Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

KPN Koninklijke NL0000009082

Laatste koers (eur)

3,467
  • Verschill

    +0,013 +0,38%
  • Volume

    8.945.471 Gem. (3M) 10,7M
  • Bied

    3,455  
  • Laat

    3,474  
+ Toevoegen aan watchlist

KPN Weekdraadje 2 t/m 6 september.

2.592 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 130 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. KaPeeN63 1 september 2013 14:21
    Slim gaat bod niet verhogen; alles zit tegen; hij wordt nu als VIJAND gezien, veelvuldig is het woord vijanddig bod gebruikt.
    Daarnaast is hij diverse keren door Blok, voor het blok (wel grappig) gezet.
    Zou hij toch KPN in handen krijgen voor zijn prijs (2,40) dan doet hij het als nog. Maar sfeer/klimaat is verziekt en uiteindelijk zal hij de tent dan doorverkopen.
  2. [verwijderd] 1 september 2013 14:22
    Vodafone kan KPN of E-plus (helaas) niet overnemen. Dat zal op forse bezwaren stuiten van de mededingingsautoriteiten in NL en D.
    Voor KPN is het uitkopen van Vodafone door Verizon in mijn ogen slecht nieuws. Vodafone heeft een veel betere kaspositie nu.
  3. forum rang 5 manuss 1 september 2013 14:32
    Toch denk ik dat men liever Vodafone heeft dan Slim. Het geheel is toch echt onvoorspelbaar. Maar ik zie uiteindelijk Slim KPN overnemen, heeft hij ook een deel van E-plus.
  4. La Raza 1 september 2013 14:38
    En zo staan we al op Eur 2,50 ;D

    Beschermingsstichting van KPN is tussen het telecombedrijf en belager América Móvil in gaan staan. Die ongewone stap mag niet bedoeld zijn om een overname te blokkeren, maar hooguit om terug naar de onderhandelingstafel te gaan.

    De stichting heeft donderdagavond een slotgracht om KPN geplaatst door het uitoefenen van een calloptie.

    Daardoor krijgt die stichting, die onder voorzitterschap staat van voormalig VNO-NCW- voorman Jacques Schraven, evenveel aandelen in bezit als er uitstaan bij het beleggend publiek.

    Op dit manier voorkomt de stichting dat het bedrijf van miljardair Carlos Slim meer dan 50 procent van het stemrecht bij KPN in handen kan krijgen. Op dit moment heeft zijn América Móvil 29,77 procent van de KPN-aandelen in bezit.

    ‘Vijandig'
    De stichting betitelt de overnamepoging van het Mexicaanse América Móvil als ‘vijandig' en een 'bedreiging' voor KPN.

    Volgens Schraven en zijn medebestuurders, waaronder advocaat Peter Wakkie (oud-Ahold bestuurder) en voormalig KLM-topman Pieter Bouw, ‘staan de belangen van stakeholders op het spel door het zonder vooroverleg met de vennootschap aangekondigde bod'.

    De stichting had eerder al aangegeven ‘bezorgd' te zijn over de onduidelijke bedoelingen van Slim met KPN. De stichting is opgericht om KPN te beschermen tegen ‘invloeden die de continuïteit, zelfstandigheid of identiteit' van het bedrijf bedreigen.

    De Mexicanen lanceerden op 9 augustus hun intentie om een meerderheid te krijgen in KPN tegen voor 2,40 euro per aandeel.

    Van een definitief bod is op dit moment nog geen sprake. De Mexicanen hebben het zogeheten biedingsbericht onlangs bij beurswaakhond Autoriteit Financiële Markten (AFM) ingediend. Pas na de goedkeuring door de AFM zou het bod officieel van start kunnen gaan.

    Aan tafel
    De VEB is geen voorstander van het opwerpen van een beschermingsconstructie om een overname van een beursgenoteerd bedrijf te blokkeren.

    ‘Maar in de zaak van KPN zullen we ons niet tegen een tijdelijk gebruik ervan verzetten', aldus directeur Jan Maarten Slagter in een verklaring.

    ‘De beschermingswal creëert rust zodat de partijen rond de tafel kunnen gaan zitten om tot een beter bod te komen. Een beter bod is een hoger bod, waarbij ook meer duidelijkheid komt over de positie van minderheidsaandeelhouders die niet willen ingaan op een bod', aldus Slagter.

    ‘Slim wil voor een dubbeltje op de eerste rang zitten door een te laag bod uit te brengen en al gestand te doen bij 50 procent.'

    Meer over KPN
    Na een geslaagd bod blijft waarschijnlijk een groot deel van de aandeelhouders achter in KPN, in de klem gezet door een grote meerderheidsaandeelhouder.

    Bod hoger
    Eerder deze week maakte KPN bekend dat de Duitse dochter E-Plus voor een hogere prijs zal worden verkocht dan de 8,1 miljard euro die topman Eelco Blok aanvankelijk met koper Telefónica Deutschland had uitonderhandeld.

    Onder druk van een blokkade van die deal door grootaandeelhouder América Móvil had Blok geen andere keus dan met een betere deal op de proppen komen. Beide partijen hebben de transactie nu afgetikt op 8,55 miljard euro.

    Een bedrag waarin Slim zich ook kan vinden. Het extra geld dat KPN beurt voor E-Plus moet volgens de VEB wel tot uitdrukking komen in het voorgenomen bod van América Móvil. Dat zou betekenen dat ten minste 10 eurocent per aandeel meer moet worden geboden.

    Onderhandelingszet
    Als reactie op de plaagstoot van de beschermingsstichting laat América Móvil weten ‘gecommitteerd te blijven aan het voorgenomen bod', maar ook ‘bereid is om het bod in te trekken ingeval de stichting volhardt in zijn huidige stellingname en het bod wil voorkomen'..

    Dat zal als onderhandelingszet zijn bedoeld. De startpositie in de onderhandelingen tussen KPN en América Móvil.

    Opvallend is dat de stichting eigenhandig het bod al als ‘vijandig' betitelt, terwijl de KPN-top het bod nog in beraad heeft. Binnen niet al te lange tijd zal het bedrijf met een officieel standpunt moeten komen over dit bod.

    De reuring rond KPN is nu al ruim een jaar aan de gang. Als daaruit één ding duidelijk is geworden, is dat wel dat het bestuur de toekomst van het bedrijf niet in eigen hand heeft.

  5. [verwijderd] 1 september 2013 14:58
    De stichting heeft groot gelijk met zijn blokkade. Het is ook de enige optie die over was om te voorkomen dat CS KPN voor een habbekrats overneemt. Voor de aankondiging van de E-plusdeal was 2,40 wellicht genoeg. De cijfers waren slecht en de aanstaande frequentieveiling in D. was reden tot zorg. Als de stichting niet had ingegrepen had CS de 50,1% meerderheid om zijn bod op 2,40 gestand te doen zeker gehaald. Zijn "zogenaamde" zakenpartners hadden samen met Slim in mijn ogen al zeker 40% in handen. Kijk maar in het AFM register wie er "plotseling" allemaal in KPN is gestapt. De overige 10% was zeker aangemeld door overige aandeelhouders. Ik zal nooit blijven zitten met CS die een meerderheidsbelang heeft. Ik vrees dat als de overname doorgaat, en CS heeft een meerderheidsbelang, de koers naar beneden gaat. Rara hoe kan dat? CS gaat zijn aandeeltjes uitlenen om te shorten. De overige aandeelhouders zullen weggepest worden. CS zal dan totale macht hebben.
    Dus ik hoop op een (beter) bod, maar liever nog helemaal geen bod.
  6. Romano 1 september 2013 15:01
    quote:

    Pexs schreef op 1 september 2013 14:22:

    Vodafone kan KPN of E-plus (helaas) niet overnemen. Dat zal op forse bezwaren stuiten van de mededingingsautoriteiten in NL en D.
    Voor KPN is het uitkopen van Vodafone door Verizon in mijn ogen slecht nieuws. Vodafone heeft een veel betere kaspositie nu.
    Beste Pexs,

    Mee eens dat dit gaat stuiten op forse bezwaren zowel in NL als in Duitsland. Maar zoals eerder gezegd geeft dit wel aan wat de telecom markt blijkbaar nu waard is 8x EBITDA en om aan te geven dat SLIM geen tijd heeft om te wachten.

    Maar vergeet niet dat ook AT&T aan wal wilt komen in Europa en helaas nee op zijn request kreeg van de Spaanse overheid om Telefonica over te nemen.

    Wat is nu voor AT&T nog mooier om een net belang te krijgen in Telefonica Duitsland zonder Telefonica Spanje (die het toch al moeilijk heeft) en KPN NL + België waar 4G straks naar mijn mening toch wel belangrijk gaat worden en niet alleen voor consumenten maar ook zakelijk.

    MvG Romano
  7. [verwijderd] 1 september 2013 15:08
    Voor KPN is het uitkopen van Vodafone door Verizon in mijn ogen slecht nieuws.

    Dat begrijp ik ook even niet....... waarom slecht nieuws voor KPN... in tegendeel..
  8. forum rang 4 Dicall69 1 september 2013 15:10
    Als AMX geen officieel bod afgeeft zullen ze hun belang uiteindelijk afbouwen en dan ligt de weg open het feit dat KPN een belang krijgt in Telefonica Deutschland van 20,6 % moet niet onderschat worden door de markt dit belang gaat KPN veel geld opleveren in de nabije toekomst je kunt het zien als een verbeterde versie van een samenwerking/ fusie.
    In de toekomst heeft KPN geen kosten meer aan E-Plus, maar gaat wel profiteren/ renderen via dit belang en daarbij zie ik KPN op termijn gretig gebruik maken van de mogelijkheden die Telefonica hun nu heeft geboden in welke form dit kan of gaat gebeuren zullen we zien.
  9. Romano 1 september 2013 15:13
    Ik denk dat AT&T zich nu wel gepasseerd voelt door Verizon omdat ze eerst gezamenlijk Vodafone wilden overnemen. Lees; Verizon krijgt zijn eigen belang terug en AT&T kan delen overnemen waar zij geïnteresseerd in waren.

    Als wij NL nu even wat minder conservatief zijn en KPN dus ook even waarderen op 8x EBITDA dan mag onze ome SLIM flink in de buidel tasten:)

    Maar hierbij moet ik dan gelijk aangeven dat wij in vergelijking met de Maffia wereld maar kleine beleggers zijn dus nooit het spel van de Shorters mee kunnen spelen helaas. Dan zou je toch zeggen we hebben een AFM ------> ja die hebben we maar daar is alles mee gezegd!
  10. Romano 1 september 2013 15:19
    hmmmmm lees net een oud stuk/gerucht over AT&T van begin januari 2013 en het blijkt dat AT&T al een klein belang heeft in SLIM en dat beide CEO's redelijk bevriend zijn met elkaar (ik weet alleen niet hoe de relaties nu zijn). Kan me alleen wel voorstellen dat AT&T dan niet in het vaarwater wilt zitten van SLIM, maar als SLIM niet doorzet laat AT&T het naar mijn mening niet aan zich voorbij gaan -----> of AT&T voert druk uit op SLIM.

    In ieder geval is de Telecom markt weer volop in beweging en allerminst saai te noemen:)
  11. [verwijderd] 1 september 2013 15:22
    quote:

    Romano schreef op 1 september 2013 15:01:

    [...]

    Beste Pexs,

    Mee eens dat dit gaat stuiten op forse bezwaren zowel in NL als in Duitsland. Maar zoals eerder gezegd geeft dit wel aan wat de telecom markt blijkbaar nu waard is 8x EBITDA en om aan te geven dat SLIM geen tijd heeft om te wachten.

    Maar vergeet niet dat ook AT&T aan wal wilt komen in Europa en helaas nee op zijn request kreeg van de Spaanse overheid om Telefonica over te nemen.

    Wat is nu voor AT&T nog mooier om een net belang te krijgen in Telefonica Duitsland zonder Telefonica Spanje (die het toch al moeilijk heeft) en KPN NL + België waar 4G straks naar mijn mening toch wel belangrijk gaat worden en niet alleen voor consumenten maar ook zakelijk.

    MvG Romano
    Helaas zit AMX met een kleine 30% belang in KPN. Er zal geen bod van wie dan ook komen, dan alleen van de Mexicanen. AT&T en AMX hebben nauwe banden, ja zijn zelfs zakelijk verweven. AT&T zal niet gaan bieden. En een andere partij ook niet zolang AMX nog zo'n groot belang heeft. Het is voor andere aandeelhouders bijzonder vervelend dat AMX een belang heeft.
    Totaal geen meerwaarde, al doen ze dat graag anders geloven. Als er maar 1 bieder is bepaalt deze de prijs. Take it or leave it...
  12. [verwijderd] 1 september 2013 15:27
    quote:

    Eurowin schreef op 1 september 2013 15:08:

    Voor KPN is het uitkopen van Vodafone door Verizon in mijn ogen slecht nieuws.

    Dat begrijp ik ook even niet....... waarom slecht nieuws voor KPN... in tegendeel..
    Ik heb liever een concurrent die heel slecht bij kas zit ...

    Waarom is het goed nieuws dan? Misschien mis ik iets?
  13. [verwijderd] 1 september 2013 15:34
    quote:

    DimL02 schreef op 1 september 2013 15:10:

    Als AMX geen officieel bod afgeeft zullen ze hun belang uiteindelijk afbouwen en dan ligt de weg open het feit dat KPN een belang krijgt in Telefonica Deutschland van 20,6 % moet niet onderschat worden door de markt dit belang gaat KPN veel geld opleveren in de nabije toekomst je kunt het zien als een verbeterde versie van een samenwerking/ fusie.
    In de toekomst heeft KPN geen kosten meer aan E-Plus, maar gaat wel profiteren/ renderen via dit belang en daarbij zie ik KPN op termijn gretig gebruik maken van de mogelijkheden die Telefonica hun nu heeft geboden in welke form dit kan of gaat gebeuren zullen we zien.
    Ik denk dat dit voor de lange termijn aandeelhouder het beste scenario is.
    Hopen maar dat CS komt met een superbod (vrees van niet) of zijn bod van 2,40 niet afgeeft en aftaait. Dat zal voor de korte termijn wel koersdruk geven. Maar dat zijn we wel gewend van CS toch?
  14. forum rang 4 Dicall69 1 september 2013 15:50
    quote:

    Romano schreef op 1 september 2013 15:19:

    hmmmmm lees net een oud stuk/gerucht over AT&T van begin januari 2013 en het blijkt dat AT&T al een klein belang heeft in SLIM en dat beide CEO's redelijk bevriend zijn met elkaar (ik weet alleen niet hoe de relaties nu zijn). Kan me alleen wel voorstellen dat AT&T dan niet in het vaarwater wilt zitten van SLIM, maar als SLIM niet doorzet laat AT&T het naar mijn mening niet aan zich voorbij gaan -----> of AT&T voert druk uit op SLIM.

    In ieder geval is de Telecom markt weer volop in beweging en allerminst saai te noemen:)
    Carlos Slim is niet bevriend met de hele Raad van Commissarissen, dus die verhalen stuur ik meteen naar de wereld der fabelen.
  15. [verwijderd] 1 september 2013 15:53
    quote:

    Romano schreef op 1 september 2013 15:19:

    hmmmmm lees net een oud stuk/gerucht over AT&T van begin januari 2013 en het blijkt dat AT&T al een klein belang heeft in SLIM en dat beide CEO's redelijk bevriend zijn met elkaar (ik weet alleen niet hoe de relaties nu zijn). Kan me alleen wel voorstellen dat AT&T dan niet in het vaarwater wilt zitten van SLIM, maar als SLIM niet doorzet laat AT&T het naar mijn mening niet aan zich voorbij gaan -----> of AT&T voert druk uit op SLIM.

    In ieder geval is de Telecom markt weer volop in beweging en allerminst saai te noemen:)
    AT&T gaan door voor vriendjes en dat klopt waarschijnlijk wel want zelfs is gesuggereerd dat Americá Móvil voor AT&T zou werken aan uitbreiding van haar belangen hetgeen niet bewezen is en ook niet mogelijk bewijsbaar.

    AT&T verkleinde overigens kortelings haar belang in AMX.

    Maar nu de berichtgeving inzake de ´beschermingswal´ en of dat een bescherming van de belangen van aandeelhouders is moet nog maar blijken want daar zijn de argumenten van de heren die nu met hun kleinkinderen naar de Efteling zijn niet naar kan men zich ook afvragen of en indien Americá Móvil voldoet aan de wensen van het door Kamp gestuurde vijftal er nog ruimte overblijft voor het dringende of mogelijk beleefde bezoek het bod alstublieft te verhogen als de bieder zich zou hebben geconformeerd aan die eisen welke vermoedelijk zijn geformuleerd als dringende wensen want zo zijn we dan ook wel weer.
  16. [verwijderd] 1 september 2013 15:55
    quote:

    Pexs schreef op 1 september 2013 15:34:

    [...]
    Ik denk dat dit voor de lange termijn aandeelhouder het beste scenario is.
    Hopen maar dat CS komt met een superbod (vrees van niet) of zijn bod van 2,40 niet afgeeft en aftaait. Dat zal voor de korte termijn wel koersdruk geven. Maar dat zijn we wel gewend van CS toch?
    ´op korte termijn aftaait´ ?

    ´koersdruk´ ?

    Dik een miljard aandelen verkopen gaat niet op eén dag en misschien zelfs niet in één jaar want wie kan voorspellen wat er gebeurt als Blok weer vrij spel krijgt.

    Moge de hemel ons daarvoor behoeden.
  17. forum rang 5 manuss 1 september 2013 16:01
    Afhaken doet en kan Slim niet. Hij zit veel te diep in KPN. Heeft zich als ware gegijseld in KPN door zijn domme handeling. Hij kan alleen nog doorgaan met onderhandelingen met KPN en het beste ervan maken. DAT WEET HIJ EN DAAROM TREKT HIJ ZICH NIET TERUG. Eigenlijk moeten we medelijden met hem hebben. O ja en afbouwen in KPN (zoals velen op dit forum voorstellen) zou hij kunnen doen, maar dat kost hem miljarden! Daarmede zet hij zijn eigen toko aan het wankelen. Hij mag dan doorgaan als een van de rijkste mannen van de wereld, maar dat heeft ook zijn grenzen. Hij heeft wel de meeste schulden van de wereld, vergeet dat niet!!!
2.592 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 130 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 mei

    1. Japan economische groei Q1
    2. China detailhandelsverkopen april
    3. China industriële productie april
    4. Sif Q1-cijfers
    5. Engie Q1-cijfers
    6. Corbion ex €0,61 dividend
    7. EU inflatie april (def)
    8. VS voorlopende indicatoren april
  2. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht