Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Niet panieken om de dalende Euro.

2.464 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 124 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 december 2010 22:27
    het is een aangename slimme dame , ik denk zelf een aangename meine heimat ma zelf ,
    www.tagesschau.de/multimedia/sendung/...
    www.youtube.com/watch?v=P6As9kW4k14&a...

    spijtig dat we met 4 keer te weinig zijn of de wereld lag echt aan onze voeten ,
    maare vandaag doodleuk van enkele grondstof leveranciers van buiten europa tot 50% prijsopslag , hoelang gaat het duitse solidariteits blabla duren? 2 kwartalen ??
  2. forum rang 10 voda 16 december 2010 22:59
    Permanent noodfonds tegen crisis eurozone
    16 december 2010, 22:44 | ANP
    BRUSSEL (AFN) - In een poging de eurozone te stabiliseren, hebben de leiders van de Europese Unie donderdagavond besloten het Europees Verdrag van Lissabon te veranderen zodat de eurolanden een permanent noodfonds voor de euro kunnen instellen. De wijziging van het verdrag moet de onderlinge financiële hulp van EU-lidstaten in de eurozone mogelijk maken.

    De kleine aanpassing gebeurt op aandringen van Duitsland, waar het Grondwettelijk Hof de huidige steun van EU-landen aan andere EU-landen onder de loep neemt. Het huidige, tijdelijke noodfonds voor de euro is eigenlijk in strijd met het Verdrag van Lissabon, omdat dat bepaalt dat EU-landen elkaar niet financieel mogen helpen. Door de verdragswijziging wordt de hulp juridisch verankerd.

    Het permanente noodfonds moet vanaf medio 2013 voorkomen dat landen met financiële problemen de euro verzwakken. De hulp kan volgens de nieuwe afspraken slechts worden toegepast als dat onontbeerlijk is voor de stabiliteit van de gehele eurozone. Alle vereiste hulp wordt verbonden aan strikte voorwaarden.

    Verzoek van de Duitsers

    Het woord ,,onontbeerlijk" kwam er op verzoek van de Duitsers, die landen in nood niet te vroeg te hulp willen schieten, terwijl ,,alle vereiste'' financiële hulp moet tonen dat het de Europese Unie menens is met het redden van de euro.

    De eurolanden zeggen toe dat ze zullen zorgen dat er voldoende geld in het noodfonds zit om steunacties te kunnen financieren. Ze noemen geen bedrag. In het tijdelijke noodfonds, dat sinds het voorjaar van kracht is, zit nadat Ierland daaruit steun heeft ontvangen nog zo'n 750 miljard. De EU-leiders vinden het voorlopig niet nodig dat bedrag te verhogen. Het tijdelijke fonds loopt tot 2013. Het is de bedoeling dat het permanente noodfonds dan in werking treedt.

    Twitter

    Europees president Herman Van Rompuy meldde het akkoord over een permanent noodfonds voor eurolanden op zijn Twitterpagina.

    Door de verdragswijziging beperkt te houden, hopen de EU-leiders referenda in de lidstaten te vermijden. Dergelijke referenda kosten veel tijd en kunnen politieke risico's met zich meebrengen. In Nederland hebben PVV en SP gezinspeeld op een referendum.

  3. [verwijderd] 16 december 2010 23:20
    Een permanent noodfonds zal telkens weer gevuld moeten worden.......door wie?
    Driekwart van de Eurozone zit nu al in financiële problemen.

    Wat de ECB nu doet (staatsobligaties opkopen) is zeker extra.

    Wat een zooitje maken ze ervan.
  4. [verwijderd] 16 december 2010 23:44
    "een permanent noodfonds"

    leuk bedacht door de politici, maar erg naief als ze denken met een dergelijke schijnmaatregel de markten tot bedaren kunnen brengen; waar moet dat geld immers vandaan komen?
  5. forum rang 10 voda 17 december 2010 14:49
    Euro hoger door stijging Duits ondernemersvertrouwen


    Door Clare Connaghan

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    LONDEN (Dow Jones)--De euro koerst vrijdag hoger ten opzichte van andere valuta door een groei van het Duitse ondernemersvertrouwen naar een nieuwe recordhoogte, waarmee een afwaardering van de Ierse kredietwaardigheid wordt gecompenseerd.

    De euro liep op ten opzichte van de dollar, yen en pond nadat het IFO Institute for Economic Research bekendmaakte dat het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie in december is gestegen tot 109,9, van 109,3 in november.

    De sterke meting hielp de Europese munt te herstellen van eerdere verliezen nadat kredietbeoordelaar Moody's de rating voor Ierland met vijf stappen verlaagde tot Baa1 van Aa2. Eerder had de overeenkomst tussen Europese regeringsleiders over een permanent crisismechanisme voor steun gezorgd.

    "De euro krijgt wat steun van de EU-vergadering en de Duitse data, maar zoals de afwaardering duidelijk maakt blijven de problemen bestaan", zegt Ian Stannard, valuta-analist bij BNP Paribas in Londen.

    De overeenkomst van de EU-leiders is een stap voorwaarts en ondersteunt de euro, maar details ontbreken, zegt Sara Yates, analist van Barclays Capital.

    "Het is een pijnlijke bevestiging dat de problemen van de euro structureel zijn. Het kan niet lang duren voor de euro weer omlaag gaat", aldus Kit Juckes, hoofd valutahandel bij Societe Generale.

    Marktpartijen zullen zich de rest van de dag blijven richten op de bijeenkomst in Brussel die vrijdag wordt afgesloten.

    Elders staat de dollar onder druk nadat het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden instemde met een verlenging van de belastingverlagingen voor twee jaar.

    De euro noteert op $1,3315 tegen de dollar, ten opzichte van $1,3232 donderdagavond. De dollar daalt tot Y83,92 van Y84,03 en de euro staat op Y111,75 van Y111,20. Het pond daalt tot $1,5613 van $1,5630.


    Door Clare Connaghan en Ben Zwirs, Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715210; ben.zwirs@dowjones.com

  6. forum rang 10 voda 17 december 2010 15:10
    Rutte blijft tegen euro-obligaties
    17 december 2010, 14:13 | ANP
    BRUSSEL (AFN) - Premier Mark Rutte blijft ertegen dat de EU-landen gezamenlijk Europese obligaties gaan uitgeven, zodat lidstaten die in problemen komen zich makkelijker kunnen financieren. Rutte zei dat vrijdag na afloop van een tweedaagse EU-top in Brussel.

    De premier reageerde op EU-voorzitter Herman Van Rompuy, die liet weten euro-obilgaties ,,een goed idee'' te vinden, dat ,,alleen nog een beetje moet rijpen''.

    Het plan om euro-obligaties in te voeren werd vorige week gelanceerd door voorzitter Jean-Claude Juncker van de eurogroep, de zestien landen die de eenheidsmunt hanteren. Duitsland en Nederland lieten meteen weten er niets in te zien, en volgens Rutte geldt dat nog steeds, ook voor de Duitsers.

    Verkeerde prikkel

    Euro-obligaties zouden landen met gezonde overheidsfinanciën op kosten jagen, doordat zij meer rente kwijt zijn voor staatsleningen, aldus de premier. Voor landen met hoge schulden zouden euro-obligaties juist een verkeerde prikkel vormen, omdat zij daardoor goedkoper uit zijn. Het drukmiddel om hun begroting te saneren valt dan weg, zei Rutte.

    De EU-leiders hebben vrijdag afgesproken er alles aan te doen om te voorkomen dat eurolanden opnieuw in problemen raken. Een strenger sanctieregime om landen die in de fout gaan harder te kunnen aanpakken, wordt zo snel mogelijk ingevoerd, kondigde Rutte aan.

    Mocht een euroland onverhoopt toch in een schuldencrisis belanden, dan zullen de andere lidstaten het te hulp schieten om te voorkomen dat de stabiliteit van de eenheidsmunt gevaar loopt. De EU-leiders besloten donderdag al om het tijdelijke noodfonds voor de euro in 2013 te vervangen door een permanent fonds. Daarvoor is een kleine wijziging van het EU-verdrag van Lissabon nodig.

  7. forum rang 10 voda 17 december 2010 15:10
    'Alles om de euro stabiel te houden'
    17 december 2010, 14:05 | BNR.nl
    De EU-leiders zullen alles doen om de stabiliteit van de euro te garanderen. De munt blijft een centraal onderdeel in de Europese integratie. Dat staat in conceptconclusies waar de regeringsleiders van de 27 lidstaten zich vrijdag aan het eind van hun tweedaagse top in Brussel vrijwel zeker achter zullen scharen.

    De EU-leiders hameren op de noodzaak dat de eurolanden hun financiën saneren. Volgend jaar wordt een strenger sanctieregime van kracht, waardoor landen die er een potje van maken fors kunnen worden beboet.

    De vorderingen die Griekenland en Ierland inmiddels hebben gemaakt om hun huishoudboekje op orde te krijgen, noemen de regeringsleiders indrukwekkend. Beide landen kregen noodhulp van de overige eurolanden en van het Internationaal Monetair Fonds.

    Een aanpassing in het Europese Verdrag van Lissabon zorgt ervoor dat de steun legaal wordt. Dat gebeurt op aandringen van Duitsland, waar het Grondwettelijk Hof de lopende steun van EU-landen aan andere EU-landen onder de loep neemt. Het huidige, tijdelijke noodfonds voor de euro is eigenlijk in strijd met het Verdrag van Lissabon, omdat dat bepaalt dat EU-landen elkaar niet financieel mogen helpen.

    Noodfonds
    Het permanente noodfonds moet vanaf medio 2013 voorkomen dat landen met financiële problemen de euro verzwakken. De hulp kan volgens de nieuwe afspraken slechts worden toegepast als dat onontbeerlijk is voor de stabiliteit van de gehele eurozone. Alle vereiste hulp wordt verbonden aan strikte voorwaarden.

    Het woord ,,onontbeerlijk" kwam er op verzoek van de Duitsers, die landen in nood niet te vroeg te hulp willen schieten, terwijl ,,alle vereiste'' financiële hulp moet tonen dat het de Europese Unie menens is met het redden van de euro.

    Steunacties
    De eurolanden zeggen toe dat ze zullen zorgen dat er voldoende geld in het noodfonds zit om steunacties te kunnen financieren. Ze noemen geen bedrag. Uit het tijdelijke noodfonds van 750 miljard euro, dat sinds het voorjaar van kracht is, ontving Ierland 67,5 miljard. De EU-leiders vinden het voorlopig niet nodig het noodfonds te verhogen. Het tijdelijke fonds loopt tot 2013. Het is de bedoeling dat het permanente noodfonds dan in werking treedt.

    Door de verdragswijziging beperkt te houden en zo geen nationale macht over te hevelen naar de unie, hopen de EU-leiders referenda in de lidstaten te vermijden. Dergelijke referenda kosten veel tijd en kunnen politieke risico's met zich meebrengen. In Nederland hebben PVV en SP gezinspeeld op een referendum, maar Rutte zei geen meerderheid in de Tweede Kamer te zien die een volksraadpleging wil.

    Europees president Herman Van Rompuy meldde het akkoord over een permanent noodfonds voor eurolanden op zijn Twitterpagina. Rutte had daar geen moeite mee. Hij zei het ,,fantastisch te vinden dat mensen van zijn leeftijd'' (de EU-president is 63) twitteren.

  8. forum rang 10 voda 19 december 2010 16:29
    'Boete eurozondaars tot half procent bbp'
    19 december 2010, 13:43 | ANP
    BRUSSEL (AFN) – Eurolanden die zich niet aan de EU-begrotingsregels houden, kunnen in de toekomst worden bestraft met boetes van 0,2 tot 0,5 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Europees president Herman Van Rompuy heeft dat zondag gezegd in het tv-programma Buitenhof.

    In oktober spraken de EU-regeringsleiders na aanbevelingen van Van Rompuy af dat er strengere sancties komen voor lidstaten die een potje maken van hun begrotingsbeleid. Concrete percentages zijn daarbij niet genoemd. Wel opperde eurocommissaris Olli Rehn (Monetair Beleid) eerder boetes van 0,2 procent van het bbp. Het nieuwe sanctiebeleid moet nog nader worden uitgewerkt.

    Volgens Van Rompuy zijn de boetes bedoeld als ,,afschrikkingswapen’’ en is het de bedoeling dat ze nooit gebruikt hoeven te worden. Maar als het nodig is, moet dat wel gebeuren, voegde hij eraan toe.

  9. forum rang 10 voda 22 december 2010 22:50
    Dollar koerst lager na nieuws uit China


    Door Clare Connaghan

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    LONDEN (Dow Jones)--De dollar noteert woensdag lager, nadat China bekendmaakte bereid te zijn om voor EUR4-5 miljard aan Portugees schuldpapier te kopen. Dat leidt tot een hogere vraag naar de meer risicovolle valuta.

    De dollar zakt tegenover de euro, Japanse yen en het Britse pond. De Chinese actie biedt tegenwicht aan het nieuws van dinsdagavond dat kredietbeoordelaar Fitch overweegt om de kredietwaardigheid voor Griekenland te verlagen.

    Het Chinese nieuws is "licht positief" voor de euro, zei valutastrateeg Valentin Marinov van Citigroup in Londen. Portugal wil in 2011 voor ongeveer EUR17 miljard aan staatsobligaties verkopen en als China daarvan EUR4-5 miljard voor zijn rekening neemt, zal dat een deel van de financieringsdruk voor Portugal verlichten, zei Marinov.

    Vanwege de Chinese bereidheid herstelt de euro, helemaal tegen de Zwitserse frank, die eerder op woensdag op een nieuwe recordhoogte uitkwam. Omstreeks 13.00 uur noteert de euro op CHF1,2522.

    Vanwege de lage handelsactiviteit in aanloop naar de feestdagen, worden de bewegingen op de valutamarkten uitvergroot.

    Voor richtinggevend nieuws wordt gekeken naar macrodata. Uit de Verenigde Staten komt om 14.30 uur de verwachte economische groei over het derde kwartaal en om 16.00 staan de bestaande huizenverkopen over november op het programma.

    "Er wordt een opwaartse wijziging verwacht ten opzichte van een eerdere groeiraming voor het derde kwartaal en voor de bestaande huizenverkopen wordt een sterke stijging verwacht, wat de dollar zou moeten ondersteunen", zei Daragh Maher, plaatsvervangend hoofd van de strategie-afdeling voor deviezen bij Credit Agricole in Londen.

    Het Britse pond noteert hoger tegen de dollar, na de bekendmaking dat de groeiraming voor de Britse economie in het derde kwartaal naar beneden werd bijgesteld.

    In vergelijking met het tweede kwartaal van 2010 steeg het bruto binnenlands product (bbp) van het land met 0,7%. Uit een eerder raming kwam een stijging naar voren van 0,8%.

    Ten opzichte van het derde kwartaal van 2009 steeg het bbp met 2,7%, na een stijging van 2,8% uit een eerdere raming.

    Ander nieuws voor het pond kwam van de Britse centrale bank die een toename van het inflatierisico zag in december. Daarmee werd gesuggereerd dat een volgende stap eerder het verhogen van de rentetarieven zal zijn, in plaats van aanvullende stimuleringsmaatregelen zoals het aankopen van staatsobligaties.

    Rond 13.00 uur noteert de euro op $1,3145. De dollar noteert tegenover de Japanse yen op JPY83,58 terwijl de euro JPY109,85 kost. Het Britse pond noteert $1,5457.


    Door Clare Connaghan; Dow Jones Nieuwsdienst +31 20 57 15 201; amsterdam@dowjones.com


    (END) Dow Jones Newswires

  10. forum rang 10 voda 22 december 2010 22:51
    Chinese steun kerstcadeau voor euro
    Maatregelen om Europese schuldencrisis te bestrijden kunnen rekenen op actieve hulp van Chinezen
    22 december 2010, 14:20 uur | FD.nl
    Door: Arnold Tankus
    Opmerkingen van de Chinese vice-premier Wang Qishan leidden dinsdag tot een stijging van de euro en enige opluchting op de bezorgde Europese obligatiemarkten. Qishan gaf aan dat China achter de maatregelen van de eurozone staat die voor financiële stabiliteit moeten zorgen.

    China steunt de maatregelen van het Internationaal Monetair Fonds en 'heeft concrete actie ondernomen om sommige leden van de eurozone te helpen met de bestrijding van de schuldencrisis', aldus Qishan tijdens een forum over Europees-Chinese handelsrelaties in Peking. De steun vanuit Peking betekent in de praktijk dat het land zowel euro's als Europese staatsobligaties zal blijven kopen. China heeft een buitenlandse valutareserve van $ 2650 mrd, waarvan een kwart in euro's.

    Aantrekkingskracht

    De uitspraken waren een steun voor de euro. De Europese eenheidsmunt steeg gisteren tegenover 14 van de 16 meest verhandelde valuta's en liep op naar $ 1,3189, maar de winst verdampte in de loop van de dag weer: de euro noteerde aan het eind van de Europese handel $ 1,3135. Beleggers speculeerden dat door de Chinese steun Europese beleggingen aan aantrekkingskracht gaan winnen.

    Vorige week liet de Portugese overheid nog weten dat China tijdens een bezoek van de Portugese minister van financiën, Fernando Teixeira dos Santos, 'een heldere verklaring' heeft afgegeven Portugal te helpen in zijn strijd tegen de schuldencrisis. China zou in het eerste kwartaal van 2011 voor euro 4 mrd aan Portugese staatsobligaties willen kopen, meldde de Portugese krant Jornal de Negócios zonder bronnen te noemen. De krant maakte niet duidelijk of China de obligaties op de secundaire markt, tijdens een obligatieveiling of rechtstreeks van het ministerie van financiën gaat kopen.

    etc.

    www.fd.nl/artikel/21004570/chinese-st...
  11. forum rang 10 voda 23 december 2010 16:26
    Euro daalt, terwijl schuldproblemen eurozone voortduren


    Door Clare Connaghan

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    LONDEN (Dow Jones)--De euro noteert donderdag lager tegenover de dollar, waarbij de zorgen over de schuldencrisis in de eurozone aanhouden. Er is weinig richtinggevend nieuws en de handelsvolumes zijn laag in aanloop naar het kerstweekend.

    De euro koerst ook lager ten opzichte van de yen, maar wint tegen de veilige haven van de Zwitserse frank. Het uitblijven van positief nieuws, zoals goedkeuring van de Griekse socialistische regering voor de begroting voor 2011, is een teken dat bezorgdheid blijft aanhouden over de schuldproblemen.

    Maar daarbij dient wel te worden vermeld dat alle valutabewegingen vanwege de lage volumes worden uitvergroot, laten handelaren en analisten weten.

    "De laatste twee handelsweken van het jaar op de valutamarkten leveren bijna nooit belangrijke richtinggevende signalen op", schreven valutastrategen van Credit Agricole in een rapport aan klanten.

    De dollar noteert donderdag lager tegenover de yen en de valuta's van Canada en Australie.

    Later op donderdag kijkt de markt uit naar macrocijfers uit de Verenigde Staten, waar de wekelijkse steunaanvragen en het persoonlijk inkomen om 14.30 uur op de agenda staan.

    Om 12.00 uur noteert de euro op $1,3097. De dollar noteert op JPY83,00 en de euro op JPY108,67. Het Britse pond kost $1,5382.


    Door Clare Connaghan; Dow Jones Nieuwsdienst +31 20 57 15 201; amsterdam@dowjones.com

  12. forum rang 10 voda 23 december 2010 16:44
    'Nieuw reddingsfonds eurozone in de maak'
    23 december 2010, 11:41 | ANP
    FRANKFURT (AFN) - Duitsland werkt samen met enkele andere Europese landen aan een nieuwe en onafhankelijke instelling die zwakke eurolanden gaat bijstaan en de stabiliteit van de euro moet waarborgen. Dat schrijft de Duitse krant Süddeutsche Zeitung donderdag op basis van regeringsdocumenten.

    Duitsland overweegt de oprichting van een 'Europees stabiliteits-, groei- en investeringsfonds', aldus de krant. Die instelling moet gaan samenwerken met de Europese Centrale Bank (ECB) en net als de ECB een onafhankelijke koers gaan varen. De instantie dient noodhulp aan te bieden aan eurolanden met financiële problemen onder strenge voorwaarden.

    Het nieuwe instituut zou over een 'ongelimiteerde herfinancieringscapaciteit' moeten gaan beschikken. Landen die bij het fonds lenen, dienen daar wel onderpand tegenover te stellen zoals goudreserves of private obligaties, aldus de krant.

    Nederland

    Naast Duitsland werken ook Finland, Nederland, Frankrijk en Ierland aan voorstellen voor een permanent Europees noodfonds. De voorstellen moeten in januari bij de volgende ontmoeting van de Europese ministers van Financiën worden besproken. De Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, heeft donderdag in Straatsburg al overlegd met zijn Franse collega Christine Lagarde over de plannen, aldus de krant.

    De Europese Unie zette eerder dit jaar samen met het Internationaal Monetair Fonds een noodfonds op van 750 miljard euro op om zwakke eurolanden te helpen met hun financiële problemen. Dit fonds heeft een looptijd van drie jaar. De Europese leiders willen dit vanaf 2013 vervangen door een permanent steunfonds.

  13. forum rang 10 voda 24 december 2010 13:29
    Valutamarkten zijn erg rustig in aanloop kerst


    Door Clare Connaghan

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    LONDEN (Dow Jones)--De valutamarkten laten vrijdag weinig beweging zien, door een gebrek aan richtinggevend nieuws en extreem lage volumes vanwege het kerstweekend.

    De euro noteert vrijwel onveranderd tegen de dollar en hoger ten opzichte van de Zwitserse frank. Er is weinig handel en veel markten zijn ofwel helemaal gesloten of sluiten eerder.

    Zelfs het nieuws dat kredietbeoordelaar Fitch donderdag laat zijn rating voor Portugal heeft verlaagd en berichten dat Griekenland bezig is met een plan om zijn schulden na 2013 te herstructureringen, had geen impact op de euro. Een duidelijk teken dat veel marktdeelnemers al op vakantie zijn.

    "Er komen vandaag geen macro-economische cijfers waarop de markt kan reageren en er zal weinig activiteit zijn, omdat de Amerikaanse markten gesloten zijn. De markten zullen waarschijnlijk tot aan woensdag rustig blijven in aanloop naar het nieuwe jaar", schreef Investec Treasury Solutions in een rapport aan klanten.

    De dollar staat vrijwel onveranderd tegen de Japanse yen en verliest terrein tegen het Britse pond.

    Omstreeks 12.20 uur kost een euro $1,3124, CHF1,2624 en JPY108,83. De dollar handelt tegen de Japanse munt op JPY82,94 en tegen het Britse pond op GBP0,6474.


    Door Clare Connaghan; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 210, amsterdam@dowjones.com

  14. forum rang 10 voda 27 december 2010 14:39
    Euro stijgt maandag tov dollar en Japanse yen


    Door Stephen L. Bernard

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)-- De euro is maandag ten opzichte van de dollar en de Japanse yen gestegen, in reactie op een verbetering van de risicobereidheid in Azie.

    De markt haalt maandag richting uit de hogere Aziatische markten in de nacht van zondag op maandag, ondanks de renteverhoging door Beijing gedurende het weekeinde.

    Beleggers anticipeerden de afgelopen weken reeds op een renteverhoging in China, waardoor de renteverhoging met 0,25 procentpunt dit weekeinde nauwelijks als een verrassing kwam.

    Normaliter leidt een renteverhoging door Beijing ertoe dat beleggers hun heenkomen zoeken in 'veilige' investeringen, zoals de dollar, gezien een verhoging mogelijk leidt tot een vertraging van de Chinese economische groei, de snelst groeiende economie ter wereld.

    Daarnaast is de handel maandag wereldwijd vanwege de feestdagen zeer dun. Londen is maandag gesloten en New York komt maandag maar met moeite opgang, nadat de regio in de nacht van zondag op maandag werd geteisterd door zware sneeuwval.

    De euro noteert maandag op $1,3146 ten opzichte van de dollar, tegenover $1,3117 donderdag. Ten opzichte van de Japanse yen noteert de euro maandag YPN108,85 van YPN108,65 en de dollar YPN82,85 van YPN82,96. Het Britse pond noteert op $1,5436 van $1,5444.


    Door Stephen L. Bernard, Dow Jones Newswires; 212-416-4528; stephen.bernard@dowjones.com

  15. forum rang 10 voda 27 december 2010 14:57
    Estland treedt toe tot eurozone
    27 december 2010, 14:40 | ANP
    TALLINN (AFN) - Estland treedt per 1 januari 2011 toe tot de eurozone en wordt daarmee het zeventiende land dat de gezamenlijke Europese munt gaat gebruiken. Ondanks een moeilijk jaar voor de euro is het animo in de Baltische republiek om een verdere stap richting integratie in Europa te zetten nog relatief groot.

    De Estse premier Andrus Ansip betitelde de toetreding tot de eurozone recent nog ,,als de meest belangrijke prestatie van deze regering''. Van de Estse bevolking lijkt een meerderheid het met hem eens te zijn. Uit een peiling blijkt ruim 50 procent van de Esten de toetreding te steunen. Voor veel mensen is het de sluitpost van twintig jaar integratie in Europa, na de onafhankelijkheid in 1991 na een halve eeuw overheersing door de Sovjetmacht.

    De pro-euro stemming is wel wat minder dan een jaar geleden, voordat de schuldenproblematiek rond de euro de kop op stak. Toen stond bijna 60 procent van de bevolking achter het invoeren van de euro.

    Een arm land

    Estland, met circa 1,3 miljoen inwoners, is een voor Europese normen een arm land. Het gemiddelde maandsalaris lag dit jaar op circa 760 euro. De werkloosheid staat op 15,5 procent. In de eurozone gemiddeld is dat nu 10,1 procent.

    Maar het land kan op economisch gebied ook als voorbeeld dienen voor velen. Estland kent al jaren geen begrotingstekort en heeft de laagste staatsschuld per bruto binnenlands product van alle landen van de eurozone.

    Letland en Litouwen

    Na Estland staan ook de twee andere Baltische staten, Letland en Litouwen, in de rij om de eurozone binnen te treden. Wanneer de economische situatie in deze landen hiertoe rijp is, is echter nog onduidelijk. Letland moest dit jaar nog van een bankroet worden gered met een lening van de EU en het IMF.

    Ook de toetreding tot de euro van andere 'nieuwe' EU-lidstaten, zoals Polen, Tsjechië, Bulgarije en Roemenië, is nog onzeker. Deze landen zijn, op grond van het lidmaatschap van de EU, verplicht om ook de euro in te voeren. Door de financiële crisis is echter nog onduidelijk wanneer zij aan alle criteria zullen voldoen. In enkele landen, zoals Polen en Tsjechië, heerst bovendien in sommige krijgen twijfel over het nut van toetreding.

  16. forum rang 10 voda 27 december 2010 16:18
    'Helft van Duitsers wil D-mark terug'
    BERLIJN - Negen jaar na de invoering van de euro verlangt nagenoeg de helft van de Duitsers terug naar de oude D-mark. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van de Duitse krant Bild, waarvan de uitslagen maandag in de krant worden gepubliceerd.


    EPA Volgens de onderzoekers gaf 49 procent van de ondervraagde Duitsers aan de oude munt terug te willen. Ruim 40 procent van de Duitsers ziet het niet zitten de euro weer in te wisselen voor de mark.

    Relatief weinig Duitsers (17 procent) hebben het gevoel dat ze hebben geprofiteerd van de invoering van de euro. Bijna 80 procent gaf aan dat ze voor hun gevoel niet hebben geprofiteerd van de omwisseling van de valuta. Bijna 70 procent van de ondervraagde Duitsers maakt zich zorgen om de stabiliteit van de Europese eenheidsmunt. (ANP)

    26/12/10 18u02
  17. forum rang 10 voda 28 december 2010 16:07
    VALUTA: Dollar naar dieptepunt tegen Zwitserse frank


    Door Stephen Bernard

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    NEW YORK (Dow Jones)--De dollar is dinsdag gedaald tot een dieptepunt ten opzichte van de Zwitserse frank en heeft ook terrein verloren op de yen, na de publicatie van een sterke toename van de industriele productie in Japan.

    Het handelsvolume op de valutamarkt blijft licht, wat typisch is voor de laatste dagen van het jaar. Hierdoor kunnen koersbewegingen worden versterkt.

    "Door de dunne handel is er een vacuum ontstaan bij de meeste valuta-paren, waardoor diverse valuta sterk stegen ten opzichte van de dollar nadat bepaalde stop-loss-transacties werden geactiveerd", aldus Andrew Wilkinson van Interactive Brokers.

    De Zwitserse frank blijft in trek, omdat de munt wordt gezien als een veilige haven voor de problemen met overheidsfinancien in de eurozone. De Zwitserse economie is bovendien relatief sterk, stelt Mark McCormick, analist van Brown Brothers Harriman.

    De Japanse yen profiteert door een forse stijging van de industriele productie in Japan in november. Het is de eerste productiestijging in zes maanden tijd, wat een teken is dat de exportafhankelijke economie van Japan aan het verbeteren is, ondanks aanhoudende zwakte op de binnenlandse markt.

    De Japanse overheid heeft aangekondigd voor de komende maanden verdere productiegroei te verwachten.

    De dollar bereikte een dieptepunt van CHF0,9435, om vervolgens te herstellen tot CHF0,9488. Daarmee werd het laagterecord op CHF0,9463 van 14 oktober doorbroken.

    Ten opzichte van de Japanse yen daalde de Amerikaanse dollar naar Y81,95, tegen Y82,83 maandagavond.

    De euro steeg ten opzichte van de dollar tot $1,3205 van $1,3155.


    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5200; archie.vanriemsdijk@dowjones.com

2.464 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 124 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.336
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.898
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.357
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.053
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.274
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 334
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.257
AMG 965 125.712
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.600
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.270
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.909
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht