Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Today'broker beter dan Alex? Wie weet meer?

31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 februari 2010 16:58
    Ik handel reeds 7 jaar via IB. Uitstekend platform. Qua valuta is het zeer positief dat je een multi-currency account hebt, zodat je zelf kunt bepalen in welke valuta je cash aanhoudt. Daarin kun je on-line altijd wisselen tijdens beursopeningstijden van de Forex. Infeite wissel je de valuta in voor een andere valuta op de valutamarkt (kosten USD 2.50 per transactie).

    Rene Kreileman - BeursToppers
    www.twitter.com/renekreileman
  2. [verwijderd] 26 februari 2010 17:20
    Wat betreft inactivity fee
    als je niet handelt krijg je inderdaad een fee te betalen, die min of meer vergelijkbaar is met Bewaarloon. De fee is 10 dollar ongeveer 7 Euro deze moet je bij Today's en ook andere brokers die met het IB platform handelen betalen. Let wel alle activiteiten die je als klant doet, dus ook datakosten worden gezien als handelsactieviteit en worden verrekend met de fee. zelfs al zou je een jaar niets doen dan kom je met inactivity fee bijna zeker lager uit dan bewaarloon
  3. [verwijderd] 26 februari 2010 17:29
    Hè, wat lullig nou.
    Cees Smit komt reclame maken voor zijn eigen bedrijf.

    De tarieven van Today's zijn hoger dan die bij IB direct.
    Op de website vergelijkt Today's met Nederlandse aanbieders, niet met IB zelf/
    Zo is het minimumtarief bij Today's voor Nederlandse aandelen 7,-- terwijl dat bij IB 4,-- is.
    Ook Amerikaanse aandelen en opties zijn stukken goedkoper bij IB.

    Er is een Nederlandstalige handleiding voor het openen van een rekening bij IB zelf

    www.topaandelen.com/ibopenaccount.pdf
  4. [verwijderd] 21 mei 2010 17:56
    Lynx en Today's Brokers timmeren flink aan de weg in de markt van online beleggen en gaan de concurrentie aan met Binck en Alex. Alex is overigens 100% dochter van Binck. Binck is een beursgenoteerde onderneming.

    Waar komen Lynx en Today's Brokers nu eigenlijk vandaan en hoe verdienen ze hun geld?

    Uit verschillende testen blijken deze beide bedrijven steeds als zeer goedkoop, ook onderzocht door de consumentenbond.

    Lynx en Today's Brokers zijn Nederlandse ondernemingen die samenwerken met een Amerikaanse beursgenoteerde online discount broker, zie ook . Een soort Lidl van de brokers, zeg maar. Zie ook wikipedia: en.wikipedia.org/wiki/Interactive_Bro... .
    Lynx en Today's bieden hun online broker diensten aan via het platform van Interactive Brokers. Ze zijn dus tussenpersoon (reseller). Alle transacties lopen via Interactive Brokers. Het voornaamste wat Lynx en Today's doen is het aanbrengen van nieuwe klanten en het verlenen van service. Het hele handelen bij Interactive Brokers is sterk geautomatiseerd. Op de Engelstalige website van IB is erg gedetailleerde informatie te vinden over het handelsplatform, cursussen, webinars, de commissies etc. Iedereen met een redelijke kennis van beleggen en van de Engelse taal moet hier naar mijn mening goed mee uit de voeten kunnen. We kunnen de volgende voordelen weergeven van Lynx en Today's Brokers boven Interactive Brokers:

    - Minimum storting is 5.000 USD i.p.v. 10.000 USD bij Interactive Brokers. Na storten kan het geld echter gewoon weer opgenomen worden. Het is dus niet nodig dit geld permanent als minimum op de rekening te hebben.
    - Nederlandstalige klantenservice
    - Voor Lynx geldt niet de minimale transactiekosten van 10 USD per maand, dit geldt wel voor Today's Brokers en Interactive Brokers

    Maar wat zijn de nadelen?
    Qua veiligheid, bescherming e.d. is er geen extra toegevoegde waarde van Today's Brokers en Lynx boven Interactive Brokers aangezien alles via hen verloopt.
    Het grootste nadeel van Today's Brokers en Lynx zijn de commissies, juist de reden waarom mensen overstappen naar Today's Brokers en Lynx. Ik probeer hieronder te schetsen wat het verdienmodel is.
    Per transactie ontvangen beide partijen het verschil tussen de fee die ze vragen aan klanten en de fee die Interactive Brokers in rekening zou hebben gebracht als ze rechtstreeks via IB zouden beleggen. Hierbij ontvangen Lynx en Today's Brokers nog zeer grote kortingen als ze veel transacties genereren.
    Ik wil hieronder graag een tariefvergelijking laten zien tussen Lynx / Today's Brokers en Interactive Brokers. Ik zal ook de kosten bij Binck als vergelijking weergeven. In de genoemde commissies zijn alle kosten opgenomen, dus ook clearing fees, exchange fees en regulatory fees.

    Aandelenorder Philips € 1.000
    Interactive Brokers € 1,30 (Turqoise/Chixen) € 2,55 (AEB)
    Lynx/Today's € 6
    Binck € 10

    Aandelenorder Philips € 4.000
    Interactive Brokers € 3,35 (Turqoise/Chixen) € 4,50 (AEB)
    Lynx/Today's € 6
    Binck € 10,50

    Aandelenorder Philips € 100.000
    Interactive Brokers € 30,30 (AEB)
    Lynx/Today's € 45
    Binck € 106,50

    Aandelenorder VS 10 aandelen bijv. Apple ad $ 250
    Interactive Brokers tussen $ 0,67 en $ 0,77 (afhankelijk van soort order en beurs)
    Lynx/Today's $ 5
    Binck € 9,50 + $ 3,75

    Aandelenorder VS 150 aandelen bijv. Coca Cola ad $ 50
    Interactive Brokers tussen $ 0,30 en $ 1,31
    Lynx/Today's $ 5
    Binck € 9,50 + $ 11,25

    Aandelenorder VS 2500 aandelen (aankooporder) bijv. Citi Group ad $ 4
    Interactive Brokers tussen $ 2,01 en $ 16,36
    Lynx / Today's $ 25
    Binck € 9,50 + $ 25

    1 optie NL / Eurex / Monep (Frankrijk)
    Interactive Brokers € 2 / € 1,10 / € 0,30
    Lynx/Today's € 2 / € 2 / € 2
    Binck € 2,90 / NA / NA

    3 opties VS
    Interactive Brokers +/- $ 2,70
    Lynx/Today's $ 7,20
    Binck NA

    1 future AEX
    Interactive Brokers € 2
    Lynx/Today's € 3
    Binck € 4

    Exercise/assignment aandelenoptie
    Interactive Brokers gratis
    Lynx/Today's gratis
    Binck € 2,90 - minumum € 11

    Effectenkrediet
    Interactive Brokers Eonia + 1,5%
    Lynx/Today's Eonia + 2,5%
    Binck 1mnd-Euribor + 4%

    Bewaarloon portefeuille € 50.000
    Interactive Brokers € 0
    Lynx/Today's € 0
    Binck € 100

    Zoals gezegd gelden de commissies voor de unbundled prijzen. Klanten die grote volumes verhandelen, krijgen kortingen bij Interactive Brokers en Binck. Deze zijn niet verwerkt in het overzicht.

    Zoals te zien geldt voor alle voorbeelden dat Interactive Brokers goedkoper is dan Lynx, Today's Brokers en Binck.

    Koersen van alle blue chip aandelen (alle AEX en AMX aandelen zitten hierin) in Europa zijn trouwens gratis te ontvangen via IB, Lynx en Today's Brokers via een apart abonnement. Dit is een abonnement op beursdata van de elektronische beursen Chixen en Turqoise.

    Kent iemand trouwens nog een goedkopere broker dan Interactive Brokers? Ben benieuwd of deze bestaan.
  5. [verwijderd] 21 mei 2010 20:02
    Even afgezien van de transactiekosten.
    Je zegt nu Alex pro te hebben (en dus niet Alex advanced). Een ding kan ik je wel vertellen, IB is erg uitgebreid, maar is absoluut niet zo gebruiksvriendelijk als Alex Pro is. IB is ook veel minder overzichtelijk. Het is eigenlijk bedoeld voor de professionele beleggers. Zo is de IB software gemaakt om zo snel mogelijk te kunnen handelen. Een gewone, maar ook zeer actieve particulieren belegger heeft dat niet nodig en is veel beter af met Alex Pro. En daar betaal je dan ook iets meer voor.

    En daarnaast is Alex Pro wat TA betreft echt uitgebreider dan IB. Dat komt doordat in Alex Pro de TA software van Wall Street Pro is ingebakken. Wat IB ook meent te zijn, het is geen echt TA pakket.
  6. [verwijderd] 21 mei 2010 23:28
    Het zou misschien best kunnen dat Alex Pro beter is vormgegeven en wat gebruiksvriendelijker is. Maar kijk eens goed naar de absolute discount tarieven van Interactive Brokers. De gebruiksvriendelijkheid zou nooit op mogen wegen tegen deze tarieven, zeker niet voor de actievere belegger. Stel dat je iedere week twee aandelenorders uitvoert van 5000 euro. Dit leidt tot een besparing van transactiekosten van (17 - 4,20) * 52 * 2 = 1.331 euro per jaar! Stel dat je twee orders van 1.500 euro per maand uitvoert scheelt je dit 250 euro per jaar. Maar goed als je je geld liever aan de aandeelhouders van Binck gunt, is dat ieders eigen keuze.
  7. Warren Buffet Fan 31 mei 2010 01:32

    Dat IB goedkoop is neem ik met alle reply's hier wel aan. Maar wat voor een bescherming heb je? Waar staat je aandelen depot? Staat deze depot's van klanten van IB los van de juridische entiteiten van de 'bank'/broker IB? Zoals in Nederland, wanneer de bank of broker failliet gaat de NV van deze onderneming failliet verklaard wordt en schuldeisers in de kou staan, maar de depot's met aandelen onaangetast aan de klanten worden overgedragen? Zeg maar buiten het failliesement vallen?
  8. [verwijderd] 1 juni 2010 16:57
    Ik handel via today's brokers en weet dat die inactivity fee allaaang afgeschaft is. Bij IB heb je die nog wel dus is wel relaxter via today's, ook met service enzo.
  9. [verwijderd] 1 juli 2010 13:41
    Ik ben ook wel benieuwd naar die bescherming.
    Kan iemand me daar meer over vertellen?
    Zijn je depot's bij IB net zo beschermd als bij Alex of Binck?
  10. [verwijderd] 1 juli 2010 13:45
    quote:

    Paul25 schreef:

    Ik handel via today's brokers en weet dat die inactivity fee allaaang afgeschaft is. Bij IB heb je die nog wel dus is wel relaxter via today's, ook met service enzo.
    Das mooi. Maar eens kijken of ik niet moet overstappen want Binck is ongelofelijk beperkt in de mogelijkheden, je kunt niet eens opties in de VS kopen.
  11. jrxs4all 1 juli 2010 15:46
    quote:

    investor12 schreef:

    Ik ben ook wel benieuwd naar die bescherming.
    Kan iemand me daar meer over vertellen?
    Zijn je depot's bij IB net zo beschermd als bij Alex of Binck?
    Nee, nee en nog eens nee.

    Zie:

    www.interactivebrokers.com/en/account...

    Ik zou er zeker geen grote portefeuille onderbrengen, maar voor derivatenhandel of daghandel is het een prima mogelijkheid.

    Een ander probleem is dat een eventueel conflict met deze broker niet onder Nederlands recht valt,

    JR
31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.363
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.904
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.380
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.055
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.754
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.981
Air France - KLM 1.024 34.315
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.359
Allfunds Group 3 1.197
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 335
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.260
AMG 965 125.733
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.520
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.121
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.615
Arcelor Mittal 2.023 318.604
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.273
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.688
ASML 1.762 76.935
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.651
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.667

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht