: de factor 'tijd' zal het opnamevermogen van dit zwartboek beperken: vroeger of later vallen er zware (carrière)klappen.
  13. [verwijderd] 7 september 2009 10:09
    quote:

    josti5 schreef:

    vroeger of later vallen er zware (carrière)klappen.
    Dat had ik er eigenlijk ook bij willen zetten. Met dit (PR?-)beleid is het MT in snel tempo het krediet weer aan het verspelen dat ze in het afgelopen jaar hadden opgebouwd.

    Ik denk dat als er nu een bestuurswissel zou worden aangekondigd waarbij Brus wordt vervangen door de Jong dat de koers daar flink van zou opveren.
  14. pardon 7 september 2009 10:22
    quote:

    munckf schreef:

    [quote=Sir Piet]
    het lijkt wel of de rest van crucell niet meer mee doet. overname van berna bedoelt om de winst dichterbij te brengen, niet meer niet minder. voorziet nu alle gelden voor ontwikkelings programma's en winst.
    [/quote]
    Op zich heb je natuurlijk gelijk, maar het is wel zaak dat "de rest van Crucell" dan eindelijk wel weer eens iets anders laat zien dan vogels in de lucht! Je hebt de laatste tijd bepaald niet meer de indruk met een "bruisend" bedrijf te maken te hebben!

    Ik denk dat we daar als aandeelhouders best over mogen morren. Is het nu inderdaad zo'n suffe club geworden of is dit "window-undressing" voor een hoger doel?
    www.dtf.nl
  15. forum rang 4 Sir Piet 7 september 2009 10:25
    quote:

    munckf schreef:

    [quote=Sir Piet]
    het lijkt wel of de rest van crucell niet meer mee doet. overname van berna bedoelt om de winst dichterbij te brengen, niet meer niet minder. voorziet nu alle gelden voor ontwikkelings programma's en winst.
    [/quote]
    Op zich heb je natuurlijk gelijk, maar het is wel zaak dat "de rest van Crucell" dan eindelijk wel weer eens iets anders laat zien dan vogels in de lucht! Je hebt de laatste tijd bepaald niet meer de indruk met een "bruisend" bedrijf te maken te hebben!

    Ik denk dat we daar als aandeelhouders best over mogen morren. Is het nu inderdaad zo'n suffe club geworden of is dit "window-undressing" voor een hoger doel?
    als aandeelhouders prima, natuurlijk mag je morren maar de les die volgens mij ook al eerder getrokken hebben is dat het allemaal godsschuwelijk lang duurt en daar kan het mt niets aan veranderen. analisten zijn geen aandeelhouders en daar mag je van verwachten dat ze toch een gedegen analyze maken en niet zich dood staren op een product waar het in 2012 wel eens minder mee zou gaan. Waar ze niet naar kijken is Hepax tegen die tijd succesvol kan zijn in china (200 mil doses), Epaxal (junior) succesvol op de amerikaanse markt (300 mil) extra productie Inflexal voor china en dan niet te spreken zelf verkoop inspanningen ter hand te nemen in grote europese markten. Ik praat over 2012 waar zij wolken zien voor het kinder vaccin maar de rest gemakshalve even vergeten. De ontwikkelings programmas heb ik even buiten beschouwing gelaten.
  16. [verwijderd] 7 september 2009 10:38
    Wat me bij Crucell opvalt is de ontzettend hoge solvabiliteitsratio. Bij een onderneming die inmiddels winst maakt zou je verwachten dat ze met al die kasmiddelen eens iets deden. Ook in tijden dat het niet zo gemakkelijk is om een krediet los te krijgen. Zijn er dan helemaal geen goede overname mogelijkheden voor Crucell. Zelf overnames plegen bedoel ik dan.
  17. [verwijderd] 7 september 2009 10:40
    @Sir Piet:
    Terechte punten. Maar wat ik zelf mis bij het MT is dat ze voor essentiële onderdelen van hun strategie "parallelle" ontwikkelingstrajecten uitzetten. Gewoon plan B NAAST plan A en niet NA plan A!

    Daarom komt het allemaal niet daadkrachtig over en zijn de zorgen niet geheel onterecht voor de periode waarin de QV-concurrentie echt serieuze vormen zal gaan aannemen. Dan MOETEN die door jou geschetste trajecten wel ECHT gelopen zijn en niet weer zijn vastgelopen in het zoveelste uitstel/afstel. Ze mogen nog niet misschien mislukken!

    Ik heb zelf een veel beter gevoel bij de Jong als iemand die beloftes maakt en die waarmaakt of zelfs overtreft, dan bij Brus. Een Goddijn van TomTom is ook "realistisch positief" gebleven tijdens de storm begin dit jaar, maar die is nu wel Tak-Tak-Tak alle punten van zijn strategie ECHT aan het waarmaken. Zo bouw je statuur!
  18. forum rang 4 Sir Piet 7 september 2009 11:32
    helaas is de gezondsheids business geen tak tak tak business. er komen gewoon teveel onzekerheden bij kijken. kees de jong kan ook geen ijzer met handen breken. ik geloof dat er op dit moment een goed managment team zit dat aan mekaar gewaagd is. kwartaal reportages voor dit soort business is ook geen voordeel want voor er iets weer wat verder is ontwikkeld is er al weer een jaar voorbij. ik geloof dat er nog steeds voldoende trikkers zijn met de producten op de markt (buiten het kindervaccin) die de omzet vergroten na 2012. succes uit de pijplijn in/out house zal kort daarop volgen, of de tent is daarvoor al verkocht.
209 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.363
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.904
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.382
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.055
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.756
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.981
Air France - KLM 1.024 34.315
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.361
Allfunds Group 3 1.197
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 335
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.261
AMG 965 125.733
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.520
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.121
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.615
Arcelor Mittal 2.023 318.604
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.273
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.689
ASML 1.762 76.935
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.651
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.667

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht