Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Blij met fysiek goud en zilver!

8.795 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 440 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 februari 2012 21:11
    kijk even naar de afgelopen tegenlicht aflevering argentinie 10 jaars terugblik, de mensen bijten er nog steeds op een houtje, behalve diegenen die op tijd stront roken en cash naar het buitenland boekten en in tastbare zaken vluchtten.
  2. forum rang 10 voda 24 februari 2012 16:34
    US gold and copper retreat after rallies

    Reuters reported that US gold and copper futures fell as a dollar rise prompted investors to take profits after the previous session's rallies driven by Greece's bailout deal.

    Fundamentals;
    1. US gold futures prices retreated from an earlier two week high in Europe as persistent concerns over Europe's finances hurt the euro and weighed on stock markets.

    2. A supply upset in major producer South Africa lifted US platinum prices to 5 month high.

    3. US copper futures fell, reversing the previous session's sharp gains, with confidence rattled by weak export data from top consumer China and doubt over Greece's ability to implement tough reforms aimed at cutting its debt.

    (Sourced from Reuters)
  3. forum rang 10 voda 26 februari 2012 15:33
    Buffet wijst opvolger aan en waarschuwt voor goud

    Superbelegger Warren Buffet heeft zijn eigen opvolger aangewezen als bestuursvoorzitter van beleggingsfonds Berkshire Hathaway. In zijn jaarlijkse brief aan aandeelhouders waarschuwt Buffet ook voor handel in goud.

    Elk jaar schrijft miljardair Warren Buffet als bestuursvoorzitter van beleggingsfonds Berkshire Hathaway een brief aan zijn aandeelhouders. Vaak met opmerkelijke uitspraken en adviezen.

    Dit jaar heeft de 81-jarige Buffet de nodige zelfkritiek. Vorig jaar schreef hij dat de Amerikaanse huizenmarkt begin 2011 weer herstel zou tonen, maar dit bleek niet het geval. Ook met een investering van 2 miljard euro in een Texaans energiebedrijf zat Buffet mis, meldt hij.

    Opvolger
    Buffet liet in de brief ook weten dat hij met het bestuur over een opvolger heeft gesproken. Wie het wordt, maakt hij nog niet bekend, maar ze zijn er wel uit. Volgens Buffet betekent dit niet dat het slecht gaat met zijn gezondheid. Hij houdt van zijn werk en gaat graag nog even door.

    De miljardair had ook nog enkele waarschuwingen in petto voor de aandeelhouders van Berkshire Hathaway. Hij raadt af te beleggen in goud. Deze grondstof wordt als veilig gezien, maar volgens hem zit er veel lucht in de waarde van goud.

    Jaarcijfers
    Berkshire Hathaway boekte in 2011 een omzet van 104 miljard euro en een winst van 7,7 miljard euro. Het beleggingsfonds bezit aandelen in bedrijven als American Express en Coca Cola.

    Lees ook:

    Buffett's goedheid kost 11 miljard
    Obama wil 'Buffettbelasting' voor miljonairs
    Lunch met Buffett kost 2,63 miljoen dollar

    Zie voor de brief de link naar het artkel:

    www.z24.nl/bijzaken/rich_famous/artik...
  4. [verwijderd] 26 februari 2012 20:04
    buffet heeft een goud mijn gekocht

    2012-02-25 — londonstockexchange.com
    ``Cookson Group plc ("Cookson"), a leading materials science company, announces that on 22 February 2012 it entered into an agreement to sell its US Precious Metals business, an operation that forms part of its Precious Metals division, to Richline Group, Inc. ("Richline"), a subsidiary of Berkshire Hathaway Inc.'' -- Do as I say, not as I do?

    SALE OF COOKSON'S US PRECIOUS METALS BUSINESS TO RICHLINE GROUP, INC.
  5. forum rang 5 DurianCS 26 februari 2012 20:11
    quote:

    Garrulus schreef op 26 februari 2012 20:04:

    buffet heeft een goud mijn gekocht

    2012-02-25 — londonstockexchange.com
    ``Cookson Group plc ("Cookson"), a leading materials science company, announces that on 22 February 2012 it entered into an agreement to sell its US Precious Metals business, an operation that forms part of its Precious Metals division, to Richline Group, Inc. ("Richline"), a subsidiary of Berkshire Hathaway Inc.'' -- Do as I say, not as I do?
    SALE OF COOKSON'S US PRECIOUS METALS BUSINESS TO RICHLINE GROUP, INC.
    Goudmijn of zeldzame aarden? Maakt nogal wat uit, lijkt me.
  6. Ivanrybkin 26 februari 2012 20:38
    quote:

    DurianCS schreef op 26 februari 2012 20:11:

    [...]
    Goudmijn of zeldzame aarden? Maakt nogal wat uit, lijkt me.
    Dit is toch bovenal een metaalrecycling bedrijf?
    Alleen dan recycling van edele metalen?

    In amsterdam zit een vestiging die vooral halffabrikaten en instrumenten voor juweliers verkoopt en die verder vooral bezig is met het opkopen en omsmelten van sloopgoud en sloopzilver.

    Het bedrijf zal wel eel ratjetoe zijn van eldemetaal gerelateerde activiteiten, waarbij het er eigenlijk niet toe doet of dat goedje nu heel duur of redelijk goedkoop is.
  7. [verwijderd] 29 februari 2012 05:07
    Het grote orakel uit Omaha.Zijn ster begint serieus te tanen.
    Dat hij nog maar wat blijft zitten op zijn Coca Cola en Gillette eieren.
    En verder schimmige deals sluit met Goldman Sachs en BOA in de achterkamertjes om zijn winst wat op te krikken.

    www.destandaard.be/artikel/detail.asp...
  8. forum rang 4 New dawn 29 februari 2012 12:49
    quote:

    simi500 schreef op 29 februari 2012 05:07:

    Het grote orakel uit Omaha.Zijn ster begint serieus te tanen.
    Dat hij nog maar wat blijft zitten op zijn Coca Cola en Gillette eieren.
    En verder schimmige deals sluit met Goldman Sachs en BOA in de achterkamertjes om zijn winst wat op te krikken.

    www.destandaard.be/artikel/detail.asp...
    Zijn systeem werkt nu niet meer, wel in de glorietijd van aandelen, inmiddels lange tijd geleden.

    Ik vermoed dat hij zoals veel oude mensen moeilijk kunnen veranderen. Als je ouder wordt dreigt dat je vastroest in denkbeelden die in het verleden succesvol waren.
  9. forum rang 10 voda 29 februari 2012 16:54
    Een gouden raad voor Warren Buffett

    NICO PANTELIS | DINSDAG 28 FEBRUARI 2012, 09:13 uur | 2154 keer gelezen |

    Afgelopen weekend zette Warren Buffett zijn jaarlijkse toelichting voor de aandeelhouders van Berkshire Hathaway online. De aandeelhoudersbrief van de beursgoeroe bevat ieder jaar meer tegenslagen en minder overwinningen. Daarenboven verliest Buffett een jarenlange strijd.

    Vele beleggers zaten afgelopen weekend aan hun PC-schermen gekluisterd. Berkshire Hathaway publiceerde naar goede gewoonte de jaarlijkse aandeelhoudersbrief in het laatste weekend van februari. Het beleggingsvehikel heeft er een positief jaar opzitten, maar dat is al lang niet meer de belangrijkste boodschap. De jaarlijkse nota van topman Warren Buffett bevat steeds meer visies over zijn beleggingsaanpak. Zijn visie op de markten wordt belangrijker dan zijn rendement, en daar is een reden voor.

    Na 2000 loopt de prestatie van Berkshire amper nog vooruit op de algemene markt. Meer nog, het extra rendement werd in de jongste jaren vooral behaald met enkele bedenkelijke deals zoals de preferente aandelen in Goldman Sachs en Bank of America. Aandelen waar niemand anders aanspraak op kon maken. We hebben er geen problemen mee dat Buffett extra rendement probeert te behalen, maar zijn belerend vingertje van de jongste jaren strookt hier niet mee. Warren Buffett wijst beleggers maar al te graag over de meerwaarde van value beleggen, maar achterkamerdeals horen daar volgens ons niet in thuis.

    Steeds meer fouten

    Bovendien stapelt de beursgoeroe steeds meer fouten op. Ook dit jaar moest hij weer enkele flaters opbiechten: er werd een verlies van 1 miljard dollar genomen op 'waardeloze' obligaties van een Texaanse energiemaatschappij en hij sloeg de bal compleet mis aangaande het herstel van de Amerikaanse huizenmarkt. Ook over zijn investeringsblunders in de textiel- en oliesector sprak Buffett een mea culpa uit. Uiteraard zijn er ook nog de huzarenstukjes te melden. Buffett werd onder meer berucht met zijn belegging in Coca Cola, of meer recent de aankoop van treinspoormaatschappij Burlington Northern. Minder bekend is onder meer zijn participatie in de producent van apparatuur voor de agrarische sector CTB. De deelname leverde al 180 miljoen dollar uitkeringen op, terwijl Berkshire slechts 139 miljoen dollar betaalde voor zijn Aandeel in 2002. Dus Buffett kent nog wel de kneepjes van het vak.

    Maar Buffett heeft moeite om toe te geven dat het vak moeilijker is geworden voor iedereen, inclusief hemzelf. Zijn simplistische uiteenzetting over beleggen is weinig realistisch. In de praktijk gaat aan een goede investeringsbeslissing steeds een enorm onderzoek en studiewerk aan vooraf, dat soms maanden kan duren. Beleggen is en blijft een werkwoord!

    Daarenboven is zijn jaarlijks pleidooi ook steeds meer gevuld met tegenstrijdigheden. Zijn afkeer tegen Derivaten is inmiddels alom bekend. Warren Buffett noemt ze zelfs financiële massavernietigingswapens. Opvallend genoeg zitten zijn verzekeringsbedrijven, de kern van Berkshire Hathaway, vol met allerhande derivatenconstructies. Ook heeft hij een immense afkeer van obligaties, met name staatsobligaties, die hij zelfs als 'gevaarlijk' bestempeld. Toch lift Buffett al die jaren mee op de stierenmarkt in overheidsschuldpapier.

    In de jongste jaren verzette Buffett zich steeds meer tegen een cashpositie. Beleggers moeten voor de volle 100 procent belegd zijn als het van hem afhangt. Een opmerkelijke stelling voor een belegger die zelf voor 35 miljard dollar cash op de bankrekening heeft staan! Uiteraard zegt hij er telkens bij dat zijn handen jeuken om te investeren, maar ook die stelling zien we al vele jaren opduiken in zijn jaarbrief.

    De grootste flater begaat Warren Buffett al jaren met zijn visie tegen Goud. Goud is een domme belegging. Goud brengt niets op. Goud ligt er maar wat bij, u kent de bekende tegenargumenten inmiddels wel. Hij maakt graag de vergelijking met een belegging in Goud versus een belegging in landbouwgrond en/of Exxon Mobil. De tweede Optie levert inkomsten op, de eerste kan je eens opblinken. Met dit soort minzame argumenten wordt Goud weggelachen door de topbelegger.

    Uiteraard zit er een bedoeling achter de ridiculisering van Goud. Buffett voelt steeds meer verzet. Hij sloeg de bal compleet mis bij Goud waardoor Berkshire Hathaway de grootste Bull market van de 21ste eeuw is misgelopen. Goud en aanverwanten versloegen alle activaklassen sinds de eeuwwisseling. Warren Buffett zat er bij en keek er naar. Meer nog, uitgedrukt in Goud zit het Aandeel van Berkshire Hathaway al ruim 10 jaar in een diepe berenmarkt!


    Het Aandeel BRK verloor in al die jaren bijna 70 procent van zijn waarde in goudtermen. Anders gesteld, Berkshire Hathaway is amper bestand tegen de inflatoire krachten in ons financiële systeem. Iets waar meesterbelegger Buffett onophoudelijk voor waarschuwt in zijn pleidooi. Dit gegeven begint langzaam maar zeker door te sijpelen naar de aandeelhoudersbasis. De pijnlijkste ervaring voor Warren Buffett in zijn carriere bij Berkshire Hathaway.

    Volg Buffet niet blindelings

    Het is nog maar eens het bewijs dat zelfs de grootste sterspelers in de financiële markten niet onfeilbaar zijn. Ook al hebben we een groot respect voor Warren Buffett, toch adviseren we beleggers om niet zomaar de man blindelings te volgen. De algemene verafgoding van beursgoeroe in de media vinden we zelfs ronduit gevaarlijk.

    We hebben een gouden raad. Alles verloopt in seculaire cyclussen, dat is niet anders op de Beurs. Met andere woorden, voor alles is een tijd van komen en gaan. Buffett's ster schijnt ieder jaar iets minder, terwijl Goud steeds feller glanst. Schik uw portefeuille er naar!

    Nico Pantelis is gediplomeerd beleggingsadviseur. Hij is de oprichter van Slim Beleggen, een gespecialiseerde advieswebsite voor de Benelux. Vóór Slim Beleggen was hij werkzaam als Energy Consultant bij NUS Consulting. Hierop volgend werkte hij als financieel analist en redacteur voor Inside Beleggen en Cash/Trends. Tenslotte was hij actief als commodity specialist en markets analist bij KBC Bolero en tevens equity analist bij KBC Securities. Slim Beleggen publiceert momenteel 3 analyserapporten: het Goud & Zilver Rapport, het Grondstoffen Rapport en het Groeimarkten Rapport. Daarnaast publiceert Slim Beleggen een gratis nieuwsbrief. .

    www.belegger.nl/column/2613720/gouden...
  10. [verwijderd] 29 februari 2012 17:37
    Wow....wat een 'crash'! Denk dat JP Morgan er even in is gestapt om de stijging wat te temperen. Maargoed....wil nog een boel fysiek zilver gaan kopen dus van mij mag hij even wat omlaag.
8.795 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 440 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.842
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.523
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.969
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.543
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.143
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 74.001
Air France - KLM 1.024 34.363
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.608
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.402
AMG 965 126.163
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.704
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.143
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.728
ASML 1.762 77.178
ASR Nederland 18 4.127
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.693
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht