Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

AMG Critical Materials N.V. NL0000888691

Laatste koers (eur)

22,120
  • Verschill

    -0,220 -0,98%
  • Volume

    101.402 Gem. (3M) 240,4K
  • Bied

    22,060  
  • Laat

    22,480  
+ Toevoegen aan watchlist

AMG week 6 - 10 juni

44 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 juni 2011 12:26
    Heb wat USG verkocht met verlies en ingeruild voor AMG.
    Hoop Zo weer wat sneller mijn verlies goed te maken,dat USG daar wordt je ook niet vrolijk van pfffff

    m.v.g.r.

  2. [verwijderd] 9 juni 2011 12:28
    quote:

    Donateur schreef op 8 juni 2011 22:03:

    Ik volg het aandeel AMG sinds augustus 2008. Toen het aandeel van ruim 60 euro in nog geen half jaar terugviel naar 8,00 euro werd ik er door getriggerd. Ik ben zelf in oktober 2008 ingestapt en heb ook het eerste jaar even ruim in de rode cijfers gestaan. In plaats van in paniek te raken ben ik mijzelf in het bedrijf gaan verdiepen. Werkelijk alles wat ik aan informatie heb kunnen vinden over AMG en de daarbijbehorende dochterondernemingen heb ik gelezen en de kennis tot mij genomen. Tot op de dag van vandaag besteed ik dagelijks aandacht aan AMG. Het is in die (bijna) drie jaar tijd zeg maar een soort hobby c.q verslaving geworden.
    Door bij dalende koersen iedere keer wat aandelen bij te kopen is mijn oorspronkelijke aankoopkoers behoorlijk gezakt en heb ik met name sinds de zomer van 2010 inmiddels ook een behoorlijke cent verdient aan AMG.
    Door de kennis die ik inmiddels had vergaart wist ik dat het moment dat het aandeel fors zou gaan stijgen niet kon uitblijven. Daarom weet ik ook dat het aandeel de komende maanden nog een behoorlijke stap vooruit gaat maken. Dit dan puur op basis van de resultaten die AMG zal neerzetten ende bewegingen van de markt waar je sinds de crisis van 2008 een duidelijk patroon kunt waarnemen. Door dit patroon te herkennen en hier naar te handelen is er een leuke cent te verdienen.

    Hetgeen nu momenteel op de beurzen gebeurt heeft niets meer met beleggen te maken maar is pure manipulatie van de koersen. Van alles aangrijpen om de koersen te laten zakken en vervolgens alles aangrijpen (en negeren) om de koersen weer te laten stijgen. Een patroon wat sinds de crisis in 2008 is begonnen steeds weer zichtbaar is. Daarom komt er na deze dip ook weer een herstel en zal de AEX tot maximaal +/- 400 punten gaan stijgen. AMG zal max. naar de weerstand van 24,- gaan stijgen. Wanneer deze punten zijn genaderd denk ik dat wij dan inmiddels op het punt zijn aangekomen dat de manipulatie die dan ruim 3 jaar heeft geduurd zijn tol (zeer zwaar) gaat eisen. Ik verwacht dan een terugval van de AEX naar 130 punten. AMG zal terugvallen naar zijn oude bodem rond de 3,70 euro. Ad Nooten schreef er onlangs ook iets over op zijn site m.b.t. de langere termijntrend van de AEX. Wellicht leuk om dit eens na te lezen.

    Puur kijkend naar de huidige ontwikkeling van de markt en van het bedrijf AMG dus vooralsnog voldoende potentie om een flinke koersstijging mee te kunnen maken. Het zou zomaar kunnen zijn dat de maanden juli en augustus, wanneer veel particulieren op vakantie zijn en door alle huidige gebeurtenissen weinig of geen aandelen bezitten, de grote jongens weer over de rug van de particulier hun slag slaan. Let wel: In de huidige markt zijn het de particuliere beleggers die iedere keer weer veel geld verliezen. Enige remedie is bij dalingen niet te verkopen en waar het kan op lagere koersen bij te kopen. Wanneer koersen dan weer flink aantrekken en stijgen dan je moment kiezen om de winsten te verzilveren.

    Ik denk dat het een mooi moment is om de winsten te verzilveren wanneer de AEX de 400 punten grens nadert. Dan gooi ik in ieder geval er alles uit. Wanneer er vervolgens constructief wordt gewerkt aan de wederopbouw van de economie (zijn we denk ik zo rond 2015) dan zal ik op dat moment wel weer eens verder kijken waar ik mijn centjes in te beleggen.


    Donateur vraagje, zit je ook in timminco? Zo nee ok, zo ja wat is jou visie op dat aandeel?

    m.v.g.r.
  3. Ghestem 9 juni 2011 13:55
    Waarom is er geen TA van AMG?
    Van de meeste andere aandelen zie ik toch met een zeker regelmaat een TA verschijnen maar van AMG niet.
  4. jsj 9 juni 2011 14:13
    quote:

    Ghestem schreef op 9 juni 2011 13:55:

    Waarom is er geen TA van AMG?
    Van de meeste andere aandelen zie ik toch met een zeker regelmaat een TA verschijnen maar van AMG niet.
    Ha, das een goeie; dit aandeel trekt zig er niets daar niets van aan.

    Uit m'n eigen systeem(dus op eigen risico):

    Op basis van de koers van gisteravond 17:40

    On Balance Volume-20 : BUY, aantal verhandelde aandelen geeft aan kopen
    RSI-10 (gewogen naar volume) : 70, net niet neutraal dus.
    ADX-14 : 43, trend indicator, sterk
    DMI-14 : DOWN, trend richting,naar beneden
    Bollinger : Koers lager dan het onderste kwart, wil omhoog?

    "Mixed signals" zou ik zo zeggen....

    J.
  5. [verwijderd] 9 juni 2011 16:43
    quote:

    Vino72 schreef op 9 juni 2011 16:39:

    ik zou niet te positief zijn, normaal zou AMG met zo'n dow +6% doen.
    Voor somiggen is ook niks goed
  6. [verwijderd] 9 juni 2011 16:45
    quote:

    Vino72 schreef op 9 juni 2011 16:39:

    ik zou niet te positief zijn, normaal zou AMG met zo'n dow +6% doen.
    Met zo'n Dow hoort de Aex ook op 370 te staan.
  7. klein_duimpje 9 juni 2011 18:01
    Ok, nog een stukje TA van onze grote vriend Royce Tostrams (voor wat het waard is):
    AMG beweegt tussen steun 12,06 (bodem van 15 maart) en weerstand 16,92 (top van 6 april). AMG moet worden opgevangen door de steun om een verzwakking te voorkomen. De lagere toppen die zijn gevormd binnen de neutrale bandbreedte, signaleren neerwaartse druk. Breekt de steun alsnog, dan komt er ruimte vrij voor verdere koersdaling. Er hangt nog aanbod boven de markt. Na een doorbraak onder steun 12,06 wordt 10,55 het volgende neerwaartse koersdoel.

    Succes,
    K.D.
  8. [verwijderd] 9 juni 2011 18:11
    quote:

    klein_duimpje schreef op 9 juni 2011 18:01:

    Ok, nog een stukje TA van onze grote vriend Royce Tostrams (voor wat het waard is):
    AMG beweegt tussen steun 12,06 (bodem van 15 maart) en weerstand 16,92 (top van 6 april). AMG moet worden opgevangen door de steun om een verzwakking te voorkomen. De lagere toppen die zijn gevormd binnen de neutrale bandbreedte, signaleren neerwaartse druk. Breekt de steun alsnog, dan komt er ruimte vrij voor verdere koersdaling. Er hangt nog aanbod boven de markt. Na een doorbraak onder steun 12,06 wordt 10,55 het volgende neerwaartse koersdoel.

    Succes,
    K.D.
    Lees even eerdere adviezen die Royce Tostrams heeft gegeven voor AMG. Hadden het niet al te vaak bij het juiste eind. Laat je niet te snel misleiden en in paniek brengen als het aandeel even onder de 12,06 zakt. Degene die gisteren onder de 12,00 euro zijn uitgestapt kunnen nu alleen maar duurder terugkopen. Vooral uitgaan van eigen kennis en vertrouwen op eigen gevoel.
  9. Metal 9 juni 2011 18:41
    Dit is de eerste keer dat ik schrijf op dit forum, alhoewel ik het nu al zo’n twee jaar volg met betrekking to AMG. Besloot maar eens na de post van Donateur mijn ervaringen en visie op papier te zetten.

    Mijn eerste stukken AMG heb ik gekocht na de grote beurscrash van Q4 2008/Q1 2009, in de eerste instantie omdat dit aandeel zo scherp gedaald was ten opzichte van de oorspronkelijke prijs. Vanaf toen ben ik mij steeds dieper in het bedrijf en de markten/metalen waarin het actief is gaan verdiepen. Ik zit long in AMG, met name omdat er geen pijl is te trekken op de koersontwikkeling van dit aandeel ten opzichte van de ontwikkeling van de markten, metaalprijzen en financiele resultaten van AMG. De ontwikkelingen in de koers van afgelopen weken laat dat maar weer eens zien.

    Ik denk dat op basis van de fundamentals van dit bedrijf de koers nog dit jaar richting de 25-30 euro range kan gaan. Met fundamentals bedoel ik met name de volgende ontwikkelingen voor AMG:
    • AMG produceert 300.000 pond tantalum per jaar in zijn mijn in Brazilië, afgelopen jaren bewoog de tantalum prijs in de 40 usd per pond range en dit jaar is dat meer 120-130 usd per pond (tot nu toe). AMG heeft aangekondigd nieuwe contracten te hebben afgesloten tegen “current market prices” tot eind 2012 en zijn bezig om de mijn te “debottlenecken” (productie proberen te verhogen dus). Het is niet waarschijnlijk dat deze prijs binnenkort omlaag gaat aangezien tantalum wordt gebruikt voor condensatoren in smartphones en tablets.
    • De Antimoon prijs is van 9.000 usd per MT vorig jaar naar ongeveer 16.000 usd per MT nu gegaan en in de tussentijd (toen de prijs ongeveer 12.000 usd per MT was) heeft AMG een mijn een smelter in Turkije gekocht. Deze mijn en smelter worden momenteel opgestart en volgens Heinz (de CEO) wordt verwacht dat deze in Q3 dit jaar gaat beginnen met het leveren van antimoon concentraten. Wat ik niet weet maar graag wel zou willen weten is wat de jaarlijkse productiecapaciteit van deze mijn gaat worden. Vast staat wel voor mij dat deze mijn een zeer positieve EBITDA gaat maken.
    • De vliegtuigbouwers zitten in de lift voor de nieuwe titanium vliegtuigen die zij leveren (dreamliner etc) en AMG levert de metalen voor het bouwen van de motoren. Deze business zal het alsmaar beter gaan doen naarmate de vraag naar energiezuinige vliegtuigen toeneemt (met de huidige olieprijs zal dat zeker gebeuren)
    • Engineering systems valt mij vooralsnog een beetje tegen in Q1 vergeleken met de orderintake, maar de nieuwe fornuizen en de technologie van ALD (de dochter van AMG die deze fornuizen produceert) zijn veelbelovend. De heat treatment business in Amerika loopt voluit vanwege de autoindustrie en zal dit de rest van het jaar ook doen. Ik denk dat we in deze tak verbeterde resultaten zullen gaan gedurende het jaar en deze langzaam zullen gaan stijgen. Interessant is of ze de aangekochte solar technologie kunnen ontwikkelingen tot een baanbrekend product.
    • Ik verwacht dat de huidige aankoop van KB alloys zal leiden tot meer omzet en verbeterde marges in het aluminium segment (door prijsverhogingen en kostenvoordelen). Ook de chroomprijzen doen het goed en de omzetten zijn hier al flink gestegen in Q1.
    • Graphit krophmuhl gaat als een trein door de verbeterde silicium prijzen, de Q1 cijfers laten dat al zien, ik verwacht dat deze trend zich doorzet in 2011.
    • De recycling business in Amerika is voor mij samen met Timminco het zorgenkindje. De prijzen van Vanadium en Nikkel zijn niet geweldig (Vanadium trekt nu een beetje aan, Nikkel is juist gedaald de laatste tijd) en het is hopen dat ze dit kunnen compenseren door een shift in recycling feed en meer vaste inkomsten. Wel veel opwaarts potentieel hier, als ze de zaak die momenteel loopt in Amerika winnen en de Ferro-Vanadium prijs verder aantrekt zoals die nu doet kan dit veel extra EBITDA genereren.
    • Voor timminco ben ik momenteel al blij als er geen extra cash bijhoeft, al het andere is mooi meegenomen voor de resultaten van AMG. In Q1 stond Timminco voor 13.3 musd op de balans dus echt veel vermogen kunnen ze er niet aan verliezen, het is meer de cash positie waar ik me zorgen om maak. Als Timminco echter hun oude voorraad kunnen verkopen (die al afgewaardeerd is) en dan ook nog een gedeelte van het productie kan herstarten dan is dat natuurlijk super en zal dat zeker zijn weerslag hebben op AMG (en hun conversie business)

    Op basis van het bovenstaande denk ik dat AMG tegen Q4 aan ongeveer 0.75/1.00 usd EPS kan gaan laten zien (let wel: per kwartaal en exclusief de equity accounting voor Timminco), daarom vind ik ook dat het aandeel momenteel belachelijk laag staat. Het voor mij altijd belangrijk om niet in paniek te raken als AMG opeens heftig beweegt (zowel naar beneden en naar boven, de verleiding om te verkopen bij stijgingen kan net zo sterk zijn als die bij dalingen), ik kan korte termijn koersbewegingen altijd maar slecht inschatten (wie kan dat eigenlijk wel) en doe daarom gewoon mijn computer uit op drama dagen. Ik denk altijd aan het grote winst potentieel van dit bedrijf en blijf kijken naar de ontwikkeling van de metaalprijzen, uiteindelijk zal de koers altijd de economische realiteit gaan volgen.

    Groet,
  10. [verwijderd] 9 juni 2011 21:24
    Petje af en ook een dikke ab van mij! Dit is nu handelen op eigen kennis/ervaringen en informatie. Kan menig analist een puntje aan zuigen. daarom je dus niet gek laten maken door figuren van de ING of Tostrams. Keurige post.
  11. klein_duimpje 9 juni 2011 21:46
    Ook een duimpje (aanbeveling) van Klein Duimpje. Mijn post van de TA van Tostie wil niet zeggen dat ik het eens ben met zijn visie. Zelf heb ik vandaag mijn geschreven calls gesloten omdat ik verwacht dat AMG het dieptepunt bereikt heeft en zomaar weer eens flink kan gaan stijgen. Dan zou het wel heel sneu zijn om de aandelen in te moeten leveren (tegen 13 euro).
    gr,
    K.D.
  12. [verwijderd] 10 juni 2011 10:11
    Donateur en Metal hartelijk dank voor jullie fundamentele input ! Dat is idd een aanbeveling waard.
    Puur TA is de huidige beweging niet helemaal onverwacht. Natuurlijk zijn we allemaal snel gewent aan stijgende koersen, echter kan geen enkel aandeel zo een lange sprint volhouden. Op dit moment vertoond de jaargrafiek grote schijn van een dalende wig en dus is het wachten op een voorzetting van de voorgaande beweging; een stijging. De wig is niet heel mooi en daardoor is de def. bodem moeilijk te bepalen. Ook is TA lastig op dit soort 'kleinere' aandelen omdat je idd afhankelijker bent van de grillen van een grote partij als JP.
    Tevens moet je rekening houden met het sentiment. De Grieken kunnen uiteraard flink roet in het eten gooien van prachtige TA analyses.
    Tot slot ben ik het eens met donateur en metal dat dit een prachtig bedrijf is om in te beleggen, het potentieel van dit bedrijf is enorm gezien hun fundamentele op de toekomst gerichte productportolio. Ik heb geen idee wat de kwaliteit van het management van dit bedrijf is, maar gezien de resultaten vd afgelopen tijd zit dat wel goed.
    Veel geluk! Speculaasje

    PS: wat zou er gebeuren als een staalgigant zich op de toekomst gaat richten ?
  13. Jake90 10 juni 2011 10:18
    Een mooie uiteenzetting Metal! Ik wil daarbij nog eens opmerken dat wij niet de enigste handelaren zijn die de koersontwikkelingen van AMG moeilijk kunnen inschatten. Kijk maar naar bijvoorbeeld de optieseries die zijn uitgebracht.

    Er is dit jaar 1 extra optie serie uitgebracht namelijk die van December. Dit is al zeker 3 maand geleden maar nog steeds is er geen mogelijkheid om opties te kopen over 2012!
44 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht