Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Technische Analyse Terug naar discussie overzicht

Rat

314 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 september 2012 10:50
    Dag is nu negatief geworden: www.uploadplaatjes.nl/img/n/691503.jpg

    Maar dat is nog niet voorbij. Kan nog steeds positief sluiten en dan is de trend weer positief. Maar de trend is aan het draaien.

    Vroeger dan opende ik dan groot. Nu wacht ik gewoon. Dan maar meer betalen. Eerst een lagere top krijgen dan kan je groot uitpakken. Die top moet dan woensdag komen te liggen.

    Maar wordt een correctie dat is duidelijk
  2. [verwijderd] 24 september 2012 10:54
    Ja is een raar ding is een soort Ma maar dan heel kort. Je noemt dat smoothing. Je filtert als het ware de kleine bewegingen er uit.

    Heeft een nadeel je reageert altijd te laat. Maar je signalen zijn betrouwbaarder.

    Voordeel is je blijft lang zitten. De enige manier om geld te verdienen is te blijven zitten.

    Omkeersignalen zal je altijd na 12 uur zien is ook zo raar.

    Krijg je een reversal ochtends voor 10.00 altijd op je handen gaan zitten is nix

    Ander voordeel is je hebt maar een paar signalen meer zijn er niet. Geen uitzonderingen alles is op een hand te tellen.

  3. [verwijderd] 24 september 2012 11:00
    Kijk maar in daar voorbeeld wat ik heb gemaakt. Je neemt een openingsbar en dan nog een. Zijn een soort Pivots je neemt meerdere bars. Op die manier voorkom je dat je de markt op wordt gezogen.

    Zo van een signaal is geen signaal twee signalen is geen signaal. Maar drie dan heb je een signaal.

    Dat aantal kan je zelf instellen. Ik werk met 3 met een vertraging van 1 De meeste traders werken met 5 en met een vertraging van 3

    Nadeel is dat je altijd te laat bent je moet dat accepteren . Of je gebruikt de Bar om te sluiten en in te stappen doe je op Heikin
  4. [verwijderd] 24 september 2012 11:07
    Nee je werkt altijd met bars die klaar zijn of gemaakt. Is niet zo dat een bar eerst blauw is en pas later rood wordt. Dat is iets wat heel vervelend is. Blauw is blauw. Dus blauwe bar boven blauwe wolk is bijzetten met alles wat je hebt.

    Ja wel maar die trenddetect reageert of te laat of je moet het naar beneden zetten. Het moet onder de koersen komen te liggen. Denk dat je de korte ook voor de lange dus de dag hebt gebruikt. Dat is nadeel van je optimaliseren. Je hebt alles nu zo krap gezet dat je te veel signalen krijgt.

    Trend pakken is altijd een keuze maken. Je moet de markt ruimte geven om te corrigeren. Maar die ruimte moet niet zo groot zijn dat je winsten verdampen.

    Bij een trendvolgend systeem ben je altijd 30% tot 45% kwijt aan verlies die zijn weg voor je een signaal krijgt. Timing systemen als Tom DeMark en Murrey hebben dat niet.
    Nadeel is van een timingsysteem is dat je veel wipsaw's krijgt.

    Bas is een trendvolger. Die komen pas heel laat met omkeersignalen. Ze zitten dus niet fout maar volgen gewoon veel later. Elke analist zou moeten vermelden wat voor een systeem hij gebruikt. Wat is de bedoeling wat is de horizon. Er zijn wel 100 verschillende systemen. Maak dat duidelijk dan begrijpen mensen ook meer of klagen ze minder.

    Kd 330: www.uploadplaatjes.nl/img/n/691540.jpg
    Gewone bars werken beter als je koersdoelen wil bepalen.

    Is altijd een keuze dat is het moeilijke

    Wel lekker handig ik moet al die cursussen doen en boeken kopen. Jij vraagt even een uurtje uit en je bent een Heikin trader.

    Slim ventje ben je jij komt er wel
  5. Psylo 24 september 2012 11:22
    Nou nu ben ik wel altijd afwachten hoor ik wil weten van de hoed en de rand en dan eens even kijken wat ik ervan mee kan gebruiken. Jaren geleden toen ik net begon met Chartnet vond ik die bars maar niks maarja zonder bars zie je helemaal niets fatsoenlijks. Soms moet je toch eens wat anders proberen.

    Step gaat iets vaker fout inderdaad de Flow gaat eind juni in één keer omhoog
    www.uploadplaatjes.nl/img/n/691536.png

    brain.pan.e-merchant.com/5/8/09052785...
  6. [verwijderd] 24 september 2012 11:26
    Kijk iedereen maakt bijna dezelfde fouten. Je hebt goud in handen. Je steekt in voor iedereen je bent als eerste. En wat doe je dan?

    Je sluit om te zien dat het 10 bars hoger of lager gaat.

    Om die reden gebruik je Heikin. Dat is je enige reden. Is de trend gezet dan loop je mee en je blijft zitten

    De keuze is dus aan jou meer risico, sneller of langer blijven zitten. Van die snelle trades wordt je niet wijzer. Van die te vroege trades wordt je niet rijker. De enige manier is blijven zitten en vet worden.
  7. [verwijderd] 24 september 2012 12:25
    Dit is de Delta dan moet je zelf een beetje schuiven met de Parameters. Dit is de basis. Voor je Klad/Rommel/Klotezooi/Mietermaarweg/NoachIseenPaardeLul PRT versie he.

    Naam: Heikin Delta

    Once False = 0
    Once True = 1
    Once Noft = -1
    Once PI = 3.141592653

    If False = True and Noft = False and Not True Then
    Pi=Pi
    endif

    ABR=2
    ABX=1
    Tx=True
    Tt=False

    IF BarIndex > ABR Then
    MO=Average[ABR,TX](Open)
    MC=Average[ABR,TX](Close)
    ML=Average[ABR,TX](Low)
    MH=Average[ABR,TX](High)
    Endif

    Once HaOpen=MO

    HaClose=(MO+MC+ML+MH)/4

    IF Barindex > ABR + 1 Then
    HaOpen=(HaOpen[True]+HaClose[True])/2
    Endif

    HaOpen1=Average[ABX,Tt](HaOpen)
    HaClose1=average[ABX,Tt](HaClose)

    HaDelta= HaClose1- HaOpen1

    Return HaDelta As " Heiken-Ashi"

  8. [verwijderd] 24 september 2012 12:39
    Vuistregel is dat je altijd van 240 naar 30 springt. Dus signaal long op de 240 dan blijf je kijken naar instap long op de 30

    Dus nooit iedere kans oppakken alleen een kant van de trade doen.

    Als je die regel aanhoudt dan kan je redelijk rompertjes op je gemak strijken.

    Op dit moment is de trend van de 240 Short dan kijk je naar Short kansen.

    Weet dat je het weet maar herhaal het nog maar eens.

    De eerste bodem mis dus dan altijd daarom die 2e kans
  9. Psylo 24 september 2012 12:47
    Dat sluit goed aan met de 15/5 die ik gebruik als ik online ben en tijd heb :-)

    die 240/30 zal ook minder vaak fout gaat uiteraard
    Al mag ik niet klagen. Sinds ik gewoon signalen volg van waar ik achter sta qua systeem gaat het nemen van verlies ook veel beter. En niet geheel onlogisch is het rendement dan ook stukken beter hihi

    Wel staat 240 vaker anders als dag natuurlijk. Ik denk dat dat beter gescheiden kan blijven.
  10. [verwijderd] 24 september 2012 12:53
    De 240 is het geheim. Je krijgt 5 maal zoveel signalen als op de dag. Maar belangrijkste is dat er genoeg ruimte zit om swings te maken. Je ziet soms mensen swings maken van 2 of drie punten dat is natuurlijk leuk maar gezien het verlies is het gekkenwerk. Je moet altijd rekening houden met die slipperage dat breekt je winst.

    Gewoon het aantal goede trades opvoeren en aantal slechte trades proberen te minimaliseren. Is nog een andere reden. Doe je een slechte trade dan sla je dat op. Doe je er twee achter elkaar dan wordt je onzeker. Doe je er drie achter elkaar dan kijk je de volgende keer wel uit maar je bent dan zo voorzichtig dan je verziekt ben. Hoe meer goede trades je doet hoe groter je zelf vertrouwen wordt. Heb je er 25 achter elkaar dan pak je iedere beweging op de 30

    Je moet dus proberen in dat statdium te komen dat noem je Flow je bent dan onoverwinnelijk. Bonfire of Vanities noemen traders dat gevoel. Je kan dan alles. Je kan dat alleen bereiken door veilig te traden dus met de trend mee.

    240: www.uploadplaatjes.nl/img/n/691610.jpg
  11. [verwijderd] 25 september 2012 07:44
    Buitenstaanders of het verhaal van de Duivel
    www.deezer.com/music/track/1127366

    Heikin betekent dus Balancerend Op Een Voet oftewel Evenwicht Vinden. Nou ja is het laatste niet helemaal waar natuurlijk. Heikin kan ook gemiddeld betekenen. In het Japans/Katakana hebben woorden vaak meerdere betekenissen. Een voorbeeld. Voor het beklimmen van de berg Fuji is slechts een woord. Het woord kan echter op twee manieren worden uitgesproken voor als men de berg oploopt of als men de berg afloopt. Bijna alle woorden in het Japans hebben meerdere en soms dubbele betekenissen. Japanners hebben echter slechts een woord voor buitenlanders ze noemen ze gaijin hetgeen duivel of buitenstaander betekent anders gezegd een niet begrijpende dus nog anders gezegd onbeschaafd.

    Duivels: www.amazon.com/All-Devils-Are-Here-Fi...
    Niemand herinnert zich Enron en niemand heeft van te voren gewaarschuwd voor Enron. Nou ja het laatste is natuurlijk niet waar het was Bety McLean welke een paginagroot artikel schreef over Enron een jaar voor de ondergang. Ze schreef opnieuw een boek over de financiële crises en waarom Enron geen incident is. Wie wil lezen leest het adembenemend boek over de grote voeten van Lynch en Goldman en waarom de revolutie begon in Haren.

    Duivelmaker: www.uploadplaatjes.nl/img/n/692094.jpg
    Het jaar 2016 wordt het jaar van de Duivel. Nou ja het is jaar van Jeroen Bosch. Geen schilder heeft meer duivels afgebeeld dan Bosch. Gek genoeg ontbreekt de geldduivel. Sla open het boek Gilbert en op pagina 218 zie ik Midas prins van de hel. De duivel vliegt en tijdens vliegen regent het munten. Het schilderij waarop Bosch Midas de overvliegende duivel heeft afgebeeld is helaas verloren geraakt tijdens het bombardament van Middelburg. Gek genoeg was het ook het enige schilderij waarop een witte bloedhond was afgebeeld. Nog gekker de hondenslager van Middelburg welke de laatste witte bloedhond doodsloeg was Jeroentsje Slaeger.

    Heikin

    De 30: www1.picturepush.com/photo/a/10136224...
    Haal alles van de grafiek. Geen wolkjes, kleuren, indicatoren of iets anders. tiny.cc/wl55kw
    Op vrijdag 21 september ontstaat er een Gap op de grafiek. Geopend wordt op het hoogste punt (First Bar High Out). Op de grafiek is het Median Punt te zien deze kleurde van Blauw naar Rood dit was een teken dat de trend aan het draaien was. Het koersdoel werd 330 Rond 11.00 zakt de AEX inderdaad door de Medianline en daarmee is de negatieve trend bevestigd.

    Op maandag wordt opnieuw geopend met een Gap opnieuw is het koersdoel de Median lijn. Zwak is dat het Gap niet gedicht is. De kopers weigeren de plaatsen in te nemen van de verkopers. De manier waarop deze daling plaatsvindt zegt iets over de komende beweging.

    De Dag: www2.picturepush.com/photo/a/10136240...
    De vraag is altijd kwam deze daling nu oververwacht. Vanaf begin september gaf de Gann grafiek een kleur aan dat de 90 graden zone was bereikt. Op vrijdag 21 september werd een eerste rode blok gezet.

    Rond 1 oktober zal de AEX opnieuw een kleur laten zien op de Gann grafiek vervolgens worden er lagere koersen op de borden gezet. Rond 5 oktober zal de AEX dan een bodem maken.

    Vorkje: plaatjesdump.nl/upload/9401698ef77fa8...
    Op de grafiek plaats ik een vork. Er kan een koersdoel worden berekend van 315 Daaronder ligt 295

    De 30: www3.picturepush.com/photo/a/10136146...
    Zet de wolkjes, de kleuren en de indicatoren weer terug. Van Ikebana naar een bloemstilleven is slechts een kleine stap. Van Jeroen Bosch naar Abraham Blommaert schilder te Middelburg en hondenslager is slechts een voetafdruk in de tijd.

    Volume: www4.picturepush.com/photo/a/10139737...
    Een betere manier om naar het volume te kijken is het EquiVolume. De uitstroom is op gang gekomen en geld verlaat de beurs. De wolk is dun en de onderkant is rood geworden. De Trend is nog steeds positief. Bij voorkeur moet er nu een tweede lagere top komen. Dit is een tweede kans. Tweede kansen bieden minder winst gerekend vanaf de top maar zijn veiliger.

    Trend: www5.picturepush.com/photo/a/10139898...
    Trek een lijn vanaf de bodem naar de top. Een trend wordt herkent als er steeds hogere toppen en bodems zijn. Er is een lagere bodem. Indien er nu een lagere top wordt gemaakt is patroon compleet. Is er een lagere top dan kan een koersdoel worden bepaald. Immers iedere beweging zegt iets over de volgende die gaat komen. Het herstel wat nu gaat volgen zal iets gaan zeggen over de volgende beweging.

    Murrey

    AEX: www1.picturepush.com/photo/a/10135909...
    Koersdoel 328

    Skew: www5.picturepush.com/photo/a/10135963...
    De Skew daalt. Handelaren verwachten geen verdere daling of een Krach. Koersdoel 131.25

    Goldman: www.uploadplaatjes.nl/img/n/692095.jpg
    Negatief koersdoel $ 100

    Google: www.uploadplaatjes.nl/img/n/692096.jpg
    Negatief koersdoel $ 650

    VIX OIX: www2.picturepush.com/photo/a/10139335...
    Stijgt waar beurs daalt maar maakt niet goed wat is reeds verloren

    VIX

    VIX: www2.picturepush.com/photo/a/10139365...
    De Vix daalt er wordt geen Krach verwacht

    VIX OIX: www3.picturepush.com/photo/a/10139261...
    De OIX neemt toe en de beurs daalt. Nog een beweging omhoog en dan bij een dalende OIX zou bevestiging geven van de negatieve trend.

    Rodin Coil: www.youtube.com/watch?v=7nvyC_jc-Us

    Links
    Japan: www.deezer.com/music/track/13444254
    10 manieren: listverse.com/2007/09/12/top-10-grues...
  12. [verwijderd] 25 september 2012 09:11
    Uitkijken hoor zit een vervelende knik in de tijd. Vanmiddag bij opening. Aan de andere kant precies op een bodem open je toch nooit. Woensdag is beter voor de longkant PPD

    Ergo bijgevolg of derhalve latijn he
  13. [verwijderd] 25 september 2012 09:31
    Heikin www4.picturepush.com/photo/a/10142717...
    Vind het eerlijk gezegd nix dat Heikin je kan gewoon niet zien waar de koers zit. Voor daytraders is het nix volgens mij.

    Band: www4.picturepush.com/photo/a/10142847...

    Nog wat testruns gedraaid wat het beste op de 30 deze kwam er uit. Nog steeds met die eenmalige spikes.

    Naam Heikin Lof:

    Once False = 0
    Once True = 1
    Once Noft = -1
    Once PI = 3.141592653

    If False = True and Noft = False and Not True Then
    Pi=Pi
    endif

    ABR=5
    ABX=2

    TX=True
    TT=False

    IF BarIndex > ABR Then
    MO=Average[ABR,TX](Open)
    MC=Average[ABR,TX](Close)
    ML=Average[ABR,TX](Low)
    MH=Average[ABR,TX](High)
    Endif

    Once HaOpen=MO

    HaClose=(MO+MC+ML+MH)/4

    IF Barindex > ABR + 1 Then
    HaOpen=(HaOpen[True]+HaClose[True])/2
    Endif

    HaOpen1=Average[ABX,TT](HaOpen)
    HaClose1=average[ABX,TT](HaClose)

    IF HaClose1 > HaOpen1 Then
    Ep=True
    endif
    IF HaClose1 < HaOpen1 Then
    Ep=Noft
    Endif

    Signaal = False

    Return Ep As " Heiken-Ashi", Signaal as "Signaal"

314 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.363
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.904
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.382
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.055
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.756
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.981
Air France - KLM 1.024 34.315
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.361
Allfunds Group 3 1.197
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 335
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.261
AMG 965 125.733
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.520
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.121
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.615
Arcelor Mittal 2.023 318.604
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.273
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.688
ASML 1.762 76.935
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.651
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.667

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht