Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Bas Heijink - TA: Plussen en minnen

144 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Serpa 24 september 2010 12:15
    quote:

    leuke gast schreef:

    [quote=Serpa]
    [quote=leuke gast]
    [quote=Redactie IEX.nl]
    TA: Plussen en minnen

    Bas Heijink - 24 sep, 08:45

    "Ik geef de voorkeur aan forse terugtest tot rond AEX 329, in aanloop naar een doorbraak van 343..."

    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
    [/quote]
    komt twijfelachtig over. kan plus of min.
    onder de 329 gaan we zeker verder omlaag.
    [/quote]

    Against all odds, ik zit long.kleine positie.

    Ik twijfel, leuke gast, de 329 is het 0.382-correctie niveau 308-342, en ook nog in een abc-vorm.

    mvg.
    [/quote]
    Hoe bedoel je? Is het nou verstandig om op 329 long te gaan?
    Of moeten gewoon nu vol short gaan?
  2. [verwijderd] 24 september 2010 12:18
    Dag DrDOOM, toch heb ik ze voor $ 2,07 gekocht. Het lijkt wel of het rendement je dwarszit. Waarom? Als je twijfelt trek dan ook mijn andere rendementen even na. Wat heb ik er aan om hier rendementen te benoemen die niet gerealiseerd zijn. Koop ik toch niks voor...

    Hallo Sims, HONHOF is HONHOF. Ik heb zoals gezegd heel lang deze site stilzwijgend bekeken om TA te volgen. Vandaag besloten dat TA voor mij geen waarde heeft, maar dat het een erg levendig leuk forum is. Dus maar eens actief meegebabbeld. Leuke kritieken, maar ik proef soms ook wat afgunst. Da's jammer, je zou een versterkend collectief moeten zijn.

    Ieder geval vond ik het leuk, na vandaag ga ik verder en begint mijn beursdag zoals gebruikelijk om 15.30u. Succes allemaal!

    En drDOOM, ik druk je met de hand op mijn hart: $ 2,07, wat een mooie prijs he. Lees ook maar eens hoe er in die tijd over de toekomst van Disney gedacht werd.
  3. forum rang 7 handyman6 24 september 2010 12:20
    quote:

    kees5555 schreef:

    Fred optie,

    Complottheorie 9/11 is ZEER onwaarschijnlijk, zoniet onmogelijk: je hebt vele tientallen mensen nodig om zoiets te organiseren. Denk je echt - als er een complot geweest zou zijn - dat er nooit iemand uit de school gaat klappen? Er is altijd wel iemand wiens geweten gaat knagen en zijn mond voorbij praat.. en dat is niet gebeurd.
    Dan geloof je zeker ook dat "we"in 1969 op de maan zijn geland?! H6:-)
    ps..Stanley Kubric enzo.....enne;mensen hebben dus wel uit de school geklapt,daarom zijn die rumours er!
  4. [verwijderd] 24 september 2010 12:23
    Goud op $1300...
    Interessant.....

    Ik vermoed er zitten ergens lijken in de kast die op het punt staan eruit te vallen....

    Dit wordt een forse bedoeling. Knijpers op de neuzen!

  5. forum rang 7 handyman6 24 september 2010 12:24
    quote:

    honhof schreef:

    Dag Handyman, disney stond op $ 2.07 toen ik kocht. Is daarna gesplitst. Besef dat Disney ooit bijna failliet was (toen heb ik gekocht :-)); wel na tig keer wikken en wegen en centen tellen. Hetzelfde heb ik met apple gedaan toen iedereen dacht dat Steve Jobs zou overlijden en het aandeel Apple in de uitverkoop deed. Sta ik nu ook zeer fors op winst, maar ik hou het aandeel vast.
    In 1998 deed Disney geen $2,07...maarre in 1898 misschien wel?grh6
    ps..geef toch gewoon toe dat je jokt,man !Maar het zal na nu wel oorverdovend stil blijven............
  6. [verwijderd] 24 september 2010 12:26
    Er is totaal geen sprake van enig vorm van afgunst. Heb daar gelukkig geen last van. Waar ik wel een hekel aan heb zijn praatjesmakers en naar mijn weten ben jij er een. 1500% rendement op Disney laat me niet lachen. Er zou sprake geweest moeten zijn van een "Reverse split" in jou geval maar dit is "NERGENS" te vinden zelfs niet op de site van Disney zelf. Zij geven wel op hun site een split aan van 1956 maar zouden die van na 2002 vergeten te zijn. Je bent gewoon door de mand gevallen jongen geef het maar toe.

  7. forum rang 6 shortie 24 september 2010 12:30
    Ik kocht ook 100.000 calls ING dec 2013 7,50 toen ING 2,50 noteerde en heb daar 5000% winst mee gemaakt....

    Honhof,
    In plaats van hier sprookjes te vertellen kun je wellicht ook concreet aangeven wat je verwachtingen zijn voor de beurs de komende tijd met concrete standen en tijdsspanne!! want je weet wel kritiek te leveren op anderen maar kraamt zelf alleen maar wirwar uit tot op heden.

    Je begint idd een beetje look-a-like vormen van Mrsplm aan te nemen.
    Veel praat... bijzonder weinig inhoud.
  8. [verwijderd] 24 september 2010 12:32
    Lullen als brugman om die matrix in stand te houden. Gaat 'm niet worden. Enorme bull trap van the powers that be.. Laat je niet gekmaken en pas op met papieren assets.

    Just my two cents
  9. [verwijderd] 24 september 2010 12:47
    dag DrDOOM jouw reactie heeft mij aan het twijfelen gebracht en terecht. Ben iets te snel geweest. Ik heb mij 'vergist' door te snel mijn lijstje af te kijken naar namen. Als volgt: het betreft - Marvel entertainment - (is overgenomen door Disney) dus vandaar dat de naam Disney in mijn lijst staat met de oorspronkelijke verkoopprijs. Jouw lijstje zette me tot denken (twijfelen :-))). Heb een nogal zeer omvangrijke lijst aandelen opgebouwd in de laatste jaren. Bedankt dat je accuraat was, sorry voor de onduidelijkheid: betreft dus Marvel entertainment (is nu dus Disney). ik heb Marvel voor $ 2,07 gekocht...
  10. [verwijderd] 24 september 2010 12:49
    Dag Handyman, niet oorverdovend stil. Geen splits, maar overname door Disney van
    MARVEL ENTERTAINMENT (zie ook bericht aan DrDOOM die oplettend en.... inhoudelijk was).
  11. [verwijderd] 24 september 2010 13:04
    Dag Shortie, ik heb GEEN ENKEL IDEE wat de beurs de komende tijd gaat doen. Ik geloof ook niet dat ik dat ooit gezegd heb te weten. Niemand weet dat!! Dat is mijn punt. Bas niet, jij niet. Maar het is blijkbaar een heerlijk onderwerp om over te speculeren. Buy-and-hold is oersaai (maar rendeert wel :-)) Het enige dat opvalt is dat Bas concreter is in zijn voorspellingen (dus rugnummers noemt) en daarmee beter toetsbaar. Maar vandaag rijdt hij een scheve schaats (lees eerdere posting). Dus ik lever belist geen kritiek langs de zijkant. Ik observeer en post mijn observatie. Daarin durf ik te stellen dat het spelletje dat hier dagelijks gespeeld wordt: 'voorspel de stand van de AEX', totaal geen zin heeft als je er geld mee wilt verdienen. De een voorspelt klip-en-klaar en toont aan dat het niet werkt en een ander laat het in het midden met mooie termen en toont ook aan dat het niet werkt.

    Daarentegen zeg ik dat ik geloof in het kopen van goede bedrijven voor lage prijzen. Dat doe ik namelijk al jaren en het legt mij geen windeieren. Ik probeer dat anderen te melden. Niet als borstklopperij, maar puur om aan te geven: kijk op een andere manier en pas op voor TA. Is verslavend, maar volgens mij ook slecht voor je gemoedsrust. Maar ook spannend, dus dat zal ook wel lekker zijn. Toch een beetje het casino, maar daar genieten ook miljoenen mensen van: ik niet! Ben er 1 keer geweest, zal er nooit meer komen. Ik wil echter een ander de lol niet ontnemen, dus ik stop na vandaag ook beslist met mijn FA - USA gepredik.

    Enige dat mij opvalt bij de TA is Bas het wat betreft de verhouding dollar - euro aardig bij het rechte eind heeft. Redelijk belangrijk als je in de states belegt. Dus dat laat ik wel iets meer mee in mijn oordeel wegen omdat ik in de US koop.

    Dus shortie ik wens je oprecht veel succes. ik hoop dat je stinkend rijk wordt en er dagelijks giga veel plezier aan bleeft. Da's toch het mooiste. Waarschijnlijk in het short gaan (doe ik zelf ook niet: ben zeer saaie belegger :-)))
  12. forum rang 7 handyman6 24 september 2010 13:08
    quote:

    honhof schreef:

    Dag Handyman, niet oorverdovend stil. Geen splits, maar overname door Disney van
    MARVEL ENTERTAINMENT (zie ook bericht aan DrDOOM die oplettend en.... inhoudelijk was).
    Dat hebbie dan goed gedaan ..gekocht in 2001 denk ik,want dat Disneyverhaal zag ik al meteen niet juist kunnen zijn...wel raar dat een overname in 2009 zo snel uit je geheugen was verdwenen:geintje! Succes..grh6
  13. forum rang 4 New dawn 24 september 2010 13:10
    @Honhof

    Je bent er meen ik van overtuigd dat TA niet werkt.
    Maar dit draadje is dagelijks nu juist een verzamelpunt voor mensen die menen dat TA wel werkt.

    Het lijkt me daarom beter dat een je eigen onderwerp zou beginnen of een reeds bestaande benut om bepaalde aandelen te bespreken waarom ze juist nu koopwaardig zijn. Ik kan me zo voorstellen dat je daar veel meer voldoening in vind en daar gelijkgestemden zult treffen.

    Ik denk dat dit voor iedereen geldt. Op een gegeven moment weten we allemaal hoe een poster over iets denkt over TA en dat is het dan wel. Altijd respect voor die mening, die mogelijk correct is. Het is dan denk ik beter om zelf met iets te beginnen waar jij je geld mee verdient.

  14. [verwijderd] 24 september 2010 13:30
    quote:

    honhof schreef:

    even voor de balans.. in de portefeuille zitten ook zeker verliezers(zolang je geen verlies neemt, is er geen verlies). 65% staat nu heel dik in de plus (met een flink aantal multibaggers die vooral je emoties tergen... verkopen of door laten stijgen: verkoop niet te snel je winnaars). Wat mij in al die jaren opvalt is dat de verliezers voor 80% weer in een tijdbestek van 1 jaar in de plus staan. (aanbeveling: the little book thats beats the market van Joel Greenblatt: man is miljardair geworden en in plaats van zijn kinderen de erfenis te geven heeft hij ze in een kinderlijk eenvoudig boekje geleerd om zelf geld te maken: en het werkt!!). Ik snap bijvoorbeeld ook niet dat mensen een stoploss gebruiken. Dan incasseer je zeker verliezen. Terwijl het marktsentiment rare dingen met de koers kan doen (zeker in de US). Maar zolang het bedrijf goed is, kan je daar voordeel mee halen (bijkopen). Als je een stoploss gebruikt ben je gewoon niet zeker van het bedrijf: niet kopen dus. Zie onlangs: adobe (-20% op een dag) en Crocs (-30% in twee dagen). Adobe had superwinst, maar outlook wat wat gematigd. Maar dat rechtvaardigt nimmer een daling van 20%. Crocs is al weer stevig aan het stijgen. Adobe kwestie van tijd.
    Het verschil tussen jou en mensen die stop losses gebruiken is geduld en beleggingshorizon.

    De stop lossers zijn minute traders, jij bent year(s)trader....
  15. [verwijderd] 24 september 2010 13:32
    Dag Hmmmm, je hebt absoluut gelijk. Was ik mij ook van bewust (zie posting 13:04). Is ieder geval een levendig en leuk forum. Een 'eigen forum' zal nimmer deze gezellige activiteit geven omdat je totaal niet actief handelt en zo nu en dan eens naar de aandelen kijkt. Kortom, saaiste forum van de IEX :-))) In de states zijn er wel talloze forums die erg inhoudelijk ingaan op de bedrijven, dus daar vind ik mijn weg.

    Het ga je goed...
  16. [verwijderd] 24 september 2010 13:38
    Dag Handyman, :-))) Was het helemaal even kwijt. Ik heb naast Marvel, ook aandelen Disney. Elke keer staat er wel een nieuwe Marvel op. Opentable is er ook zo eentje... peperduur, maar groeit maar door: nationale restaurant reserveringssyteem. Houden of winstnemen? Dat zijn mijn TA-georienteerde-vraagstukken.

    Veel succes verder
  17. [verwijderd] 24 september 2010 13:42
    dag Svardale, helemaal mee eens. Uiteindelijk moet het een mooie balans opleveren tussen plezier in het beleggen en het rendement. Ik haal erg veel plezier uit het analyseren en doorgronden van de bedrijven (niet alleen cijfermatig, maar ook marketingtechnisch). En ander vindt het heerlijk om dagelijks / wekelijks winsten binnen te hengelen of te kijken of de voorspelling uitkomt.
  18. _/bart\_ 24 september 2010 14:49
    Zoow baal je nu als je long zat en toch maar had verkocht en weer short zou zijn gegaan vervolgens gaat alles weer omhoog :S Er is geen touw aan vast te knopen!
  19. [verwijderd] 24 september 2010 15:12
    quote:

    _/bart\_ schreef:

    Zoow baal je nu als je long zat en toch maar had verkocht en weer short zou zijn gegaan vervolgens gaat alles weer omhoog :S Er is geen touw aan vast te knopen!
    Lijkt erop dat Bas weer gelijk gaat krijgen.
144 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.296
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.632
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.013
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.568
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.213
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.771
ageas 5.843 109.781
Agfa-Gevaert 13 1.886
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.373
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 12 16.743
Allfunds Group 3 1.226
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.770
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.435
AMG 965 126.371
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.525
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.177
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.734
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.164
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.296
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.737
ASML 1.762 77.344
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.704
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 15 mei

    1. ABN Amro Q1-cijfers
    2. InPost Q1-cijfers
    3. Allianz Q1-cijfers
    4. Commerzbank Q1-cijfers
    5. RWE Q1-cijfers
    6. Thyssenkrupp halfjaarcijfers
    7. ASMI €2,75 ex-dividend
    8. NL economische groei Q1 (voorlopig)
    9. NL consumentenuitgaven maart
    10. NL internationale handel maart
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht