Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Spyker N.V. Terug naar discussie overzicht

Nieuws en meningen

1.803 Posts
Pagina: «« 1 ... 64 65 66 67 68 ... 91 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 26 april 2011 18:15
    Tijd dringt voor Saab
    Gepubliceerd op 26 apr 2011 om 18:04 | Views: 8

    AMSTERDAM (AFN) - De toekomst van het roemruchte Zweedse automerk Saab hangt wederom aan een zijden draadje. Door geldproblemen ligt de productie bij de dochteronderneming van het Nederlandse Spyker Cars al weken stil. Het paasweekeinde bracht een wederopstanding niet dichterbij.

    ,,De tijd dringt voor Saab'', stelde analist Martin Crum van AEK Research. ,,Hoe langer de productiestop duurt, hoe moeilijker het wordt. De vaste kosten van het bedrijf lopen door, terwijl er geen auto's worden gemaakt. Daarbij kunnen leveranciers niet eeuwig wachten. Als daar mensen worden ontslagen omdat de orders van Saab uitblijven, wordt het nog moeilijker om straks de productie weer op te starten.'' Hoeveel tijd Saab nog rest voordat het doek valt, kon Crum niet inschatten. ,,Maar ze staan er niet florissant voor.''

    Woensdag moeten ruim 3400 personeelsleden van Saab naar de fabriek in het Zweedse Trollhättan komen voor 'belangrijke informatie', zo lieten Saab-medewerkers dinsdag weten. Saab wilde niets zeggen over de inhoud van die bijeenkomst.

    Een centrale rol

    Omdat het bedrijf zijn leveranciers niet kan betalen, wordt er al sinds het begin van deze maand geen auto meer gefabriceerd in Trollhättan. De redding moet komen van de Russische investeerder Vladimir Antonov, de geldschieter van Spykereigenaar Victor Muller. Antonov heeft toegezegd de fabrieken en het vastgoed van Saab op te kopen om ze vervolgens aan het bedrijf te verhuren. Dat zou Saab voorzien van ruim 30 miljoen euro aan vers kapitaal. Maar strenge eisen van de Europese Investeringsbank (EIB) gooiden de afgelopen dagen roet in het eten.

    De EIB speelt een centrale rol in het Saab-avontuur van Spyker. De Europese bank maakte de overname van het zieltogende Zweedse bedrijf door de veel kleinere sportwagenfabrikant vorig jaar mogelijk met een noodkrediet van 400 miljoen euro. De bank zou een groot deel van dat geld echter op korte termijn terug willen zodra het reddingsplan van Antonov wordt uitgevoerd. ,,Dat kan Spyker niet aan'', concludeerde Crum.

    Een nieuw hoofdstuk

    De stilgevallen productie van de afgelopen maand voegt een nieuw hoofdstuk toe aan de al jarenlang slepende problemen van Saab. Het autobedrijf dat in de jaren tachtig furore maakte met de Saab 900 lijdt al twee decennia een kwijnend bestaan. In 1990 kocht de Amerikaanse autoreus General Motors (GM) het bedrijf, om het vervolgens naar eigen zeggen jarenlang kunstmatig in leven te houden. Saab leverde GM nooit winst op.

    Victor Muller verloste GM, dat zelf op de rand van een faillissement stond, vorig jaar van het ongelukkige huwelijk. Hij kondigde nieuwe modellen aan, die het imago van Saab als originele autobouwer weer nieuw leven in zouden blazen. In 2012 zou het bedrijf ook weer winstgevend zijn, voorspelde hij. Door de geldproblemen van de laatste weken lijken die doelen verder weg dan ooit.

    Een eventueel faillissement hoeft volgens Crum echter niet het einde te betekenen van het Zweedse merk. ,,Saab blijft een klinkende naam, ik sluit een nieuwe verkoop niet uit.''
  2. forum rang 10 voda 27 april 2011 17:50
    Russische regering ontkent banden met Antonov
    Gepubliceerd op 27 apr 2011 om 17:36 | Views: 14

    STOCKHOLM (AFN) - De Russische regering heeft geen banden met Vladimir Antonov, de investeerder die de fabrieken en het vastgoed van het noodlijdende automerk Saab wil kopen. Dit zei een woordvoerder van de Russische premier Vladimir Poetin woensdag na diens ontmoeting met de Zweedse premier Fredrik Reinfeldt in Stockholm.

    Antonovs bemoeienis met Saab heeft alleen te maken met diens activiteiten als investeerder; er is geen link met de Russische regering, zei de woordvoerder. Antonovs bod op de Saabfabriek was dan ook geen onderwerp van gesprek, voegde hij eraan toe.

    Saab wil zijn onroerend goed aan de Russische investeerder verkopen om deze vervolgens van hem terug te huren. Het automerk hoopt op die manier een oplossing te vinden voor het nijpende geldtekort, waardoor het zijn leveranciers niet kan betalen. De productie van auto's staat daardoor al enkele weken stil.
  3. forum rang 10 voda 28 april 2011 15:33
    Zweden staat aandeelhoudersschap Antonov in Spyker toe


    STOCKHOLM (Dow Jones)--De Zweedse National Debt Office (NDO) heeft donderdag aangegeven dat het geen reden ziet om de Russische zakenman Vladimir Antonov te beletten mede-eigenaar te worden van Spyker Cars nv (SPYKR.AE), het moederbedrijf van het in financiele problemen verkerende Saab Automobile.

    Eind maart ontving de NDO een aanvraag van Saab en Spyker om Antonov weer toe te laten als aandeelhouder van Spyker, nadat de controversiele Russische miljardair in februari vorig jaar werd gedwongen zijn belang in Spyker te verkopen, als voorwaarde voor de verkoop van Saab door Genral Motors Co (GM) aan Spyker.

    De autoproducent wil de financiele middelen van Antonov aanwenden om de productie bij Saab, die door de financiele problemen al ruim drie weken is onderbroken, weer op te starten.

    "De National Debt Office heeft geen reden gevonden om de aanvraag van Saab en Spyker, om Vladimir Antonov toe te laten als aandeelhouder van Spyker, af te wijzen", aldus de NDO in een verklaring.

    Spyker is echter ook nog in afwachting van goedkeuring van de Europese Investeringsbank, die een lening ter waarde van EUR400 miljoen heeft verstrekt aan Saab. De Zweedse overheid staat garant voor deze lening.


    Door Sven Grundberg; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


    (END) Dow Jones Newswires

  4. forum rang 10 voda 28 april 2011 15:50
    Onduidelijkheid over tijdstip cijfers Spyker
    Gepubliceerd op 28 apr 2011 om 15:29 | Views: 64

    Spyker Cars 15:32
    € 4,32 +0,47 (+12,21%)

    STOCKHOLM (AFN) - Het is niet duidelijk hoe laat Spyker Cars vrijdag met zijn cijfers over het eerste kwartaal naar buitenkomt. Dat kan voorbeurs zijn, maar ook nabeurs. Dat zei woordvoerder Eric Geers van Spyker donderdag.

    Spyker, het moederbedrijf van Saab, brengt volgens de financiële agenda vrijdag kwartaalresultaten naar buiten. Een vooraf vastgelegd tijdstip kon echter niet worden gegeven. Mogelijk wordt de cijferpublicatie gecombineerd met ander nieuws over Spyker of Saab, aldus de woordvoerder.
  5. forum rang 10 voda 28 april 2011 16:04
    UPDATE: Zweden staat aandeelhouderschap Antonov in Spyker toe


    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Zweden staat aandeelhoudersschap Antonov in Spyker toe' om toelichting NDO en reactie Spyker toe te voegen.)


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Zweedse National Debt Office (NDO) heeft donderdag aangegeven dat het geen reden ziet om de Russische zakenman Vladimir Antonov te beletten mede-eigenaar te worden van Spyker Cars nv (SPYKR.AE), het moederbedrijf van het in financiele problemen verkerende Saab Automobile.

    "We hebben een grondig onderzoek verricht naar de heer Antonov als persoon en als zakenman, en hebben geen reden gevonden om hem niet toe te laten als aandeelhouder van Spyker", zegt Bo Lundgren, directeur van de NDO, donderdag tijdens een persbijeenkomst.

    Het aandeel Spyker noteert donderdag rond 16.00 uur 11,4% hoger op EUR4,29 in reactie op het nieuws.

    Eind maart ontving de NDO een aanvraag van Saab en Spyker om Antonov weer toe te laten als aandeelhouder van Spyker, nadat de controversiele Russische miljardair in februari vorig jaar werd gedwongen zijn belang in Spyker te verkopen, als voorwaarde voor de verkoop van Saab door General Motors Co (GM) aan Spyker.

    De autoproducent wil de financiele middelen van Antonov aanwenden om de productie bij Saab, die door de financiele problemen al ruim drie weken is onderbroken, weer op te starten.

    Op de vraag of Antonov voldoende middelen aandraagt om Saab te redden, zegt Lundgren dat er "meer geld nodig zal zijn", maar dat dit een vraag is die Saab en Spyker moeten beantwoorden.

    "Uit de gesprekken met Antonov blijkt dat hij een oprechte interesse in Saab heeft", aldus Lundgren.

    Spyker is echter ook nog in afwachting van goedkeuring van de Europese Investeringsbank, die een lening ter waarde van EUR400 miljoen heeft verstrekt aan Saab. De Zweedse overheid staat garant voor deze lening. Ook GM moet nog toestemming verlenen.

    In een verklaring stelt GM donderdag dat het in gesprek blijft met zowel Saab als de EIB.

    "We hebben een voorlopig akkoord met Saab over een constructie waarin Vladimir Antonov toestemming zou kunnen krijgen om een belang in Spyker te nemen", aldus GM.

    Het bedrijf voegt daar echter aan toe dat de overeenkomst "een aantal specifieke handelingen van Saab vereist, die nog niet zijn voldaan".

    In een reactie op de goedkeuring van de NDO spreekt Spyker-bestuursvoorzitter Victor Muller van een "geweldige dag voor ons bedrijf en voor mij persoonlijk". Muller zegt uit te kijken naar de beslissingen van GM en de EIB.

    Ook zegt Spyker nog steeds in gesprek te zijn met de EIB over de verkoop van de vastgoedposities van Saab. Spyker wil deze posities verkopen aan Convers Group, eigendom van Antonov, maar heeft nog niet voldaan aan de voorwaarden die de EIB aan deze overeenkomst heeft gesteld.

    Het blijft daarom onzeker of verkoop van de vastgoedposities door kan gaan, aldus Spyker.


    Door Sven Grundberg en Eelco Hiltermann; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; eelco.hiltermann@dowjones.com

  6. AX lover 29 april 2011 00:25
    Victor Muller geeft toe dat de nieuwe 9-5 een flop is:

    quote:

    schreef:

    From the top, why Saab's new flagship has struggled since take-off

    April 20, 2011 - 10:21 pm ET
    Saab Chairman Victor Muller admits he made a mistake with the redesigned Saab 9-5.

    Global sales for the Swedish automaker's flagship are a disaster.

    The company tried unsuccessfully to woo a wide range of Saab enthusiasts around the globe with the new 9-5 after the Swedish automaker separated from GM in February 2010.

    The redesigned 9-5 is bigger and more powerful. The exterior styling gives the car a noticeable presence. Global sales finally began last summer.

    But here in the U.S., total first quarter sales tallied a miserable 327 units.

    "We could have done a better job" of marketing and introducing the car, Muller said during an interview at the New York auto show.

    The car is completely different than the 9-5 that was replaced, he said.

    But "we acted like nothing happened."
    www.autonews.com/article/20110420/BLO...
  7. trendrider 29 april 2011 00:36
    quote:

    voda schreef op 28 april 2011 15:50:

    STOCKHOLM (AFN) - Het is niet duidelijk hoe laat Spyker Cars vrijdag met zijn cijfers over het eerste kwartaal naar buitenkomt. Dat kan voorbeurs zijn, maar ook nabeurs.
    [...]
    Mogelijk wordt de cijferpublicatie gecombineerd met ander nieuws over Spyker of Saab, aldus de woordvoerder.
    Oei, daar zit iets aan te komen.
  8. [verwijderd] 29 april 2011 08:47
    Spyker schrapt outlook door problemen bij Saab



    Door Eelco Hiltermann

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST



    AMSTERDAM (Dow Jones)--Spyker Cars nv (SPYKR.AE) schrapt vrijdag de verwachting dat het bedrijf dit jaar 80.000 auto's zal verkopen, nu de productie bij dochterbedrijf Saab Automobile al ruim drie weken is onderbroken door financiele problemen.

    De omzet van Spyker, dat voor ruim 99% uit Saab bestaat, kwam in het eerste kwartaal uit op EUR257,1 miljoen. Het bedrijfsresultaat (EBIT) bedroeg EUR79,4 miljoen negatief, bij een negatieve kasstroom van EUR19,4 miljoen.

    De autoproducent verkocht 9.393 auto's in het eerste kwartaal, terwijl 10.888 auto's werden geproduceerd.

    Voor geheel 2011 handhaaft Spyker de verwachting dat het bedrijf verlieslatend zal zijn. Eerder heeft de onderneming al aangegeven per 2012 winstgevendheid te verwachten.

    Spyker stelt te blijven werken aan versterking van de financiele positie voor de korte en lange termijn, zodat de productie bij Saab, die sinds 6 april is onderbroken, kan worden hervat. Aan het eind van het eerste kwartaal bedroeg het negatieve werkkapitaal EUR255,3 miljoen.

    Voor versterking van de financiele positie wil het bedrijf onder meer vastgoedposities van Saab verkopen en vervolgens terughuren. De Europese Investeringsbank (EIB), die een lening ter waarde van EUR400 miljoen heeft verstrekt aan Saab, heeft toestemming gegeven voor een dergelijke deal, maar de voorwaarden die daarbij zijn gesteld zijn voor Saab onacceptabel.

    Spyker stelt vrijdag nog steeds in gesprek te zijn met de EIB en nog niet te kunnen aangeven of de verkoop doorgang zal vinden.

    Het aandeel Spyker sloot donderdag op EUR4,35.



    Door Eelco Hiltermann; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5200; eelco.hiltermann@dowjones.com



    (END) Dow Jones Newswires

    April 29, 2011 02:38 ET (06:38 GMT)

    Copyright (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.

    *Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
  9. [verwijderd] 29 april 2011 08:51
    Geen verrassing voor die Muller en Spyker al langer volgen.
    Een herhaling van zetten.

    Als je toch een beetje nadenkt en slechts basisschool rekenen aan kan dan zie je toch zo dat ze het zowiezo nooit gehaald hadden.
    En dan nog dat ze de auto's hebben verkocht aan dealers, maar hoeveel Saabs zijn er verkocht door dealers.
    Het is Spyker cars all over again alleen met veel grotere aantallen natuurlijk.
    Mooie voorspellingen doen, zoveel mogelijk auto's uit de fabriek het systeem in pompen en als die dan niet verkocht worden kun je er geen meer bij drukken en moet je weer op alles terug komen.
    De verkoop aantallen zijn niet haalbaar, Saab is niet haalbaar op deze manier en zeker niet met een onbetrouwbaar persoon als Victor Muller aan het roer en dan druk ik mij nog heel zacht uit.
  10. dmv88 29 april 2011 08:56
    Saab tjente mer enn ventet (Saab verdiende meer dan verwacht)
    Men krisen er ikke over for Saab. (Maar de crisis is nog niet voorbij voor Saab.)

    Den kriserammede svenske bilprodusenten fikk et bedre resultat enn ventet i første kvartal i år.

    Saab fikk et resultat før skatt på 384 millioner svenske kroner, mot 99 millioner i tilsvarende periode i fjor. Analytikerne hadde i snitt regnet med et resultat på oppunder 300 millioner kroner.

    Omsetningen økte imidlertid marginalt til 5,4 milliarder kroner, mens ordreinngangen falt med 5 prosent til 5,2 milliarder.

    I sin prognose regner Saab-ledelsen med et noe mindre salg framover.

    Tross gode resultater er ikke selskapets likviditetsutfordringer løst.

    Selskapet har har hatt store problemer med å betale sine underleverandører de siste ukene.

    Det har ført til at produksjonen har stanset.

    e24.no/bil/saab-tjente-mer-enn-ventet...
  11. [verwijderd] 29 april 2011 09:14
    de 9393 auto's zijn retail, geen wholesale. Maar als je de verkopen vergelijkt met Q4 2010 is het rampzalig:
    wholesale 11448 Q4 2010, 9674 Q1 2011.
  12. [verwijderd] 29 april 2011 09:20
    MARKET TALK: Spyker presteert 'aardig' in KW1 - AEK



    AMSTERDAM (Dow Jones)--Spyker (SPYKR.AE) heeft in het eerste kwartaal "aardig gepresteerd", stelt analist Martin Crum van AEK Research, die vooral te spreken is over de productiecijfers en de kasstroom die minder negatief was dan verwacht. Daar staat tegenover dat het verlies groter was dan de analist had voorzien. Het schrappen van de outlook voor 2011 is geen verrassing, aldus Crum, die geen advies hanteert op Spyker. Het aandeel noteert vlak na opening van de beurs 1,8% lager op EUR4,27, terwijl de ASX met 0,3% daalt. (EHI)



    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com



    (END) Dow Jones Newswires

    April 29, 2011 03:07 ET (07:07 GMT)

    Copyright (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.

    *Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
  13. [verwijderd] 29 april 2011 09:22
    vraag me af wat ze slecht vinden presteren dan? Productiecijfers goed, wel minder dan Q4 2010 maar toch hoopgevend? Verkopen slecht, en daar moet het geld vandaan komen.
  14. [verwijderd] 29 april 2011 09:23
    quote:

    AX lover schreef op 29 april 2011 09:21:

    Verdiende = verkocht (vertaalfout)
    nou ik weet niet hoe jouw Zweeds is, maar bij mij maakt hij er earned van. Zou over meer verkopen dan verwacht ook niet durven te spreken?
  15. dmv88 29 april 2011 09:25
    quote:

    Ursus arctos schreef op 29 april 2011 09:23:

    [...]
    nou ik weet niet hoe jouw Zweeds is, maar bij mij maakt hij er earned van. Zou over meer verkopen dan verwacht ook niet durven te spreken?
    dat dacht ik ook;)
1.803 Posts
Pagina: «« 1 ... 64 65 66 67 68 ... 91 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.456
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.950
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.484
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.092
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.546
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.368
AMG 965 125.869
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.162
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 316
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.668
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.704
ASML 1.762 77.058
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.673
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht