Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Bas Heijink - TA: Positieve signalen

72 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 oktober 2010 11:18
    quote:

    QED schreef:

    Weer veel zure piskijkers vandaag.
    Zoek een orakel ipv een technisch analist, zou ik zegen.
    Aaah wat ben ik het hiermee eens!

    Discussie prima, maar altijd dat negatieve ...

    Nou ik denk maar dat deze azijnpissers een rotleven hebben, wie weet net in een scheiding liggen, uitslag hebben op vervelende plekken, permanent griep hebben of zo. Misschien zou ik dan zo chagarijnig zijn.

  2. forum rang 7 handyman6 7 oktober 2010 11:19
    quote:

    kambipor schreef:

    Wat denk je van een bullish engulfing top (341)? Dat betekent het einde van de uptrent naar 358...370!
    Dat denk ik dus ook..binnen TA zijn er altijd meerdere scenario's mogelijk ..heeft niks met zuurzijn te maken ,vrienden.grh6
  3. [verwijderd] 7 oktober 2010 11:19
    Voor de draad, wie van ING heeft er op aanbevolen geklikt op deze post van Quantative Easing Disaster (ik neem tenminste aan dat het daarvoor staat)

    Niemand hier zoekt een orakel, maar wel een TA'er wiens Bias niet tegen beter weten in alleen maar omhoog ligt, puur en alleen ten favaure van zijn broodheer die zo Long zit als het maar kan.

  4. kolenboer 7 oktober 2010 11:25
    Masterp23, ik ben het volledig met eens. Het ligt er zo dik bovenop dat ik niet kan begrijpen waarom veel anderen dat niet zien.
  5. [verwijderd] 7 oktober 2010 11:29
    Lecram,

    Wie zegt dat de door jou benoemde azijn pissers niet veel reeëler en realistischer zijn dan positivo's zoals jij zelf bent. Beide zijn biassen en de waarheid ligt in het midden maar om criticasters op een TA verhaal met gaten (gebaseerd op Hopium en ontkenning), te vergelijken met mensen met een relatief kutleven, dat vindt ik net wat te ver gaan.

    Als ik wat cold reading doe dan ben je er een van de oude stempel, ik schat tegen of boven de 50. Een die het probleem niet ziet want hij heeft het toch mooi voor mekaar zo met 4 x modaal (zit ik te laag)? Nu het is juist die (veel te positieve, het kan niet op joh, je hebt er recht op) mentaliteit die ons deze wereld heeft gegeven waar ons een rad voor ogen wordt gedraaid door wie ons (denkten te) besturen.

    Of dwaal ik nu af?

    Just sayin'...

  6. [verwijderd] 7 oktober 2010 11:37
    Zoals ik zei Kolenboer, fluoride 2-3 x per dag onder de tong met je tandpasta en je krijgt de grootste revolutionair nog gedwee..

    Er wordt ons een rad voor ogen gedraaid, onderzoeksjournalistiek bestaat niet meer (hoewel de blogosphere ons die nu terug geeft) en het regime ziet ook wel dat ze met veel te weinig zijn tegen zo'n massa. Dus pakken ze onze vrijheden af, breken ze de krakersbolwerken af, tracken en tracen ze je als een TNT pakketje en hopen ze dat met genoeg entertainment en verdoving de pijn net onder die kritische grens blijft.

    Echt, als Jan met de pet wist wat er werkelijk gebeurde met onze welvaart/toekomst (met puur het oog op de volgende kwartaalcijfers en verkiezingen, dan stonden ze morgen met hooivorken in Den Haag en Soest.

    We zijn geconditioneerd tot het niveau dat als het kooitje opengaat, we nog blijven zitten. Sitting duck bij wat komen gaat en dan heb ik het nog niet eens hierover:

    www.star-people.nl/index.php?module=n...

    U bent een melkkoe, een CDO van de overheid, een knecht van het regime.

    <Matrix /on>
  7. [verwijderd] 7 oktober 2010 11:37
    @gmto

    Wat je zegt is mij bekend, maar daar gaat het mij niet om. Wat ik hier doe is eigenlijk mensen "waarschuwen" valse profeten te volgen.

    In het geval van Bas praat je over iemand die herhaaldelijk de plank volledig misslaat, sinds Juni roept dat we binnen enkele dagen, weken door de 343 gaan. en dan daarna met een cover-up story komt als het fout gaat vol met onjuistheden. Het irriteert mij mateloos.

    Natuurlijk irriteren mensen zich ook aan mijn postings, zonder inhoud bla bla bla, ik weet het. Bij deze sorry, maar ik hou er niet mee op.

    Als een analist hier vorige week nog schrijft dat hij een stoploss had op 329 en zegt dat zijn stoploss niveau niet gebroken is dan valt mijn mond open van verbazing.

    Zoals Shortie ook al aangaf gisteren Stop loss = Stop Loss = Weg Long positie! En dat is precies wat er gebeurd is gisteren met een low op 328,44. Met andere woorden de Bas volgers zijn uit de markt gekegeld.

    Dat handelen op de close is natuurlijk bekend maar een stoploss op de close is flauwekul. Er waren toch genoeg mensen gisteren die hier wat over vroegen maar Bas rept er geen woord meer over vandaag. Ik vind dat onprofessioneel.

    Hij komt ineens met een verhaal dat hij meerdere keren heeft aangegeven dat een doorbraak van de 329 een vals signaal kan zijn. AUB laat mij eens even zien in welk stukje dit zo was.

    Ik hou er maar mee op want ik zal wel weer enige mensen irriteren. Je kunt je afvragen wat ik hier eigenlijk doe, eigenlijk vraag ik mij dat zelf ook af...misschien moet ik er toch mee ophouden, dat zal velen gelukkig maken inclusief Bas neem ik aan!

    LOL (Laughing out Loud)

  8. [verwijderd] 7 oktober 2010 11:55
    quote:

    DrDoom schreef:

    @gmto

    LOL (Laughing out Loud)

    varianten voor als het te erg wordt:
    -ROFL(Rolling Over Floor Laughing)
    -LMAO (Laughing My A** Off)
  9. mr_erp 7 oktober 2010 11:56
    Ik heb je bij deze helemaal afgeschreven Bas!
    Ik kan niet tegen mensen die hun ongelijk niet toe kunnen geven, en jij bent zo iemand!

    Een stop loss is een stop loss en ik zit nu niet in de markt. Natuurlijk maak ik zelf de uiteindelijke beslissing en heb ik dus mogelijk ook een foute zet gedaan, maar ik durf het in ieder geval toe te geven.

    Wat ik ook heel erg slecht vind is dat je je eigen voorspellingen aanpast en stelt dat je dit van tevoren gezegd zou hebben. Ik zou graag willen weten waar je onderstaand stukje eerder in je columns hebt verteld:
    "Zoals de afgelopen weken vaker vermeld, zou een intradag doorbraak onder 329 een vals signaal kunnen inhouden en is het belangrijk om te kijken naar een slotkoers en nog belangrijker een eventueel omkeerpatroon. Deze beide bewegingen vonden plaats."

    Verder ben ik het precies eens met DrDoom, die stelt wat ook mijn mening is:
    "In het geval van Bas praat je over iemand die herhaaldelijk de plank volledig misslaat, sinds Juni roept dat we binnen enkele dagen, weken door de 343 gaan. en dan daarna met een cover-up story komt als het fout gaat vol met onjuistheden. Het irriteert mij mateloos."
  10. kolenboer 7 oktober 2010 11:59
    Lecram,

    Het gaat prima met mij, alle zaken die je noemt zijn op mij niet van toepassing. Waar ik me gewoon verschrikkelijk aan erger dat Bas alleen maar positief is terwijl er eigenlijk zeer weinig positief nieuws te melden is. De welvaart gaat gewoon acheruit in de Westerse wereld en wordt alleen overeind gehouden door gedrukt geld. Dit is een doodlopende weg en kan nooit goed blijven gaan. En als dit fout gaat dan gaat ook het direct goed fout. Daarom stijgt dat goud zo hard. Dat kunnen ze niet bijdrukken.
  11. [verwijderd] 7 oktober 2010 12:03
    quote:

    masterp23 schreef:

    Voor de draad, wie van ING heeft er op aanbevolen geklikt op deze post van Quantative Easing Disaster (ik neem tenminste aan dat het daarvoor staat)

    Over ROFL, LOL en LMAO gesproken, dat ga ik onthouden:Quantitative Easing Disaster= Quod Erat Demonstrandum! Hiermee heb je mijn ABtje
  12. forum rang 4 New dawn 7 oktober 2010 12:27
    quote:

    kolenboer99 schreef:

    Ik ben niet depressief maar dat er wordt gemanipuleerd weet ik 100% zeker. Hoe kan de beurs anders gelijk blijven op super slecht nieuws, een beetje stijgen op slecht nieuws en heel erg hard stijgen op een ini mini plusje zoals een rente verlaging van 0,1% Dat slaat toch werkelijk helemaal nergens op. Vanmiddag komen werkeloosheidscijfers uit, valt het 5000 mee dan stijgen we 1%. valt het 10000 tegen stijgen we 05,%
    Valt het 25000 tegen blijven we gelijk.
    Als er manipulatie is, zou dat deel van je strategie moeten/kunnen zijn.

    Goud stijgt, USD zakt.

    Gaat er daarom geld uit de obligatiemarkten richting een dunne aandelenmarkt ?

    Aandelen zijn geen geld maar net als goud waarden.
    Bij inflatie zouden ze daarom kunnen stijgen.

    De aandelenamrkt is niet altijd een afspiegeling van de economie.

    De USA wil zich zelf ontschulden net zoals in de jaren 70 en drukt geld ?

    M.a.w. je kunt mis schieten door TA en macro-economie te koppelen omdat andere krachten je het nakijken geven.

    De grafiek gaat dan niet de richting van de economie.
  13. kolenboer 7 oktober 2010 13:00
    HMM,

    Waarom denk je dat de Amerikaanse beurs wel stijgt en de AEX niet? Dat komt puur doordat veel van het bijgedrukte geld naar de Amerikaanse beurs gaat. In de VS gaat het een heel stuk slechter dan hier. Waarom denk je dat de rente zo laag is? Als de FED, ECB of Bank of England zelf staatsobligaties opkoopt op het moment dat er geen kopers zijn dan blijft de rente natuurllijk altijd laag. ALs ze dat niet deden was de rente allang 10% geweest.
  14. [verwijderd] 7 oktober 2010 13:08
    tja,
    zeg hier niet vaak iets - eigenlijk nooit - maar als nieuwe belegger wil ik wel een paar opmerkingen plaatsen. Ben nml al een paar keer geschrokken van je Bas, goed je leest dit waarschijhnlijk niet. Maar ben een paar keer short gegaan op mijn eigen analyse - waarna ik jou artikel las en toch voor verkoop ben gegaan - waarna er toch wel degelijk een paar dagen short zijn gegaan.
    Ook ik snap verder niet dat je al vanaf begin july ong zegt dat het we richting de 380 gaan. Hadden we dan niet al iig die kant op moeten gaan.
    Enfin, de gast die hiervoor de TA deed snapte ik ook niet altijd - maar Basje Basje Basje, ik vind persoonlijk dat je wel erg vaak mis zit en rare voorspellingen maakt. Ik heb dan ook vrolijk besloten je te negeren en te gaan voor mijn eigen.

    Ik wens iedereen die deze blog wel blijft volgen wijsheid en scepsis toe. Kijk voor jezelf - Bas isnt always right....
    Het zou maar zo kunnen zijn dat Bas door ING wordt gesponserd om meer instappers te krijgen.
    groetjes!
  15. forum rang 4 New dawn 7 oktober 2010 13:09
    quote:

    kolenboer99 schreef:

    HMM,

    Waarom denk je dat de Amerikaanse beurs wel stijgt en de AEX niet? Dat komt puur doordat veel van het bijgedrukte geld naar de Amerikaanse beurs gaat. In de VS gaat het een heel stuk slechter dan hier. Waarom denk je dat de rente zo laag is? Als de FED, ECB of Bank of England zelf staatsobligaties opkoopt op het moment dat er geen kopers zijn dan blijft de rente natuurllijk altijd laag. ALs ze dat niet deden was de rente allang 10% geweest.
    Allemaal redenen dat de beurs in de USA stijgt. Je geeft nu zelf het antwoord waarom de beurzen stijgen op slecht nieuws.

    Ook werd gemeld dat bedrijven met geleend geld eigen aandelen opkopen.

    Waarom zou je short gaan ?

    Cetrale banken, heel juist, maken de dienst uit.
  16. [verwijderd] 7 oktober 2010 13:22
    Ik wil een ieder hier die niet weet waar Technische-Analyse exact voor staat aanraden de uitleg hierover te lezen, want er wordt nogal eens gesuggereerd dat Bas ook moet kijken naar andere zaken buiten de TA om, maar daar bemoeit een Technisch Analist zich niet mee: www.keyword.nl/homepage/pdf/technisch...

    En Bas, ga zo door ... ik geniet altijd van je dagelijkse bijdrages en gebruik het tezamen met de FA. Bedankt!
  17. [verwijderd] 7 oktober 2010 13:37
    ik ga niet alle reacties lezen dus sorry als ik het verkeerd begrijp maar volgens mij zei Bas dat zijn stop lag op 296 oid ipv 329

    ook zei hij volgens mij dat zijn korte termijn positieve scenario ongeldig werd bij een slot onder de 329, en dat betekend dus niet verkopen maar gewoon even stil zitten

    daar komt bij dat TA werkt met voordschrijdend inzicht dus wat deze week je stop kan zijn, kan een week later wel je instap zijn

    bovendien kan Bas onmogelijk rekening houden met iedereen, de één koopt voor de langere termijn en een ander maakt misschien vooral trades van slechts een paar dagen of misschien nog wel korter, je zult begrijpen dat de stop dan niet overal op het zelfde niveau ligt
  18. [verwijderd] 7 oktober 2010 14:43
    quote:

    masterp23 schreef:

    Lecram,

    Wie zegt dat de door jou benoemde azijn pissers niet veel reeëler en realistischer zijn dan positivo's zoals jij zelf bent. Beide zijn biassen en de waarheid ligt in het midden maar om criticasters op een TA verhaal met gaten (gebaseerd op Hopium en ontkenning), te vergelijken met mensen met een relatief kutleven, dat vindt ik net wat te ver gaan.

    Als ik wat cold reading doe dan ben je er een van de oude stempel, ik schat tegen of boven de 50. Een die het probleem niet ziet want hij heeft het toch mooi voor mekaar zo met 4 x modaal (zit ik te laag)? Nu het is juist die (veel te positieve, het kan niet op joh, je hebt er recht op) mentaliteit die ons deze wereld heeft gegeven waar ons een rad voor ogen wordt gedraaid door wie ons (denkten te) besturen.

    Of dwaal ik nu af?

    Just sayin'...
    Kijk, als iedere poster op deze manier zijn kritiek zou posten zou de wereld een stukje beter zijn.

    Ok, ik ben misschien van de oudere stempel. De posters waar ik doelde zijn uitermate ongenuanceerd in hun uitspraken die af en toe uitdraaien op een scheldpartijen. Inderdaad erger ik me daar ook aan, Ook al wordt er soms een punt gemaakt. Ik heb inderdaad de neiging om dan wat tegengas te geven, en bijna altijd doe ik dat inhoudelijk. Soms ligt het gelijk in het midden.

    Bijv. stop loss systemen: je kunt ze op de close nemen - en dat staat ook in handboeken als Magee etc. maar als handelaar ook intraday. Beide kunnen, alleen geeft Bas niet in elke column aan dat hij bijna altijd de slotkoersen neemt als referentie. Dit geeft ook direct aan wat je kunt verwachten van de columnisten hier. Het zijn gewoon columns, ter lering ende vermaeck, en geen adviezen. Als het een echt advies was dan zou het bijna een halve dag kosten om de column te schrijven, laten screenen door een ander etc. En dan was het ook niet gratis geweest.

    Verder heb ik een positieve verwachting t.a.v. de beurs, maar ik ben daarom beslist niet blind voor negatieve factoren. Alleen zegt mijn systeempje - let wel: onafhankelijk van Heijink ;) - dat de LT trend opwaarts is, tot het tegendeel bewezen is. Ik hoop dat ik daarmee niet alles door een roze bril bekijk, maar dat ik me ook realist mag noemen.

    Tot slot, mocht ik sommigen hebben gegriefd met eerdere post vandaag, dan hierbij mijn nederige excuus.

  19. [verwijderd] 7 oktober 2010 15:17
    quote:

    neushoorn1 schreef:

    ik ga niet alle reacties lezen dus sorry als ik het verkeerd begrijp maar volgens mij zei Bas dat zijn stop lag op 296 oid ipv 329

    ook zei hij volgens mij dat zijn korte termijn positieve scenario ongeldig werd bij een slot onder de 329, en dat betekend dus niet verkopen maar gewoon even stil zitten

    daar komt bij dat TA werkt met voordschrijdend inzicht dus wat deze week je stop kan zijn, kan een week later wel je instap zijn

    bovendien kan Bas onmogelijk rekening houden met iedereen, de één koopt voor de langere termijn en een ander maakt misschien vooral trades van slechts een paar dagen of misschien nog wel korter, je zult begrijpen dat de stop dan niet overal op het zelfde niveau ligt
    Ik zou je willen adviseren wel alle reacties te lezen voordat je iets zegt. Begin maar met het stukje van Bas vorige week dinsdag waarin hij expliciet 329 als stop-loss noemt!
72 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.845
AB InBev 2 5.292
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.561
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.997
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.556
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.162
AFC Ajax 537 7.020
Affimed NV 2 5.768
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.865
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.775
Alfen 12 16.646
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.768
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.412
AMG 965 126.270
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.176
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.721
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.152
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.291
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.735
ASML 1.762 77.235
ASR Nederland 18 4.133
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.698
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht