Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Smit Internationale Terug naar discussie overzicht

Smit en Boskalis eens over bod van maar 60 E

86 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. triumph3 15 november 2009 12:27
    Wat mij verbaasd is dat niemand het heeft over eventuele belangstelling van een andere partij. Het lijkt mij toch dat je met een dergelijke lage overnameprijs de deur ook voor anderen opent.

    Ik weet dat het speculeren is maar heeft Boskalis daar geen rekening mee gehouden en met deze prijs voor zichzelf ruimte over te laten om het bod te verhogen?

    Groet triumph
  2. gilygil 16 november 2009 13:19
    Ik houd mijn aandelen in ieder geval lekker vast...wat een schandalig bod in perspectief met het afgewezen bod van 62,5 vorig jaar
  3. Frensje 16 november 2009 14:23
    Het wordt nog een hele klus voor Boskalis en consorten om de koers onder de 60 te houden. De opwaartse druk is namelijk erg groot:

    www.boursorama.com/cours.phtml?symbol...

    Ik denk dan ook dat ook zonder dat zich nog een gegadigde meldt we binnenkort al boven de 60 euro noteren.

    Verder ga ik er van uit dat Boskalis er zelf ook niet in gelooft dat ze het met het idioot lage bod van 60 euro gaan redden.

    Mijn advies: houden.
  4. Eddy Raymann 16 november 2009 15:37
    Ik gun het de lui die in Océ zitten hoor, maar hé, die krijgen 70% overnamepremie, terwijl wij met zo'n 8% afgescheept (ja, flauw) worden.
    Heb ik iets gemist aan Océ, of aan het bod ? Krijgt Canon er soms de stad Venlo gratis bij ?
    En ik maar denken dat je het beste aandelen van bedrijven kunt hebben die een mooie winstontwikkeling laten zien, financieel stabiel zijn, een goed dividend uitkeren en zich ontwikkelen voor de toekomst. Stom ! Ik ga mijn Imtechs en Aalberts meteen inruilen voor Antonovjes en Pharmings.
  5. Frensje 16 november 2009 15:53
    Eddy, houd nog even vol. Als je kijkt naar de orders van vandaag zijn er hele grote jongens die er ook op vertrouwen dat er meer in het vat zit :)
  6. wmztje 16 november 2009 17:49
    60 euro lijkt mij ook wat weinig.
    Misschien een superdividend voor de zittenblijvers?
    En pharming is in de nabije toekomst zo gek nog niet:)
  7. [verwijderd] 16 november 2009 18:48
    quote:

    Frensje schreef:

    Eddy, houd nog even vol. Als je kijkt naar de orders van vandaag zijn er hele grote jongens die er ook op vertrouwen dat er meer in het vat zit :)
    Avond

    Wie denk je dat die grote jongens zijn van vandaag ??

    Ik denk zomaar : Boskalis
    Ik denk dat er zomaar een 30 % melding er aan zit te komen :-)

    Ps En Pharming : AUB zeg ( Het tweede Versatel-Tele 2 )

    Zulke toko s neem je toch niet

    Voordat je het weet is alles kwijt ( zulke fondsen kunnen beleggers missen als kiespijn op de beurs )

    Misschien dat er een paar euro meer op Smit komt ( maar daar gaan we niet opwachten ) wie weet hoe lang dat duurt en hoeveel andere kansen je dan laat liggen

    The one and only Naarfwinn
  8. Eddy Raymann 16 november 2009 19:29
    Nee, natuurlijk ga ik geen Pharminkjes en Antonovjes inslaan zeg. Of, beter vergelijkbaar met Océ (sorry Venlo): Spijkertjes. Die schijnen ook heel goeie en heel dure producten te maken, maar er alleen niet zo veel te verkopen.
    Nee, het is gewoon kinderachtige kinnesinne van mij. Dan héb ik eindelijk weer eens aandelen in een bedrijf dat overgenomen wordt, en dan krijg ik slechts een luizemuizerige 9% als premie. En die lui die in zo'n mottige printermaker, die al jaren zijn hoofd nauwelijks boven water kan houden, krijgen maar liefst 70% er bovenop ! Dat steekt een beetje, ik geef het toe. En ik begrijp die Japanners ook niet, alsof die aandeelhouder hen niet ook om hun gele nek zou vliegen als hij 7 euro ervoor zou krijgen (nog altijd 40%). Waarom niet eerst van 5,05 tot 6,00 euro een belang opbouwen ?
    Verdommme, waarom wordt onze Smit niet door zo'n Japanner opgekocht i.p.v. door zo'n zuinige Hollander ? En waarom gaat Delta Llloyd akkoord met dat luizenbod ? Da's al de tweede keer dat die lui me geld kosten. Eerst bij de emissie, en nu dit. Kunnen ze eens wat geld verdienen, aan hun aandelen, happen ze al meteen op 60,00. Ik snap daar niks van.
    Ook niet begrijp ik jullie verhalen over "grote jongens/partijen" die in Smit zouden handelen en waaruit zou blijken dat er meer inzit dan 60. We staan er nog steeds onder hoor.
    En hoe zit dat met dat dividend van 2,50 waar jullie het over hebben ? In mei 2010 ? Of heb ik iets gemist ?
    Wat weet en begrijp ik toch eigenlijk weinig hè...
  9. [verwijderd] 1 december 2009 17:23
    Heb de helft verkocht, heb nu nog 1000 stukken. Kost geen geld, dit i.t.t. mijn tomtommetjes. Die gaan werkelijk door het putje. Misschien hier ook een overname.........
  10. Frensje 1 december 2009 21:09
    Met de huidige k/w verhouding is Smit op 60 euro ondergewaardeerd. Ik ga er van uit dat de deskundige die moet oordelen over het bod ook tot deze conclusie komt en dat er dus een hoger bod volgt. Hoe dan ook loop je geen enkel risico zolang je koopt onder of op 60 euro. Zie maar eens een ander aandeel te vinden waar het riscico nul is maar er wel kans bestaat op een leuke koerswinst. Ik ken er geen.
  11. [verwijderd] 2 december 2009 06:08
    Risico nul ??

    Wat dacht je ervan als de overname toch niet doorgaat ? ( met de koers )

    Is dacht ik al eerder gebeurt

    Risico nul is het nimmer

    En kijk eens naar de AMX vanaf April
    Steeg flink harder dan Smit

    Maar daar bedoel ik mee te zeggen : voorlopig kan het dood geld zijn ( het kan lang duren voordat alles rond is )

    En tot die tijd kan de AMX weer flink oplopen

    Dus we denken eerder : het bezit van de zaak is het eind van het vermaak
    ( er zijn andere leuke aandelen nu )
  12. Frensje 3 december 2009 13:54
    Er wordt een flinke strijd gestreden waarbij met grof geschut (grote orders) de koers onder de duim wordt gehouden.
  13. Mr sponge 4 december 2009 11:20
    Waarschijnlijk gaat de koers nu snel stijgen door een tegenbod ofzo. Reden: Ik heb altijd last van een slechte timing. Ik heb net mijn laatste aandelen verkocht.

    Reden van mijn verkoop: Het blijft te lang stil rond om Smit. Ik verwacht geen tegen bod meer van een andere partij. Anders waren er al lang geruchten geweest. Verder heeft een tweede bieder minder kans omdat een groot deel van de aandelen al in handen is van Boskalis. En alle analisten die iedereen toch nog steeds blind lijkt te volgen is dit een super deal. Ze kijken alleen vanuit Boskalis(de grotere partij). Boskalis betaald zeker niet te veel dus is de deal OK voor de media. Was Boskalis geen Nederlands bedrijf geweest, dan hadden ze moord en brand geroepen dat er een oer Hollands bedrijf wordt weggegeven....

    Ik wens jullie allemaal nog veel suc6 en hoop dat jullie toch nog de hoofdprijs krijgen, maar met een MM dat zich laat omkopen(met een mooie baan) en zonder steun van media aandacht, geef ik jullie weinig kans.
  14. [verwijderd] 4 december 2009 13:58
    Nieuws



    Smit verwacht afronding boekenonderzoek Boskalis voor eind 09
    04-12-2009 12:01:00
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Smit Internationale nv verwacht dat het boekenonderzoek van Koninklijke Boskalis Westminster nv voor het einde van dit jaar zal worden afgerond, meldt een woordvoerster van Smit vrijdag tegenover Dow Jones Nieuwsdienst.

    Het onderzoek van Boskalis volgde nadat de baggeraar vorige maand bekendmaakte Smit te willen overnemen voor EUR60 per aandeel.

    Smit steunt de overname, maar doet nog wel een eigen onderzoek naar de overnamesom. "De prijs ligt nog open en daar kijken we nu naar", zegt de woordvoerster van Smit.

    De maritiem dienstverlener zegt niet te kunnen aangeven wanneer dat onderzoek, dat in opdracht van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Smit wordt uitgevoerd, zal zijn afgerond.

    Dat de RvB en de RvC gezamenlijk de biedingsprijs onderzoeken, en niet zoals gebruikelijk apart, komt volgens de woordvoerster omdat "zowel de RvC als de RvB het strategisch al eens is met de overname".

    Door Maarten van Tartwijk en Eelco Hiltermann; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201, eelco.hiltermann@dowjones.com
  15. [verwijderd] 4 december 2009 15:42
    Voelt toch aan dat deze heren ook 'graag' akkoord gaan met 60,-

    Ben benieuwd wat deze heren eraan gaan verdienen...

    *vind het nog steeds een schandalige lage prijs*
  16. forum rang 7 wiegveld 4 december 2009 15:49
    60 euro bod
    (kwijt plm 2 euro dividend per aandeel)
    (kwijt de vrwachte aantrekking van de wereldeconomie)
    (kwijt de bijzonder unieke vooruitzichten voor Smit gezien haar expertise)
    dat rechtvaardigt mi een waardering van tenminste
    K/W 12-15. Dus bod moet zeker 8 euro omhoog.
    66 euro incl 2 euro dividend 2009
    Ik verkoop niet lager
  17. forum rang 10 voda 4 december 2009 18:18
    FOCUS: Markt zinspeelt op hoger bod Boskalis op Smit


    Door Maarten van Tartwijk en Eelco Hiltermann

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST



    AMSTERDAM (Dow Jones)--Beleggers en analisten houden er ernstig rekening mee dat het bod van Koninklijke Boskalis Westminster nv, van EUR60 per aandeel op Smit Internationale nv, nog verhoogd zal worden.

    Op 12 november jongstleden kondigde Boskalis aan dat het de Rotterdamse maritieme dienstverlener wil overnemen voor een bedrag van EUR1,35 miljard in contanten. Beide bedrijven hadden overeenstemming bereikt op strategische gronden, terwijl Smit nog laat onderzoeken of het bod EUR60 per aandeel de onderneming voldoende waardeert.

    Analisten noemen de prijs aan de lage kant en verwachten over het algemeen een hoger bod. "Boskalis betaalt duidelijk niet de hoofdprijs voor Smit", zegt analist Paul Andriessen van Fortis Bank Nederland. Andriessen verhoogde onlangs zijn koersdoel voor Smit naar EUR62.

    Bij de bekendmaking van het bod bleek dat, inclusief het belang dat Boskalis al in Smit houdt, 44% van het aandelenkapitaal van Smit al heeft ingestemd met de afgesproken prijs. Of de overige aandeelhouders ook akkoord zullen gaan, is nog twijfelachtig.

    "De prijs van EUR60 per aandeel lijkt mij aan de te lage kant", zegt fondsbeheerder Willem Burgers van Keijser Capital Asset Management, dat een belang van 0,25% houdt in Smit. Burgers wijst op het dividend over 2009, dat al in de prijs is inbegrepen.

    Dat dividend zou volgens Burgers EUR3 per aandeel moeten bedragen. "De aandeelhouders die het jaar 2009 hebben gefinancierd voor Smit hebben recht op dat dividend. Het huidige bod bedraagt dus eigenlijk EUR57."

    Ook bij ING wijzen analisten op het dividend van naar verwachting EUR3 per aandeel. Analist Quirijn Mulder stelt dat aandeelhouders van Smit recht hebben op dat dividend en dat Boskalis daarnaast EUR4 tot EUR6 per aandeel bovenop de biedprijs zou moeten betalen. ING verhoogde het advies op Smit naar buy van hold en het koersdoel naar EUR66.

    Boskalis is e e n van 's werelds grootste baggeraars. In de afgelopen jaren boekte het bedrijf recordwinsten als gevolg van een groei van de wereldhandel, energieconsumptie en toerisme, waardoor de vraag naar baggerdiensten tot ongekende hoogtes toenam.

    Echter, sinds de kredietcrisis is de vraag drastisch gedaald en Boskalis kijkt naar mogelijkheden om uit te breiden door ook andere maritieme diensten aan te kunnen bieden. Het plan om Smit te kopen onderschrijft deze strategie.

    De interesse van Boskalis in Smit speelt al langer. Op 15 september 2008 maakte Boskalis bekend het sleepbedrijf te willen kopen voor EUR62,50 per aandeel. Smit wees dat bod van de hand en Boskalis trok het bod ruim twee maanden later weer in.

    Sindsdien is de interesse van de baggeraar overeind gebleven, al gaf de onderneming daarbij aan niet het onderdeel Harbouw Towage te willen overnemen. Voor Smit was het juist een voorwaarde dat het bedrijf niet zou worden opgesplitst.

    Nu Boskalis alsnog het hele bedrijf wil overnemen, steunt Smit de overname wel. Smit is alleen nog niet akkoord met de overnamesom en laat momenteel een eigen onderzoek uitvoeren door Royal Bank of Scotland. "De prijs ligt nog open en daar kijken we nu naar", zegt een woordvoerster van Smit.

    Het bedrijf zegt niet te kunnen aangeven wanneer dat onderzoek, dat in opdracht van de Raad van Bestuur (RvB) en de Raad van Commissarissen (RvC) van Smit wordt uitgevoerd, zal zijn afgerond.

    Dat de RvB en de RvC gezamenlijk de biedprijs onderzoeken, en niet zoals gebruikelijk apart, komt volgens de woordvoerster omdat "zowel de RvC als de RvB het strategisch al eens is met de overname".

    Boskalis voert ondertussen een boekenonderzoek uit bij Smit, dat volgens de laatste partij voor het einde van dit jaar af zal zijn.

    Boskalis wil dat niet bevestigen. "Wij hebben geen definitieve deadline, maar het onderzoek verloopt voorspoedig", zegt een woordvoerder van het bedrijf.

    Ondertussen lijken beleggers te zinspelen op een verhoogde bieding, stelt ook handelaar Marcel van der Schaaf van Harmony Vermogensbeheer. Van der Schaaf wijst op de koers van Smit, die vrijdag sloot op EUR60,50

    Volgens de handelaar zou de koers normaal gesproken 2% tot 3% onder de biedprijs moeten liggen, "vanwege het rentecomponent". Van der Schaaf merkt nog wel op dat het makkelijk is een gokje te wagen, want "als belegger krijg je sowieso die EUR60, dus het neerwaarts risico is beperkt".

    In een reactie tegenover Dow Jones Nieuwsdienst stelt de woordvoerder van Boskalis dat het bedrijf "een afgewogen analyse met uitvoerige berekeningen heeft gemaakt" en dat daaruit is gebleken dat de prijs van EUR60 per aandeel "meer dan redelijk is".

    Als de prijs van EUR60 wordt gehandhaafd, zal het totale overnamebedrag EUR1,35 miljard bedragen. De baggeraar wil de acquisitie deels financieren door het uitgeven van nieuwe aandelen Boskalis voor EUR200 miljoen.

    Aandeelhouders kunnen stemmen over deze uitgifte tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering (bava), die Boskalis maandag in Papendrecht zal houden. Het bedrijf zal dan tevens aan de eigen aandeelhouders een toelichting op het bod geven.

    Overigens moet Boskalis wettelijk gezien binnen dertig dagen met een bevestiging van het bod komen, hetgeen betekent dat Boskalis voor aanstaande woensdag met een update zal komen.



    Door Maarten van Tartwijk en Eelco Hiltermann; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5200; eelco.hiltermann@dowjones.com



  18. [verwijderd] 5 december 2009 21:58
    Boskalis Seen Raising Bid For Smit Internationale: http://bit.ly/7AwVEQ

    Twitterbericht, hopelijk werkt de link.

    iPhone-edit: AMSTERDAM (Dow Jones)--Netherlands-based dredging company Royal Boskalis Westminster NV (BOKA.AE) is expected to spice up its EUR1.35 billion all-cash bid for maritime services provider Smit Internationale NV (SMIT.AE), as it looks to diversify into other businesses.

    Last month, Boskalis said it wants to buy Smit Internationale for EUR60 a share in a deal that would create "a Dutch maritime player of a global scale," Boskalis Chief Executive Peter Berdowski said at the time.

    Although Smit supports the takeover on strategic grounds, it said it needed time to review the offer price. "We're currently looking into that," a Smit spokeswoman said.
86 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.323
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.896
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.355
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.052
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.770
Alfen 12 16.269
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 333
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.253
AMG 965 125.694
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.266
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.900
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht