Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Hagemeyer Terug naar discussie overzicht

stiekem

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. barbabob 13 juni 2003 17:13
    ik ben stiekempjes ingestapt, in de hoop dat het volgende week weer normaliseerd.( als VS meewerkt)
    is ook gelukt bij ahold.

    of is het geld in de put gooien???

    wat denken jullie???

    gr

    a
  2. [verwijderd] 13 juni 2003 17:22
    Ben er ook net ingestapt op 3,70 euro.
    Dit is een overdreven afstraffing van het aandeel.
    Intrinsieke waarde is boven de 8 euro per aandeel, dus niets aan de hand.
    Lekker blijven zitten en een beetje hopen op een overname, zou wel lekker zijn. Succes all.
  3. [verwijderd] 13 juni 2003 17:28
    Hoop ontzettend dat je gelijk krijgt, want ik heb een aardig klapje te verwerken gekregen vandaag. Had net 600 aandeeltjes gekocht op ruim 6 euro. En heb vandaag nog eens 1200 bijgekocht op 3,85. Nu dus toch weer hieronder. Heb dus, voor mijn doen, een behoorlijk verlies opgelopen. Is dus terecht vrijdag de 13e voormij. Temer daar de AEX ook een behoorlijke tik krijgt naar aanleiding van de slechte cijfers uit USA. Vraag me af of we nu weer terug duikelen naar de 218 punten. Dit zou ook niet goed zijn voor Hagemeijer. Vrees dus het ergste. Maar moet nu toch maar blijven zitten en hopen op herstel, hoe lang dit ook op zich gaat wachten. Iemand een andere optie / idee?
    Gr.Ritch(iex)
  4. [verwijderd] 13 juni 2003 18:43
    zo ben er ook maar eens ingestapt.

    maar zo te zien veeeeel te duur.
    zit op 6000 op 410 2000 op 402 en 10000 368
    we merke het wel. Ik denk dat het een beetje te ver naar beneden is weggezet. alhoewel de doemdenkers nu al weer op 3 zitten.
    Het is vandaag voor mij hier wel een stevige min
    volgende week weten we het he
  5. [verwijderd] 13 juni 2003 19:10
    Tja moeilijk in te schatten...

    Het weekend worden er natuurlijk nieuwe koersdoelen vastgesteld en
    adviezen gegeven door analisten / banken.
    En die praten ook alleen in hun voordeel dus daar trek ik me niks van aan maar het bepaald WEL het verloop van deze komende week..

    Toen die vanochtend terugveerde van 3,70 naar 4.20 heb ik op 4,19
    afscheid genomen in de weten schap lager terug te kopen ( 3,90)
    en op een rebound in de loop van de dag te gokken ..( naar 4,40 of zo) -

    Nou mooi mislukt dus maar komende week kan weerveel goedmaken...
    Veel succes allen,
    Wim
  6. [verwijderd] 14 juni 2003 14:48
    Voor de mensen die stiekem ingestapt zijn hoop ik dat ze niet te vroeg zijn ingestapt (Ik dus Wel 4.07).
    Maar ik hou mij maar vast aan het hoge volume zodat de mensen die wilde dumpen ze ook gedumpt hebben.
    Ik ga met mijn aandelen Hagemeyer maar even een tijdje langs de kant staan toe kijken,en hoop stiekem op een voorsoedig herstel.
    Succes met hagemeyer dan heb ik het ook:)
  7. [verwijderd] 15 juni 2003 11:50
    Hoi Alex,

    Je weet wat intrinsieke waarde van een aandeel betekent?
    Indien een bedrijf alles zou verkopen wat ze bezitten plus de cash dat ze hebben min de schuld kom je op de intrinsieke waarde van het aandeel, dat is bij Hagemeyer 8,20 euro per aandeel. Kijk eens naar Numico, het aandeel zakte naar 4 euro staat nu op 12,50. Dit bedrijf heeft een intrinsieke waarde van slechts 1,40 euro. Welk bedrijf heb jij dan liever?
    Deze info kun je vinden op www.aex.nl/aex.asp onder marktinformatie, selecteer het aandeel, daarna op fondsinfo en hierna ratio's.
    Ik hoop dat je hier wat aan hebt, groet Henk
  8. [verwijderd] 15 juni 2003 12:13
    13 Jun 2003 Hagemeyer Update


    In aanvulling op de aankondiging van heden inzake de desinvestering van haar dochteronderneming Tech Pacific Group in Azië-Pacific per 31 mei 2003, maakt Hagemeyer het volgende bekend:

    * De transactie is gebaseerd op een enterprise value voor de Tech Pacific Group van AUD 345 miljoen (circa EUR 197 miljoen).

    * Het resterende belang van Hagemeyer in Tech Pacific Group vertegenwoordigt een waarde van AUD 48 miljoen (circa EUR 27 miljoen).

    * De boekwinst op de transactie bedraagt circa EUR 48 miljoen.

    * De netto cash bijdrage van de transactie bedraagt EUR 170 miljoen en zal worden aangewend voor een verlaging van Hagemeyers netto schuld.

    Tevens maakt Hagemeyer bekend dat de trend in de PPS markten in april en mei 2003 onverminderd ongunstig is gebleven, terwijl er in de grote Europese landen zelfs sprake was van een verdere verslechtering. Hierdoor nam de omzet verder af en bleven de bruto marges onder druk staan. Tegelijkertijd was er vooral in Europa nog steeds sprake van looninflatie welke niet kon worden gecompenseerd in de verkoopprijzen. Als een gevolg hiervan zal het operationele resultaat voor de Groep (voor exceptionele lasten) over de eerste zes maanden van 2003 naar verwachting ongeveer break-even zijn.

    In antwoord op deze ontwikkelingen intensiveert Hagemeyer haar programma van kostenbesparende maatregelen. Mede hierdoor moet voor 2003 rekening worden gehouden met aanzienlijke exceptionele lasten. Na aftrek van de boekwinst op Tech Pacific kunnen deze oplopen tot een bedrag in de orde van grootte van EUR 100 miljoen .

    Hoewel het operationele resultaat in de tweede helft van het jaar traditioneel sterker is en Hagemeyer in sommige landen een verbetering van haar positie verwacht, blijft de verdere ontwikkeling van de markten en de omzet moeilijk te voorspellen. Er moet daarom rekening gehouden worden met een aanhoudende druk op het operationele resultaat, dat overigens (voor exceptionele lasten) voor het gehele jaar naar verwachting positief zal zijn.

    Door de daling van het operationele resultaat zal een correctie plaatsvinden van een deel van de actieve belastinglatentie, waardoor de effectieve belastingdruk in 2003 zal toenemen en de te verwachten belastinglast gelijk zal zijn aan 2002. Door de druk op het operationele resultaat in combinatie met de exceptionele lasten en de toename van de effectieve belastingdruk moet rekening worden gehouden met een substantieel netto verlies in 2003.

    Ondanks de verdere vermindering van de netto schuld heeft Hagemeyer op grond van de ontwikkeling van het operationele resultaat het initiatief genomen om met haar belangrijkste financiers te overleggen over de mogelijke gevolgen voor de bestaande financieringsvoorwaarden.

    Hagemeyer gaat door met haar programma om het werkkapitaal efficiënter in te zetten en verwacht voor 2003 een positieve vrije kasstroom (voor opbrengst desinvestering Tech Pacific) te zullen genereren.

    Hagemeyer is voornemens voor eind juli de voorlopige cijfers over het eerste halfjaar te publiceren.

    Doordat Hagemeyer nu gaat reorganiseren met een eenmalige last van 100 miljoen euro in 2003 zal het resultaat van 2003 behoorlijk in elkaar zakken. Waarna in 2004 de vruchten geplukt kunnen worden, je zult zien dat het in 2004 mee zal vallen in combinatie met een algeheel herstel van de economie en opvering van de dollar, dan zal dit aandeel weer dicht bij de 15 euro staan.
  9. [verwijderd] 15 juni 2003 21:13
    Hoi Henk,

    De intrinsieke waarde van Hagemeyer bedroeg eind 2002 €8,20.
    Hoe zullen ze er nu voor staan?
    Verontrustende verhalen doen de ronde over Hagemeyer.
    Zo zegt iemand op www.dft.nl dat Hagemeyer volgens Stephanies Beurstip een penny stock zal worden.
    Verwacht jij morgen enig herstel? In hoeverre is een vijandige overname mogelijk, wetende dat de intrinsieke waarde vele malen hoger ligt dan de beurswaarde?
    In ieder geval bedankt voor de informatie en laten we hopen, dat morgen enig herstel plaats zal vinden.
    Er ligt nog een steun op €3,30. De steun van €4,55 zal nu een zeer zware weerstand gaan worden.
    Wat wel verontrustend is, is het feit dat het aandeel vrijdag op het laagste punt gesloten is en er het laatblok groter was dan het biedblok.
    Dit zou betekenen, dat we nog steeds omlaag gaan.
    In Duitsland is het aandeel overigens hoger gesloten, dan het slot hier in Nederland. Zo uit het hoofd was de slotkoers daar €3,85.
    Misschien dat we hier wat moed uit kunnen putten.
    Succes in ieder geval.

    Ps. Als klant van Alex verschijnt de naam Alex met nog wat leuke letters.
    Mijn echte naam is Valentijn.
  10. [verwijderd] 15 juni 2003 23:23
    Ik verwacht dat de koers a.s. maandag nog wel wat verder onder de slotkoers van vrijdag zal zakken.
    Het slechte sentiment rond dit aandeel heeft toch een flinke deuk opgelopen en dat is niet 123 weg in een weekendje wonden likken.

    Wat de intrensieke waarde van het aandeel ook is, het is en blijft vaak het gevoel wat een belegger erbij heeft.

    Slotkoers € 3,10 verwacht ik.
  11. [verwijderd] 16 juni 2003 08:13
    Hagemeyer is nog niet uitgebodemd.. dit dit zal de komende dagen gebeuren.. ik denk dat je ze nog voor onder de 3 euro kan krijgen deze week. en dan is het een hoop aandeeltjes kopen en krijg je het zelfde effect als met Ahold en KPN... eerst diep zinken in een paar dagen en dan binnen 2 a 3 maanden weer 100% boven dat laagste punt en soms zelfs meer dan 100%.

    $-Ralph-$
  12. [verwijderd] 16 juni 2003 09:28
    Hoi Valentijn,

    Even een reactie op jouw vorig bericht.
    Luister nooit naar een ander maar volg je eigen gevoel.
    Op www.dft.nl praten ze een aandeel naar beneden in de hoop dat jij ze verkoopt en zij ze goedkoop in kunnen slaan. Who the fuck is Stephanies Beurstip? Zeker ook zo'n malloot als Koen Hoefgeest, dankzij deze klojo heb ik een hoop centjes verloren afgelopen december, hij beweerde dat hij in december met heel zijn vermogen (enkele tonnen euro's) in de putjes AEX was gestapt. Ik dacht hele vermogen? Ik en vele andere mensen zijn hier ingetrapt, beurs omhoog en weg geld. Je kunt deze meneer telefonisch om advies vragen (ingesproken bandje van enkele euro's per minuut) zo wordt deze galdjanus rijk door het goedgeloof van andere mensen. Indien er mensen zijn die deze onzin geloven, ja dan kan Hagemeyer nog wel eens ietsje gaan zakken maar echter echt niet onder de 3,00 euro, dus maak je niet druk. Intrinsieke waarde is hoger dan menig ander bedrijf. Na deze eenmalige reorganisatie-last zal Hagemeyer er beter voorstaan dan menig analist denkt. Het is wel een bedrijf met een omzet van 8 milard euro!!!
  13. [verwijderd] 16 juni 2003 09:38
    Mijn gevoel heeft mij ditmaal aardig in de steek gelaten.
    Ik heb aardig wat stukken op €5,70 en zit nu met een fors verlies.
    Je weet hoe het gaat. Als je onrustig van binnen bent, dan ben je gevoelig voor meningen van anderen.
    We begonnen vandaag overigens goed, maar we zakken weer wat terug.
    Ik zie nog forse laatblokken staan en ik moet zeggen, dat dat me toch nog verrast.
    Het belangrijkste voor vandaag is dat het aandeel weet te consolideren.
    Laten we hopen dat de €3,30 en zeer stevige bodem is.
    In ieder geval weer bedankt voor je raad.
  14. [verwijderd] 16 juni 2003 15:58
    NEW YORK (DFT/Dow Jones) - De index voor activiteit in de productiesector van de Federal Reserve in New York laat in juni een sterke stijging zien voor de tweede maand op rij.
    De bank maakte maandag bekend in het zogenaamde Empire State Manufacturing Survey dat de index deze maand steeg tot 26,80 punten, van 10,60 in mei.
    "Nagenoeg iedere (sub)index verbeterde," aldus de toelichting bij het rapport. De index kwam op de hoogste stand gemeten sinds de invoering in juli 2001.

    Amerika is er sterk op gericht om de eigen economie uit het slop te trekken. Consumenten zullen zich dan ook in eerste instantie richten op de aanschaf van producten, welke in het eigen land gefrabriceerd zijn.
    Nu langzaam maar zeker er signalen komen, dat de Amerikaanse economie herstellende is, zal er spoedig een omslag plaatsvinden.
    Aan het eind van het derde kwartaal, zal de dollar weer aantrekken t.o.v. de euro.
    Laat in het vierde kwartaal van dit jaar zal dan ook de Europese economie langzaam maar zeker aantrekken.
    Hagemeyer zal dit jaar als verloren moeten beschouwen.
    Men doet er verstandig aan de gehele bedrijfsstructuur goed op poten te zetten, zodat Hagemeyer in 2004 mooie cijfers kan presenteren.
  15. [verwijderd] 16 juni 2003 16:30
    Ruim 90% van alle uitstaande aandelen is ondergebracht bij financiële instellingen. Dit zijn dezelfde instellingen, die het aandeel een koersdoel van €3 meegeven.
    Wat mij betreft zit hier een tegenstrijdigheid in.
    Blijf alert, want de steun van €3,30 is een hele belangrijke.
    Als deze gebroken wordt zal het aandeel verder afglijden tot zelfs onder de €3.
    Deze week is het belangrijk, dat Hagemeyer boven de €3,60 - €3,65 weet te sluiten, zodat er technisch gezien een solide bodem gevormd kan worden.
    Vandaag hebben we gezien, dat de €3,60 - €3,65 gebroken kan worden, maar tevens zien we grote laatblokken binnen deze range staan.
    Financiële instellingen zullen net als veel particuliere beleggers de half jaar cijfers afwachten.
    Tijdens de presentatie hiervan zal Hagemeyer ongetwijfeld meer vertellen over het bankconvenant. Het laatste kunnen we met vertrouwen tegemoet zien.
    Succes allemaal!
  16. [verwijderd] 16 juni 2003 20:13
    Hoi Henk,

    Na wat speurwerk op internet kan ik je vertellen, dat Hagemeyer vandaag een soort gelijk koerspatroon heeft vertoond als 11 maart jl.
    De slotkoers bedroeg toen net als vandaag €3,68.
    De laagste koers €3,48 (vandaag €3,51) en de hoogste koers bedroeg net als vandaag €3,78.
    Volgens mijn technische analyse, welke ik nog altijd met potlood een millimeterpapier teken (in mijn optiek veel betrouwbaarder), zou de koers over ongevver 60 dagen weer rond de €5,60 - €5,80 noteren.
    Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van alle berichten we mogen verwachten vanuit zowel Amerika, als vanuit Europa (omtrent de economie).
    Verwachting van de genoemde koers in de week van 8 tot 12 september.
    Succes!
  17. [verwijderd] 17 juni 2003 08:51
    In het Financieel Dagblad van vandaag staat, dat een nieuwe ontslagronde bij Hagemeyer van de baan is.
    Dit is niet alleen positief nieuws voor de werknemers van Hagemeyer, maar ook voor de aandeelhouders.
    Hieruit kan opgemaakt worden, dat er naar alle waarschijnlijkheid geen problemen ondervonden zullen worden met de financiering van Hagmeyer.
    Tevens valt te zeggen, dat er een licht herstel gezien wordt.
    Ik ben benieuwd welke invloed dit vandaag op de koers zal hebben.
    Momenteel is er een pre-open van €3,74.
  18. [verwijderd] 17 juni 2003 14:16
    Tja, en dan ineens het bericht dat Hagemeyer toch nog maximaal 300 extra banen schrapt.
    Achter de schermen is er veel gaande, maar de uitkomsten zullen positief zijn.
    Ik vind het wel verschrikkelijk voor de werknemers, die bij deze reorganisatie hun baan verliezen.
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.861
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.587
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.062
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 33
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.897
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.536
AFC Ajax 537 7.030
Affimed NV 2 5.889
ageas 5.843 109.794
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.068
Air France - KLM 1.024 34.423
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.782
Alfen 13 17.627
Allfunds Group 3 1.242
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 346
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.671
AMG 965 127.044
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.244
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.640
Arcelor Mittal 2.025 318.851
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.212
Aroundtown SA 1 193
Arrowhead Research 5 9.337
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.816
ASML 1.762 78.379
ASR Nederland 18 4.185
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 348
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.841
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 juni

    1. NL industriële productie april
    2. FuelCell Q2-cijfers
  2. 11 juni

    1. NL inflatie mei def.
    2. VK werkloosheid april
    3. VS ondernemersvertrouwen MKB mei
    4. Eurocommercial Properties AvA
    5. Maandrapport OPEC
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht