Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Blij met fysiek goud en zilver!

8.793 Posts
Pagina: «« 1 ... 94 95 96 97 98 ... 440 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 juni 2012 22:15
    Zo ze hebben tenminste vandaag de shortertjes eens flink uitgerookt.
    Traden en spelen met papiergoud kan nare gevolgen hebben voor snotneuzen die niks van goud op zich begrijpen.
  2. forum rang 6 haas 1 juni 2012 23:25
    quote:

    simi500 schreef op 1 juni 2012 22:15:

    Zo ze hebben tenminste vandaag de shortertjes eens flink uitgerookt.
    Traden en spelen met papiergoud kan nare gevolgen hebben voor snotneuzen die niks van goud op zich begrijpen.
    wie rookt wie uit
  3. [verwijderd] 5 juni 2012 11:29
    Vandaag mijn Australische zilveren kilomunten (Dragons en Kookaburra's) binnen gekregen. Wát een achoonheden! Zeer mooie textuur door gradaties in polish, brush en cut.
    Deze kilomunten zijn zo'n kleine 10% goedkoper dan lelijk gegoten baren (en in theorie gelijk in prijs met de echter moeilijk te bekomen muntbaren), maar zó veel mooier!
    Ook de meegekomen Armeense Noah's Ark 1-onzers waren zeer knap. De Candadian Wildlife Puma's helaas in een zeer net gesealde tube, zonde om te openen.

    Echte aanrader die kilomunten (formaat van stapeltje ~10 CD's en nog meer hoogglans), in Duitsland gekocht voor €804 vlak na de dip, en nu nog rond €830 te bekomen bij beck-edelmetalle.de/20-silbermunzen-1-kg
    Verzending duurde even, maar je krijgt denk ik een goede prijs omdat ze bescheiden voorraden houden.
    Tip: als er een dip is die ineens over lijkt, kun je in DL nog weleens scoren tegen de dip-prijs. Hun prijzen worden minder snel bijgewerkt dan de NL'ers en Ami's doen, lijkt het.
  4. [verwijderd] 5 juni 2012 11:36
    quote:

    solinski schreef op 4 juni 2012 08:50:

    Goud op 3000 1 januari 2013?

    Volgens deze grafiek wel

    www.sharelynx.com/chartstemp/GoldeWav...
    Al is het pas in 2018 maar met een goudzilver ratio dat gezakt is naar 15, vind ik het ook meer dan best.

    Dit artikel hint dat de ratio weleens trager kan gaan dalen dan in de vorige upspike van prijzen, doordat de prijzen vooral steigen wegens angst, niet zozeer wegens inzicht in de potentie van edelmetalen. De ratio viel tussen Aug 2010 en April 2011 van 68 naar 32. Kerst 2011 werd al weer 56 genoteerd. Nu staat we weer (nog) op 57.2 en begin de angst weer op te leven. Halvering kan hard gaan, maar misschien dit keer dus niet? Geduld van zilverbugs zal getest worden. kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_D...,_Gold_Spike_Coming.html
  5. [verwijderd] 5 juni 2012 12:15
    welke zilveren munten is een aanrader om te beleggen in fysiek zilver? moet ik hierbij denken aan de standaard maple leafs, eagles en philharmoniker, of zijn er nog andere courante zilvere troy ounce munten.
  6. [verwijderd] 5 juni 2012 12:36
    Mijn research tot dusverre wijst erop dat je het beste kunt beleggen in die bekende munten, meest stadnaard uitvoeringen. Zoveel mogelijk zilver voor je geld zien te krijgen, niet in verzamelmunten duiken als je er geen verstand van hebt. Er is een kans dat munten die nu 2x spot kosten, over 10 jaar amper nog premium over spot zullen opleveren. Bijvoorbeeld als er een short squeeze is door vraag vanuit de industrie.

    Met een beetje rondzoeken zie je wel welke andere redelijk courante munten er zoals zijn. Sommigen kun je goedkoper krijgen dan de Philharmonikers, zoals mijn Noah's Ark waar ik er overigens maar een klein aantal van heb.

    Muntzilver, dus oude gulden en rijksdaalders van 72% zilver lijken traditioneel ook een goede manier om aan zilver te komen, met bescheiden premie en spread. Die premie loopt in de VS echter al op, voorraden lopen terug. Ik werd dit weekend fors overboden op een kilo munten, winnend bod was ruim boven de marktwaarde. Ik heb zelfs helaas nog nul zulke gecirculeerde muntjes. Lijken me ideaal voor dagelijkse boodschappen, als we bij mijn leven in een echte fiat crisis komen zoals laatst in Zimbabwe en ook Oost-Europa. Totaal niet ondenkbaar gezien de monetaire trucs waar de centrale bankiers meer goochelen. En de fysieke steun vanuit de industrie maakt zilver wel erg interessant om te hebben voordat er iets groots plaats vindt.
    Ik zou graag goud hebben, maar 1 ounce muntje is voor mij al zeer veel geld. Zodra de ratio fors omlaag komt wissel ik weleens een lelijke zilverbaar van 1kg in voor een muntje van 1 ounce. Heb ik effectief ~€900 voor dat ding betaald tegen de tijd dat het al €2000+ waard is. Dan is het nog wel leuk. Maar zodra de ratio een bearish outlook heeft, zijn er weinig zaken waar ik zilver voor zou ruilen. Het is zodra ik het bezit, meteen het waardevolste na mijn familie en gezondheid. Als ik cash nodig heb, verkoop ik wel een fiets of orgaan ofzo.

    Collega van me tipte dat er wellicht vanuit CH zilver te importeren is zonder BTW, tot een zekere limiet. Weet iemand daar details van of een goede link? Het zal dan wel persoonlijk meegebracht moeten worden van vakantie. Of een goedkope busreis voor boeken (of kan de reis een meerprijs over Italië ofzo waard maken door BTW besparing). Dat zilver in DL maar 7% belast wordt, scheelt echter al heel veel.
    Mijn favo adres in R'dam : €906 voor een kilobaar www.tov-hazel.com/shop
    Mijn favo adres in DL: €831,50 voor een veel mooiere kilomunt beck-edelmetalle.de/20-silbermunzen-1-kg , verzendkosten €25 en bij anderen soms maar €15 (Beutler is een leuke voor ouncemuntjes, site zei toen €6,90 maar was 15, nog steeds gunstig).
  7. [verwijderd] 5 juni 2012 12:55
    solidor is de site waar ik tot nu toe de goedkoopste ben tegen gekomen. de philharmoniker ounce munten voor rond de 27 euro per stuk. maple leafs zitten daar zo'n 30 cent boven en eagles zo'n 70 cent.

    ik vraag me nu af of die regel geld van hoe meer zilver voor je geld hoe beter, en in hoeverre de verzamelwaarde toeneemt naarmate ze ouder worden door de grote beschikbaarheid..
  8. [verwijderd] 5 juni 2012 13:15
    Solidor lijkt me juist zéér prijzig. Ik zou eens buiten België kijken. Vergelijk maar eens met mijn links. €973 voor een baartje (na BTW) bij Solidor, op te halen in Rotterdam. Deurtje verder, zelfde baar, €908 bij tov-hazel.nl
    Munten los zijn veel goedkoper in Duitsland, en kilomunten zijn in de lage landen amper in de buurt van spot te vinden.

    De guru's die ik lees, zeggen dat premium altijd verdwijnt mettertijd.
    Verzamelwaarde zou ik niet op speculeren als je geen verzamelaar bént. Ik vond €0,41 meer betalen voor Puma's (over de goedkoopste munt dat moment voor mij, de Noah's Ark) al speculatief, en totnutoe lijkt dat goed uit te pakken, misschien een onbewaakt moment van de dealer dat de prijzen zo dicht bij elkaar lagen. Dat verschil is sindsdien verdubbeld en is ook al veel meer geweest.
  9. [verwijderd] 5 juni 2012 14:03
    baren gaat hem niet worden aangezien ze daar btw over rekenen, ik richt me puur op de munten.

    wat me trouwens ook wel interreseerd zijn de 5 euro stukken t/m 2007. deze bevatten 11 gram puur zilver per stuk, en hebben dus een zilverwaarde van ommenabij de 8 euro. je downrisk is 3 euro..
  10. [verwijderd] 5 juni 2012 14:45
    Reken maar eens uit hoeveel je munten je kosten per kg, en hoeveel baren.
    Er zit voor €22,86 aan zilver in je ouncemuntje. €27 is dan een 18% premie. Met baren en kilomunten uit DL heb je veel meer zilver in je handen voor je geld.
    Sommige kilomunten gaan structureel voor +50 boven de spotprijs weg, terwijl ze waarschijnlijk voor weinig boven spot in de markt werden gezet. Hoe je dat op tijd aan ziet komen? Géén idee, maar ik zou het graag leren. Kan een manier zijn om je zilver holding, in kilo's, te vergroten zonder een swap via goud nodig te hebben. Verdubbeling per 10 jaar of minder mogelijk door slim, gespreid en gericht inslaan? blijven zitten op een munt met "verzamelwaarde" lijkt me zonde. De smelter geeft je er een aai over je bol voor, meer koop je er niet voor. In 1980 is er mooi tafelzilver ingeleverd tegen sloopprijzen, en heel veel munten. Vergeet niet dat 50 jaar geleden iedereen zilvergeld in zijn broekzak had zitten, en thuis in potjes en laadjes. Bel nu eens ergens in de straat aan met het aanbod om 10x de waarde te betalen voor de eerste zilveren munt die ze binnen voor je halen? Dat zilver is wég. Zijn nu i-phones en CD's.

    Als je bij een smelter je zilver in gaat leveren boeit het ze niet of er BTW over betaald was.
    Muntbaren gaat minder BTW over, dus die zijn nu "hot". Zelfde zilver, net zo stapelbaar, minder duur.
    Ik vermoed dat door het bestaan van muntbaren, de huidige baarhouders (waaronder ik zei de gek) gedupeerd worden. We betaalden braaf onze 19%, maar wie gaat ons nog die 19% terugbetalen? Tot de muntbaar er was, was de marktprijs incl di 19% waarschijnlijk de prijs waar mensen nét onder boden op eBay en dergelijke. Nu is de muntbaar de maat-staaf geworden, hoppa €100/kg uit je zak die je nu echt niet meer terug ziet.
  11. forum rang 10 voda 5 juni 2012 17:21
    quote:

    beat the system schreef op 5 juni 2012 12:15:

    welke zilveren munten is een aanrader om te beleggen in fysiek zilver? moet ik hierbij denken aan de standaard maple leafs, eagles en philharmoniker, of zijn er nog andere courante zilvere troy ounce munten.
    Je zou kunnen overwegen om in wat "oud" zilver te stappen.

    Ik bedoel met name b.v. oude 5 of 10 DM munten, Schillingen uit Oostenrijk, etc. Goed zoeken op o.a. eBay, etc.. Bepaal vooraf hoeveel netto zilver er per munt inzit, wat de spot prijs is, en hoeveel verzendkosten er "hangt". Soms zijn er leuke partijen te koop.
    Zeker in de iets "mindere" kwaliteit, maar dat maakt voor de "inhoud" van een munt niets uit.

    Verzamelaars kwaliteit is altijd "flink" duurder. Dat is een gegeven. Is wel moeijlijker te verkopen op korte termijn, tenzij je naar een gespecialoseerde verkoper gaat. Dan nog..., ik heb er ervaring mee.
    Kopen is makkelijk, verkopen des te moeilijker.

    Poster Skater heeft een aantal goede tips gegeven. Prima werk, daarvoor 2 ab's erbij.

    Fijne postings hier.

  12. [verwijderd] 5 juni 2012 18:18
    Dank je voda, AB's van jouw tellen voor mij gevoelsmatig meer dan driedubbel.
    Hoeveel zou je voor oud zilver betalen, tov spot? Mijn locale dealer rekent +4% en neemt terug tegen -3.5%. Ik zag al meer geboden op ebay dan die +4%, terwijl het een paar weken geleden nog net een procentje of 2 eronder was.
  13. forum rang 10 voda 5 juni 2012 18:35
    quote:

    Skater schreef op 5 juni 2012 11:29:

    Vandaag mijn Australische zilveren kilomunten (Dragons en Kookaburra's) binnen gekregen. Wát een achoonheden! Zeer mooie textuur door gradaties in polish, brush en cut.
    Deze kilomunten zijn zo'n kleine 10% goedkoper dan lelijk gegoten baren (en in theorie gelijk in prijs met de echter moeilijk te bekomen muntbaren), maar zó veel mooier!
    Ook de meegekomen Armeense Noah's Ark 1-onzers waren zeer knap. De Candadian Wildlife Puma's helaas in een zeer net gesealde tube, zonde om te openen.

    Echte aanrader die kilomunten (formaat van stapeltje ~10 CD's en nog meer hoogglans), in Duitsland gekocht voor €804 vlak na de dip, en nu nog rond €830 te bekomen bij beck-edelmetalle.de/20-silbermunzen-1-kg
    Verzending duurde even, maar je krijgt denk ik een goede prijs omdat ze bescheiden voorraden houden.
    Tip: als er een dip is die ineens over lijkt, kun je in DL nog weleens scoren tegen de dip-prijs. Hun prijzen worden minder snel bijgewerkt dan de NL'ers en Ami's doen, lijkt het.
    Beste Skater, de gegeven ab's, nu deze er post erbij, zijn meer dan verdiend.
    Bedankt voor je werk en de links, met name deze interessante link!

    Even een vraagje over die kilo munten. Ik heb er in het verleden ook een aantal gekocht (Australie). Die waren toen flink duurder dan de spotprijs. Wel in proof kwaliteit, en een beperkte oplage (ja, dan betaal je de hoofdprijs). Qua zilver inhoud momenteel gelukkig meer waard, dan er toen voor betaald. In welke kwaliteit (en oplage) zijn deze kilo munten?

    Trouwens, over "premie" gesproken op exclusieve kwaliteit:

    Ik kreeg vandaag een folder van het KNM met een aanbieding van de puur zilveren $ 250 Meaple Leaf. 1 kilo puur zilver, oplage max 1200 stuks. Proof kwaliteit. Diameter 101,8 mm. Ontwerp van Luc Normadin.
    In luze genummerde houten cassette.
    Prijs: slechts 2,499.00 euro!!

    Groet,

    Hans

  14. forum rang 10 voda 5 juni 2012 18:46
    quote:

    Skater schreef op 5 juni 2012 18:18:

    Dank je voda, AB's van jouw tellen voor mij gevoelsmatig meer dan driedubbel.
    Hoeveel zou je voor oud zilver betalen, tov spot? Mijn locale dealer rekent +4% en neemt terug tegen -3.5%. Ik zag al meer geboden op ebay dan die +4%, terwijl het een paar weken geleden nog net een procentje of 2 eronder was.
    Ik heb op eBay, even een flinke koop periode gehad, voornamelijk DM en Schillingen. Ze zijn nu wat goedkoper (goed zoeken), omdat de zilverprijs gedaald is. En ja, vaak zelfs "oud" zilver (netto), meer dan de spot prijs. Kennelijk zijn kopers bereid om een premie te betalen. Koop voornamelijk op de duitse markt, die is het goedkoopst. Ik heb er zéér goede ervaring mee. Kans op neppers is nihil.

    Terug naar je vraag, dat is lastig. Ik ben meer een verzamelaar, dan echt een "belegger/verkoper" in zowel zilver als goud.
    Ik let derhalve ook dus meer op de kwaliteit van de geboden waar.
    Ik betaal dus ook daarom meer dat de spotprijs (niet altijd). Koopjes zijn moeilijk te vinden. Je moet soms geluk hebben.

    Tip:

    Veilingen die zondag avond laat aflopen, bieden meer kans op "succes".

8.793 Posts
Pagina: «« 1 ... 94 95 96 97 98 ... 440 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.841
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.520
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.969
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.537
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.136
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 74.000
Air France - KLM 1.024 34.363
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.604
Allfunds Group 3 1.221
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.402
AMG 965 126.146
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.702
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.125
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.727
ASML 1.762 77.171
ASR Nederland 18 4.125
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.692
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht