Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Fugro NL00150003E1

Laatste koers (eur)

22,860
  • Verschill

    -0,740 -3,14%
  • Volume

    268.339 Gem. (3M) 372,8K
  • Bied

    22,800  
  • Laat

    23,480  
+ Toevoegen aan watchlist

Nieuws topic Fugro

597 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 30 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pim f 4 september 2012 22:21
    Fugro breidt activiteiten Golf van Guinee uit
    Dinsdag 4 september 2012 18:24 AMSTERDAM (Dow Jones)--Fugro nv (FUR.AE) meldt dinsdag nabeurs de Ocean Bottom Node Survey-activiteiten in de Golf Guinee verder uit te breiden.
    Fugro geeft aan dat de opdracht die het bedrijf heeft gesloten met een niet nader genoemde grote olie- en gasmaatschappij een uitbreiding behelst van een eerder bekendgemaakt contract.
    De opdracht levert het bedrijfsonderdeel ongeveer 20 maanden aan werk op, geeft Fugro aan, zonder in te gaan op financiele details.
  2. forum rang 10 voda 7 september 2012 17:54
    Fugro ontvangt contracten in Mexico twv EUR50 mln


    (MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 7 september 2012 18:15

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Fugro nv (FUR.AE) heeft in Mexico een offshore opdracht ontvangen van PEMEX, de nationale oliemaatschappij van het land, meldt het concern vrijdagmiddag.

    Samen met Constructora Subacuatica Diavaz, S.A. de C.V., waarmee Fugro al een tijd samenwerkt, zal er op diverse locaties geofysisch en geotechnisch onderzoek uitgevoerd worden.

    Het project start eind september en loopt tot augustus 2013 en de contracten hebben een totale waarde van EUR50 miljoen. Het aandeel Fugro sloot vrijdag 0,7% hoger EUR49,85.


    - Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; marleen.groen@dowjones.com


  4. forum rang 10 voda 13 september 2012 16:04
    Fugro wil vaart maken met afstoten seismische tak - SNS


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het nieuws dat Fugro (FUR.AE) zijn aandeel van 14% in het Noorse Electromagnetic Geoservices, of EMGS, heeft verkocht, is volgens SNS Securities de eerste stap van de dienstverlener aan de olie- en gassector om zijn seismische activiteiten af te stoten, de bodem-node-tak wellicht uitgezonderd. SNS beschouwt de timing en het feit dat de aandelen tegen een korting van 6,5% zijn verkocht als een teken dat Fugro vaart wil maken met het afstoten van de activiteiten. SNS handhaaft het advies op buy met een koersdoel van EUR65,40. Omstreeks 11.00 uur noteert het aandeel 0,2% lager op EUR51,53, terwijl de AEX met 0,4% daalt. (MMG)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  5. forum rang 10 voda 24 september 2012 17:47
    UPDATE: Fugro verkoopt deel Geoscience divisie aan CGGVeritas


    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Fugro verkoopt deel Geoscience divisie voor EUR1,2 mrd aan CGGVeritas', om extra informatie, toelichting Fugro-CEO Arnold Steenbakker, analistencommentaar en recente koersontwikkelingen toe te voegen.)


    Door Patrick Buis

    VAN DOW JONES NEWSWIRES


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Fugro nv (FUR.AE) verkoopt de meerderheid van zijn Geoscience divisie aan CGGVeritas (CGV) voor EUR1,2 miljard, met uitzondering van de multi client bibliotheek en de Ocean Bottom Nodes activiteiten, meldt de Nederlandse dienstverlener aan de olie- en gasindustrie maandagochtend.

    Daarnaast meldt het concern als onderdeel van de transactie samen met CGGVeritas drie strategische samenwerkingsovereenkomsten aan te gaan, waaronder het opzetten van een Seabed Geophysics' joint venture, waarin Fugro een meerderheidsbelang van 60% krijgt. Het concern betaalt CGGVeritas voor dit meerderheidsbelang EUR225 miljoen.

    De joint venture (jv) zal naar verwachting in zijn eerste operationele jaar een omzet realiseren van circa EUR400 miljoen. Wanneer de jv exact operationeel zal zijn hangt volgens Fugro Chief executive officer Arnold Steenbakker af van tal van factoren en is vooralsnog niet duidelijk.

    De twee overige samenwerkingovereenkomsten betreffen een niet-exclusieve verkoopovereenkomst voor verkoop van de gegevens van Fugro's bestaande multi client bibliotheek en een wereldwijde strategische technologische en commerciele samenwerking.

    Fugro meldt het recht te behouden tot een totale of gedeelde verkoop van zijn multi client bibliotheek. Steenbakker geeft echter aan daarover momenteel geen concrete gesprekken te voeren. Hoewel Fugro eigenaar van de bibliotheek blijft, met een boekwaarde van EUR427 miljoen, zullen de gegevens middels de strategische samenwerking mede door CGGVeritas verkocht worden. Zonder in detail te treden meldt Steenbakker, vanwege het grotere gezamenlijke wereldwijde verkoopteam, een positief effect te voorzien op de omzet uit de verkoop van de gegevens van de bibliotheek.

    Middels de wereldwijde strategische samenwerking tussen Fugro en CGGVeritas streven de twee concerns ernaar elkaars 'preferred supplier' te worden. Ook hierbij voorziet de bestuurder groeimogelijkheden voor de omzet van beide bedrijven.

    Tot slot stelt de bestuurder dat de opbrengst van de desinvestering Fugro met een veel sterkere balans in de gelegenheid stelt zich te focussen op groeimogelijkheden in zijn marktleidende en minder volatiele geotechnische en survey kernactiviteiten. Overnames horen daarbij tot de mogelijkheid, stelt de bestuurder, eraan toevoegend daarover verder niet in detail te kunnen treden. "We kijken altijd rond naar mogelijke overnamekandidaten en voeren eigenlijk altijd op enigerlei wijze gesprekken daartoe", aldus Steenbakker.

    De transactie is volledig in contanten en zal naar verwachting eind 2012 afgerond worden.

    Analist Quirijn Mulder van ING meldt verrast te zijn, aangezien hij CGGVeritas niet als de belangrijkste kandidaat zag voor overname van de divisie. De tweede verrassing is volgens de analist, die een buy-advies en koersdoel van EUR57,50 hanteert, de oprichting van de Seabed Geophysics jv. Mulder spreekt van een beter dan verwachte deal voor de Nederlandse dienstverlener aan de olie- en gassector.

    Ook KBC-analist Michael Roeg, die een hold-advies en koersdoel van EUR59,00 hanteert, spreekt van een goede prijs en meldt tevens te voorzien dat het concern de opbrengst van de verkoop zal herinvesteren en niet zal gebruiken voor een speciaal dividend of een opkoopprogramma van eigen aandelen.

    Omstreeks 13.05 uur noteert het aandeel 3,1% hoger op EUR54,00, waarbij de AEX 0,9% lager noteert.


    Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; patrick.buis@dowjones.com


  6. forum rang 10 voda 24 september 2012 18:06
    Fugro deal met CGG Veritas verrassend - SNS


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Fugro (FUR.AE) heeft maandag bekendgemaakt een deel van zijn geoscience-divisie te verkopen aan CGG Veritas voor EUR1,2 miljard. Analist Quirijn Mulder van ING zegt verrast te zijn, omdat CGG Veritas niet als de belangrijkste kandidaat werd gezien voor overname van de divisie. De tweede verrassing is volgens de analist dat Fugro grootaandeelhouder wordt in de met CGG Veritas op te richten joint venture Seabed Geophysics. De analist spreekt van een beter dan verwachte deal voor de Nederlandse dienstverlener aan de olie- en gassector, maar kijkt uit naar meer details van beide bedrijven over de overeenkomst. Mulder hanteert een buy-advies en koersdoel van EUR57,50. Omstreeks 9.30 uur noteert het aandeel 6,9% hoger op EUR56,01, terwijl de AEX met 0,3% daalt. (PBU)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
  7. [verwijderd] 27 september 2012 15:36
    Interessant is de vraag wat de verkoop van geoscience de aandeelhouders oplevert? Het lijkt een enorm goede deal met veel boekwinst. Eerder gaf SNS een inschatting van 600 mln en KBC van 1 mld; beide gingen bij hun schatting ook ervan uit dat de data bibliotheek zou worden meeverkocht (400 mln). Het werd dus uiteindelijk 1,2 mld en ook nogeens exclusief de data bibliotheek.

    Eerdere berichten:
    "SNS komt tot een prijskaartje van circa 600 miljoen euro voor de seismisch onderzoektak, zonder Information Services en Geophysical Services."

    "KBC Securities komt tot een prijs van 1 miljard euro, waarbij de vloot van Fugro 600 miljoen euro moet opleveren en de 'databibliotheek' ongeveer 400 miljoen euro."

  8. mm20 15 oktober 2012 14:23
    Wanneer verwachten we weer eens wat serieuze bewegingen bij Fugro?
    Is wel erg lammetjes de laatste tijd.
  9. forum rang 10 voda 5 november 2012 16:10
    Sterke resultaten concurrenten Fugro goed voorteken - SNS


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De resultaten van concurrenten van Fugro (FUR.AE) wijzen op een sterke vraag naar diensten in de olie- en gasindustrie. Fugro is volgens analist Martijn den Drijver van SNS Securities goed gepositioneerd om van deze trend te profiteren, met name in het geval het concern de opbrengsten van de verkoop van een deel van de Geoscience divisie voor EUR1,2 miljard aan CGGVeritas gebruikt voor overnames, waarmee het zijn positie versterkt. De analist hanteert een buy-advies en koersdoel van EUR67,50. Omstreeks 9.35 uur noteert het aandeel 1,0% lager op EUR52,88, terwijl de AEX met 0,4% daalt. (PBU)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
  10. forum rang 10 voda 15 november 2012 16:20
    PREVIEW: Fugro herhaalt outlook '12 in trading update


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Fugro (FUR.AE) zal vrijdag nabeurs met een kwalitatieve update naar buiten komen, waarbij de bodemonderzoeker naar verwachting de outlook voor het gehele jaar zal herhalen. Het concern gaf reeds eerder aan voor het gehele boekjaar een omzet van EUR2,9 miljard en een nettowinst van minimaal EUR310 miljoen te voorzien. Beleggers kijken onder ander uit naar nieuws omtrent de geplande desinvestering van zijn Geoscience/Seismische divisie. Eind september maakte het concern reeds bekend de meerderheid van zijn Geoscience divisie te verkopen aan CGGVeritas (CGV) voor EUR1,2 miljard. Omstreeks 14.55 uur noteert het aandeel 1,9% lager op EUR50,48, terwijl de AEX met -1,7% daalt. (PBU)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  11. forum rang 10 voda 16 november 2012 18:44
    Fugro kondigt vertrek bestuursvoorzitter Steenbakker aan


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Fugro nv (FUR.AE) meldt vrijdag nabeurs dat de Raad van Commissarissen en bestuursvoorzitter Arnold Steenbakker tot de conclusie zijn gekomen dat laatstgenoemde zijn taken zal neerleggen en het bedrijf zal verlaten.

    Als reden worden "verschillen in visie over het te voeren beleid" genoemd.

    Steenbakker zal opgevolgd worden door Paul van Riel, tot op heden vice-voorzitter van de Raad van Bestuur (RvB).

    Over het moment waarop de wisseling van de wacht in werking treedt, wil Fugro geen details vrijgeven.

    Daarnaast maakt Fugro bekend dat Stephen Thomson en Mark Heine de per mei 2013 met pensioen gaande Jakob Ruegg gaan vervangen. Thomson zal leiding gaan geven aan de divisie Subsea Services, waar Heine het bedrijfsonderdeel Survey onder zijn hoede zal krijgen. Tijdens de voor mei 2013 geplande algemene vergadering van aandeelhouders wordt de benoeming van Thomson als lid van de RvB voorgelegd.


    - Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com
  12. [verwijderd] 16 november 2012 19:16
    quote:

    voda schreef op 16 november 2012 18:44:

    Fugro kondigt vertrek bestuursvoorzitter Steenbakker aan


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Fugro nv (FUR.AE) meldt vrijdag nabeurs dat de Raad van Commissarissen en bestuursvoorzitter Arnold Steenbakker tot de conclusie zijn gekomen dat laatstgenoemde zijn taken zal neerleggen en het bedrijf zal verlaten.

    Als reden worden "verschillen in visie over het te voeren beleid" genoemd.

    Steenbakker zal opgevolgd worden door Paul van Riel, tot op heden vice-voorzitter van de Raad van Bestuur (RvB).

    Over het moment waarop de wisseling van de wacht in werking treedt, wil Fugro geen details vrijgeven.

    Daarnaast maakt Fugro bekend dat Stephen Thomson en Mark Heine de per mei 2013 met pensioen gaande Jakob Ruegg gaan vervangen. Thomson zal leiding gaan geven aan de divisie Subsea Services, waar Heine het bedrijfsonderdeel Survey onder zijn hoede zal krijgen. Tijdens de voor mei 2013 geplande algemene vergadering van aandeelhouders wordt de benoeming van Thomson als lid van de RvB voorgelegd.


    - Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com

    Deze analist was zo positief over Fugro.
    www.youtube.com/watch?v=QgHJxEatPeo

    Hij houdt een vlotte pleidooi voor het aandeel. Met Fugro gaat het goed en is goed gepositioneerd. Opvallens is vandaag het volume, 2x hoger dan gemiddeld.
  13. [verwijderd] 17 november 2012 13:55
    Fugro: en nu doorpakken…
     
    Beste beleggersvrienden,
     
    Graag deel ik mijn gedachten rondom de ontwikkelingen bij Fugro. Al jarenlang heb ik fonds dominant in mijn portefeuille en volg ik het nieuws op de voet. De afgelopen 10 jaar was Fugro een zeer geliefd aandeel onder beleggers en terecht. Echter, de laatste jaren zit er een aantal zaken niet goed. Zo daalt de rentabiliteit op eigen vermogen, staan winstmarges onder druk, is schuldpositie sterk toegenomen en groeit bedrijf in te laag tempo. De omzet neemt weliswaar toe, maar dit komt meer door eerdere overnames en positieve valuta-effecten en niet zozeer door autonome groei. Dit, terwijl de markten voor olieservice bedrijven wel jaarlijks met circa 10% groeien. Fugro is terrein aan het verliezen…
     
    Toen het bedrijf gisteren met een Q3 update kwam, was ik zeer teleurgesteld. Men haalt voor het eerst sinds jaren hun eigen (meestal voorzichtige) winstprognose niet en de CEO stapt na een aantal maanden al op binnen een managementteam dat zich doorgaans niet zo snel gek laten maken (allemaal ingenieurs….). Ik stelde mezelf 2 vragen: wat is het meningsverschil dat ertoe leidt dat een CEO na een paar maanden al opstapt? En vraag 2: is de maat voor mij als belegger nu vol?
     
    Om met de eerste vraag te beginnen. Als buitenstaander is dit moeilijk te beoordelen, maar ik durf wel een kratje bier te zetten op waar dit over zou kunnen gaan. De recente verkoop van 1 van de divisies heeft 1,2 mld opgeleverd en dan komt de vraag: hoe dit kapitaal te alloceren?
    Fugro heeft eerder aangegeven dat het bedrag zowel voor overnames wordt gebruikt als voor aflossing van schuld. De hamvraag van kapitaalallocatie is; in welke verhouding? Ik kan me zomaar voorstellen dat een (nieuwe!) CEO wat ambitieuzer is dan een Raad van Commissarissen (toezicht houden…). Het risico is groot dat een bedrijf dat ineens over een grote som geld beschikt, te makkelijk, te snel en te dure overnames doet. Ik kom tot de conclusie dat het nu al opstappen van de CEO beleggers eigenlijk heel goed behoedt voor verdere ellende; het geld is immers nog niet uitgegeven…en de meer voorzichtige RvC voorzitter stapt naar voren als CEO.
     
    Vraag 2: is de maat nu vol? Ik ben een valuebelegger met een lange termijn horizon. Valuebeleggers kijken vooral naar het verschil tussen ‘prijs’ en ‘waarde’.  Maar wat is bedrijf nu waard? Mijn koersdoel was 64 euro (gebaseerd op K/W 16 en WPA 4 eur; ook diverse valuemethoden ondersteunden dit beeld). Met de update van Q3 zal WPA naar 3,50-3,60 euro gaan en daalt koersdoel naar circa 56 euro. Geen reden tot paniek dus. Echter, volgend jaar ziet het plaatje er anders uit. Door de verkoop van 1 van de divisies neemt de omzet en winst met 1/3 deel af. De K/W verhouding zal dus scheef gaan trekken, maar de verhouding koers/boekwaarde zal aantrekkelijker worden, door toename boekwaarde/afname schuld. Andere overwegingen; de winst valt in 2012 in totaal 30 mln lager uit; maar er komt 1,2 mld binnen aan cash??!?! (met een mega boekwinst!) Waar hebben we het over?? De 30 mln lagere winst komt door eenmalige afschrijvingen (welk bedrijf doe dit niet in deze tijd…) en door terughoudende klanten bij divisie die is verkocht. Lijkt me ook logisch….beide zaken zijn begin volgend jaar achter de rug!! Was het niet Buffett die zei dat beste moment om te kopen is als de koers overdreven reageert op eenmalige gebeurtenissen (laten we wel wezen: Fugro is geen probleem als SBM….). Echter, ik kom tot de conclusie dat de ‘waarde’ van Fugro lastig is in te schatten en dat maakt me als valuebelegger wel klein beetje nerveus.
     
    Dan naar maandagmorgen; Ik ben eigenlijk wel blij dat er een weekend zit tussen de nabeurs update en opening van de beurs; mijn gedachten een beetje op een rij kunnen zetten. Ik verwacht een flinke koersdaling maandagochtend en als macro-omgeving slechter wordt kan de komende maanden de koers wel weer onder de 40 euro zaken. Maar als dat gebeurt, heb ik maar 1 advies: KOPEN!! En laat Fugro net zo slim investeren als Vopak in verleden heeft gedaan; die zijn pas mega gaan groeien na verkoop van divisie en focus op core-business.
  14. forum rang 5 Fox WIld 17 november 2012 14:30
    Prima stuk, Lennart! Zo denk ik er ook over. Vond de winstwaarschuwing wel vervelend maar niet dramatisch. Alleen het snelle vertrek van de CEO is vreemd. Ik hoop dat jouw verklaring daarvan de reden is, dan zou het inderdaad op lange termijn helemaal niet slecht uit te hoeven pakken.
    Ik verwacht maandag ook een koersdaling tot zeker 45 euro maar zie dat ook als een mooi (her)instapmoment.
  15. Marcus1970 17 november 2012 17:14
    Ik was in het bezit van een aantal geschreven put opties met een uitoefenprijs van 48 euro , die gisteren afliepen.
    Vandaag keek ik in mijn LYNX handelsscherm en ik heb de aandelen gelukkig nog niet gekregen voor deze 48 euro, terwijl ik AKZO al wel heb gekregen voor 40 euro. De kans dat Fugro maandagmorgen ruim onder de 48 euro zal openen, lijkt me wel vrij groot na de winstwaarschuwing van gisterenavond.
    Ik vraag me nu af of ik de aandelen nu alsnog geleverd kan krijgen voor dat maandagmorgen de beurs opengaat voor die 48 euro of kan de koper van de optie nu zijn opties niet meer uitoefenen ?
597 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 30 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht