Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

2009/2010 : TOTAL economic MELTDOWN

6.165 Posts
Pagina: «« 1 ... 131 132 133 134 135 ... 309 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 mei 2010 00:09
    quote:

    HerrKaiser schreef:

    Duitse beurswaakhond verbiedt naakt shorten

    De Duitse toezichthouder op de financiële markten, BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht), verbiedt vanaf dinsdag om middernacht het naakt shorten op staatsobligaties van eurolanden, evenals naakte CDS'en op dergelijke obligaties. Het tijdelijk verbod loopt tot 31 maart 2011 om 24 uur.

    (tijd) - BaFin verbiedt ook naakt shorten op aandelen van 10 banken en verzekeraars, onder meer Allianz, Commerzbank, Deutsche Bank, Deutsche Börse en Munich Re.

    BaFin nam zijn beslissing net nu de coalitie van bondskanselier Merkel werk tracht te maken van een strengere regulering van de financiële markten. Woensdag buigt de Bundestag zich over de Duitse bijdrage tot het noodplan van 750 miljard euro dat de Europese Unie en het IMF hebben uitgewerkt voor eurolanden in moeilijkheden.

    Het BaFin-besluit zorgt intussen voor grote ontreddering. 'Je kunt je niet voorstellen wat er losbrak na de aankondiging van BaFin', zei een advocaat gespecialiseerd in kapitaalmarkten vanuit Frankfurt aan het persagentschap Bloomberg. 'Dit zal morgen voor opschudding zorgen op de markten. Short-sellers zullen nu, zelfs nog vannacht, hun posities trachten te sluiten op markten waar dat nog mogelijk is - als ze tenminste nog mogelijkheden daartoe vinden.'

    KL

    22:05 - 18/05/2010 De Tijd

    het werd verdomme tijd...
    [/quote]

    globaleconomicanalysis.blogspot.com/2...

    [quote]If history is any guide, there will be a brief rally in German banks, followed by a collapse of unknown duration. Politicians are not bigger than the markets, no one is.
    Mike Shedlock beweert dat dit een aanwijzing is dat de (Duitse) beurzen grote klappen gaan krijgen de komende weken.
  2. TG01 19 mei 2010 00:11
    quote:

    HerrKaiser schreef:

    voorgaand bericht is zo slecht niet...

    Shorten is bedoeld om de koers negatief te beïnvloeden. Als men dit wegneemt kan je alleen nog kopen om op een stijging te hopen...
    NAAKT shorten is verboden...
    Niet gewoon shorten, dat kan nog steeds.
  3. [verwijderd] 19 mei 2010 00:17
    serve the blue line streaking across this daily Dow chart. It represents the simple 200-day moving average of the index. For various reasons (it's arbitrary, it's late, it's ambiguous, etc…) this is not an indicator that we find has much value as presently used by most traders, but it is something we keep an eye on mainly because other people do. There are some institutional-type investors who will make allocation decisions based on whether an index is above or below this line, so it pays to be aware of the market relative to this level. A close under 10,242 may elicit increased selling pressure from these black-box investors, which would be entirely consistent with Minor wave 3 down. The equivalent level is just above 1100 in the S&P. As we mentioned Friday, Minor wave 3 down should be far larger than Minor wave 1, which means the Dow should drop toward 8500 or lower prior to ending this degree of decline (900 or lower in the S&P).
  4. forum rang 10 voda 19 mei 2010 21:34
    Meeste Fed-bestuurders wilden wachten met verkoop bezittingen


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Een meerderheid van de leden van het Federal Open Market Committee (FOMC) stemde tegen een plan om op korte termijn te beginnen met de verkoop van woning gerelateerde bezittingen. Dat blijkt uit de notulen van de bijeenkomst eerder in april die het beleidsbepalend en besluitvormend orgaan van het Amerikaanse stelsel van centrale banken woensdag bekendmaakte.

    De meerderheid had de voorkeur om de verkoop 'enige tijd' uit te stellen. Er was algemene overeenstemming onder de Fed-bestuurders over de stappen die genomen dienen te worden om het bedrag van $1,25 biljoen aan bezittingen die door hypotheken worden gedekt terug te dringen. De verdeeldheid ontstond over de strategie en de snelheid waarmee de bezittingen verkocht moeten worden.

    De meesten zijn echter voorstander om te wachten met de verkoop totdat de economie volledig is hersteld.



    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst +31 20 57 15 201; levien.defeijter@dowjones.com

  5. Kaiser 20 mei 2010 08:52
    Euro herstelt op valutamarkten, Zwitserse centrale bank koopt euro’s

    20 mei 2010
    De euro herstelde zich gisteren op de valutamarkten, zonder dat de schade aangericht in de dagen voordien volledig kon worden goedgemaakt. Het herstel had te maken met de verwachting dat de Europese landen ‘iets’ gaan doen om de euro te ondersteunen.
    Hans-Günther Rüdecker van BNP Paribas signaleerde dat de Zwitserse centrale bank Zwitserse franken verkocht en euro’s kocht, dit omdat de koersstijging van de CHF af te remmen.

    Rüdecker gelooft echter niet dat de Zwitserse centrale bank zal blijven tussenbeide komen, de euro zal het voorlopig op eigen houtje moeten rooien. Europa heeft het namelijk moeilijk om met één stem te spreken.

    Toch wordt er gehoopt dat Europa in actie zal komen, hoewel onderhuids de vrees leeft dat het effect van zo’n actie niet zal volstaan om de koers van de euro te stabiliseren.

    Volgens Boris Schlossberg van GFT Forex zijn de financiële markten zich er langzamerhand op aan het voorbereiden dat er een tweede recessie in de eurozone op komst is. Die zou wel eens bijzonder pijnlijk kunnen worden.
  6. Kaiser 20 mei 2010 09:07
    - Mish's Global Economic Trend Analysis laat er geen twijfel over bestaan: politici die vechten tegen markten, verliezen die strijd. Meer nog: het aan banden leggen van short-strategieën is een goede indicator van marktcrashes. De beperkingen creëren een vacuüm en vervolgens crashen de "beschermde" activa.
    globaleconomicanalysis.blogspot.com/2...

  7. Kaiser 20 mei 2010 09:41
    Recordaantal Amerikanen moet zijn huis verkopen

    Het aantal mensen in de VS dat verplicht wordt om zijn woning te verkopen, is de eerste drie maanden van dit jaar gestegen tot een absolute recordhoogte. Dat blijkt uit cijfers van de Mortgage Bankers' Association. De crisis op de huizenmarkt in de VS, die aan de basis lag van de wereldwijde kredietcrisis, is blijkbaar nog lang niet voorbij.

    Afbetalingsproblemen
    Het feit dat heel wat Amerikanen zonder werk zitten, leidt tot afbetalingsproblemen. Het aantal eigenaars dat zijn huis gedwongen moest verkopen, steeg in de eerste drie maanden van 2010 tot 4,63 procent, tegen 4,58 pct in het vierde kwartaal van vorig jaar. Meer dan veertien procent van de eigenaars heeft minstens 30 dagen betalingsachterstand.

    De Amerikaanse werkloosheidsgraad is gestegen tot een recordhoogte van 9,9 procent in april.(afp/tw)
    19/05/10
  8. [verwijderd] 20 mei 2010 16:25
    "Mittal kan geen leningen meer doorzetten"
    €30 miljard schuld...het is gewoon een PIGS-land met zelfde problemen....wat een joekel van een bedrijf!
  9. [verwijderd] 20 mei 2010 16:27
    quote:

    paulta schreef:

    "Mittal kan geen leningen meer doorzetten"
    €30 miljard schuld...het is gewoon een PIGS-land met zelfde problemen....wat een joekel van een bedrijf!
    geen valse geruchten verspreiden paulta
  10. [verwijderd] 20 mei 2010 17:37
    16:03 Lijst van 'probleembanken' VS stijgt in kw1 van 702 naar 775

    Zomaar een regel op een website maar wel veelzeggend...
    4 jaar elk weekend 5 banken opruimen met bijbehorende FDIC-kosten.

    Ik denk dat het al >1000 banken zijn, kijk naar alle pennystock noteringen(6-30 cent)
  11. Kaiser 21 mei 2010 00:14
    Frankrijk en Duitsland willen bankbelasting

    DONDERDAG 20 MEI 2010, 20:28 | 36834 keer gelezen
    BERLIJN (AFN) - Frankrijk en Duitsland willen zich op de komende G20-top hard maken voor een internationale belasting op financiële transacties. Dat lieten de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse minister van Economische Zaken Christine Lagarde donderdag weten.

    ,,Een van de dingen die we hopelijk dit jaar nog kunnen regelen, is een heffing op de belangrijkste banken en financiële instituties, inclusief hedgefondsen'', zei Lagarde in een videoboodschap aan een conferentie over de hervorming van het financiële systeem in Berlijn. ,,Daar moeten we vooruitgang in boeken.''

    Merkel riep de belangrijkste economieën op meer werk te maken van de nieuwe regels voor de financiële wereld. Daarbij herhaalde zij haar voorkeur voor een heffing op financiële transacties. ,,Ik denk niet dat de financiële markten ten onder zullen gaan als we het eens worden over een internationale belasting.''

    Weinig kans

    Zo'n belasting stuit echter op sterke weerstand van onder meer Canada, de huidige voorzitter van de G20. Volgens de Canadese staatssecretaris van Financiën is er dan ook weinig kans dat er bij de volgende topontmoeting, eind juni in Toronto, al overeenstemming over wordt bereikt.

    Woensdag ontstond er frictie tussen Duitsland en Frankrijk door de beslissing van de Duitse regering om bepaalde speculatieve handelingen voorlopig te verbieden. Ook de uitspraken van Merkel dat de euro in gevaar is, vielen bij Lagarde niet in goede aarde. Bij de conferentie benadrukte de Franse minister echter dat beide landen hetzelfde denken over het aanpakken van de financiële sector.

    Functionarissen van beide landen haastten zich daarna de onenigheid glad te strijken. In een gezamelijke verklaring gaven zij aan zich samen voor te bereiden op zowel de G20-top als de Europese top van 17 juni. ,,President Sarkozy (van Frankijk) heeft de uitnodiging van de bondskanselier aanvaard op 7 juni naar Berlijn te komen'', zo liet de woordvoerder van Merkel weten.
  12. NoRiskAtAll 21 mei 2010 02:16
6.165 Posts
Pagina: «« 1 ... 131 132 133 134 135 ... 309 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.341
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.901
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.359
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.054
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.312
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.320
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 335
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.257
AMG 965 125.719
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.520
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.615
Arcelor Mittal 2.023 318.601
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.270
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.917
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht