Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

KPN Koninklijke NL0000009082

Laatste koers (eur)

3,439
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    7.429.728 Gem. (3M) 10,5M
  • Bied

    3,414  
  • Laat

    3,414  
+ Toevoegen aan watchlist

América Móvil biedt op deel KPN

1.089 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 55 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 11 mei 2012 18:36
    FONDSEN UITGELICHT: KPN en Aperam


    Door Bart Koster en Levien de Feijter


    In een week, die naast aanhoudende financiele onzekerheden in het eurogebied er na de verkiezingen in Frankrijk en Griekenland veel politieke onzekerheid bij kreeg, werd KPN verrast door een bod op maximaal 28% van zijn aandelen van het Mexicaanse America Movil en kwam roestvrijstaalproducent Aperam met tegenvallende kwartaalcijfers.


    BELEGGERS DUIKEN MASSAAL OP KPN NA MEXICAANS BOD

    Het aandeel Koninklijke KPN nv (KPN.AE) schoot dinsdag omhoog, nadat het Mexicaanse telecombedrijf America Movil SAB (AMX.MX) aankondigde zijn belang in het Nederlandse concern te willen vergroten door middel van een partieel openbaar bod.

    America Movil bood EUR8,00 per aandeel in contanten, waarmee het zijn belang in KPN wil vergroten tot maximaal circa 28% van de huidige 4,8%.

    KPN meldde dinsdag kort na de bekendmaking van het bod dit 'substantieel' te laag te vinden en met ondersteuning van Goldman Sachs en JP Morgan en Allen & Overy als juridisch adviseur 'alle strategische opties' te gaan onderzoeken en nadere toelichting over de bedoelingen achter het bod te gaan vragen.

    "De Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van KPN zullen het ongevraagde voorgenomen partiele bod zorgvuldig in overweging nemen, in overeenstemming met hun fiduciaire verplichtingen en hun verantwoordelijkheid voor de continuiteit van KPN en in het belang van alle stakeholders, inclusief de aandeelhouders die hun aandelen niet aanbieden", aldus het concern dinsdag in een persbericht.

    Voor America Movil is een belang in KPN de springplank naar een eerste stap in Europa, waar de grootste mobiele service-aanbieder in Latijns-Amerika met 246 miljoen abonnees in 18 landen op dat continent niet veel meer te winnen heeft, aldus chief financial officer Carlos Garcia Moreno dinsdag in een toelichting op het bod.

    De vele reacties van analisten op het bod varieerden dinsdag van 'logisch' en 'reeel' via 'juiste prijs' tot 'niet goedkoop'.

    Inmiddels verhoogde Kepler het advies naar hold van reduce en SNS zelfs naar accumulate van reduce.

    Kepler meldde woensdag vervolgens dat America Movil, eigendom van de rijkste miljardair ter wereld, voldoende financiele armslag heeft om een veel grote belang in KPN te nemen of het bedrijf zelfs geheel over te nemen. Maar Kepler-analist Javier Borrachero acht dat op korte termijn niet waarschijnlijk, omdat de Mexicanen eerst de Europese markt willen leren kennen en daarvoor 'in goede harmonie' met het KPN-management willen samenwerken.

    Morgan Stanley zei donderdag daarentegen dat als America Movil zou willen, een volledige overname weinig in de weg zal staan, omdat KPN eenvoudig weg niet over een poison pill of een andere langdurige beschermingsconstructie beschikt.

    Pikant detail is tenslotte nog dat Morgan Stanley vlak voor het Mexicaanse bod van dinsdag op vrijdag 4 mei zijn belang in KPN had uitgebreid tot 10,01%, zoals op 10 mei bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financiele toezicht.

    Beleggers vonden het allemaal heel interessant en het aandeel KPN sloot vrijdag de week 20,1% hoger af op EUR7,79.


  2. forum rang 6 tatje 12 mei 2012 09:38
    Volgens mij staan er stukken over KPN in het FD van vandaag.

    Misschien kan voda ze plaatsen !!
  3. forum rang 6 tatje 12 mei 2012 10:07
    Even een stukje uit fondsen uitgelicht gisteren door Voda geplaatst.

    Morgan Stanley zei donderdag daarentegen dat als America Movil zou willen, een volledige overname weinig in de weg zal staan, omdat KPN eenvoudig weg niet over een poison pill of een andere langdurige beschermingsconstructie beschikt.

    Stichting preferente aandelen B KPN.

    Doel
    De Stichting is opgericht ter behartiging van de belangen van KPN, de met KPN verbonden ondernemingen en alle daarbij betrokkenen, onder meer door invloeden die de continuïteit, zelfstandigheid of identiteit van KPN in strijd met die belangen zouden bedreigen, zoveel mogelijk te weren.

    Onafhankelijk
    De Stichting is een onafhankelijke rechtspersoon en de eigendom ervan en zeggenschap erover berusten niet bij een andere rechtspersoon.

    Indien het aantal van de uit te geven preferente aandelen B minder zou zijn dan dat van de uitstaande overige aandelen, dienen de motieven voor de uitgifte binnen vier weken na de uitgifte te worden toegelicht in een algemene vergadering van aandeelhouders.

    Dus binnen 4 weken na uitgifte moet de stichting zijn motieven toelichten.
    Uitgifte kan via het nemen van call opties, door de stichting.

    Beleid van de Stichting
    Het statutaire doel van de Stichting is de behartiging van de belangen van KPN, de met KPN verbonden ondernemingen en alle daarbij betrokkenen (waaronder begrepen klanten, aandeelhouders en werknemers van KPN), onder meer door invloeden die de continuïteit, zelfstandigheid of identiteit van KPN in strijd met die belangen zouden bedreigen, zoveel mogelijk te weren.

    Het bestuur van de Stichting is van mening dat het het stemrecht verbonden aan uitgegeven preferente aandelen B, bijzondere omstandigheden daar gelaten, slechts gedurende een beperkte periode zou moeten uitoefenen. Het bestuur van de Stichting acht het onwenselijk indien de Raad van Bestuur van KPN gewijzigde machtsverhoudingen in de algemene vergadering van aandeelhouders per gebeurtenis langdurig zou negeren

    Dus bijzondere omstandigheden daargelaten mag de stichting het stemrecht maar gedurende een beperkte periode uitoefenen.

    Is een 28% belang van een zelfde bedrijf een bijzondere omstandigheid.

    Wordt KPN, door die 28% niet beperkt om met andere partijen te onderhandelen en zo voor ons de beste overnameprijs te realiseren.

    Bij corporate express vonden ze op het lage bod van stapless het volgende.

    Een fusie met een frans bedrijf en ging dat niet door, dan moesten ze dat franse bedrijf ik dacht 30 a 40 miljoen betalen.

    Toen kwam Stapless alsnog met een hoger bod over de brug !!

    Maar hopen, dat KPN dus voldoende mogelijkheden heeft om zelf de volledige regie te behouden !!



  4. Procambarus 12 mei 2012 11:55
    Tatje schreef o.a.:
    "Maar hopen, dat KPN dus voldoende mogelijkheden heeft om zelf de volledige regie te behouden !!"

    Een overname van KPN is voor een niet-Europees telecom bedrijf de laatste mogelijkheid hier voet aan de grond te krijgen. Het is lang rustig gebleven rond KPN, maar nu de Mexicanen de knuppel in het hoenderhok hebben gegooid kan het niet anders of het feest gaat deze zomer beginnen. Ik kan mij niet voorstellen dat de concurrentie toelaat dat Slim tegen een spotprijs van acht euro 28% van KPN in handen krijgt, want zou dat gebeuren, is het spel gespeeld. De twee financiële haaien die KPN gaan adviseren zullen daar vast wel een voor aandeelhouders lucratieve oplossing voor vinden!

  5. [verwijderd] 13 mei 2012 18:03
    quote:

    Procambarus schreef op 12 mei 2012 11:55:

    Tatje schreef o.a.:
    "Maar hopen, dat KPN dus voldoende mogelijkheden heeft om zelf de volledige regie te behouden !!"

    Een overname van KPN is voor een niet-Europees telecom bedrijf de laatste mogelijkheid hier voet aan de grond te krijgen. Het is lang rustig gebleven rond KPN, maar nu de Mexicanen de knuppel in het hoenderhok hebben gegooid kan het niet anders of het feest gaat deze zomer beginnen. Ik kan mij niet voorstellen dat de concurrentie toelaat dat Slim tegen een spotprijs van acht euro 28% van KPN in handen krijgt, want zou dat gebeuren, is het spel gespeeld. De twee financiële haaien die KPN gaan adviseren zullen daar vast wel een voor aandeelhouders lucratieve oplossing voor vinden!

    Hoewel uit de koersvorming niet blijkt dat er een biedingsgevecht gaat plaats vinden zou dat toch wel eens het geval kunnen zijn als de mogelijkheden voldoende onder de loep zijn genomen en alle consequeanties eveneens.
  6. Procambarus 14 mei 2012 00:54
    Geen van de "peers", binnen en buiten Europa heeft er nu belang bij de koers op te jagen, dus een biedingsstrijd zit er -denk ik- op korte termijn niet in. Aan de andere kant mag Slim ook niet snel aan zijn 28% komen want dan staan de andere belanghebbenden op achterstand. Het biedingsbericht zou in juni verschijnen, maar niets weerhoudt de Mexicanen om vóór die tijd op de beurs te shoppen. Het was niet onverstandig van Blok om de twee zakenbankiers in te huren. Deze lieden zijn doorkneed in het doorzien van doortrapte spelletjes (grappige alliteratie).
  7. forum rang 6 tatje 14 mei 2012 11:02
    Het volgende is OUD nieuws van vorige week Dinsdag !!

    Maar wat zou ik overal graag muisje spelen, om te horen wat er allemaal wordt besproken !!!

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke KPN nv (KPN.AE) vindt het partiele openbare bod van America Movil SAB (AMX, AMX.MX) 'substantieel' te laag en onderzoekt 'alle strategische opties', meldt het telecombedrijf dinsdagmiddag.

    Kpn vindt het bod substantieel te laag.

    Op het CXP forum werd het woord substantieel ook door CXP gebruikt bij biedingen.

    Er is een schaal waarop in procenten wordt aangegeven welke range aan procenten geldt voor het woord substantieel.

    Iemand die deze schaal kan vinden en publiseren !!

    BVD

    Bij KPN is momenteel alle hens aan dek !!!

    KPN - KPNs adviseurs - alle grootaandeelhouders - de stichting pref aandelen B - alle andere europese en misschien aziatische peers.

    Want alle mogelijkheden moeten in kaart worden gebracht !!

    KPN zegt tevens in de tussentijd alle strategische opties te onderzoeken. Het concern geeft aan Goldman Sachs en JP Morgan als financiele adviseurs in de arm genomen te hebben. Daarnaast treedt Allen & Overy op als juridische adviseur.

    Alle strategische opties onderzoeken, dat kost op zijn minst veel belminuten -:)
  8. forum rang 6 tatje 14 mei 2012 11:26
    Gezien de aandelenomzet in KPN vandaag, houden de kpnaandeelhouders vandaag de kaarten ook tegen de borst !!

    Zij laten zich ook niet in de kaarten kijken, lijkt het !!

    Gezien de stilte op dit forum, houden de KPNforumleden, de kaarten goed tegen de borst.

    Of heeft iedereen verkocht !!

    Het lijkt veel op stilte voor de storm !!

    - stilte op het kpn forum
    - stilte bij kpn
    - stilte bij slim.
    - stilte bij de europese peers.
    - stilte bij de aziatische peers.
    - stilte bij grootaandeelhouders KPN

    Ik ga voor stilte voor de storm.

    Hoop dat de storm ons goed gezind is !!

    Zonnige dag toegewenst !!
  9. forum rang 6 pwijsneus 14 mei 2012 13:21
    quote:

    tatje schreef op 14 mei 2012 11:26:

    Gezien de aandelenomzet in KPN vandaag, houden de kpnaandeelhouders vandaag de kaarten ook tegen de borst !!

    Zij laten zich ook niet in de kaarten kijken, lijkt het !!

    Gezien de stilte op dit forum, houden de KPNforumleden, de kaarten goed tegen de borst.

    Of heeft iedereen verkocht !!

    Het lijkt veel op stilte voor de storm !!

    - stilte op het kpn forum
    - stilte bij kpn
    - stilte bij slim.
    - stilte bij de europese peers.
    - stilte bij de aziatische peers.
    - stilte bij grootaandeelhouders KPN

    Ik ga voor stilte voor de storm.

    Hoop dat de storm ons goed gezind is !!

    Zonnige dag toegewenst !!

    Exact! Gewoon rustig afwachten op wat komen gaat, en hopen op een gunstige afloop voor ons.

    Gezien het tumult afgelopen week is het ook niet gek dat er eventjes radiostilte is. We zullen het deze week wel merken of KPN met nieuws naar buiten komt om de koers boven de € 8,- te duwen.

  10. forum rang 4 guusje 14 mei 2012 19:09
    KPN doet het op het ogenblik goed op de beurs, ben blij dat ik nu kan zeggen dat ik redelijk goed zit met mijn kpn aandelen, wacht rustig af hoe het verder verloopt met dit aandeel.
  11. [verwijderd] 14 mei 2012 19:50
    ik heb mijn winst maar gepakt omdat ik totaal niet weet hoe dit gaat aflopen.
    misschien pik ik nog wat opties op om te speculeren op een fusie / verkoop van e-plus.
  12. forum rang 6 tatje 15 mei 2012 13:05
    Het is stil aan de overkant.

    Sinds 8 mei 2012 ( het laaste ) persbericht van KPN, heeft KPN niets meer laten weten over het partiele bod van 8 euro.

    Even de highlights van dit bericht.

    KPN is van mening dat EUR 8 per gewoon aandeel KPN het bedrijf substantieel onderwaardeert. KPN zal nadere toelichting van América Móvil vragen. In de tussentijd zal KPN alle strategische opties onderzoeken.

    KPN zal zijn aandeelhouders en andere stakeholders op de hoogte houden van significante ontwikkelingen en zal verdere mededelingen doen indien daartoe aanleiding is.

    KPN heeft Goldman Sachs en J.P. Morgan als financiële adviseurs in de arm genomen. Allen & Overy treedt op als juridisch adviseur.

    - bod 8 euro is een substantiele onderwaardering van het aandeel.
    Ik dacht dat significant is van 40% betekend, maar daar is een tabel voor !!

    - KPN houdt alle opties open, daarvoor hebben we Goldman sachs, Morgen en Allen en Overy ingeschakeld.

    - zijn er significante ontwikkelingen, dan horen jullie van ons, aldus KPN.

    Dus, omdat er nog geen nieuws is, zijn er nog geen significante ontwikkelingen, dassss niet helemaal waar !

    Misschien zijn ze wel al in onderhandeling over significante ontwikkelingen, maar is er nog geen witte rook.
  13. forum rang 6 tatje 15 mei 2012 13:17
    Het eerste bod op corporate express door Stapless was 7,25 en werd door corporate express afgedaan als substantieel te laag.

    Uiteindelijk werd het 9,25

    Dus zou substantieel 30% kunnen betekenen.

    Voor KPN zou dit kunnen betekenen 8 euro met 30% is 10,40 euro.

    Mijn mening is ook onder de 10 kan niet.

    Tussen 10 en 12 denk ik, maar of dat ook gaat gebeuren wat ik denk, is een tweede !!!
  14. [verwijderd] 15 mei 2012 15:50
    quote:

    tatje schreef op 15 mei 2012 13:17:

    Het eerste bod op corporate express door Stapless was 7,25 en werd door corporate express afgedaan als substantieel te laag.

    Uiteindelijk werd het 9,25

    Dus zou substantieel 30% kunnen betekenen.

    Voor KPN zou dit kunnen betekenen 8 euro met 30% is 10,40 euro.

    Mijn mening is ook onder de 10 kan niet.

    Tussen 10 en 12 denk ik, maar of dat ook gaat gebeuren wat ik denk, is een tweede !!!
    Ook hier is sprake van een ´substantieel belang´ maar 11% is niet echt veel.

    Kardan Israel meldt substantieel belang in Kardan - Wft
    Vrijdag 7 oktober 2011 09:02 AMSTERDAM (Dow Jones)--Kardan Israel plc (KRIS.TV) heeft een kapitaalbelang in Kardan nv (KARD.AE) van 11,0%
  15. Max1982 16 mei 2012 08:48
    Ik krijg steeds meer de indruk dat het hele bod gewoon een slinkse truc is geweest om een snelle winst te scoren in een één-tweetje met MS.

    AMSTERDAM (AFN) - De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley heeft zijn belang in telecombedrijf KPN afgebouwd tot 4,93 procent. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    Onlangs werd nog bekend dat Morgan Stanley op 4 mei een belang in KPN had genomen van 10 procent. Voorheen was er nog geen belang bekend van de bank in het telecombedrijf. Bij een belang van 5 procent of meer wordt een deelneming door de AFM openbaar gemaakt.

    Op dinsdag 8 mei kondigde América Móvil aan 8 euro per aandeel te bieden voor een belang van maximaal 28 procent in KPN.
  16. [verwijderd] 16 mei 2012 08:50
    MORGAN S belang afgebouwd!
    van 10% naar 4,93%

    Morgan S. heeft dus grof geschat 70 milj stukjes in 10 a 11 dagen van de hand gedaan. maar vraag me dan toch af aan wie, want op de beurs worden er gemiddeld tussen de 5 en 7 milj verhandeld(schatting). Of gaat er een melding komen dat er iemand een 5% belang heeft opgebouwd.
  17. Max1982 16 mei 2012 08:55
    quote:

    lazman schreef op 16 mei 2012 08:50:

    Morgan S. heeft dus grof geschat 70 milj stukjes in 10 a 11 dagen van de hand gedaan. maar vraag me dan toch af aan wie, want op de beurs worden er gemiddeld tussen de 5 en 7 milj verhandeld(schatting). Of gaat er een melding komen dat er iemand een 5% belang heeft opgebouwd.
    Ik snap er ook niets van. Eerst in no time van 0 naar 10%. En nu weer zo terug onder de 5%. Dat kan onmogelijk via de markt zijn gegaan. Maar als MS een belang van 10% overneemt moet er ook een melding komen van iemand anders die het belang afbouwt, die heb ik niet gezien...
  18. [verwijderd] 16 mei 2012 08:57
    quote:

    lazman schreef op 16 mei 2012 08:50:

    MORGAN S belang afgebouwd!
    van 10% naar 4,93%

    Morgan S. heeft dus grof geschat 70 milj stukjes in 10 a 11 dagen van de hand gedaan. maar vraag me dan toch af aan wie, want op de beurs worden er gemiddeld tussen de 5 en 7 milj verhandeld(schatting). Of gaat er een melding komen dat er iemand een 5% belang heeft opgebouwd.
    Zal wel naar Slim zijn gegaan. Hebben ze toch weer lekker verdiend, en ja het was toevallig hoor, echt geen één tweetje.
    Koers is wel mooi blijven liggen de laatste dagen dus ondanks dramatische beurs geeft dit toch hoop voor de toekomst.
  19. B_B 16 mei 2012 09:11
    quote:

    lazman schreef:

    MORGAN S belang afgebouwd!
    van 10% naar 4,93%

    Morgan S. heeft dus grof geschat 70 milj stukjes in 10 a 11 dagen van de hand gedaan. maar vraag me dan toch af aan wie, want op de beurs worden er gemiddeld tussen de 5 en 7 milj verhandeld(schatting). Of gaat er een melding komen dat er iemand een 5% belang heeft opgebouwd.
    Verkocht tussen 8-11 mei, 4 dagen.
  20. forum rang 6 tatje 16 mei 2012 09:32
    4 mei stanley

    Verdeling in aantallen
    Soort aandeel Aantal aandelen Aantal stemmen Kapitaalbelang Stemrecht Wijze van beschikken Toelichting
    Gewoon aandeel 70.331.398,00 70.331.398,00 Reëel Reëel Rechtstreeks
    American Depository Receipt 180.221,00 180.221,00 Reëel Potentieel Rechtstreeks
    Future 69.000.000,00 69.000.000,00 Potentieel Potentieel Rechtstreeks
    Cash settled optie 1.599.608,00 1.599.608,00 Potentieel Potentieel Rechtstreeks
    Call-optie 2.128.558,00 2.128.558,00 Potentieel Potentieel Rechtstreeks
    Equity Swap 4.481,00 4.481,00 Potentieel Potentieel Rechtstreeks
    Procentuele verdeling
    Soort aandeel Totale deelneming Rechtstreeks reeel Rechtstreeks potentieel Middellijk reeel Middellijk potentieel
    Kapitaalbelang 10,01 % 4,93 % 5,08 % 0,00 % 0,00 %
    Stemrecht 10,01 % 4,91 % 5,09 % 0,00 % 0,00 %
    Datum laatste update 16 mei 2012

    Melding 11 mei, dus de afbouw

    Verdeling in aantallen
    Soort aandeel Aantal aandelen Aantal stemmen Kapitaalbelang Stemrecht Wijze van beschikken Toelichting
    Gewoon aandeel 33.158.475,00 33.158.475,00 Reëel Reëel Rechtstreeks
    American Depository Receipt 181.864,00 181.864,00 Reëel Potentieel Rechtstreeks
    Future 33.211.950,00 33.211.950,00 Potentieel Potentieel Rechtstreeks
    Optie 4.045.791,00 4.045.791,00 Potentieel Potentieel Rechtstreeks
    Procentuele verdeling
    Soort aandeel Totale deelneming Rechtstreeks reeel Rechtstreeks potentieel Middellijk reeel Middellijk potentieel
    Kapitaalbelang 4,93 % 2,33 % 2,60 % 0,00 % 0,00 %
    Stemrecht 4,93 % 2,32 % 2,62 % 0,00 % 0,00 %
    Datum laatste update 16 mei 2012

    Gewone aandelen en de futures ongeveer gehalveerd.

    America diposetory ongeveer het zelfde.

    De rest nu onder opties geboekt.

    Stemrecht en kapitaalbelang.

    Rechtstreeks reeel hebben ze die zelf en rechtstreeks potentieel houden ze die voor anderen. !!!!

    Tel de de gewone aandelen op en de futures, dan kom je ongeveer aan 4,93% van het aandelen kapitaal !!

    We zullen het zien.

    De aandelen zijn rechtstreeks reeel en de futures zijn rechtstreeks potentieel.

    Hoop dat er mensen onder ons zijn, die dit haarfijn kunnen uitleggen !!

    Zijn ze naar Slim, dan zal die binnen enkele dagen een grote dan 5% belang moeten melden, nu zit hij net onder de 5%.

    Had Stanley iets opgevangen van het eenmalige gesprek tussen KPN en Slim en hebben ze dus voor eigen gorie gekocht.

    Of wil slim heel slim zijn.

    Wordt vervolgd, lijkt me een understatement

1.089 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 55 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 mei

    1. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Jap)
    2. Investeringen maart (NL)
    3. Consumentenvertrouwen mei (NL)
    4. Ackermans & Van Haaren Q1-cijfers
    5. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Dld)
    6. Ahold Delhaize - beleggersdag
    7. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (eurozone)
    8. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (VK)
    9. Aalberts - jaarvergadering
    10. Turkse centrale bank - rentebesluit
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht