Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Fondsmanager Gezocht Terug naar discussie overzicht

RJT

709 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 36 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 april 2013 23:03
    Een relatief slechte dag voor onze portefeuille ondanks de spreiding over verschillende aandelen en sectoren. We sluiten de dag dan ook af in de min, terwijl de S&P 500 in de plus sloot. Zynga, CleanTech Solutions, InvenSense en Unilife waren de grootste dalers. Helaas kon dit niet worden gecompenseerd door de mooie stijgers: Adept Technology en Goldfield.

    Zynga kwam gisteren nabeurs met cijfers. Q1 was beter dan werd verwacht alleen Q2 vooruitzichten waren slechter dan analisten hadden verwacht. Dit jaar is voor Zynga een overgangsjaar, dus beleggers moeten geduld hebben. Het bedrijf heeft een enorme kaspositie en een positieve cash flow. Mijn inziens een STRONG BUY op deze koersen.

    Onze tradepositie in Glu Mobile verzilverd, zodat we weer iets meer liquiditeiten tot onze beschikking hebben. We zitten met aandelen als Giant Interactive en Zynga al in de gamesector, dus in principe is dat meer dan voldoende.
  2. [verwijderd] 26 april 2013 22:22
    Een klein plusje voor de portefeuille.

    Vandaag een positie ingenomen in Avanir Pharmaceuticals. Dit biopharma bedrijf maakt medicijnen tegen kwalen in het centrale zenuwstelsel. Vandaag heeft men goedkeuring gekregen om hun belangrijkste medicijn NUEDEXTA ook in Europa te mogen verkopen. Dit zal ten goede komen aan de omzet, die de laatste 7 kwartalen, elk kwartaal al fors is gegroeid.
  3. [verwijderd] 29 april 2013 23:06
    De week begint in ieder geval met een plusje voor onze portefeuille. Zeven dalers waarbij we kunnen aantekenen dat Zynga en Adept Technology qua bedrag de grootste zijn. De andere vijf dalen blijven dicht bij huis.

    Grootste stijgers in de portefeuille zijn: Blackberry (BBRY), Newcastle Investment Corp (NCT) en Unilife Corp (UNIS).
  4. [verwijderd] 1 mei 2013 22:35
    We hebben winst genomen in Pfizer na de recente stijging vanaf 1 januari en hebben onze positie in KKR Financial Holdings (KFN) uitgebreid. KKR Financial Holdings heeft een gezonde cash positie (misschien zelfs iets te veel) en een mooi dividendrendement van rond de 8%. Eerste kwartaalcijfers waren beter dan werd verwacht.

    Desondanks was het vandaag een slechte dag voor de portefeuille en hebben we onze liquide positie iets uitgebreid voor evt. korte termijn trades.

    Pfizer willen we op termijn wel weer terug in de portefeuille maar dan tussen de $25-$26. Eerste kwartaalresultaten vielen wat tegen en vooruitzichten zijn ook wat gematigder, vandaar dat we winst hebben genomen.
  5. [verwijderd] 2 mei 2013 22:23
    Vandaag weer eens een plusje voor de portefeuille. We hebben een tradepositie in Glu Mobile (GLUU) ingenomen. Wat opvalt is dat beter dan verwachte cijfers en goede vooruitzichten niet worden beloond, voorbeeld: LeapFrog (LF), maar ook bij andere bedrijven in onze portefeuille.

    Het sentiment in smallcaps blijft wisselend.

  6. [verwijderd] 3 mei 2013 22:44
    Een uitstekende dag voor de portefeuille, vooral InvenSense liet een mooie stijging zien van bijna 20%. De cijfers waren goed van deze chipfabrikant. Het aandeel had natuurlijk de maanden ervoor al fors ingeleverd na onze aankopen op $15 en $12,25. De short float is ongelooflijk voor zo'n geweldig bedrijf met prachtige groeicijfers.

    Vandaag hebben we een kleine positie ingenomen in Coffee Holding (JVA) een koffiebrander/handelaar die vaak wordt genoemd in overnamegeruchten.
  7. [verwijderd] 3 mei 2013 22:53
    Ondanks de meest gespreide portefeuille van deze competitie doen we het op dit moment slechter dan de S&P 500 en zijn we helaas uit de top-10 gezakt. We denken echter wel dat we de meeste potentie in de portefeuille hebben, alleen kan dat met value beleggen wat langer duren dan wordt gedacht.

    De meeste aandelen bij ons vallen immers onder de noemer value, maar we hebben dit natuurlijk gecombinerd met growth stocks als InvenSense (INVN), LeapFrog (LF) en Zynga (ZNGA).
  8. [verwijderd] 6 mei 2013 22:57
    Helaas konden we een positie niet van de hand doen i.v.m. een technische storing bij DeGiro. Desalniettemin een mooie dag voor de portefeuille, een plus van meer dan 1%. Uitschieters Bank of America (BAC) en InvenSense (INVN).

  9. [verwijderd] 7 mei 2013 23:10
    De storing van gisteren heeft ons vandaag geld gekost. Onze techwaarden BlackBerry, Glu Mobile en Zynga kregen vandaag behoorlijk wat verliezen om hun oren. Gisteren wilden we Glu Mobile van de hand doen, maar vandaag toch maar laten staan! Resultaat -6%. Schadeclaim indienen???? hahaha

    We hebben wel BlackBerry van de hand gedaan, channel checks wijzen erop dat verkopen lager zijn dan eerder werd verwacht. Dus de strijd tussen bulls en bears blijft gewoon doorgaan. BlackBerry is het meest geschorte aandeel op de Amerikaanse beurs.

    Vandaag ingestapt in IAMGOLD Corp (IAG) omdat we denken dat sommige goud aandelen te zwaar zijn oversold. Goudprijs zal op termijn herstellen, er is immers meer vraag dan aanbod. Miners zullen dan ook weer iets herstellen en deze heeft een leuk dividendrendement van meer dan 4%, als dividend natuurlijk blijft gehandhaaft.

    Uiteindelijk bleef onze portefeuille vrijwel onveranderd vandaag.
  10. [verwijderd] 8 mei 2013 22:26
    Vandaag hebben we geen transacties gedaan en binnenkort hebben we een sessie om de portefeuille en de strategie nog eens onder de loep te nemen.

    De grootste stijger in onze portefeuille, was onze aankoop van gisteren IAMGOLD Corp. (IAG) met meer dan 11% stijging. Zoals bekend zijn sommige miners/delvers te fors afgestraft. De gezonde balans en kostenmaatregelen zullen een verdere positieve uitwerking hebben op het aandeel. Helaas kunnen we met een gespreide portefeuille natuurlijk niet optimaal profiteren van tweecijferige positieve uitschieters. Toch ging de waarde van onze portefeuille met 0,5% omhoog.

    Een andere positieve uitschieter was: Adept Technology. Wij denken dat dit bedrijf dit jaar nog wordt overgenomen.
  11. [verwijderd] 9 mei 2013 22:52
    Een bloedige dag voor de portefeuille, door slechter dan verwachte cijfers bij Goldfield (GV). De short sellers hadden wellicht toch gelijk dat de backlog van het bedrijf niet goed gevuld is voor de rest van het jaar. Aandeel -24%.

    Ondanks dat het aandeel qua weging onderdeel is van een breed gespreide portefeuille, staan we 1,3% in de min. Voornamelijk natuurlijk door Goldfield.

    We hebben helaas te weinig geld voorhanden, want we hebben wel 5-10 kandidaten die we willen hebben en soms moet je gewoon switchen binnen je huidige pakket. Zo hadden we graag een grotere positie in Coffee Holding (JVA)gehad en zitten we al weken te azen op WhiteWave Foods (WWAV), onder meer bekend in Nederland van Alpro melk en yogurt(soya, amandel, etc). BlackBerry hadden we in principe ook wel willen behouden, maar soms zijn er betere kansen voor handen. Of denken we natuurlijk betere kansen te zien.

    Ik denk wel dat we een favorietenlijstje hebben van 40 bedrijven, maar soms is het roeien met de riemen die we hebben.
  12. Dutch Trader 10 mei 2013 22:15
    We hebben vandaag wat geschuffeld in de portefeuille. De positie in Coffee Holding uitgebreid en gedeeltelijk winst genomen op Unilife (UNIS). Unilife kwam met fantastische berichten wat de koers deed stijgen van $1.85 naar $3.20, met een slot op $3. Meer dan 62% in de plus. Onze core holding Unilife laten we gewoon zitten, van de 900 stuks hebben we er 400 verkocht op 2,93.

    Goldfield (GV) was weer de gebeten hond en management laat maar niets van zich horen.

    Toch mogen we niet ontevreden zijn over deze week en zijn we weer op weg naar een plaats in de TOP-10.
  13. [verwijderd] 13 mei 2013 22:57
    Een goed begin van de week met een verdere stijging in Unilife (UNIS) waar we op dit moment toch even onze winst pakken. De rest van de portefeille doet het ook redelijk en uiteindelijk sluiten we meer dan 1% in de plus.

    Toch weer ingestapt in BlackBerry en Adapt Technology, na verdere research.
  14. [verwijderd] 14 mei 2013 22:57
    Mooie cijfers van SkyPeople Fruit Juice (SPU), alleen koersreactie bleef vrij beperkt voor dit zwaar ondergewaardeerd aandeel (+8%). De rest van de portefeuille deed het ook redelijk. Een klein procentje in de plus vandaag.

  15. [verwijderd] 14 mei 2013 23:28
    We hebben weinig tijd om zelf te participeren in CCs met de bedrijven waarin we investeren. Deze vacature zal t.z.t. worden ingevuld. Gisterenavond de CC van Adept Technology beluisterd en het lijkt erop dat ze op zoek zijn naar een strategische partner. We kijken deze week even of we de positie verder kunnen uitbreiden.
  16. [verwijderd] 15 mei 2013 22:23
    Vandaag wederom een mooie dag, met veel Chinees vuurwerk.

    Zowel Cleantech Int. Solutions (CLNT) als Guanwei Recycling (GPRC) kwamen met beter dan verwachte cijfers. Gisteren was het de beurt aan SkyPeople Fruit Juice (SPU). Hopelijk wordt de onderwaardering in deze bedrijven nu eens onderkend en sluipen we als RJT zo de TOP-3 binnen.

    Alle modellen schreeuwen STRONG BUY maar schijnbaar geloven beleggers de bedrijfscijfers nog steeds niet. De meeste Chinese bedrijven in onze portefeuille noteren 20-30% van hun boekwaarde, hebben een k/w verhouding van minder dan 3, noteren 50% van de cash per aandeel, etc. etc. Het blijft een ongelooflijk fenomeen.

    Gelukkig zijn we niet alleen in deze constatering en nemen beleggers als Fidelity, Morgan Stanley en andere SLIMME(?) Beleggers nu ook posities in.

  17. [verwijderd] 15 mei 2013 22:32
    Och ik ben er nog! Ik ben bezig met een rapportje over Adept Technology (ADEP), een turnaround verhaal. En dat in mijn vrije tijd, want tijdens kantooruren heb ik er geen tijd voor! Maar ja dat krijg je als je zo zot op beleggen bent als ons. Tot morgen maar weer.

    Dan zal onze trader eens een leuk stukje schrijven.

  18. [verwijderd] 16 mei 2013 22:08
    Vandaag fors omlaag (lol) door een afsplitsing die nog niet is bijgeboekt in de portefeuille. Het betreft New Residential Investment Corp (NRZ), een afsplitsing van Newcastle Investment Corp.

    De winnaars van gisteren hebben vandaag weer moeten inleveren, de China Discount is nog steeds van toepassing ook al komt men met goede cijfers. Kijk maar eens naar NQ Mobile (NQ). Échte uitschieters waren er vandaag niet voor ons, toch wel maar niet te zien........New Residential Investment Corp +6%.

    Vandaag verder wat geresized en gehandeld, dus we zitten weer zonder cash. Cash levert gewoon geen niets op, vandaar dat we onze cash strategie wat hebben gewijzigd.
709 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 36 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.386
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.907
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.393
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.067
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.760
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.337
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.405
Allfunds Group 3 1.209
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.762
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.287
AMG 965 125.747
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.521
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.130
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.023 318.613
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.278
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.692
ASML 1.762 76.973
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.651
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.675

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht