Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

33,475
  • Verschill

    -0,275 -0,81%
  • Volume

    5.779.215 Gem. (3M) 7,3M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Shell nieuwtjes.

5.749 Posts
Pagina: «« 1 ... 114 115 116 117 118 ... 288 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 oktober 2012 22:52
    Shell verklaart force majeure in Nigeria
    Gepubliceerd op 22 okt 2012 om 22:13

    LONDEN (AFN) - Shell heeft force majeure verklaard op de Nigeriaanse export van Bonny- en Forcados-olie, onder meer vanwege schade aan pijpleidingen na diefstal van olie. De twee soorten zijn de belangrijkste van Nigeria en vormen een vijfde van de totale olie-export van het land.

    Volgens Shell was er schade aan pijpleidingen door diefstal en was brand ontstaan. De schade zal zo snel mogelijk worden hersteld, aldus Shell.

    www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-221012-277/...
  2. forum rang 10 voda 23 oktober 2012 17:23
    Shell Chins unit inks MoU with Chongqing Energy on gas plays

    Interfax China reported that Royal Dutch Shell's China subsidiary has signed a memorandum of understanding with state owned Chongqing Energy Investment Group to cooperate on shale gas, LNG and city gas distribution.

    Source - Interfax China
  3. forum rang 10 voda 24 oktober 2012 17:03
    Energiereuzen in Z-Afrika beschuldigd van prijsafspraken


    AMSTERDAM (AFP)--De Zuid-Afrikaanse dochterondernemingen van oliereuzen Chevron (CVX), Shell (RDSA), Total (TOT) en BP (BP) zijn woensdag ter verantwoording geroepen bij Zuid-Afrika's hoogste mededingsingsautoriteiten vanwege beschuldigingen over stilzwijgende prijsafspraken sinds de jaren tachtig.

    De concerns zien zich vanwege de beschuldigingen mogelijk geconfronteerd met enorme boetes.

    Na "uitgebreide onderzoeken" sinds 2009 meldde de Mededingsingscommissie woensdag "onderlinge afstemming" [van prijzen] geconstateerd te hebben die decennia teruggaan en de kwestie dientengevolge doorverwezen te hebben naar 's lands hoogste autoriteit, het Mededingingstribunaal.


    (Dit artikel werd eerder gepubliceerd door Agence France Presse en is vertaald en bewerkt in het Nederlands door Dow Jones Nieuwsdienst)


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@dowjones.com
  4. [verwijderd] 25 oktober 2012 11:37
    De Koers kent maar weer EEN richting, die is naar BENEDEN!
    Wat zijn de oorzaken?
    Punt1.... Blunders in de Arktis.
    Punt2.... weer een hoge positie bezet met een PvdA lid.
  5. [verwijderd] 25 oktober 2012 12:57
    quote:

    jasmits schreef op 25 oktober 2012 11:37:

    De Koers kent maar weer EEN richting, die is naar BENEDEN!
    Wat zijn de oorzaken?
    Punt1.... Blunders in de Arktis.
    Punt2.... weer een hoge positie bezet met een PvdA lid.
    Punt 1: Dalende olieprijzen.
    Punt 2: Ik moet erkennen dat ik ook een beetje het gevoel heb dat Shell links en rechts wordt ingehaald door andere oliebedrijven die als doel hebben winst maken. Toch getuigd het feit dat ze willen boren op de Noordpool van lef en een wil om meer winst te maken. Albayrak is Turks en het wil dat Shell nou net in Turkije zwaar aan de slag gaat met Schaliegas. Daarnaast staat de VVD al aan de kant van Shell en zo ook de PvdA meer. Ik hoop alleen wel dat ze niet dat achterlijke stakeholder value als doel hebben, maar gewoon een keiharde shareholder value benadering hanteren. Daarnaast kan iemand die PvdA denkbeelden heeft nooit een goed kapitalist zijn en dat is wat Shell nodig heeft.
  6. [verwijderd] 25 oktober 2012 14:01
    Overigens moet ik er bij zeggen dat ik van het koersverloop niks snap. Vandaag bijvoorbeeld, beurs omhoog, olieprijs met ongeveer 1% omhoog (Brent en WTI), Shell met -/- 0,7% naar beneden, on-be-grijpe-lijk. Mooiste bedrijf van Nederland lijkt shit te zijn, terwijl allerlei flutbedrijven omhoog schieten.
  7. forum rang 10 voda 25 oktober 2012 16:27
    Shell koopt belang Hess Corp in Beryl-velden en SAGE voor $525 mln


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Dutch Shell plc (RDSA) zei donderdag het belang van Hess Corporation in de Beryl-velden in de Noordzee en het Scottish Area Gas Evacuation System (SAGE) over te nemen voor $525 miljoen.

    Hiermee wil Shell zijn productie in het Beryl-gebied vergroten naar 24.000 vaten olie-equivalent per dag van 9.000. Het olieconcern is van plan om met verdere investeringen het productieleven van de Beryl-velden substantieel te verlengen, met mogelijk twintig jaar.


    Door Ed Ballard; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
  8. forum rang 10 voda 27 oktober 2012 17:30
    Prins Carlos: Shell moet beleid veranderen

    Shell moet zijn beleid veranderen. Gebeurt dat niet, dan krijgt het olieconcern het in de toekomst heel moeilijk. Dat zei prins Carlos de Bourbon de Parme in het radioprogramma BNR Duurzaam. De prins is directeur van het Institute for Sustainable Innovation & Development (Insid). Ook is hij voorzitter van Nederland Krijgt Nieuwe Energie, een stichting die zich inzet voor de omslag naar schone energie.

    Bedrijven als Shell die alleen focussen op fossiele brandstoffen zullen het niet redden, denkt De Bourbon de Parme. Hij zegt dan ook te vrezen voor de banen van de mensen die daar werken.

    De stichting Nederland Krijgt Nieuwe Energie pleit voor een overgang van fossiele brandstof naar duurzame energiebronnen en heeft daarvoor een soort 'Deltaplan' opgesteld met 40 belangenorganisaties. Dat sluit naadloos aan bij het plan dat de Sociaal-Economische Raad (SER) vrijdag lanceerde. Daarin pleit de SER voor een breed gedragen energieakkoord, waarin onder meer energiebedrijven, de bouwsector en de milieubeweging afspraken maken over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid.

    De komende jaren zijn volgens De Bourbon de Parme een overgangsperiode, waarin de wereld behoefte zal hebben aan alle vormen van energie omdat 'onze energielust zo groot is". Maar daarna zal het aandeel fossiele brandstof afnemen, terwijl alternatieve energie gestaag zal toenemen en ook betaalbaarder en stabieler zal worden, denkt hij.


    www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article...
  9. forum rang 10 voda 29 oktober 2012 16:23
    Shell ondervindt problemen mbt betaling aan Iran van ruim $1 miljard - bronnen


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Dutch Shell plc (RDSA) heeft moeite om de ruim $1 miljard terug te betalen die het verschuldigd is aan Iran voor zijn olie-aankopen, nadat opties als de financiering van een gaspijpleiding of het betalen van voedseltransporten door de Iraanse overheid werden verworpen, meldden bronnen bekend met de situatie afgelopen weekeinde.

    "Er zijn verschillende opties onderzocht. Zonder succes", aldus de bron.

    De schuld van ruim $1 miljard van het Brits-Nederlandse energieconcern aan Iran is het gevolg van het embargo van de Europese Unie (EU), dat per 1 juli in werking is getreden. Onder het embargo mogen geen financiele transacties plaatsvinden aan de Islamitische Republiek.

    Het is Shell tot dusver niet gelukt om een manier te vinden om de schuld terug te betalen. Dit is niet alleen slecht voor Iran, dat zich door de sancties vanwege zijn omstreden nucleaire programma geconfronteerd ziet met een forse economische crisis, maar ook voor de Brits-Nederlandse energiereus. Het concern moet een oplossing zien te vinden om terug te kunnen keren naar het olierijke Midden-Oosten, zodra de patstelling tussen Iran en het Westen voorbij is.

    In een recente poging heeft Shell de Amerikaanse handelaar in grondstoffen Cargill Inc. benaderd om voor zijn graanleveringen aan Iran te betalen om de schuld te kunnen vereffenen, melden de bronnen.

    "Maar Cargill weigerde. Het bedrijf heeft zijn eigen financiele kanalen om betaald te krijgen en heeft daar Shell niet bij nodig", aldus een persoon bekend met de situatie.

    Eerder vroeg Iran Shell om de schuld terug te betalen middels de financiering van een aardgasleiding, stellen de bronnen. Het idee was daarbij om een deel van de pijpleiding voor het transport van aardgas uit Iran te financieren in e en van de buurlanden, zoals Turkije of Irak, om op die wijze straffen te kunnen omzeilen. Shell wees dit voorstel echter af.

    Shell weigerde commentaar te geven, maar een persoon bekend met het bedrijf meldt dat het concern "voldoet aan alle toepasselijke sancties".


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@dowjones.com
  10. forum rang 10 voda 29 oktober 2012 16:47
    Royal Dutch Shell seeks Iran sanctions workaround via Cargill grain barter

    Reuters reported that Royal Dutch Shell is seeking to work around international sanctions by repaying USD 1.4 billion oil debt to Iran with a grain barter deal via US agribusiness giant Cargill.

    Industry sources said that Shell wants to repay a debt that is growing larger because of unpaid interest, having failed to settle its accounts with the National Iranian Oil Company ahead of a European Union embargo on oil imports that started on July 1.

    It is hoping to get clearance from US, UK and Dutch authorities who will be under pressure to agree on humanitarian grounds for an offset agreement that would permit it to fund Cargill to deliver enough grain to Tehran to clear the debt.

    An industry source said that Shell wants to repay what it owes NIOC. They want to maintain amicable relations for the day when sanctions are lifted. An offset transaction is the only way forward. They are looking at several options. The main one is Cargill.

    In the run up to the July 1 EU oil embargo deadline Shell kept buying Iranian crude after its competitors had called a halt. In the summer it was denied permission by the UK government to pay Tehran direct via bank transfer. Sanctions bar European banks routing payments for oil back to Iran.

    Source - Reuters
  11. sander1988 30 oktober 2012 16:20

    Beursblik: opnieuw lagere winst voor Shell

    30 oktober 2012 - Shell heeft in het derde kwartaal 8 procent minder winst geboekt door wederom lagere olie- en gasprijzen, een trend die vermoedelijk aanhoudt. De winst op basis van geschatte actuele kosten (ccs) daalde naar verwachting van analisten geraadpleegd door ABM Financial News van 7.001 miljoen dollar naar 6.433 miljoen dollar. Met name bij upstream doen de lagere olie- en gasprijzen zich gelden, in combinatie met hogere kosten en een stagnerende productie van 3 miljoen vaten olie equivalent per dag, aldus analist Quirijn Mulder van ING. Mulder ziet bij upstream de winst afnemen van 5.435 naar 4.927 miljoen dollar. Volgens de analist daalde de winst bij downstream van 1.818 naar 1.730 miljoen dollar. In het tweede kwartaal zag Shell de winst ook al flink teruglopen door lagere olie- en gasprijzen. Analisten waren wel uitgegaan van lagere prijzen, maar hadden volgens CEO Peter Voser geen rekening gehouden met onderhoudskosten ter waarde van 500 miljoen dollar. Voser liet eind juli weten voor de komende 6 tot 12 maanden te rekenen op verdere druk op de olie- en gasprijzen. Voor de lange termijn rekent de topman op een sterkere vraag, vooral naar gas.

    Geen zorgen over dividend
    Ook bij lang aanhoudende lage olieprijzen vreest Jos Versteeg van Theodoor Gilissen niet voor het dividend van Shell. De oliereus heeft met een nettoschuld van 8 procent van het totaal vermogen een balans die sterk genoeg is, aldus de analist. Shell komt donderdag voorbeurs met cijfers.

    Bron: ABM Financial News
  12. forum rang 10 voda 31 oktober 2012 22:10
    Shell voorlopig uitgeboord in poolgebied
    Gepubliceerd op 31 okt 2012 om 21:33 | Views: 150

    Royal Dutch Shell A 17:39
    EUR 26,46 -0,09 (-0,32%)


    ANCHORAGE (AFN) - Shell heeft zijn booractiviteiten in de zeebodem bij de Amerikaanse staat Alaska gestaakt, zoals afgesproken met de Amerikaanse autoriteiten. Dat meldde het bedrijf woensdag.

    Shell had toestemming om proefboringen te doen tot eind oktober. Daarna valt in het gebied de winter in. Het olieconcern is nu bezig zijn schepen en apparatuur naar warmer wateren te verplaatsen. Vanaf komend voorjaar staan meer boorwerkzaamheden op het programma.

    Het was voor het eerst twee decennia dat Shell naar gas en olie boorde bij Alaska. Het bedrijf kon uiteindelijk veel minder doen dan gepland. Het kampte met technische problemen, die milieuactivisten dankbaar aangrepen om nog maar eens te wijzen op de risico's van de boringen voor de natuur.
  13. forum rang 10 voda 1 november 2012 16:10
    Shell CFO: Pearl GTL-project volgens schema op volledige capaciteit KW4 '12


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De capaciteit van Royal Dutch Shell plc's (RDSA) gas-to-liquids (GTL) Pearl project in Qatar zal in het vierde kwartaal op zijn volledige capaciteit opereren, meldt Chief Financial Officer Simon Henry tijdens een webcast ter toelichting op de derdekwartaalcijfers die de Brits-Nederlandse oliereus donderdag voorbeurs rapporteerde.

    Daarnaast meldt de bestuurder dat de geplande herstart van een essentiele divisie van de Port Arthur raffinaderij in de Verenigde Staten in 2013 volgens schema verloopt.

    "We zijn er bijna en dit zal zowel operationeel als financieel een belangrijke mijlpaal zijn voor het bedrijf", aldus Henry, refererend aan het Pearl Project.

    De bestuurder geeft aan dat de GTL-faciliteit momenteel op ruim 85% van zijn capaciteit draait.

    Daarnaast benadrukt Henry dat een recente overeenkomst tussen Tanzania en het semi-autonome Zanzibar over het delen van toekomstige olie-inkomsten een "positieve stap" is voor Shell's projecten in de regio.

    "We hebben daar grond in handen die we nog niet hebben ontwikkeld, aangezien het areaal onder beide jurisdicties valt en beide overheden daarover overeenstemming moeten bereiken alvorens wij verder kunnen gaan. Elke overeenkomst is wat dat betreft goed nieuws", aldus Henry.


    - Door Selina Williams; Bewerkt door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@dowjones.com


  14. forum rang 10 voda 1 november 2012 17:14
    Royal Dutch Shell starts drilling for natural gas in Kharkiv region

    Ukraine Journal reported that Royal Dutch Shell jointly with a Ukrainian company started drilling for natural gas in Ukraine in a project that President Mr Viktor Yanukovych said will strengthen the country’s energy independence.

    Underscoring the importance of the event, Mr Yanukovych joined the well drilling ceremony at the Pavlovsko Svetlovske field in the Kharkiv region.

    Mr Yanukovych said that “For us it’s important that year after year we strengthen our energy independence and use all natural gas resources that there are in Ukraine.”

    Source - Ukraine Journal Staff
  15. forum rang 10 voda 2 november 2012 20:25
    Shell stopt met lng-project Sicilië
    Gepubliceerd op 2 nov 2012 om 19:13 | Views: 251

    MILAAN (AFN) - Olieconcern Shell stopt met de plannen voor een lng-fabriek op het Italiaanse eiland Sicilië. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.

    In 2005 werden plannen gemaakt voor het Ionio-project voor de productie van vloeibaar gemaakt aardgas met een jaarlijkse capaciteit van 8 miljard kubieke meter. De kosten werden geschat op 400 miljoen euro. Het project werd opgezet als een samenwerkingsverband van Shell met de Italiaanse raffineerder ERG. Dat bedrijf trok zich in juli echter terug vanwege de zwakke economie.

    Shell liet vrijdag ook weten dat het de exploratierechten heeft gewonnen van de Canadese autoriteiten voor vijf gebieden voor de kust van Newfoundland en Labrador. Shell was de enige bieder en betaalt bijna 100 miljoen dollar. Het bedrijf moet nog bepalen of er olie en gas in de grond zit. De gebieden hebben samen een oppervlakte van 13.000 vierkante kilometer.
  16. [verwijderd] 3 november 2012 12:06
    Shell wins rights to five Canada offshore exploration blocks

    ..CALGARY, Alberta (Reuters) - Royal Dutch Shell Plc won exploration rights in five areas of the Laurentian Sub-basin offshore Newfoundland and Labrador, making a C$97 million ($97.35 million) commitment to secure the properties, the province's offshore regulator said on Friday.

    Shell was the sole bidder on the properties, which total more than 5,000 square miles (13,000 square kilometers, the Canada-Newfoundland and Labrador Offshore Petroleum Board said.

    The Laurentian Sub-basin lies in the Atlantic, about 210 miles southwest of St. John's, the province's capital. There is currently no oil or gas production from the region, though Newfoundland currently has three offshore oil projects in the Jeanne d'Arc basin southeast of St. John's.

    Shell said it has yet to determine if its new exploration blocks could contain oil or natural gas.

    "Right now we are in the early stages and we are going to have to seismic and other technical work," said Stephen Doolan, a spokesman for the company. "This will help us determine whether we are looking for oil or gas."

    Also on Friday, the regulator awarded an exploration parcel in the Flemish Pass east of the Jeanne d'Arc basin. A consortium made up of Husky Energy Inc , Suncor Energy Inc and Repsol SA won the rights to an 800-square mile block in the region with a C$20 million commitment. ($1 = 0.9965 Canadian dollars) (Reporting by Scott Haggett; Editing by David Gregorio)

    ...
  17. forum rang 10 voda 6 november 2012 16:33
    Shell voorziet raffinages Bashneft van olie
    Gepubliceerd op 6 nov 2012 om 12:47 | Views: 421 |

    New York WTI spot 05 nov
    USD 85,65 +0,79 (+0,93%)

    Royal Dutch Shell A 16:15
    EUR 27,07 -0,02 (-0,06%)


    MOSKOU (AFN) - Shell heeft een 2-jarige overeenkomst getekend voor de levering van olie aan Bashneft. Daarmee is 4 miljard dollar (3,1 miljard euro) gemoeid. Dat maakte het Russische raffinagebedrijf dinsdag bekend.

    Volgens Bashneft, dat gecontroleerd wordt door investeringsmaatschappij Sistema, levert Shell maandelijks tussen de 100.000 en 300.000 ton ruwe olie. Sistema maakte vorige week bekend het Nederlandse tankopslagbedrijf Argos te willen kopen.

    Shell heeft een uitgebreid handelsnetwerk in Rusland en is voor de helft eigenaar van het oliewinningsproject Salym in het westen van Siberië. Bashneft produceert jaarlijks zelf 15 miljoen ton ruwe olie, veel minder dan nodig is voor de grote raffinaderijen die het bedrijf bezit.
  18. forum rang 10 voda 7 november 2012 16:10
    Exxon Mobil wil uit Iraaks samenwerkingsproject met Shell stappen


    BAGHDAD (Dow Jones)--Exxon Mobil Corp. (XOM) heeft de nationale Iraakse oliemaatschappij laten weten dat het uit het herontwikkelingsproject bij het olieveld West Qurna 1 wil stappen, zegt de Irakese oliefunctionaris Abdul Mahdy al-Almedi, hoofd van de licentieverstrekking voor Iraakse oliecontracten, woensdag in een interview met Dow Jones Nieuwsdienst.

    Binnen het project zouden Exxon Mobil en partner Royal Dutch Shell plc (RDSA) $1,90 krijgen voor elk extra vat olie dat zij halen uit het al producerende veld. Deze prijs is nauwelijks genoeg om de kosten van beide bedrijven te dekken, en volgens analisten zijn de exploratiekansen van Exxon in Koerdistan een stuk aantrekkelijker.


    - Door Hassan Hafidh (met een bijdrage van James Herron) vertaald en bewerkt door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; elco.vangroningen@dowjones.com
  19. [verwijderd] 7 november 2012 21:12
    Toch weer positief bericht dat shell zoveel olie gaat leveren.Zo zal shell de komende jaren steeds meer projecten opstarten wat de winst en dividend alleen maar tegoede zal komen. Long shell .mvg
  20. forum rang 10 voda 9 november 2012 15:32
    Shell verkoopt Nigeriaanse OML30 voor $567 mln


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Dutch Shell plc (RDSA) meldt vrijdag dat zijn onderdeel Shell Petroleum Development Company of Nigeria Limited (SPDC) de verkoop van zijn 30%-belang in Oil Mining Lease 30 in Nigeria voor circa $567 miljoen heeft afgerond.

    Het Brits-Nederlandse energieconcern heeft zijn belang verkocht aan Shoreline Natural Resources Limited.

    De verkoop is onderdeel van Shells strategie, waarbij het bedrijf de focus van zijn belangen in het West-Afrikaanse Nigeria onshore verlegt.

    OML 30 betreft een oppervlak van 1097 vierkante kilometer, waarbinnen de Kokori, Afiesere, Oweh, Olomore, Eriemu, Evwreni, Oroni en de Isioka-velden vallen.

    Gecombineerd bedraagt de productie momenteel circa 35.000 vaten olie-equivalent per dag.


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@dowjones.com


5.749 Posts
Pagina: «« 1 ... 114 115 116 117 118 ... 288 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Hoe houdbaar is het hoge dividend van Shell als de olieprijs gaat dalen?

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht