Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

KK DD 16-11 Zachte heelmeesters....

174 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Brievenbus 16 november 2012 17:37
    23KK stukjes KPN Ouwe, da's heel weinig bij zo'n daling, , bv vergeleken met SBM, waar de daling minder was en de omzet relatief 2x zo groot, en, in de veiling precies genoeg gegeven om onder de vermeende steun te sluiten, gossie, wat verrassend nou toch.....:-(
  2. [verwijderd] 16 november 2012 17:40
    quote:

    ONN schreef op 16 november 2012 17:26:

    Roy, je doet er zo makkelijk over. En dat met een weekend voor de deur. Ik vind het wel stoer :)
    ach, lekker spannend weekend, haha
  3. Brievenbus 16 november 2012 17:50
    quote:

    roy schreef op 16 november 2012 17:45:

    BB, philips kruipt dan wel weer naar de 19
    En daar is het herstel bij de Yanks..

    Mnou, voor die Flippen ben ik niet zo bang, maar, zoals ik me nu voel?

    Bij expi dec komt er bij mij een kapitaal uit die Flippen vrij, en, begin te overwegen om nix te rollen, maar, gewoon dat kapitaal op de zoveelste spaarrekening te zetten.
    Ben de beurs van A'dam beetje erg zat, en, zal niet de enige zijn.....

    Mag het overblijvende zooitje gezellig onder elkaar de AEX naar nul piepelen.....
  4. forum rang 10 voda 16 november 2012 18:17
    AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit lager


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is vrijdag met verlies gesloten, waarbij de macro-economische data uit de Verenigde Staten het sentiment onder druk zette en de AEX onder een cruciaal punt sloot.

    De AEX-index sloot vrijdag 1,5% lager op 319,84 punten, de Midkap verloor 1,4% op 505,73 punten en de Smallcap eindigde 1,0% lager op 372,12 punten.

    "We zijn vandaag verder weggezakt en onder de 323 punten gesloten, wat behoorlijk negatief is", aldus Peter Jurgens handelaar bij Keijser Capital. "Dit komt met name doordat de groei in de Verenigde Staten achterbleef. De industriele productie voldeed niet aan de verwachting. Aanvankelijk leek het erop dat Wall Street hoger zou gaan openen in reactie op de speculaties dat Obama met een oplossing zou komen voor de fiscal cliff. Daar draaide de beurs rond een uurtje of twee op. De macro-data hebben dit rond drie uur gelijk de das omgedaan. Dan zit je met een behoorlijk negatieve markt en bedrijven die afgestraft worden".

    Hoewel de beurzen in Italie en Spanje lager zijn gesloten. kwam daar het slechte nieuws niet vandaan, aldus Jurgens. "De dreiging begint wel uit het Midden-Oosten te komen. Inmiddels is een raket van Hamas Jeruzalem ingeslagen. We zullen zien wat er gaat gebeuren".

    Op bedrijfsvlak sprongen KPN en SBM Offshore het meest in het oog. "KPN komt bijna onder de EUR4,00 uit, dat zien we niet vaak. De schulden lopen niet zozeer op maar de opbrengsten blijven achter, waardoor de ratio's onder druk komen te staan. Het dividend is al verlaagd en kan verder verlaagd worden. De speculaties gaan dat er een jaar overgeslagen zal worden en er helemaal geen dividend uitgekeerd zal worden", vervolgt Jurgens. Het fonds sloot vrijdag 7,1% lager.

    "De tegenvallende cijfers van SBM werden donderdag naar buiten gebracht. Meestal wordt dit de eerste dag afgestraft en trekt de koers daarna weer wat bij, maar SBM werd vrijdag verder afgestraft". Het concern stond 6,5% af.

    Op de macro-economische agenda voor maandag staan een tweetal publicaties vanuit de Verenigde Staten. Om 16.00 uur komt de huizenindex over november naar buiten, gevolgd door de bestaande huizenverkopen over oktober om 16.00 uur.

    Leden van de beleidscommissie van de centrale bank van Japan komen maandag bijeen voor het rentebesluit.

    Staatsobligaties sloten verdeeld. De euro noteert omstreeks 18.00 uur op $1,2714, tegen $1,2751 vrijdag om 08.20 uur.


    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@dowjones.com


  5. forum rang 10 voda 16 november 2012 18:22
    WEEKSLOT: AEX eindigt met 3,6% verlies op weekbasis


    Door Andre Sterk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Week 46 stond in het teken van Griekenland, de laatste reeks bedrijfsresultaten, de fiscal cliff, de economische krimp en de Gazastrook.

    Maandag was Griekenland onderwerp van gesprek in Brussel waar de ministers van financien van de eurolanden bij elkaar kwamen om de stand van zaken in en omtrent het land door te nemen. De Grieken waren vrijdag al akkoord gegaan met de bezuinigingen met een omvang van EUR13,5 miljard en afgelopen weekend werd ook de begroting voor 2013 door het parlement goedgekeurd.

    De volgende stap betrof nu de steuntranche, ofwel het antwoord op de vraag of met name de Duitsers de Griekse bereidheid wel krachtig genoeg vonden voor een fiat geld over te maken naar Athene, dat binnen afzienbare tijd weer leningen moet aflossen. Zonder Europees geld kan dat niet. Die toestemming kwam maandag niet.

    De aandelenmarkten gedroegen zich zeer rustig. De animo om te kopen dan wel te verkopen ontbrak op alle fronten. In de VS was het maandag Veterans Day, waarmee alleen de aandelenmarkten open waren, maar ook in New York was er bitter weinig activiteit te bespeuren.

    De AEX sloot maandag binnen een bandbreedte van net iets meer dan 2 punten, 0,1% hoger op 332,33 punten.

    Dinsdag opende de AEX licht lager. In de diverse commentaren in de binnen- en buitenlandse pers werd toch weer de grote zorg uitgesproken over de houdbaarheid van de Grieken binnen de muntunie, maar ook Portugal trad naar voren, omdat de economische krimp volgens de centrale bank aldaar in 2013 groter werd geraamd dan eerder gedacht.

    Positief was de toenadering die leek te zijn ontstaan onder verschillende vertegenwoordigers van het democratische en republikeinse kamp in de VS inzake de ombuigingen. Dat zorgde voor een zekere ontspanning, zeker toen Home Depot zijn winstverwachting voor heel 2012 naar boven bijstelde, een signaal dat het in de Amerikaanse bouw-, huizen en woningmarkt de goede kant uit gaat.

    Deze combinatie zorgde voor een plus op Wall Street, die in Amsterdam werd meegenomen. Veel stelde de winst van de AEX nu ook weer niet voor, maar 0,5% als slotwinst was niet het dagrendement waar het eerder op de dag naar uitzag. Het slot bedroeg 334,04 punten.

    Wall Street hield geen stand en leverde in de loop van woensdagavond in. Nabeurs kwam het bericht dat Cisco een duidelijk beter dan verwachte winst per aandeel had geboekt over het derde kwartaal.

    De AEX liet zich aan die tijding weinig gelegen liggen en verwerkte het verlies van Wall Street, om daarna zijwaarts te koersen. Japan kwam kort na opening in het nieuws nadat een hoge ambtenaar stelde dat de regering zijn groeiraming voor de vierde maand op rij neerwaarts zou gaan bijstellen.

    De industriele productie uit de eurozone daalde op maandbasis harder dan gedacht. De Griekse economie kromp in het derde kwartaal met 7,2%, een versnelling ten opzichte van de daling met 6,3% in het tweede kwartaal. De Bank of England verlaagde de groeiraming woensdag al. In Portugal daalde de economie in het derde kwartaal eveneens.

    Om 14.30 uur kwamen er tegenvallende detailhandelsverkopen over oktober uit de VS de markt in en dat zorgde direct weer voor een dip in een grafiek die zich binnen de smalle bandbreedte niettemin grillig gedroeg.

    De discussie over Griekenland leek steeds meer een machtsspel te worden. Een beslissing over de steuntranche zou volgens de Duitse regering uiterlijk eind november vallen. Het is nog wachten op het trojkarapport. Volgens de planning komen de ministers van financien van de eurozone aanstaande dinsdag weer bij elkaar, maar ook dan word nog geen besluit verwacht.

    Europees commissaris Olli Rehn verklaarde woensdag na 16.15 uur dat Spanje effectieve maatregelen heeft genomen om fiscaal het land weer onder controle te krijgen. Nog meer bezuinigingen waren nu niet nodig volgens Rehn. Niettemin bleef hij risico's zien bij de haalbaarheid van de doelstelling het begrotingstekort terug te dringen naar onder de 3%. Rehn herhaalde dat het verder aan Spanje is om bij Europa aan te kloppen voor steun.

    Veel steun bood dit allemaal niet. De AEX zakte op basis van al die zwakke data woensdag op het slot 1% naar 330,67.

    Donderdag kwam een aantal andere eurostaten en de eurozone zelf met groeicijfers over het derde kwartaal. Duitsland liet een groei van 0,2% zien, gelijk aan de verwachting. Op jaarbasis was de groei iets beter dan verwacht. Italie viel mee, Frankrijk groeide onverwacht, Spanje liet een krimp zien en Nederland spande de kroon met een krimp van 1,1% op kwartaalbasis. De eurozone in zijn totaliteit kromp 0,1% op kwartaalbasis en dat was conform verwachting.

    In het Midden-Oosten had de situatie in de Gaza-strook aanleiding gegeven voor de Arabische Liga een bijeenkomst te beleggen. Israel reageerde namelijk op beschietingen vanuit de Gazastrook met een raketaanval op een leider van Hamas die daarbij het leven liet. En zo had de financiele wereld er een thema bij.

    In de VS kwam een ongekende stijging van het aantal wekelijkse steunaanvragen naar buiten: 78.000 naar dik boven de cruciale 400.000: 439.000. En dat terwijl rekening was gehouden met een stijging naar 'slechts' 375.000. De grote boosdoener was Sandy, zo luidde het commentaar.

    Met die zwakke data en die Gazabeschietingen was het verhaal van donderdag wel verteld, of het moeten de teleurstellende resultaten van de SBM Offshore zijn geweest. De AEX sloot de handelsdag af met een verlies van 1,8% op een slotnotering van 324,76 punten.

    De graadmeter bleef daarmee nog steeds binnen de bandbreedte van 320 tot 340 punten.

    Vrijdag verhevigde de strijd tussen Hamas en Israel. De premier van Egypte daalde neer in Gaza in een poging tot verzoening, maar vooralsnog bracht Kandil geen rust in het gebied. Tegelijkertijd nam de risicobereidheid onder beleggers zo hard af dat posities nog verder werden verkleind. De daling richting 320 punten stokte, mogelijk ook vanwege de optie-expiratie.

    Om 15.15 uur drong de industriele productie van de VS over oktober zich naar voren. Daaruit bleek dat Amerika 0,4% minder heeft geproduceerd ten opzichte van september. Dit viel tegen, want er was een toename verwacht.

    Wall Street opende vlak, maar koos daarna vrij snel de weg omlaag. De AEX daalde mee.

    De AEX sloot vrijdag af met een verlies van 1,5% op 319,84 punten. Op weekbasis bedroeg het verlies 3,64%.

    De sterkste stijgers in de AEX en de Midkap van de afgelopen week, (slotstand vandaag vergeleken met vrijdag een week geleden):


    - ASM International + 4,38%
    - Boskalis + 2,56%
    - Eurocommercial + 1,09%
    - Arcadis + 0,80%
    - Nutreco + 0,51%


    De sterkste dalers in de AEX en de Midkap van de afgelopen week, (slotstand vandaag vergeleken met vrijdag een week geleden):


    - SBM Offshore -18,77%
    - KPN -13,35%
    - Aperam - 9,69%
    - BinckBank - 8,07%
    - Heijmans - 8,06%


    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@dowjones.com; +31-20-571 5201
  6. [verwijderd] 16 november 2012 18:41
    quote:

    Brievenbus schreef op 16 november 2012 17:50:

    [...]

    En daar is het herstel bij de Yanks..

    Mnou, voor die Flippen ben ik niet zo bang, maar, zoals ik me nu voel?

    Bij expi dec komt er bij mij een kapitaal uit die Flippen vrij, en, begin te overwegen om nix te rollen, maar, gewoon dat kapitaal op de zoveelste spaarrekening te zetten.
    Ben de beurs van A'dam beetje erg zat, en, zal niet de enige zijn.....

    Mag het overblijvende zooitje gezellig onder elkaar de AEX naar nul piepelen.....

    Kom op BB, als jij nu ook al uit de aandelen gaat, wie moet er dan tegenwicht bieden aan de shorters?
    Gewoon doorblijven doen!

    groet, roy
  7. Brievenbus 16 november 2012 19:12
    quote:

    roy schreef op 16 november 2012 18:41:

    [...]

    Kom op BB, als jij nu ook al uit de aandelen gaat, wie moet er dan tegenwicht bieden aan de shorters?
    Gewoon doorblijven doen!

    groet, roy
    Hmmm, Roy, ik zie dat heel simpel:

    Als ik op straat loop, en ik zie dat rotjongens, laten we ze als Noord-Afrikaans omschrijven, of, als Yanks, whatever, oude vrouwtjes overvallen, dan heb ik grofweg 3 opties.

    1: ik sla ze op hun bek en geeft de tasjes terug aan de oude vrouwtjes.

    2: ik ga fluitend een blokje om.

    3: ik zie m'n kans schoon en probeer ook een tasje te bemachtigen.

    Nou ja, we weten voor welke optie de meesten in de DD gaan! :-)
    Waarbij ze wel even vergeten dat ze daarmee helpen een toestand te scheppen waarin ze later zelf beroofd worden, maar, dat terzijde.

    Tot nu toe had ik toch telkens nog de neiging om dat geteisem op z'n bek te slaan, zoals het eigenlijk hoort, maar, daar wordt je uiteindelijk toch wat sleets van, zeker wanneer je anderen er ondertussen alsnog met die tasjes van door ziet gaan.

    Dus, denk dat ik voortaan ook maar 's fluitend een blokje om ga, kan dat geteisem straks met elkaar vechten als de oude vrouwtjes op zijn.

    Overigens kan je in deze onzin natuurlijk ook naadloos de straat en de rotjongens vervangen door je land, oorlog, bezetters en weet ik veel....:-)

    Yanks gaan wel weer lekker.

    Oh ja, voor iedereen over me heen valt, ja, ik weet het, shorten mag, nog, binnen zekere grenzen, en, oude vrouwtjes overvallen mag niet.

174 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.854
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.466
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.057
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.820
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.467
AFC Ajax 537 7.029
Affimed NV 2 5.866
ageas 5.843 109.790
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.039
Air France - KLM 1.024 34.408
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.561
Allfunds Group 3 1.242
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 343
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.610
AMG 965 126.851
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.220
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.630
Arcelor Mittal 2.025 318.822
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.208
Aroundtown SA 1 190
Arrowhead Research 5 9.331
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.799
ASML 1.762 78.040
ASR Nederland 18 4.183
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 347
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.829
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 04 juni

    1. Werkloosheid mei (Dld)
    2. Vacatures april (VS)
    3. Fabrieksorders april (VS)
  2. 05 juni

    1. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex diensten Caixin mei (Chi)
    3. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Dld)
    4. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (EU)
    5. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (VK)
    6. Producentenprijzen april (eurozone)
    7. Campbell Soup Q3-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht