Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Nico van Geest - Verliefd op onze banken

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. relic 21 oktober 2009 12:39
    Goeie analyse.

    Ik heb vorige week Donderdag en Vrijdag mijn bankaandelen verkocht.
    Wilde al wat Binck's oppakken. maar wacht deze dip/correctie maar even af.

    mvg, Relic
  2. lanatus 21 oktober 2009 13:27
    quote:

    simi500 schreef:

    “Als iemand verdrinkt is dat niet omdat hij niet wordt gered, maar omdat hij niet kan zwemmen”.

    Dus,je laat hem verzuipen.
    Mensen die goed kunnen zwemmen, kunnen heel goed verdrinken; bijvoorbeeld als het water te koud is, of de stroming te sterk. Als zo iemand verdrinkt, is dat dus wel degelijk omdat hij niet wordt gered.
  3. [verwijderd] 21 oktober 2009 13:29
    De post 'schade als gevolg van fouten in het operationele proces' is de laatste jaren wel schrikbarend gegroeid en de CEO wist geen goed antwoord te geven (wel veel holle termen) over hoe ze dit gingen terugdringen. Dat houdt me nog even bij Kas weg.
  4. smith&jones 21 oktober 2009 13:48
    Mij uit het hart gegrepen:

    S&J.

    Is dit kapitalisme? Adam Smith draait zich om in zijn graf
    17 oktober, 2009 | door Frank Declerck |
    Nog steeds wordt ons economisch systeem bestempeld als kapitalisme. Dat men daarmee de waarheid geweld aandoet, is een understatement. Ben je nu voor of tegen dit systeem, 250 jaar geleden had alvast Adam Smith een heel andere benadering van kapitalisme.

    Best nog eens herhalen hoe Smith erover dacht. Uit zijn citaten blijkt overduidelijk dat hij geen hoge pet van regeringen ophad:

    ” Veel grote naties steken zich zodanig in de schulden, zodat ze voortdurend belastingen zullen moeten heffen om aan hun verplichtingen te kunnen voldoen, m.a.w. de toekomst wordt zwaar gehypothekeerd om toch maar de problemen van vandaag te verlichten ”

    ” De eerste kunst die regeringen leren, is het geld uit de zakken van de mensen kloppen.”

    Wat er nu gebeurt, is wat Smith wou bestrijden met kapitalisme. Meer zelfs, het kapitalisme bestaat niet meer. Hoe kun je anders de nationalisaties noemen van banken, verzekeringsmaatschappijen en autoconstructeurs? In een kapitalistisch systeem is het niet aan de overheid om auto’s te bouwen of verzekeringen te verkopen.

    Verder hekelt Smith ook de willekeur van overheden. Ook dat aspect tiert welig vandaag. Waarom redt de overheid de ene bank wel en de andere niet? Waarom worden Fortis, KBC, Dexia en ING door de overheid gered en DSB niet? Waarom werden Lehman Brothers en nu bijna 100 kleine banken in de USA niet gered, maar Fannie Mae, Freddie Mac, Chrysler en General Motors wel? Dit is allesbehalve kapitalistisch.

    Een kapitalistisch systeem kent een zuivering. Deze komt door middel van een recessie, waarbij door concurrentie de sterkere overblijven en de economie terug een relance kan krijgen doordat scheve situaties terug rechtgetrokken worden. Ieder ingrijpen van de overheid verstoort dit proces en zorgt soms voor nog een schevere situatie. Dit is niet kapitalistisch.

    Adam Smith kantte zich ook tegen protectionisme en waarschuwde voor … financiële zeepbellen wanneer overheden het kapitalisme proberen te onderdrukken.

    Het is verwonderlijk hoe Alan Greenspan, de voormalige FED voorzitter, mede veroorzaker van de huidige ellende, nu plots weer nieuwe ideeën heeft. Hij zegt : Als banken ” too big to fail” zijn, is dat gewoon omdat ze te …groot zijn. Splits ze op en het probleem is van de baan. Daar heeft hij wel een punt natuurlijk, alleen een beetje gek omdat hijzelf geholpen heeft deze banken zo groot te maken
  5. [verwijderd] 21 oktober 2009 14:17
    Prima verhaal en helemaal eens wat ING, Aegon en Sns betreft. Op dit moment alle 3 zwaar overgewaardeerd en nog steeds aan het overheidsinfuus. Bij een evt grote correctie gaan die harde klappen krijgen.

    Binck = een topper. Fantastische formule.
    Kas heb ik geen ervaring mee. Ga ik me eens in verdiepen. Delta LLoyd zullen we 3 november as zien..houden we dus in de gaten.
  6. [verwijderd] 21 oktober 2009 14:22
    Er is nog een andere grootbank. Die de storm wel goed overleeft. Die bank die het toch iets anders doet dan de overige grootbanken die wel staatssteun hebben gekregen. Jammer dat alle banken over een kam worden geschoren...
  7. [verwijderd] 21 oktober 2009 14:26

    Goed verhaal. Bij Binck speelt mogelijk toch overname in de toekomst. Ik kan anders moeilijk verklaren, dat eergisteren in de ochtend er plots een koerssprong was naar ca 13,80 bij slotstand ca ca 13,40.

    Een grote partij dook erin. Deze partij keek niet op een cent, want ze hadden ook geleidelijk voordeliger kunnen kopen. Ik had net vorige week vrijdag even een leuke winst genomen en baalde wel. Toch had ik ze nog gehad dan had ik ook niet vekocht, want bij ruring ga ik eerst naar berichten zoeken. Welnu, die waren er niet dus het raadsel blijft onopgehelderd voor mij.

    Inmiddels Binck weer tegen de 13,40 opgepakt en blijf nu zitten. Kasbank heb ik al een tijdje en begint aandacht te krijgen. Probleem voor mij is wel dat hun business wat moeilijk te doorgronden is. Onzekerheid is er nog wat of de herstructurering echt is geslaagd.

    Van de grote financials heb ik wel AEGON. Ik zie daar wel gunstige ontwikkelingen. Overigens vind ik het wel een ballentent met weinig verstand van goede effectieve reclame(niets zeggende algemene slappe theeverhaaltjes en een uitermate zwakke produktontwikkeling.

    Groet, Jonas
  8. klaas vaker 21 oktober 2009 14:30
    100 % eens met de visie over Bos. De man heeft last van kort geheugenverlies. Als ik de berichten over de bonus uitkeringen in Engeland mag geloven is Bos in ieder geval niet de enige met deze kwaal. Iets langer nadenkend herinner ik me ook nog ene KOK die wat wilde doen aan de exorbitante zelfverrijking in het bedrijfsleden. Als er al iets van gelukt is zit dat geld nu waarschijnlijk in zijn eigen zak.

    klaas vaker
  9. raulgol 21 oktober 2009 14:53
    In hoeverre moeten we de getaxeerde boekwaarde serieus nemen?
    Calletje SNS putje Binck zou ik zeggen.
  10. [verwijderd] 21 oktober 2009 15:19
    quote:

    lanatus schreef:

    Mensen die goed kunnen zwemmen, kunnen heel goed verdrinken; bijvoorbeeld als het water te koud is, of de stroming te sterk. Als zo iemand verdrinkt, is dat dus wel degelijk omdat hij niet wordt gered.
    Ik vond die zwem-vergelijking van Bos ook niet sterk. Immers, DSB had wel een zwemdiploma gekregen van Wellink.

    Maar om de vergelijking toch door te trekken: de zwemmer bleef tot voor kort boven water omdat hij zwembandjes had die gevuld waren met geroofde lucht (de woekerprovisies). Nu die lucht eruitliep had hij niet voldoende drijfvermogen meer, en Bos en Wellink wilden niet bijpompen (in mijn ogen terecht).

    De andere banken kregen wel lucht bijgepompt omdat die dat uiteindelijk weer terug zullen kunnen geven. Bij DSB was dat erg onwaarschijnlijk.

    Waar de bijdrage van Klaas Vaker in deze draad op slaat zie ik niet, die heeft denk ik gewoon de pest aan Bos en/of de PvdA. Ikzelf zal ook nooit PvdA stemmen maar ik kan Bos in al deze toestanden op geen fout betrappen, hij doet het gewoon uitstekend.
  11. [verwijderd] 21 oktober 2009 15:23
    Vraagjes voor onze Minister van Financien:
    Wie gaat in de toekomst bepalen wat een systeem bank is? Hoe weten we dat ING over een jaar met aangetrokken spaargeld net als Goldman Sachs niet weer het hoogste lied zingt? Wie beschermt overige kleine banken tegen een bankrun? Met de huidige insteek van de Minister zijn ze vogelvrij. Wanneer worden spaarbanken losgekoppeld van Merchant Banks en mogen ze niet meer risicovol beleggen?
    Hoe kunnen we DNB vertrouwen; de spread voor Wellink is duidelijk, als hij zegt dat het slecht gaat met een bank is dat meteen een feit. Dat betekent dat zijn uitspraken geen waarde hebben. Wanneer zijn we verlost van de shareholder value bij banken en wat gaan we echt aan die prestatiebonussen doen? Wie grijpt in in het onzindelijke systeem van provisies. Wie zorgt dat het financiele infarct gedotterd wordt.
  12. [verwijderd] 21 oktober 2009 15:48
    Ja, sorry hoor, waar wil je nu heen?

    In dit kapitalistische systeem vervullen grote banken een belangrijke rol. Dus die banken moeten het gewoon redden. En dat zullen ze volgens mij. Je ziet dat ze bijna allemaal al flinke winst maken. Ja, renteinkomsten compenseren de verliezen op slechte leningen. Ze zuigen de gewone mensen uit op idiote winsten op leningen van bv de kleine particulier.

    Maar ... zo is het nu eenmaal!!

    En die huizenproblematiek en verliezen op slechte leningen van bedrijven zullen als de wereldeconomie weer opveert steeds minder worden.

    Deze heer zegt dus in feite: de koers van ing, aegon, sns gaan sterk dalen. Volgens mij niet. Kijk waar ze stonden 3 jaar geleden. Dan zijn de koersen nog zeer laag.

    De heer laat zich meeslepen door de beren die ijsbergen zien. Nu, die ijsbergen zie ik ook, maar ik denk dat ze zullen smelten door de kennis die wij nu hebben en domweg doordat we de problemen zullen overwinnen. Er is geen keus: we moeten de problemen overwinnen. En die problemen zullen ook door een natuurlijke kracht worden overwonnen.

    Amen!
  13. [verwijderd] 21 oktober 2009 15:59
    n.van geest schreef: "Merkwaardig genoeg hoor je niet veel nare verhalen in Frankrijk, Spanje en Italië. "

    dit is helemaal niet merkwaardig want in ieder geval in frankrijk gaat het als volgt:
    u wilt investeren maar ,als kleine ondernemer zijnde, ontbreken u voldoende liquiditeiten.
    dus gaat met uw probleem naar uw franse bank.
    de bank leent u het bedrag.
    en nu komt de clou!
    de bank maakt het door u geleende bedrag niet naar u over maar rechtstreeks naar de leverancier
    van de door u benodigde spullen.
    dit geldt bij mijn weten ook voor particulieren die b.v. een nieuwe auto of laten we zeggen een nieuwe keuken willen aanschaffen.
    de betaling geschiedt in deze gevallen door de bank rechtstreeks aan de autodealer of keukenbedrijf.
  14. [verwijderd] 21 oktober 2009 16:12
    Wat een vragen tegelijk! Ik help Bos even:

    quote:

    Rick55 schreef:

    Wie gaat in de toekomst bepalen wat een systeem bank is?
    [/quote]
    Dat weten we nu al: te groot om om te vallen, d.w.z. als hij omvalt ontstaat er een domino effect dat de hele sector om zeep helpt.

    [quote=Rick55]
    Hoe weten we dat ING over een jaar met aangetrokken spaargeld net als Goldman Sachs niet weer het hoogste lied zingt?
    [/quote]
    Als ING net als GS weer op eigen benen staat mogen ze van mij het hoogste lied zingen, dan verdienen ze het.

    [quote=Rick55]
    Wie beschermt overige kleine banken tegen een bankrun? Met de huidige insteek van de Minister zijn ze vogelvrij.
    [/quote]
    Kleine banken die hun zaakjes op orde hebben hoeven niets te vrezen. Voorbeeld: De roep om een bankrun bij Triodos bank zal niets uitrichten, en is zo onzinnig dat niemand hem ooit zal uitkramen.

    [quote=Rick55]
    Wanneer worden spaarbanken losgekoppeld van Merchant Banks en mogen ze niet meer risicovol beleggen?
    [/quote]
    Dat proces is al begonnen. Basel II komt er ook aan en zal voor veel veiligheid zorgen.

    [quote=Rick55]
    Hoe kunnen we DNB vertrouwen; de spread voor Wellink is duidelijk, als hij zegt dat het slecht gaat met een bank is dat meteen een feit. Dat betekent dat zijn uitspraken geen waarde hebben.
    [/quote]
    Dat geldt voor alle Centrale Bankiers. Ze moeten achter de schermen ervoor zorgen dat het nooit zover komt. In dat opzicht was Wellink veel te laks.

    [quote=Rick55]
    Wanneer zijn we verlost van de shareholder value bij banken en wat gaan we echt aan die prestatiebonussen doen?
    [/quote]
    Ook dat wordt aangepakt in Europees verband. Overigens ben ik het gezeur over bonussen helemaal zat. Er is niks mis met een bonus als ie maar voor echte prestaties is en niet voor gokken, voor de lange termijn is, en in redelijke verhouding tot de winst voor het bedrijf.

    [quote=Rick55]
    Wie grijpt in in het onzindelijke systeem van provisies.
    [/quote]
    Ik denk dat de Tweede Kamer binnenkort wel met een bovengrens zal komen.

    [quote=Rick55]
    Wie zorgt dat het financiele infarct gedotterd wordt.
    [/quote]
    Weet niet precies wat je bedoelt, gaat het over de kredietstromen? Die vloeien toch al weer heel behoorlijk?
    Kun je hier wat mee, Rick55?
  15. [verwijderd] 21 oktober 2009 16:12
    U ziet het: de grote banken in de VS gaan stieregoed.

    Trouwens de chipsektor zit ook in de lift. Logisch Sandisk had prachtige resultaten.

    De markt zat er dus weer eens finaal naast vandaag. En dat komt allemaal door die beren die door de bomen het bos niet meer zien. Het wordt tijd voor de grote winterslaap!

    Grote shortcovering in de VS!!! Ongelooflijk! Maar wel logsich volgens mij!
  16. [verwijderd] 21 oktober 2009 16:25
    Mijn koersdoelen:

    Aegon: 9 euro over 1 jaar
    Ing: 18 euro over 1 jaar
    ASML: 25 euro over 1 jaar
    Tomtom: 20 euro over 1 jaar

    Waarschijnlijk nog konservatief.

    Ja, en ik kan zo wel even doorgaan. Bepaalde kleinere fondsen hebben ook enorm potentieel. Maar dit terzijde. Ik denk aan Crucell, Pharming, AMG, Wavin, kardan, Inno enz.

    Geluk allemaal!
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.845
AB InBev 2 5.292
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.561
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.997
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.556
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.162
AFC Ajax 537 7.020
Affimed NV 2 5.768
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.865
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.775
Alfen 12 16.648
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.768
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.412
AMG 965 126.270
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.176
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.721
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.152
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.291
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.735
ASML 1.762 77.235
ASR Nederland 18 4.133
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.700
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht