Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Op kosten van de massa...

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 juni 2011 09:46
    er is in vele draadjes al het nodige geschreven; Iceland, bankenbailout, Griekenland, etc.

    In dit draadje wil ik meer stilstaan bij het gegeven hoe de massa soms indirect en/of onopvallend opdraait voor kosten van financiele malaisse van bedrijven en overheden.

    Bedenk o.a. hoe een falend toezicht van de DNB de schade m.b.t. Icesave veel groter maakten dan nodig. De bovengrens werd fors overschreden en tot op de dag van vandaag zijn rekeninghouders schadeloos gesteld met geld uit eigen pocket(en mede van belastingbeetalers die niets in IJsland hadden uitstaan). Maar ook wist men al lang voor toetreding van zwakkere eurobroeders dat het wachten was op problemen die we nu 'ineens' kennen.

    Ook schade bij ABNAMRO/Fortis en DSB komen indirect uit de pocket vd massa en eenmaal genationaliseerd volkomen wazig wat er mogelijk in een bodemloze put verdwijnt...

    mbt Griekenland:

    Zo las ik vanmorgen (om aan te geven dat zgn 'paniki'niet voorbehouden is aan analfabetische en niet-afgestudeerde beleggertjes):

    Britse banken trekken zich terug
    Grote Britse banken, zoals Barclays en Standard Chartered, hebben miljarden ponden aan financiering teruggetrokken uit de eurozone. Ze hebben op de interbancaire geldmarkt het bedrag dat ze beschikbaar stellen aan banken uit de eurozone 'drastisch verlaagd'. De banken zouden zich zorgen maken over de gevolgen van wanbetaling door Griekenland. Dat schreef de Britse krant The Telegraph gisteren op basis van anonieme bronnen. (Tel., p. 15)

    maar ook... (om aan te geven hoe de massa indirect ingeschakeld wordt om banken(via hun machtige lobby bij overheden), grote zelfstandige ondernemingen die kleine zelfstandigen laat doodbloeden zodra het risico huns inziens ietsje te groot wordt, maar die zelf desnoods centrale banken/overheden/pensioenfondsen laten opdraaien of nog erger, laten klappen als het hen bonus uitkomt):

    Grote druk op akkoord over Griekenland
    Onder grote druk van de financiële markten proberen de eurolanden vandaag een akkoord te bereiken over een nieuwe noodlening aan Griekenland. Nederland en Duitsland eisen dat private investeerders als banken en pensioenfondsen ook een duit in het zakje doen, maar dat stuit op verzet bij andere lidstaten en de Europese Centrale Bank. (VK, p. 1, FD, p. 1, Tel., p. 15)

    -------

    in dit draadje gaat het mij vooral om bewust te zijn van hoe wij met zijn allen, zonder echte inspraak (het referendum is blijkbaar als ondemocratisch vd baan in kwesties als dat met Griekenland, maar ook m.b.t. bankenbailouts, aantasting van onze pensioenen etc.)door 'onze' banken en overheden worden opgelicht.
  2. forum rang 7 handyman6 20 juni 2011 09:59
    Dat niet alleen...beleidsmakers nemen dat mee in hun overwegingen ,destijds om Griekenland toetelaten,ondanks vele waarschuwingen;net zoals de grootbanken best wisten dat ze na hun pyramidespelletjes toch wel gered zouden worden ,weet de politiek dat het volk uiteindelijk altijd opdraait voor foute beslissingen ,want dat gaat al eeuwen zo,en ze komen er altijd mee weg;overschrijdingen projecten..ach,normaal,toch?
    De koning wou wat vechten en jan met de pet moest het ophoesten.
    Wat was die baas van Lehman Bro'kwaad in 2008...niet omdat ie failliet ging ,maar omdat ie niet gered werd ,zoals ie dacht....tja! H6
  3. tomnl 20 juni 2011 09:59
    Het referendum is toch maar een speeltje om morrend volk rustig te houden, alsof de uitkomst ervan ooit tot een besluit op hoog niveau heeft geleid...
  4. [verwijderd] 20 juni 2011 10:13
    Zoek gewoon even op het omzet getal Euro per jaar van de EU
    En vergelijk deze dan eens met onze probleemgevallen
    En vergelijk deze getallen dan eens met de VS en UK getallen

  5. forum rang 6 andre68 20 juni 2011 10:46
    "Onze" banken, verzekeraars, pensioenfondsen en overheden.......

    Decennia lang hebben zij het volk steeds meer in de financiële greep gekregen door ze steeds meer geld te laten storten in allerlei "potjes voor later"-hetzij vrijwillig, hetzij verplicht (pensioen-premies).

    Allemaal onder het mom van "het collectief", maar natuurlijk vooral voor eigen gewin. Ook de totaal uit de hand gelopen schuldenberg tgv de hypotheekrenteaftrek valt wat mij betreft hieronder. Zogenaamd om "het volk" te helpen aan een eigen huis, maar natuurlijk vooral leidend tot een zeepbel van jewelste en een schuldenberg waarvan het nog steeds lekker melken is door de financiële sector (de woeker-sector).

    Het zgn. rente"voordeel" door de HRA is gaat nagenoeg volledig naar de banken. Zie de lagere hypotheekrente in de ons omringende landen. Bovendien wordt deze hogere rente ook nog eens geheven over een huizenprijs die wel een factor 2 hoger ligt. Misschien wat te simplistisch, maar dit is 1 van de redenen dat de Duitsers in een anderhalf x zo groot huis wonen en een dikke BMW voor de deur hebben staan i.p.v. van een tweedehands Focus.

    Iedereen weet inmiddels hoe de woeker-sector met allerlei slinkse financiële producten hele volkstammen voor (10)duizenden Euro's per polis heeft benadeeld door het heimelijke ontrekken van niet reële torenhoge kosten. Geen 1-2 miljard schade, NEE... 10-tallen miljarden GESTOLEN geld.
    Dat dit woekeren kon plaatsvinden is mede te "danken" aan een overheid die vond dat het sparen voor "de oude dag" bevorderd moest worden. Via belasting"voordelen" werd gestimuleerd om premies te storten aan banken/verzekeraars die de premies op gruwelijke wijze afroomden (40% "kosten") zonder dat de deelnemers het doorhadden. Het was feest in de financiële sector. De "winsten" konden niet op. "Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan" was de slogan van de verzekeraars richting de tussenpersonen die de slinkse financiële produkten bij alle lagen van de bevolking aan de man brachten. Arm en rijk, dom en slim....miljoenen trapten er in. Dat we massaal toehapten werd natuurlijk ook ingegeven door bangmakerij door overheid en de verzekeraars......."later" zou er immers wel eens geen AOW meer kunnen zijn........ Ondertussen maakten afroombedrijven als ING en Aegon MILJARDEN-winsten per KWARTAAL en ontvingen tussenpersonen bonussen die hun maandsalarissen opjoegen naar 10.000 Euro of meer. Toch niet slecht voor iemand een MAVO-diploma en een LOI-diploma boekhouden.

    Hebben we hiervan geleerd? Nee, de woeker-sector is tot dustoe bijzonder autistisch gebleken als het gaat om enig maatschappelijk besef m.b.t. de schade die zij aanricht aan de maatschappij. Men woekert vrolijk verder en weet zich hierbij gesteund door een overheid die haar de hand boven het hoofd houdt ("systeemrisico's").
    Momenteel probeert de woeker-sector zich in te vechten in de lucratieve pensioen-verzekeringsmarkt. Ook een loterij zonder nieten. Gegarandeerd maandelijkse premie-betalingen en vaste percentage "kosten" afromen. Niet goed?....Geld weg! lijkt de nieuwe slogan voor wat betreft de "waardevastheid" van vermogensopbouw voor de oude dag.
    Wat mij vooral stoort is dat er nog steeds "brede maatschappelijke steun" om VERPLICHT / COLLECTIEF maandelijks premie te storten aan instellingen die ons letterlijk bedonderd hebben en nog steeds bedonderen of op zijn minst WANbehe(e)r(d)en.

    Werden in het verleden de opgebouwd vermogens geërodeerd door ingehouden "kosten" en wanbeheer, nu dreigt de rest van het kapitaal ten onder te gaan door het te "investeren" in een land dat eigenlijk nooit lid van de Euro-club had mogen worden, maar dat door list,bedrog en nepotisme en misplaatste "Euro-idealen" wel is geworden.

    Hoe lang willen en gaan wij dit circus nog in stand houden met onze premie-en belastinggelden?
  6. Miskoop 20 juni 2011 10:46
    Zoek ze zelf op.
    Waarom moeten wij die hoge rente van de Grieken betalen aan dieven banken?
    Een grote bovenbende is het.
  7. [verwijderd] 20 juni 2011 10:51
    quote:

    Miskoop schreef op 20 juni 2011 10:46:

    Zoek ze zelf op.
    Waarom moeten wij die hoge rente van de Grieken betalen aan dieven banken?
    Een grote bovenbende is het.
    wie het ook is , steun of geen steun de rekening betalen we toch.
  8. [verwijderd] 20 juni 2011 10:55
    We moeten overigens ook onze eigen beurs computers gaan draaien
    Van de zotte dat onze beurs in de VS draait op een PC

    ----

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De aandelenhandel op de NYSE Euronext (NYX) beurzen van Amsterdam, Brussel, Lissabon en Parijs ligt stil vanwege een technische storing, meldt een woordvoerster van NYSE Euronext in Amsterdam. Ze geeft aan dat niet duidelijk is wanneer de handel weer kan worden hervat.
  9. forum rang 5 DurianCS 20 juni 2011 11:31
    quote:

    zzzaai schreef op 20 juni 2011 10:13:

    Zoek gewoon even op het omzet getal Euro per jaar van de EU
    En vergelijk deze dan eens met onze probleemgevallen
    En vergelijk deze getallen dan eens met de VS en UK getallen
    Wat wil je hiermee zeggen? Het is duidelijk dat de omzet in de EU laag is, maar dat geldt zeker niet voor alle individuele landen. Ook interessant is dat Ierland een behoorlijk hoge omzet heeft, en toch een probleemgeval is.
  10. [verwijderd] 20 juni 2011 17:34
    hoewel deze bron zin en onzin door elkaar verkondigt, ze zitten in deze m.i. niet ver vd waarheid af;

    Miljardenhulp Griekenland gebruikt voor Europese banken en verzekeraars

    --------------------------------------------------------------------------------



    In Duitsland is grote politieke ophef ontstaan nadat is gebleken dat het EU-plan om nog eens € 100 tot € 120 miljard extra uit te trekken voor de redding van Griekenland blijkt te zijn opgesteld door de Deutsche Bank, en niet door de verantwoordelijke minister van Financiën Schäuble. Met het eerste reddingspakket van € 110 miljard blijkt vooral tijd te zijn gekocht waarin Europese banken en verzekeraars massaal hun Griekse belangen van de hand konden doen, zodat het honderden miljarden kostende noodfonds vrijwel geheel gefinancierd wordt door de Griekse, Duitse en ook Nederlandse belastingbetalers.

    Volgens de Duitse tv-zender ARD werd een vertrouwelijk regeringsvoorstel voor een 'zachte' herstructurering van de Griekse staatsschuld geschreven door de top van de Deutsche Bank. Het voorstel behelst tevens een 'vrijwillige' bijdrage van de private banken aan het oplossen van de Griekse crisis, zodat het land een 7 jaar lange adempauze krijgt voor het terugbetalen van zijn schulden. Politici van alle Duitse partijen zijn verontwaardigd dat minister Schäuble duidelijk niet voor de belastingbetalers, maar voor de financiële industrie -banken en verzekeraars- opkomt. Ook de Nederlandse regering heeft het over enkel een 'vrijwillige' bijdrage van de banken.

    Dat Griekenland feitelijk failliet is, is al meer dan een jaar bekend. Het risico van een officieel bankroet van Griekenland, waar de banken zo'n € 300 miljard aan geleend hadden, werd door middel van het noodfonds afgewenteld op de Europese burgers. Volgens het ARD programma Monitor werd het eerste, € 110 miljard grote reddingspakket voor Griekenland dan ook gebruikt om de Europese banken 'terug' te betalen, en niet om het land zelf op de been te houden. Vanaf vandaag wordt er 'onderhandeld' over de volgende ronde van nog eens € 100 a € 120 miljard en over het vrijgeven van € 12 miljard uit het eerste reddingspakket. Komt dat geld er niet dan is Griekenland failliet.


    CDU-parlementslid Willsch waarschuwde echter dat er zo spoedig mogelijk een einde moet komen aan de hulp aan Griekenland. Ook FDP-collega Schäffler vindt de gang van zaken hoogst bedenkelijk en noemde het zelfs van een perverse situatie dat de minister van Financiën de belangen van de banken vertegenwoordigt in plaats van die van het volk. Het door de Europese burgers opgebrachte belastinggeld dat bedoeld zou zijn voor Griekenland verdween achter de schermen rechtstreeks in de zakken van de banken en verzekeraars.


    Duitse volksvertegenwoordigers beginnen voor het eerst openlijk te constateren dat de banken te machtig zijn geworden en dat het land klaarblijkelijk niet wordt geregeerd door politici, maar door de topmannen van de centrale en private banken. Lezers van de alternatieve media weten al jaren dat niet onze politici, maar de banken de dienst uitmaken en het financiële beleid van een land of van een monetaire unie zoals de EU bepalen. (1)


    Nu steeds duidelijker wordt dat de Schäubles, de Wellinks, de Bernankes, de Trichets, en noem ze maar op enkel en alleen aan hun eigenbelang denken en minstens honderden miljarden euro's en dollars van hun burgers hebben gestolen, rijst de vraag hoelang de gewone man nog zal willen blijven meewerken met het in stand houden van dit door-en-door corrupte financiële systeem, waarin een puissant rijk en eliteclubje in steeds sneller tempo de totale macht en controle naar zich toe trekt. Het al dan niet instemmen met nieuwe miljarden voor Griekenland zal uitwijzen of ook de Nederlandse politiek aan de leiband loopt van het bankwezen. Zo niet, dan zou er een keihard NEE in het parlement en de regering moeten klinken. Maar wie durft daar nog op te hopen?


    Xander

    (1) KOPP Online


    Zie ook:

    17-06: Britse Lloyds bank waarschuwt klanten voor Europees financieel armageddon
    13-06: Duitse FDP bereidt burgers voor op instorten financieel systeem


  11. [verwijderd] 20 juni 2011 20:39
    quote:

    BJL schreef op 20 juni 2011 18:29:

    Vooral die 'zie ook's bevestigen de kwaliteit van de bron.
    die kwaliteit laat nog wel eens te wensen over...dat dat staat voor alle vormen van media en mediainstellingen.

    Het meeste dat we lezen gebeurt vaker niet dan wel, maar als ik wel heb is Fukushima in kannen en kruiken? Griekenland een luis id pels en hebben Spanje Portugal en Ierland hun zaakjes op orde? Lehmann heeft ook niet plaatsgevonden, alleen op alternatieve media?

    Enron koste geen 100mld en de bankiers die erbij betrokken waren moesten hun bonus inleveren?

    De woningmarkt gaat weer de goede kant op?

    Ik weet wel waar het heen gaat...je hoeft een alom gerespecteerde krant maar open te slaan om hun 'neutrale en objectieve' mening erop na te lezen over de Grieken....daar is niets alternatiefs aan en toont een herhaling vd geschiedenis voor mij overduidelijk aan (maar net in een ander jasje).
12 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.841
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.520
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.969
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.537
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.136
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 74.000
Air France - KLM 1.024 34.363
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.604
Allfunds Group 3 1.220
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.402
AMG 965 126.145
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.700
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.125
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.727
ASML 1.762 77.171
ASR Nederland 18 4.125
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.692
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht