Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

De linkse bril van IEX-Kevin.

33 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 april 2012 12:01
    Beste Kevin. Leg eens uit: waarom hier wel schrijven toestaan dat we een fascistische regering hebben(gehad) en niet enig tegenwicht?

    Leg het eens uit ......................(nadere toelichting in ieder geval heel politiek correcte Kevin).

    Groet, Jonas
  2. [verwijderd] 23 april 2012 14:02

    Ik wacht nog steeds op een nadere toelichting van Kevin. Ach mogelijk is het een student en is hij aan het studeren. Zo hoort het ook. Hopelijk doet hij geen flauwekulstudie zonder perspectief. Nu ik het daar toch over heb nog even een idee voor een miljardenbezuiniging. Ook daarover is er niet zo lang geleden een proefschrift verschenen. Conclusie: miljarden gaan verloren aan foute studiekeuzes.

    Het volgens Beursplein 5 fascistische kabinet was wel bezig daar iets aan te gaan doen. Ik ben trouwens benieuwd of de linkse kliek de goed doordachte wet werk en inkomen gaat terugdraaien. Gaat dan om zaken zoals meerdere uitkeringen per adres e.d. De IB zal, vrees ik naar 80% moeten e.d. VpB naar 60%?

    Toch nog even een verdere reactie richting Ruli. Als Ruli mij goed gevolgd heeft dan zal hij weten dat ik voor elke bedreigde politicus stem ongeacht hun program.
    Zou bijvoorbeeld een Halsema (niet bepaald mijn vriedin) bedreigd worden dan krijgt ze mijn stem. De vrijheid van meningsuiting heb ik dus zo hoog zitten dat andere zaken in zo een geval naar het tweede plan gaan.

    Goed ik waaier wat uit en dus nu de beurt aan Kevin.

    Groet, Jonas
  3. forum rang 5 Ed Verbeek 23 april 2012 14:22
    quote:

    jonas schreef op 23 april 2012 14:02:

    De vrijheid van meningsuiting heb ik dus zo hoog zitten dat andere zaken in zo een geval naar het tweede plan gaan.
    Maar niet zo hoog dat er een gelocked (!) draadje mag blijven staan met een jou ongewelgevallige uitspraak.

    Je gaat wel héél ver met je intolerantie.

    Van jou mag iemand hier het ex-kabinet niet fascistisch noemen, maar moet jouw uitspraak hierboven: "Göbelsachtige linkse propaganda is het parool op onze publieke omroep" dan wél blijven staan?
  4. [verwijderd] 23 april 2012 14:38

    Beste Ed, goed lezen is blijkbaar tegenwoordig veel mensen niet meer gegeven. Zal wel te maken hebben met het belabberde onderwijs tegenwoordig. Ik heb die idiotie parttime kunnen aanschouwen. Ook zo aardig: vroeger noemde je een lastige niet opgevoede leerling een druiloor en werd er gecorrigeerd, nu plakken we een stempel op die leerling ADHD of iets dergelijks. Gevolg leerling wordt gelegitimeerd in zijn gedrag, school extra centen voor het management. Iedereen blij behalve de docent die het werk moet doen.

    Heb ik ergens gezegd dat de publieke omroep niet een drammachine mag zijn voor het links groene gedachtengoed? Ze doen maar, echter niet van mijn belastinggeld. Heb ik de vrijheid daar een keuze te hebben. Nee. Waarom eigenlijk niet?

    Voorbeeldje links eenzijdig gedram en manipulatie. Gisteren de KRO over de politieke staat van dit land. Uitgebreid aandacht voor maar liefst drie dissidenten in de PVV. Staat het CDA niet op springen? Hoe zit het echt met de eensgezindheid in de PvdA?

    Groet, Jonas
  5. [verwijderd] 23 april 2012 15:04
    quote:

    jonas schreef op 23 april 2012 14:38:

    Ook zo aardig: vroeger noemde je een lastige niet opgevoede leerling een druiloor en werd er gecorrigeerd, nu plakken we een stempel op die leerling ADHD of iets dergelijks. Gevolg leerling wordt gelegitimeerd in zijn gedrag, school extra centen voor het management. Iedereen blij behalve de docent die het werk moet doen.
    En de leerling wordt verplicht gedrogeerd met ritalin.

    Wat dit met rechts of links te maken heeft is mij een raadsel, aangezien deze praktijken door zowel linkse als rechtse kabinetten is toegestaan.

    de bos
  6. [verwijderd] 23 april 2012 15:16
    Jonas, ben een groot fan van de persoon Rutte en kan me het meest vinden in de ideeën van D66 en de VVD. Daarnaast vind ik Wilders weinig sympathiek en voldoet hij aan veel voorwaarden om fascist genoemd te mogen worden.

    Als ik zoiets richting jou schrijf behoor ik tot de linkse club onder leiding van renpaard Buitenzorg en begrijp ik het allemaal niet. Stel jezelf nou eens de vraag of je werkelijk geen moeite hebt om andere politieke ideeën te tolereren.
  7. [verwijderd] 23 april 2012 15:38

    De bos.

    Hetgeen ik even tussendoor vanwege een echt studerende student Kevin (op zich al een wonder) over het onderwijs meldde, was uit ervaring en op zich niet links of rechts. Feit is wel dat ze van dat onderwijs een behoorlijke puinhoop hebben gemaakt. Wist je trouwens dat tegenwoordig de meeste leraren niet langer dan 15 minuten echt ouderwets lesgeven. De rest van de tijd is ordebewaking in het kader van zelfwerkzaamheid bij de leerling? Praktijk is dat er altijd wel een groepje is dat zelfwerkzaamheid wat ruimer dan de studiestof opvat.

    Overigens geen gezeur over dat onderwijs. De EU heeft afgesproken dat we minstens 50% universitair afgestudeerden moeten halen. No problem. Een plotselinge IQ-verhoging lukt niet zo dus verlagen we gewoon het universitair niveau tot oude ULO. Weer een groots doel gehaald,noemen we dat.

    Beursplein 5 reageert zoals verwacht niet. Zal bezig zijn met het volgende anti Wildersartikel uit de krant te knippen om hier weer neer te plempen. Ik lees hier te veel hoe het niet moet, maar nauwelijks hoe het wel moet. Is dat ook jouw indruk? De bos neem ik wel serieus en dat begint bijna bijzonder te worden gezien alle onzin hier.

    Even over beleggen. Mooie order Imtech en goed van zich afgebeten door Ten Cate.
    Van de ingenieurs moeten we het hebben, blijkt maar weer. Helaas nu even niet op de beurs. De Sinterklaasregeringen hebben de afgelopen te veel lopen te strooien en dan is het lastig de kadotjes weer van de kindertjes terug te nemen. Mogelijk was Sinterklaas toch wat te linksig met zijn geldsmijterij.

    Groet, Jonas
  8. forum rang 5 Ed Verbeek 23 april 2012 16:02
    quote:

    Vlokkenfeest schreef op 23 april 2012 15:16:

    Jonas, ben een groot fan van de persoon Rutte en kan me het meest vinden in de ideeën van D66 en de VVD. Daarnaast vind ik Wilders weinig sympathiek en voldoet hij aan veel voorwaarden om fascist genoemd te mogen worden.

    Als ik zoiets richting jou schrijf behoor ik tot de linkse club onder leiding van renpaard Buitenzorg en begrijp ik het allemaal niet. Stel jezelf nou eens de vraag of je werkelijk geen moeite hebt om andere politieke ideeën te tolereren.
    Intelligente reactie Vlokkenfeest; aanbevolen.
  9. [verwijderd] 23 april 2012 16:19
    Beste Ed. Ben je toegetreden tot de Vlokfanclub? Van mij mag het allemaal,hoor.

    Probleem is dat jouw guru er niets van begrijpt. Hij zegt zelf "begrijp ik het allemaal niet".

    Als de guru het al niet begrijpt waar moet het dan met jou als volger naar toe?
    Duister en vaag allemaal voor mij en met dat soort zaken houd ik me liever niet bezig. Raar ook die opmerking over renpaard Jojo. Lijkt mij toch meer een beetje stompelend werkpaard dat de tijd niet meer bij kan houden.

    D'66 is trouwens een partij voor wereldvreemde wereldburgers. Na de benoemde burgemeester de Graaf hebben ze onlangs nog eens gekeken waar het bij oprichting omging. Ze hebben ontdekt dat er iets stond over gekozen burgemeesters. Alle begrip daarvoor, want dat krijg je als je eigenlijk je richt op maar 2 zaken.

    1. Alles wat Wilders zegt, is fout ongeacht wat.
    2. Europa is de dream, de glorie en de toekomstige hemel. Europa zij geprezen voor zijn goede belangeloze gelukbrengende daden.

    Groet, Jonas

    PS Welbeschouwd ben ik zo zonder fanclub eenzaam en zielig. Ha, ha zielig! daar moet een peleton linkse welzijnswerkers op af! Dat is weer werk. Tja, hoe sla ik ze van me af. Laat ik maar lief doen en zeggen dat de koffie klaar staat.
  10. [verwijderd] 23 april 2012 16:51
    quote:

    jonas schreef op 23 april 2012 15:38:

    Feit is wel dat ze van dat onderwijs een behoorlijke puinhoop hebben gemaakt...Overigens geen gezeur over dat onderwijs. De EU heeft afgesproken dat we minstens 50% universitair afgestudeerden moeten halen. No problem. Een plotselinge IQ-verhoging lukt niet zo dus verlagen we gewoon het universitair niveau tot oude ULO. Weer een groots doel gehaald,noemen we dat.

    Ik lees hier te veel hoe het niet moet, maar nauwelijks hoe het wel moet. Is dat ook jouw indruk? ...

    Even over beleggen. Mooie order Imtech en goed van zich afgebeten door Ten Cate...
    Van de ingenieurs moeten we het hebben, blijkt maar weer...

    Groet, Jonas
    Drie vragen, drie antwoorden.
    1) Onderwijs is inderdaad niet fraai, maar leerlingen / studenten slaan zich hier toch vaak doorheen. Ik geef les op universiteit en de jeugd van tegenwoordig werkt harder mijn generatiegenoten en is ook meer gefocust op een goed resultaat. Ben met de linksen wel bang dat de benodigde geldelijke investering studenten af kan schrikken, en dat is contraproductief. Beetje druk kan geen kwaad, maar misschien kan dit wat effectiever met hogere collegegelden, hogere studiefinanciering en hogere norm wbt te halen studiepunten.

    Dat je leest hoe het niet moet en niet hoe het wel zou moeten is logisch want de moeilijkheidsgraad van beide vragen is nogal anders.
    Heb zelf de waarheid ook niet in pacht, maar begrotingsevenwicht en de europeese norm (waar we zelf nota bene om hebben moeten soebatten!) van 3% is wel degelijk heilig. Zou niet graag zien dat NL de nieuwe Schroder wordt met iedereen aan de norm behalve wij.
    Probleem met beleggen specifiek is dat het nu gewoon heel moeilijk is om een fatsoenlijk rendement te maken. rente staat laag en staatsfinancieringen moeten op orde worden gebracht. Geef hier maar eens aan hoe het moet. Vergrijzing van westerse wereld begint nu echt vorm te krijgen. Misschien was kredietcrisis wel ten dele hieraan te wijten, eerder konden er simpel uit de problemen gegroeid worden. Andere kant is dat deze crisis natuurlijk op persoonlijk niveau in NL, nog niet de kracht van een briesje op een zomeravond heeft.
    Bijna iedereen die een baan heeft, heeft plenty vrije dagen 3x per jaar op vakantie, auto, telefoon en gadgets in overvloed. Er kan dus probleemloos nog flink wat bespaard worden. Denk zelf als ondernemer ook dat we een beetje te verwend zijn. In azie werken ze gewoon veel harder voor minder, dat kan je niet eerlijk vinden, maar dat moet op den duur leiden tot herverdeling van rijkdom.
    De vraag hoe het hier in NL verder moet, kan je op 2 manieren beantwoorden.
    1 harder werken voor meer rijkdom
    2 minder blijven werken, genieten van de vrije tijd en minder rijkdom voor lief nemen.
    Vraag is of 2 mogelijk is

    Dat je het van ingenieurs moet hebben bij beleggen, is een vraag die mij al een tijdje pijnigt. Ben er zelf 1, maar als je bijvoorbeeld naar SBM kijkt dan zie je dat ze werk altijd onderschatten (te optimistisch) en dat geld verdienen dus altijd lastig is. Ingenieurs zijn slechte onderhandelaars en kijken teveel naar wat het kost ipv wat het oplevert voor de klant en dus wat de klant dan bereid is te betalen.
    De snelle software jongens maken een fotoapplicatie en worden overgenomen voor 1 miljard, met minder dan 25 werknemers! (instagram) Zulke verhalen hoor je nooit over ingenieurs (de klassieke dan)

    Laatste is geen antwoord meer op je vraag, maar maak je niet druk over links/rechts gezever, of over corrigerende tik van IEX. De strafmaat is tenslotte ook ridicuul, niet meer posten op IEX wie heb je daarmee jou of IEX zelf.
    Commentaar op bedenkelijk niveau van advertorials ben ik met je eens, heb zelf ook een stukje over getikt, maar nooit reactie op gehoord. Dat is niet sjiek, maar dat is al jaren zo. MK was ook snel op zijn ziel getrapt bij kritiek, het hoort kennelijk bij beheer van een site.
    Niveau van de voorpaginaschrijvers is ook wat minder geworden, meer technische analyse met grafieklijntjes trekken en minder bedrijfsspecifieke analyses over de business.
    Jammer ook dat die behavioral finance figuur er mee gestopt is. Had vaak kritiek op zijn bevindingen, maar tenminste weer een ander gezichtspunt. (wel jammer dat er nooit ingegaan werd op commentaar, want juist dan krijg je een interessante discussie)
    Verzachtende omstandigheid is dat de site in de lucht moet worden gehouden en dat dat allerminst gratis is. Reklame is volgens mij de enige financieringsmogelijkheid bij een gratis site, dus ja, dan weet je dat er gekleurd nieuws in moet.
    De Pers heeft laten zien dat gratis en geprint niet samengaat. IEX laat zien dat gratis en volledig onafhankelijk van adverteerders ook niet samengaat. Misschien door het kleine afzetgebied (enkel NL en BE).
    Gewoon altijd nadenken bij wat je leest en niks voor zoete koek slikken, maar dat moet ook bij een onafhankelijke site.
    Conclusie is: ondanks af en toe evident gekleurd nieuws, voldoet de IEX voldoende aan de behoefte van de gemiddeld belegger. (de krabbelaars natuurlijk, want serieus geld zit hier nauwelijks. Voor ik hier commentaar op krijg, uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

    de bos

    Edit: Europa is inderdaad de dream, de glorie en zelfs al de huidige hemel op aarde.
  11. [verwijderd] 23 april 2012 16:52

    Aj,aj, aj. Ja hier hebben we BJL. Bekend van de SP-site en van de apenportefeuille. Goed dat je je ook zorgen maakt over de geestelijke gesteldheid van Ed. Guru's achter nalopen die het zelf niet weten, kan immers tot weinig goeds leiden.

    Voor jullie na lang nadenken over therapeutische behandeling kom ik op 10 keer achtereen luisteren naar "dare to live". Mens durf te leven heette dat bij Wim Ibo. Zelf nadenken dus. Niet meelopen met Maoistische SP of wereldvreemde wereldburgers van D'66. Bij het neertypen hiervan heeft voorman Wijers trouwens al weer E 500 verdiend. youtu.be/k7ws-a0lCGc

    Groet, Jonas

  12. [verwijderd] 23 april 2012 16:59
    quote:

    jonas schreef op 23 april 2012 16:52:

    Zelf nadenken dus. Niet meelopen met Maoistische SP of wereldvreemde wereldburgers van D'66.
    Ik weet nu nooit of ik je bij de VVD of PvdA moet inschalen Jonas. Maar vroeger was je gezelliger. Vanwaar die nijd?
  13. forum rang 10 voda 23 april 2012 17:01
    Hallo Jonas.

    Jammer om dit te lezen:

    Gevolg: Jonas krijgt een "eerste en laatste waarschuwing"

    De wegen van de IEX-mods zijn soms ondoorgrondelijk.

    Ik zou zeggen, leer er mee leven, anders wacht het strafbankje op je.
    Zou toch jammer zijn, als je hier langere tijd wegbent.

    Groet,

    Hans
  14. [verwijderd] 23 april 2012 17:06
    quote:

    jonas schreef op 23 april 2012 16:19:

    Beste Ed. Ben je toegetreden tot de Vlokfanclub. Van mij mag het allemaal,hoor..
    Je denkt te veel in kampen Jonas.

    Daarover gesproken, Wilders ondertekent mede de zware 3% -eis mbt Europa en zegt nauwelijks een jaar later dat deze eisen allemaal door europa komen en geeft dat als voornaamste reden voor de breuk. Eigenlijk is Wilders helemaal geen politicus om te vrezen. Ti's gewoon een beetje een ongeloofwaardig persoon.

    Jammer trouwens dat je mijn vraag niet wilt beantwoorden.
  15. [verwijderd] 23 april 2012 17:28

    Ben (BJL) bij mij geen nijd. Ook niet persoonlijk richting jou, want ik zou de eerste zijn om toe te geven dat je brains hebt. Guru Vlok zit er alweer naast.Ik begrijp trouwens niet welke vraag hij heeft gesteld.
    Leefbaar Rotterdam is op sommige punten links en op andere rechts. Leefbaar gebruikt andere taal dan Wilders en heeft goed doordachte plannen. Zelfs met LR met ik het overigens niet altijd eens. Ik ga mijn eigen gang en denk en zeg wat ikzelf vind met kennisneming en overweging van andere meningen. Niets bijzonders.

    Op de reactie van Debos hoop ik later te reageren. Soms moet ik eens goed nadenken. Kan zijn dat er een ban komt, maar zolang die Kevin zit te studeren, gaat het nog steeds goed. Zou Kevin dan toch die voorbeeldige studerende student zijn?

    Groet, Jonas

    Waar ik wel van walg is dat overspannen anti Wildersgedoe. Geen eigen idee dan maar een beetje politiek correct meeblaten met de emotie is het. Mauro ook zo een geval. Albayrak was voor uitzetting. De eerste journalist die haar vraagt naar haar recente stemgedrag heb ik nog niet gezien. Nederlandse journalistiek is weinig niveau en vooral politiek correct. Lees eens een Financial Times en zoek de verschillen.
  16. forum rang 7 ffff 23 april 2012 18:31
    Dank zij de deelnemers een mooi draadje geworden...! Goed verhaal, de bos.
    Vanmiddag SBM bijgekocht! Echt waar. Ik was nog van plan geld vast te houden voor mogelijke kapitaalsverhoging van AB Inbev, maar vond de koersen voor SBM nu toch te gortig.

    Peter

    www.iex.nl/Aandeel-Koers/11889/SBM-Of... Noemen al die TA-analisten die hier rondlopen dit nu geen "bodem"????
  17. @iPlof 23 april 2012 18:32
    quote:

    jonas schreef op 23 april 2012 17:28:

    Waar ik wel van walg is dat overspannen anti Wildersgedoe. Geen eigen idee dan maar een beetje politiek correct meeblaten met de emotie is het.
    Maar anti-links mag natuurlijk wel..

    En Wilders, eigenlijk hele leuke fijne betrouwbare kerel. Enkel het slachtoffer van de media...pff
  18. [verwijderd] 23 april 2012 18:32
    kijk ook al tijden geen RTL Nieuws / Journaal meer. die uitgebreide aandacht voor non-events (incl. elke uitlating van Wilders) terwijl grotere ontwikkelingen nauwelijks aandacht krijgen.

    overigens is FT een mooie krant, maar ook niet echt pro Wilders ;)

    ik kan geen enkele partij vinden waar ik het genoeg mee eens ben om op te stemmen. hoe wereldvreemd moet je dan zijn ? :))

    lijkt mij voor het landsbelang het beste als VVD en SP samen een (minderheids)regering vormen en intern de discussie stevig voeren en met een werkbaar compromis komen waar per geval een andere partij bij gezocht wordt voor de meerderheid in de kamer.

    al die zwalkende middenpartijen die al naar gelang hoe de kiezerswind waait hun mening herzien... tsja...
33 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.842
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.533
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.969
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.545
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.148
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 74.001
Air France - KLM 1.024 34.364
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.614
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.404
AMG 965 126.173
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.705
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.147
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.729
ASML 1.762 77.184
ASR Nederland 18 4.128
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.694
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht