Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Crucell Terug naar discussie overzicht

Een hoger bod op Crucell is nog steeds mogelijk, zie onderstaand bericht

142 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 januari 2011 11:03
    quote:

    Hearts23 schreef op 30 januari 2011 23:13:

    Zou je/kun je ook mijn vraag willen beantwoorden Oudje ?
    Tuurlijk Hearts:
    We zullen de worst van Wilb.52 er even bijhalen.
    De eerste worst is gedurende lange tijd de aandeelhouders van Crucell voorgehouden. Men slaagde er in, o.a. aandelen te emitteren (tegen te hoge koersen) om zodoende de financiele huishouding voor enkele jaren op orde te hebben.
    De tweede worst werd de aandeelhouders Berna voorgehouden. Dat pakte zeer goed uit voor de aandeelhouders Crucell. Ook met deze stunt werd de financiering, samen van de emissie, voor enkele jaren veilig gesteld.
    En de derde worst werd in 2009 voor de neus van J&J gehouden, (ook weer tegen een te hoge koers van tegen de 21) en was goed voor hooguit enkele jaren financiering.
    En nu komt de finesse: wil je ook maar enige kans van slagen hebben, dan moet het tempo van onderzoek aanzienlijk omhoog. EN DAT KOST GELD, ZEER VEEL GELD. En als bedrijf, dat ook produktie verzorgt (Berna), dien je een behoorlijk bedrag van minstens enkele honderden miljoenen als bodem in de kas te hebben.
    Het bestuur van Crucell zal, zo denk ik er, gezien het bovenstaande, nu eenmaal over, de bodem van enkele honderden miljoenen te snel bereikt hebben om drie jaar te wachten.

    Dus snap ik gewoon wat er gebeurt, en, ook gelet op de onderscheidene worsten, is de koers van 24.75 voor mij zeer acceptabel.

    Nogmaals: Crucell heeft een schitterende pijplijn, zeer breed, maar zonder hulp van een groot concern is hij weinig waard. Ook in Amerika zie ik geen opvallende waarderingen voor een pijplijn.

    En dan schiet me nog iets te binnen. Epaxal zou toch naar de Amerikaanse markt gaan?
    Gelet op wat ik zie bij Chelsea Therapeutics International: men heeft er ondanks fast track circa 8 jaar over gedaan om een al jarenlang in Japan bestaand medicijn ter goedkeuring aan de FDA voor te leggen. Ik heb nog nergens gezien dat Crucell ook nog maar een start gemaakt heeft. Zullen we de voorspelling van Crucell van 2012 maar wijzigen in 2020 of helemaal niet? Alleen voor dit produkt zou het traject al minstens 100 miljoen kosten.

    Voor Pardon: er komt geen concurrerend bod; dat is in farmacie en biotech hoogst ongebruikelijk.
    En dan zijn er nog, die Sanofi noemen als kandidaat. Ze willen 70 betalen voor Genzyme en krijgen in eerste instantie slechts 1% (!!!!) van de uitstaande aandelen aangeboden. Ze zouden voor Crucell echt niet verder komen dan 18 á 20.
  2. forum rang 9 josti5 31 januari 2011 12:32
    'Het bestuur van Crucell zal, zo denk ik er, gezien het bovenstaande, nu eenmaal over, de bodem van enkele honderden miljoenen te snel bereikt hebben om drie jaar te wachten.

    Dus snap ik gewoon wat er gebeurt, en, ook gelet op de onderscheidene worsten, is de koers van 24.75 voor mij zeer acceptabel.'

    Oudje, eerder heb ik je al eens, enigszins gekscherend, de 'schoonvader van Brus' genoemd.
    Nu je hem, gezien het bovenstaande, wel heeel erg naar de lippen praat, wordt mijn verdenking alleen maar groter...

    Zonder volledig te willen zijn (heb er eigenlijk geen zin meer in, maar vooruit):
    * Je 'vergeet' blijkbaar, dat Crucell al eerder aankondigde, produkten naar fase IIA/B te brengen, waarna partnerships zouden volgen. Wel: dit gegeven is Crucell blijkbaar óók 'vergeten'. Bovendien is nu wel duidelijk, waarom de 'unigriep-prik' van Sanofi teruggehaald is: J & J gaat de miljarden inpikken.
    * Met Per.C6 de 'Microsoft van de biotech' worden???
    Door ondernemers-onkunde hebben de dokters aan de top van Crucell deze reële kans om zeep geholpen, blijkens hun eigen woorden op 10 december j.l.
    * Het 'IR-beleid' is het afgelopen jaar na de 18%-inkoop door J & J op een wel héél erg laag pitje gezet. Blijkbaar hebben MT/RvC hiermee bewust enige positieve profilering van Crucell de nek om willen draaien.
    Niet voor niets heb ik al langere tijd de term 'klooster Leiden' op dit forum in gebruik genomen.
    *Voeg hieraan de eens de recente punten van xynix richting media aan toe, evenals het mogelijk financieel gewin van juist de lieden die Crucell naar de knoppen hebben willen helpen: dat alles maakt jouw 'analyse' en goedpraterij even vals als verdacht.

    Ooit, in Amersfoort, heb ik voor het eerst laten vallen dat Crucell overnamekandidaat zou zijn, en deze uitspraak heb ik op dit forum vaak herhaald.
    De grootste pek-en-veren-gooier naar mij inzake het o-woord was jij steeds.
    Sinds mijn voorspelling is uitgekomen, sterker nog: sinds het door mij regelmatig geschetste 'nachtmerrie-scenario' realiteit is geworden (onder regie van Ronald B. & Co.), ben je omgedraaid als een blad aan de boom.

    Hoe ongeloofwaardig.



  3. [verwijderd] 31 januari 2011 12:49
    Ik zelf zit ook al zeer lang in crucell; heb ook verschillende bedrijfsbezoeken meegemaakt. En op het laatste bedrijfsbezoek werd dit een beetje aangekondigd, men ging meer IR tijd uittrekken voor grote aandeelhouders, waarop mijn reactie was maar vergeet de kleine aandeelhouders (die jullie al die tijd al hebben gesteund) niet. Wat moet ik opmerken dat dit wel is gedaan. Ik weet nog goed dat in de tijd dat E Goodwin nog verantwoordlijk was (nu bij galapagos waar info wel goed loopt) ik tweemaal gebeld werd (ik woon in België) om enkele vragen te beantwoorden. Nu krijgen je met veel moeite een ontwijkend antwoord van ir. Ik moet ook zeggen dat de potentie die ik en de anderen (ook oudje en ivet en dergelijke) op die bedrijfsbezoeken toen al zagen veel meer is dan wat nu geboden wordt. Ik vraag me ook af hoe ze kunnen verwachten dat we onze aandelen melden voor 15/02 (hier in BE moet ik ten laatste om 11u 15/02, maar ik werk aanmelden) zonder een idee te hebben over de cijfers van vorig jaar. En ja oudje ik weet dat er verschillende maanden geen verkoop van QV is geweest (toevallig?) Maar ik realiseer me dan maar al te goed dat die verkoop verschoven wordt naar 2011 en dus in de zakken van J+J verdwijnt (tenzij ik een annulatie van orders over het hoofd zou hebben gezien). Ik heb al besloten zeker nu nog niet aan te melden en ook vanaf nu geen enkel J+J product meer te kopen, en dat zijn er veel voor ons want we hebben 2 kleine kinderen. Misschien is dit ook nog een idee om via het forum een boycot tegen J+J producten te starten, dat zullen ze ook voelen. Maar hopelijk krijgen we inderdaad een goede, eerlijke en volledige en juiste update over het volledige bedrijf voor ze het uit onze handen stelen. ik hou zeker mijn positie vast.

    Groeten vanuit België
    Eagle
  4. wilb52 31 januari 2011 14:49
    @ Oudje

    Quote "Voor Pardon: er komt geen concurrerend bod; dat is in farmacie en biotech hoogst ongebruikelijk.
    En dan zijn er nog, die Sanofi noemen als kandidaat. Ze willen 70 betalen voor Genzyme en krijgen in eerste instantie slechts 1% (!!!!) van de uitstaande aandelen aangeboden. Ze zouden voor Crucell echt niet verder komen dan 18 á 20."

    1% : hoever denk je dat J&J komt: 30 of 40% , want WAAROM is er anders een bureau ingeschakeld om JAN PARTICULIER in de VS te bellen of ze AUB willen aanmelden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Vanmiddag heb ik zelfs VIER worsten gehaald.
    Wat zal ik ermee gaan doen :

    Idee:
    Bied ze aan jou ,aan: Uiteraard tegen een "geringe " vergoeding.
    (:->D)

    Mijn voorspelling mbt overname op 24.75 :
    Deze prijs gaat niet door: wordt 35+ :
    Is het niet NU, dan als ik en vele anderen uitgerookt worden.
    Smaken al die worsten , NOG , veel beter.
    Aanmelden ga ik nimmer doen, want die 80%
    wordt imo never voor deze fooi gehaald.
  5. [verwijderd] 31 januari 2011 15:02
    Ik kan niet aan de gedachte wennen, dat men met opzet de fantastische positie van Crucell bij de WHO (World Health Organisation) in gevaar zou brengen. Dus, Kzieniks, op dit punt heet je Kzieteveel.
    En het simpele feit, dat de fabriek in Korea vier maanden stilligt, KOST EEN DERDE DEEL VAN DE JAARPRODUKTIE.
    En met een Cruyffiaanse wijsheid: wat je niet produceert, kan je ook niet verkopen.
    De jaaromzet van 2009 in paediatric vaccins was 185 miljoen, dus de gemiste of te missen verkoop moet minimaal 60 miljoen zijn. Daarnaast waren er toch vóór het sluiten ondeugdelijke vaccins.
    Het hoeven er echt niet veel te zijn om tot de conclusie te komen dat een afschrijving van 22 miljoen nog wel wat te weinig zal zijn. Een mazzeltje, dat een flink deel van de voorraad goed was.

    Destijds was ik redelijk ingenomen met het binnenhalen van J&J, dit in tegenstelling tot een flink aantal forumgenoten. En, Josti5, sinds die deelname heb ik dagelijks rekening gehouden met de overname-mogelijkheid. Maar dat hoef ik toch niet aan de grote klok te hangen?

    Verdacht?? Goedpraterij? Schoonvader van Brus? John: je gebruikt veel woorden, maar weerlegt niets. Ook in mijn beschouwingen komt Crucell er niet goed af. Maar dat wil je kennelijk niet goed lezen. De consequentie van mijn standpunten is duidelijk: een hoger bod zie ik totaal niet zitten. Van mij mogen jullie gelijk hebben, dat er te weinig aanmeldingen komen. Dan krijg ik t.z.t.weer de kans om rond 14 á 18 weer mee te doen.

    Tot zover. Ik stop er mee. De negatievelingen leven zich maar lekker uit!

  6. forum rang 9 josti5 31 januari 2011 15:50
    Och Henk, de in de ogen van sommige forumgenoten-met-het-altijd-gelijk-aan-hun-zijde, bovendien vaak een tikkie 'moreel hoger staand dan de rest', de door jou veroordeelde 'negatievelingen' dus, blijken de afgelopen jaren tot en met vandaag de realisten-van-nu te zijn...

    Het gemak waarmee nu fooi + overname verdedigd worden getuigt van even grote naïviteit als het felle verdedigen van de blijvende zelfstandigheid gedurende jaren door dezelfde forumgenoten.

    Ik zal er verder geen financiële traan meer om laten hoor, want het leeuwedeel van de Crucellekes is inmiddels veel lucratiever dan welk hoger (reeel) bod dan ook ondergebracht bij QSC (reeds leuk verdiend) en Versatel (het goud van de toekomst).
    Die paar K's die nog over zijn in porto krijgen Brus c.s. slechts tegen de allerhoogste prijs.

  7. wilb52 31 januari 2011 16:20
    HE

    Who does not change his mind

    Has NO mind th change

    Vandaar dat Oudje en ondergetekende nogal een botsen

    Op gebied van waardering , TA en uitspraken cq beloften.

    Oh nee, het zijn geen beloften , maar " verwachtingen ".

    Aa mu hoela
  8. [verwijderd] 31 januari 2011 17:09
    quote:

    wilb52 schreef:

    ....
    Aanmelden ga ik nimmer doen, want die 80%
    wordt imo never voor deze fooi gehaald.
    Als ik de rechts-zttende advocaat an de linkertafel (bava) goed heb zien stuntelen, gaan ze met 50% ook al door. Daarna wordt het uitverkoop.

    Overigens ben ik met je eens dat JnJ waarschijnlijk weinig aangemeld heeft gekregen tot nu toe. Waarom stemmen over een voorwaardelijk commissaris besluit als men nu nog minder dan 40 a 50% heeft??? Lijkt mij alleen nuttig als er een gerede kans is dat het bod door gaat. Wat mij betreft JnJ eerst met de billen bloot over het aantal aangemelde aandelen ( met en zonder proxy) voordat er gestemd wordt :-)
  9. wilb52 31 januari 2011 17:31
    Onder de 80% schijnt er een belastingtechnisch probleem te zijn
    EU versus VS

    Dus gaat gewoon NIET door voor 24.75

    HALLELUJA
  10. [verwijderd] 31 januari 2011 17:32
    quote:

    wilb52 schreef:

    Onder de 80% schijnt er een belastingtechnisch probleem te zijn
    EU versus VS

    Dus gaat gewoon NIET door voor 24.75

    HALLELUJA
    Da wist ik nie. Dank je.
  11. [verwijderd] 31 januari 2011 18:25
    quote:

    wilb52 schreef op 31 januari 2011 17:31:

    Onder de 80% schijnt er een belastingtechnisch probleem te zijn
    EU versus VS

    Dus gaat gewoon NIET door voor 24.75

    HALLELUJA
    Dat hoop ik ook.
    Heb jij ze duur op 23+ en koop ik tegen een in elkaar gedoken koers.
  12. [verwijderd] 2 februari 2011 12:05
    Ze halen niet veel stukjes meer op op dit koersniveau dat inmiddels vrijwel op het bod ligt. Het zal mij benieuwen hoeveel er is aangemeld. Dat zou best wel eens flink kunnen gaan tegenvallen voor J&J. En dan wordt het spannend wat de vervolg gaat worden: serieuze bodverhoging of nog een halfslachtige poging die opnieuw gaat mislukken?

    Dan wordt het langzaam maar zeker wel erg lastig om de aandeelhouders gewoon ALLE relevante informatie te blijven onthouden (of simpelweg te liegen wat later tot juridische complicaties kan leiden).
  13. wilb52 2 februari 2011 16:36
    Helaas is mijn VBR gereduceerd tot ongeveer 0

    Ik zou liever voor een duppie de call juli 30-35 kopen

    Mar da kan nie !
  14. [verwijderd] 2 februari 2011 19:23
    quote:

    wilb52 schreef op 2 februari 2011 16:36:

    Helaas is mijn VBR gereduceerd tot ongeveer 0

    Ik zou liever voor een duppie de call juli 30-35 kopen

    Mar da kan nie !
    Creditcards leegtrekken tot de max.
    Tophypotheek nemen op de overwaarde.
    Auto's verkopen en terugleasen.

    Tot volgend jaar bij de voedselbank.
142 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.453
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.942
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.476
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.091
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.534
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.360
AMG 965 125.847
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.162
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 315
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.664
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.701
ASML 1.762 77.051
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.667
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def)
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht