Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

"Excellentie, wat zegt u nou?!"

Bedragen, namen en rugnummers noemt hij niet, maar de NOS meldt:

"Nederland lijdt vanaf dit jaar verlies op de miljardensteun die aan de banken is verleend, heeft minister Dijsselbloem van Financiën gezegd. De minister zei dat op een nieuwjaarsreceptie van de PvdA in Nijmegen. Hij zal hierover nog een brief sturen naar de Tweede Kamer."

"De voorgangers van Dijsselbloem hebben steeds gezegd dat het geld dat in de banken is gestoken zich zou terugverdienen, maar dat is volgens de minister nu niet meer het geval. De komende jaren legt Nederland erop toe, liet hij weten. Hij erkent dat dat geen leuke boodschap is."

Leve Twitter, want deze drie heren praten u met een paar opmerkingen, cijfers en links helemaal bij:

Heb ik er zelf ook nog eentje: kan het zijn dat Dijsselbloem het vooral over ABN Amro heeft? Al met al heeft de staat daar zo'n 30 miljard euro ingestoken en in de markt hoor ik geluiden dat ABN Amro zo rond 8 à 10 miljard euro waard is. Papieren verlies, dat pas bij verkoop of beursgang...

Vragen, vragen, vragen: niet handig van onze minfin. Zeg óf niks, óf vertel het hele verhaal bij zo'n gevoelig en belangrijk onderwerp. De koersen van onze financials Aegon, ING, Delta Lloyd en SNS Reaal (op 0,99 euro officieel weer een pennystock) reageren eigenlijk niet op de uitspraken.

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht