Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Opwaartse manipulatie

66 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 ischav2 24 december 2009 10:48
    "De trend is your friend". M.a.w. ga niet tegen de heersende trend in. Dus het moment om puts te kopen begrijp ik eerlijk gezegd niet.
  2. paljas1 24 december 2009 10:55
    Als je zo zijn laatste bijdrage leest, lijkt het wel of er ergens wat frustraties doorsijpelen, waar hij de vorige keren feitelijk en rationeel bleef.

    Ik geef de breker gelijk; als er minder nieuwe huizen worden gebouwd dan een jaar geleden, moet je niet gek opkijken dat er nu minder worden gekocht. Het aantal bestaande huizen dat verkocht werd steeg volgens mij wel. Das logisch.

    Ik heb in het begin van dit jaar aangegeven dat deze crisis en de aanpak daarvan niet te vergelijken is met iets uit de geschiedenis. Niet eerder ging het op alle continenten tegelijk mis en niet eerder namen alle continenten tegelijkertijd maatregelen. Daarnaast zijn de huidige technologische ontwikkelingen en communicatiemiddelen een gigantische katalysator. Het resultaat; een ongekende economische groei de komende zeven jaar, de creatie van nieuwe bubbels en daarna het barsten van die bubbels. De afgelopen tien jaar zijn we van 703 naar rond de 350 gegaan. Ik verwacht de 700 weer te zien rond 2013. En wie weet daarna hoeveel. In ieder geval iedereen, ook de beren, veel wijsheid, geluk en gezondheid voor 2010.
  3. [verwijderd] 24 december 2009 11:00
    Cees, topper, je lijkt een beetje een pokerspeler te worden die nogal op tilt is geslagen.
    'Ik MOET toch een keer een fullhouse floppen; ;)
  4. [verwijderd] 24 december 2009 11:47
    Ja hoor, we zijn er: de beurs doet niet wat ik wil, dus manipulatie...boehoe...

    Bizarre reactie op de cijfers...iedereen met enige ervaring weet toch dat de beurs heel vaak tegengesteld aan het nieuws beweegt, dacht ik...maar ik vergis me dus.
  5. [verwijderd] 24 december 2009 12:39
    Inflatie. Enige reden dat de beurs in deze tijden omhoog kan. Je geld moet toch ergens heen.
    Voor een heleboel mensen is de depressie al begonnen. Zeker in de US waar op een gegeven moment staatssteun eindigt.
    Beurs kijkt vooruit zegt men vaak, ik vind dat de beurs vaak vooruit loopt en elke keer weer opnieuw wordt gecorrigeerd zodat het weer enigzins parallel loopt met de economie.
    De telegraaf, tja wie leest dat nog.
  6. [verwijderd] 24 december 2009 12:48
    Ha Ha wel grappig dat je nog meer puts gaat kopen! Op welke basis? De trend? De technische analyse? inside information? Nee! niets van dit al.
    Het voelt gewoon niet goed deze kerstrally! Ha Ha

    Wel zou ik graag willen horen wanneer je je verlies gaat nemen, bij 350? Want het zou je sieren als je dan een keer erop terugkomt dat je het bij het verkeerde eind had.

    Dat is mijn kritiek op jou! Je zit er de laatste tijd alleen maar naast maar blijft doorschreeuwen en zal nooit een keer zeggen, sorry jongens die mijn adviezen gevolgd hebben; Ik had het fout!

    Fijne dagen!
  7. SlijkDerAarde 24 december 2009 13:51
    Het is net als met Kees de Kort, ze lijken gelijk te hebben, maar wat kun je daar mee op de beurs? Het zijn ook altijd 'domme beleggers' die de beurs omhoog kopen. Vreemd vind ik dat. Ik wou dat ik vaker gewoon maar een domme belegger kon zijn, misschien verdient die wel het meeste op de beurs ;)
  8. [verwijderd] 24 december 2009 14:09
    Eigenlijk is het meeste al gezegd in de de vele reakties hieronder. Frank Cees Smit van Dongen zit er gewoon weer naast en de frustratie druipt gewoon af van zijn bericht, spreuken zoals: "Wat mij betreft zoekt iedereen het zelf maar uit", moge daar het bewijs van zijn.

    Het is ook zeer frappant dat het woord manipulatie altijd uit de kast wordt gehaald als er niet gebeurd wat iemand denkt. Zie ook de Yahoo Message Groups, alles is manipulation, je kunt het overal vinden.

    Feit blijft wel dat mede columnist Bas het toch zeer vaak bij het rechte eind gehad heeft dit jaar. Leest Frank Smit dit dan niet? Of leest alleen Cees van Dongen dit? Wat gaat er door Frank heen wat hem doet besluiten weer puts te kopen terwijl Bas zegt dat die correctie pas komt bij 350-370? Cees doet toch ook aan TA? De trend is toch inderdaad your friend? Dus waarom gaat Cess hier tegen in? Is dit eigenwijsheid? Frustratie? Of beiden? Ik denk van wel.

    Cees lijkt op iemand in een Casino, die na 10 keer rood te hebben gezien al zijn geld inzet op zwart onder mom, het maakt nu toch niet meer uit, ik heb al zoeveel verlies en NU komt zeker zwart. En natuurlijk rood of zwart valt evenvaak dus Frank en Cees zullen echt wel weer het gelijk aan hun zijde krijgen, maar nu dus nog even niet want rood viel opnieuw. Of werd het kogeltje door de croupier gemanipuleerd?

  9. [verwijderd] 24 december 2009 14:11
    quote:

    RickBreda schreef:

    Natuurlijk mag iedereen zijn/haar mening geven!
    Dat de koersen ooit ook een "kleine" correctie zullen maken is ook normaal.
    Maar vergeet niet dat we mede door de bull shit verhalen van analisten, politici en anderen hoogwaardigheidsbekleders eerst meer dan een jaar lang ongekend naar beneden zijn geknuppeld en ons een zware crisis is aangepraat (CBS, NED bank enz)!
    Nu blijkt dat het gelukkig allemaal meevalt is er meer dan genoeg ruimte (nog steeds) om weer verder omhoog te kijken.
    Niet alleen in Europa maar in heel de wereld is het herstel gaande en kunnen we nog veel verder omhoog.

    Dus op kleine correcties na zullen we ook in 2010 verder herstellen van de kredietcrisis!

    Frank, ik heb al eerder aangegeven dat stomme beertje (foto) niet meer te gebruiken (je staat voor lul), uiteraard wel kritisch blijven maar ook realistisch (je loopt al bijna een jaar lang maandelijks het beleggerssentiment negatief toe te lichten, waarvan gelukkig nooit iets is uitgekomen)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    kleine correctie, nooit iets is uitgekomen is een beetje overdreven, tot maart zat hij aardig goed.

    ik vindt het overigens wel grappig dat bijna elke columnist alleen positief of negatief kan zijn, wat overigens ook geld voor veel van de bezoekers. de positievelingen blijven positief en de neagtievelingen blijven altijd bearischh.

    Ik denk dat er in de loop van 2010 toch nog wel een enige correctie plaats zal vinden.
    gr roy
  10. [verwijderd] 24 december 2009 14:20
    quote:

    StefTheMan schreef:

    Ha Ha wel grappig dat je nog meer puts gaat kopen! Op welke basis? De trend? De technische analyse? inside information? Nee! niets van dit al.
    Het voelt gewoon niet goed deze kerstrally! Ha Ha

    Wel zou ik graag willen horen wanneer je je verlies gaat nemen, bij 350? Want het zou je sieren als je dan een keer erop terugkomt dat je het bij het verkeerde eind had.

    Dat is mijn kritiek op jou! Je zit er de laatste tijd alleen maar naast maar blijft doorschreeuwen en zal nooit een keer zeggen, sorry jongens die mijn adviezen gevolgd hebben; Ik had het fout!

    Fijne dagen!
    Ik moet het hier toch even voor frank, cees, opnemen, ik heb hem in verschillende (video)presentaties al horen zeggen dat hij te lang negatief over de markt is geweest. Dus hij heeft het wel degelijk aangegeven, dus bovenstaande van jou is niet helemaal terecht.

    P.S. ik ben op het moment niet bearisch, hoor, alhoewel ik wel denk dat er in 2010
    nog een correctie naar beneden zal komen.
  11. [verwijderd] 24 december 2009 14:23
    Wie zegt dat deze column geschreven wordt door Frank. Ik bedoel maar. Sommige zullen zeggen door Cees.
    Andere zullen zeggen door IEX zelf om hitjes te scoren wat met dergelijke columns wel lukt

    Wie zegt dat hij putjes steeds koopt?

    We worden gigantisch in de maling genomen door de media. Alleen de beurskoersen zijn een afspiegeling van de werkelijkheid.
    Iemand die anders beweert is niet bij zijn verstand.

    IEX wil alleen hitjes scoren. Als ze daarvoor moeten schrijven dat de aarde vierkant is, dan zullen ze dat doen.

    Ze weten dat negatieve columns vele reacties uitlokken zodat er meer inkomsten binnenkomen. Dus wat doet IEX: ze schrijven negatief. Frank of Cees bestaan in deze vorm in werkelijkheid niet!!!!
  12. [verwijderd] 24 december 2009 14:51
    Cees zijn eerdere short tip op suiker was best ok.
    TL op Porsche was uitstekend.
    Voor de rest.... niet te veel enkel op broodschrijvers vertrouwen. Ze zoeken roem door een grote klapper op het grote gelijk te halen om zo een soort van sterren/kennersstatus te bekomen. Als je bijna 8 maanden onafgebroken tegen de trend handelt...
    Ik geloof nooit dat Cees steeds handelt zoals hij schrijft. Daar is hij veel te smart voor.
    Wel is het zo dat Cees half 2007 en vooral in 2008 geen schade heeft geleden. Hij heeft niks moeten goedmaken en dat is heel veel geld waard. Cees was perfect uit de markt terwijl velen (ik trouwens ook) hebben moeten zwoegen om teen en tander terug recht te trekken:)
  13. [verwijderd] 24 december 2009 15:04
    Ook nu weer een rake opmerkingen over beurs en economie en herziene cijfers. Als ik de commentaren lees heeft men moeite te lezen wat er staat. Niets meer niets minder dan dat er wantrouwen is ten aanzien van 'de stand van de economie' en dat zo nu en dan onderbouwd met een grafiekje inclusief een persoonlijke interpretatie ervan. P.S. Ik heb een tijdje geleden gelezen dat de U.S.A. in feite niet meer kan bijlenen. Het merkwaardige is alleen dat ik wel vaker zoiets lees maar nooit in Nederlandse kranten of hooguit een korte opmerking dat het er slecht uitziet in de V.S. waarbij dan NOORD-OOST-ZUID flank van de EU wordt vergeten als vergelijk. De UK en Ierland voor het gemak weglatend.
  14. paljas1 24 december 2009 15:48
    Uitkeringsaanvragen lager (beter) dan verwacht. orders duurzame goederen twee keer zo hoog dan verwacht (2% ipv 1%), dat zie je niet terug in de columns van deze beste man.
  15. z0n0p 24 december 2009 16:25
    Het is toch voor iedereen duidelijk. We zitten in de ergste/grootste crisis sinds de jaren 30. Zelfs de oorlog moet een feestje zijn geweest vergeleken met de situatie nu. Kijk om je heen wat een slagveld 5 kwartalen krimp te weeg hebben gebracht en sla de voedselpakket hoog op voor 2010 als er weer een HEEL bescheiden groei mogelijk is. We zijn weer terug op het welvaartniveau van het laatste kwartaal 2007 en wie herinnert zich niet de duisternis waarin we toen verkeerden.
  16. [verwijderd] 24 december 2009 17:14
    Het kan toch niet de bedoeling zijn dat we teruggaan naar de "groei" van vóór de crisis die vooral kunstmatig hoog werd gehouden door allerlei bubbles ( o.a. de zo opgeblazen huizenprijzen). Wat de stieren of beren ook vinden, laten we hopen dat we niet weer naar een sky is the limit-economie gaan. De huidige "crisis" is niets anders dan back to normal. Wie nog in 2010 een forse opleving van de groei verwacht hoopt eigenlijk op een nieuwe bubble, een onnatuurlijke situatie die tot een nieuwe, zwaardere crisis kan leiden.
66 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.854
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.432
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.057
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.795
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.451
AFC Ajax 537 7.029
Affimed NV 2 5.832
ageas 5.843 109.790
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.037
Air France - KLM 1.024 34.407
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.561
Allfunds Group 3 1.241
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 343
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.600
AMG 965 126.814
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.220
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.630
Arcelor Mittal 2.024 318.817
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.208
Aroundtown SA 1 190
Arrowhead Research 5 9.329
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.795
ASML 1.762 77.994
ASR Nederland 18 4.182
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 347
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.827
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 juni

    1. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex industrie Caixin mei (Chi)
    3. Omzet detailhandel april (NL)
    4. DSM-Firmenich Beleggersdag
    5. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    6. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (Dld)
    7. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (VK)
    8. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (eur)
    9. Inkoopmanagersindex industrie (S&P) mei def. (VS)
    10. Inkoopmanagersindex industrie (ISM) mei (VS) volitaliteit verwacht
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht