Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 11)

2.639 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 132 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 juli 2010 14:09
    VS-FUTURES: DJIA en Nasdaq openen hoger


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De futures van de Amerikaanse beurzen geven anderhalf uur voor opening aan dat de Dow Jones Industrial Average (DJIA) en de Nasdaq een hogere opening tegemoet gaan.

    De S&P 500 futures staan 1,00 punten hoger op 1069. Afgezet tegen de fair value, zal de DJIA omgerekend 15,06 punten hoger openen.

    De Nasdaq 100 futures staan 0,50 punten hoger op 1799. Afgezet tegen de fair value, zal de Nasdaq omgerekend 2,09 punten hoger openen ten opzichte van de vorige slotstand.



  2. forum rang 10 voda 9 juli 2010 20:17
    Wall Street maakt pas op plaats
    9 jul 2010, 19:22 uur

    NEW YORK (AFN) - In Wall Street hielden de beleggers vrijdag hun kruit droog in afwachting van de stroom van kwartaalcijfers, die vanaf maandag over hen wordt uitgestort.

    Er zat weinig verandering in de koersen, na de forse stijgingen van de voorgaande dagen. De Dow-Jonesindex ging deze week met meer dan 450 punten omhoog.

    Maar het koersverloop was grillig en de omvang van de handel was klein. Beleggers zijn nog steeds niet zeker van hun zaak. Velen vrezen nog steeds een zogeheten dubbelediprecessie.

    Google

    Na bijna vier uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,1 procent hoger op 10153 punten. De S&P 500-index klom 0,3 procent naar 1072 punten. De Nasdaq-index was toen 0,4 procent gestegen naar 2183 punten.

    Google zag de koers stijgen, nadat bekend werd dat de zoekmachine actief mag blijven in China. De aandelen van de Chinese concurrent Baidu lieten daarentegen een daling zien.

    Johnson & Johnson ging omlaag na het bericht dat muf ruikende paracetamol en andere receptloze geneesmiddelen van de schappen zijn gehaald.

  3. forum rang 10 voda 9 juli 2010 22:36
    Afwachtend Wall Street sluit hoger
    9 juli 2010, 22:15 | ANP
    NEW YORK (AFN) - In Wall Street hielden de beleggers vrijdag hun kruit droog in afwachting van de stroom van kwartaalcijfers, die vanaf maandag over hen wordt uitgestort.

    De koersen kropen vrijdag nog wat omhoog, na de forse stijgingen van de voorgaande dagen. De Dow-Jonesindex ging deze week met zo'n 500 punten omhoog. Maar het koersverloop in de afgelopen dagen was grillig en de omvang van de handel was klein. Beleggers zijn nog steeds niet zeker van hun zaak. Velen vrezen nog steeds een zogeheten dubbelediprecessie.

    Vrijdag sloot de Dow-Jonesindex van dertig belangrijke fondsen 0,6 procent hoger op 10197,72 punten. De breder samengestelde S&P 500-index klom 0,7 procent naar 1077,93 punten. De Nasdaq-index, die de stemming in de technologiesector weergeeft, steeg 1 procent naar 2196,45 punten.

    Muf

    Google zag de koers stijgen, nadat bekend werd dat de zoekmachine actief mag blijven in China. De aandelen van de Chinese concurrent Baidu lieten daarentegen een daling zien.

    Johnson & Johnson ging omlaag na het bericht dat muf ruikende paracetamol en andere receptloze geneesmiddelen van de schappen zijn gehaald.

    De euro noteerde 1,2642 dollar, tegenover 1,2640 dollar bij het sluiten van de beurzen in Europa.

  4. forum rang 10 voda 21 juli 2010 22:03
    Wall Street onderuit na toespraak Bernanke
    21 jul 2010, 21:40 uur

    NEW YORK (AFN) - De beleggers op Wall Street kregen woensdag stevige verliezen voor de kiezen na een verontrustende toespraak over de economie van Fed-topman Ben Bernanke. Zij schrokken vooral van de mededeling dat de economie geconfronteerd wordt met 'ongebruikelijke onzekere vooruitzichten'.

    Kort na de toespraak doken de toonaangevende beursgraadmeters in het rood. Met nog een half uur handel voor de boeg stond de toonaangevende Dow-Jonesindex 1,1 procent lager op een stand van 10.115 punten. De breder samengestelde S&P 500-index ging 1,2 procent omlaag tot 1070 punten en technologiebeurs Nasdaq moest 1,3 procent inleveren op een stand van 2195 punten.

    Wall Street zag de toespraak van Bernanke woensdag als een bevestiging dat het economische herstel aan het wankelen is. ,,Iedere hulp van de Fed is een sterk signaal dat we er slechter voorstaan dan we denken'', zei een analist uit Chicago.

    De zwaarste klappen

    Bijna alle fondsen in de Dow verloren terrein. De 'financials' JPMorgan Chase, Bank of America en American Express zaten in de hoek waar de zwaarste klappen vielen. Zij gingen 2,2 tot 2,9 procent onderuit.

    Toch was het niet alleen maar kommer en kwel in New York. De banken Morgan Stanley en Wells Fargo wisten zich te onderscheiden in positieve zin bij de financiële fondsen, dankzij de publicatie van sterke kwartaalcijfers. Morgan Stanley ging bijna 8 procent omhoog, Well Fargo won 1 procent.

    Apple

    Ook de resultaten die Apple dinsdag nabeurs naar buiten bracht, werden positief ontvangen. Apple noteerde 1,4 procent in de plus. Coca-Cola (plus 1,4 procent) was een van de spaarzame stijgers in de Dow nadat het positieve tussenresultaten bekend had gemaakt.

    De euro noteerde in de slotfase van de handel op 1,2760 dollar. Bij het slot van de Europese beurzen woensdag stond de munt nog op 1,2815 dollar.

  5. forum rang 10 voda 21 juli 2010 22:14
    Fed staat klaar om economie te helpen
    21 juli 2010, 21:05 | ANP
    WASHINGTON (AFN) - Het stelsel van Amerikaanse centrale banken (Fed) staat klaar om het haperende economische herstel in de Verenigde Staten te ondersteunen met nieuwe monetaire maatregelen. Dat heeft Fed-voorzitter Ben Bernanke woensdag gezegd in een toespraak tot de bankencommissie van de Amerikaanse Senaat.

    De economie wordt volgens hem geconfronteerd met ,,ongebruikelijke onzekere vooruitzichten''. Toch zet het economische herstel wel door. Stimuleringsmaatregelen en de opbouw van voorraden bij bedrijven zullen een kleinere bijdrage leveren aan het herstel vergeleken met voorgaande kwartalen, maar ,,een toenemende vraag bij huishoudens en bedrijven zal helpen om de groei vast te houden'', aldus Bernanke.

    Volgens de Fed-topman rechtvaardigen de economische omstandigheden de historisch lage rente van 0 tot 0,25 procent voor een 'verlengde periode'. Welke maatregelen de Fed neemt als de economische groei afneemt, is nog onduidelijk.

    Wall Street zag de toespraak van Bernanke woensdag als een bevestiging dat het economische herstel aan het wankelen is. ,,Iedere hulp van de Fed is een sterk signaal dat we er slechter voorstaan dan we denken'', zei een analist uit Chicago. De beursgraadmeters in New York, de Dow, de S&P500 en de Nasdaq doken na de toespraak meer dan 1 procent omlaag.

  6. forum rang 10 voda 21 juli 2010 22:25
    VS VANDAAG: Wall Street sluit lager na verklaring Bernanke


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is woensdag lager gesloten, met name vanwege een getuigenis van Federal Reserve-voorzitter Ben Bernanke voor het Amerikaanse Congres.

    De Dow Jones-index eindigde 1,1% lager op 10.120,53 punten. De S&P 500 daalde 1,3% tot 1.069,59 punten, terwijl de Nasdaq 1,6% afstond tot 2.187,33 punten.

    "Hoewel de markt zich voorbereid zou moeten hebben op een negatieve economische verwachting, zorgde de verklaring van de Fed-voorzitter voor een neerwaartse beweging op de aandelenmarkt", zeggen analisten van Action Economics.

    Na twee dagen van stijgingen bewogen de grote indices op Wall Street lange tijd rond de slotstanden van dinsdag, totdat de getuigenis van Bernanke de richting bepaalde.

    In zijn verklaring noemde Bernanke de verwachtingen voor de economie "ongewoon onzeker". De Fed is bereid verdere maatregelen te treffen als de Amerikaanse economie vertraagt of terugvalt in een recessie, aldus Bernanke.

    Van de vier Dow Jones-fondsen die in de plus wisten te blijven, was Coca-Cola de grootste stijger. De frisdrankenfabrikant heeft de winst over het tweede kwartaal met 16% zien stijgen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, onder meer dankzij een volumegroei van 5%. Het aandeel steeg woensdag 1.6%.

    Ook op cijfers van Morgan Stanley werd positief gereageerd. De zakenbank heeft in het tweede kwartaal bijna $2 miljard winst geboekt, gesteund door een aantrekkende handel in obligaties. Het aandeel won 6,3%.

    Daarnaast kon de markt reageren op cijfers van Apple en Yahoo, die dinsdag nabeurs werden gepubliceerd. Het aandeel Apple won 0,9%, nadat het bedrijf in het derde kwartaal van het boekjaar 2009-10 een scherpe stijging van de winst heeft geboekt, dankzij een grote vraag naar de iPhone en de iPad.

    Het aandeel Yahoo verloor daarentegen 8,5%. De internetgigant heeft in het tweede kwartaal van 2010 dankzij verbeterde marges een 51% hogere nettowinst geboekt, maar de omzet kwam lager uit dan analisten hadden verwacht.

    Op macro-economisch gebied bleek woensdag dat de olievoorraden onverwacht zijn gestegen. De voorraden ruwe olie stegen in de week eindigend op 16 juli met 0,4 miljoen vaten tot 353,5 miljoen. Vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen rekenden op een afname met 1,3 miljoen vaten.

    De olieprijs sloot mede door dit cijfer $1,02 lager op $76,56.



    Door Eelco Hiltermann; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201, eelco.hiltermann@dowjones.com



  7. forum rang 10 voda 22 juli 2010 21:40
    Wall Street zet stevig herstel in
    22 juli 2010, 21:31 | ANP
    NEW YORK (AFN) - Gunstige Amerikaanse bedrijfsresultaten hebben donderdag voor een euforische stemming op Wall Street gezorgd. De beurshandel kreeg vooral een opsteker van sterke cijfers en vooruitzichten van UPS, 's werelds grootste post- en pakjesbezorger. Ook meevallende wekelijkse uitkeringsaanvragen en dito cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt droegen bij aan het optimisme.

    Het verlies van de voorgaande dag werd ruimschoots goedgemaakt. Met nog een half uur handel te gaan stond de toonaangevende Dow-Jonesindex 2,1 procent hoger op 10.336 punten. De breder samengestelde S&P 500 ging 2,4 procent omhoog tot 1.094 punten. De door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq klom zelfs 2,7 procent tot 2245 punten. Woensdag gingen de Amerikaanse beurzen nog hard omlaag na een verontrustende toespraak over de economie van Fed-topman Ben Bernanke.

    Maar donderdag haalden de beleggers opgelucht adem nadat de logistieke gigant UPS zijn verwachtingen voor dit jaar naar boven had bijgesteld. Aandelen UPS schoten 5,8 procent omhoog. UPS wordt gezien als een belangrijke graadmeter voor economische groei. ,,Een hogere verwachting van UPS is een erg goed teken, omdat er een direct verband bestaat tussen verscheepte volumes en de stand van de economie'', aldus een Amerikaanse vermogensbeheerder.

    Conglomeraat 3M

    Ook conglomeraat 3M (plus 3,2 procent) werd beloond door beleggers voor de publicatie van gunstige kwartaalresultaten. Caterpillar en AT&T kwamen eveneens met betere cijfers die de verwachtingen overtroffen. Zij stegen respectievelijk 2,4 en 2,9 procent.

    De prijs voor een vat ruwe Amerikaanse olie maakte donderdag een sprong van 3,5 procent tot 79,30 dollar. Dat had te maken met optimisme over de economie en een dreigende storm die de olieproductie in de Golf van Mexico kan verstoren. De olieconcerns Chevron en ExxonMobil, twee zwaargewichten in de Dow, profiteerden van de duurdere olie met koerswinsten van rond de 2,5 procent.

    Op de valutamarkt herstelde de euro tot 1,2895 dollar. Een dag eerder noteerde de euro nog op 1,2815 dollar.
  8. forum rang 10 voda 22 juli 2010 22:31
    VS VANDAAG: Wall Street sluit hoger


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is donderdag hoger gesloten, met name vanwege sterke kwartaalresultaten van bedrijven en meevallende cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt en Europese economie.

    De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 2% hoger op 10.322,30 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 2,3% tot 1.093,67 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 2,7% won tot 2.245,89 punten.

    Na de zwakke economische cijfers uit de Verenigde Staten en Europa in de afgelopen weken, putten beleggers donderdag weer hoop uit de winstcijfers van een aantal toonaangevende Amerikaanse bedrijven, alsmede meevallende economische data uit zowel de VS als Europa.

    Zo werd bekend dat de verkoop van bestaande huizen in de Verenigde Staten in juni minder hard is gedaald dan verwacht. Op maandbasis daalden verkopen met 5,1% tot 5,37 miljoen, terwijl door economen vooraf rekening werd gehouden met een daling van 8,1%.

    Daarnaast daalden de leidende indicatoren minder hard dan gevreesd. De index daalde met 0,2%, waar werd gerekend op een afname met 0,3%. De meting van mei werd daarnaast opwaarts herzien. Het cijfer wordt gezien als een indicator voor de Amerikaanse economische groei in de komende maanden.

    Ook Europese economische data werden positief ontvangen. Zo stegen de industriele orders in de eurozone in mei op maandbasis met 3,8% en 22,7% ten opzichte van vorig jaar. Ook de samengestelde inkoopmanagersindex voor de industrie en de dienstensector steeg in juli.

    Beleggers kregen daarnaast een stroom aan kwartaalcijfers te verwerken. Zo rapporteerde Caterpillar (+1,7%) een winstgroei van 91%, door de scherpe stijging van de verkoop van machines. De producent van onder meer heftrucks verhoogde daarnaast de winstverwachting.

    3M (+3,0%) zag de nettowinst stijgen naar $1,12 miljard, waarmee de verwachtingen op Wall Street werden verslagen, en verhoogde daarnaast de verwachtingen voor de rest van het jaar. De maker van onder meer de Post-it memo's stelde dat in alle bedrijfstakken en regio's de verkopen aantrokken.

    United Parcel Services (UPS) realiseerde in het tweede kwartaal een 90% hogere winst, als gevolg van hogere volumes, een stijgende omzet en een substantiele verbetering van de marge. Ook UPS verhoogde zijn outlook voor 2010. Het aandeel won 5,2%.

    "We zijn bezorgd over de economie en de toekomst, en deze week is de test", zei Jack Ablin, chief investment officer bij Harris Private Bank. De kwartaalcijfers geven zicht op het tweede halfjaar en tot nu toe ogen ze goed, vervolgt hij.

    Ook de kwartaalcijfers van onder meer AT&T (+2,4%), Xerox (+7,4%) en eBay (+3,8%) werden goed ontvangen. Nabeurs volgen nog de resultaten over het afgelopen kwartaal van onder meer Microsoft en American Express. Microsoft sloot donderdag 2,9% in de plus, terwijl American Express 5,0% won.

    Verder ging de aandacht opnieuw uit naar Fed-voorzitter Bernanke. Hij herhaalde bereid te zijn tot nieuwe maatregelen indien de vooruitzichten verslechteren. Gezien de beperkte opties en vragen over de effectiviteit, bestaat hier echter weerzin tegen bij de centrale bank, zei hij.

    De olieprijs is donderdag 3,6% gestegen tot $79,30, het hoogste slot sinds 5 mei. Winsten op de aandelenbeurzen en zorgen dat een naderende storm de olieproductie in de Golf van Mexico zou kunnen raken, stuurden de prijs voor een vat ruwe olie omhoog.



    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 200, ben.zwirs@dowjones.com

  9. forum rang 10 voda 23 juli 2010 19:52
    Wall Street blijft richtingloos na stresstest
    23 juli 2010, 19:32 | ANP
    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street hadden op de laatste handelsdag van de week duidelijk moeite richting te bepalen. Na een lagere opening schommelde het tot halverwege de handel de hele tijd rond de slotstanden van donderdag. De publicatie van de uitkomsten van de stresstesten van 91 Europese banken na sluiting van de Europese beurzen bracht daar in eerste instantie geen verandering in.

    De Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen noteerde halverwege de handel een stand van 10.350 punten. dat is 0,3 procent hoger dan het slot van de dag ervoor. De breder samengestelde S&P 500-index kwam nauwelijks van zijn plaats op een stand van 1095 punten, 0,1 procent hoger. Technologiebeurs Nasdaq stond onveranderd op 2245 punten.

    Wall Street opende nog lager op de onzekerheid over de uitkomsten van de stresstesten. Maar toen de resultaten eenmaal bekend waren en bleek dat zeven van de 91 banken de testen niet goed doorstaan hadden, sloeg het sentiment ook niet in een keer om. Langzaamaan ging het van kleine minnetjes naar kleine plusjes.

    Als de Amerikaansde beurzen de week met winst afsluiten, lijkt het erop dat de weg omhoog weer is gevonden. Woensdag ging het even de verkeerde kant op nadat beleggers waren geschrokken van een toespraak van Fed-topman Ben Bernanke. Zijn mededeling dat de economie geconfronteerd wordt met ,,ongebruikelijk onzekere vooruitzichten'' zette de graadmeters in de min. Donderdag volgde na sterkte bedrijfsresultaten en meevallende cijfers over de wekelijkse uitkeringscijfers en de huizenmarkt herstel.
  10. forum rang 10 voda 26 juli 2010 19:32
    Wall Street op winst
    26 juli 2010, 19:26 | ANP
    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York begonnen maandag optimistisch aan de handelsweek. De verhoging van de winstverwachting die postbedrijf FedEx voorbeurs onverwacht bekendmaakte, stemde beleggers gunstig. Een meevallend huizencijfer zette de koersen op Wall Street nog hoger.

    De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde halverwege de handelsdag 0,6 procent hoger op 10.484 punten. De breder samengestelde S&P 500-index ging 0,8 procent omhoog tot 1111 punten. Vorige week doorbrak de index ook al voor het eerst in een maand de grens van 1100 punten. Technologiebeurs Nasdaq kreeg er 0,7 procent bij op 2284 punten.

    Beleggers keken vooral uit naar het cijfer over het aantal verkochte nieuwe huizen dat een half uur na handelaanvang bekend werd gemaakt. Omgerekend naar een cijfer op jaarbasis werden 330.000 nieuwe huizen verkocht. Dit was bijna een kwart meer dan de 267.000 verkochte huizen in mei en ook meer dan de 320.000 die analisten, geraadpleegd door persbureau Reuters, hadden verwacht.

    Verkoopcijfer 2009

    Ten opzichte van een jaar eerder lag het aantal wel nog duidelijk lager; in juni 2009 bedroeg het verkoopcijfer op jaarbasis 396.000. Toch versterken de cijfers bij beleggers het besef dat de economie niet wegzakt in een tweede recessie.

    Bouwmarktketen Home Depot profiteerde. De koers van de grootste doe-het-zelf-keten in de VS steeg 2,1 procent.

  11. forum rang 10 voda 28 juli 2010 19:35
    Wall Street overwegend lager
    28 juli 2010, 19:18 | ANP
    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York verloren woensdag terrein na tegenvallend nieuws over de orderontvangst van duurzame goederen in de Verenigde Staten. Beter dan verwachte kwartaalcijfers van enkele grote bedrijven boden nauwelijks tegenwicht.

    De toonaangevende Dow-Jonesindex met meest verhandelde aandelen stond halverwege de handelsdag vrijwel onveranderd op 10.538 punten. De breder samengestelde S&P 500-index verloor 0,2 procent en noteerde een stand van 1112 punten. Schermenbeurs Nasdaq, belangrijk voor de stemming in de technologiesector, koerste 0,4 procent lager op 2278 punten.

    Nieuwe orders voor duurzame goederen zoals vliegtuigen, auto's, koelkasten en computers, namen in juni met 2 miljard dollar ofwel 1 procent af. Dat is de grootste daling in bijna een jaar tijd. Vooral de vraag naar vliegtuigen en elektronische goederen was minder dan een maand eerder. Marktkenners hadden juist gerekend op een toename met 1 procent.

    Het negatieve sentiment onder beleggers kreeg extra voeding door een tegenvallend resultaat van vliegtuigbouwer Boeing. De nettowinst was in het tweede kwartaal 21 procent lager vergeleken met een jaar eerder. Boeing leverde minder toestellen af en ook de omzet zakte. Het aandeel was de grootste daler in de Dow met een verlies van 1,5 procent.
  12. forum rang 10 voda 28 juli 2010 22:12
    Fed ziet aarzeling economisch herstel
    28 jul 2010, 22:07 uur

    WASHINGTON (AFN) - Het bescheiden herstel van de Amerikaanse economie is in sommige delen van het land aan het afzwakken. Dit zegt de Federal Reserve (Fed), het stelsel van Amerikaanse centrale banken, in een woensdag gepubliceerd rapport.

    Onder de districten die begin juni nog een verbetering van de economische activiteit rapporteerden, is een aantal dat de groei nu zeer bescheiden noemt. Twee regio's, Atlanta en Chicago, meldden dat het tempo van economische activiteit recentelijk is afgenomen, waarschuwt de Fed in het zogeheten Beige Book.

    Over de arbeidsmarkt merkt de Fed op dat deze in meerdere regio's geleidelijk verbetering laat zien, maar in vijf regio's stijgt alleen de vraag naar tijdelijk personeel.

  13. forum rang 10 voda 28 juli 2010 22:30
    Wall Street verliest op daling orders
    28 juli 2010, 22:18 | ANP
    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York verloren woensdag flink terrein na tegenvallend nieuws over de orderontvangst van duurzame goederen in de Verenigde Staten. Beter dan verwachte kwartaalcijfers van enkele grote bedrijven boden nauwelijks tegenwicht.

    De toonaangevende Dow-Jonesindex met meest verhandelde aandelen stond bij sluiting van de handelsdag 0,4 procent lager op 10.497,88 punten. De breder samengestelde S&P 500-index verloor 0,7 procent en noteerde 1106,12 punten. Schermenbeurs Nasdaq, belangrijk voor de stemming in de technologiesector, koerste 1,0 procent lager op 2264,56 punten.

    Nieuwe orders voor duurzame goederen zoals vliegtuigen, auto's, koelkasten en computers, namen in juni met 2 miljard dollar ofwel 1 procent af. Dat is de grootste daling in bijna een jaar tijd. Vooral de vraag naar vliegtuigen en elektronische goederen was minder dan een maand eerder. Marktkenners hadden juist gerekend op een toename met 1 procent.

    Extra voeding

    Het negatieve sentiment onder beleggers kreeg extra voeding door een tegenvallend resultaat van vliegtuigbouwer Boeing. De nettowinst was in het tweede kwartaal 21 procent lager vergeleken met een jaar eerder. Boeing leverde minder toestellen af en ook de omzet zakte. Het aandeel was de grootste daler in de Dow met een verlies van 1,9 procent. Vlak achter Boeing noteerde aluminiumproducent Alcoa 1,5 procent lager.

    Defensieconglomeraat General Dynamics en ConocoPhillips, het op twee na grootste oliebedrijf van de Verenigde Staten, maakten beide goede kwartaalresultaten bekend. Aandelen General Dynamics stegen 1 procent in de middaghandel, maar de winst verdampte tegen het eind van de handelsdag. ConocoPhillips wist ook niet te profiteren. Het fonds noteerde zelfs iets lager.

    Op de valutamarkt noteerde de euro 1,2987 dollar, tegen 1,3000 bij het slot van de Europese beurzen.
  14. forum rang 10 voda 29 juli 2010 22:45
    VS VANDAAG: Wall Street sluit lager


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is donderdag na een volatiele handelssessie lager gesloten. Beleggers namen een afwachtende houding aan in aanloop naar de cijfers van vrijdag over de groei van de Amerikaanse economie.

    De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,3% lager op 10.467,16 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,4% tot 1.101,53 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,6% afstond tot 2.251,69 punten.

    De beurzen openden donderdag nog hoger, maar kozen al snel de weg omlaag. Het enthousiasme van eerder op de dag maakte plaats voor voorzichtigheid in aanloop naar de publicatie van nieuwe cijfers over de groei van de Amerikaanse economie, die vrijdag naar buiten komen.

    "De zorg is dat dit cijfer meer verzwakking van de economie zal laten zien", zegt John Canally van LPL Financial. Economen verwachten dat de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal met 2,5% is gegroeid, tegen een expansie van 2,7% een kwartaal eerder.

    Daarnaast denkt Canally dat beleggers zich schrap zetten voor de resterende kwartaalcijfers. "We moeten de resultaten van een aantal detailhandelaren nog krijgen en we weten al dat de consumentenbestedingen in het tweede kwartaal zwak waren, in vergelijking met het eerste", vervolgt hij.

    Op economisch vlak werd donderdag bekend dat het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS vorige week sterker dan verwacht is gedaald. Het aantal aanvragen daalde met 11.000, waar economen vooraf rekenden op een afname van 4.000.

    Ondanks deze beter dan verwachte cijfers blijft de arbeidsmarkt zich traag ontwikkelen, vindt Peter Boockvar, aandelenstrateeg bij Miller Tabak. "Er komen wel banen bij, maar niet zoveel als zou moeten op dit punt van het herstel", vervolgt hij.

    De consumentensector lag er zwak bij, nadat diverse aan consumenten gelieerde bedrijven teleurstellende resultaten publiceerde. Zo realiseerde levensmiddelenproducent Colgate-Palmolive (-6,8%) een tegenvallende omzet en zag producent van ontbijtgranen Kellogg's (-6,9%) de winst 15% dalen.

    Ook energiebedrijven verloren terrein na teleurstellende kwartaalcijfers uit de sector. Zo daalde EQT 2,5% nadat de resultaten over het tweede kwartaal onder de verwachtingen uitkwamen. Constellation Energy verloor 4,6% na een adviesverlaging door Macquarie.

    Exxon Mobil opende sterk, maar moest in de loop van de dag een stapje terug doen. Het olieconcern rapporteerde een 91% hogere nettowinst vanwege hogere grondstofprijzen en verbeterende raffinagemarges. Het aandeel sloot desondanks 0,9% in de min.

    Medicijnmakers lagen er beter bij. Zij profiteerden van de sterke kwartaalcijfers van sectorgenoot AstraZeneca. Zo sloot Pfizer de handelsdag af met een plus van 0,6% en noteerde Merck op de slotbel in New York een koerswinst van 0,9%.

    BP steeg 2%, na berichten dat het concern praat met zijn Russische joint-venture TNK-BP over de verkoop van circa $1 miljard aan bezittingen in Venezuela. BP maakte deze week bekend voor $30 miljard aan activa te willen verkopen om de kosten van de olieramp in de Golf van Mexico te dekken.

    De olieprijs is donderdag hoger gesloten door een daling van de dollar, die onder druk stond door beter dan verwachte economische data uit Europa. De prijs voor een vat ruwe olie sloot of 1,8% hoger op $78,36.



    Door Ben Zwirs, Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201, ben.zwirs@dowjones.com



  15. barst 30 juli 2010 09:33
    Kicking the can down the road.
    Vandaag zal er in Amerika weer opgetogen worden gereageerd op een onverwacht (?) sterke stijging van het BNP.
    Geheel op basis van QE1 natuurlijk.
    Het is toch prut, 2e helft zakt het weer in (tenzij QE2)
    (QE= de geldpers)
2.639 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 132 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.320
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.896
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.342
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.052
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.769
Alfen 12 16.261
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 332
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.252
AMG 965 125.691
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.265
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.676
ASML 1.762 76.895
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht