Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Beleggingsfondsen Terug naar discussie overzicht

Intereffekt India Warrants

31 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Johan Alverman 7 december 2010 14:19
    Ik hou al een aantal weken dit beleggingsfonds in de gaten. Ik kan op dit fonds echter geen peil trekken. Het volgt de Sensex amper en ik krijg sterk de indruk dat vanuit Joure de koers willekeurig wordt verhoogd dan wel wordt verlaagd. Is er misschien iemand die mij kan vertellen hoe dit beleggingsfonds werkt en kan adviseren om wel of niet aan te kopen.
    Mijn dank..............gr. Alexis.
  2. [verwijderd] 7 december 2010 14:34
    Ze zijn natuurlijk verplicht een koers gebaseerd op de waarde van de aandelen aan te houden. Dat die niet de Sensex volgt ligt aan de opbouw van het fonds. Die komt niet overeen met de Sensex. En het fonds gebruikt een hefboom, waardoor je meer risico loopt en grotere veranderingen hebt. Al is IIW natuurlijk al gedaald van 6 euro naar wat centen.

    Ik zou dit topic eens doorspitten (en de 5 ervoor):

    www.iex.nl/Forum/Topic/1168120/1/Inte...
  3. DrFlapdrol 8 december 2010 12:33
    Ik zou zeggen, blijf er af! Tenzij je van gokken houdt...

    Bekijk de grafieken maar eens of onderstaande ter indicatie.

    Koers 31-12-2007: € 5,4700
    Koers 31-12-2008: € 0,3800
    Koers 31-12-2009: € 0,9800
    Koers 03-12-2010: € 1,3700
  4. Chicken_Skin_Music 8 december 2010 16:32
    .... en bovendien: wat weet een miniscuul bedrijfje uit Joure nou van de Indiase aandelenmarkt? Welke informatievoorsprong hebben zij op de gemiddelde belegger die in die markt actief is. Sorry, maar ik kan echt niet begrijpen waarom mensen hierin beleggen. Pure speculatie.

    Oh, wacht. Ik weet het wel. De intereffect fondsen handelen in warrants, en zitten dus continu long met een grote hefboom. Als de beurzen stijgen, dan staan ze plotseling bovenaan in de YTD rendements lijstjes. En dat wekt interesse bij de niet al te snuggere particuliere "belegger".
  5. Johan Alverman 8 december 2010 20:05
    Een ieder die voornemens zou zijn deze Warrants aan te schaffen: NIET DOEN. Mocht je ze al hebben : DOE ZE WEG.
    Ik heb het bedrijf in Joure telefonisch benaderd met de vraag of het verstandig zou zijn om in de India Warrants te stappen. Ze wilde weten om welk bedrag het ging. Ik vertelde de heer dat het om een fors bedrag ging.
    Hij raadde mij aan om, en met nadruk, in dit fonds te stappen. Hij verwachtte dat de komende drie maanden de koers flink zou oplopen.
    Op mijn vraag op basis waarvan wilde hij me uitnodigen om het e.e.a. ten kantore te bespreken. De hele uitleg voelde gladjes en zonder grondige kennis aan. Ik zou er wel op terug komen.
    Vergelijk de Sensex van nu met die van 2008 en hieraan gerelateerd de koers van de IIW. Je wordt beduveld door een amateurisch kantoortje in Friesland waar de honden geen brood van lusten.

    Alexis.

  6. Johan Alverman 8 december 2010 20:14
    En nog een ding: de koers zal echt niet stijgen de komende maanden.
    Integendeel hij glijdt weer onder €. Je mag me er totaal op af rekenen als het tegendeel waar zou zijn.............het is voor mij 100% zeker de koers zakt gestaag, dus niet met grote happen.

    Alexis.
  7. pg weinheber 8 december 2010 20:15
    De Sensex van nu met die van 2008 vergelijken en met de koers van IIW en dan concluderen dat je beduveld wordt is erg kort door de bocht.
    Ik zeg niet dat je er wel in moet beleggen, maar verdiep je eerst in waarin het fonds belegt voor je hard begint te roepen.

    Bij een zijwaartse koers van de onderliggende waarde, loopt sowieso al de tijdswaarde uit je warrant.

    pg
  8. [verwijderd] 9 december 2010 15:06
    @alexis chakchakbayev: het is volgens jou 100% zeker, maar je geeft er geen enkel argument voor. Erg typerend voor een internet-reactie.

    Ik zou het interessanter hebben gevonden als je het aanbod van Intereffekt had aangenomen, en hier verslag had gedaan van echte feiten.
  9. m.laven@omavanroodkapje.nl 10 december 2010 09:32
    hallo,

    Ik heb een aantal maanden geleden gebeld met de Fondsmanager van dit Fonds. Hij gaf een goed en duidelijk antwoord op al mijn vragen.
    Want voor mij waren ook een aantal zaken onduidelijk.
    Ik heb dus vertrouwen in het Fondsmanagement van Intereffect.

    Maar het blijft een zeer voltatiel fonds waar je in korte tijd veel kunt verliezen maar ook kunt winnen.

    Ik wil even een ding aan jullie uitleggen want dat was voor mij ook onduidelijk.

    In 2008 en 2009 is de beurs flink gedaald van India en daarmee ook de koersen van de Intereffectfondsen India, China en Japan.
    Het is nu eind 2010 en de Index staat weer op het oude niveau maar de Intereffect fondsen staan bij lange na niet op hun oude koersen

    Argument 1
    Toen de koersen daalden zaten veel warrants/turbo’s in het fonds met een hefboom van 5 of 6. Dit betekend als de koers van de Index daalt met 1%, dan daalt de waarde van de Turbo’s of warrants met 5% of 6%.
    In 2008 en 2009à Is men daarna de Posities gaan terugdraaien naar lagere hefbomen om minder risico te lopen; Tevens is men geld liquide gaan houden o.a. om uittredende aandeelhouders te kunnen uitkeren.
    Er werd dus een conservatiever beleid , een voorzichtiger beleid ingevoerd.
    Warrant/Turbo Posities houden op te bestaan door hun tijdswaarde en dan moeten nieuwe posities worden ingenomen cq afgesloten. Na een sterke koersdaling van een beursindex kan de strategie dus wijzigen. De hefboom is hierdoor gaan dalen.
    Vandaar dat bij en herstel van de beursindex de waarde van de warrants en turbo´s minder heftig stijgt. Daarom zijn de koersen nog niet op het oude niveau.
    Reken bovendien maar eens het volgende uit.
    Als de aandelen dalen met hefboom 3 ; en zij moeten weer stijgen naar oude koers à is een hogere hefboom (bijv 4-5) nodig. Bijv. als een aandeel daalt met 50% ( bijv. van koers 100 naar 50) dan moeten zij daarna weer stijgen met 100%.

    Argument 2In 2008 was er sprake van een daling van ca. 18% v.d. Rupiah, Dit valata/effect had een extra (sterk) negatief resultaat op fonds. Dit jaar is er bijv. een valutawinst en dat is een goed effect op koersontwikkeling van het fonds.

    Argument 3
    Hoe hoger de volatiliteit (schommelingen in de koers van aandelen en de beurs) hoe hoger de premie is à in 2008 was de volatiliteit erg hoog en daarmee de extra premie van de warrants en turbo´s en dus de koers van de intereffect aandelen
    Er werd ca. 50% premie betaald in 2008. Nu bedraagt de premie ca. 20%.
    Als de beurs dus weer meer gaat schommelen en dus volatieler wordt à gaat de premie ook weer stijgen van de warrants en turbo´s. Dit kan ook een zeer positief effect hebben op de waarde van de Intereffect aandelen.
  10. Pinoooo 10 december 2010 09:39
    quote:

    m.laven@omavanroodkapje.nl schreef op 10 december 2010 09:32:

    Argument 3
    Hoe hoger de volatiliteit (schommelingen in de koers van aandelen en de beurs) hoe hoger de premie is à in 2008 was de volatiliteit erg hoog en daarmee de extra premie van de warrants en turbo´s en dus de koers van de intereffect aandelen
    Er werd ca. 50% premie betaald in 2008. Nu bedraagt de premie ca. 20%.
    Als de beurs dus weer meer gaat schommelen en dus volatieler wordt à gaat de premie ook weer stijgen van de warrants en turbo´s. Dit kan ook een zeer positief effect hebben op de waarde van de Intereffect aandelen.

    m.laven@omavanroodkapje.nl gefelicteerd met je eerste post!

    De volatiliteit is op dit moment al erg hoog trouwens! Zie bijvoorbeeld: finance.yahoo.com/echarts?s=%5EVIX+In...
  11. Chicken_Skin_Music 10 december 2010 16:46
    quote:

    m.laven@omavanroodkapje.nl schreef op 10 december 2010 09:32:

    hallo,

    Argument 1
    Toen de koersen daalden zaten veel warrants/turbo’s in het fonds met een hefboom van 5 of 6.
    ....
    In 2008 en 2009 à Is men daarna de Posities gaan terugdraaien naar lagere hefbomen om minder risico te lopen;
    Kortom: men belegt met een hefboom wanneer de koersen dalen, en zonder hefboom als de koersen stijgen.
    Tja, sorry, maar dit lijkt op het beleggingsgedrag van een beginnende particulier.

  12. Johan Alverman 10 december 2010 20:10
    Het verhaal van Roodkapje/Intereffekt geeft eigenlijk al aan dat vooral die beleggers die in de voorgaande jaren forse verliezen hebben geleden
    dit nooit meer goed kunnen maken hoe hoog de Sensex ook staat. De rem is er op gezet naar boven. Die angst had ik al. Ik denk dat een onderzoekje
    door het AFM geen kwaad zou kunnen. Dit fonds eindigt net als de IJW.
    Marginale volumes en lekker stijgen om de schijn op te houden. Kijk naar de blokken en volumes in voorgaande jaren. Ook dit fonds is de nek omgedraaid. Ik zou de regisseuren in Joure maar eens met een bezoekje vereren.

    Alexis.
  13. Johan Alverman 16 december 2010 10:50
    Dit bedoel ik nu. Gisteren is de Sensex licht gedaald en was de druk naar beneden groot. Nu vertoont de Sensex een mooie stijging en zie wat de koers van IIW doet. Niets dus.
  14. Pinoooo 16 december 2010 11:19
    quote:

    alexis chakchakbayev schreef op 16 december 2010 10:50:

    Dit bedoel ik nu. Gisteren is de Sensex licht gedaald en was de druk naar beneden groot. Nu vertoont de Sensex een mooie stijging en zie wat de koers van IIW doet. Niets dus.
    Loopt de berekening van de Intrinsieke Waarde niet altijd 1 dag achter? Effect Sensex zie je dus pas morgen in koers terug.
  15. Pinoooo 16 december 2010 12:11
    Lees anders eens de prospectus. Of de info van Euronext Fundservice.
    Uit mijn hoofd: Een order moet opgegeven worden voor 16.00uur. Deze wordt dan de volgende ochtend om 10.00uur verwerkt tegen de slotkoersen van de dag ervoor (de dag waar je order hebt opgegeven)
    Tijdstip van gehanteerde slotskoersen kan verschillen van aandelen in asia. Die zijn vaak van de zelfde dag 8.00uur. Maar volgens mij zijn de warrants in Europa genoteerd. Dus zijn het de slotkoersen van de vorige dag!
  16. Sunni 20 december 2010 11:57
    IIW werd in Mei 2007 uitgegeven tegen een koers van euro 2.50, de Sensex stond toen rond de 14.000 punten. Nu staat de Sensex rond de 20.000 punten en IIW rond de 1.35 euro. Kortom een stijging van van ongeveer 40% werd vertaald in een daling van meer dan 50%. Je moet als fondsbeheerder wel erg je best doen om zo slecht te presteren.
  17. Johan Alverman 20 december 2010 19:13
    De vraag is natuurlijk of Intereffekt het wel zo slecht heeft gedaan........althans voor zichzelf. Enige transparantie bij dit fonds heb ik tot nu toe niet kunnen bespeuren. Honderden zo niet duizenden beleggers in dit fonds hebben het nakijken en zwaar de dupe geworden van deze vreemde policy door de koers van de warrants op een andere manier tot stand te laten komen. Nogmaals pure koersmanipulatie van Intereffekt wat vraagt om een vervolg.....................

    Gr. Alexis.
31 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.341
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.901
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.359
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.053
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.310
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 335
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.257
AMG 965 125.718
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.615
Arcelor Mittal 2.023 318.601
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.270
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.915
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht