Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Politiek Terug naar discussie overzicht

Mag nu ook "Stop de Islam"

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 januari 2010 16:47
    Mag “Stop de Islam nu” ook van de Raad van State?
    Auteur Filantroop 18 januari , 2010

    In de pers werd deze week breed verhaald over de uitspraak van de Raad van State betreffende de rechtmatigheid van de partijnaam Stop Wilders Nu: Volgens de Afdeling bestuursrechtspraak wil de partij met de gekozen naam tot uitdrukking brengen dat zij zich verzet tegen het politieke gedachtegoed van de heer Wilders en gaat het niet om de persoon van de heer Wilders. En: is een politieke groepering vrij in het kiezen van de naam waarmee zij in de politieke strijd haar gedachtegoed wil uitdragen. En: dat in de partijnaam gebruik wordt gemaakt van de naam van Wilders zonder dat hij daarvoor toestemming heeft verleend, is niet in strijd met de openbare orde. Bij deze overwegingen betreden we spiegelglad ijs, want met zo’n scheve schaats van de Raad van State, zou het zomaar kunnen betekenen dat een partij zich Stop de islam Nu mag noemen. Dus maar meteen op zoek naar een wak.

    Waar Wilders ageert tegen de islam, en de koran en de islam met het fascisme vergelijkt, wordt deze politicus voor de rechter gesleept op grond van haat zaaien tegen een bevolkingsgroep. Te weten, de moslims.

    De nationale campagne tegen Wilders betreft niet de persoon Wilders maar diens denkbeelden over de islam. Toen Wilders nog onzichtbaar Kamerlid in de VVD-fractie was interesseerde niemand zich voor Wilders.

    Pas nadat hij onwrikbaar vasthield aan zijn visie dat Turkije nooit tot de EU toegelaten mocht worden, begon zijn ster te rijzen. En nadat hij zich tegen de islam keerde begonnen alras ook de doodsbedreigingen en de onuitputtelijke reeks van fascismeparallellen. In dat stadium had Wilders de koran en de islam nog niet met het fascisme vergeleken.

    Dat net zoals de profeet en ideoloog Mohammed ook Wilders over een schare volgelingen beschikt, en dat ook deze gevoelig kan zijn voor het zaaien van haat, of zich gekwetst voelt als de persoon Wilders of zijn denkbeelden met fascisme of fascistische en nationaalsocialistische grootheden vergeleken worden, schijnen de beschermers van de islam maar steeds niet te kunnen bevatten. Bij hen heeft het idee postgevat dat moslims wél recht op gevoeligheid hebben, maar over PVV-kiezers alles gezegd mag worden.

    Zou het zo zijn dat de geestverwanten van Wilders de straten onveilig maken, of zich in bij de geest van de denkbeelden van Wilders behorende tunieken zouden hullen, of aan zijn ideeën ontsproten bouwwerken zouden eisen teneinde er volksmennerij te plegen, dan zou je wellicht kunnen denken aan het fascisme.

    Maar in geen Nederlandse wijk kent men strubbelingen ten gevolge van het aanhangen van de denkbeelden van Wilders. Potentiële PVV-kiezers maken de straten niet onveilig, plegen geen volksmennerijen in hun megalomane bouwwerken, en hebben tot nu toe nooit aanslagen op doelen of personen gepland, of daartoe opgeroepen. Er zijn geen aanwijzingen dat de penitentiaire instellingen een overpopulatie aan Wilders-kiezers te voeden heeft.

    Elsbeth Etty mag dan in haar fantasieën de geüniformeerde WA van Wilders over straat zien marcheren, de Wilders-aanhang is alleen in het kieshokje te herkennen aan de rode stip op het stembiljet. En dat moment is nochtans geheim.

    De aangifteplegers tegen Wilders, de advocaten Gerard Spong en Haroon Raza, vergeleken niettemin Wilders respectievelijk doch zonder respect, met Joseph Goebbels en Adolf Hitler, daarmee tegen de gehele aanhang van de PVV haatzaaiend.

    Want wie voornemens is op de politicus Wilders zijn stem uit te brengen, wil niet graag vergeleken worden met de kiezers die gretig op de NSDAP stemden toen die partij de democratie nog niet om zeep geholpen had. En zodra die democratie ten gronde gericht was een wereldbrand ontketenden en naar schatting 20 miljoen slachtoffers veroorzaakten.

    Met de geestdriftige aanhang van de NSDAP, Hitler en Goebbels vergeleken worden is dus allerminst een lolletje voor de PVV-kiezer.

    Toch is nog niemand die de kiezers van de PVV met fascisten of nazi’s vergeleek voor die vergelijking door het OM voor de rechter gesleept.

    Je zou daaruit wellicht kunnen concluderen dat de PVV-aanhang over een groter tolerantievermogen beschikt dan de moslims. Maar je kunt er ook uit veronderstellen dat de rechten van de moslims hoger gewaardeerd worden dan die van de PVV-kiezer.

    Daarom zou het niet oninteressant zijn te onderzoeken of een politieke partij van de Raad van State Stop de islam nu zou mogen heten. Zo’n partij zou met de gekozen naam immers slechts tot uitdrukking brengen dat het zich verzet tegen het politieke gedachtegoed van de islam maar zich niet tegen de moslims persoonlijk richt.

    En voorts is een politieke groepering vrij in het kiezen van de naam waarmee zij in de politieke strijd haar gedachtegoed wil uitdragen volgens de Raad van State.

    Dus gelijke imams, gelijke djellaba’s, zou je dan denken.

    Filantroop
  2. [verwijderd] 19 januari 2010 17:42
    "Stop de islam nu"?? Maar die partij hebben we toch al?! Die wordt ook wel "PVV" genoemd :-)

    quote:

    succes46 schreef:

    Met de geestdriftige aanhang van de NSDAP, Hitler en Goebbels vergeleken worden is dus allerminst een lolletje voor de PVV-kiezer.

    Toch is nog niemand die de kiezers van de PVV met fascisten of nazi’s vergeleek voor die vergelijking door het OM voor de rechter gesleept.
    Mensen met Goebbels vergelijken, ja dat is inderdaad wel heel erg...
    ;-)
  3. Boemba ~ de stem van de rede 19 januari 2010 18:41
    quote:

    succes46 schreef:

    De aangifteplegers tegen Wilders, de advocaten Gerard Spong en Haroon Raza, vergeleken niettemin Wilders respectievelijk doch zonder respect, met Joseph Goebbels en Adolf Hitler, daarmee tegen de gehele aanhang van de PVV haatzaaiend.
    lees ik hier nu werkelijk dat de vergelijking niet beledigend was geweest wanneer er door de advocaten respectvol over respectievelijk goebbels en hitler werd gesproken? dat staat er namelijk volgens mij

    ook een mooi woord trouwens: aangifteplegers. alsof mensen die aangifte doen daarmee crimineel zijn. fijne rechtsstaat in dit land.
    ook typerend: dit is het volk dat zelf atijd al een oordeel klaar heeft over verdachten die nog niet veroordeeld zijn. m.i. is wilders nog geen crimineel zolang hij niet veroordeeld is.
  4. forum rang 4 New dawn 5 juni 2011 09:13
    Ik las in de krant dat een christelijke school een moslima had afgewezen als lerares. De reden zal duidelijk zijn.

    De moslima heeft de school gerechtelijk aangeklaagd en heeft de rechtzaak gewonnen.

    Wat heeft zij nu bereikt vraag ik mij af ? Zullen christelijke scholen moslims toelaten die hun religie kunnen uitdragen op een christelijke school ?

    Of heeft zij bewerkstelligd dat andere moslims die solliciteren bij christelijke scholen een brief krijgen waar in staat dat de keuze op iemand anders is gevallen en dat ze hen succes wensen bij andere sollicitaties ?

  5. forum rang 6 Fred 62 5 juni 2011 10:04
    Ik had de openingspost nog nooit gelezen , 1,5 jaar na posting vind ik het nog steeds een AB waard.

    Maar wat zouden we moeten zonder islam?
  6. forum rang 6 Fred 62 5 juni 2011 10:09
    Oja het schoot me net te binnen ,minder aanslagen, minder oorlog, minder geweld , gelijke rechten voor vrouwen en homo's, meer verdraagzaamheid en tolerantie etc etc.

  7. [verwijderd] 5 juni 2011 11:02
    Zins de posting zijn de ogen van steeds meer Hollanders open gegaan.
    Vele zijn niet meer bang om te getuige dat de Islam een politieke idiolgie is en er derhalve een bedreiging voor de wereldvrede en verworvenheden van uit gaat.
    Kijk een week de journaals en woorden worden overbodig.
    Gisteren liep ik nog in Amsterdam, waar weer eens marokkaanse rotjochies hun agressieve gedrag toonde.
    Een van de weinige Amsterdamers die er nog wonen merkte op.
    Ik citeer: De linkse kliek in dit land beweert nog steeds dat we ze nodig hebben, ze helpen niet met het werk, maar ze veroorzaken het.
  8. forum rang 4 New dawn 5 juni 2011 11:12
    quote:

    succes46 schreef op 5 juni 2011 11:02:

    Een van de weinige Amsterdammers die er nog wonen merkte op.
    Ik citeer: De linkse kliek in dit land beweert nog steeds dat we ze nodig hebben, ze helpen niet met het werk, maar ze veroorzaken het.

    Ja veel Amsterdammers zijn gevlucht, een proces wat jaren duurde.
    Ze gimgen naar elders, waar dat dan ook mag zijn.

    Hun mooie stad zijn ze kwijt. Ze praten er nog vol trots over en met weemoed, maar ze gaan er niet naar terug.

    Us and them.

  9. forum rang 6 Fred 62 5 juni 2011 12:47
    Er is vluchtgedrag uit alle grote steden, voor wie het kan betalen.
    Voor wie het niet kan betalen en met 5 allochtonen op een portiekflatje woont. [sterkte]
  10. ram 5 juni 2011 13:52
    fred internet held

    moet jij niet even langs de pastoor gaan zodat hij weer je billen
    kan masseren, want het schijnt dat jij daar heel rustig van wordt.
  11. forum rang 6 Fred 62 5 juni 2011 13:56
    Ram jij ook sterkte ,en nee de pastoor veel ik ook niet en dat had je geweten als je je wat verdiept in de ander.
12 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.303
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.945
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.025
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.599
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.308
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.777
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.888
Ahold 3.536 74.015
Air France - KLM 1.024 34.385
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 13 16.849
Allfunds Group 3 1.234
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.771
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.463
AMG 965 126.453
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.182
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.756
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 269
arGEN-X 15 9.175
Aroundtown SA 1 184
Arrowhead Research 5 9.305
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.763
ASML 1.762 77.497
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 335
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.773
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 mei

    1. Japan economische groei Q1
    2. China detailhandelsverkopen april
    3. China industriële productie april
    4. Sif Q1-cijfers
    5. Engie Q1-cijfers
    6. Corbion ex €0,61 dividend
    7. EU inflatie april (def)
    8. VS voorlopende indicatoren april
  2. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht