Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Iep Invest BE0003748622

Laatste koers (eur)

5,650
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    1.099
  • Bied

    5,200  
  • Laat

    5,750  
+ Toevoegen aan watchlist

Waarde Punch

1.279 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 64 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Guus_Geluk 21 augustus 2013 12:12
    quote:

    keffertje schreef op 21 augustus 2013 10:56:

    Koers kan naar Eur 11 volgens Beurstips. 40% rendement vanaf het huidige niveau en gratis af te halen aan Beursplein 5 :)
    Gratis? Doe mij dan nog maar een flinke partij dan!
  2. forum rang 6 keffertje 21 augustus 2013 16:35
    quote:

    WEBJE schreef op 21 augustus 2013 16:27:

    Wanneer gaat het aandeel eens klimmen .
    Zodra Guus Geluk zijn kerstgratificatie binnen heeft :)

    Nu serieus, er zijn twee factoren die de daling (of het gebrek aan stijging) verklaren:

    a. het slechte beurs klimaat (waardoor mensen geneigd zijn stukken te verkopen waarbij ze nog op winst staan).
    b. onzekerheid in verband met berichtgeving a.s. vrijdag bij de halfjaarcijfers Accentis, Punch en Xeikon. Iedereen hoopt natuurlijk op meer nieuws maar in eerste instantie heeft het ook 6 maanden geduurd voordat men met iets naar buiten kwam).

    Zodra (een van) beide zaken zijn opgelost, zal de koers een nieuw evenwichtspunt zoeken.
  3. forum rang 4 Guus_Geluk 21 augustus 2013 17:05
    Zowel bij Xeikon als bij Punch is er nauwelijks gehandeld vandaag, het volume is erg laag. Ik denk dat we nog even tot vrijdag moeten wachten voordat er wat duidelijkheid zal komen. Ik heb ze allemaal nog en wacht geduldig af.
  4. forum rang 6 keffertje 21 augustus 2013 17:19
    quote:

    Bart32 schreef op 21 augustus 2013 17:02:

    Worden de cijfers voor of nabeurs bekent gemaakt?
    Hoi Bart ze worden niet bekent gemaakt.... maar bekend gemaakt (sorry, woef woef) en ik heb net even gebeld maar was te lat.

    Doorgaans doen ze het nabeurs maar morgenochtend post ik het antwoord hier wel even.
  5. forum rang 6 keffertje 21 augustus 2013 18:34
    quote:

    Panka schreef op 21 augustus 2013 17:42:

    Te lat, ook een foutje, je bedoelde te laad zeker! :)
    Ha ha, nee te zat:) (maar er is wel een verschil tussen een typefout en een grammaticale fout)
  6. [verwijderd] 21 augustus 2013 18:59
    Op Kanaal Z,
    Z INNOVATIE die het bedrijf Xeikon onder de loep neemt!

    Onder andere CEO Karel Deschuytere en Bart Wattyn aan het woord!
    Ben er voor 110% gerust in, op 23 augustus!!!
  7. [verwijderd] 21 augustus 2013 19:26

    10 juli 2013
    www.grafimediawereld.nl/Achtergrondar...

    Xeikon op schema met Trillium
    Het leek misschien even stil geworden rond ‘Trillium’, de nieuwe vloeibare toner-technologie die ruim een jaar geleden tijdens Drupa door Xeikon werd aangekondigd. Maar de Belgische printpioniers lieten vorige week weten toch heus goed op schema te liggen: de eerste (test)machines zijn aan het eind van de zomer klaar en dan gaat de eerste bèta-gebruiker er mee aan de slag. Volgend voorjaar volgt de officiële lancering – maar het staat nog niet vast of dat dan tijdens Ipex gebeurt.

    Door onze redactie

    ‘Wij gaan het anders doen’

    Xeikon zorgde begin vorig jaar in de aanloop naar Drupa voor een flinke verrassing. Na de presentatie van de nieuwe Xeikon 8000-serie, waarmee wordt voortgebouwd op de eigen tonertechnologie, deed toenmalig CEO Wim Maes nog een ‘one more thing’-mededeling: “We hebben goed gekeken naar inkjet. Maar we hebben besloten dat wij het anders gaan doen.” Om vervolgens de ontwikkeling van een vloeibare toner-technologie aan te kondigen – inclusief een werkend prototype op de beursvloer in Düsseldorf.

    Meerdere spelers

    Tijdens Drupa bleek Xeikon niet de enige partij die in de mogelijkheden van nieuwe vloeibare toner-technologie gelooft – nog afgezien van HP Indigo dat al 20 jaar aan de weg timmert met haar ElectroInk en op Drupa een B1-pers met deze technologie introduceerde. Het Japanse Myakoshi bleek bijvoorbeeld te beschikken over een demonstratiemodel van een B2-vellenpers op basis van vloeibare toner en ook Océ onthulde een prototype van een op de verpakkingsindustrie gericht printsysteem met vloeibare toner. Het sterkte Xeikon naar eigen zeggen in ieder geval in de gedachte dat deze printtechnologie inderdaad toekomstperspectieven biedt en een interessant alternatief biedt bij de overvloedige aandacht voor inkjet.

    Eigen kennis en techniek

    Voor de ‘Trillium-persen’ maakt Xeikon goed gebruik van de kennis en techniek die het heeft opgebouwd met haar bestaande persen, die gebruik maken van droge toner. Zo zullen de nieuwe Trillium-persen dezelfde papierbreedte voeren als de bestaande persen (516 mm), wordt er gebruik gemaakt van dezelfde LED belichtingstechnologie om het variabele beeld op de beeldcilinders aan te brengen, en wordt ook de nieuwe toner in de eigen tonerfabriek in België geproduceerd.

    Transactioneel en DM-drukwerk

    Bovendien mikt Xeikon met de Trillium-persen op dezelfde markten van met name transactioneel en DM-drukwerk. Vooral klanten – nieuw en bestaand – die vanwege hun volumes in data en print behoefte hebben aan hogere snelheid, meer substraten én lagere kosten, komen in aanmerking voor een Trillium-pers. Maar ook offsetdrukkers die de stap richting digitaal nog niet gemaakt hebben, beschikken straks over een interessant alternatief. (Overigens is Trillium de naam van de technologie, maar niet noodzakelijkerwijs ook van de persen die er straks gebruik van maken).

    Vloeibare toner

    Trillium maakt gebruik van in olie opgeloste tonerdeeltjes. Dankzij die vloeibare toner kan de snelheid van de machine omhoog naar – in eerste instantie – 60 meter per minuut, waar nu de snelste Xeikon 8800-pers net geen 20 meter per minuut haalt. De tonerdeeltjes zijn bovendien veel kleiner dan in droge toner, maar hebben wel dezelfde kleurkracht waardoor dus minder toner nodig is. De toner hoeft niet te drogen want er is geen water aan toegevoegd en er hoeven ook geen oplosmiddelen te verdampen. Na het drukken wordt de zeer dunne tonerlaag met het papier gefuseerd bij relatief lage temperaturen, waardoor meer (ook hittegevoelige) materialen kunnen worden bedrukt met Trillium.

    Twee torens

    De eerste persen die Xeikon nu in het Belgische Lier bouwt, drukken tweezijdig in full colour. Op de Drupa-stand was vorig jaar een levensgrote afbeelding van een futuristische Trillium-pers te zien met liefst vijf druktorens op een rij, maar inmiddels is dat teruggebracht tot twee torens waarin achtereenvolgens de voorzijde en de achterzijde van de papierbaan in vier kleuren worden bedrukt.

    Voorjaar 2014

    Sinds september 2012 is Xeikon met klanten in gesprek over de mogelijkheden van Trillium. Dat leverde veel belangstelling op, met name van DM-bedrijven die al over meerdere printsystemen beschikken. Inmiddels is een shortlist opgesteld met daarop 4 of 5 bedrijven die mogelijk als testomgeving kunnen gaan dienen – na de zomer hakt Xeikon de knoop door over wie er met de allereerste Trillium-pers aan de slag gaat.

    De officiële lancering van de Trillium staat voor het voorjaar van 2014 op de agenda. Hoewel Xeikon nog altijd op de exposantenlijst van Ipex staat (in tegenstelling tot een lange lijst van concurrenten die hebben afgezegd), staat nog niet vast of de Trillium-pers ook in Londen te zien zal zijn.
  8. forum rang 6 keffertje 22 augustus 2013 09:59
    quote:

    Guus_Geluk schreef op 22 augustus 2013 09:50:

    De koers wordt weer lager gezet met maar heel weinig stukken. Niemand verkoopt ze nu toch meer?!
    Hoi Guus, toch weer slecht geslapen vannacht in verband met de te grote positie? :)
  9. forum rang 4 Guus_Geluk 22 augustus 2013 10:05
    quote:

    keffertje schreef op 22 augustus 2013 09:59:

    [...]

    Hoi Guus, toch weer slecht geslapen vannacht in verband met de te grote positie? :)
    Nee hoor, waarom zou mijn positie te groot zijn?

    Ik zie dat de koers lager wordt gezet met maar een paar honderd stukken, niks om zorgen te maken dus.
    Jij hebt toch ook een positie, wat verwacht je er zelf dan van? (Los van alle mogelijkheden)
  10. forum rang 6 keffertje 22 augustus 2013 10:10
    quote:

    Guus_Geluk schreef op 22 augustus 2013 10:05:

    [...]

    Nee hoor, waarom zou mijn positie te groot zijn?

    Ik zie dat de koers lager wordt gezet met maar een paar honderd stukken, niks om zorgen te maken dus.
    Jij hebt toch ook een positie, wat verwacht je er zelf dan van? (Los van alle mogelijkheden)
    Hoi Guus,

    Ik bedoel aan te geven dat het zinloos is om elke dag hetzelfde te vragen (los van het feit dat je natuurlijk vrij bent om dat te doen want dat is het voordeel van internet en dat respecteer ik).

    De koers wordt niet lager 'gezet'. Als iemand besluit van zijn stukken af te willen en er is alleen vraag op lagere koersen dan gaat bij verkoop de prijs natuurlijk omlaag.

    Er is gewoon veel onzekerheid in de markt en dan nemen mensen - door verkoop - het zekere voor het onzekere. Of die onzekerheid morgen - deels - wordt opgelost, weet ik natuurlijk ook niet.

  11. [verwijderd] 22 augustus 2013 10:35
    Heen en weer tussen € 7,00 en € 7,20 lijkt het, op laag volume. Verder wachten op de dag "die" we wisten dat zou komen..... Ik verwacht wel mooie cijfers van Xeikon, maar verder geen idee. Dit is weliswaar een van de voorwaarden van het overname-circus, maar waarschijnlijk wel ingecalculeerd. Dus als het daarbij zou blijven, zou er zelfs koerstechnisch niets kunnen gebeuren?
  12. forum rang 6 keffertje 22 augustus 2013 10:41
    quote:

    Bart32 schreef op 21 augustus 2013 17:02:

    Worden de cijfers voor of nabeurs bekent gemaakt?
    Hoi Bart,

    Morgenochtend voorbeurs komen de cijfers!
  13. [verwijderd] 22 augustus 2013 13:02
    quote:

    keffertje schreef op 22 augustus 2013 10:41:

    [...]

    Hoi Bart,

    Morgenochtend voorbeurs komen de cijfers!
    Dank voor het uitzoeken/navragen!
  14. Circle123 22 augustus 2013 13:07
    Guus, wat nu als de cijfers tegenvallen? Dan valt je 'gratis geld' ineens in een diepe put toch, of is dat scenario onmogelijk?
1.279 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 64 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht