Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

PostNL Koninklijke NL0009739416

Laatste koers (eur)

1,194
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    7.621.396 Gem. (3M) 2,2M
  • Bied

    1,193  
  • Laat

    1,194  
+ Toevoegen aan watchlist

Weekdraadje 02 dec. t/m 09 dec.

238 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 december 2012 12:38
    quote:

    ik ben Diede/Kennie schreef op 6 december 2012 12:24:

    [...]
    Nee, Almunia spreekt voortdurend op bijeenkomsten.
    dan weer in Italie, dan weer in Frankrijk.
    En daar update hij zogenaamd de situatie rond overnames, maar feitelijk zegt hij niks, en voedt hij slechts speculatie.
    Oeps, reactie per ongeluk gewist,zie ik...
    Wanneer Almunia in feite niks zegt kan hij ook weinig speculatie voeden.....
    Maar zijn reactie van vanochtend, hoogst waarschijnlijk op de geruchten van 2 "insiders" volgens wie UPS bereid zou zijn tot concessies in 13 landen, was volkomen gepast. Het zijn vooral die "insiders" die de speculatie voeden. Ook zijn vorige opmerkingen, dat de overname best nog wel eens een lastige klus zou kunnen blijken te zijn, waren m.i. correct en voor de goede verstaander uitstekend interpreteerbaar: behoorlijk veel concessies voor UPS.
  2. [verwijderd] 6 december 2012 12:45
    quote:

    ik ben Diede/Kennie schreef op 6 december 2012 12:23:

    [...]
    nee natuurlijk speculeer ik daar niet op.

    Ik had een long-positie in de speeder 2,43, omdat ik mijn risico`s moest indekken, en het al 10 maanden niet onder de 2,55 was geweest.
    Het leek me dus dat er zonder nieuws niet onder deze koersen gegaan zou worden.
    Helaas is dat wel gebeurd, terwijl er feitelijk nog 0,0 nieuws is.
    Inclusief de winst op de top (toen Post rond de 5 euro stond) kost het me zo`n 400k euro, dus zou lullig zijn als het nu alsnog doorgaat...

    ...?

    Zeg je nu dat je je hebt willen indekken tegen het afketsen van de deal met een positie die je nu al voor een deel kwijt bent geraakt???

    (Sorry Diede, ik weet niet precies hoe speeders werken - maar in je vorige post wekte je de indruk dat je er belang bij zou hebben dat de deal zou afketsen; begrijp ik het nu goed dat dat slechts een doekje voor het bloeden betreft voor wanneer de deal zou afketsen? Wellicht dat je woordkeuze in je vorige post wat ongelukkig was door alle stress?)
  3. sjeetje 6 december 2012 13:22
    Ik denk dat zijn Speeder in uitgestopt op de stop-loss van 2,43 waardoor hij niet profiteert van de stijging van de afgelopen week.
  4. [verwijderd] 6 december 2012 13:28
    volgens mij lees jij gewoon verkeerd.

    Ik heb mij meerdere malen ingedekt tegen afketsen van de deal.
    eerst direct na het bod.
    Ik verkocht destijds al mijn aandelen, en kocht er speeders 4,50 voor terug.
    Zou overname niet doorgaan, dan werd mijn winst afgeschermd tot 4,50 ook als de koers op 3,30 (de koers van voor het bod) zou openen.
    Daarna deed ik dat op 4,00/3,20/2,70/2,43.

    Immers toen koers op 3 euro stond en de overname dreigde af te ketsen, dan had ik geen zin om 200k te moeten aftikken omdat de koers op 2 euro zou openen.

    Het bizarre is nu dat al deze koersen bereikt zijn en er nog geen enkel feitelijk nieuws geweest is. De situatie is nog precies zoals voorheen, steeds maar wachten op het definitieve nieuws over de overname.
    Niet normaal dat de koers zonder feitelijk nieuws van 5,10 naar 2,31 is gedaald.

    Gezien de bizarheid van het koersverloop heb ik geen zin om nu zonder nieuws er weer 50k euro in te pompen (zeker niet nu de koers op geen nieuws alweer 15% hoger staat) en te bidden dat het alsnog doorgaat.
    Als het nieuws er is, zal ik zeker weer kopen, maar dat kan helaas niet meer in de hoeveelheden als dat ik eerder bezitte.

    Maar je begrijpt dat het voor mijn gemoedsrust beter is dat de overname afketst. Dan heb ik het uiteindelijk gewoon verkeerd gezien en kan ik de boel (mentaal) afsluiten.
    Gaat de deal wel door, dan had ik het gewoon al die tijd bij het rechte eind, en ben ik dus gigantisch genaaid door de extremiteiten van de beurs.

    "The market can be long irrational, then you can be solvent."

    (als bewijs, zie mijn porto bij alex, waar ik grootste deel van de positie aanhield. Gelukkig ziet mijn interactivebrokers rekening er iets beter uit. ;) )
  5. [verwijderd] 6 december 2012 13:44
    quote:

    sjeetje schreef op 6 december 2012 13:22:

    Ik denk dat zijn Speeder in uitgestopt op de stop-loss van 2,43 waardoor hij niet profiteert van de stijging van de afgelopen week.
    inderdaad sjeetje.

    Maar dan niet zozeer van het huidige herstel.
    Die positie was een lange termijn positie.
    Toen we op 3,10 stonden op 1 november was ik niet 'blij' omdat daar een mooie winst stond tov een maand eerder. En toen het 2,70 stond was ik niet 'verdrietig' dat het zo laag stond.

    Pas rond de 4 euro (fair value bij doorgang overname) zou ik de positie heroverwegen.
    Of dus bij slecht nieuws, dan zou de positie uitgestopt worden, 'so be it'.

    Maar wat er nu dus gebeurd is, is vrij frustrerend.
    Gaat het alsnog door, dan moet ik opnieuw investeren en ga ik dus opnieuw risico aan. Wat ik wilde voorkomen door de positie af te schermen via turbo`s/speeders.
    Maar als het doorgaat, is het risico wel een stuk ingeperkt, te hopen is dan dat de koers nog op acceptabel instapkoersen staat.
  6. [verwijderd] 6 december 2012 14:08
    Almunia voorzichtig over overname TNT
    Z i e ook: 'UPS doet in 13 landen concessies'
    BRUSSEL (ANP) - Het valt nog te bezien of het pakketbezorger UPS lukt de bezwaren die Europese Commissie heeft tegen de geplande overname van TNT Express weg te nemen. Dat heeft eurocommissaris Joaquin Almunia (Mededinging) donderdag gezegd.
    De Europese Commissie houdt de overname vooralsnog tegen uit vrees dat UPS met TNT erbij een te dominante marktpositie krijgt in de EU. Het bedrijf heeft een voorstel ingediend met daarin niet nader genoemde concessies die het bereid is te doen om alsnog toestemming te krijgen.
    De komende weken zal de Europese Commissie onderzoeken of de voorgestelde maatregelen afdoende zijn, zei Almunia. Vorige maand waarschuwde de eurocommissaris ook al dat de bezwaren tegen de overname talrijk zijn en dat UPS en TNT substantiële concessies zullen moeten doen.
    Bron: ANP
    Publicatiedatum: 6 dec 2012 13:58:51
    Copyright (c) 2012 - Algemeen Nederlands Persbureau ANP

    Toch niet meer zo'n keiharde nee....natuurlijk niet!!! De club TNT en UPS zijn al sinds februari in conclaaf met de EC en hebben hen constant bij het proces betrokken. Op deze manier win je zieltjes die nodig zijn voor de overname. Doet UPS/TNT goed....Overname zit eraan te komen. Ik deel overigens ook een uitspraak van één van de forumleden die aangeeft dat als het een uitzichloze situatie zou zijn dat UPS al lang de handdoek in de ring zou hebben gegooid....Kopen nu het nog kan.
  7. [verwijderd] 6 december 2012 14:16
    "The market can be irrational longer than you can be solvent".

    Maar al te waar Diede. Maar je kende deze spreuk natuurlijk al eerder, hebt de kansen afgewogen en de gok genomen.
    De kleine kans op een dergelijke bezopen koersdaling is toch waarheid geworden. De kans dat je goed zou zitten was rationeel bezien bij het maken van de keuze aanzienlijk groter.
    Je zult zeker niet de enige zijn die pech gehad heeft met dit rare aandeel. Ook ik heb bijv. bij 3,06 een aantal weken terug (net een paar uur voor de bezwaren van Almunia) een achteraf ongelukkige aankoop gedaan.
    Meer geluk met volgende keuzen bij Post!
  8. arreno 6 december 2012 14:22

    Quote
    Toch niet meer zo'n keiharde nee....natuurlijk niet!!! De club TNT en UPS zijn al sinds februari in conclaaf met de EC en hebben hen constant bij het proces betrokken. Op deze manier win je zieltjes die nodig zijn voor de overname. Doet UPS/TNT goed....Overname zit eraan te komen. Ik deel overigens ook een uitspraak van één van de forumleden die aangeeft dat als het een uitzichloze situatie zou zijn dat UPS al lang de handdoek in de ring zou hebben gegooid....Kopen nu het nog kan.

    UPS moet een fee van 10% (dacht ik) betalen mocht de overname afketsen. Dus er wel wat aan gelegen de overname door te laten gaan

  9. [verwijderd] 6 december 2012 14:36
    quote:

    ik ben Diede/Kennie schreef op 6 december 2012 13:33:

    hier dan.
    Holy-shit... je plaatje onthult een konings-drama.

    Dank voor je antwoord Diede!

    PS. Ik begrijp weinig van strategie, maar ik hoop vooral dat ondanks dat je spreekt van 'geen nieuws' je wel inziet dat de dramatische daling van de I-Boxx rente + diverse andere problemen een belangrijke rol hebben gespeeld bij het feit dat PostNL recent toch weer even onder de 2.40 euro noteerde.

    Er zijn hier mensen die geloven dat wanneer de deal toch door zou gaan, PostNL meteen weer boven de 5 euro kan gaan noteren... maar bij de huidige rente standen is dat in mijn ogen geen reele verwachting (want in februari konden we nog discussieren over de mogelijkheid OF er per 2013 een negatief eigenvermogen zou kunnen ontstaan terwijl dat nu zelfs na het slagen van de overname een aanpak van dat probleem onvermijdelijk is).
  10. [verwijderd] 6 december 2012 15:54
    Ik herhaal: de stijging bij zowel PostNL als TNT Express gaat gepaard met mooie hoge volumes... morgen zou daarom wellicht al de definitieve doorbraak kunnen volgen.

    (Beide aandelen lijken nu te worstelen met een weerstand rond respectivelijk 2.75 euro en 7.90 euro).

    PS. AEX lijkt vastbesloten op zoek te kunnen richting een niveau boven de 350 punten.
  11. Kissfan 6 december 2012 16:38
    Weerstand? Volgens mij zakken we gewoon weg. TNT zal zeker groen sluiten maar of het PostNL ook lukt???
  12. [verwijderd] 6 december 2012 17:06
    quote:

    arreno schreef op 6 december 2012 14:22:

    UPS moet een fee van 10% (dacht ik) betalen mocht de overname afketsen. Dus er wel wat aan gelegen de overname door te laten gaan
    200M boete.

    verder hoef je mensen die zo overtuigd iets posten niet serieus te nemen.

    die posten enkel voor eigen parochie.
  13. [verwijderd] 6 december 2012 17:06
    Geduld is een schone zaak Yellow Frog.....elke dag deze stijging tot eind dit jaar ben ik dik tevreden.....staat PostNL mooi op 3.50 euro....TNT loopt mooi op, PostNL volgt wel....
  14. ballie2 6 december 2012 17:07
    quote:

    yellow frog schreef op 6 december 2012 17:02:

    Stijging valt me erg tegen. Waarom gaat t niet harder?
    Koersverloop einde middag is teleurstellend.
  15. [verwijderd] 6 december 2012 17:08
    quote:

    Martijn van M schreef op 6 december 2012 14:36:

    maar ik hoop vooral dat ondanks dat je spreekt van 'geen nieuws' je wel inziet dat de dramatische daling van de I-Boxx rente + diverse andere problemen een belangrijke rol hebben gespeeld bij het feit dat PostNL recent toch weer even onder de 2.40 euro noteerde.

    natuurlijk, maar daling was met meer duidelijkheid over de overname wel beperkt gebleven tot 3,50 a 4 euro.
    of toch iig 3 euro.
  16. [verwijderd] 6 december 2012 17:10
    quote:

    ik ben Diede/Kennie schreef op 6 december 2012 17:08:

    [...]
    natuurlijk, maar daling was met meer duidelijkheid over de overname wel beperkt gebleven tot 3,50 a 4 euro.
    of toch iig 3 euro.
    Inderdaad.
238 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht