Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Air France-KLM FR001400J770

Laatste koers (eur)

10,560
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    1.316.895 Gem. (3M) 2M
  • Bied

    10,560  
  • Laat

    10,560  
+ Toevoegen aan watchlist

Sectornieuws

2.439 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 122 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. arreno 4 september 2013 13:10
    quote:

    Diegy schreef op 4 september 2013 13:07:

    [...]
    Heeft niks met negatief zijn te maken maar gewoon met de realiteit. Of volg jij soms het nieuws niet knul? Dat kan je een hoop geld gaan kosten.
    Zou het op prijs stellen dat je woorden als knul achterwege laat.

    De realiteit is de winstwaarschuwing van Ryanair en niet de dreiging van een oorlog. Niet hier en niet bij BAM
  2. forum rang 4 Diegy 4 september 2013 14:17
    quote:

    arreno schreef op 4 september 2013 13:10:

    [...]
    Zou het op prijs stellen dat je woorden als knul achterwege laat.

    De realiteit is de winstwaarschuwing van Ryanair en niet de dreiging van een oorlog. Niet hier en niet bij BAM
    Natuurlijk ook de winstwaarschuwing van Ryanair speelt een belangrijke rol maar ook dit..

    De Europese effectenbeurzen gingen woensdag verder omlaag. De bezorgdheid over Syrië keerde terug nadat de Amerikaanse president Barack Obama zich verzekerde van meer steun in het Congres voor een militaire aanval op het land. Een winstwaarschuwing van Ryanair zette daarnaast de luchtvaartaandelen onder druk.

    Zou het op prijs stellen als je geen onzin uitkraampt over mij misschien kan je je beter verdiepen in de beurs en wat er speelt.
  3. [verwijderd] 4 september 2013 14:46
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Air France-KLM (AF.FR) is woensdagochtend de grootste daler op de AEX nadat Ryanair (RYA.DB), Europa's grootste luchtvaartmaatschappij in passagiersaantallen gemeten, een winstwaarschuwing heeft afgegeven. Ryanair zegt dat het twijfelachtig is of het zijn winstprognose van EUR570-600 miljoen voor 2013 gaat halen, nu de maatschappij zich voor de komende maanden op de Europese markt geconfronteerd ziet met felle concurrentie, dalende tarieven, capaciteitsgroei, zwakke vooruitboekingen en stijgende brandstofprijzen. De Ierse budgetmaatschappij gaat in het winterseizoen snijden in de capaciteit, tarieven verlagen en prijscampagnes introduceren. Net als de andere grote Europese luchtvaartfondsen gaat Air France-KLM onderuit op de alarmbellen van Ryanair, zegt Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers. De TGB-analist merkt daarbij op dat het nieuwe management van Air France-KLM een zwaar najaar tegemoet gaat, waarin het de vakbonden moet overtuigen van aanvullende herstructureringsmaatregelen en daar "nu eindelijk eens serieus werk van moet gaan maken", omdat de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep "ook vanwege de zwakke balans anders serieus in de problemen komt". Omstreeks 11.35 uur noteert het aandeel 3,2% lager op EUR5,49, terwijl de AEX met 0,2% daalt. (BTK)
  4. [verwijderd] 4 september 2013 14:47
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het aantal passagiers en het overgeslagen vrachtvolume in Europa is in de maand juli ten opzichte van een jaar geleden slechts beperkt gegroeid, meldt de luchthavenorganisatie Airports Council International (ACI) woensdag. Het aantal passagiers op de 171 bij ACI Europa aangesloten luchthavens groeide met 1,6% en het vrachtvolume nam met 1,2% toe.
    Uit de ACI-cijfers blijkt dat het aantal passagiers op de luchthavens binnen de Europese Unie slechts met 0,4% groeide, terwijl op Europese luchthavens buiten de EU de toename 6,8% bedroeg, door sterke groei in opkomende markten als Rusland en Turkije.
    Het passagiersvervoer op Schiphol nam in juli met 1,9% toe, terwijl voor alle Nederlandse luchthavens samen door ACI een groei van het aantal passagiers van 2,5% werd genoteerd.
  5. forum rang 6 Candelll 4 september 2013 14:58
    In mei had ryanair al verwittigd dat het een moeilijk jaar zou worden, vandaag word dit nogmaals herhaald, de sector go down en een aanval op het midden oosten zal de man in de straat 2x doen nadenken,veel burgers zijn van oordeel dat we nog maar juist uit een crisis zullen geraken.

    Ryanair reports record profits but warns growth likely to slow this year
    Despite forecasting slower growth this year, Ryanair said it stood to benefit from the difficulties facing some of its rivals in Europe who are cutting short-haul capacity
  6. forum rang 4 Diegy 4 september 2013 16:12
    quote:

    candelll schreef op 4 september 2013 15:09:

    6 september zullen we meer info ontvangen over de traffic van augustus
    Als die traffic cijfers goed zijn dan zal koers letterlijk omhoog vliegen. Dan zal een herstel naar de 6 euro er zeker moeten lukken. Aandeel is aardig oversold aan het raken. Air france Klm stond 2 weken geleden nog op 6,60. Er zit nu wel heel erg veel slecht nieuws in de koers verwerkt.
  7. Lord Palf 4 september 2013 22:58
    quote:

    arreno schreef op 4 september 2013 17:15:

    Verlies is weer bijna weggepoetst, goed teken.
    Hoe hard kun je poetsen.....
    .....Poets dan nog maar even door!
  8. forum rang 10 voda 10 september 2013 16:29
    Lufthansa vervoert meer passagiers

    Gepubliceerd op 10 sep 2013 om 13:24 | Views: 551

    FRANKFURT (AFN) - Lufthansa heeft in augustus meer passagiers en minder vracht vervoerd dan een jaar eerder. Dat meldde het Duitse luchtvaartbedrijf dinsdag.

    Lufthansa vervoerde vorige maand 10,1 miljoen passagiers. Dat was 3,4 procent meer dan een jaar eerder. De opbrengst per stoel per kilometer steeg met 4,3 procent. De bezettingsgraad verbeterde met 1,6 procentpunt tot 85,4 procent.

    Het vrachtvervoer van Lufthansa Group nam met 0,7 procent af, bij een bezettingsgraad die met 65,6 procent 1,9 procentpunt lager was dan in augustus 2012. De opbrengst per kilometer lag wel 2 procent hoger dan vorig jaar.

    Bezettingsgraad

    De bezettingsgraad bij het passagiersvervoer verbeterde bij alle onderdelen van Lufthansa. Bij Lufthansa zelf steeg de bezetting met bijna 2 procentpunt tot 84,7 procent. Bij Swiss en Austrian Airlines bedroeg de verbetering circa 1 procent.

    Vrijdag meldde Air France-KLM vergelijkbare cijfers. Bij de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie nam het passagiersvervoer met bijna 5 procent toe in augustus. Het vrachtvervoer nam met 1,3 procent af.
  9. forum rang 10 voda 12 september 2013 19:54
    Rechtbank stemt in met luchtvaartfusie VS

    Gepubliceerd op 12 sep 2013 om 19:12 | Views: 145

    NEW YORK (AFN/BLOOMBERG/RTR) - De Amerikaanse luchtvaartbedrijven American Airlines en US Airways hebben een slag gewonnen in hun strijd met de Amerikaanse autoriteiten over hun voorgenomen fusie. Donderdag stemde een faillissementsrechtbank in New York in met het fusieplan, dat American Airlines uit zijn faillissement moet redden.

    Vorige maand gaf het Amerikaanse ministerie van Justitie aan het samengaan van beide bedrijven te willen blokkeren. Volgens de autoriteiten is de fusie, waarmee de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld zou worden gecreëerd, slecht voor de concurrentie in de sector. Daarnaast zouden ook Amerikaanse mededingingswetten worden overtreden.

    De instemming van de rechter betekent niet dat het plan daadwerkelijk kan worden uitgevoerd. Daarvoor is nog altijd toestemming van de autoriteiten nodig.
  10. forum rang 10 voda 13 september 2013 16:05
    Winstwaarschuwing Aer Lingus

    Gepubliceerd op 13 sep 2013 om 11:18 | Views: 1.128

    Air France-KLM 15:47
    EUR 6,76 -0,07 (-1,00%)


    DUBLIN (AFN/RTR) - De Ierse luchtvaartmaatschappij Aer Lingus heeft vrijdag zijn winstverwachting voor 2013 met 13 procent verlaagd. De maatschappij zegt last te hebben van hevige prijsconcurrentie en moeilijke marktomstandigheden.

    Aer Lingus verwacht nu dat de winst voor heel 2013 uitkomt op 60 miljoen euro, van een eerder verwachte 69 miljoen euro. Het concern had in juli al gezegd dat er weinig boekingen waren als gevolg van het warme weer in Ierland, maar zei toen te hopen dit in de maanden daarna nog goed te kunnen maken.

    Vrijdag liet de luchtvaartmaatschappij weten dat het niet mogelijk blijkt te zijn om de volumedalingen te compenseren. Aer Lingus wil de komende maanden de capaciteit omlaag brengen en het bestaande kostenbesparingsprogramma versneld uitvoeren.
  11. forum rang 10 voda 16 september 2013 17:03
    Ryanair breidt fors uit op Londen Stansted

    Gepubliceerd op 16 sep 2013 om 16:43 | Views: 87

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Ryanair gaat zijn activiteiten op de Londense luchthaven Stansted de komende 10 jaar flink uitbreiden. De Ierse luchtvaartmaatschappij mikt op meer dan 20 miljoen passagiers per jaar, wat zou neerkomen op een groei van zo'n 50 procent. Dat heeft topman Michael O'Leary maandag gezegd.

    De grootste prijsvechter van Europa dreigde eerder juist fors te snijden in het aantal vluchten van en naar Stansted, uit protest tegen een fikse verhoging van de tarieven door uitbater Manchester Airports Group. Het luchthavenbedrijf heeft de prijsstijging inmiddels gematigd.
  12. [verwijderd] 17 september 2013 12:42
    MAAK JE BORST MAAR NAT!!!!!

    Air France-KLM krijgt directe concurrentie van Philippine Airlines

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Philippine Airlines Inc (PAL), de grootste luchtvaartmaatschappij van de Filippijnen, gaat de directe concurrentie met Air France-KLM (AF.FR) en partner Alitalia SpA aan door vluchten vanuit Manilla te starten op Amsterdam, Parijs en Rome.

    Dat maakte PAL-president Ramon Ang dinsdag in Manilla bekend bij de aankondiging van de herstart van vluchten op Europa, nadat de maatschappij in juli van de zwarte lijst van de Europese Unie werd verwijderd. De Europese Commissie hanteert deze lijst om vluchten van maatschappijen op bestemmingen in het EU-grondgebied te verbieden, omdat ze als onveilig worden beschouwd.

    PAL staakte de vluchten op Europa in 1998 vanwege financiele problemen, maar nadat het conglomeraat San Miguel Corp (SMC.PH) de maatschappij vorig jaar kocht, kon ze de vluchten naar Europa niet hervatten vanwege de notering op de zwarte lijst.

    PAL start nu op 4 november met vijf wekelijkse retourvluchten tussen Manilla en Londen Heathrow, en aanvullend in 2014 met vluchten van de Filippijnse hoofdstad naar Amsterdam, Parijs en Rome.


    Door Cris Larano en Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


    (END) Dow Jones Newswires

    September 17, 2013 06:39 ET (10:39 GMT)

    Copyright (c) 2013 Dow Jones & Company, Inc.

    *Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden

  13. [verwijderd] 17 september 2013 16:42
    quote:

    sam en moos schreef op 17 september 2013 12:42:

    MAAK JE BORST MAAR NAT!!!!!

    Air France-KLM krijgt directe concurrentie van Philippine Airlines

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Philippine Airlines Inc (PAL), de grootste luchtvaartmaatschappij van de Filippijnen, gaat de directe concurrentie met Air France-KLM (AF.FR) en partner Alitalia SpA aan door vluchten vanuit Manilla te starten op Amsterdam, Parijs en Rome.

    Dat maakte PAL-president Ramon Ang dinsdag in Manilla bekend bij de aankondiging van de herstart van vluchten op Europa, nadat de maatschappij in juli van de zwarte lijst van de Europese Unie werd verwijderd. De Europese Commissie hanteert deze lijst om vluchten van maatschappijen op bestemmingen in het EU-grondgebied te verbieden, omdat ze als onveilig worden beschouwd.

    PAL staakte de vluchten op Europa in 1998 vanwege financiele problemen, maar nadat het conglomeraat San Miguel Corp (SMC.PH) de maatschappij vorig jaar kocht, kon ze de vluchten naar Europa niet hervatten vanwege de notering op de zwarte lijst.

    PAL start nu op 4 november met vijf wekelijkse retourvluchten tussen Manilla en Londen Heathrow, en aanvullend in 2014 met vluchten van de Filippijnse hoofdstad naar Amsterdam, Parijs en Rome.


    Door Cris Larano en Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


    (END) Dow Jones Newswires

    September 17, 2013 06:39 ET (10:39 GMT)

    Copyright (c) 2013 Dow Jones & Company, Inc.

    *Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden

    Ik ben benieuwd. We zullen zien. Er is natuurlijk veel verschil tussen klm-af en dit 3e rangs maatschapij-tje.
  14. forum rang 10 voda 17 september 2013 17:14
    Transavia: meer capaciteit in zomer 2014

    Gepubliceerd op 17 sep 2013 om 10:34 | Views: 2.111

    Air France-KLM 16:56
    EUR 7,14 -0,02 (-0,21%)

    SCHIPHOL (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Transavia zet volgend jaar zomer 7 procent meer capaciteit in dan in het afgelopen vakantieseizoen. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

    In totaal heeft Transavia volgend jaar in de zomermaanden 225.000 stoelen meer beschikbaar dan dit jaar. De goedkopere dochtermaatschapij van KLM breidt vooral het aanbod aan stedentrips en korte vakanties uit.

    Nieuwe bestemmingen op het programma zijn onder meer Turijn (vanaf Schiphol) en Marrakech (vanaf Rotterdam The Hague Airport), die komende winter hun entree maken en ook in de zomer zullen worden aangeboden. Terug van weggeweest is de Griekse zonbestemming Thessaloniki, die vanaf Schiphol wordt aangevlogen.

    Verder biedt Transavia meer vluchten per week aan naar Ibiza, Palma de Mallorca, Porto en Berlijn. De bestemmingen Athene en Innsbruck worden komende zomer ook vanuit Eindhoven aangeboden.
  15. [verwijderd] 17 september 2013 20:51
    quote:

    voda schreef op 17 september 2013 17:14:

    Transavia: meer capaciteit in zomer 2014

    Gepubliceerd op 17 sep 2013 om 10:34 | Views: 2.111

    Air France-KLM 16:56
    EUR 7,14 -0,02 (-0,21%)

    SCHIPHOL (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Transavia zet volgend jaar zomer 7 procent meer capaciteit in dan in het afgelopen vakantieseizoen. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

    In totaal heeft Transavia volgend jaar in de zomermaanden 225.000 stoelen meer beschikbaar dan dit jaar. De goedkopere dochtermaatschapij van KLM breidt vooral het aanbod aan stedentrips en korte vakanties uit.

    Nieuwe bestemmingen op het programma zijn onder meer Turijn (vanaf Schiphol) en Marrakech (vanaf Rotterdam The Hague Airport), die komende winter hun entree maken en ook in de zomer zullen worden aangeboden. Terug van weggeweest is de Griekse zonbestemming Thessaloniki, die vanaf Schiphol wordt aangevlogen.

    Verder biedt Transavia meer vluchten per week aan naar Ibiza, Palma de Mallorca, Porto en Berlijn. De bestemmingen Athene en Innsbruck worden komende zomer ook vanuit Eindhoven aangeboden.

    transavia begint zich ook steeds meer te gedragen als een Ryan air. Ik zie dit alleen maar als voordeel voor klm-af. Ben er pas na jaren weer eens mee gevlogen. Het is echt budget. Echt niet te verglijken met klm-af
  16. forum rang 10 voda 19 september 2013 16:12
    Lufthansa bestelt vliegtuigen voor brandstofbesparing en groei


    Door Jan Hromadko en Bart Koster

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Deutsche Lufthansa ag (LHA.XE) plaatst een grote order voor nieuwe vliegtuigen bij Boeing co (BA) en Airbus en wil daarmee vooral besparen op brandstofkosten, maar ook flexibiliteit creeren om te kunnen inspelen op toekomstige groei, maakt de grootste Europese concurrent van Air France-KLM (AF.FR) donderdag bekend.

    De Duitse luchtvaartmaatschappij bestelt bij Boeing 34 vliegtuigen van de nieuwe generatie 777-9x lange afstandsvliegtuigen en bij Airbus van het lucht- en ruimtevaartconglomeraat European Aeronautic Defence & Space Co (EADSY) wordt een order geplaatst voor 25 A350-900 vliegtuigen voor middellange en lange afstandsvluchten.

    De nieuwe vliegtuigen zullen volgens Lufthansa gemiddeld een kwart minder brandstof gebruiken dan de bestaande vliegtuigen in de vloot die worden vervangen. De aflevering van de nu bestelde vliegtuigen start in 2016.

    Aanvullend op de vaste orders worden opties genomen op nog eens 30 toestellen van beide vliegtuigtypes.

    Daarmee wil Lufthansa maximale flexibiliteit creeren om te kunnen inspelen op verschillende groeiscenario's voor de lange termijn, zegt CEO Christoph Franz van Lufthansa donderdag in een toelichting aan journalisten. Lufthansa gaat uit van een scenario met een gemiddelde groei van het passagiersvervoer van 3% per jaar, maar 'koopt' nu flexibiliteit voor een scenario van 5% groei per jaar.

    Het totale orderboek van Lufthansa komt nu uit op 295 vliegtuigen met een opgetelde catalogusprijs - die nooit wordt betaald - van EUR36 miljard en afleveringen tot en met 2025.

    Lufthansa zit net als concurrent Air France-KLM midden in een omvangrijk herstructureringsprogramma, om de economische crisis in belangrijke markten, hoge brandstofprijzen en vooral ook hevige concurrentie het hoofd te bieden.

    De traditionele Europese maatschappijen ondervinden op korte routes veel concurrentie van budgetmaatschappijen als Ryanair Holdings Plc (RYA.DB) en EasyJet Plc (EZJ.LN) en hoge-snelheidstreinen. Op intercontinentale routes komt de concurrentie in toenemende mate van staatsmaatschappijen uit het Midden-Oosten als Emirates Airline, Qatar Airways en Etihad Airways. Air France-KLM heeft inmiddels een samenwerkingsverband met Etihad uit Abu Dhabi voor gezamenlijke vluchten en afhandeling, om deze concurrentie deels te elimineren.

    Lufthansa sluit niet uit dat voor haar Europese dochtermaatschappijen nog aanvullende orders geplaatst zullen worden, zei CEO Christoph Franz donderdag tijdens een persconferentie. Franz, die Lufthansa in 9 maanden zal verlaten om topman van het Zwitserse farmacieconcern Roche Holding ag (ROG.VX) te worden, zei desgevraagd ook dat de raad van commissarissen nog geen besluit heeft genomen over zijn opvolging bij de Duitse luchtvaartmaatschappij.


    Door Jan Hromadko Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

2.439 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 122 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Air France-KLM heeft een serieus kostenprobleem, en dat is niet voor het eerst

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
    3. Brunel ex €0,55 dividend
    4. HAL ex €2,85 dividend
    5. UMG ex €0,27 dividend
    6. Alfen Q1-cijfers
    7. Zoom Video Communications Q1-cijfers
  2. 21 mei

    1. Envipco Q1-cijfers
    2. Fagron ex €0,30 dividend
    3. Euronext ex €2,48 dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht