Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

KK DD 6 december 2012

52 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Arno1956 6 december 2012 17:15
    Afgegeven voorspellingen over 2013 zijn in het algemeen vrij terughoudend (economische groei, bedrijfsresultaten, overheidstekorten etc)
    Komen deze voorspellingen voor de afwisseling uit?
    Wie zei ook alweer dat de grootste fout van beleggers is om te denken dat het nu toch echt anders is dan anders?
  2. Arno1956 6 december 2012 17:21
    Doe mijn TenCate weg. Zie weinig afzet voor kogelvrije vestjes en Spanje heeft voorlopig geen geld voor kunstgras
  3. forum rang 4 ONN 6 december 2012 17:36
    Misschien stijgt het nog wat verder de komende weken maar het voelt (althans bij mij) niet echt lekker aan. Maar inderdaad, vaak genoeg mis met die gevoelens :)

    Ciao!
  4. [verwijderd] 6 december 2012 17:50
    quote:

    jj77 schreef op 6 december 2012 16:01:

    [...]
    een goede belegging betaalt inkomen,Aegon en ING gaan dividend betalen in 2013?,of bedoel je een leuke koersstijging van een aantal maanden die tijdens Sirtaki/Flamengo nummer zoveel in 3 dagen weer wordt weggevaagd?
    Dat er.. euh... consolidatie plaatsvindt is wel duidelijk.denk zelf eigenlijk dat de storm in bankenland voorlopig nog wel ff aanhoudt.
    aegon heeft in 2012 ook alweer 0,10 dividend betaald
  5. Arno1956 6 december 2012 17:50
    Je hebt dit gevoel al weken. Is begonnen met je shortposities op de DAX. Of je gevoel is goed maar de timing niet of er is sprake van "bias" vanwege shortposities. Maar misschien ook wel het ultieme gelijk:-)

    quote:

    ONN schreef:

    Misschien stijgt het nog wat verder de komende weken maar het voelt (althans bij mij) niet echt lekker aan. Maar inderdaad, vaak genoeg mis met die gevoelens :)

    Ciao!
  6. forum rang 10 voda 6 december 2012 18:01
    Beurzen houden stijgende lijn vast

    Gepubliceerd op 6 dec 2012 om 17:48 | Views: 42

    AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen borduurden donderdag voort op de koerswinsten van een dag eerder, waarbij de Amsterdamse AEX-index een nieuwe hoogste slotstand van het jaar optekende. Beleggers hopen dat Amerikaanse politici een akkoord weten te bereiken over het begrotingstekort zodat de gevreesde 'fiscal cliff' kan worden afgewend.

    De AEX eindigde 2,44 punten (0,7 procent) hoger op 341,29 punten. De hoofdindex bereikte eerder op de dag met 342,16 punten nog de hoogste tussenstand van 2012. De MidKap-index klom 4,19 punten (0,8 procent) tot 531,03 punten. De beurzen in Londen en Parijs gingen tot 0,3 procent omhoog. Frankfurt sloot 1,1 procent hoger.

    Beleggers trokken zich op aan de opmerkingen van de Amerikaanse president Barack Obama, die stelde dat er binnen een week een akkoord kan worden gesloten over een nieuwe begroting. De Republikeinen moeten dan wel accepteren dat de belastingen voor de rijken omhoog gaan.

    Rentetarieven

    In Europa hielden de Bank of England en de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag tijdens de laatste beleidsvergaderingen van het jaar de rentetarieven onveranderd. De ECB is wel somberder over 2013 en schroefde de economische prognose voor de eurozone terug.

    GDF Suez ging ruim 11 procent onderuit in Parijs en zakte tot het laagste niveau sinds de beursgang in 2005. Beleggers reageerden teleurgesteld op de winstwaarschuwing van het Franse nutsbedrijf.

    EADS

    EADS klom op de Franse beurs daarentegen bijna 8 procent. Duitsland en Frankrijk hebben een akkoord gesloten over de eigendomsverhoudingen en krijgen elk een belang van 12 procent in het lucht- en ruimtevaartconcern.

    In Frankfurt zakte Deutsche Bank 0,1 procent. De grootste Duitse bank ontkende dat het tijdens de financiële crisis zo'n 9 miljard euro aan verliezen heeft weggemoffeld. Drie voormalige medewerkers hebben de bank hiervan beschuldigd.

    Grootste stijger

    Pakketbezorger TNT Express was de grootste stijger in de AEX met een winst van 3,5 procent. UPS is volgens persbureau Bloomberg bereid om in 13 Europese landen activiteiten te verkopen om tegemoet te komen aan de zorgen van Brussel rond de overname van TNT Express. Maritiem dienstverlener SBM Offshore stond onderaan met een min van 0,7 procent.

    De euro zakte tot 1,2966 dollar, van 1,3075 dollar aan het eind van de Europese beurshandel woensdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 2 procent tot 86,11 dollar per vat. Brentolie werd 1,5 procent goedkoper.
  7. forum rang 10 voda 6 december 2012 19:23
    Brill vervangt Qurius in AScX, geen wijzigingen AEX en AMX


    AMSTERDAM (Dow Jones)--NYSE Euronext (NYX) meldt donderdag na het sluiten van de Amsterdamse beurs in de kwartaal herziening van de indices dat er geen wijzigingen worden doorgevoerd in de samenstelling van de AEX en de AMX. Bij de AScX verdwijnt Qurius nv (QRIUS.AE) van de lijst en wordt Koninklijke Brill nv (BRILL.AE) toegevoegd aan de index, aldus de beursoperator.

    Per kwartaal - maart, juni, september, december - vindt een herziening plaats van de AEX-Index familie, waartoe de AEX, AMX en AScX behoren.

    De nieuwe samenstelling van de index gaat van kracht per maandag 24 december 2012.


    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@dowjones.com


  8. forum rang 10 voda 6 december 2012 19:28
    AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit boven 340 punten


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is donderdag op het hoogste punt gesloten in anderhalf jaar tijd, door optimisme over een oplossing voor de Amerikaanse begrotingsperikelen en nadat de ECB de rente zoals verwacht handhaafde.

    De AEX-index sloot donderdag 0,72% hoger op 341,29 punten, na maandenlang tegen de 340 punten te hebben aangehikt. De Midkap won 0,8% tot 531,03 punten en de Smallcap-index eindigde 0,28% hoger op 389,89 punten.

    "We hebben eindelijk de grens van 340 punten geslecht", zegt vermogensbeheerder Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer. Positief is bovendien dat de Europese beurzen dat eigenlijk op eigen kracht hebben gedaan, aangezien de Amerikaanse futures niet zo briljant waren. "Een paar belangrijke hordes zijn genomen."

    De stemming profiteerde van een aantal gunstige economische cijfers, onder andere over de werkgelegenheid in de VS, van woensdagmiddag, en over de eurozone donderdagochtend.

    Vooral belangrijk was volgens Bender echter het optimisme dat er een oplossing komt voor het 'fiscal cliff'-probleem in de Verenigde Staten. Steeds meer Republikeinen zien ook liever hogere belastingen voor rijke Amerikanen, zoals de Democraten eisen, dan bezuinigingen op de medische zorg, zegt Bender.

    Uitgaande van een oplossing voor de begrotingsimpasse in de VS, verwacht Bender dat de AEX een eindejaarsrally zal doormaken "of anders een nieuwjaarsrally". Een niveau van 350-355 punten lijkt volgens hem dan haalbaar.

    Een sterke stijger was donderdag TNT Express (+3,5%). Beleggers waren opgelucht nadat eurocommissaris voor mededingingszaken Joaquin Almunia zei te zullen overwegen of de concessies die United Parcel Services (UPS) wil doen, voldoende zijn om mededingingsbezwaren tegen de overname van TNT Express weg te nemen. "UPS heeft steeds gezegd dat de deal door kan gaan", zegt Bender, zelfs wannneer de nodige onderdelen moeten worden verkocht. "Steeds meer beleggers beginnen dat nu ook te geloven."

    Verzekeraar Aegon won 2,8%. De verzekeraar bevestigde woensdag zijn financiele doelstellingen en groei-ambities tijdens een presentatie voor beleggers en analisten in de VS.

    In de Midkap-index zette de geplaagde bank en verzekeraar SNS Reaal zijn opmars voort met een winst van ruim 3% tot EUR1,12. "Het aandeel zit in een positieve vibe", zegt Bender, zeker na de aflossing van een risicodragende obligatie gisteren, die een positieve verrassing was voor de markt.

    "Dat is een aanwijzing dat er goed contact is met de toezichthouder, De Nederlandsche Bank, en dat die het hoofdpijndossier SNS Reaal wil oplossen zonder de markt te veel te verstoren", zegt Bender. Hij wijst erop dat obligaties van SNS donderdag enorme koerssprongen maakten. "Je kon vandaag beter obligaties SNS hebben dan aandelen", zegt hij.

    Ook Spyker was in het nieuws. De sportautofabrikant kondigde een nieuwe datum aan voor de hoorzitting in de miljardenclaimzaak tegen General Motors. Ook heeft Spyker de definitieve contracten voor jointventures met het Chinese Zhejiang Youngman getekend, meldde het bedrijf. Afhankelijk van boekenonderzoek en goedkeuring van toezichthouders gaan de jointventures de Peking-to-Paris-sportwagen van Spyker produceren, evenals een serie op Saab gebaseerde auto's. Het aandeel sloot vlak op EUR0,03.

    Staatsobligaties sloten lager. De euro noteerde 0,8% lager op $1,2970.

    Economisch nieuws was er donderdag over de eurozone. The Daily Telegraph berichtte op basis van vertrouwelijke documenten over een nieuw plan waarin eurozonelanden een belangrijk deel van hun soevereiniteit moeten opgeven.

    Zowel de ECB als de Bank of England handhaafden zoals verwacht hun rentetarief. Eerder op de dag werd bekend dat de economie van de eurozone in het derde kwartaal is gekrompen door lagere bedrijfsinvesteringen. Nederland was de grootste daler (-1,1%) maar er was groei voor de twee grooste eurozonelanden Duitsland en Frankrijk. Vervolgens bleken de Duitse fabrieksorders in oktober weer onverwacht flink zijn opgeveerd, met 3,9%, waar gerekend werd op 1%.

    De Nederlandse inflatie daalde in november licht, tot een prijsstijging van 2,8%, meldde het CBS, in plaats van 2,9% een maand eerder. Vooral dankzij lagere benzineprijzen en telefoontarieven.

    De Franse werkloosheid is gestegen naar een 13-jarig record, terwijl de Nederlandse industriele productie naar verwachting met 1,5% zal afnemen dit jaar. 's Middags werd bekend dat het aantal nieuwe steunaanvragen in de VS afgelopen week lager dan verwacht uitviel op 370.000.

    Vrijdag komt Air France-KLM met vervoerscijfers over november. Op economisch gebied is het wachten op het maandelijkse Amerikaanse banenrapport, om 14.30 uur, gevolgd door het consumentenvertrouwen-index van de universiteit van Michigan, om 15.55 uur. Eerst zijn er cijfers over de industriele productie in Nederland en Duitsland, om 9.30 en 12.00 uur, en over de betalingsbalans in de eurozone om 11.00 uur.


    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; amsterdam@dowjones.com
52 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.456
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.946
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.479
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.092
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.540
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.368
AMG 965 125.864
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.162
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 316
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.667
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.704
ASML 1.762 77.058
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.673
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht