Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

KK DD 10-6: Jones en Jansen

60 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 juli 2012 17:05
    quote:

    Conf schreef op 10 juli 2012 16:57:

    [...]

    ALs A'dam door HFT het hardst omlaag kan, kan dat andersom toch ook?

    Probeer het te gebruiken. Tegen de stroom inzwemmen kost veel meer energie dan met de stroom mee ;-)
    Een HFT die tegen de stroom in gaat valt vanzelf stil.
  2. forum rang 10 voda 10 juli 2012 18:20
    AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot +1,3% op cocktail van lichtpuntjes


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX sloot dinsdag de handelsdag af met een flinke winst, niet alleen omdat er goede industriele data uit het Verenigd Koninkrijk kwamen en er weer een stap gezet is in de verbetering van de situatie waarin Spanje zich bevindt, maar ook omdat ASML flink steeg nu Intel een belang heeft genomen van 10%, met uitzicht op meer, en investeert in een versnelde ontwikkeling. De cocktail aan lichtpuntjes werd nog aangevuld met een vermeden staking in de Noorse oliesector, waardoor de oliemarkt ontspande, hetgeen goed nieuws is voor onder andere Air France-KLM.

    De AEX sloot 1,3% hoger op 312,41 punten. De Midkap kreeg er op het slot 1% bij op 511,42 punten. De ASX sloot vlak op 383,51 punten.

    Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Amsterdam verdeeld, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,1% hoger noteerde.

    Vermogensbeheerder Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer wijst op de gedaalde lange rente in Spanje als gevolg van het voorstel om Spanje een jaar uitstel te geven om zijn begroting op orde te brengen en voor 20 juli een lening te verstrekken van EUR30 miljard. "Maar dit plan is nog geen echt akkoord, dat moet nog komen, als het gaat zoals men hoopt", aldus Bender.

    Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer en handelaar aldaar, vult aan dat de voorwaarden waartegen die lening wordt verstrekt nog helemaal niet bekend zijn. "Er is ook nu weer erg veel onduidelijk. Het wachten is op de kritiek en EUR30 miljard is bij lange na niet afdoende om Spanje te steunen", aldus Koenders.

    Bender kijkt woensdag vooral uit naar de cijfers, nabeurs van Chevron, en schat in de markt vanaf nu weer een afwachtende houding aanneemt. Koenders is daar een stuk minder zeker van en verwacht dat in eerste instantie de lange rente in Spanje, dinsdagmiddag laat gedaald naar circa 6,8%, toch weer zal oplopen, met ook gevolgen voor de aandelenmarkten.

    De winstwaarschuwing van Advanced Micro Devices werd dinsdag genegeerd.

    ASML, dat maandag al bekendmaakte dat Intel een belang nam van 10% met een optie op uitbreiding naar 15% en dat investeert in snellere ontwikkeling van chips producerende machines bij ASML, sloot dinsdag 8,6% hoger. Air France-KLM, dat ook een akkoord kon sluiten met de vakbonden over de aangekondigde herstructurering, sloot de handelsdag af met een winst van 4,5%.

    Van de vijfentwintig hoofdfondsen sloten er zes lager.

    Woensdag veilt Duitsland voor EUR5 miljard aan schulden met een looptijd tot juli 2022 met een coupon van 1,75%.

    De macro-economische agenda bevat voor Duitsland woensdag de consumentenprijzen over juni. Deze verschijnen om 08.00 uur.

    In de VS gaat de aandacht uit naar de wekelijkse hypotheekaanvragen voor de week die eindigt op 6 juni. Hier is geen prognose voor beschikbaar. In de week ervoor daalde de algemene index met 6,7%. Dit cijfer verschijnt om 13.00 uur.

    Om 14.30 uur is het tijd voor de handelsbalans van de VS over mei. De verwachting is dat het tekort is gedaald naar $48,7 miljard van $50,06 miljard over april.

    De Amerikaanse groothandelsvoorraden over mei volgen om 16.00 uur. Hiervoor is de verwachting dat deze met 0,4% zijn opgelopen tegen een stijging met 0,6% over april.

    Om 16.30 uur zijn de wekelijkse voorraden olie, benzine en distillaten, zoals stookolie en diesel voor de week die eveneens eindigt op 6 juni. Voor olie wordt een daling verwacht met 1,3 miljoen vaten tegen een afname met 4,27 miljoen vaten een week eerder. Voor benzine wordt uitgegaan van een daling met 400.000 tegen een stijging met 151.000 vaten een week eerder. Voor distillaten is de verwachting dat zich een krimp aftekent met 500.000 vaten tegen een daling met iets meer dan 1 miljoen vaten een week ervoor. De raffinagecapaciteit komt in de voorspellingen uit op 92,1% tegen 92% een week ervoor.

    Om 20.00 uur verschijnen de notulen van de meest recente vergadering van de Federal Reserve.

    De staatsobligaties sloten dinsdag licht hoger.

    De euro kost rond uur $1,2253 tegen $1,2292 dinsdag rond 8.20 uur.


    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@dowjones.com; +31-20-571 5201
  3. forum rang 10 voda 10 juli 2012 18:59
    EUROPA VANDAAG: Europese beurzen sluiten hoger


    AMSTERDAM (Dow Jones)-De Europese aandelenmarkten zijn dinsdag hoger gesloten, terend op beter dan verwachte macro data over de Britse industrie en de resultaten van de bijeenkomst van de Eurogroep een dag eerder.

    De EuroStoxx 50 sloot dinsdag 0,6% hoger op 2.241,89. De DAX-30 steeg 0,8% tot 6.438,33, de CAC-40 sloot 0,6% hoger op 3.175,41 en de FTSE-100 won 0,7% op 5.664,07.

    De Europese indexen werden dinsdag gestimuleerd door het nieuws dat de ministers van financien van de eurozone Spanje uitstel zullen geven om zijn begrotingstekort-doelstellingen te halen en er voor het eind van de maand alvast EUR30 miljard overgemaakt wordt voor de herkapitalisatie van de bankensector.

    Ook het nieuws dat de industriele productie in het Verenigd Koninkrijk in mei met een stijging van 1,0% beter heeft gepresteerd dan verwacht, deed de beurzen goed.

    De DAX profiteerde van het nieuws, waar ThyssenKrupp 4% won en Infineon 2,5% hoger eindigde. Autofondsen als Daimler (+0,8%) en BMW (+0,9%) sloten de dag in Frankfurt ook in de plus.

    Ook in Londen werd het macro-nieuws goed ontvangen. "Hoewel de duurzaamheid van het herstel van de [Britse] industriele productie in twijfel getrokken kan worden, is het in elk geval goed nieuws", stellen analisten van Capital Spreads. Retailer Marks & Spencer won 2,1% ondanks tegenvallende kwartaalresultaten. Energiefondsen als Shell (+1,2%) en BP (+1%) kwamen de dag ook goed door.

    Echter, een deel van de winsten werd gedurende de tweede helft van de dag ingeleverd door het nieuws dat het hoogste Duitse gerechtshof naar verwachting pas eind juli een beslissing neemt over de implementatie van het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM). De rechtbank hoorde dinsdag argumenten aan die de implementatie van het ESM en het begrotingspact kan blokkeren. De ratificatie van de twee voorstellen is nog niet voltooid omdat de Duitse president Joachim Gauck de wetgeving nog niet heeft ondertekend.

    Daarnaast onderstreepten de uitspraken van de Italiaanse premier Mario Monti dat Italie in de toekomst mogelijk gebruik moet gaan maken van het ESM eens temeer de problemen in de eurozone, maar konden de winsten die in de ochtendhandel behaald werden niet doen verdampen.

    In Parijs sloot GDF Suez 1,1% lager door een adviesverlaging naar underperform door Credit Suisse. De CAC kreeg echter een impuls door olie-service firma Technip. Het aandeel sloot 3% hoger na de bekendmaking dat het een onderzees installatie-contract heeft afgesloten ter waarde van $61,4 miljoen.

    De yields op perifere obligaties daalden dinsdag weer, maar analisten van Spreadex waarschuwen dat "de yields nog flink moeten dalen om een duurzaam niveau te bereiken". De Spaanse yield op tienjarig papier noteert rond het slot op 6,77%, nadat deze maandag nog boven de 7% uitkwam.

    Voor woensdag kijken marktvolgers onder meer uit naar de Duitse consumentenprijzen in de maand juni, die naar verwachting op maandbasis met 0,1% zijn gedaald en de notulen van de Federal Reserve die nabeurs verschijnen.

    De euro verliest aan het slot terrein ten opzichte van de Amerikaanse dollar, waarbij de Europese munt $1,2252 waard is, tegenover $1,2296 rond 8.50 uur. Gedurende de middag daalde de munt wederom naar een nieuw tweejarig laagterecord.


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@dowjones.com


  4. [verwijderd] 10 juli 2012 20:12
    Dit stukje hier onder schreef ik eerder
    Nu zie ik op CNN, dat deze vogel zich moet verandwoorden voor libor fraude

    LOL

    LONDEN (Dow Jones)--De gouverneur van de Bank of England (BoE) stelt dat het in gebreke blijven van de eurozone om de economische problemen aan te pakken een "grote donkere wolk" van onzekerheid heeft gecreeerd, die de besluitvorming bij bedrijven over de gehele wereld verlamt.
  5. [verwijderd] 10 juli 2012 22:04
    quote:

    solinski schreef op 10 juli 2012 21:59:

    Laatste kwartiertje nog even 50 puntjes erbij...
    Yeah right, geen 50 en boven dat, dalend gesloten.
  6. forum rang 10 voda 10 juli 2012 22:59
    VS VANDAAG: Wall Street sluit lager


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is dinsdag met verlies geeindigd, met name door zorgen over de tech- en industriele sector, teleurstellende resultaten van Alcoa, en zorgen over Italie.

    De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,7% lager op 12.653,12 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,8% tot 1.341,47 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 1,0% afstond tot 2.902,33 punten.

    De Amerikaanse beurzen hadden onder andere te lijden onder tegenvallers in de tech-sector. Zo verloor Advanced Micro Devices 11,2% nadat het bedrijf maandag nabeurs een omzetwaarschuwing over het tweede kwartaal had afgegeven, vanwege zwakker dan verwachte bedrijfsomstandigheden in China en Europa. Applied Materials moest ook 2,7% laten gaan nadat het bedrijf de guidance over het gehele boekjaar verlaagde om de zwakker dan verwachte vraag naar halfgeleiders te weerspiegelen.

    Ook de industriele sector drukte op de beurzen. Daarbij stelde fabrikant van vrachtwagenmotoren Cummins zijn verwachtingen voor de omzet over het gehele jaar neerwaarts bij, verder dan verwacht, vanwege een vertragende vraag in de VS, China, India en Brazilie. Het bedrijf verloor dinsdag bijna 9%, waar producent van zware machine Caterpillar 3,5% moest prijsgeven.

    Alcoa verloor 4,1% nadat het bedrijf maandag nabeurs een nettoverlies bekendmaakte over het tweede kwartaal, mede veroorzaakt door de aluminiumprijs die onder druk staat.

    "De cijfers van Alcoa gisteravond waren niet zo goed, en voeg daar nog wat waarschuwingen van tech-fondsen aan toe, en we hebben een kleine degradatie", zegt Robert Verderese, managing director bij Knight Capital.

    Dat Italie aangaf mogelijk aan de andere Europese regeringen te vragen om de noodfondsen toe te staan staatsobligaties op te kopen, waar premier Mario Monti in juni nog aangaf dat zijn land geen plannen had in die richting, deed de Amerikaanse markten ook geen goed. Monti gaf wel aan dat Italie geen aan Griekenland vergelijkbare steun nodig zou hebben.

    Eerder op de dag volgden de markten in de VS nog het in Europa ingezette opwaartse sentiment, dat voortkwam uit de bekendmaking dat de ministers van financien van de eurozone overeenstemming hadden bereikt over het eind juli beschikbaar hebben van EUR30 miljard aan steun voor de Spaanse bankensector.

    "Het effect van goed nieuws vanuit Europa wordt korter en korter", zegt Paul Zemsky van ING Investment Management. "En, over het algemeen, zijn er nog steeds veel zorgen dat de bedrijfsresultaten tegen zullen vallen."

    Woensdag zullen marktparticipanten met name aandacht hebben voor de notulen van de meest recente bijeenkomst van de Federal Reserve die om 20.00 uur gepubliceerd worden. De aandacht zal vooral uitgaan naar signalen dat de centrale bank extra maatregelen zal nemen om de economie te stimuleren.

    Amerikaanse staatsobligaties zijn hoger/lager gesloten.

    De dollar won terrein ten opzichte van de euro tijdens de Europese handelsuren. Omstreeks 21.50 uur kregen beleggers voor elke euro $1,2253 terug, tegen $1,2273 ongeveer een half uur voor opening van Wall Street.


    - Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com
  7. [verwijderd] 11 juli 2012 00:07
    Vandaag mijn laatste short puts teruggekocht.Sinds vorig jaar juni zit ik neutraal in de markt dus langs de zijlijn.Wel even wennen om helemaal geen posities meer te hebben.Voel me erg naakt en nutteloos.
  8. [verwijderd] 11 juli 2012 00:34
    quote:

    ben d'r klaar mee schreef op 11 juli 2012 00:21:

    Tijd om op vakantie te gaan dan maar?
    Neu Ben, ik ga pas over een paar maanden.Mijn posities slurpen premie en kunnen ook tijdens de vakantie leeglopen :-) Of scheeflopen haha

    De laatste paar maanden handel ik er wel wat actiever mee in pairs.Omdat het zijwaarts gaat.Moet er wel wat mee opschieten natuurlijk.
60 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.842
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.539
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.970
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.545
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.149
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.865
Ahold 3.536 74.001
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.616
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.405
AMG 965 126.192
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.707
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.148
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.729
ASML 1.762 77.201
ASR Nederland 18 4.129
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.694
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht