Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Daytraders Terug naar discussie overzicht

Vrijdag 3 oktober - wazig beeld

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 oktober 2003 23:50
    Ik was zeer aangenaam verrast door de vele reacties en "aanbevelingen". Ik blijf zeker doorgaan met de marktverslagen en prognoses.

    Donderdag begon optimistisch, vooral door de goede stemming in de USA tijdens de avond ervoor. Gedurende de dag kwam er toch wat druk op de koersen, naar mijn smaak vooral omdat we wat snel waren gestegen. Het is dan ook logisch dat winsten worden verzilverd. Bovendien is de huidige beweging een correctie op de neerwaartse korte termijn trend. Veel beleggers weten dat correcties vaak een kort leven beschoren zijn en houden posities niet te lang vast.

    Vrijdag is voor mij een "kijkdag". Eerst eens zien welke richting de meute kiest. De herstelbeweging heeft nog wat ruimte omhoog tot ca. 320 en dat is nog niet gezien. Evenals de test van 310 die even op zich liet wachten, acht ik de kans groot dat de bovenkant eerst getest moet worden.

    Ik ga uit van een scenario, waarbij na de succesvolle test van 320 de markt zuidwaarts zal gaan, met een aanval op de 300 in het vooruitzicht.

    Op fondsniveau is er weing mede te delen. Ahold ziet een weerstandsmelding, maar voor de rest is het rustig. ING raakte bijna het eerste koersdoel van 16.99 aan en dat is een niveau waarop we ons kunnen richten.

    Succes!

    Vr. groet,

    CT
  2. [verwijderd] 3 oktober 2003 00:03
    Hoi Counter,
    het is goed dat je af en toe eens vraagt wat we ervan vinden, want anders
    vergeet ik dat jij niet weet dat ik de bevindingen van je software alle
    dagen lees en ernaar uitkijk als je soms overslaat of erg laat bent. Dus: dank daarvoor.
    Heb je ook nog ideëen over KLM of is dat aandeel na de fusiebekendmaking nog teveel door onzekerheden omgeven om in een grafiek te passen?
    hartelijke groet
  3. [verwijderd] 3 oktober 2003 00:31
    Hi Eduward,

    Puur technisch bekeken heeft KLM dinsdag een stevig verkoopsignaal getriggerd. Ik ga er daarom vanuit dat het winstpotentieel op korte termijn beperkt is. Geen idee hoe het er daarna uitziet.

    Om wat te verdienen denk ik dat je beter even kunt wachten op een mooie kans, dan te gokken met KLM. Te veel casino naar mijn smaak.

    Dank voor je reactie!

    Vr. groet (en goede nachtrust),

    CT
  4. [verwijderd] 3 oktober 2003 17:35
    Hallo CT. Ben gisteren long gegaan met een future op de index; vandaag vastgehouden ondanks bereverhalen in de KK. Om half drie meteen nog een long. Voor deze beslissingen speelt jouw indexstand van 319 een rol. Ook Daalder gaf enig tegenwicht. In het raadspelletje zat ik ook long.
    Verder heb ik ov-calls index gesloten en de ok-calls gehouden. Als ik nu alles sluit zit ik behoorlijk op winst maar ik denk dat het volgende week nog even doorgaat. Blijf dus dit weeend long zitten. In de usa stond men te springen om dit nieuws, de gevolgen ervan zijn nog niet uitgewerkt m.i. Nu eens kijken wat jouw mechaniek hier allemaal van vindt. gr har
  5. [verwijderd] 3 oktober 2003 18:45
    Hi Har,

    Ik was om half drie glad, ik houd niet van gokken...

    Geprobeerd om op de toppen te shorten, maar men gaf niets toe. Verlies moeten nemen.

    Ik kom straks met een bericht (kan wel laat worden, moet zo weg), de scan toont enkele weerstandsmeldingen, dus maandag/dinsdag wel kans op wat winstnemingen. Ik ben het met je eens dat de meute (en het steuncomite) dit maar wat graag zag. Er wordt op gereageerd alsof men van de ondergang is gered...

    Ik ben benieuwd wat ik vanavond laat zie als ik terug ben...

    Vr. groet en succes!

    CT
  6. jos_t 3 oktober 2003 22:42
    CT,

    De rally die vanmiddag ontstond na het bekend worden van cijfers in amerika, is niet te voorspellen. Ook aan de hand van historische data en of steun cq weerstanden is dit niet te bepalen. Het blijft in zo'n geval een pure gok, om vooraf in te stappen als je denkt dat de cijfers meevallen. Als het goed gaat zoals vandaag kan het je een leuke cent (euro) opleveren, maar als het misgaat....

    Na de verder stijging van de nasdaq ga blijf ik nog even zitten in philips en verwacht komende week toch wel rond de 22.80 te komen.
    Ik heb afgelopen nog getwijfeld om ook in amsl in te stappen, maar toch maar niet gedaan, wilde nog wat cash achter de hand hebben. Maar heb nu even spijt zeker na de rally van asml vanmiddag. Ik wacht nu maar een volgende kans af. Ik weet niet of de trein nu weer doordenderd naar de vorige toppen. Even afwachten.

    In je berichten noem je vaak de stop-loss methode, maar bij mijn provider, de postbank, is deze optie helaas niet beschikbaar. Welke provider(s) gebruik jij??

    Gr,
    Jos
  7. [verwijderd] 3 oktober 2003 23:39
    Hi Jos,

    Even reageren op je statements:

    "De rally die vanmiddag ontstond na het bekend worden van cijfers in amerika, is niet te voorspellen. Ook aan de hand van historische data en of steun cq weerstanden is dit niet te bepalen. Het blijft in zo'n geval een pure gok, om vooraf in te stappen als je denkt dat de cijfers meevallen. Als het goed gaat zoals vandaag kan het je een leuke cent (euro) opleveren, maar als het misgaat...."
    Ik ben er nooit zo kapot van om bij cijfers stevige posities te hebben. Vergeet niet dat ik probeer met korte ritjes te verdienen en dat heeft alleen zin als je veel hebt. Moet je vandaag eens een paar duizend short ING zitten of zo, omdat je denkt dat de cijfers tegenvallen...ik moet er niet aan denken!
    Nee, ik had niets om half drie. Daarna geprobeerd op intraday signalen te shorten op de CAC-40 index, maar men gaf geen strobreed toe. Uiteindelijk 100 Euro aan mijn broek, gelukkig wat verdiend met andere zaken, maar toch een slechte dag:-(
    Het hoort erbij, er zijn dagen dat je aan de verkeerde kant van de markt zit.

    "Na de verder stijging van de nasdaq ga blijf ik nog even zitten in philips en verwacht komende week toch wel rond de 22.80 te komen.
    Ik heb afgelopen nog getwijfeld om ook in amsl in te stappen, maar toch maar niet gedaan, wilde nog wat cash achter de hand hebben. Maar heb nu even spijt zeker na de rally van asml vanmiddag. Ik wacht nu maar een volgende kans af. Ik weet niet of de trein nu weer doordenderd naar de vorige toppen. Even afwachten."
    Met Philips zit je waarschijnlijk wel goed. Op basis van het slot in de USA voorzie ik een neutrale opening op maandag, maar het is nog te vroeg voor een indicatie.
    Ik zit short op ASML, Aegon en ING, alle drie met bescheiden posities, omdat ik volgende week wel wat winstnemingen verwacht. ASML was vandaag erg hard gegaan.
    Ik ben er niet zo vast op dat het maadag doorraast.

    "In je berichten noem je vaak de stop-loss methode, maar bij mijn provider, de postbank, is deze optie helaas niet beschikbaar. Welke provider(s) gebruik jij??"
    Het hangt inderdaad van de ordermogelijkheden af, die je broker biedt. Stoploss kun je toepassen door bijvoorbeeld koersalerts in te stellen en als die "afgaan" een order op te geven. Uiteraard kun je ook nabeurs de zaak bekijken en dan orders opgeven voor de volgende dag. Dat is wat grover, maar ook minder hectisch. Soms stop je wel eens te snel uit als je er "te dicht bovenop zit".
    Het hangt allemaal een beetje af van je beleggingsmethode en vooral is van belang hoe ver je horizon weg ligt.
    Ik volg altijd mijn (dag-)posities op de voet, soms is een sanitaire stop fataal...bedenk dat het om dubbeltjes gaat.

    Ik ben klant bij een Engelse Market Maker. Verder heb ik een account bij Alex. Op dit moment doe ik daar bijna niets. Ik zie dat alleen zitten voor langduriger longposities, omdat ik daarover geen rente betaal.

    Vr. groet en succes volgende week!

    CT
  8. jos_t 5 oktober 2003 13:07
    CT,

    Ik heb helaas niet de hele dag de tijd om de koersen te volgen. Ik probeer soms op het werk even te kijken wat de koersen doen. Eventueel koop/verkoop ik dan wat. Maar meestal komt het op neer dat ik 's avonds van te voren moet bepalen wat het gaat worden in amsterdam. Als leidraad neem ik dan de slotkoersen van de aex-aandelen in amerika. Ik vindt dit zelf ook geen ideale situatie, maar ben toch blij dat ik werk heb.
    Het opgeven van een verkoop order is nog niet zo spannend, want als de koersdoel niet gehaald is heb je mogelijk de volgende dag weer een mogelijkheid te verkopen, eventueel met een aangepaste koers. Soms levert het wat extra op en soms (vaker??) heb je niet op de (hogere) top verkocht Maar het kopen van aandelen is en blijft moeilijker, want bij overwachte situaties (aanslagen, negatief sentiment ed) is het meestal niet meer mogelijk nog op tijd te reageren door de aankoop order te anuleren.

    Als ik weer in wil stapppen, op basis van de cijfers neem ik of de slotkoers in amerika of de openingskoers in amsterdam, en ga daar een bepaald percentage onderzitten. Dit percentage is fonds en dag afhankelijk.

    Ik zit momenteel veel in Philips en asml, dit zijn toch de fondsen waarbij de high en low op dagbasis ver uit elkaar liggen. Hierdoor zijn ze speculatief, wat snel een winst of verlies kan opleveren.
    Heb uit het verleden ook nog een setje abn, maar dat levert niet veel op. De koersen van de aex fondsen zijn de afgelopen maanden over het algemeen fors gestegen maar de banken en verzekeraars veel minder. Alleen aan divident is dit aandeel leuk, maar voor koerswinsten is dit een 'fout'aandeel.

    Zoals je aangeeft in je posting zit je ongeveer de hele dag de koersen te volgen. Ben je full-time bezig met het handelen op de beurs en is dit je inkomen, of doe je als (uit de handgelopen) hobby.

    Ik ben het met je eens dat asml vrijdag hard ophoog is gegaan en dan kun je verwachten dat morgen een terugval optreedt, misschien nog wel een kans om een kort ritje ophoog mee te maken.

8 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.841
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.520
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.969
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.537
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.136
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 74.000
Air France - KLM 1.024 34.363
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.604
Allfunds Group 3 1.220
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.402
AMG 965 126.145
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.700
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.125
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.727
ASML 1.762 77.171
ASR Nederland 18 4.125
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.692
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht