Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

KPN Koninklijke NL0000009082

Laatste koers (eur)

3,426
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    10.532.743 Gem. (3M) 13,8M
  • Bied

    3,440  
  • Laat

    3,440  
+ Toevoegen aan watchlist

KPN weekdraadje van 22 t/m 26 juli 2013

4.300 Posts
Pagina: «« 1 ... 106 107 108 109 110 ... 215 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 JvH 24 juli 2013 08:27
    ADVIES KPN OMHOOG NAAR NEUTRAL VAN REDUCE BIJ NATIXIS 08:25
  2. Erik9400 24 juli 2013 08:30
    Je krijgt nu toch idee dat Blok af wil van slim....de emissie met enorme verwatering was daarvoor misschien wel bedoeld...nu deze overname waarbij (las ik in ander artikel) de 2 stromannen van Slim niet instemden.

    Waarom telefonica niet bod heeft gedaan op heel KPN is voor mij wel raadsel...ze betalen nu voor een onderdeel evenveel als voor beurswaarde KPN? Was hun kans geweest om ook NL markt te veroveren...

    Nauwelijks stijging maar goede (financiële) vooruitzichten voor KPN...

    Zou Slim handdoek in de ring gooien en afbouwen?

    Is dan volgens mij erg postief want AM heeft KPN niet bepaald veel goed gedaan
  3. Parelsnuiver 24 juli 2013 08:30
    quote:

    sportfanaat schreef op 24 juli 2013 08:21:

    [...]
    nou....ik wel.
    valt ook op, dat er nog nooit zoveel nieuwe posters zijn geweest als juist nu.
    Die weten schijnbaar alles over kpn en over wat de koers gaat doen.
    alleen maar negatief lullen..onrst zaaien.inderdaad shorters.
    Same here.
    Ze beginnen zelfs al adviezen te geven aan forumleden. Ik vind het ontzetten smerig!
  4. [verwijderd] 24 juli 2013 08:31
    quote:

    JvH schreef op 24 juli 2013 08:27:

    ADVIES KPN OMHOOG NAAR NEUTRAL VAN REDUCE BIJ NATIXIS 08:25
    Ik denk dat we vandaag nog wel eens kunnen gaan stijgen gezien de positieve adviezen.
  5. [verwijderd] 24 juli 2013 08:32
    De verkoop van dochter E-Plus is testcase voor armlastige telecombranche, die snakt naar Europese consolidatie.

    Was de Brusselse nieuwjaarsspeech van ceo Eelco Blok in januari nog doordrenkt van het verlangen om met KPN een Europese telecomspeler van formaat te zijn, een halfjaar later is die ambitie passé. KPN blaast de aftocht in Duitsland met de verkoop van zijn dochter en meest waardevolle onderdeel, E-Plus. Zijn grote winstmaker en voormalige groeiwonder komt in handen van het Spaanse Telefónica. KPN wordt Nederlands kampioentje in een arena van pan-Europese grootmachten, al deed het zijn best dat te verhullen bij de aankondiging gisteren.

    Slaperige markt

    De voorheen wat slaperige Duitse mobiele markt, met haar hoge marges en luie marktleider, is de afgelopen jaren getransformeerd tot een ware vechtmarkt. Na zijn indrukwekkende, jarenlange opmars kwam E-Plus opeens zelf in de verdediging terecht. De prijsvechter probeert zich al acht kwartalen op rij uit zijn benarde positie te wringen. Moeder KPN kon de Duitse investeringswedloop voor nog betere netwerken en nieuwe frequenties (4G) bovendien nauwelijks nog bijbenen vanwege soortgelijke aderlatingen aan het thuisfront.

    Kroonjuweel

    Toch zal capitulatie zelden zo zoet gesmaakt hebben voor topman Blok. Hij toucheert €8,1 mrd voor KPN’s kroonjuwelen, waarvan €5 mrd in harde contanten. De waardering (van negen maal het verwachte bedrijfsresultaat over 2013) is hoog, naar alle beschikbare maatstaven. Het loodzware schuldprobleem dat KPN mee torst, kan Blok straks in één keer afwerpen, door flink af te lossen op de uitstaande €9,5 mrd. De kredietbureaus zullen ophouden in zijn nek te hijgen. Zijn gekoesterde kredietstatus is veilig, en daarmee ook het commitment van
    institutionele eigenaren van KPN.

    Hangen en wurgen

    Om dit plotse vrijvallen van miljarden euro’s in de juiste context plaatsen: de afgelopen maanden had Blok nog grootste moeite om €3 mrd bijeen te schrapen met meerdere internationale roadshowetappes langs iedere belegger van betekenis. Het was maar een onderdeel van zijn ambitieuze plan om de balans te repareren. Dat ging met hangen en wurgen in een grimmig klimaat. Gebrekkig verwachtingenmanagement zette veel kwaad bloed bij de achterban. Een jaar eerder was Blok nog tevergeefs op charmeoffensief gegaan langs fondsen in Azië en het Midden-Oosten, in de hoop daar vers kapitaal op te halen.

    Krachtenbundeling

    Het is ironisch dat de E-Plus-transactie na al het geploeter uiteindelijk afgedwongen lijkt door invloeden van buitenaf. De plotselinge megafusie van twee andere grootmachten in Duitsland (Vodafone en kabelaar Kabel Deutschland) zou de gesprekken op scherp hebben gezet, na twaalf jaar van flirten waarbij een akkoord meerdere keren op til was. Met de krachtenbundeling van twee grotere concurrenten zag het er voor Telefónica en KPN (de nummers drie en vier) naar uit dat ze zonder fusie een kwijnend bestaan zouden blijven leiden.

    Rugdekking

    Waar het samengaan precies is geïnitieerd, is nog niet helemaal duidelijk. Blok wilde gisteren niet zeggen of hij de rugdekking van zijn Mexicaanse aandeelhouder Carlos Slim heeft. De zakenkrant Financial Times meldde gisteren dat de Mexicanen in ieder geval nog geen expliciete steun hebben uitgesproken voor de deal.

    Ingewijden melden dat er wel informeel contact is geweest tussen Spaanse afgezanten enerzijds en Slim cum suis anderzijds. De Spanjaarden zouden niet het risico willen nemen om een kostbaar fusietraject in te leiden zonder te weten of ze daarna zouden worden teruggefloten door de KPN-investeerder.

    De Mexicanen hebben met bijna 30% van KPN de facto een vetorecht op zijn aandeelhoudersvergadering. Bij een Mexicaans verbod zou het Spaanse gezichtsverlies in ieder geval dodelijk zijn, om van de kosten niet te spreken. En, zoals een voormalige bestuurder uit de branche het formuleert: ‘Slim heeft liever ook 30% van een gefocust, Nederlands bedrijf dan van een fladderend internationaal concern.’

    Bron: FD.NL Johan Leupen
    2013-07-23 21:40:01.0
    update: 2013-07-24 06:37:07.0
  6. [verwijderd] 24 juli 2013 08:34
    quote:

    $euri schreef op 24 juli 2013 07:02:

    [...]

    slim kan het niet tegenhouden zjaar, hij is net als ons gewoon aandeelhouder alleen met een belang van 30% en dat is niet genoeg om welke deal dan ook tegen te houden
    Als hij op de Bava, waar geschat 55% van alle aandeelhouders aanwezig zijn, tegenstemt heeft ie mooi de meerderheid.
  7. irp 24 juli 2013 08:35
    KPN zonder E-Plus last voor Carlos Slim

    TOP ZOEKT NIEUWE KOERS VAN CONCERN

    Van onze verslaggevers
    AMSTERDAM – Met de verkoop door KPN van zijn Duitse dochter E-Plus aan Telefónica komt een nieuwe Europese consolidatieronde in de telecom- en kabelsector op gang. Dat constateren zakenbanken, betrokken bij overnames, na de €8,1 miljard opbrengst uit E-Plus. KPN-grootaandeelhouder Carlos Slim is met het verlies van E-Plus de Europese springplank Plus voor zijn Mexicaanse América Móvil in de mobiele sector kwijt. De markt verwacht een strategische stap. „Slim wil langdurig hoog rendement in huis halen.”

    Met de overname is de tandem E-Plus met O2 van Telefónica Deutschland, naast Vodafone en Deutsche Telekom, marktleider met 38% aandeel. De combinatie levert €5 miljard aan synergie op. Maar analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen zegt dat toezichthouders bezwaren zullen maken. In Duitsland meldden overheden gisteren al hun vrees voor prijsstijgingen.

    Maar stoten KPN en Telefó-nica enkele merken af, dan kan omvang geen bezwaar meer zijn, aldus marktonderzoeker Telecompaper.

    „Dit was de mogelijkheid om significante waarde vrij te maken”, zei KPN-topman Eelco Blok gisteren over het akkoord. Hij sprak vorig jaar ook met Telefónica. Blok wilde niet zeggen of Slim instemde met de verkoop. KPN hervat met de cash zijn dividendbetaling, onlangs opgeschort, en slankt zijn schuld af.

    „Financieel heeft KPN zijn aandeelhouders een goede dienst bewezen”, zegt stelde beursanalist Jim Tehupuring gisteren. „Maar het zegt meteen ook alles over de toekomst van KPN”, reageerde een ander. Ook volgens ING’s Loek Groot heeft KPN de ambitie om een Europese speler te worden vaarwel gezegd.

    „Het keert terug naar Nederland, waar het zijn vaste en mobiele netwerken als enige gecombineerd kan aanbieden,en die markt goed kan beschermen”, zegt een analist.

    E-Plus leek lang de Europese springplank voor Carlos Slim, met goede marges in de grootste telecommarkt. „Maar afgelopen kwartalen bleek ook de downside: er waren veel investeringen nodig, en de komende frequentieveiling zou miljarden kosten.” Mobiele aanbieder Vodafone kocht in Duitsland noodgedwongen Kabel Deutschland nadat het vorig kwartaal 5,1% aan omzet kwijtraakte. Die teloorgang van de markt heeft de verkoop van E-Plus versneld, zegt Ovum-analist Obikiu.

    Met dat perspectief zijn de €5 miljard overnamesom in cash en het 17,6% belang dat KPN in Telefónica Deutschland kreeg – omgerekend €1,75miljard – de aantrekkelijkste punten voor de langverwachte overname door de grote telecomconcerns. „Maar wat wint een AT&T met een postzegeltje aan de Noordzee”, zegt analist Tim Poulus van Telecompaper over deze opties.

    Hij ziet voor KPN een prima toekomst zoals Belgacom in België: vrijwel alle dochters verkocht, daarmee wel relatief saai, maar een goed renderend telecombedrijf. „Maar beleggers zoeken spektakel.”

    Dat komt eraan. Carlos Slim– die ook gisteren vanuit Mexico zweeg – maakt zich op voor nieuwe stappen in Europa,schetst een Britse analist het speelveld: het Amerikaanse AT&T kijkt naar aankopen in Zuid-Europa, British Telecom, France Telecom (Orange) en Deutsche Telekom zijn in de markt om bij dalende marges snel overnames te doen.

    Straf dalende inkomsten uit bellen en sms moeten worden opgevangen en consolidatie is de snelste stap. „Carlos Slim zal een zet doen, en wel heel spoedig. KPN nu geheel overnemen is de meest logische strategische keuze”, zegt een analist.

    „In de hele telecomwereld is integratie van vaste en mobiele netwerken noodzakelijk geworden om de verdiensten op peil te kunnen houden”, zegt een Nederlandse analist. „In Nederland lukt dat KPN nog, maar in Europa is KPN sinds vandaag een van die kleine spelers geworden.”

    KPN begint onder de druk van die tanende inkomsten met mobiele televisie op smartphones en tablets. Binnen twaalf maanden moet die dienst tegen een extra betaling in abonnementen zijn verwerkt. „Het is de eerste van een serie diensten waarmee we de komende tijd komen”, aldus Blok, die nog geen tarieven wilde noemen, en gisteren over het tweede kwartaal zijn nettowinst zag dalen met 68% tot €108 miljoen ten opzichte van vorig jaar. Zijn omzet liep met ruim 8% terug tot €2,94 miljard. De Nederlandse markt, meent Blok, zal tegen 2014 stabiliseren.

    Bron: Telegraaf
  8. forum rang 4 tmaster 24 juli 2013 08:36
    En toen kwam Slim en die kocht de hele toko op voor 2 euro of 2,50 en annuleerde de verkoop van E-Plus..
    Is dat geen scenario?
  9. [verwijderd] 24 juli 2013 08:36
    quote:

    Proconsul schreef op 24 juli 2013 07:55:

    [...]
    Wees verstandig, dumpen die hap nu het nog kan!
    De Amerikaanse notering die normaal blijft hangen is zelfs al 2% naar beneden vanaf zijn hoogste punt gisteren. Dat beloofd niet veel goeds voor vandaag.
    2% maar vanaf hoogste punt, wat dacht je dan wat het % is met 17 cent vanaf de top 2.02 euro?
  10. [verwijderd] 24 juli 2013 08:38
    Dit is wel heel belangrijk...

    Kroonjuweel

    Toch zal capitulatie zelden zo zoet gesmaakt hebben voor topman Blok. Hij toucheert €8,1 mrd voor KPN’s kroonjuwelen, waarvan €5 mrd in harde contanten. De waardering (van negen maal het verwachte bedrijfsresultaat over 2013) is hoog, naar alle beschikbare maatstaven. Het loodzware schuldprobleem dat KPN mee torst, kan Blok straks in één keer afwerpen, door flink af te lossen op de uitstaande €9,5 mrd. De kredietbureaus zullen ophouden in zijn nek te hijgen. Zijn gekoesterde kredietstatus is veilig, en daarmee ook het commitment van
    institutionele eigenaren van KPN.
  11. forum rang 6 sportliefhebber 24 juli 2013 08:39
    quote:

    Erik9400 schreef op 24 juli 2013 08:30:

    Je krijgt nu toch idee dat Blok af wil van slim....de emissie met enorme verwatering was daarvoor misschien wel bedoeld...nu deze overname waarbij (las ik in ander artikel) de 2 stromannen van Slim niet instemden.

    Waarom telefonica niet bod heeft gedaan op heel KPN is voor mij wel raadsel...ze betalen nu voor een onderdeel evenveel als voor beurswaarde KPN? Was hun kans geweest om ook NL markt te veroveren...

    Nauwelijks stijging maar goede (financiële) vooruitzichten voor KPN...

    Zou Slim handdoek in de ring gooien en afbouwen?

    Is dan volgens mij erg postief want AM heeft KPN niet bepaald veel goed gedaan
    Telefonica had dan ook de schuld van kpn moeten overnemen.
    En ze hebben zelf al voldoende schuld.
    Bovendien wil KPN wel graag speler blijven op de Nederlandse markt.

    Misschien heeft Blok die emissie inderdaad op deze manier gedaan
    om van Slim af te komen, wie zal 't zeggen.
    Zonder aan de ketting van AM is KPN inderdaad beter af.

    Terug naar de basis, ofwel waar je hoort...Nederland....en dat
    bijna schuldenvrij lijkt mij 'n prima begin.
  12. [verwijderd] 24 juli 2013 08:39
    JP Morgan meldt belang in PostNL
    AMSTERDAM (AFN) -

    JP Morgan Asset Management heeft een kapitaalbelang en stemrecht van 3,05 procent in PostNL. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
  13. [verwijderd] 24 juli 2013 08:40
    quote:

    Eurowin schreef op 24 juli 2013 08:38:

    Dit is wel heel belangrijk...

    Kroonjuweel

    Toch zal capitulatie zelden zo zoet gesmaakt hebben voor topman Blok. Hij toucheert €8,1 mrd voor KPN’s kroonjuwelen, waarvan €5 mrd in harde contanten. De waardering (van negen maal het verwachte bedrijfsresultaat over 2013) is hoog, naar alle beschikbare maatstaven. Het loodzware schuldprobleem dat KPN mee torst, kan Blok straks in één keer afwerpen, door flink af te lossen op de uitstaande €9,5 mrd. De kredietbureaus zullen ophouden in zijn nek te hijgen. Zijn gekoesterde kredietstatus is veilig, en daarmee ook het commitment van
    institutionele eigenaren van KPN.
    de overname zal heus wel zijn voorgekookt met Neelie, twijfel ik niet aan.
  14. [verwijderd] 24 juli 2013 08:40
    quote:

    tmaster schreef op 24 juli 2013 08:36:

    En toen kwam Slim en die kocht de hele toko op voor 2 euro of 2,50 en annuleerde de verkoop van E-Plus..
    Is dat geen scenario?
    2,5 euro gaan ze nooit accepteren.
  15. [verwijderd] 24 juli 2013 08:40
    quote:

    zomerweer schreef op 24 juli 2013 08:40:

    [...]

    de overname zal heus wel zijn voorgekookt met Neelie, twijfel ik niet aan.
    Dat denk ik ook wel. Ze willen niet net zoals UPS in de fout gaan.
  16. [verwijderd] 24 juli 2013 08:41
    Plus-punten voor KPN
    €8,1 mrd (waarvan €5 mrd cash) en daarmee geld om de schuldenlast van €9,5 mrd te verminderen en een belang van 17,6% in Telefónica, het zijn de pluspunten van de verkoop van E-Plus door KPN. De Nederlandse telecomaanbieder zal na verkoop ook precies dat zijn: een Nederlandse telecomaanbieder. Analisten duiden dat positief. (FD, p. 11, Tel, p. 19, VK, p. 6)

    Verkoop E-Plus non-Slim?
    Carlos Slim, grootaandeelhouder van KPN, verliest met de verkoop van E-Plus zijn Europese springplank in de mobiele sector voor zijn América Móvil. De markt verwacht van hem nu een strategische stap om in Europa alsnog voet aan de grond te krijgen. Slim heeft nog niet gereageerd op de plannen van KPN om E-Plus te verkopen. Er zou wel informeel contact zijn geweest tussen Spaanse afgezanten en Slim. (FD, p. 11, Tel, p. 19, VK, p. 6)
    JSF of toch Gripen?
  17. forum rang 6 sportliefhebber 24 juli 2013 08:43
    quote:

    zomerweer schreef op 24 juli 2013 08:36:

    [...]

    2% maar vanaf hoogste punt, wat dacht je dan wat het % is met 17 cent vanaf de top 2.02 euro?
    proconsul had eerder aangegeven, dat ie short zat.. vandaar.
    "adviezen" geven aan medeforumgenoten zegt voldoende...
4.300 Posts
Pagina: «« 1 ... 106 107 108 109 110 ... 215 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht