Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Politiek Terug naar discussie overzicht

Draadje: na de verkiezingen, en nu verder...

717 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 36 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 3 september 2010 20:41
    D66 wil Kamerdebat met informateur Opstelten
    3 september 2010, 20:24 | ANP
    DEN HAAG (ANP) - D66 wil dinsdag een debat in de Tweede Kamer met informateur Ivo Opstelten. D66-fractieleider Alexander Pechtold heeft het debat vrijdag direct aangevraagd nadat de formatie van een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV was mislukt.

    Volgens Pechtold zou het ook goed zijn dat alle fractievoorzitters weer langs gaan bij koningin Beatrix om advies te geven wat er nu zou moeten gebeuren. Pechtold pleit ervoor een ,,onafhankelijk informateur'' aan te stellen die de mogelijkheden onderzoekt om te komen tot een meerderheidscoalitie ,,die wel stabiel is''.

    ,,Partijen hebben nu de verantwoordelijkheid om een volgende poging wel te doen slagen'', zei Pechtold. De opmerking van VVD-leider Mark Rutte dat hij nu een conceptregeerakkoord wil schrijven, noemde Pechtold ,,erg prematuur''.

  2. forum rang 10 voda 3 september 2010 20:45
    Cohen wil met VVD handen ineenslaan
    3 september 2010, 20:40 | ANP
    DEN HAAG (ANP) - PvdA-fractievoorzitter Job Cohen is blij met het mislukken van de onderhandelingen tussen VVD, PVV en CDA over een rechts kabinet. Cohen zei vrijdag dat de VVD en PvdA als de twee grootste partijen nu moeten bekijken wat de mogelijkheden zijn voor een nieuw kabinet.

    ,,Ik kan mij heel goed voorstellen dat VVD en PvdA de handen ineenslaan en bekijken wat de mogelijkheden zijn'', aldus Cohen. De PvdA-leider erkende dat de verschillen tussen de programma's van de twee partijen groot zijn. Maar het gaat volgens hem wel om de twee grootste partijen in de Tweede Kamer sinds de verkiezingen van 9 juni. Sindsdien heeft de VVD 31 zetels en de PvdA dertig plekken in de Kamer.

    VVD-fractieleider Mark Rutte heeft echter aangegeven dat hij zelf aan de slag wil met het schrijven van ,,een proeve van een regeerakkoord'', waarvan andere partijen kunnen zeggen of het een basis is om verder te onderhandelen. Cohen wilde hierop niet direct reageren.

    Geen voorstander

    De PvdA-leider zei dat hij niets uitsluit in politieke samenwerking. Wel heeft hij altijd duidelijk gemaakt een voorkeur te hebben voor een paars-pluskabinet van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks. Nadat onderhandelingen over deze combinatie waren mislukt in juli, zei Cohen weinig te voelen voor een middenkabinet van VVD, PvdA en CDA. Volgens hem was toen niet te verwachten dat de VVD ,,anders erin zou staan'' als CDA erbij kwam.

    Cohen vond dat eerst een rechts kabinet onderzocht moest worden, omdat VVD en PVV de winnaars waren van de verkiezingen. Maar de PvdA-leider is duidelijk geen voorstander van deze combinatie. ,,Het zou een instabiele regering opleveren, die het land zou splijten.''
  3. forum rang 10 voda 3 september 2010 20:54
    De formatie: een chronologie
    3 september 2010, 20:05 | BNR.nl
    De formatie is sinds de verkiezingen van 9 juni inmiddels 86 dagen aan de gang. Dit is wat er gebeurde:

    10 juni/11 juni - Koningin Beatrix ontvangt vaste adviseurs en fractieleiders voor overleg over verkiezingsuitslag.

    12 juni - Uri Rosenthal (VVD) informateur. Hij bekijkt of kabinet mogelijk is met VVD en PVV.

    14 juni - CDA-fractieleider Maxime Verhagen wil dat VVD en PVV het eerst met elkaar eens worden, voor hij aanschuift bij gesprekken.

    15 juni - PVV-leider Geert Wilders: het heeft weinig zin te praten over rechtse coalitie, als CDA niet wil.

    17 juni - Rosenthal brengt koningin verslag uit en noemt pad tot kabinet met VVD en PVV ,,niet begaanbaar''.

    18 juni - Rosenthal bekijkt of paars-plus (VVD, PvdA, D66 en GroenLinks) mogelijk is.

    22 juni - VVD-leider Mark Rutte vindt verschillen tussen partijen te groot en stopt met onderhandelen over paars-plus. Informateur besluit te onderzoeken of middenkabinet mogelijk is van VVD, PvdA en CDA.

    23 juni - Meningen liggen ver uiteen. Rutte wil middenkabinet (VVD, PvdA, CDA). Job Cohen (PvdA) wil dat niet en pleit voor vijfpartijenkabinet. Pechtold (D66) en Halsema (GroenLinks) houden vast aan paars-plus.

    25 juni - Koningin ontvangt fractieleiders. Cohen wil net als Pechtold en Halsema nog eens gaan voor paars-plus.

    26 juni - Tjeenk Willink, belangrijkste adviseur van koningin, informateur.

    28 juni - Rutte wil praten over paars-plus. Cohen moet beloven over middenkabinet te praten, als paars-plus mislukt. Dat doet Cohen.

    29 juni - Wilders voelt zich buitenspel gezet.

    5 juli - Jacques Wallage (PvdA) en Rosenthal informateurs. Paars-plus direct om de tafel.

    6 juli - De fractieleiders spreken 'radiostilte' af.

    20 juli - Onderhandelingen over paars-plus lopen stuk op onenigheid VVD en PvdA over bezuinigingen.

    21 juli - Koningin consulteert vaste adviseurs. Laat op avond komt oud-CDA-premier en minister van Staat Ruud Lubbers als adviseur bij haar. Rond middernacht verlaat hij als informateur het paleis.

    22 juli - Lubbers nodigt fractievoorzitters uit. Rutte pleit voor rechts kabinet, Cohen stelt dat dat onderzocht moet worden.

    23 juli - Verhagen herhaalt voorkeur voor middenkabinet. Direct na gesprek met Verhagen laat informateur Lubbers weten dat Rutte, Wilders en Verhagen moeten gaan praten over rechtse samenwerking. Lubbers vraagt hun informeel te praten, zonder zijn aanwezigheid.

    24 juli - De CDA-fractie stemt in met verzoek Lubbers.

    26 juli - Rutte, Wilders en Verhagen praten informeel over rechtse samenwerking. Ze doen geen mededelingen. Ook Lubbers wordt niet op de hoogte gehouden.

    30 juli - VVD, CDA en PVV bereid te onderhandelen over rechts kabinet, waartoe PVV niet toetreedt. PVV geeft wel gedoogsteun.

    2 augustus - Andere fractieleiders bij Lubbers. Roemer (SP) wil eigen regeerakkoord schrijven en dat voorleggen aan verdeelde CDA-achterban. Gekrakeel over Job Cohen die weg voor rechts zou hebben vrijgemaakt.

    3 augustus - Lubbers naar koningin met advies over onderhandelingen over rechts kabinet van VVD en CDA en gedogende PVV. Hij stelt VVD-voorzitter Ivo Opstelten voor als informateur. Die denkt drie weken nodig te hebben. In die drie weken laten steeds meer CDA-prominenten en een enkele VVD-prominent zich negatief uit over de onderhandelingen, onder wie zelfs Ruud Lubbers.

    7 augustus - Wilders zegt dat hij van plan is op 11 september in New York mee te doen aan een protest tegen de bouw van een moskee nabij Ground Zero, waar de aanslagen plaatshadden.

    9 augustus - Op de eerste dag van de officiële onderhandelingen wijst Verhagen Wilders op het effect van zijn woorden en zijn verantwoordelijkheid.

    11 augustus - Wilders heeft een ticket naar New York geboekt. ,,Belangrijke speech. Niemand houdt me tegen.''

    27 augustus - Opstelten laat weten dat er twee weken meer nodig zijn.

    29 augustus - In een peiling van Maurice de Hond staat het CDA op vijftien zetels, lager dan ooit.

    31 augustus - CDA'er Jan Schinkelshoek trekt zich terug als Kamerlid 'in de wachtkamer' omdat hij geen toekomst ziet voor het rechtse kabinet. Dezelfde dag komt het CDA in spoedberaad bijeen. Er zijn moeilijkheden tussen de onderhandelaars Verhagen en Klink.

    1 september - Urenlang beraad leidt pas na middernacht tot een compromis: het CDA zet de onderhandelingen voort, Klink stopt als onderhandelaar en blijft in de fractie. Ook twee andere 'dissidenten' blijven in de fractie.

    2 september - Rutte en Wilders beraden zich na een gesprek met Verhagen over het vervolg van de formatiegesprekken met het CDA.

    3 september - De poging tot een rechts kabinet mislukt. Wilders heeft geen vertrouwen in de stabiliteit van het CDA.

  4. [verwijderd] 3 september 2010 21:21
    Rechts van de baan?

    Er zijn nog mogelijkheden zat,voor een kabinet over rechts.Links staat te juigen en ruikt zijn kansen.Job ziet het nu wel zitten met Mark.Beetje hypocriet Job.

    Een regering met VVD en CDA met gedoogsteun van PVV.Ach zegt Lubbers laten we het maar proberen.Ruudje bij Bea op de thee.Ach Bea maak je niet druk het is toch gedoemd te mislukken,dus ik ga ervoor.Ok Ruud van mij mag je ,als je er maar voor zorgt,dat we straks niet met die vreselijke man van een Wilders zitten opgescheept,want dat is slecht voor mijn Bilderberg imago.

    Ruudje aan de slag en wat blijkt,de partijen kunnen door een deur.Lachend verlaten Mark,Maxime en Geert dagelijks de onderhandelingskamer.Het gaat er op lijken,dat deze coalitie tot stand gaat komen.Het stokje gaat van Ruud naar Ivo.Aan hem de eer,om Bea op de hoogte te houden over de onderhandelingen.

    Deze coalitie heeft zo'n grote kans van slagen,dat prominenten binnen het Cda zich echt zorgen beginnen te maken.Oud Bilderberger van Agt geeft als eerste aan zijn lidmaadschap van de partij op te zeggen,als Maxime verder gaat met de onderhandelingen.Een aantal dagen later horen we Lubbers in een persconferentie zeggen,dat het voor het CDA en het land niet wenselijk is,om de onderhandelingen voort te zetten.

    Eind vorige week spoed beraad bij het CDA.Er was inmiddels gebleken,dat er zich drie dissidenten in de partij bevonden tw Kathleen Ferrier ,Ad Koppejan en Ab Klink.De eerste twee uit het rijtje blijven het CDA trouw.Ab vindt het nodig om een brief te schrijven naar Maxime,met daarin vernietigende woorden richting de partij van GW.Daarin geeft hij duidelijk aan,dat het voor hem uitgesloten is,om met deze partij te gaan regeren.Dit ondanks dat Abje,in de weken van de onderhandelingen oog in oog met GW heeft gezeten.

    Vandaag heeft Geert het bijltje er bij neer gegooid.In de media wordt nu de schuld bij Geert gelegd.

    of was dit de rede ????

    Feiz Muhammad:

    'Onthoofd hem'

    Haatprediker roept op tot doden Wilders

    www.telegraaf.nl/binnenland/7544764/_...

    www.youtube.com/watch?v=iVxDUg-aVOk

    Door dit soort uitspraken van die haatprediker is de PVV groot geworden de afgelopen jaren.
    Mag hopen,dat Feizje over zijn soepjurk struikelt en zijn nek breekt.
  5. forum rang 10 voda 3 september 2010 22:58
    ChristenUnie: niet rouwig
    3 september 2010, 22:29 | ANP
    DEN HAAG (ANP) - ChristenUnie-fractieleider André Rouvoet is ,,niet rouwig'' om het stranden van de poging van VVD, PVV en CDA om een kabinet te vormen. Hij vond de nagestreefde constructie, een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV, de slechtst denkbare optie.

    ,,Er moet nu voortvarend onderzoek gedaan worden naar de mogelijkheid om een stabiel meerderheidskabinet te vormen'', stelt Rouvoet. Zijn partij is bereid bij te dragen aan een stabiele meerderheidscoalitie.

  6. forum rang 10 voda 3 september 2010 22:58
    JOVD: slappe hap van Wilders
    3 september 2010, 22:41 | ANP
    DEN HAAG (ANP) - De JOVD, de jongerenorganisatie gelieerd aan de VVD, vindt het ,,slappe hap'' van de PVV dat die gestopt is met de gesprekken over de vorming van een kabinet met VVD en CDA.

    JOVD-voorzitter Martijn Jonk vindt dat PVV-leider Geert Wilders anderhalf miljoen kiezers in de kou laat staan. ,,De interne verdeeldheid van het CDA is een goedkoop excuus om met schone handen weg te kunnen lopen van de onderhandelingstafel. Ongetwijfeld zal hij straks weer moord en brand schreeuwen bij een ander kabinet, maar dat heeft hij dan zelf veroorzaakt.''

    De JOVD wil nu dat VVD-leider Mark Rutte een conceptregeerakkoord gaat schrijven. Alle opties voor een coalitie liggen wat de jongerenorganisatie betreft weer op tafel.
  7. Do DD 4 september 2010 02:01
    quote:

    voda schreef:

    JOVD: slappe hap van Wilders
    3 september 2010, 22:41 | ANP
    DEN HAAG (ANP) - De JOVD, de jongerenorganisatie gelieerd aan de VVD, vindt het ,,slappe hap'' van de PVV dat die gestopt is met de gesprekken over de vorming van een kabinet met VVD en CDA.

    JOVD-voorzitter Martijn Jonk vindt dat PVV-leider Geert Wilders anderhalf miljoen kiezers in de kou laat staan. ,,De interne verdeeldheid van het CDA is een goedkoop excuus om met schone handen weg te kunnen lopen van de onderhandelingstafel. Ongetwijfeld zal hij straks weer moord en brand schreeuwen bij een ander kabinet, maar dat heeft hij dan zelf veroorzaakt.''

    De JOVD wil nu dat VVD-leider Mark Rutte een conceptregeerakkoord gaat schrijven. Alle opties voor een coalitie liggen wat de jongerenorganisatie betreft weer op tafel.

    't is een analyse met een hoog puberaal balletjesgehalte maar er zit wel een kern van waarheid in.

    E.
  8. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 4 september 2010 06:29
    quote:

    Do DD schreef:

    [quote=voda]
    JOVD: slappe hap van Wilders
    3 september 2010, 22:41 | ANP
    DEN HAAG (ANP) - De JOVD, de jongerenorganisatie gelieerd aan de VVD, vindt het ,,slappe hap'' van de PVV dat die gestopt is met de gesprekken over de vorming van een kabinet met VVD en CDA.
    JOVD-voorzitter Martijn Jonk vindt dat PVV-leider Geert Wilders anderhalf miljoen kiezers in de kou laat staan. ,,De interne verdeeldheid van het CDA is een goedkoop excuus om met schone handen weg te kunnen lopen van de onderhandelingstafel. Ongetwijfeld zal hij straks weer moord en brand schreeuwen bij een ander kabinet, maar dat heeft hij dan zelf veroorzaakt.''

    De JOVD wil nu dat VVD-leider Mark Rutte een conceptregeerakkoord gaat schrijven. Alle opties voor een coalitie liggen wat de jongerenorganisatie betreft weer op tafel.
    [/quote]
    't is een analyse met een hoog puberaal balletjesgehalte maar er zit wel een kern van waarheid in.
    Huh? Wat wil je nu eigenlijk zeggen?
    Als die kern van waarheid er is, wat is dan het 'balletjesgehalte'?

    Als je m'n posts hier ook maar enigszins gevolgd hebt, weet je dat ik van GW en zijn stijl niks moet hebben.
    Nu dreef hij sommige CDA-ers tot het uiterste. Ze beloofden van alles, maar hij wil handtekeningen onder een akkoord dat er nog niet eens is...
    En die jongere VVD-ers leggen daar de vinger op. Wat is daar mis mee?

    NB. Waar ik zelf sta? Heb er al vaker over gepost. Sociaal: gematigd links. Qua veiligheid en internationaal: gematigd rechts. Maar dat doet er nu niet toe.

    Hoewel? Sociaal wat links en qua veiligheid rechts? Dat klinkt een beetje PVV toch?
    Vandaar mijn begrip voor PVV-stemmers (niet GW).

    Maar ik ben ook voor absolute godsdienstvrijheid. Van aanhangers van de Baghwan tot SGP-ers, van moskee-bouwers tot creationisten, van paap tot mannenbroeders.

    En dat verschil houdt me ver weg bij de PVV. En misschien ook wel weg van liberale jongeren die hun geschiedenis niet kennen.
  9. Do DD 4 september 2010 08:13
    HandeR,

    De vorm, niet de inhoud. ;-). Als ik JOVD hoor zie ik altijd een stelletje sociëteitsblazertjes voor me, die met door veel bierrr gesmeerde stem: "Slappe Hap" brullen. Ik ken die typetjes goed aangezien ik uit zo'n familie stam (ben in dat opzicht beetje een zwart schaap), ze zijn best wel lief, maar ook erg voorspelbaar burgerlijk.

    Als terzijde heb ik wel eens geconstateerd dat goede beleggers niet zo hechten aan het hebben van een courante mening, dit itt een niet onaanzienlijk deel van de leden van de studentencorpora in NL. Het zou de beleggingsresultaten van veel "gerenommeerde" beleggingsinstituties goed verklaren... ;-/

    E.
  10. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 4 september 2010 09:04
    quote:

    Do DD schreef:

    ...
    Als terzijde heb ik wel eens geconstateerd dat goede beleggers niet zo hechten aan het hebben van een courante mening, dit itt een niet onaanzienlijk deel van de leden van de studentencorpora in NL. Het zou de beleggingsresultaten van veel "gerenommeerde" beleggingsinstituties goed verklaren... ;-/
    ...
    Hmm, een levenswijsheid? Dat onze 'gerenommeerde' beleggers, politici of schrijvers het wel eens meer om hun haantjes-gedrag zou kunnen gaan dan om het resultaat?

    Kleine, maar historische anecdote:
    In 1969 organiseerde mijn 'dispuut' een discussie. Met Wiegel (toen JOVD-voorman), Aantjes, Nypels (D'66, niet te verwarren met de latere VVD-er Nijpels), en H. Mulisch.

    Het is lang geleden, maar wat ik me herinner:
    Wiegel kon goed dansen.
    Aantjes (ex-lid van dat dispuut!) was duidelijk, maar snel weg.
    Nypels: dronk teveel, en was in paniek. Hoe kwam hij daar fatsoenlijk vandaan?

    Mulisch (toen ca 40), gehoord bij de bar: "Ach, je moet wat over hebben voor je image".
    Voor een Nobel-prijs moet je meer over hebben...
    Sorry, Harry.
  11. forum rang 6 Fred 62 4 september 2010 09:55
    quote:

    Enesser schreef:

    Rechts van de baan?

    Er zijn nog mogelijkheden zat,voor een kabinet over rechts.Links staat te juigen en ruikt zijn kansen.Job ziet het nu wel zitten met Mark.Beetje hypocriet Job.

    Een regering met VVD en CDA met gedoogsteun van PVV.Ach zegt Lubbers laten we het maar proberen.Ruudje bij Bea op de thee.Ach Bea maak je niet druk het is toch gedoemd te mislukken,dus ik ga ervoor.Ok Ruud van mij mag je ,als je er maar voor zorgt,dat we straks niet met die vreselijke man van een Wilders zitten opgescheept,want dat is slecht voor mijn Bilderberg imago.

    Ruudje aan de slag en wat blijkt,de partijen kunnen door een deur.Lachend verlaten Mark,Maxime en Geert dagelijks de onderhandelingskamer.Het gaat er op lijken,dat deze coalitie tot stand gaat komen.Het stokje gaat van Ruud naar Ivo.Aan hem de eer,om Bea op de hoogte te houden over de onderhandelingen.

    Deze coalitie heeft zo'n grote kans van slagen,dat prominenten binnen het Cda zich echt zorgen beginnen te maken.Oud Bilderberger van Agt geeft als eerste aan zijn lidmaadschap van de partij op te zeggen,als Maxime verder gaat met de onderhandelingen.Een aantal dagen later horen we Lubbers in een persconferentie zeggen,dat het voor het CDA en het land niet wenselijk is,om de onderhandelingen voort te zetten.

    Eind vorige week spoed beraad bij het CDA.Er was inmiddels gebleken,dat er zich drie dissidenten in de partij bevonden tw Kathleen Ferrier ,Ad Koppejan en Ab Klink.De eerste twee uit het rijtje blijven het CDA trouw.Ab vindt het nodig om een brief te schrijven naar Maxime,met daarin vernietigende woorden richting de partij van GW.Daarin geeft hij duidelijk aan,dat het voor hem uitgesloten is,om met deze partij te gaan regeren.Dit ondanks dat Abje,in de weken van de onderhandelingen oog in oog met GW heeft gezeten.

    Vandaag heeft Geert het bijltje er bij neer gegooid.In de media wordt nu de schuld bij Geert gelegd.

    of was dit de rede ????

    Feiz Muhammad:

    'Onthoofd hem'

    Haatprediker roept op tot doden Wilders

    www.telegraaf.nl/binnenland/7544764/_...

    www.youtube.com/watch?v=iVxDUg-aVOk

    Door dit soort uitspraken van die haatprediker is de PVV groot geworden de afgelopen jaren.
    Mag hopen,dat Feizje over zijn soepjurk struikelt en zijn nek breekt.
    ik heb nog niemand van de gematigde moslims gehoord die er afstand van neemt ,zouden ze het dan toch allemaal wel eens zijn met deze meneer?
    ik hoop van harte dat het voor toekomstige generaties niet zo is .
    maar ik vrees het ergste .

    fred
  12. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 4 september 2010 10:11
    Beste Fred,
    Moet ik afstand nemen van christelijke idioten die schieten op abortus-klinieken? Of orthodoxe joden die maar door gaan met bouwen in gebieden die mede van van Palestijnen zijn?
    Of van SGP-ers en CU-ers die mordicus tegen een zacht en liefdevol einde van onze zeer oude en uitgeleefde ouders zijn?
    Ben ik verantwoordelijk voor al die onzin?

    Zo zijn ook niet alle moslims, of mensen met die achtergrond, verantwoordelijk voor alle onzin die jij citeert.
  13. [verwijderd] 4 september 2010 10:50
    quote:

    Do DD schreef:

    [quote=voda]

    De JOVD wil nu dat VVD-leider Mark Rutte een conceptregeerakkoord gaat schrijven. Alle opties voor een coalitie liggen wat de jongerenorganisatie betreft weer op tafel.

    [/quote]

    't is een analyse met een hoog puberaal balletjesgehalte maar er zit wel een kern van waarheid in.

    E.
    Het regeerakkoord was al bijna rond. Als Rutte het verzoek krijgt van Beatrix om een akkoord te schrijven, is hij binnen een week klaar. CDA en PVV sluiten zich dan aan (en wellicht ook SGP) en het kabinet is er alsnog. Slimme zet, Mark.

    Wat zal dat een impact ter linkerzijde hebben. :-)
  14. forum rang 6 Fred 62 4 september 2010 11:18
    quote:

    HandeR schreef:

    Beste Fred,
    Moet ik afstand nemen van christelijke idioten die schieten op abortus-klinieken? Of orthodoxe joden die maar door gaan met bouwen in gebieden die mede van van Palestijnen zijn?
    Of van SGP-ers en CU-ers die mordicus tegen een zacht en liefdevol einde van onze zeer oude en uitgeleefde ouders zijn?
    Ben ik verantwoordelijk voor al die onzin?

    Zo zijn ook niet alle moslims, of mensen met die achtergrond, verantwoordelijk voor alle onzin die jij citeert.

    en waarom zou je daar geen afstand van nemen is dat zo gek of zou je diep van binnen wel willen schieten op een abortus kliniek.
    en waarom mogen die joden daar niet bouwen wees blij de rest in die regio is alleen maar aan het afbreken.
    volgens mij ben jij een gelovig man en dat is je goed recht maar volgens mij is[ denken aan net zo erg als doen.]
    en tot dat iemand daar geen afstand van doet weet ik niet hoe die persoon of groep denkt .
    verder weet je wel te vertellen dat ik onzin citeert maar van die moslim predikant zeg je niets ?
    ik vind het goed dat de helft van de wereld zich laat leiden door een boek maar het zou sommige niet schaden als zij zelf ook is zouden nadenken.

    fred

  15. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 4 september 2010 11:21
    quote:

    yasny schreef:

    ...
    Het regeerakkoord was al bijna rond. Als Rutte het verzoek krijgt van Beatrix om een akkoord te schrijven, is hij binnen een week klaar. CDA en PVV sluiten zich dan aan (en wellicht ook SGP) en het kabinet is er alsnog. Slimme zet, Mark.
    Wat zal dat een impact ter linkerzijde hebben. :-)
    Dat laatste ben ik absoluut met je eens. Het zal links leren om breuken te forceren over externe zaken als Afghanistan. Of was dat niet de echte reden?

    Op de langere termijn, VVD + PVV + ... = rechtse Verelendung. Die arme PVV-stemmers weten niet wat ze teweeg gebracht hebben.
    Enfin, later komen we elkaar wel weer electoraal tegen.
  16. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 4 september 2010 11:46
    quote:

    fred48 schreef:

    [quote=HandeR]
    Beste Fred,
    Moet ik afstand nemen van christelijke idioten die schieten op abortus-klinieken? Of orthodoxe joden die maar door gaan met bouwen in gebieden die mede van van Palestijnen zijn?
    Of van SGP-ers en CU-ers die mordicus tegen een zacht en liefdevol einde van onze zeer oude en uitgeleefde ouders zijn?
    Ben ik verantwoordelijk voor al die onzin?
    Zo zijn ook niet alle moslims, of mensen met die achtergrond, verantwoordelijk voor alle onzin die jij citeert.
    [/quote]
    en waarom zou je daar geen afstand van nemen is dat zo gek of zou je diep van binnen wel willen schieten op een abortus kliniek.
    en waarom mogen die joden daar niet bouwen wees blij de rest in die regio is alleen maar aan het afbreken.
    volgens mij ben jij een gelovig man en dat is je goed recht maar volgens mij is[ denken aan net zo erg als doen.]
    en tot dat iemand daar geen afstand van doet weet ik niet hoe die persoon of groep denkt .
    verder weet je wel te vertellen dat ik onzin citeert maar van die moslim predikant zeg je niets ?
    ik vind het goed dat de helft van de wereld zich laat leiden door een boek maar het zou sommige niet schaden als zij zelf ook is zouden nadenken.
    fred
    Begrijp me goed: jij beschrijft extreme moslim-onzin. Dat ben ik met je eens. Ik veroordeel dat moslim-extremisme net zo. Maar het gaat me om meer dan die extremiteiten.
    Ja, ik ben ergens christelijk, en ik vrees dat moslimhaat misschien zal overslaan naar een algemene haat naar gelovigen. En dan hebben we echt de poppen aan het dansen.

    Zie hier, in mijn woorden, de vrees van Aantjes, Klink en anderen.
    Als je die CDA-ers voor je rechtse karretje wilt spannen, zal je die vrees voor algemene godsdienst-onverdraagzaamheid echt weg moeten nemen. Het is niet anders.
  17. forum rang 6 Fred 62 4 september 2010 12:05
    Hander in veel moslimgezinnen in de wereld word dit filmpje gezien.
    gewone mensen met alledaagse bezigheden , ik durf te beweren dat meer dan de helft van deze gewone mensen met alledaagse bezigheden denkt van ja breng Wilders maar naar een andere wereld .
    ik zie hier zelf al op het forum niet moslims die dat denken . er hoeft er maar een zo gek te zijn die dat ziet als zinvol .
    er is niets zo erg als veroordeelt worden door je eigen bevolkings- groep.
    afstand nemen van zulke mensen is het beste wat je in dit geval kan doen.

    Ab Klink neemt afstand van de pvv voor veel minder.

    fred
  18. forum rang 6 Fred 62 4 september 2010 12:27
    ik ben niet onverdraagzaam tegen gelovigen .
    gelovigen zijn onverdraagzaam tegenover zowat alles wat niet in hun denkwijze past.
    jehova's moslims christenen katholieken protestanten joden etc etc
    liggen allemaal met elkaar overhoop om een of meerdere dingen uit zowat het zelfde boek.
    van de niet gelovigen zijn er ook zat die het geweld niet kunnen laten.
    die doen dat uit geldelijk gewin of macht of een ziekte maar altijd uit eigen overweging ,dit zal altijd zo blijven maar geweld om anderen te onderwerpen aan de regels en zienswijze van een boek terwijl er in dat boek staat dat je je naaste lief moet hebben .

    voor een niet gelovige is dat maar zwaar te verteren.

    fred
  19. Do DD 4 september 2010 12:36
    quote:

    yasny schreef:

    Het regeerakkoord was al bijna rond. Als Rutte het verzoek krijgt van Beatrix om een akkoord te schrijven, is hij binnen een week klaar. CDA en PVV sluiten zich dan aan (en wellicht ook SGP) en het kabinet is er alsnog. Slimme zet, Mark.

    Wat zal dat een impact ter linkerzijde hebben. :-)
    Ja, en de VVD gaat de kar in haar eentje trekken met gedoogsteun van de andere twee (en met nog steeds de tenminste drie dissidenten die boven de markt hangen)? Het wordt steeds gekker!
    Dat achterlijke gepolariseer tussen links en rechts moet maar eens afgelopen wezen. Kost allemaal geld en op de lange duur schiet echt niemand er iets mee op.
    De VVD heeft erop gegokt dat ze met een campagne van afzetten tegen links de grootste zouden worden en daarna konden gaan regeren met tenminste het CDA. Helaas voor Rutte ging dat plan aan gruzelementen toen de PVV en de VVD daardoor het CDA decimeerden.
    En nu zit Markje op de blaren omdat de egootjes van hem en zijn entourage de blamage van opnieuw moeten praten met de PvdA, etc. nog niet kunnen verteren.

    Jammer dan! Gegokt en verloren, nieuwe ronde, nieuwe kansen!

    E.
  20. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 4 september 2010 13:17
    quote:

    fred48 schreef:

    ik ben niet onverdraagzaam tegen gelovigen .
    gelovigen zijn onverdraagzaam tegenover zowat alles wat niet in hun denkwijze past.
    ...
    voor een niet gelovige is dat maar zwaar te verteren.
    fred
    Mee eens. Onverdraagzaamheid is de pest.
    Ik citeer nu niet internet, maar een tekst van meer dan 3000 jaar oud:
    "Waarom zouden we ruzie maken, jij en ik, of jouw herders of de mijne? We zijn toch familie?.... Als jij naar links gaat, ga ik naar rechts; als jij naar rechts gaat, ga ik naar links."
    (DNB, Gen.13).
717 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 36 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.287
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.508
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.964
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.531
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.123
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 73.985
Air France - KLM 1.024 34.360
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.586
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.398
AMG 965 126.037
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.171
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.624
Arcelor Mittal 2.024 318.693
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.118
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.721
ASML 1.762 77.123
ASR Nederland 18 4.125
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.687
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 08 mei

    1. NL industriële productie maart
    2. AB InBev Q1-cijfers
    3. Pharming - Q1-cijfers
    4. Ahold Delhaize Q1-cijfers
    5. SBM Offshore Q1-cijfers
    6. Dui industriële productie maart
    7. AMG jaarvergadering
    8. Wolters Kluwer jaarvergadering
    9. Arcadis jaarvergadering
    10. Uber Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht