Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Value8 meld 14% in Fornix

109 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 15 oktober 2010 16:09
    Fornix: Value8 wacht op onze plannen
    15 oktober 2010, 15:56 | ANP
    LELYSTAD (AFN) - Value8 wacht voorlopig af met welke strategische plannen het bestuur van Fornix Biosciences komt. Dit zei Fornix-topman Cees Bergman vrijdag over het gesprek dat hij heeft gehad met het investeringsfonds van voormalig voorman van de Vereniging van Effectenbezitters Peter Paul de Vries.

    Enkele weken geleden werd bekend dat Value8 een groot belang heeft genomen in Fornix. De investeerder liet daarbij weten in gesprek te willen over de toekomst van het bedrijf dat actief is op het gebied van medische hulpmiddelen.

    Nu dat gesprek heeft plaatsgevonden is echter weinig duidelijk geworden over de plannen van Value8. ,,Ze gaven aan dat ze met belangstelling afwachten waar wij mee komen. Als ze zelf met plannen kwamen, hadden we dat mee kunnen nemen in onze strategische heroriëntatie'', zei Bergman.

    Allergiedivisie

    Fornix heeft deze zomer zijn allergiedivisie verkocht en de opbrengst als dividend uitgekeerd. Het bedrijf is nu bezig met een herziening van de strategie die voor het eind van het jaar moet zijn afgerond.

    De enige reden dat Value8 een belang heeft genomen is volgens Bergman dat het fonds vindt dat er 'wel wat muziek in het aandeel' Fornix zit. ,,Er lijkt geen vastomlijnd plan te zijn anders dan dat zij ervan uit gaan dat er iets staat te gebeuren.''

  2. [verwijderd] 15 oktober 2010 16:17
    Value8 wacht voorlopig af met welke strategische plannen het bestuur van Fornix Biosciences komt.

    Dit lijkt mij toch zeer logisch,
    raar dat het bestuur van Fornix
    een andere houding van Value8 had verwacht.
  3. forum rang 10 voda 15 oktober 2010 18:07
    Value8 wil Fornix gebruiken voor reverse listing
    Value8 wil snel verlagen van de overheadkosten Fornix
    Value8 wil uitkeren resterende kasmiddelen Fornix
    Value8 wil mogelijke verkoop van Laprolan
    Value8: beursnotering van Fornix bovengemiddeld aantrekkelijk
    Value8 zal voorstellen Fornix op merites te beoordelen


    (MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

  4. forum rang 10 voda 15 oktober 2010 18:50
    Value8 wil Fornix gebruiken voor reverse listing


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Value8 nv (VALUE.AE) heeft begin oktober een gesprek gehad met bestuursvoorzitter Cees Bergman en de Raad van Commissarissen van Fornix BioSciences nv (FORBI.AE), waarin Value8 heeft aangegeven dat op korte termijn een keuze moet worden gemaakt bij Fornix.

    Value8 geeft daarbij de voorkeur aan het snel verlagen van de overheadkosten, uitkering van resterende kasmiddelen en mogelijke verkoop van divisie Laprolan. Het beleggingsfonds van Peter Paul de Vries wil vervolgens de beursgenoteerde vennootschap gebruiken voor een reverse listing, mogelijk van een partij in een aanpalende sector.

    Fornix verkocht eerder dit jaar zijn Nederlandse allergiedivisie aan ALK-Abello, waarmee het biofarmaceutisch bedrijf het leeuwendeel van zijn activiteiten van de hand deed. Daarop rees de vraag hoe de toekomst van het concern er uit zou zijn.

    Fornix gaf begin juni aan zich te willen richten op de groei van de divisie Medische Hulpmiddelen, maar kreeg daarop veel vragen van aandeelhouders. Zij vroegen zich af of dat scenario wel te rechtvaardigen is.

    Het bedrijf beloofde daarop diverse mogelijkheden te onderzoeken en heeft aangegeven de plannen voor de toekomst op korte termijn te ontvouwen. Het bedrijf wil nog dit jaar een voorstel te doen tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering.

    Value8 zal een dergelijk voorstel op zijn merites beoordelen. Indien Fornix geen of geen aantrekkelijk voorstel doet, zal het beleggingsfonds waarschijnlijk zelf een voorstel doen.

    Value8 geeft aan de beursnotering van Fornix bovengemiddeld aantrekkelijk te vinden. Het wijst daarbij op de track record: geen verlieslatende jaren, een goede balans en een hoog dividend. Ook de goede verhandelbaarheid van het aandeel en het feit dat Fornix onderdeel is van de Smallcap index spreken Value8 aan.

    Value8 maakte op 22 september bekend een belang in Fornix te hebben genomen van 14%.


    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst +31 20 57 15 201; ben.zwirs@dowjones.com

  5. Pet 15 oktober 2010 19:21
    Hmmm, wil P.P. de Vries toevallig niet Pharming overnemen met 'zijn' Fornix?

    :))
  6. [verwijderd] 15 oktober 2010 19:21
    Reactie Value8 NV inzake Fornix

    15-10-2010

    In reactie op de berichten in de pers van Fornix-topman Bergman deelt Value8 het volgende mede.

    De directie van Value8 heeft op 5 oktober jl. een gesprek gehad met enig bestuurslid Bergman en de voltallige Raad van Commissarissen van Fornix. Daarin heeft Value8 aangegeven dat – gegeven de hoge holdingkosten en de geringe omvang van Laprolan – op korte termijn een keuze moet worden gemaakt bij Fornix. Daarbij is het volgende voorkeursscenario aangegeven:

    - Snel verlagen van de overheadkosten
    - Uitkeren van de resterende kasmiddelen
    - Mogelijke verkoop van Laprolan
    - Aanwending van de beursgenoteerde vennootschap voor een reverse listing, mogelijk van een partij in een aanpalende sector.

    Value8 heeft daarbij aangegeven dat de beursnotering van Fornix bovengemiddeld aantrekkelijk is vanwege:
    Het track record:

    - geen verlieslatende jaren, een goede balans en een hoog dividend
    - Goede verhandelbaarheid van het aandeel
    - Fornix maakt deel uit van de Smallcap index (AScX)

    Fornix heeft aangegeven diverse mogelijkheden te onderzoeken en de plannen op korte termijn te ontvouwen. Het voornemen is nog in 2010 een voorstel te doen aan de aandeelhoudersvergadering, hetgeen – in verband met de oproepingstermijn van 42 dagen – zou inhouden dat medio november 2010 een voorstel moet worden gedaan.

    Value8 heeft aangegeven een dergelijk voorstel op zijn merites te zullen beoordelen en – indien Fornix geen of geen aantrekkelijk voorstel doet – waarschijnlijk zelf een voorstel te zullen doen.

    In de weergave van het gesprek zoals gedaan door de heer Bergman, herkent Value8 zich dan ook niet.

  7. Pet 15 oktober 2010 19:23
    ps: dan is PP. de Vries al lekker veel goedkope aandelen Pharming aan het inslaan...
  8. [verwijderd] 16 oktober 2010 11:10
    quote:

    Pet schreef:

    ps: dan is PP. de Vries al lekker veel goedkope aandelen Pharming aan het inslaan...
    Zo hard als de aandelenpers van Pharming tegenwoordig aanstaat worden de aandelen op lagere niveaus zelfs nog duurder door de enorme verwatering en de nogsteeds beperkte mogelijkheden.

    Value8 zal absoluut geen interesse hebben in Pharming want Value8 zoekt naar achter gebleven waarderingen die via verkoop van onderdelen / splitsing van het bedrijf makkelijk opgeschroeft kunnen worden.

    Daarom kijken ze juist wel en nogsteeds naar Fornix om maar weer terug te komen bij het bedrijf van deze discussie.

    Fornix heeft voor rond de 1.50euro in kas.
    Zouden deze uitgekeerd worden via opnieuw een superdividend hou je een notering van 64ct over aangezien de koers nu 2.14 staat.

    Met iets meer dan 7,7miljoen aandelen die meedelen (exlcusief namelijk de aandelen die bij fornix zelf op de balans ingekocht staan) hou je een marktet cap over van nog geen 5 miljoen euro.

    Laprolan staat voor 11 miljoen in de boeken van Fornix zelf, is winstgevend en groeit. Is ook niet zo vreemd als je kijkt naar de omschrijving van Laprolan en de zorgsector op dit moment enorm belangrijk is met de vergrijzing.

    ======
    LAPROLAN MEDISCHE PRODUCTEN

    Welkom op de site van Laprolan B.V., specialist van medische producten op onder meer het gebied van anti-decubitus matrassen, urologie- en stomazorg en wond- en littekenzorg, Laprolan is sinds 1986 actief als importeur en distributeur van medische producten. Laprolan verkoopt medische producten die uitsluitend in zorginstellingen worden gebruikt en producten die, na voorschrift van arts of gespecialiseerd verpleegkundige, door patiënten thuis worden toegepast.
    ======

    Hier is vast wel een koper voor te vinden voor een redelijke prijs, in de boeken voor 11 miljoen, winst 1,2 miljoen*10 zou zijn 12 miljoen, pakken we het midden 11,5 miljoen als toch niet vreemd.
    Zou 1,5 euro per aandeel zijn wat dan opnieuw uitgekeerd kan worden, maar dan heb je dus een groot probleem, de koers staat te laag om dit te kunnen uitkeren :)

    Het blijft leuk met Fornix.

    En dit zijn dan ook dingen waar Value8 naar kijkt, Value8 heeft eerst nog gewacht tot de verkoop ook 100% rond was, maar als je net als ikzelf dit al zag aankomen van voor het ex dividend gaan toen de koers vreemd genoeg nog onder druk stond en zelfs rond de 4.50 noteerde sta je dadelijk met een al ontvangen uitkering van 3.30e en een evt aanstaande van 1.50 al 30ct in de plus en heb je nog een gratis bedrijf wat toeleverancier is van de zorg sector en Artu biologicals Duitsland wat ik niet makkelijk vind te waarderen en daarom maar op 0 laat staan, alles is dan meegenomen.

    Ik vind dan ook nogsteeds dat met de huidige koers deze potentie helemaal niet gewaardeerd wordt maar dat is al lange tijd zo.

    We zien maandag de reactie wel op dit bericht, alles ingeprijsd kom je op een koers tegen de 3 euro en daarom vind ik een koers van 2.60 ook makkelijk haalbaar en heb je nog wat discount voor als de prijs voor Laprolan wat tegen valt. Maar ze hoeven natuurlijk niet te verkopen want ze draaien gewoon winst, maar als ze de kas gaan uitkeren neem ik ook aan dat ze al zo ver zijn dat ze Laprolan al bijna goed hebben kunnen verkopen.

    Succes.
  9. [verwijderd] 18 oktober 2010 10:49
    quote:

    10rood schreef:

    iemand nieuws kunnen vinden?
    Het lijkt een vertraagde reactie op het nieuws van Value8 wat vrijdag nabeurs was.

    Als inderdaad de resterende kas middelen worden uitgekeerd dan krijg je opnieuw procentueel een flink opwaards potentieel en dan staat het aandeel gewoon te laag.

    De fantasie rondom de opmerkingen van Value8 en het feit dat het aandeel toch al goedkoop stond maakt het nu een makkelijke koop, al is dit wel erg hard voor 1 dag na een matige opening.
  10. [verwijderd] 18 oktober 2010 11:01
    quote:

    Hans Heijkers schreef:

    [...]

    Het lijkt een vertraagde reactie op het nieuws van Value8 wat vrijdag nabeurs was.

    Als inderdaad de resterende kas middelen worden uitgekeerd dan krijg je opnieuw procentueel een flink opwaards potentieel en dan staat het aandeel gewoon te laag.

    De fantasie rondom de opmerkingen van Value8 en het feit dat het aandeel toch al goedkoop stond maakt het nu een makkelijke koop, al is dit wel erg hard voor 1 dag na een matige opening.
    daar lijkt het inderdaad op,een mooie 14% winst.
  11. [verwijderd] 18 oktober 2010 11:08
    quote:

    dpbruijn schreef:

    Ik ben eruit op 2,40 en vind het wel mooi geweest met Fornix.
    Succes allemaal!

    Dik
    dank,winst is winst!
    ik blijf nog wel zitten,wachtend op meer nieuws.
    meer dan 16% in de plus op het moment
  12. [verwijderd] 18 oktober 2010 11:33
    quote:

    10rood schreef:

    [...]dank,winst is winst!
    ik blijf nog wel zitten,wachtend op meer nieuws.
    meer dan 16% in de plus op het moment
    Nu Value8 zijn mening heeft gegeven is de kans groter geworden dat de kas middelen a 1.50e+ en ook Laprolan verkopcht en uitgekeerd gaan worden gegroeid.
    Dit vertaald zich in een hogere koers want dit zou een cash uitkering van samen wel 3 euro kunnen betekenen en dan heb je nog een gratis aandeel over wat altijd wel iets waard is.

    Mijn koersdoel was zonder deze uitkeringen al 2.61e maar mochten ze de 1.50+ kas uit gaan keren dan gaat het koersdoel voor ex div naar 3 euro.
109 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 05 juni

    1. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex diensten Caixin mei (Chi)
    3. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Dld)
    4. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (EU)
    5. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (VK)
    6. Producentenprijzen april (eurozone)
    7. Campbell Soup Q3-cijfers
    8. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    9. Banenrapport ADP mei (VS)
    10. Air France-KLM jaarvergadering
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht