Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Weekend- en avondgedachten

939 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 47 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 juni 2013 20:48
    secure.avaaz.org/en/petition/Pardon_E...

    Enkele dagen geleden riep AVAAZ - een doorgaans sympathieke wereldwijde organisatie die alle mogelijke misstanden waar dan ook ter wereld aan de kaak stelt - op tot een massale steunbetuiging voor Edward Snowden, de "whistle blower" die PRISM op de voorpagina van de dagbladen bracht met zijn onthullingen over de wereldwijde amerikaanse afluisterpraktijken.

    Een gewetensbezwaarde martelaar, die zijn carrière en zijn hele hebben en houden opoffert om de kwalijke praktijken van de NSA aan het licht te brengen? Verdient hij niet eerder de Medal Of Congres voor zijn heldenmoed? Het is in elk geval koren op de molen van alle complotdenkers en privacy-fanaten met een Big Brother syndroom, dat blijkt wel weer.
    Nou, van mij geen steun. Ik hoop dat hij uitgeleverd wordt en zo snel mogelijk voor een amerikaanse rechter verschijnt.

    Waarom zouden toch alle landen ter wereld (voor zover ik weet) het verraden resp. openbaar maken van staatsgeheimen strafbaar stellen? Omdat ieder land, ook het meest liberale, wel dingen doet die niet in het openbaar mogen worden gebracht. Dat is altijd zo geweest en dat zal ook altijd wel zo blijven. En omdat ambtenaren beëdigd worden tot geheimhouding van hetgeen hen in hun functie onder ogen komt worden ze ook aangepakt als ze deze geheimhouding schenden. Dat lijkt mij niet meer dan logisch. Anders ligt alles op straat, van militaire technieken en geheime opsporingsonderzoeken in eigen land tot en met grensoverschrijdende acties tegen terroristische netwerken.

    Ik snap niet waarom zo iemand op één lijn gesteld wordt met een klokkenluider die criminele praktijken in b.v. een bedrijf of een overheidsinstantie in de openbaarheid brengt. Er is een doorslaggevend verschil tussen de één en de ander, namelijk de wet. Het verraden van staatsgeheimen is strafbaar, het aan het licht brengen van feiten die door de wet verboden zijn niet. De klokkenluidersregeling beschermt de laatste categorie en niet de eerste. Het moest er nog bijkomen ook, dat de afweging of iets wel of niet publiek gemaakt mag worden aan het oordeel van de individuele ambtenaar overgelaten wordt - dan is het hek van de dam.

    Deze jongeman die zogenaamd ineens last van zijn geweten kreeg wist donders goed dat hij fout bezig was en dat de wetgeving in zijn eigen land het afluisteren en screenen van het internet toestaat. Dat hij dan persoonlijk vindt dat dat te ver gaat is geen criterium. Bovendien heb ik dan ook nog mijn twijfels of de openbaarmaking uit echte gewetensnood dan wel uit persoonlijke wrok of pure sensatiezucht voortkomt, nog afgezien van een mogelijke "ziekelijke stoornis van de geestvermogens". Deze lieden (ja, die Bradley Manning ook!) kunnen hun handen dichtknijpen dat er tegenwoordig maar 20 jaar gevangenis op staat. In 1953 is het echtpaar Rosenberg nog op de elektrische stoel beland omdat ze - ook uit gewetensnood zogenaamd - de amerikaanse atoomgeheimen aan de Russen doorgebriefd hadden.

    Dat er dan vervolgens een storm van verontwaardiging losbarst onder mensen die alle reden denken te hebben om hun overheden niet te vertrouwen was te verwachten; die zien zich bevestigd in hun vrees dat ze continu in de gaten gehouden worden door Big Brother en zijn hulptroepen. Ze vinden zich kennelijk belangrijker dan ze in feite zijn: alsof de inlichtingendiensten belangstelling hebben voor hun huis-, tuin- en keukengerommel en met rooie oortjes meelezen als ze een scheve schaats op het internet rijden. Het is pure paranoia, behalve natuurlijk voor degenen die echt iets te verbergen hebben. Maar die weten dan ook al lang dat ze mogelijk gevolgd worden.

    Nou, van mij mag de NSA alles weten. Ze mogen mijn telefoon afluisteren, mijn e-mails lezen, bijhouden welke sites ik bezoek en wat ik op een forum schrijf. Dat mag van mij, mijn toestemming hebben ze bij voorbaat al.
    Als tegenprestatie verwacht ik dat ze gevaarlijke elementen in ons deel van de wereld en elders zorgvuldig monitoren en in kaart brengen. Als het inderdaad ertoe leidt dat daardoor terroristische aanslagen voorkomen worden (en dat wil ik ook wel geloven) en mensenlevens gespaard worden is dat voor mij rechtvaardiging genoeg. Dat ze daarbij en passant ook nog mafia- en pedofielennetwerken volgen vind ik geen enkel probleem. Privacy is één ding, de bestrijding van misdrijven tegen de lichamelijke integriteit van mensen is een ander ding. Dat is een kwestie van wat het zwaarst weegt. Voor mij geen vraag, maar een weet.

    Laat de mensen die nu te hoop lopen om deze verraders een aureooltje op te zetten maar eens bedenken dat het internet - zonder welke wettelijke basis dan ook - voortdurend door hele hordes van criminelen misbruikt wordt om identiteiten te stelen, bankgegevens te verzamelen en computers van onwetende burgers in zombienetwerken onder te brengen om cyberaanvallen te plegen. Daar zouden ze zich druk over moeten maken, maar merkwaardigerwijs doen ze dat niet. Heb je ooit van voorvechters van burgerrechten en privacy-fanaten gehoord die in het geweer komen tegen de praktijken van professionele hackers en het illegaal en massaal scannen van computers om persoonlijke data te verzamelen, en die roepen om een betere en strengere aanpak van identiteitsdiefstal? Ik niet.

    Dat de Amerikaanse overheid miljarden opnamen opslaat die de CIA op welk moment dan ook kan gebruiken om burgers te laten berechten of te veroordelen is een prima zaak. Beter in elk geval dan te moeten aanzien hoe terroristen en criminelen de dans ontspringen omdat de verbanden niet kunnen worden aangetoond. Ze kunnen daardoor tenminste ook ná een aanslag (zoals in Boston laatst) binnen de kortste keren het hele netwerk van helpers en sympathisanten in kaart brengen. Goed zo!

    Ik denk persoonlijk dat het verontwaardigd schoppen tegen de "staatsmacht" in dit geval eerder een puberale reactie is. Van alle bedreigingen waar wij dagelijks mee te maken hebben lijkt mij het bewaken van het internet etc. door de NSA nog de minst acute en ingrijpende. Zoals gezegd: van mij mogen ze.
    Voor degenen die nu doen alsof hun mensenrechten stelselmatig geschonden worden heb ik alleen maar een meewarig hoofdschudden over zoveel hypocrisie en selectieve verontwaardiging.

    Ik zie trouwens net dat de AVAAZ de steunbetuigingsactie inmiddels gesloten heeft "This petition has been closed by its creator and is no longer accepting signatures". Wellicht zijn ze bij nader inzien toch maar op hun schreden teruggekeerd en hebben begrepen dat ze zich beter voor vinvissen, olifanten en vrouwenrechten kunnen inzetten. Het kost ze teveel goodwill, vrees ik.

    _________________
  2. [verwijderd] 16 juni 2013 21:06
    Probleem van die massale databases is juist dat dat niet veilig is:

    "Dat de Amerikaanse overheid miljarden opnamen opslaat die de CIA op welk moment dan ook kan gebruiken om burgers te laten berechten of te veroordelen is een prima zaak. Beter in elk geval dan te moeten aanzien hoe terroristen en criminelen de dans ontspringen omdat de verbanden niet kunnen worden aangetoond. Ze kunnen daardoor tenminste ook ná een aanslag (zoals in Boston laatst) binnen de kortste keren het hele netwerk van helpers en sympathisanten in kaart brengen. Goed zo!"

    Deze databases worden natuurlijk ook gehacked en daarom vind ik al deze zoekmethoden niet geweldig. (overigens ook dat van google etc.)
    Het ik heb niks te verbergen argument is natuurlijk ook onzin. Denk toch niet dat je het leuk vind als iemand serieus werk maakt van wat er allemaal over jou in databases aanwezig is. We worden nu beschermd door dat je opgaat in de massa, enige voorzichtigheid in deze vind ik wel degelijk belangrijk.
    Die databases komen ook in handen van verzekeraars, inbrekers (checken op facebook of je thuis bent). google weet in principe tot in detail waar je bent. Dat is wat veel moeite voor een inbreker, maar toch.
    Of deze meneer een held is weet ik niet, maar hij toont toch ook maar aan dat de info uit de database niet geheim kan blijven. (er zijn er nog wel meer dan hij, en diegene die kwaad willen zeggen niks maar verkopen de info). Resultaat is bijvoorbeeld dat een zwitserse rekening NIET geheim kan worden gehouden. Er wordt altijd wel ergens een diskje aangeboden voor een leuk prijsje.

    de bos
  3. forum rang 6 haas 16 juni 2013 21:25
    Data mining,
    bewaren,verzamelen,bewaren, analyseren,rubriceren,etc........

    Het staat of valt, zoals zo vaak, met te goeder trouw of te kwader trouw gebruiken van de verzamelde data.

    PS:
    Google doet hetzelfde als Prism.
    Al zijn de doeleinden verschillend.
    ook hebben ze niet alle 2 dezelfde bronnen
  4. Vroegvogeltje 16 juni 2013 21:27
    quote:

    de bos schreef op 16 juni 2013 21:06:

    Er wordt altijd wel ergens een diskje aangeboden voor een leuk prijsje.

    de bos
    Volgens mij maak jij van de uitzondering, die je nooit overal kan uitsluiten, de regel.
  5. [verwijderd] 16 juni 2013 22:01
    quote:

    katzenkop schreef op 16 juni 2013 20:48:


    Nou, van mij mag de NSA alles weten. Ze mogen ........ bijhouden....... wat ik op een forum schrijf.
    Nou, vooruit dan. Wat vind jij van iemand die een post afsluit met de kreet:"Whoehahaha...." ?
  6. [verwijderd] 16 juni 2013 22:23
    quote:

    katzenkop schreef op 16 juni 2013 20:48:

    Dat de Amerikaanse overheid miljarden opnamen opslaat die de CIA op welk moment dan ook kan gebruiken om burgers te laten berechten of te veroordelen is een prima zaak. Beter in elk geval dan te moeten aanzien hoe terroristen en criminelen de dans ontspringen omdat de verbanden niet kunnen worden aangetoond. Ze kunnen daardoor tenminste ook ná een aanslag (zoals in Boston laatst) binnen de kortste keren het hele netwerk van helpers en sympathisanten in kaart brengen. Goed zo!

    Ik denk persoonlijk dat het verontwaardigd schoppen tegen de "staatsmacht" in dit geval eerder een puberale reactie is. Van alle bedreigingen waar wij dagelijks mee te maken hebben lijkt mij het bewaken van het internet etc. door de NSA nog de minst acute en ingrijpende. Zoals gezegd: van mij mogen ze.
    Voor degenen die nu doen alsof hun mensenrechten stelselmatig geschonden worden heb ik alleen maar een meewarig hoofdschudden over zoveel hypocrisie en selectieve verontwaardiging.

    Ik zie trouwens net dat de AVAAZ de steunbetuigingsactie inmiddels gesloten heeft "This petition has been closed by its creator and is no longer accepting signatures". Wellicht zijn ze bij nader inzien toch maar op hun schreden teruggekeerd en hebben begrepen dat ze zich beter voor vinvissen, olifanten en vrouwenrechten kunnen inzetten. Het kost ze teveel goodwill, vrees ik.

    _________________
    Fraai staaltje hypocrisie als hier niet welgevalligge politieke stromingen zoals communisme, maoisme of moslim besproken wordt, zijn deze argumenten 180 graden tegengesteld en schreeuwt de liberale kapitalist moord en brand om zijn financieele slavernij in stand te houden.

    Nu mijn privacy is mij een groot goed, ik heb niets te verbergen maar ook heeft niemand recht mijn privé ongevraagd binnen te komen.

  7. [verwijderd] 16 juni 2013 22:28
    quote:

    Realist. schreef op 15 juni 2013 14:19:

    Alles heeft zijn prijs en particulier initiatief

    Bij het boodschappen doen bij Appie, viel vandaag mijn oog op een nieuwe poster. Dat kan natuurlijk oud nieuws zijn voor forumleden in het bruisende westen van het land, maar voor deze saaie heikneuter was het wel iets dat voor het eerst werd gezien. “Bij winkeldiefstal betaalt u € 181 voor overlast en oponthoud”. Het wat vreemde bedrag moest nog even bezinken, totdat werd gerealiseerd dat deze prijs inclusief BTW was vermeld, zoals het hoort bij een detailhandel. Immers € 150 plus het hoge BTW tarief is € 181. Daar heeft iemand goed over nagedacht. Ook niet onbelangrijk voor een bedrijfsmatige winkeldief, die keurig BTW-aangiftes indient over de ‘omzet’, hij of zij weet dan in ieder geval dat de BTW over deze geleverde dienst van Appie zal kunnen worden verrekend. Particulieren worden dan wel weer benadeeld, maar dat gebeurt wel vaker in deze wereld.

    Waarschijnlijk is Appie een voorloper en heeft men het initiatief genomen in dit laat(?) neo-liberale tijdperk. De afwikkeling van winkeldiefstal dient niet langer als een overheidstaak te worden gezien. De laatste tijd zijn er immers ook steeds vaker berichten dat de overheid ook deze taak niet echt serieus neemt, dan wel behoorlijk faalt op dit gebied. Binnenkort zal de eerste jurist de rechter wel duidelijk maken dat zijn cliënt gewoon heeft betaald voor een dienst die wordt aangeboden door de supermarkten en er daarom geen reden is voor strafrechtelijke afhandeling. Dat pleidooi lijkt mij niet kansloos in ieder geval.

    Ook voor de winkeldief is het nu wel van belang om de markt te gaan volgen. Het zou tenslotte zo maar kunnen dat je met een bonuskaart korting gaat krijgen, er soms bonusweken zijn en wat te denken van kwantumkorting? En de andere supermarkten zullen wel niet willen achterblijven en gaan concurreren op prijs. Een nieuwe prijzenoorlog lijkt in het verschiet te liggen. Zullen de Aldi’s en Lidl’s van deze wereld het durven te garanderen dat bij hen een winkeldief minstens dezelfde kwaliteit krijgt, maar altijd wel voor het laagste prijs, mocht hij of zij worden betrapt?

    Voor de meer ervaren winkeldief schept dit tenminste ook wat meer duidelijkheid. Die weet immers al wel hoe groot de kans is om betrapt te worden bij de dagelijkse handel en hoe deze nieuwe bedrijfskosten zich verhouden tot de gemiddelde opbrengst. Misschien is het zelfs wel mogelijk een de optimale grootte van een winkeldiefstal te bepalen bij diverse winkels aan de hand van gegevens uit het verleden en deze nieuwe heffing. Misschien zal er wel een nieuwe bedrijfstak opbloeien van adviseurs die op dit gebied hun expertise willen delen tegen een redelijke vergoeding, wederom een mogelijkheid tot particulier initiatief.

    Ook op diverse andere gebieden in de misdaad scene moet het toch mogelijk zijn om wat meer duidelijkheid te scheppen met betrekking tot de hierbij behorende bedrijfskosten. Kan een autodief bijvoorbeeld ook niet gewoon verplicht worden om een vast percentage van de cataloguswaarde te betalen aan de eigenaar, indien hij wordt gepakt? Ook hier is tenslotte sprake van overlast en oponthoud. Voor vermogensdelicten lijkt dat nog eenvoudiger, terugbetalen van de hoofdsom plus een vergoeding van samengestelde interest. Hiervoor kan dan bijvoorbeeld weer de rekenrente worden gebruikt die pensioenfondsen moeten toepassen, om geen misverstanden te krijgen. Voor moord en doodslag ligt dat weer wat moeilijker, want in onze calculerende maatschappij zouden nabestaanden misschien ook sommetjes kunnen gaan maken met wellicht onthutsende uitkomsten. Misschien zou de dader in dergelijke gevallen ook maar het meest waardevolle moeten betalen dat hij zelf heeft, namelijk zijn leven. Maar dat is weer een heel andere discussie.

    En wat dit verder met beleggen te maken heeft, mag u zelf invullen, maar ik denk dat het niet zo moeilijk is om ook hier voorbeelden te verzinnen om de risico’s wat duidelijker te maken voor de boeven die in deze tak van sport werkzaam zijn.

    Prettig weekend.

    Ook weer zo'n hypocriet verhaal, kwartjeswerk.
    De winkeldief, autodief waar maak je je zo druk om, allemaal peanuts bij de rovende Ceo's, politiekers, banken en weet ik veel megafraudes.
    Lijkt mij een veel grotere proriteit omdat hele economieen ten gronde gericht dreigen te worden.
  8. [verwijderd] 16 juni 2013 22:36
    quote:

    A5 schreef op 16 juni 2013 22:01:

    [...]

    Nou, vooruit dan. Wat vind jij van iemand die een post afsluit met de kreet:"Whoehahaha...." ?
    Prism is niet de enige die ons volgt en data verzamelt. Er zijn zelfs ook particulieren die er belang in lijken te stellen om posters te volgen op de fora en daar zelfs een archief van aan schijnen te leggen. Misschien moet je daar wel meer zorgen over maken, hun bedoelingen zullen allicht iets minder gericht zijn op het belang van de samenleving dan die van de overheid.

    Persoonlijk zie ik Snowden ook meer als een landverrader dan held en lijkt het logisch dat hij voor een Amerikaans gerecht dient te verschijnen. Daar zal hij ongetwijfeld een eerlijker kans krijgen dan in veel andere landen op de wereld. Dat Avaaz zich weer meer op idealistische zaken richt, vind ik ook positief. Het moet immers nog maar blijken in hoeverre zijn bedoelingen zuiver op de graat zijn.

    Het is triest genoeg dat er in onze wereld zoveel risico’s zijn dat de Amerikaanse overheid (onder democratisch toezicht), dergelijke voorzorgsmaatregelen moet nemen om haar burgers te beschermen tegen meer terreur dan al heeft plaatsgevonden. En hoewel ik ook weinig te verbergen heb, maak ik me toch ook wel zorgen over de grote hoeveelheid gegevens die er over ons verzameld worden en niet alleen door de overheid. Natuurlijk is er het risico van misbruik als de beveiliging niet afdoende is, maar ook kunnen we geen van allen in de toekomst kijken. Kan wat we hier en elders nu nog vrijuit schrijven, over 10 of 20 jaar tegen ons gebruikt worden? In een satirische Amerikaanse TV-serie werd onlangs bij wijze van humor aangegeven dat in sommige delen van het land men liever een gelovige terrorist als buurman heeft dan zo’n verderfelijke atheïst.

    Voorlopig ga ik er nog vanuit dat het opgeven van een beetje privacy het waard is als dat ons kan beschermen tegen situaties, waarin er geen enkel persoonlijke vrijheid meer wordt geduld. Er zijn tenslotte ook in Nederland nog voldoende dromers die vergeten zijn dat dit een paar uur ten oosten van ons , nog niet zolang geleden, de gewoonste zaak van de wereld was.
  9. [verwijderd] 16 juni 2013 22:40
    quote:

    Realist. schreef op 16 juni 2013 22:36:

    [...]
    Nederland nog voldoende dromers die vergeten zijn dat dit een paar uur ten oosten van ons , nog niet zolang geleden, de gewoonste zaak van de wereld was.

    Jij blijkt ook vergeten te zijn dat dit systeem alleen maar kon bestaan door informatie vergaring, precies wat je nu zit te verdedigen als normaal.
  10. [verwijderd] 16 juni 2013 22:51
    quote:

    A5 schreef op 16 juni 2013 22:01:

    [...]

    Nou, vooruit dan. Wat vind jij van iemand die een post afsluit met de kreet:"Whoehahaha...." ?
    Ik hoop dat Ben die kreet ook heeft gelezen. Weinig verheffend allemaal.
    En van een ander was de kans om van 't weekend te genieten vrijdagmiddag alleen maar toegenomen, ondanks de beweging van de AEX.
  11. pcrs7 16 juni 2013 22:52
    De roverheid kan natuurlijk alles staatsgeheim maken en dan is iedereen die hun oorlogsmisdaden en stasi praktijken naar buiten brengt, een landverrader. Onbegrijpelijk dat mensen dat verdedigen. Obama vervolgde meer klokkenluiders dan al zijn voorgangers bij elkaar en laat ook bijna alles geheim verklaren.
    In de VS checkpoints, deur aan deur met miltairen in Boston om mensen @ gunpoint uit hun huizen te halen, iedereen afluisteren, NDAA mogen ze mensen voor onbepaalde tijd opsluiten, de president heeft een geheime kill list, gebruikt de belasting om zijn tegenstanders extra te beroven. Wil zijn eigen onderdanen ontwapenen omdat ze niets van hem te vrezen hebben, maar geeft wel wapens aan Al Qaida in Libie en Syrie om tegen hun overheid te vechten. Kinderen moeten op school trouw aan de vlag zweren (befehl is befehl) Als je in de VS niet direct in de houding springt bij het volkslied, vinden je buren je al verdacht. Er hangen grote posters met:"If you see something, say something" om mensen te motiveren hun buren te wantrouwen en te bespioneren. Bij belangrijke sportwedstrijden is groot militair vertoon. Ze geven 10x aan wapens uit pp, dan andere landen, ze hebben 1000 militaire bases over de hele wereld. Ook blijkt dat de roverheid geheime rechtbanken waar ze o.a. yahoo dwingt klantinformatie af te staan.

    Ik bedoel: Hoeveel moet het op nazi duitsland lijken voordat door hebt dat de terroristen niet het gevaar zijn waar je voor moet uitkijken?

    En dan zijn er mensen die zich zorgen maken dat als naar buiten komt dat ze iedereen afluisteren en mensen tot pulp schieten met drones en helicopters, dat dit de terroristen informatie geeft waarmee ze een aanslag kunnen plegen. Het is gewoon een fascistische staat geworden, dat is de grootste dreiging van het moment.
    Als je in Hitler Duitsland leeft is het grootste gevaar ook niet 'de joden' het grootste gevaar is een machtselite met onbeperkte macht die een inkomensstroom uit hun onderdanen trekken en diens media en onderwijs controleren.
  12. [verwijderd] 16 juni 2013 22:54
    quote:

    @?¿Roemerd:-) schreef op 16 juni 2013 22:40:

    [...]

    Jij blijkt ook vergeten te zijn dat dit systeem alleen maar kon bestaan door informatie vergaring, precies wat je nu zit te verdedigen als normaal.
    Nu begrijp ik het niet helemaal meer, verdedig jij nu het recht van socialistische heilstaten om de privacy van hun burgers te schenden ?. Is het in een maatschappij waar de persoonlijke vrijheid hoog in het vaandel staat, verboden om ( nogmaals onder democratisch toezicht) gebruik te maken van middelen om die vrijheid te beschermen, ook als die ten koste van een beetje privacy gaan? In de DDR was er toch nauwelijks sprake van enige persoonlijke vrijheid, maar wel van een constante schending van de privacy. Nu weet ik niet waar jouw voorkeur naar uitgaat, maar persoonlijk heb ik daar geen enkele moeite mee.
  13. [verwijderd] 16 juni 2013 23:00
    quote:

    A5 schreef op 16 juni 2013 22:51:

    [...]

    Ik hoop dat Ben die kreet ook heeft gelezen. Weinig verheffend allemaal.
    En van een ander was de kans om van 't weekend te genieten vrijdagmiddag alleen maar toegenomen, ondanks de beweging van de AEX.
    Waar heb je je het over? Er is mij veel ontgaan vorige week.

  14. [verwijderd] 16 juni 2013 23:02
    quote:

    Realist. schreef op 16 juni 2013 22:54:

    [...]

    Nu begrijp ik het niet helemaal meer, verdedig jij nu het recht van socialistische heilstaten om de privacy van hun burgers te schenden ?. Is het in een maatschappij waar de persoonlijke vrijheid hoog in het vaandel staat, verboden om ( nogmaals onder democratisch toezicht) gebruik te maken van middelen om die vrijheid te beschermen, ook als die ten koste van een beetje privacy gaan? In de DDR was er toch nauwelijks sprake van enige persoonlijke vrijheid, maar wel van een constante schending van de privacy. Nu weet ik niet waar jouw voorkeur naar uitgaat, maar persoonlijk heb ik daar geen enkele moeite mee.
    Die democratische garanties zijn we na het wegvoeren van onze Joodse medeburgers wel achter, hoeveel die garanties waard zijn.
    Poten af van mijn privacy...nu duidelijk.
  15. [verwijderd] 16 juni 2013 23:16
    In een democratie beslist gelukkig nog steeds de meerderheid, met in achtneming van de rechten van de minderheid. Momenteel zou ik me als minderheid toch iets meer op mijn gemak voelen in ons systeem in vergelijking met staten die het nodig achtten om het woord democratisch te misbruiken om de feitelijke dictatuur te verbergen. Wat in naam van het socialisme in bijvoorbeeld de Sovjet-Unie is gebeurd, schijnt door sommige mensen maar even te worden vergeten als we het over misdaden tegen de menselijkheid hebben.

    En voor mijn beste vriend hier, niet alles draait om jou en je vriendjes hier , gelukkig zijn er ook nog voldoende andere dingen waarom gelachen kan worden

    welterusten
  16. [verwijderd] 16 juni 2013 23:19
    quote:

    Realist. schreef op 16 juni 2013 22:54:

    Is het in een maatschappij waar de persoonlijke vrijheid hoog in het vaandel staat, verboden om ( nogmaals onder democratisch toezicht) gebruik te maken van middelen om die vrijheid te beschermen, ook als die ten koste van een beetje privacy gaan?
    Dat democratisch toezicht schijnt een probleem te zijn. Uit de Volkskrant van zaterdag (maar dat zal wel weer een linkse krant zijn):"In het geval van de NSA-praktijken komt 'legaal'vooral neer op de goedkeuring van een rechtbank die in het geheim opereert. En bij het democratisch gehalte van het proces zijn serieuze vraagtekens te plaatsen: de politici die het functioneren van de dienst moeten controleren, lijken er te weinig greep op te hebben."

    en

    "Probleem is dat de bijeenkomsten en de besluiten van de rechtbank die toestemming geeft voor de onderzoeken, de eerder genoemde FISC, geheim zijn en niemand er iets over mag zeggen. Ook niet de politici die toezicht houden op hun functioneren."
  17. pcrs7 16 juni 2013 23:22
    quote:

    Realist. schreef op 16 juni 2013 23:16:

    In een democratie beslist gelukkig nog steeds de meerderheid, met in achtneming van de rechten van de minderheid.
    Democratie is totalitair van aard. De heersers beslissen over van alles en nog wat, hun invloed raakt het leven van de onderdanen tot in het kleinste detail. Als hij ook maar iets doet moet hij gelijk vergunningen en toestemmingen van de partij vragen.
    Ongehoorzaamheid aan de wil van de partij zal met alle geweld bestreden worden. De kleinste minderheid is het individu en zijn rechten zijn absoluut niet veilig in een democratie. Bij vele democratien zijn de de dreigementen dan ook overgegaan in echt geweld gebruik, nadat de onderdanen uiteindelijk met hun rug tegen de muur stonden.
    Iran is een democratie, Venezuela, Argentinie, Turkije, nazi Duitsland
  18. [verwijderd] 16 juni 2013 23:30
    quote:

    pcrs7 schreef op 16 juni 2013 23:22:

    [...]
    Democratie is totalitair van aard. De heersers beslissen over van alles en nog wat, hun invloed raakt het leven van de onderdanen tot in het kleinste detail. Als hij ook maar iets doet moet hij gelijk vergunningen en toestemmingen van de partij vragen.
    Ongehoorzaamheid aan de wil van de partij zal met alle geweld bestreden worden. De kleinste minderheid is het individu en zijn rechten zijn absoluut niet veilig in een democratie. Bij vele democratien zijn de de dreigementen dan ook overgegaan in echt geweld gebruik, nadat de onderdanen uiteindelijk met hun rug tegen de muur stonden.
    Iran is een democratie, Venezuela, Argentinie, Turkije, nazi Duitsland
    Maar mensen die tot de ‘roverheid’ en de’ elite’ behoren. hebben het toch gewoon goed in een democratie en dat lijkt in een menselijke samenleving toch altijd te gebeuren, ongeacht het systeem.

    Dus ‘if you can’t beat them, join them’ lijkt me voor jou een passend advies.
  19. [verwijderd] 16 juni 2013 23:38
    quote:

    Realist. schreef op 16 juni 2013 23:30:

    .....lijkt me voor jou een passend advies.

    Nou, daar is iedereen stil van. Zoveel diepgang, daar moet een ieder even van bijkomen.
  20. pcrs7 16 juni 2013 23:54
    quote:

    Realist. schreef op 16 juni 2013 23:30:

    [...]

    Maar mensen die tot de ‘roverheid’ en de’ elite’ behoren. hebben het toch gewoon goed in een democratie en dat lijkt in een menselijke samenleving toch altijd te gebeuren, ongeacht het systeem.

    Dus ‘if you can’t beat them, join them’ lijkt me voor jou een passend advies.

    Ook in een samenleving van bavianen hebben de bavianen aan de top het goed. Het is echter zo dat als je meer samenwerking hebt ipv dominantie en geweld, wordt er meer uitgevonden en geinvesteerd, waardoor uiteindelijk ook de heersers het beter krijgen.
    Een automonteur nu heeft betere gezondheidszorg dan een Louis XIV, die gelijk het loodje legde bij de eerste infectie omdat er geen antibiotica was.
    heerschers in de Sovjet Unie hadden het slechter dan heersers in meer vrijere landen. Dit omdat in de vrijere landen betere autos worden ontwikkeld, betere medische technologie, betere electronica. Daar profiteert uiteindelijk iedereen van.
    In een totalitair regime rijdt je als dictator in chief in een Trabant+
939 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 47 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.453
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.942
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.476
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.091
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.534
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.359
AMG 965 125.845
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.161
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 315
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.662
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.700
ASML 1.762 77.051
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.667
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def)
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht