Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

KK DD 27-12-2012 De Beurzenradar.

84 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 december 2012 17:10
    In de donkere dagen tussen Kerst en Nieuwjaar, waar de meeste mensen toch maar met de ziel onder de arm lopen, zich stierlijk vervelende kinderen hun ouders het bloed onder de nagels vandaan halen en de meubelboulevards en de autodealers de koffie, de koekjes en de snoep voor de recreanten niet aan kunnen slepen, was er weer eens een plenaire vergadering in het donkere dierenbos aan de westelijke rand van de Eurozone, onder de oude spar.
    Ze waren er allemaal: de uil, de eekhoorn, de vos, het winterkoninkje, het hertje, de beer, het wilde zwijn en natuurlijk ook de trol.
    Conform de statuten opende de wijze uil als voorzitter de vergadering en begon de notulen van het afgelopen jaar door te nemen.
    "Ik heb een vraag bij alinea 2" zei de eekhoorn. "Heeft iemand hier nog kraaien gezien sinds vorig jaar? Je weet wel, die onverzadigbare rotvogels van de andere kant van de grote plas?"
    "Ik niet", zei de uil, ""maar dat is ook niet zo vreemd. Een deel daarvan, vooral die met de korte broeken, is inmiddels uitgeroeid zoals jullie weten, en de rest heeft de klauwen vol in eigen land. Daar hebben ze dit jaar presidentsverkiezingen gehad en vechten ze elkaar de tent uit, over de aanpak van een enorme schuldenberg. Maar kijk eens naar agendapunt 3, daar gaan we het zo meteen over hebben. De eksters uit het Zuiden, bedoel ik."
    "Wat is er eigenlijk met die akelige Chinees gebeurd?" vroeg de trol en schoof zijn petje heen en weer.
    "Ook die was veel minder prominent aanwezig in het afgelopen jaar", zei de uil. "Die wilde ons hier als slaven laten werken, maar dankzij ons passieve verzet en de inspanningen van de Dierenpartij heeft het gelukkig zover niet kunnen komen. Wij hebben nog steeds een 38-urige werkweek, en de verhoging van onze pensioenleeftijd gaat vanaf het nieuwe jaar maar met één maandje per jaar omhoog. Er is flink wat afgepolderd in de laatste maanden, dus het valt allemaal nog wel mee. En die Chinees: ach, die heeft nogal wat te hervormen in eigen land. Daar groeien de bomen ook niet meer in de hemel, en de wolkenkrabbers ook niet. Ze zijn daar al tevreden als ze in een BMW of een Mercedes kunnen blijven rijden."
    "Nog even een vraag - naar aanleiding van de notulen - over de bessen van de hebzuchtstruik, waar wij de kraaien twee jaar geleden mee vergiftigd hebben" zei het hertje. "Hebben we daar nog genoeg van om een eventuele nieuwe aanval af te kunnen slaan?"
    "Dat is beslist een punt voor de actielijst", zei de uil. Er zijn laatst wat pestvogels hier neergestreken, die eten ook veel bessen. Dat moeten wij dus controleren".
    De vergadering vorderde op een vrij ordentelijke manier, alleen de trol was nogal dominant aanwezig en legde zout op alle slakken.
    Toen kwamen ze bij agendapunt 3.
    "De eksters flessen de boel nog steeds", knorde het wilde zwijn. "Ze doen zo alsof ze aan het besparen zijn, maar de schatten terughalen die ze zelf in de hoge bergen verstopt hebben - dat wil nog steeds niet vlotten. Ze zijn veel te gehecht aan alles wat glimt. Helaas hebben wij vroeger beloofd dat we hen zouden helpen, en wij zijn wel zo netjes dat wij ons aan onze afspraken houden". De beer bromde wat over misplaatste solidariteit, en het winterkoninkje begon omslachtig zijn veren te poetsen, alsof het onderwerp hem niet aan ging. Zelfs de trol snoof maar wat en zette zijn petje achterstevoren op, gewend als hij was om regelmatig van uiterlijk te veranderen.
    De uil keek misprijzend in het rond en haalde zijn vleugels op. "Er is kennelijk een bepaalde mate van gewenning opgetreden, wat de eksters betreft" sprak hij. "Bovendien komen die onze voorraden niet hier weghalen, want wij hebben een commissie ingesteld die alles direct op hun rekeningen stort wat ze nodig denken te hebben. Dan voelen wij ons wat minder beroofd, maar meer vrijgevig."
    De aanwezigen zwegen en keken stug naar imaginaire punten vlak voor hen op de tafel. Kennelijk vond men dit geen vrolijk onderwerp. De uil bedacht dat hij dit agendapunt beter af kon sluiten voordat er allerlei complottheorieën gespuid werden, want dan waren ze voorlopig nog niet klaar.
    Eerder dan verwacht naderde dus het einde van de vergadering.
    "Mag ik dan concluderen" zei de uil, "dat wij, alles bij elkaar genomen, geen slecht jaar achter de rug hebben? De oogst is meegevallen en zelfs de wilde zwijnen hebben voldoende eikels en mais kunnen vinden. Het meeste is weliswaar duurder geworden en de belastingen gaan straks ook weer omhoog, maar zo'n beroerd jaar als 2010 en 2011 is het zeker niet geweest. Vooral de Kleine-dierenbeurs heeft het in de laatste maanden redelijk goed gedaan. En nu snel naar de rondvraag, en daarna aan de gezamenlijke borrel!"
    Daar hadden de dieren wel oren naar. Maar ze hadden buiten de vos gerekend.

    "Ik heb iets te melden", zei de vos. "Ik heb hier een laptopje waarop ik een systeem ontwikkeld heb. Het heet 'De Beurzenradar'. En net als bij de Buienradar, die jullie allemaal kennen, kun je daarop al uren van tevoren zien wat er aan gaat komen. Beurzen omhoog of beurzen omlaag? Heel eenvoudig. Komen er oranje vlekken op ons af dan gaat het scherp dalen, is er niets te zien vanuit het Westen zal het wel droog blijven, en komen er groene fronten op ons af - uit het Oosten of uit het Westen - dan gaan de beurzen stijgen. Je ziet het allemaal in één oogopslag, en je kunt er schatrijk mee worden."
    De borrel was onmiddelijk vergeten. Het dierenvolkje schaarde zich rond de vos en zelfs de wijze uil maakte een lange hals en tuurde naar wat de vos uit zijn koffertje haalde. De vos opende tergend langzaam zijn laptop en drukte op enkele knoppen. Het winterkoninkje vladderde zenuwachtig op en neer en het wilde zwijn ging op de tere hoeven van het hertje staan, dat jammerlijk schreeuwde maar toch niet wilde wijken. De eekhoorn ging op een tak boven de vergadertafel zitten en boog zover voorover dat hij er bijna afviel. De trol sprong op de tafel, begon te schreeuwen en te dansen en wreef zich in de handen. Als er ergens onrust opkwam voelde hij zich onmiddelijk in zijn element.
  2. [verwijderd] 26 december 2012 17:15
    "Kijk", zei de vos. "Hier heb je het plaatje van 21 december. Daar kwamen dikke blauwe wolken vanuit het westen, dus onze kleine dierenbeurs ging flink omlaag. En hier is het plaatje van 24 december. Toen kwam er niets uit het Westen, want wij sloten eerder - dus maakten wij ongeveer een pas op de plaats".
    "Verdraaid nog aan toe!", riep het wilde zwijn. "Als je met dat progje ook in de toekomst kunt kijken dan kunnen wij allemaal rijk worden - en dat helemaal zonder te wroeten en te werken".
    "Natuurlijk kan dat", antwoordde de vos. "Maar jullie denken toch niet dat ik jullie dat programma geef zonder vergoeding? Ik wil van iedereen die er gebruik van wil maken een vergoeding van 500 € per kwartaal - maakt niet uit of in cash of in natura, ongeacht de opbrengst. Bij wijze van vooruitbetaling, natuurlijk".
    Er klonk wat gemor rechts en links, maar het wilde zwijn en de beer begonnen al in hun vacht naar hun portemonnee te zoeken. De eekhoorn haastte zich naar de holle boom waar hij zijn voorraden verstopt had. De trol keek peinzend naar de vos. Naar zijn gezicht te oordelen was hij bezig in te schatten hoe hij ook zonder betaling aan de Beurzenradar kon komen. Slechts de oude wijze uil keek sceptisch en vroeg: "Geef je dan ook een garantie dat de Beurzenradar echt werkt?"
    "Tot aan de glasbak", zei de vos,"maar ik moet tenslotte ook leven". De uil keek hem strak aan en opperde: "Als je systeem zo goed werkt kun je daar toch rijk mee worden zonder zo'n hoge vergoeding te vragen?"
    "Jij bent misschien wel wijs, voorzitter, maar niet slim" snauwde de vos zachtjes. "Zelfs als de Radar niet werkt, verdien ik op deze manier nog genoeg. Bovendien hoef je morgen niet naar de bessen van de hebzuchtstruik te zoeken - die heb ik hier bij het begin van de vergadering stiekem in de koffie gedaan. En die werken al, zoals je kunt zien."
    Het zwijn en de beer hadden hun portemonnee inmiddels gevonden. De beer betaalde contant en het zwijn betaalde het nog ontbrekende deel in eikels. Het hertje hielp de eekhoorn met het aanslepen van ontelbare noten uit zijn winteropslagen - ze hadden elkaar beloofd dat ze samen gebruik van de Beurzenradar zouden maken.
    De trol probeerde intussen om ze allemaal tegen elkaar op te zetten, maar de hebzuchtbessen maakten de dieren zelfs blind voor de trollenfratsen.
    De vos streek zijn vergoedingen op, klapte zijn laptop dicht, beval het hertje om de eikels en de noten naar zijn burcht te brengen en maakte dat hij wegkwam. Alle dieren die zich op de Beurzenradar geabonneerd hadden haastten zich met hun diskette naar huis om hem vast uit te proberen.
    En zo kwam het, dat uiteindelijk alleen de uil en de trol overbleven en aan de borrel begonnen.
    "Moet jij die Radar niet?" vroeg de uil. "Hoef jij dan niets te verdienen?" "Nee", antwoordde de trol, die inmiddels al aardig onder invloed en daarom eerlijker was dan gebruikelijk. "Ik kom hier niet voor de winst. Ik kom hier alleen maar om te stoken en om dieren die geld verdienen op de kast te jagen. En als ze niks verdienen worden ze narrig en komt er geheid onrust, en dan begint voor mij de pret pas goed." Hij draaide zijn petje weer om en verdween zwalkend in de duisternis.

    De oude uil schudde zijn wijze hoofd. Hij vroeg zich af hoe de vergadering volgend jaar wel niet zou verlopen. Van de creativiteit en de samenwerking van eerdere jaren was zo te zien niet veel overgebleven. "Ach", zuchtte hij, "gedeelde smart is halve smart, maar gedeelde winst is dubbele frustratie." Hij besloot dus maar om naar zijn hoge boom terug te vliegen en een uiltje te knappen.
    Net voordat hij zijn vleugels uitsloeg meende hij iets onder de vergadertafel te horen. Hij spitste zijn pluimoren, luisterde met een scheef hoofd en vroeg zich af of er toch nog iemand achtergebleven was. Toen schoot hem ineens het winterkoninkje te binnen - dat had hij niet weg zien vliegen. Hij boog voorover en keek onder de tafel.
    En welja, daar zat het winterkoninkje - maar niet alleen. Naast hem zat de grote grijze wolf, die zich zo nu en dan stilletjes in het dierenbos vertoonde en zich haast opvallend low-profile gedroeg. Ze waren geld aan het tellen, en ze hadden zo te zien de grootste lol.
    "Verdraaid", riep de uil, "hoe komen jullie aan al die centen?" "Niet verder vertellen, hoor!" zei het winterkoninkje, "maar ik heb sinds kort een bijbaantje bij de Belastingdienst. Ik krijg provisie voor elke zwartwerker en ontduiker die ik aanbreng. En wij hebben - hahaha - zojuist - hahahaha - de vos geript".
    De wolf ontblootte even zijn tanden in een typische wolvengrijns. "De vos is wel sluw, maar niet wijs", zei hij. "En wij trekken toch meestal aan het langste eind, want de meeste dieren hier in dit bos denken veel te beperkt om te kunnen begrijpen wat fiscale optimalisatie inhoudt".

    En toen werd de kat weer wakker. Net op tijd om iedereen in het donkere dierenbos een prettige jaarwisseling te wensen: herten, vossen, uilen, eekhoorns, winterkoninkjes, wilde zwijnen, kraaien, eksters, ezels, apen, mieren, krekels, sprinkhanen, hazen, honden, katten, beren, stieren, muizen, ratten en trollen. En de heks, de boze wolf en de pitbulls van de moderatie natuurlijk ook.

    ;-Þ
    |\ ...../|
    ( * o *)
    -=(~) =-- P.S. Geen financiële agenda van betekenis.
  3. [verwijderd] 26 december 2012 17:29
    Die pet die draait niet elke keer elke kant op. De uil moet gewoon duidelijk zijn. De trol stelt vragen met de intentie er wijzer van te worden en kijkt dan niet of er personen wel of niet van gediend zijn. De voorkeur van de trol ging via de kwakbol. Het water echter was te verontreinigd om de kwakbol het levenslicht te gunnen.

    En verder is onderstaande zin de mooiste uit het literaire kunstwerk:

    "De vos is wel sluw, maar niet wijs", zei hij. "En wij trekken toch meestal aan het langste eind, want de meeste dieren hier in dit bos denken veel te beperkt om te kunnen begrijpen wat fiscale optimalisatie inhoudt".

  4. [verwijderd] 26 december 2012 18:30
    Deze “wasbeer” is niet inheems in het grote dierenbos, maar een nieuwkomer uit een oostelijke woud, zodat hij weliswaar wat vreemd overkomt bij de gewone bewoners van het bos, maar er toch een beetje bij hoort, omdat hij niet van al te ver komt. De echt vreemde dieren pik je er toch immers gewoon uit. Voor de meeste dieren is hij toch een beetje een twijfelgeval, standaard met een klein boevenmasker op, soms onaardig tegen bepaalde dieren, maar vaak ook met belerende praatjes. En laten we eerlijk zijn, ons kent ons uit het verleden en nieuwelingen zullen nooit de fijnere verbanden kunnen ontdekken die tussen sommige dieren zijn ontstaan in een gezamenlijk verleden. En diegenen die denken dat de wasbeer toch een afstammeling is van een eerder verdwenen diersoort vergissen zich deerlijk.

    Voordeel van het ‘nieuw’ zijn, is dat er met enige afstandelijkheid naar het grote dierenbos kan worden gekeken en er wat beschouwend kan worden gepeinsd tijdens de feestdagen. Is er nog natuurlijk evenwicht in het bos aanwezig en zal daardoor het bos zich ook in de toekomst blijven ontwikkelen? . Als er teveel dieren immers de voorkeur geven aan een andere leefomgeving zullen er in het bos te weinig verschillende soorten overblijven voor een diversiteit die noodzakelijk is om het interessant te maken voor nieuwe dieren. Als teveel overgebleven dieren dan ook hetzelfde gedrag en ideeën tonen, zal dit al snel inhouden dat ‘afwijkend’ gedrag niet langer wordt getolereerd en de massa die ‘buitenstaander’ wel even een lesje zal leren. Dan resteert er alleen maar stilte omdat er geen normale discussies overblijven als iedereen dezelfde mening is (moet zijn) toegedaan.

    AB, Katzenkop

  5. [verwijderd] 26 december 2012 19:08
    Ik moet hier toch wel ontzettend om lachen nu. Een draad door de ogen van een nuchtere forumbezoeker tot dusver gevuld door volstrekte idioten.

    Wasbeer, het is me duidelijk en ik geloof je. Sorry dat ik te veel gewicht legde aan jouw overkomen. Vind het overigens wel spijtig dat de trol wordt neergezet alsof ie iets gratis wil hebben. Maar goed, perfectie bestaat ook hier niet al kan het predikaat subliem er wel op geplakt worden. Wasbeer, kun jij misschien ook iets van het vreselijke negativisme rond de trol wegnemen. Geloof jij hem ook als hij zegt dat hij niet snuift, drinkt en dat zijn pet inderdaad weleens twijfelachtig zit, maar per saldo toch recht? En dat voor hem algemeen welzijn voor iedereen een levensdoel is?

    Is toch niet te veel gevraagd?

    ps ben nu echt ff weg
  6. [verwijderd] 26 december 2012 19:55
    quote:

    Vlokkenfeest schreef op 26 december 2012 19:08:

    1)Ik moet hier toch wel ontzettend om lachen nu. Een draad door de ogen van een nuchtere forumbezoeker tot dusver gevuld door volstrekte idioten.

    2)Wasbeer, kun jij misschien ook iets van het vreselijke negativisme rond de trol wegnemen. Geloof jij hem ook als hij zegt dat hij niet snuift, drinkt en dat zijn pet inderdaad weleens twijfelachtig zit, maar per saldo toch recht? En dat voor hem algemeen welzijn voor iedereen een levensdoel is?
    Is toch niet te veel gevraagd?
    a) Ik kom hier niet zo vaak 'nuchtere forumbezoekers' tegen. Eerder fanatiekelingen met een al dan niet zelfgebreide missie. Waarmee ik natuurlijk niet wil zeggen dat het allemáál idioten zijn.
    En dat je er om moest lachen was nu precies de bedoeling. Als ik al een missie heb dan is het: vechten tegen de verbetenheid waarmee velen hier proberen hun eigen wereldbeeld aan anderen op te dringen. Daar bedoel ik jou trouwens niet mee, Vlok. Jij bent behoorlijk tolerant lijkt mij zo.

    b) De trol mag blij zijn dat hij nog zoveel aandacht krijgt. Normaal gesproken is dat mijn gewoonte niet, daar ben ik van afgestapt. Maar met dit jaar nog slechts 2½ flauwe beursdagen voor de boeg heb ik eens een uitzondering gemaakt. Het zal niet zo gauw weer gebeuren. De draaiende pet mag je ook opvatten als het aannemen van steeds weer een nieuw alias.
    En wie behoefte aan meer nadere uitleg heeft: daar heb ik vorig jaar al iets over geschreven:
    www.iex.nl/Forum/Topic/1276063/1/KK-K...
    en dan mijn reactie op 24 december om 10:04.
    Fijne avond nog, Vlok!
  7. [verwijderd] 26 december 2012 20:20
    De ’ïdioten’ hier begrijpen elkaar vaak veel beter dan de normale geesten, vaak tot wanhoop van de laatst genoemde groep, Voor een beter inzicht in het karakter van de trol en ook de waardering die er voor hem aanwezig is, moet je volgens mij in de vorige kerstfabel kijken of gewoon wachten tot de volgende.

    Wordt 2013 dan het jaar van de aandelen? ‘Men’ verwacht dat de spaarrente bij ons nog verder onder druk zal komen te staan ( in 2012 van gemiddeld 2.41% naar 2.01%). Eén en ander wordt dan verklaard door het bijna gratis geld dat de ECB aan de banken ter beschikking heeft gesteld c.q. nog zal stellen, er is geen behoefte aan spaargeld. Obligaties van ‘veilige’ landen leveren niet veel meer op. Misschien wat moeilijker te verklaren, maar wellicht slokken banken daarvan een groot deel op met geld dat nog goedkoper is verkregen. Wellicht zit de angst bij de ‘institutionele’ ook nog zo diep, dat zekerheid wat mag kosten aan rendement. De wat fantasievollere obligaties zijn inmiddels zo duur geworden dat het extra rendement ook weer het extra risico goed weergeeft.

    Voor onroerend goed in Nederland lijkt het nog even aankijken, voor je het weet wil de overheid immers door extra maatregelen nog meer ‘zekerheid’ geven aan de ‘markt’ en schrikt die zich dan weer te pletter. Voor de grondstoffen markt zal niet alleen het gehoopte lichte herstel in de VS door moeten zetten, maar er ook niet teveel afname moeten zijn in de groei in o.m. China. Op zijn minst zijn er daar dus ook vraagtekens. Blijven er dan vanzelfsprekend aandelen over als een belegger in 2013 enig rendement wil halen? Een werkende beurzenradar zou op dat punt wel een beetje van pas kunnen komen. Persoonlijk ben ik wat somber, misschien is het niet logisch om een hoog rendement op aandelen te verwachten als op de andere categorieën ook met een voorspeld miniem resultaat genoegen moet worden genomen.
  8. [verwijderd] 26 december 2012 20:30
    De heer Vlokkenfeest op dat draadje over de rede van de koningin.

    "En zo zijn er tal van zaken die mij buitengewoon verbazen en ook angst geven. Wilders met als grote sponsoren en beschermheren wat orthoxe Joden uit de VS, pleit hartstochtelijk voor een einde van de EU. De Jood Rosenthal richtte binnen Europa ook een heleboel schade aan. Ik ga er nu van uit dat Rosenthal, itt veel andere meer progressieve Joden, de agenda van Wilders deelde en dus ook de agenda van de sponsoren van Wilders."

    Vrijheid van meningsuiting prima, maar mag ik dan ook elke keer wanneeer ik het over burgemeester Aboutaleb erbij vermelden de mohammedaan Aboutaleb? Wat is de zin van van zoiets? Pas als er duidelijk verband is tussen zijn denken en handelen zou het wat kunnen verklaren, maar als dat er niet is: laat zoiets achterwege!!!

    Groet, Jonas
  9. forum rang 6 haas 26 december 2012 21:55
    wel gezellig zo einde kerstdag:)
    morgen weer alles normaal ?

    zou Rosenthal ook koosjer beleggen ?

    zit nog in de puts TUPperware
  10. Mintzkov 26 december 2012 21:58
    Wat verschrikkelijk goed !!

    Je trakteerde ons eerdere jaren al rond dit tijdstip met geweldige proza.

    Thnx, petje af en 2 vette AB´s !

    Gr Mintzkov

  11. [verwijderd] 26 december 2012 22:05
    quote:

    jonas schreef op 26 december 2012 20:10:

    Uri, die ik als docent heb gekend,is een uiterst integer figuur met een eigen mening die naar zijn inschattingen zijn best heeft gedaan voor dit land.
    Die je als docent hebt gekend....Ja ja, drie letters die samen de voornaam vormen lukt nog wel. Maar als je vervolgens de achternaam van je docent moet spellen wordt het al een stuk moeilijker. Categorie Lenny Kuhr wellicht? Was Kur ook een docent of vooral bekend naar aanleiding van de aankondiging door Chiel Montagne?
  12. [verwijderd] 26 december 2012 22:07
    Vlok, volgens mijn informatie zijn er maar drie rassen en loopt dat ook nog allemaal door elkaar. Het hele woord Semiet stelt eigenlijk niets voor. Ik zou niet weten wie ik op grond van ras zou moeten haten. Volgens jou is dat wel zo en het zij zo. Ik ga daar niet eens over in discussie. Wat er niet is, kan er niet zijn en een ander blijft maar steken in zijn zelf verzonnen waandenkbeelden. Vechten tegen spoken doe ik niet.

    Blijkbaar heb je een goed beeld van de conservatieve Joden die Wilders zouden steunen. Dat is mooi en zet het lijstje maar neer. Wat dat met het beleid en het Jood zijn van Rosendahl te maken heeft, begrijp ik niet dus leg dat maar uit. Doe je dat niet dan zou ik als ik jou was, overwegen om maar eens een toontje lager te gaan zingen.

    Groet, Jonas

  13. [verwijderd] 26 december 2012 22:59
    quote:

    jonas schreef op 26 december 2012 22:56:

    Schelden richting een ander geeft geen duidelijkheid Vlok.

    Groet, Jonas
    Ik scheld niet Jonas, dat doe ik nooit. Met het hangen van het predikaat "racist" bedoel ik dat ik iemand een racist vind.

    Geef gewoon eens antwoord op tekst aub. Je hoeft me niet te sparen, dat vind je normaal ook niet nodig.
  14. [verwijderd] 26 december 2012 23:42

    Je hebt jouw politiek correcte anti Wilders aflaat gedaan. Zo zie ik dat. Beperkte Dijkbewaking is daar ook erg goed in. Bij van alles en nog wat wordt Wilders erbij gehaald.

    P&W. DWDD etc etc, ze zijn er allemaal ster mee. Hopen allemaal het stempel 100% politiek correct op het voorhoofd te krijgen. Het voordeel is dan dat is bewezen : 1. Je bent een goed mens. 2. Je hoeft niet serieus in te gaan op immigratie, verspilling van ontwikkelingshulp, slecht onderwijs, de zegeningen van de EU voor de gewone burger, de slechte integratie etc etc.

    Vlok doet ook mee. wat Wilders en het beleid van minister Rosendalh (neem het over Man ik ben aan dat soort rituelen allang gewend.

    "Blijkbaar heb je een goed beeld van de conservatieve Joden die Wilders zouden steunen. Dat is mooi en zet het lijstje maar neer. Wat dat met het beleid en het Jood zijn van Rosendahl te maken heeft, begrijp ik niet dus leg dat maar uit. Doe je dat niet dan zou ik als ik jou was, overwegen om maar eens een toontje lager te gaan zingen".

    Waar blijft dat lijstje van je Vlok?

    Waar blijkt uit dat het Jood zijn van Rosendahl (jouw schrijfwijze) het Nederlands beleid heeft geschaad vanwege dat Jood zij?

    Gaarne nieuw gescheld achterwege laten en gewoon een antwoord geven op mijn vragen, Vlok.

    Groet, Jonas
  15. [verwijderd] 26 december 2012 23:58
    Jonas, nog een keer, ik scheld niet. Waardeer het overigens dat je alsnog reageert.

    Inhoudelijk:

    Ik noem de naam van Wilders niet snel, hij is me dat niet waard. Echter in deze context was hij wel van essentieel belang. Indien je de hele draad terugleest begrijp je dat.

    Ik walg van P&W en zo mogelijk nog erger van DWDD. Vooral van Jeroen Pauw had ik deze onvoorwaardelijke heiligverklaring aan de linkse kliek niet verwacht. Het is niet mijn docent geweest maar ik dacht hem goed genoeg te kennen om te kunnen veronderstellen dat hij zich niet aan de linkse manipulatiemachine zou overgeven.

    Tot zo ver de door jou aangehaalde linkse media.

    Het tekent overigens de persoon Jonas die geen ander gebied ziet dan links en rechts, zwart of wit. Er is meer Jonas, veel meer.

    Het zou je een rijk mens maken indien je meer zou kunnen relativeren, het voorkomt zelfs wellicht bloeddrukremmers.

    Rosenthal is overigens mijn schrijfwijze, de D behoort jou toe.

    Ik ga zo slapen Jona.

    Een medium dat overigens walgt van links, daarvanuit dan maar snel een linkje. Met een beetje verder zoeken kom je zelf ook verder.

    www.powned.tv/nieuws/politiek/2012/08...
  16. [verwijderd] 27 december 2012 00:02

    Zo dat weten we dan ook weer. Nu nog die antwoorden Vlok op dit.

    ""Blijkbaar heb je een goed beeld van de conservatieve Joden die Wilders zouden steunen. Dat is mooi en zet het lijstje maar neer. Wat dat met het beleid en het Jood zijn van Rosendahl te maken heeft, begrijp ik niet dus leg dat maar uit. Doe je dat niet dan zou ik als ik jou was, overwegen om maar eens een toontje lager te gaan zingen".

    Waar blijft dat lijstje van je Vlok?

    Waar blijkt uit dat het Jood zijn van Rosendahl (jouw schrijfwijze) het Nederlands beleid heeft geschaad vanwege dat Jood zijn?

    Groet, Jonas
  17. [verwijderd] 27 december 2012 00:14

    Kat, sorry. Het is een beetje jammer dat dit tussendoor komt. Soms erger ik me aan bepaalde zaken en dan ga ik door. Beetje aard van het beestje. Zal wel weer overgaan en dan kan het meer naar jouw ouderwets mooie opening.

    Groet, Jonas
84 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.456
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.949
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.479
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.092
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.543
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.368
AMG 965 125.868
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.162
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 316
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.667
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.704
ASML 1.762 77.058
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.673
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht