Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

SNS Reaal Terug naar discussie overzicht

SNS Cijfers

44 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 s.lin 6 juni 2013 09:09
    Genationaliseerd SNS Reaal boekt EUR2,9 mrd af op vastgoed
    6-6-2013 08:54
    AMSTERDAM SNS Reaal nv (SR.AE) heeft in 2012 en het eerste kwartaal van 2013 EUR2,9 miljard afgeboekt op de vastgoedfinancieringen van het probleemonderdeel Property Finance. Dit leidde tot een nettoverlies van in totaal EUR2,6 miljard, maakt de genationaliseerde bank en verzekeraar donderdag bekend.

    De bank, onder leiding van de nieuwe topman Gerard van Olphen, zegt stevige sancties te verwachten van de Europese mededingingsinstanties voor de ontvangen staatssteun. Uiterlijk 22 augustus zal een herstructureringsplan bij de Europese Commissie worden ingediend.

    De bank, die in februari moest worden genationaliseerd, stelde de publicatie van de jaarcijfers tot twee keer toe uit, om een goed beeld te kunnen bieden van de financiele toestand na de nationalisatie.

    Over 2012 werd een jaarverlies geboekt van EUR972 miljoen, door bijzondere waardeverminderingen bij Property Finance van EUR941 miljoen. De winst op de overige activiteiten in 2012 werd tenietgedaan door bijzondere posten van EUR602 miljoen negatief, waaronder afboekingen op goodwill.

    Over het eerste kwartaal van 2013 werd nog eens EUR2 miljard aan voorzieningen genomen op de Property Finance portefeuille, wat leidde tot een kwartaalverlies van EUR1,6 miljard. Het risico op de problematische vastgoedportefeuille is daarmee gedaald tot EUR5 miljard.

    De nationalisatiemaatregelen, waarbij de Nederlandse overheid in totaal EUR3,7 miljard investeerde in de financiele groep, herstelden de kapitaalpositie tot een core Tier 1-ratio van 14,9%, van 6,1% eind 2012.

    De double leverage van de holding werd met behulp van de kapitaalinjectie door de staat bovendien verlaagd tot 105%, van 127%.

    Dow Jones Newswires
  2. masterw 6 juni 2013 09:24
    quote:

    realiteit 2013 schreef op 6 juni 2013 08:43:

    Niks op 0 zetten, de verzekeringspoot van SNS, is nog miljarden waard !
    dat is de discussie toch helemaal niet?
    de hamvraag blijft; zou sns failliet zijn gegaan als dijsselbloem niks gedaan had. zo ja dan is de waarde van een aandeel 0.
    Ondanks dat de verzekeringstak het dan wel goed doet. Sns was als 1 bedrijf beursgenoteerd en niet als verschillende holdings.
    Als het dus bij de vastgoed tak instort dan kan de verzekeringstak nog zo goed lopen maar aandeel gaat dan toch naar 0.
  3. [verwijderd] 6 juni 2013 14:23
    Realiteit,
    Ik zie dat je steeds later naar bed ga en vroeger waker wordt...Heb je daar ook een reden voor? Zeker BABA...Daar kan je niet meer tegen. Geef me a t b een antwoord op mijn vraag aangaande jou post, op de ander draadje, over de 0,8% hypotheekrente in Deutschland. Of wil is mijn vraag te gevoelig voor je?
  4. forum rang 10 voda 6 juni 2013 15:58
    2eUPDATE: SNS Reaal houdt rekening met gedwongen opsplitsing


    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Genationaliseerd SNS Reaal boekt EUR2,9 mrd af op vastgoed', om extra informatie toe te voegen.)


    Door Archie van Riemsdijk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--SNS Reaal (SR.AE) houdt er rekening mee dat het zijn balans van de Europese autoriteiten met 25% tot 60% zal moeten afbouwen, gezien de behandeling van andere financiele bedrijven die staatssteun ontvingen. Dat de Europese toezichthouders ook prijsrestricties opleggen, lijkt de nieuwe bestuurders echter "niet logisch".

    "Het is heel wel denkbaar dat er meer afgestoten zal moeten worden dan alleen Property Finance. Dat achten wij heel reeel", zei bestuursvoorzitter Gerard van Olphen donderdag tijdens een persconferentie bij de jaarcijfers. Volgens de topman zijn daar meerdere varianten bij mogelijk en is het te vroeg daarop vooruit te lopen.

    Welk deel van de balans SNS Reaal mogelijk moet afstoten van de Europese Commissie (EC), hangt niet alleen af van het ontvangen bedrag aan staatssteun, maar ook van de mate waarin de bij het bedrijf betrokken partijen al 'pijn hebben geleden', voegt CFO Maurice Oostendorp daar aan toe. Wat dat betreft is SNS Reaal tamelijk bijzonder, volgens de topman. Niet alleen is bij de nationalisatie de bestuurstop vertrokken, maar ook zijn aandeelhouders en achtergestelde obligatiehouders onteigend.

    Tenslotte betaalt ook de hele Nederlandse bankensector EUR1 miljard mee aan de nationalisering, omdat een faillissement van SNS Reaal de sector anders vele miljarden had gekost onder het depositogarantiestelsel.

    Verder zal ook de rol van de bank en verzekeraar in het Nederlandse financiele landschap worden meegewogen door de EC. De bestuurders zeggen dat ze het in ieder geval "niet logisch" zouden vinden als er naast een mogelijke opsplitsing ook prijsrestricties zouden worden opgelegd, zoals is gebeurd bij ING en ABN Amro.

    De concurrentie in het Nederlandse bankenlandschap zou daardoor verder afnemen, zei CFO Maurice Oostendorp. Zijn eerste indruk is overigens dat de Europese Commissie dat ook niet logisch zou vinden. Bij de nationalisering was het immers mede te doen om het handhaven van de concurrentie. "De redding van SNS als systeembank was deels gedreven doordat SNS als vierde retailbank in Nederland moest blijven bestaan", aldus de CFO.

    Voor zover er verplicht onderdelen moeten worden verkocht vanwege de ontvangen staatssteun, zal de tijdsduur die SNS Reaal daarvoor krijgt, onderdeel zijn van de onderhandelingen met de Europese Commissie, zegt Oostendorp.

    "Het is duidelijk dat een kwartaal na de nationalisering er nog steeds geen kopers staan te trappelen om onderdelen over te nemen", zei Van Olphen over de marktsituatie.

    In afwachting van de goedkeuring van de Nederlandse staatssteun door de EC, gaat SNS Reaal verder met de afzondering van zijn vastgoedbank Property Finance en de ontvlechting van de overige bank- en verzekeringsactiviteiten. Hierdoor ontstaat dis-synergie, wat betekent dat er meer mensen nodig zullen zijn om dezelfde taken uit te voeren, zeiden de bestuurders.

    Voor het afbouwen van Property Finance, de probleemdivisie die de oorzaak was van de nationalisering, zullen SNS Reaal en de Nederlandse overheid ruim de tijd nemen, verwacht Oostendorp. "Er zijn altijd partijen die iets willen kopen met een korting van 40%. Maar het gaat er nu om de portefeuille zo waardevol mogelijk af te bouwen. Ik denk dat de afbouw tien jaar kan duren", aldus de financieel directeur.

    SNS Reaal waardeerde in de afgelopen twee kwartalen EUR2,8 miljard af op de vastgoedfinancieringsportefeuille, die hierdoor nog voor EUR5 miljard in de boeken staat, in plaats van de EUR8,3 miljard medio 2012.

    Als de EC akkoord gaat met de overdracht van het resterende risico aan de Nederlandse Staat, dan zal SNS Reaal geen verder verlies meer lijden op dit vastgoed. "Het verlies voor SNS Reaal kan uiteindelijk wel lager uitvallen dan EUR2,8 miljard, en daar zullen we dan ook ons best voor doen", zei Oostendorp. Met de staatsgarantie van EUR5 miljard zou het afgezonderde bedrijf andere financierders moeten kunnen aantrekken.

    Als de overdracht van de vastgoedbeheerorganisatie aan de staat een feit is, zal de kapitaalratio van de bank verbeteren tot 15,6% aan het einde van het eerste kwartaal. Voor het einde van 2012 wordt deze ratio pro forma 14,9%, wat bovengemiddeld sterk is voor een Nederlandse bank.

    De nationalisatie, waarbij de Nederlandse overheid in totaal EUR3,7 miljard investeerde in de financiele groep, verbeterde ook de double leverage van de holding tot 105%, van 127%.

    Over 2012 werd een jaarverlies geboekt van EUR972 miljoen, door bijzondere waardeverminderingen bij Property Finance van EUR941 miljoen. De winst op de overige activiteiten in 2012 werd tenietgedaan door bijzondere posten van EUR602 miljoen negatief, waaronder afboekingen op goodwill bij het verzekeringsbedrijf. De perspectieven van met name het levensverzekeringenbedrijf zijn niet meer dezelfde als bij de overnames uit het recente verleden van Axa en Zwitserleven, lichtte Van Olphen toe.

    De solvabiliteit van het verzekeringsbedrijf heeft sterk geprofiteerd van de recente wijziging van de berekening van de toekomstige verplichtingen, die is toegestaan door toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) vanwege de extreem lage marktrente. Omdat verzekeraars mogen uitgaan van een stijging van de rente naar een vast gemiddeld niveau van 4,2% op de zeer lange termijn, kwam de solvabiliteit uit op een redelijk gezond niveau van 176%. Zonder de 'ultimate forward rate' zou de solvabiliteit echter 54 procentpunt lager uitvallen, wat een zeer magere 122% zou opleveren.


    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@dowjones.com

  5. forum rang 6 Chiddix 6 juni 2013 17:44
    Je ziet dat het veel erger is dan het bestuur uitdroeg in de jaren 2010-2012.
    Uit de kast rolt een heel kerkhof.
    Als je dan nog hoopt op compensatie ,moet je wel een echt grote(ras) optimist zijn.
  6. forum rang 4 s.lin 6 juni 2013 19:27
    Nederlandse Staat bepaalde afwaardering vastgoed SNS Reaal
    6 juni 2013

    Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem heeft SNS Reaal opgedragen 2,8 miljard euro af te boeken op de vastgoedportefeuille van Property Finance. Die afwaardering ligt precies in het midden van de door de Staat gebruikte waarderingsvork bij de nationalisatie.

    Topman Gerard van Olphen had geen millimeter bewegingsvrijheid om tot een eigen, onafhankelijke en waarheidsgetrouwe waardering van de vastgoedbezittingen te komen.

    Dat staat in de vertraagde presentatie van de jaarcijfers van de op februari genationaliseerde bank-verzekeraar.

    Staat bepaalt
    “Deze afschrijving van 2,8 miljard euro is bepaald door de Nederlandse Staat”, zegt de door Dijsselbloem op 1 februari geparachuteerde nieuwe baas in een toelichting op de jaarcijfers.

    In 2012 stegen de bijzondere waardeverminderingen bij vastgoedpoot Property Finance fors, tot 941 miljoen euro “als gevolg van een verslechtering van vastgoedmarkten”.

    Er waren behalve waardedalingen ook meer faillissementen bij klanten en dus wanbetalingen op verstrekte leningen.

    Jaarcijfers van SNS Reaal
    De zogenoemde ‘non performing’ leningen bij Property Finance stegen met meer dan 900 miljoen euro tot 2,6 miljard euro. Ten opzichte van het totaal aan verstrekte leningen kwam het percentage ‘non performing’ uit op 34 procent (2011: 19 procent).

    Op zijn kop
    In het eerste kwartaal van 2013 kwam er nog eens een extra voorziening voor de vastgoeddivisie van twee miljard euro bij.

    “De extra voorziening is getroffen omdat met het besluit van de Nederlandse Staat een feitelijke verplichting is ontstaan om Property Finance over te dragen tegen de transactiewaarde zoals bepaald door de Nederlandse Staat”, aldus Van Olphen.

    Het beheer van de vastgoedfinancieringsportefeuille van Property Finance zal op termijn helemaal worden overgedragen aan de Staat.

    Een enig aandeelhouder die de waarde van bezittingen bepaalt. Het is de wereld op zijn kop, maar bij staatsbank SNS Reaal de nieuwe realiteit.

    Zeker nu gedupeerde beleggers de rekensommetjes van de Staat bij de rechter aanvechten.

    Alles over VEB-actie SNS Reaal
    Zo buigt de Ondernemingskamer van het Amsterdamse Gerechtshof zich momenteel over de vraag of Dijsselbloem de onteigende gewone aandeelhouders en achtergestelde obligatiehouders wel een schadeloosstelling van nul mag geven.

    Aan dat rekensommetje van de Staat lag een inmiddels beroemd en veel bekritiseerd taxatierapport van vastgoedadviesbureau Cushman & Wakefield (C&W) ten grondslag.

    Dat bureau had in opdracht van de Minister begin dit jaar een waardering gemaakt van de problematische vastgoedportefeuille van SNS.

    Midden afwaarderingsvork
    Daarin werd een noodzakelijke afboeking van 2,4 tot 3,2 miljard euro ingecalculeerd, onder meer vanwege de zwakke markt voor commercieel vastgoed in Nederland.

    De afwaarderingen die de bank-verzekeraar vandaag wereldkundig maakt, liggen niet toevallig exact in het midden van de afwaarderingsvork zoals de Minister hanteerde.

    Dat rapport van C&W vormde de directe aanleiding voor de nationalisatie van SNS Reaal. De portefeuille van Property Finance bestaat voor 75 procent uit Nederlands vastgoed.

    Het restant zit onder andere in Noord Amerika, Spanje, Duitsland, Luxemburg en Portugal.

    Sinds de overname van Property Finance eind 2006 door toenmalig bestuursvoorzitter Sjoerd van Keulen heeft SNS Reaal nu in totaal 4,7 miljard bijzondere waardeverminderingen gepakt.

    Ruim de helft daarvan komt voor rekening van 2012 en het eerste kwartaal van 2013.

    Meer eerste kwartaalcijfers 2013
    SNS Reaal kocht met Property Finance destijds een vastgoedportefeuille van bijna elf miljard euro. Dat was toen tien keer zo groot als haar bestaande vastgoedactiviteiten.


    Optisch gezonder
    Doordat de Staat bij de nationalisatie een kapitaalinjectie van 2,2 miljard euro deed, zien de operationele cijfers en de financiële buffers van SNS Reaal er per 31 maart dit jaar gezonder uit vergeleken met eind 2012.

    Per saldo resteerde eind 2012 een nettoverlies van 972 miljoen euro. SNS Reaal leed over het eerste kwartaal van 2013 een veel groter nettoverlies van 1,6 miljard euro, door de afboeking op de vastgoedportefeuille. Dat verlies kan in de rest van het jaar niet goedgemaakt worden. Van Olphen zei dan ook dat het bedrijf in heel 2013 verlieslatend zal zijn.

    De kernmaatstaf voor de financiële buffers, de zogeheten ‘core tier 1 ratio’ verbeterde van 6,1 procent eind 2012 naar 11,5 procent eind maart dit jaar.

    veb.net
  7. forum rang 6 Chiddix 6 juni 2013 19:48
    Het laatste sprankje hoop op compensatie heeft de heer Dijsselbloem getorpedeerd met dit verslag.
    Het is een grote beerput geworden door PF. Zonder ingrijpen overheid een failliete boedel.
  8. forum rang 10 voda 7 juni 2013 16:06
    'Blackrock adviseur ministerie van Financiën'

    Gepubliceerd op 7 jun 2013 om 07:41 | Views: 1.377

    AMSTERDAM (AFN) - Het ministerie van Financiën heeft het Amerikaanse Blackrock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, ingehuurd als adviseur voor het afsplitsen van vastgoedtak SNS Property Finance. Dat melden ingewijden vrijdag aan De Telegraaf.

    Blackrock begeleidt het ministerie bij het herstructureringsplan van Property Finance dat uiterlijk op 22 augustus ingediend moet zijn bij de Europese Commissie. Pas na goedkeuring van dit plan door de commissie kan tot afsplitsing van de vastgoedtak worden overgegaan.
  9. gerrit 69 7 juni 2013 18:27
    quote:

    voda schreef op 7 juni 2013 16:06:

    'Blackrock adviseur ministerie van Financiën'

    Gepubliceerd op 7 jun 2013 om 07:41 | Views: 1.377

    AMSTERDAM (AFN) - Het ministerie van Financiën heeft het Amerikaanse Blackrock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, ingehuurd als adviseur voor het afsplitsen van vastgoedtak SNS Property Finance. Dat melden ingewijden vrijdag aan De Telegraaf.

    Blackrock begeleidt het ministerie bij het herstructureringsplan van Property Finance dat uiterlijk op 22 augustus ingediend moet zijn bij de Europese Commissie. Pas na goedkeuring van dit plan door de commissie kan tot afsplitsing van de vastgoedtak worden overgegaan.

    www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/snsrea...

    Is Blackrock niet hetzelfde bedrijf dat grootschalig short is gegaan in het aandeel SNS ??
    Deze wanhoopspoging van onze regering om Blackrock in te huren voelt aan als het binnenhalen van de duivel in eigen persoon.

    Gerrit
  10. [verwijderd] 8 juni 2013 16:55
    Wat gebeurt,als blackrock het ministerie adviseerd om een schadevergoeding uit te keren van 0.01 cent, met de short aandelen???!!

    Worden deze dan max uitgekeerd.
    Las dat Blackrock grootschalig short was, dus zullen ze max.profiteren.
    OF NIET!!

    Voorstel aan Dijselk.t.
    1) Jij stapt op.
    2) je krijgt een goude handdruk van 100.000 euro.
    3) Schadevergoeding vastgesteld op 0,45 cent.

    Deal or No Deal
  11. gerrit 69 11 juli 2013 21:50
    quote:

    Wikie de Vicking schreef op 8 juni 2013 16:55:

    Wat gebeurt,als blackrock het ministerie adviseerd om een schadevergoeding uit te keren van 0.01 cent, met de short aandelen???!!

    Worden deze dan max uitgekeerd.
    Las dat Blackrock grootschalig short was, dus zullen ze max.profiteren.
    OF NIET!!

    Voorstel aan Dijselk.t.
    1) Jij stapt op.
    2) je krijgt een goude handdruk van 100.000 euro.
    3) Schadevergoeding vastgesteld op 0,45 cent.

    Deal or No Deal
    De beste Deal zou zijn, dat ik mijn aandelen gewoon terug krijg.
    Helaas zal dat wel nooit meer gebeuren.
    SNS maakt wel 99 miljoen Euro winst in het eerste kwartaal met haar vitale gedeelte en dat voor een failliete tent!!!
    Ik hoop dat de compensatie voor alle beleggers word vastgesteld op € 0,84 per aandeel, maar het zal misschien nog niet eens de helft worden.
    Uiteindelijk zijn beleggers in SNS allemaal genaaid maar een compensatie onder de € 1,00 is hooguit een doekje voor het bloeden.

    Gerrit
  12. [verwijderd] 8 augustus 2013 19:19
    Fannie Mae maakt nu weer dikke winst. De overheid gaat op SNS flink verdienen. Overname tegen nul euro. Als het sentiment gaat verbeteren, zoals nu het er uit ziet, dan heeft Dijsselbloem slim gehandeld.
  13. gerrit 69 8 augustus 2013 19:33
    quote:

    Blutter schreef op 8 augustus 2013 19:19:

    Fannie Mae maakt nu weer dikke winst. De overheid gaat op SNS flink verdienen. Overname tegen nul euro. Als het sentiment gaat verbeteren, zoals nu het er uit ziet, dan heeft Dijsselbloem slim gehandeld.
    Die ratten van de overheid zijn nog niet van mij af.
    Natuurlijk gaat het sentiment verbeteren en ook bij de SNS-Bank.
    De overdreven afschrijving van 2,8 miljard Euro op Property Finance is gewoon een slag in de lucht.
    Dijsselbloem denkt dat de gemiddelde belegger sukkels zijn, maar dan heeft hij het toch goed mis.
    De overheid gaat nu in cassatie voor wat betreft de uitspraak van de rechter, maar deze omtrekkende beweging is alleen maar een vorm van tijd rekken.
    Ik wil een fatsoenlijke compensatie voor mijn aandelen SNS en anders moeten alle aandelen weer terug bij de rechtmatige eigenaar. punt

    Mvrgr. van Gerrit
  14. gerrit 69 14 augustus 2013 22:43
    quote:

    Wikie de Vicking schreef op 14 augustus 2013 20:54:

    Heb je er veel gerrit

    Me 8500 stuks
    De helft van jou, maar dan nog vind ik het zonde geld.
    Er zijn er op dit forum, die er een vermogen aan verliezen.

    Gerrit
  15. Circle123 14 augustus 2013 22:53
    SNS was een bende en gek genoeg was dit algemeen bekend in de financiele wereld. Er werd al maanden gespeculeerd over de ondergang. We hadden zelfs een poultje op de afdeling. Wie nog speculeert gokt op zo'n bedrijf moet ook de consequenties dragen. Ik verwacht geen uitkering, maar in het meest gunstige geval 10 ct. per aandeel. SNS was ziek en is kapot. Jammer dat de verantwoordelijken wederom niet aangepakt worden.
  16. gerrit 69 14 augustus 2013 23:23
    quote:

    Circle123 schreef op 14 augustus 2013 22:53:

    SNS was een bende en gek genoeg was dit algemeen bekend in de financiele wereld. Er werd al maanden gespeculeerd over de ondergang. We hadden zelfs een poultje op de afdeling. Wie nog speculeert gokt op zo'n bedrijf moet ook de consequenties dragen. Ik verwacht geen uitkering, maar in het meest gunstige geval 10 ct. per aandeel. SNS was ziek en is kapot. Jammer dat de verantwoordelijken wederom niet aangepakt worden.
    Achteraf kun je wel stellen dat SNS een gok was, maar kun jij dit ook uit leggen aan die beleggers die bij de introductie van het aandeel SNS zijn ingestapt op € 17,00 per aandeel, toen alles nog rozengeur en maneschijn was!!
    Verder had SNS ook de laatste beursjaren nog steeds winstgevende onderdelen, maar die werden ondergesneeuwd door de verliezen bij Property Finance.
    De verantwoordelijke zijn in ieder geval niet de aandeelhouders en dat geld ook voor het aandeel Imtech, wat toch ook lange tijd een beurslieveling was, maar pas later bleek een financiele chaos te zijn.
    Er zullen best gokkers bij zijn geweest met het aandeel SNS, maar de meeste aandeelhouders waren bij SNS toch van mening, dat de bank er op den duur weer bovenop zou kunnen komen bij een aantrekkende economie in Europa.

    Mvrgr. van Gerrit
44 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.324
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.896
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.355
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.052
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.770
Alfen 12 16.269
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 333
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.253
AMG 965 125.694
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.266
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.900
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht