Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Politiek Terug naar discussie overzicht

Hoe groot wilt u de PVV hebben.

189 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 30 juli 2010 19:04
    Geen PVV, maar wel ferme taal!
    Sarkozy wil hardere aanpak illegalen
    30 juli 2010, 18:43 | ANP
    GRENOBLE (ANP) - De Franse president Nicolas Sarkozy wil harde maatregelen om misdaad en illegale immigratie aan te pakken. Iemand die niet in Frankrijk geboren is en doodsbedreigingen uit tegen agenten of iemand met een publieke functie, zou de Franse nationaliteit niet meer mogen bezitten.

    ,,Je hebt de nationaliteit gekregen en moet die waard zijn'', aldus de president tijdens een toespraak in Grenoble, waar twee weken geleden rellen uitbraken na de dood van een man van Arabische origine die op de vlucht was voor de politie. Sarkozy stelde verder voor dat op het doden van een agent tot dertig jaar celstraf moet staan en dat veroordeelde criminelen na hun vrijlating een elektronische band moeten dragen.

    ,,We lijden nu onder vijftig jaar laks immigratiebeleid, waardoor de integratie mislukt is'', aldus de president. Eerder deze week beval Sarkozy dat de circa driehonderd illegale zigeunerkampen in Frankrijk moeten worden opgedoekt en dat de zigeuners die in strijd met de wet gehandeld hebben, moeten worden uitgezet.
  2. forum rang 10 voda 30 juli 2010 21:25
    VVD, PVV, CDA: er is veel wat ons bindt
    30 juli 2010, 21:21 | ANP
    DEN HAAG (ANP) - VVD, PVV en CDA zijn het niet eens over de vraag of de islam een religie is of een politieke ideologie, maar accepteren dat meningsverschil en zullen op grond van hun eigen opvattingen handelen als ze het eens worden over een minderheidskabinet. Dat stellen de drie fractievoorzitters Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Maxime Verhagen (CDA) in een gezamenlijke verklaring.

    ,,Er is echter veel wat partijen bindt: het sterker, veiliger en welvarender maken van Nederland is daarbij het gemeenschappelijke doel en uitgangspunt'', aldus de verklaring. Daarom hebben ze afgesproken dat de PVV het kabinet gedoogsteun zal verlenen. VVD en CDA zullen in het 'gedoogakkoord' wensen van de PVV honoreren, zoals op het gebied van immigratie, integratie en asiel, veiligheid en ouderenzorg. De PVV zal de afspraken over bezuinigingen steunen.

  3. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 31 juli 2010 09:47
    quote:

    voda schreef:

    ...
    ,,Er is echter veel wat partijen bindt: het sterker, veiliger en welvarender maken van Nederland is daarbij het gemeenschappelijke doel en uitgangspunt'', aldus de verklaring. Daarom hebben ze afgesproken dat de PVV het kabinet gedoogsteun zal verlenen. VVD en CDA zullen in het 'gedoogakkoord' wensen van de PVV honoreren, zoals op het gebied van immigratie, integratie en asiel, veiligheid en ouderenzorg. De PVV zal de afspraken over bezuinigingen steunen.
    Immigratie, veiligheid en ouderenzorg? Mooi, ik zou bijna nog PVV-minded worden.
    Maar dan die laatste zin, die bezuinigingen. Als een kip zonder kop, zoals VVD en CDA willen?

    Ik had het er al eerder over:
    www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=23&t...

    Het zal overal veel pijn doen, ook en juist in de zorg. En vermoedelijk ook bij veiligheid, politie en defensie (waar 'rechts' en ik zich terecht zorgen over maken).
    Dus: hoe inconsequent kan men zijn?

    Zoals ik al zei in die link:
    - Effe allemaal pas op de plaats.
    - Een half procent algemene belastingverhoging (tijdelijk).
    - Geleidelijk beperken van de HRA.
    - Bestuurlijke vereenvoudiging, oa. waterschappen.
    - Dan hoeft nog maar 13-15 ipv. 18 mld bezuinigd te worden (en op LT nog veel minder)..

    Nog enkele procenten bezuinigen op de uitgaven van ministeries..., en hup, je bent er al.

    Ik snap het CDA niet. Als die nou 's echt zouden denken aan hun oude/brave/burgerlijke/modale achterban, dan zouden ze veel beter kunnen kiezen voor een (midden)kabinet met de PvdA.

    Ik ben geen PVdA-er en geen CDA-er, maar dat die twee elkaar niet kunnen luchten of zien is me een raadsel. En daarom heb ik vooralsnog de pest aan beiden.
  4. [verwijderd] 2 augustus 2010 14:59
    Prins Alexander geeft na afloop bij Lubbers het volgende commentaar,

    De aanpak van VVD, CDA en PVV holt volgens hem ook de rol van het staatshoofd in de formatie uit.

    Dat is nu precies wat inmiddels miljoenen Nederlanders willen. Want een niet gekozen staatshoofd in een democratie, die bepaalt wat er moet gebeuren, is vragen om moeilijkheden.
    Zie straks Willem al hierover moeten beslissen. Dat wordt vanzelf een beetje dom.
  5. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 4 augustus 2010 07:56
    @ succes46:

    Hoe kom je bij dat commentaar van WA? Verzonnen, toch?

    Over de monarchie:
    In principe en in theorie is er veel te zeggen voor een gekozen president, dus een republiek, boven een erfelijk staatshoofd. Maar er zijn ook tegenwerpingen.

    Bv. dat een koningshuis, meer dan welke president dan ook, denkt aan de lange termijn en het voortbestaan van van onze democratische monarchie, en dus boven de partijen staat.
    Het kan ook een emotionele rol vervullen. Ik denk aan Beatrix die met natte haren getuige was van een orkaan in de Antillen, of getroffen vrouwen na de Bijlmerramp troostte... Of vorig jaar, met Koninginnedag. Chapeau voor haar toespraakje enkele uren later.

    Wat ik iig niet wil is een ceremonieel koningschap, zoals in Zweden. Dat is alleen nog maar (dure) flauwekul. Dan heb je daarnaast eigenlijk nog een president nodig. Als in Israël, Oostenrijk, Duitsland en vooral Italië. Om bij staatsrechtelijke crisissen, of patstellingen na verkiezingen, knopen door te hakken. Dan heb je dus dubbele kosten als je ook nog een ceremonieel koningschap ambieert.

    Over de PVV-gedoogsteun. HM zal het betreuren.
    Enige troost: in Denemarken ging die PVV-achtige partij na gedoogsteun rustiger optreden. Ik hoop het voor Beatrix.
    En voor de vele PVV-stemmers hoop ik dat veel van hun wensen en eigenlijke noden niet verloren zullen gaan in de ultra-rechtse bezuinigingen van de VVD.
    Ik heb het op deze site al vaker voorgerekend: met 13 ipv. 18 mld bezuinigingen komen we er voorlopig wel. Later verder bezien (afh. van economische groei etc.).

    Ik weet nu al dat veel PVV-stemmers gaan lijden onder die 18 mld. Helaas.
  6. [verwijderd] 4 augustus 2010 09:10
    HandR:

    Ik bedoelde niet Willem Alexander van Amsberg.

    Maar Alexander Pechtholt, die telkens maar weer Bea van Amsberg aanhaalt van zo heeft dat zij dat niet bedoelt.
    Vandaar Prins Alexander Pechtholt tegenwoordig meer Pechvogel.

    Dit was zijn commentaar bij Lubbers.
    De aanpak van VVD, CDA en PVV holt volgens hem ook de rol van het staatshoofd in de formatie uit.

  7. forum rang 10 voda 4 augustus 2010 16:24
    'PVV toch aan de macht'
    4 augustus 2010, 8:35 | BNR.nl
    Alexander Pechtold (D66) waarschuwt CDA-leden voor samenwerking met de PVV in de beoogde minderheidscoalitie met de VVD. Informateur Ruud Lubbers noemde dinsdag het minderheidskabinet met gedoogsteun van de partij van Geert Wilders ook een bijzonder meerderheidskabinet, waarvoor de PVV alleen geen bewindslieden levert.

    Pechtold vindt die omschrijving het opvallendst in de toelichting van Lubbers op zijn advies hoe het nu verder moet met de formatie. ,,Het CDA wilde toch helemaal geen meerderheidscoalitie met de PVV. Dat was de afgelopen weken volgens mij de boodschap van de fractievoorzitter en de partijvoorzitter'', meent Pechtold.

    'Weet waar je aan begint'

    Waar het CDA vreest voor het aanzien in het buitenland en niet wil dat er wordt getornd aan de rechtsstaat, de vrijheid van godsdienst en onderwijs, krijgt het nu toch te maken met een partij die voor ethnische registratie pleit, vindt de D66-voorman. ,,Weet waar je aan begint. Het lijkt mij een brug te ver: je kunt hier geen schone handenpolitiek voor bedenken'', stelt Pechtold.

    Samenwerking

    In het televisieprogramma Nova zei hij dinsdag nog dat VVD'ers en CDA'ers zich nog eens goed moeten afvragen of ze in ruil voor een bezuiniging van 18 miljard de samenwerking met Wilders willen doorzetten. Pechtold zal er zelf tegen blijven strijden 'totdat ze op het bordes staan'. In het Journaal zei hij dat het nieuwe kabinet verantwoordelijk wordt voor 'alles wat wat Wilders doet en laat, bijvoorbeeld een Fitna 2.''

    Pechtold noemde de rol van Lubbers in Nova 'duister'.

    Lees ook:

    Lubbers: er is een ferme wil

    Luister naar:

    Alexander Pechtold

    De Tweede Kamer debatteert vanmiddag over het verloop van de kabinetsformatie, zegt BNR-politiek verslaggever Hugo Reitsma
  8. forum rang 10 voda 6 augustus 2010 16:40
    'Pro-Wilders demonstratie in Amsterdam'
    6 augustus 2010, 16:31 | ANP
    AMSTERDAM (ANP) - Ruim honderd extreemrechtse Engelsen willen op 30 oktober demonstreren vóór PVV-leider Geert Wilders. Dit concludeert antiracismeorganisatie Nederland Bekent Kleur op grond van een pagina van Facebook van de English Defence League (EDL).

    De groep staat volgens Nederland Bekent Kleur bekend om demonstraties met een gewelddadig karakter. ,,De groep bestaat onder meer uit racistische skinheads en voetbalhooligans'', schrijft Nederland Bekent Kleur in een vrijdag verspreide nieuwsbrief.

    De pro-Wildersdemonstratie is gepland rond de rechtszaak die tegen Wilders loopt. Hij wordt verdacht van het aanzetten tot haat en discriminatie wegens godsdienst en ras. Nederland Bekent Kleur heeft zich samen met Turkse, Antilliaanse en Marokkaanse migrantenorganisaties in de zaak gevoegd als benadeelde partij, vermeldt de nieuwsbrief.

  9. Cézan 6 augustus 2010 18:33
    Zo kijkt het buitenland dus tegen NL aan..

    IT MAY not yet exist, but it has already been called names—an “atypical majority”, a “marionette” cabinet. After eight weeks of negotiations, the Netherlands looks set for a governing coalition of the centre-right that, for the first time since the second world war, will not enjoy a majority of parliamentary support.

    www.economist.com/node/16749021?story...
  10. [verwijderd] 6 augustus 2010 19:09
    Hoe zij over ons denken zou ik me nog niet druk om maken.
    Er zijn ook genoeg mensen in het buitenland die de situatie in Nederland als positief zien.
  11. Cézan 6 augustus 2010 23:09
    quote:

    HandeR schreef:

    @ Merded:
    ??? ???
    Inderdaad, vreemde reactie, zo'n kip zonder kop reactie.
    Stuk verwoordt iig perfect hoe de stemming niet alleen daar, maar ook hier er voor staat.

    But we shall see.

    Czn.

  12. [verwijderd] 7 augustus 2010 07:35
    quote:

    Cézan schreef:

    [quote=HandeR]
    @ Merded:
    ??? ???
    [/quote]

    Inderdaad, vreemde reactie, zo'n kip zonder kop reactie.
    Stuk verwoordt iig perfect hoe de stemming niet alleen daar, maar ook hier er voor staat.

    But we shall see.

    Czn.

    Zeg ik dat het onjuist is wat er staat?
    Ik zeg enkel dat IK me daar NOG niet druk om zou maken.
    Eerst maar zien of ze er echt uit komen en dan maar zien hoe lang ze het volhouden als de PVV in de peilingen gaat zakken.

    Dus Wilders krijgt geen steun uit het buitenland. Ook lopen er in het buitenland geen mensen rond die het goed vinden dat Wilders mee mag doen.
  13. forum rang 10 voda 18 augustus 2010 17:52
    Fractiekamer PVV zwaarder beveiligd

    PVV-leider Wilders op weg naar de fractiekamer. FOTO ANP
    DEN HAAG - De fractieruimte van de PVV wordt zwaarder beveiligd. De ruimte krijgt onder meer nieuwe wanden en dubbele deuren, schrijft het Nederlands Dagblad.

    Aanleiding voor de zwaardere beveiliging is de forse groei van de fractie en gebleken zwaktes in de beveiliging. De Telegraaf meldde eerder dit jaar dat undercoveragenten er tot twee keer toe in slaagden een vuurwapen de fractieruimte van de PVV binnen te smokkelen.

    Buitenlandse agenten wisten eerder in opdracht van PVV-leider Geert Wilders tot aan zijn deur te komen. De verbouwing van de fractieruimte is al enige tijd bezig. (Novum/CBR)
    18/08/10 08u28
  14. [verwijderd] 19 augustus 2010 16:33
    Predikanten steunen kabinet met PVV.

    AMSTERDAM - Enkele predikanten en andere evangelische voorgangers hebben steun gegeven aan een kabinet waaraan de PVV meedoet of gedoogsteun geeft

    Volgens het Reformatorisch Dagblad hebben de geestelijken een verklaring uitgegeven waarin zij expliciet waarschuwen tegen de islam. De krant sprak met initiatiefnemer Ben Kok. De Amersfoortse predikant zegt dat er bijna geen waarschuwend geluid tegen de islam is in ons land.

    Kok begon zijn actie na de oproepen aan het CDA om niet met de PVV in zee te gaan.
  15. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 19 augustus 2010 17:27
    quote:

    succes46 schreef:

    Predikanten steunen kabinet met PVV.
    Even een aanvulling:

    Die Ben Kok is een JOODS-CHRISTELIJKE pastor.
    Andere ondertekenaars zijn o.a. de ultra-orthodoxe evangelist en presentator Feike ter Velde, en theoloog Lucas Hartong, Europarlementariër namens de PVV.

    Zo is het bericht wat beter in z'n context te plaatsen, toch? Graag gedaan.

  16. [verwijderd] 19 augustus 2010 19:06
    quote:

    HandeR schreef:

    [quote=succes46]
    Predikanten steunen kabinet met PVV.
    [/quote]

    Even een aanvulling:

    Die Ben Kok is een JOODS-CHRISTELIJKE pastor.
    Andere ondertekenaars zijn o.a. de ultra-orthodoxe evangelist en presentator Feike ter Velde, en theoloog Lucas Hartong, Europarlementariër namens de PVV.

    Zo is het bericht wat beter in z'n context te plaatsen, toch? Graag gedaan.

    Bedankt
  17. forum rang 10 voda 19 augustus 2010 20:31
    PVV'er Hartong woest over internetspel Europarlement

    Wat doen die Europarlementariërs nu eigenlijk? Het spel geeft het antwoord. FOTO ANP
    BRUSSEL - PVV- Europarlementariër Lucas Hartong is ,,woest'' op het Europees Parlement, omdat dat een internetspel laat ontwikkelen om de burgers beter vertrouwd te maken met de werking van de EU. Met deze klus is een bedrag van 275.000 euro gemoeid. Volgens Hartong is er sprake van ,,geldverspilling'' en het ,,opbranden van belastinggeld van zo veel mogelijk burgers''.


    Lucas HartongDe onlinegame Citzalia moet een virtueel inkijkje bieden in de EU, waarbij de deelnemers de rol van bijvoorbeeld Europarlementslid kunnen spelen.

    De bedoeling is onder meer om verkeerde beelden over de Europese Unie te corrigeren. Hartong is ervan overtuigd dat ,,zeer veel burgers allang een juist beeld hebben van de EU en dat dit soort ongein dat beeld helaas bevestigt.'' (ANP)
    19/08/10 19u41
  18. Do DD 19 augustus 2010 21:37
    Wat een zeiklijster die Hartong. 275.000 ballen is, verdeeld over 500M burgers in de unie het gigabedrag van maar liefst 0.055 euroCENT/inwoner EU. Zijn gezeik erover kost de belastingbetaler al meer aan media- en notuleringskosten.

    E.
189 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.287
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.508
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.964
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.531
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.123
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 73.985
Air France - KLM 1.024 34.360
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.586
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.398
AMG 965 126.041
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.171
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.624
Arcelor Mittal 2.024 318.694
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.118
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.721
ASML 1.762 77.125
ASR Nederland 18 4.125
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.687
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 08 mei

    1. NL industriële productie maart
    2. AB InBev Q1-cijfers
    3. Pharming - Q1-cijfers
    4. Ahold Delhaize Q1-cijfers
    5. SBM Offshore Q1-cijfers
    6. Dui industriële productie maart
    7. AMG jaarvergadering
    8. Wolters Kluwer jaarvergadering
    9. Arcadis jaarvergadering
    10. Uber Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht