Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Gunstig

141 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. dividendbelegger.nl 13 februari 2012 17:28
    Er is net een persbericht van V8 verschenen dat ze de aanvraag bij de AFM hebben ingediend.
    Het is een kort berichtje en ik kopieer het hier maar even onder.

    "Mededeling Value8 inzake Bod op Fornix
    maandag 13 februari 2012 17:02
    Afdrukken

    Dit bericht bevat een openbare mededeling van Value8 NV ingevolge artikel 7 lid 1 (vier weken bericht) van het Besluit Openbare Biedingen Wft. Deze mededeling is niet voor vrijgave, distributie of publicatie, geheel noch gedeeltelijk, in of naar de Verenigde Staten van Amerika, Japan of Canada.

    Value8 deelt mede dat - in het kader van het voorgenomen bod op aandelen Fornix BioSciences - een aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht is ingediend bij de Autoriteit Financiële Markten."
  2. Biobert 13 februari 2012 18:02
    Precies volgens mijn eerdere 'posting' is hier nu het bericht van V8 dat de bieding wordt doorgezet en een aanvraag is ingediend. De overname zal volgens V8 in het 2e kwartaal worden afgerond. Dat droomt V8 natuurlijk want er zullen er maar weinig zijn die de stukken aanbieden. Rest niets anders voor V8 dan daarna de stukken op de beurs te gaan kopen.
  3. Bulletje80 13 februari 2012 19:35
    Welk percentage aandelen moet Value in bezit hebben voor een geslaagde overname. Is dit minimaal 50.1 procent?
  4. The Duck Master 13 februari 2012 19:58
    V8 is wel erg summier en eigenlijk te laat...
    Helaas staat het biedingsbericht nog niet online op de site van de AFM, maar dat is hopelijk morgen wel bijgewerkt.
    Gezien de weinige uitleg zal er aan de voorwaarden van het bod wel niets zijn veranderd.
  5. dividendbelegger.nl 28 februari 2012 09:37
    Op 13 februari heeft V8 de aanvraag tot goedkeuring bij de AFM ingediend.
    De AFM moet binnen tien werkdagen V8 haar besluit meedelen, waarna V8 binnen 6 werkdagen het bod moet uitbrengen of moet intrekken. Het maximale tijdspad is 16 werkdagen. Dus omstreeks 6 of 7 maart zal er waarschijnlijk meer bekend worden over het bod van V8.

    Hieronder zijn de betreffende artikelen uit de Wft gekopieerd.

    Artikel 5:77 Wft
    1. De Autoriteit Financiële Markten maakt binnen tien werkdagen na ontvangst van de aanvraag van goedkeuring van het biedingsbericht haar besluit omtrent de goedkeuring bekend aan de aanvrager.
    2. Ingeval artikel 4:5 van de Algemene wet bestuursrecht wordt toegepast gaat de termijn, bedoeld in het eerste lid, in op het moment dat de aanvrager van goedkeuring de aanvullende informatie heeft verstrekt. Artikel 4:15 van de Algemene wet bestuursrecht is niet van toepassing. De aanvrager wordt binnen een termijn van tien werkdagen na het indienen van de aanvraag in kennis gesteld van de uitnodiging, bedoeld in artikel 4:5 van de Algemene wet bestuursrecht .

    Artikel 5:78 Wft
    Binnen zes werkdagen nadat een besluit houdende goedkeuring aan hem bekend is gemaakt, brengt de bieder zijn bod uit door het goedgekeurde biedingsbericht algemeen verkrijgbaar te stellen of doet hij een openbare mededeling dat hij geen openbaar bod zal uitbrengen.
  6. [verwijderd] 1 maart 2012 11:05
    Moet Value8 nu niet al weer iets bekend maken, het openbare bod met de biedingstermijn en de voorwaarden waaraan voldaan moet worden wil Value8 spreken van een geslaagd bod.

    Ik neem aan dat ze alles welkom vinden op 60ct, dat is veel te laag.
  7. [verwijderd] 1 maart 2012 11:37
    quote:

    dividendbelegger.nl schreef op 1 maart 2012 11:36:

    @Hans Heijkers
    Zie mijn bijdrage van 28 februari.
    Naar mijn berekening kunnen we omstreeks 6 of 7 maart weer nieuws verwachten.
    Aha, ik had die gelezen natuurlijk maar ik kwam niet verder dan 13 feb + 10 dagen + 6 dagen is nu ongeveer.

    Maar ik ga uit van jouw 6 a 7 maart.
  8. Da Freeze 6 maart 2012 21:51
    Vandaag in ieder geval geen nieuws over Fornix. Het enige wat ik heb gevonden is DINSDAG 13 MAART Fornix Biosciences, resultaten 2011.
    Komt er morgen niks uit de koker van Fornix/V8, dan horen we het 13 maart.
  9. [verwijderd] 7 maart 2012 12:00
    Value8 heeft zich gewoon aan de termijnen te houden en het lijkt er op dat ze alles op het laatste moment doen waar ik juist dacht dat ze er juist wel vaart in zouden zetten want tijd is geld maar dit begint meer op een frustratie taktiek te lijken dat mensen dan toch maar aanmelden om er maar vanaf te zijn maar de koers staat nog steeds boven de 60 dus waarom zou uberhaupt iemand in gaan op dat belachelijk lage bod wat zelfs onder cash ligt als je kijkt naar de genoteerde waarde van waar je mee betaald krijgt.

    Dus ik had toch gehoopt in ieder geval dan op zijn laatst vandaag nabeurs wat te horen.
  10. Da Freeze 7 maart 2012 18:28
    Ik verkoop de meuk. Ik weet niet wat voor spel hier wordt gespeeld, maar ik wacht niet tot ze ineens 45 cent worden.
  11. [verwijderd] 7 maart 2012 20:51
    quote:

    Da Freeze schreef op 7 maart 2012 18:28:

    Ik verkoop de meuk. Ik weet niet wat voor spel hier wordt gespeeld, maar ik wacht niet tot ze ineens 45 cent worden.
    Fijn verkopen dan, maar ineens 45cent worden ze niet, weet niet in wat voor meuk jij normaal belegd dat het normaal is dat een koers ineens van 62 naar 45 kan maar deze nog steeds lege huls met omgerekend 58ct cash en per saldo nog winst nog verlies gaat niet naar 45 cent.

    Als het Value8 verhaal al niet door zou gaan dan krijg je gewoon alles uitgekeerd - kosten voor de liquidatie die toen een keer op 300000 zijn geschat wat 4ct per aandeel is = 54ct.

    Maar het gaat gewoon door, ook Fornix zou zich met de listing nog kunnen verkopen mocht Value8 er niet mee doorgaan en ook dan kom je hoger uit dan de huidige koers.

    Value8 speelt gewoon een enorm traag spelletje om hun bod maar zoveel mogelijk kans te laten maken.

    Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen aanmelden dan schiet het daarna toeminste op.

    Zelf meld ik natuurlijk niet aan.
  12. arreno 8 maart 2012 07:45
    Zelf meld ik natuurlijk niet aan; LOL
    (ik ook niet, ik wil meer voor mijn aandeeltjes als het uitgemelkte bod van PP de Vries)
  13. pardon 8 maart 2012 11:40
    Dit bericht is van 16-1

    Value8 koopt momenteel geen aandelen Fornix meer op de vrije markt.

    De CEO herhaalde in Fornix een mooie kandidaat te zien voor een 'reverse listing': het inbrengen van nieuwe activiteiten in de 'lege huls', die hierdoor een beursnotering krijgen. Hij wijst op de goede reputatie van het concern, dat altijd dividend betaalde en deel uitmaakt van de ASX-index. "Fornix is het mooiste meisje van de klas", vindt De Vries.

    Value8 heeft echter nog niets klaarstaan om in de lege huls in te brengen, aldus De Vries. "Alles stap voor stap", stelt hij.

    De chief executive wil zo spoedig mogelijk een biedingsbericht klaar hebben, al moet daarvoor achter de schermen nog het nodige aan vooral technische zaken gebeuren. De CEO hoopt het hele proces binnen enkele maanden af te ronden.
  14. pardon 8 maart 2012 11:45
    Mensen je kan beter Value8 kopen,zij hebben een deel van de goudhandel in handen en hebben al aangegeven dat het gouden tijden zijn voor Value8.

    Amsterdams munthuis ziet goudkoorts bij pensioenfondsen
    Koopman B.
    woensdag 07 maart 2012, 00:00
    update: woensdag 07 maart 2012, 07:42

    More Sharing Services

    Ondernemer Patrick Onel in zijn nieuwe fabriek in het Westelijk Havengebied in Amsterdam.
    Jeroen Oerlemans
    Patrick Onel (47) weet het zeker: de halve wereld, van overheden tot banken en particulieren, vlucht voor zijn beleggingen in goud en zilver. ‘Mensen hebben genoeg van het verhaal over Griekenland. Er komt geen einde aan.
    Company.info
    European Central Mint Preciousmetals B.V.
    Meer over dit onderwerp
    Kassa rinkelt bij ondernemer in goud en zilver
    Ze hebben het gevoel dat ze in de maling worden genomen en kiezen voor zekerheid’, zegt de directeur-oprichter van Jeroen Oerlemans (ECM), een privaat munthuis dat in januari een nieuwe fabriek in Amsterdam is gestart.
    Goede tijden
    Het zijn goede tijden voor de edelmetaalbranche: veel beleggers zien goud en zilver als waardevaste belegging bij uitstek en daardoor is er de laatste jaren veel vraag. Onels bedrijf merkt dat ook. ECM produceert baren goud en zilver. De capaciteit van de smeltovens is opgeschaald tot 5000 kilo per week. Daarnaast onderhoudt hij wereldwijd muntmachines die regelmatig nieuwe onderdelen nodig hebben. Onel: ‘De vraag naar goud en zilver is zo groot dat daar onze prioriteiten liggen.’
    De productie van goud en zilver is goed voor twee derde van de omzet die dit jaar uitkomt op minstens €100 mln. Grote afnemers zijn banken en institutionele beleggers. Onel ontvangt de laatste tijd opvallend veel adviseurs van pensioenfondsen. ‘Ze spreken complete scenario’s door en kijken daarbij ook naar de winning en opslag van goud.’
    Beperkingen
    Maar in Nederland legt de toezichthouder pensioenfondsen beperkingen op. Ze kunnen niet al hun geld in goud en zilver steken. Volgens een woordvoerder van de Nederlandsche Bank bedragen beleggingen in goud en zilver — afhankelijk van het risicoprofiel en de leeftijd van het fonds — doorgaans enkele procenten van de portefeuille.
    Wat ziet Onel buiten Nederland? ‘De grote landen richten zich en masse op goudproductie. Ze richten hele machinestraten in. Canada investeerde onlangs nog C$80 mln in de productie van gouden munten.’ Ook Australië en Mexico laten zich niet onbetuigd. ‘Levertijden lopen op. Dat wordt nog een drama.’
    Terugkeer naar gouden standaard
    Gezien de wereldwijde goudkoorts houdt Onel zelfs een terugkeer naar de gouden standaard voor mogelijk. Bij dat systeem is de waarde van het in omloop zijnde geld gekoppeld aan de goudhoeveelheid in een land. Maar hoofdeconoom Wim Boonstra van Rabobank acht dit ‘ondenkbaar’. Het stelsel van de gouden standaard is volgens hem gedateerd en past niet bij een moderne economie.
    Volgens Boonstra wordt de roep om terugkeer naar de gouden standaard vooral gehoord in tijden van crisis. ‘Beleggen in goud en zilver is speculeren op schaarste. Goud produceert niets en levert dus geen cashflow op.’
    De afzet van ECM (32 medewerkers) lijdt daar niet onder. Een belangrijk deel daarvan loopt via zijn verkoopkantoor in Berlijn. Van daaruit worden diverse banken beleverd in Midden-, Oost-Europa en verder oostwaarts. Volgens Onel wordt de Russische Gazprom Bank dit jaar een van zijn belangrijkste klanten.
    Barrières overheden
    Naarmate meer beleggers in goud vluchten, werpen overheden barrières op, stelt Onel. Hij werd onlangs geconfronteerd met een blokkering van zijn account bij webbetaaldienst Paypal. Onel claimt dat er sprake was van een ingreep van de Amerikaanse autoriteiten. ‘Overheden zijn bang voor extreme omzetten in korte perioden.’ Het gevolg was in elk geval dat zijn klanten lang op hun bestellingen moesten wachten.
    Volgens Onel zal de goudprijs voorlopig kunstmatig door overheden in toom worden gehouden worden. De reden: ze willen greep houden op de economie. ‘Ik verwacht op korte termijn geen grote sprong omhoog. Dat zal pas gebeuren wanneer de Amerikanen massaal in goud stappen.’
    Klinkende munt slaan uit crisis
    De Amsterdammer Patrick Onel (47) begon als instrumentmaker en ontwikkelde een passie voor munttechniek. Hij beleefde zijn ‘finest hour’ toen hem in 1999 tegen gunstige condities de overname werd gegund van het onderdeel van het Zwitserse Güdel dat muntmachines produceerde.
    Hij stak veel energie in de vernieuwing van deze machines, die vijftig jaar meegaan en waarvan er nog 212 over de gehele wereld draaien. Onel ontwikkelde specialistische gereedschappen en bouwde een naam op in de wereld van de munttechniek.
    In 2008 besloot hij voor eigen rekening en risico munten te produceren. Zijn nieuwe fabriek in Amsterdam, waarin hij €?30 mln uit eigen middelen investeerde, produceert halffabrikaten voor de euro, circulatiemunten, belegging- en herdenkingsmunten alsook baren goud en zilver.
    Hij kan 5,5 miljoen munten per dag produceren. Onel: ‘Bij European Central Mint hebben we het ambacht en de specialiteiten van dit vak in ere gehouden. Andere munthuizen verklaarden mij voor gek. Maar nu blijken zij zelf de benodigde kennis en kunde niet meer in huis te hebben.’
    Vaklieden werden weggesaneerd en adequate opleidingen ontbreken. Onel, die binnen twee jaar quitte denkt te spelen, wil een international muntontwerpersacademie starten in samenwerking met de Rijksacademie in Amsterdam en de Vakschool Schoonhoven.
    Daarnaast wil hij met enkele grote munthuizen, zoals Royal Canedian Mint, Perth Mint en South African Mint, een veilingsite opzetten van handel in edelmetalen. Een soort marktplaats voor gouden en zilveren munten.
141 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht