Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Spyker N.V. Terug naar discussie overzicht

Doorstart Saab met hulp van Turkije/ Brightwell

486 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 25 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 januari 2012 13:49
    quote:

    scorer schreef op 8 januari 2012 13:40:

    ok het klopt ja saab staat nu op losse schroeven, saab is nu een appart bedrijf klopt ja.
    Nu zeg je eindelijk eens iets wat klopt,Saab is een apart bedrijf nu en heeft helemaal niets meer met Swan of victor Muller te maken..
  2. [verwijderd] 8 januari 2012 14:14
    ondernemenFaillissementHoe verloopt een faillissement?Voortzetting en doorstart bij faillissementAls u in staat van faillissement verkeert, dan hoeft dit niet altijd het einde van uw bedrijf te betekenen. In sommige gevallen is voortzetting of een doorstart van uw bedrijf mogelijk.

    Doorstarten is in Nederland niet populair, terwijl doorstarters zeer succesvol blijken. In het artikel uit Eigen Bedrijf leest u over de belemmeringen die betrokkenen ervaren (453 kb).

    Voortzetting tijdens het faillissement
    De curator kan in het belang van de boedel besluiten tot voortzetting van het bedrijf. Bijvoorbeeld omdat hij winst verwacht. Maar eenvoudig is het meestal niet. Schuldeisers kunnen snelle afbetaling eisen, terwijl het bedrijf juist wat tijd nodig heeft. Om het bedrijf toch een kans te geven, kan de rechter-commissaris een afkoelingsperiode van maximaal 2 maanden instellen waarin schuldeisers niet zonder meer hun rechten kunnen uitoefenen.

    Doorstart ná een faillissement
    Soms kunt u na een faillissement een doorstart maken. U gaat door met de gezonde onderdelen van uw bedrijf en stoot de slechte af. U moet daarbij wel een bepaalde zekerheid hebben dat uw afnemers niet afhaken.

    U kunt een doorstart maken als uw bedrijf een rechtspersoon is (zoals een bv), want hierbij is de rechtspersoon failliet, maar niet de bestuurders persoonlijk. Bij rechtsvormen zonder rechtspersoonlijkheid (zoals de eenmanszaak) is dit bijna onmogelijk, omdat u met uw privé-vermogen aansprakelijk bent.

    Doorstart en personeel
    De belangrijkste reden voor een technisch faillissement is vaak de wens om verder te gaan zonder de financiële lasten van personeel. U hoeft de personeelsleden van het failliete bedrijf niet over te nemen. Dat is een groot verschil met een normale bedrijfsovername, waar de personeelsleden juist wel overgenomen moeten worden.

    Financiering doorstart
    Het is vaak moeilijk om een doorstart goed te financieren. De financiers, zoals de huisbankier en toeleveranciers, werken niet snel mee aan een doorstart. Vaak is de huisbankier namelijk de grootste schuldeiser. Voor een doorstart heeft u dan meestal nieuwe financiers nodig.

    Valkuilen bij een doorstart:
    De curator vecht de doorstart aan omdat de schuldeisers benadeeld zouden zijn.
    De doorstart is al begonnen voordat het faillissement is uitgesproken. Belangen van de oude en de nieuwe bv kunnen dan met elkaar in strijd zijn.
    De ondernemer wordt aansprakelijk gesteld vanwege bestuurdersaansprakelijkheid in het failliete bedrijf.
    Ondanks goede voorbereidingen heeft de doorstart te veel geld gekost omdat de curator meerdere gegadigden tegen elkaar heeft uitgespeeld. Hierdoor heeft de oude 'ondernemer' achteraf te veel betaald voor zijn doorstart.
    Delen via

    NieuwsRSS feedKvK bijeenkomst ‘Een failliete klant, wat nu?’Aantal faillissementen in Heuvelrug & Vallei neemt verder afSterk banenverlies door faillissementen in Utrecht en omstrekenToon alle nieuwsberichten
    Heeft u een vraag?Bel de KvKMail de KvK Kies uw kantoor Hoe verloopt een faillissement?
    Aanvraag faillissement
    Wat doet de curator?
    Schulden en bezit vaststellen
    Einde faillissement
    Schuldenvrij na het faillissement?
    Voortzetting en doorstart bij faillissementHoofdmenu:Alles over ondernemenInformatie per locatieinformatie over bedrijvenDirect regelenMetamenu:Over de KvKKvK-kantorenPersKvK-activiteitenContactZoek een bedrijf of informatie:Zoek een bedrijf of informatieU kunt zoeken op trefwoord, bedrijfsnaam, KvK-nummer, postcode of
  3. AX lover 8 januari 2012 14:35
    quote:

    de breker schreef op 8 januari 2012 09:43:

    is het faillisement al toegewezen dan door de rechtbank? Als er iemand komt met een zak geld kan er nog van alles gebeuren. Sneu voor je ax-lover dat je je aandeeltjes op 7 cent hebt weg moeten doen.....
    De faillissementsaanvraag is dezelfde dag nog door de rechtbank toegewezen
    Als je had opgelet had je geweten dat ik nooit aandelen SWAN/Spyker in bezit heb gehad.
  4. [verwijderd] 8 januari 2012 14:53
    ik heb mij ook een beetje verdiept in deze materie ,ook doordat mijn vermogende kennis er zoveel in zijn bezit heeft ,en dat is niet voor niks liet hij mij weten er staat iets moois te gebeuren ,deze week al is mij toegefluisterd .
    ik maakte een geintje over 30 k ,nou ik ga er morgen vol in ik hoop nog onder de 0.30 cent.
    ax lover ik denk dat je spijt gaat krijgen ,want het grote vermoeden gaat bewaarheid worden het treintje gaat weer vermoedelijk rijden deze week ,en dan kan het hard gaan ik wilde het eerst ook niet geloven maar ze hebben mij toch gedeeltelijk overtuigd .
    het aantal verhandelde stukken van afgelopen vrijdag is daar onder meer al een gedegen voorbeeld van.
    ik ga ervoor....dan ben ik ook maar een eikel....,maarwel een slimme...
    tot morgen...
  5. [verwijderd] 8 januari 2012 15:00
    ax lover ik snap er geen ene hout van van wat je allemaal probeerd uit te leggen, mischien wat onder mij niveau, ik heb nooit aandelen swan/spyker in bezit gehad, a spyker is onderdeel van swan en b swan is gewoon swan hahhaa wat een raar gelul dit.
  6. Martinezz 8 januari 2012 15:11
    speculeren heeft geen zin. Uiteindelijk heeft GM nog steeds een hele dikke vinger in de pap en bepaald uiteindelijk of en aan wie het al dan niet gedeeltelijk of geheel verkocht gaat worden. ALS het faillissement uiteindelijk terug gedraaid wordt...!

    GM krijgt het spaans benauwd van die Chinezen. Alsof ze dan zomaar akkoord gaan met een overname door Turkije/Brightwell.

    Eerst zien, dan geloven...
  7. [verwijderd] 8 januari 2012 15:17
    inderdaad scorer ,daar zeg je iets wat mij ook over de streep getrokken heeft .
    scorer je bent er ook aardig mee behebt op dit moment hoe groot is jou porto eigenlijk...
  8. Julian247 8 januari 2012 15:28
    quote:

    AX lover schreef op 8 januari 2012 14:35:

    [...]

    De faillissementsaanvraag is dezelfde dag nog door de rechtbank toegewezen
    Als je had opgelet had je geweten dat ik nooit aandelen SWAN/Spyker in bezit heb gehad.
    Waarom maak je je dan zo druk om dit aandeel, je klinkt als iemand die op de low is uitgestapt en bang is dat anderen geld gaan verdienen met jouw aandeeltjes
  9. [verwijderd] 8 januari 2012 15:35
    ow ja beste beleggers, GM en victor spelen onder hoedje jongens, luister GM is bang dat er teveel concurrentie onstond in China voor hun, ik denk dat als GM er niet inzat het heel anders was gegaan, GM gaat echt niet meer voor problemen zorgen, achter de schermen gebeuren er dingen jongens je wil niet weten. door die faillesement kan er geen technologie meer wegslippen van GM omdat die licenties wegvallen.
  10. [verwijderd] 8 januari 2012 15:37
    quote:

    scorer schreef op 8 januari 2012 15:19:

    als we morgen gaan stijgen koop ik sowieso bij
    Het spelletje blijft leuk en kan lucratief zijn.

    Houd er wel rekening mee dat er op ieder onverwacht moment (ook na een goednieuws bericht) er een uitspraak van bv VM kan komen waarin hij nogmaals aangeeft dat ook het mogelijke goednieuws voor Saab geen goed nieuws voor Swan is. Na een dergelijke uitspraak ben je te laat om zonder kleerscheuren uit te stappen.

    Het daadwerkelijke belang van VM kennen wij niet. Mogelijk is zijn daadwerkelijke belang het zo lang mogelijk draaiende houden van dit casino met voorkennis voor hem en zijn vriendjes. Het echte geld wordt daar natuurlijk mee verdiend. Ik suggereer hier niets mee, al weten we wel dat een kat in het nauw rare sprongen kan maken.
  11. tombola 8 januari 2012 15:43
    calm down: je hebt helemaal gelijk, het is voor groot deel manipulatie. maar ook daarop kun je meeliften. axlover heeft ook gelijk, maar dezondanks kun je meeliften. maar ook zomaar te laat instappen en dan opeens 10-15 ct lager eindigen.
    ik zou op dit nivo niet instappen. flauwekul van ertis niet geloven.
    als er morgen rond 9.oo u een pb komt en een freeze up, dan heb ik ongelijk. nou, dan maar een ritje gemist.
  12. [verwijderd] 8 januari 2012 15:45
    Beste beleggers, GM wil dat de licneties vann hun technologie in saab verdwijen, te riskant voor hun, als we een doorstart krijgen dan in een afgeslankte vorm voor beide partijen goed, voor VM omdat het dan niet meer zo heet wordt als eerst en voor GM geen concurrentieproblemen meer. dat is hele verhaal, denk ik
486 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 25 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.303
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.944
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.025
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.597
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.306
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.777
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.888
Ahold 3.536 74.015
Air France - KLM 1.024 34.385
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 13 16.846
Allfunds Group 3 1.233
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.771
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.462
AMG 965 126.453
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.182
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.755
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 269
arGEN-X 15 9.175
Aroundtown SA 1 184
Arrowhead Research 5 9.305
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.763
ASML 1.762 77.495
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 335
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.773
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 mei

    1. Japan economische groei Q1
    2. China detailhandelsverkopen april
    3. China industriële productie april
    4. Sif Q1-cijfers
    5. Engie Q1-cijfers
    6. Corbion ex €0,61 dividend
    7. EU inflatie april (def)
    8. VS voorlopende indicatoren april
  2. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht