Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Imtech Terug naar discussie overzicht

Is Royal Imtech op € 18,01 duur.......?

1.535 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 77 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 november 2012 16:27
    quote:

    elbwee schreef op 1 november 2012 16:12:

    Teleurstellend op deze groene dag. Goed. Dan gaan we maar fantaseren dat de koers wordt gedrukt i.v.m. komend overnamebod.
    Aan de andere kant denk ik dan hoe zal het op een rode dag geweest zijn?

    beurs morgen wellicht rood en Imtech groen want alle logica ontbreekt toch

  2. elbwee 1 november 2012 17:00
    Als je zijn adres hebt leg ik een brandende krant met een drol er in voor zijn deur.

    Kijk aan, we veren twee centen terug.
  3. forum rang 4 guusje 1 november 2012 17:58
    De koers werd behoorlijk naar beneden getrapt, ik heb toch maar een pluk bij gekocht. Ik hoop dat de aandelen weer niet te duur zijn gekocht.
    Inmiddels zit ik weer na 5 minuten een cent in de min.
    Laten wij hopen dat de dumper morgen niet weer opduikt, en dat de koers weer enigszins hersteld.
  4. [verwijderd] 1 november 2012 20:20
    ach de cijfers dreunen nog na. Nog een paar stuiptrekkingen en de bodem is gevormd. Bij een eindejaarsrally zal dit aandeel zeker nog een mooie herstelbeweging kunnen laten zien.
  5. [verwijderd] 1 november 2012 21:48
    quote:

    alrob schreef op 1 november 2012 20:20:

    ach de cijfers dreunen nog na. Nog een paar stuiptrekkingen en de bodem is gevormd. Bij een eindejaarsrally zal dit aandeel zeker nog een mooie herstelbeweging kunnen laten zien.
    Het tij moet een keer keren , maar ik begrijp de belangen van de verkopers niet. Ik denk velen selectief zijn in het lezen en de minpunten van het nieuws teveel aandacht geven terwijl Imtech nog veel meer sterke punten heeft.

    Ik wacht rustig af en mochten we nog verder dalen ga ik nog eens bijkopen want een rebound komt er echt wel
  6. Barolo 2 november 2012 03:27
    Add Value Fund:
    De grootste belangen in de portefeuille per 1 oktober 2012 betreffen:

    Brunel International 11,5%
    UNIT4 11,4%
    Nedap 11,0%
    Royal Imtech 9,6%*
    Amsterdam Commodities 8,1%
    TMC Group 7,5%
    Hunter Douglas 7,4%
    Koninklijke TenCate 6,5%
    ASM International 5,0%
    Aalberts Industries 4,5%
    Overige 3 ondernemingen 8,6%
    Liquiditeiten en overige 8,9%
    Totaal 100% *exclusief optiepositie
  7. elbwee 2 november 2012 10:53
    quote:

    JanK1 schreef op 1 november 2012 21:48:

    [...]

    Het tij moet een keer keren , maar ik begrijp de belangen van de verkopers niet. Ik denk velen selectief zijn in het lezen en de minpunten van het nieuws teveel aandacht geven terwijl Imtech nog veel meer sterke punten heeft.
    Ik denk dat Imtech door te veel beleggers ten onrechte wordt gezien als een eenvoudig installatiebedrijf of als een bedrijf dat met wazige duurzaamheid bezig is en nog steeds moet bewijzen dat dit geld oplevert. Beide omschrijvingen doen Imtech tekort.

    Over het koersverloop, even hardop nadenken. Imtech is de afgelopen jaren consequent bedrijven blijven kopen in de gefragmenteerde markt waarin ze opereren. Doordat de crisis langer duurt dan eerder gehoopt krijgt de koers nu alsnog een tik omdat de overnames niet goed genoeg uitpakken en omdat projecten van Imtech een relatieve lange doorlooptijd hebben merken ze wellicht nu meer van de crisis dan we hadden gehoopt. (http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/fondsen/lange-termijn-beleggingen-imtech/)
  8. Bir 2 november 2012 17:57
    Kijkend naar de prestaties van IMTECH vraag je je af waarom communicatie door analisten zo'n negatieve ondertoon heeft.
    Want zeg nou zelf.......in een markt die onder druk staat maakt het bedrijf nog steeds een winst van 5 tot 7 %. In die delen van de wereld of marktniches waar dat niet haalbaar is, wordt geherstructureerd of gereduceerd. Maar de doelen voor 2015 staan nog steeds (omzet 5 milj €), zelfs nu! Verder keert het bedrijf een aardig dividend uit en zet men in op duurzaamheid.

    Al met al goede vooruitzichten dus, maar toch duikt de koers bij de minste rimpeling omlaag. Of het nou de opvolging is van de CEO of een winstalarm (wat eigenlijk die naam niet verdiend), de shorters duwen de koers omlaag.

    En dus zitten we inmiddels alweer op een koers van 19 € en TA-wise in de buurt van een verwachte bodem. Want misschien kan er nog wel iets af, gegeven de prestaties die niet slecht zijn, is het opwaarts potentieel veel groter dan de ruimte omlaag. Ik verwacht danook binnenkort echt een stevige spurt omhoog naar een meer realistische koers, en dus heb ik vandaag flink bijgekocht.

    Uiteraard mijn persoonlijk beeld..........

    Goed weekend en grtn Bir.
  9. forum rang 10 voda 2 november 2012 18:17
    FONDSEN UITGELICHT: Air France-KLM en Imtech


    Door Bart Koster en Levien de Feijter

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--In de week waarin het sentiment rond het maandag te installeren nieuwe VVD/PvdA-kabinet in enkele dagen 180 graden omsloeg van groot enthousiasme vanwege de snelle, rimpelloze voorbereiding naar massale woede en verwarring over de aangekondigde invoering van een inkomensafhankelijke zorgpremie, verraste Air France-KLM investeerders met veel beter dan verwachte kwartaalcijfers. Imtech daarentegen joeg de beleggers schrik aan met de aankondiging van een herstructureringsplan met 900 ontslagen.


    IMTECH ONDERUIT NA AANKONDIGING HERSTRUCTURERINGEN


    Sinds 2010 gaat het al minder in de Benelux en Spanje voor technisch dienstverlener Royal Imtech nv (IM.AE) en deze week maakte de onderneming bekend deze problemen drastisch aan te pakken, omdat de situatie blijft verslechteren. Een dalende aandelenkoers was het gevolg.

    Het is niet zo dat het overal niet goed gaat met het bedrijf uit Gouda. Integendeel: Imtech handhaafde met de kwalitatieve trading update over het derde kwartaal deze week zijn winstdoelstellingen voor de lange termijn. De aangekondigde eenmalige herstructureringslast zorgt er wel voor dat de winst voor rente, belastingen en amortisatie (EBITA) dit jaar lager uitkomt, maar exclusief deze last rekent het management voor heel 2012 op een stijging ten opzichte van 2011.

    De eenmalige voorziening bedraagt ongeveer EUR50 miljoen en wordt genomen omdat Imtech 900 banen gaat schrappen en daarvoor een sociaal plan moet invoeren. Tweederde van de voorziening is gerelateerd aan de activiteiten in de Benelux en de rest wordt verdeeld over Spanje en de maritieme divisie.

    Imtech gaat bovendien de goodwill op de Spaanse activiteiten met EUR20 miljoen afwaarderen, in reactie op de economische verslechtering in het Zuid-Europese land. Tot slot is ook een beperkte reorganisatie nodig voor het maritieme onderdeel, vanwege een lage order-intake in de afgelopen jaren.

    Volgens analisten zijn de maatregelen begrijpelijk en is het goed dat ze genomen worden, al stellen sommigen dat Imtech misschien iets te lang heeft gewacht. Ze wijzen erop dat de Benelux al een paar jaar de zwakste schakel binnen het bedrijf is, met name vanwege de grote blootstelling aan de bouwmarkten. Deze markten hebben sinds de crisis harde klappen gekregen en het herstel lijkt nog ver weg. Imtech verwacht dat de gebouwenmarkt in Nederland, Belgie en Spanje in 2013 verder zal verslechteren.

    Sinds 2010 probeerde het management via herorientaties naar meer winstgevende activiteiten, efficiency-maatregelen en kostenbesparingen het tij te keren, maar het gewenste effect bleef uit.

    "Zelfs Imtech kan niet op tegen imploderende markten. Ze hebben geprobeerd Spanje en de Benelux op een zachte manier te repareren, maar dat werkte niet", zei analist Michael Roeg van KBC Securities. Hij vindt de nu genomen maatregelen een goede zaak, al vallen de kosten hem tegen.

    Edwin de Jong van SNS Securities deelde deze mening en voegde daaraan toe dat de onderliggende ontwikkelingen bij Imtech nog steeds sterk zijn. Het grootste deel van Imtech's activiteiten, zoals in Scandinavie, Duitsland en Turkije en de ICT-markten, lopen nog steeds prima.

    Maar beleggers leken er toch iets anders over te denken, gezien de koersreactie. Op weekbasis verloor het aandeel Imtech uiteindelijk 5,45% en sloot op EUR19,10.


    Door Bart Koster en Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com


  10. [verwijderd] 2 november 2012 19:14
    quote:

    Bir schreef op 2 november 2012 17:57:

    Uiteraard mijn persoonlijk beeld..........

    Goed weekend en grtn Bir.
    Mijn persoonlijk beeld komt overeen met dat van jou Bir. Ik heb al meer geschreven dat beurs genoteerde bedrijven die rode cijfers schrijven er qua koersontwikkeling dikwijls nog beter vanaf komen

    Er komt een moment dat de dalingen ophouden en dat zal naar ik verwacht (gevoel) niet veel lager meer zijn, anders gaat de titel van deze topic weer actueel worden en dat willen we toch niet

    ook een prettig weekend

    Jan
  11. [verwijderd] 5 november 2012 18:40
    quote:

    Sint-Zoete-CSMRally-2012 schreef op 2 november 2012 19:48:

    www.afm.nl/~/media/Files/registers/sh...

    Smerige AKO Capital!

    www.akocapital.com/38/Investors

    Ciao!
    Dag Sint-Zoete-CSMRally-2012,

    AFM heeft sinds kort een register short selling. Dit register bevat vanaf 1 november 2012 de meldingen van aanmerkelijke netto short posities in aandelen als vereist onder de Verordening betreffende short selling en bepaalde aspecten van kredietverzuimswaps.

    Voor Royal Imtech zie ik in het register op dit moment 3 meldingen ( 2,45%, 0,54% en 0,59% ). U kijkt m.i. bij het verkeerde fonds.

    Zie verder: www.afm.nl/nl/professionals/registers...

    MvG

    A.Q.W. de Wild
  12. [verwijderd] 5 november 2012 20:09
    tja ik weet niet wat ik met die shortselling informatie aan moet.Zijn die posities als groot te kwaliferen of als normaal, ik weet het niet. Jullie een mening?
1.535 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 77 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.453
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.942
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.476
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.091
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.534
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.359
AMG 965 125.845
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.161
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 315
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.662
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.700
ASML 1.762 77.051
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.667
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def)
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht