Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Ouderen sinds 1990 flink rijker dan rest nederland

52 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 NewKidInTown 17 september 2013 15:26
    quote:

    crackedtooth schreef op 17 september 2013 15:17:

    Op het moment dat ze geradicaliseerd naar Syrie gaan en wapentraining krijgen... dan kunnen ze beter een terugkomst geweerd worden of niet terugkomen.
    Klinkt heel wreed, maar voor onze samenleving zijn dat dan wel erg geradicaliseerde elementen om te absorberen.
    Nee joh, hoe kom je erbij, die worden later allemaal "hulpverleners" en leiders van een buurthuis. Als "ervaringsdeskundigen" natuurlijk.

    Het kost me moeite, maar proef ik hier ook maar enige vorm van rakingsvlakken ?
  2. forum rang 4 New dawn 17 september 2013 15:40
    quote:

    Circle123 schreef op 17 september 2013 14:49:

    [...]

    Hebben jou ouders een oorlog meegemaakt? Goede kans dat jij dan ook uit een "kneusje" komt. De "echte mannen" waren naar het front of zijn doodgeschoten.
    Ik kan me nauwelijks een oorlog herinneren waar Nederlanders aan het front zaten. Dat bij de Grebbeberg duurde maar twee dagen. De echte mannen gingen al snel weer naar huis.

    In Indonesië waren er wel oorlogshandelingen, maar er was geen regulier front. Er werd destijds gesproken over politionele acties.

    WW-I was Nederland niet bij betrokken.

  3. forum rang 6 NewKidInTown 17 september 2013 16:07
    quote:

    Hmm schreef op 17 september 2013 15:40:

    [...]

    Ik kan me nauwelijks een oorlog herinneren waar Nederlanders aan het front zaten. Dat bij de Grebbeberg duurde maar twee dagen. De echte mannen gingen al snel weer naar huis.

    In Indonesië waren er wel oorlogshandelingen, maar er was geen regulier front. Er werd destijds gesproken over politionele acties.

    WW-I was Nederland niet bij betrokken.
    Spelling: 4
    Geschiedenis: 3

    Ontdekken we hier onze toekomstige Minister-President in wording ?

    Arm land ...........
  4. Circle123 17 september 2013 16:15
    quote:

    KidBackInTown schreef op 17 september 2013 16:07:

    [...]

    Spelling: 4

    Ontdekken we hier onze toekomstige Minister-President in wording ?

    Pleonasme.

    Inhoudelijk reageren 2
    Ontzettende eikel 9
  5. forum rang 6 NewKidInTown 17 september 2013 16:26
    Mijn score, zij het op het nippertje: 5,5 GESLAAGD !
    Jouw score: 3,5 GEZAKT, probeer het eens op Ibn ..... of IN_HOLLAND natuurljk.

    BTW: "Ontzettende eikel", weliswaar nogal boven het gemiddelde maar ik heb geen klachten gehad tot nu toe :-) Array, Array ;-)
  6. [verwijderd] 17 september 2013 16:26
    Ik weet niet wat Syrië, Indonesië en oorlog met rijkere ouderen te maken heeft. De babyboom (en die generatie wordt gezien als huidige rijkere oudere) heeft nooit een oorlog meegemaakt, weet vaak niet eens hoe ze een wapen moeten vasthouden ....is weer typisch een 'koffiekamer' discussie, ha, ha, ha .....
  7. forum rang 4 ONN 17 september 2013 16:31
    quote:

    KidBackInTown schreef op 17 september 2013 14:27:

    Wind je niet op Jacobeurs, onzindraadjes, moet je mee weten om te gaan, een beetje dollen (starter heeft het vaak niet door), net als een visje aan de lijn, beetje laten vieren en dan weer aanhalen, starter heeft aandacht, posters vermaken zich ook, ik in ieder geval wel :-) Voor iets serieuzere zaken die iets dieper gaan, moet je hier niet zijn, maar ja, het leven bestaat uit meer ;-)
    Hear, hear !

    :)
  8. forum rang 6 NewKidInTown 17 september 2013 16:35
    En ONN, heeft dat goed door :-)

    BTW, heb je nog posities ? L of S ?

    Laat mij hier niet alleen in deze niet-beleggers=gerelateerde omgeving ;-)

    Moet wel een beetje houvast hebben.

    Sorry (geldt alleen voor ONN) voor mijn meligheid, maar je wordt hier een partij gallisch als je al die "interessante en actuele" draadjes probeert te volgen, ik had intussen allang miljonair kunnen zijn, het was me bijna gelukt, zo omstreeks 2001, maar ja, toen veranderden ze de currency, vals spel natuurlijk, maar ik ben nog niet waar ik wezen wil. Misschien eens proberen in PESO, wat denk jij ?
  9. forum rang 4 ONN 17 september 2013 16:39
    LT posities altijd long Kid. Korte optiepositie ietsje short gericht nu.

    Zo, heb jij je houvast weer :)
  10. [verwijderd] 17 september 2013 16:44
    Wat wél waar is, dat de politiek de crisis verergert.
    Immers:

    -was er prudent bankentoezicht geweest (en DNB valt onder het ministerie van Financiën), dan waren er geen miljarden weggegooid naar Icesave, Fortis, Abnamro, SNS/Reaal;
    -hadden provincies gewoon het geld gekregen dat ze nodig hadden (budgetbepaald) en hadden ze dus geen bakken geld verloren in het Icesave debacle en geld verloren op beurzen;
    -was er prudent toezicht geweest op Gemeenten, dan hadden ze geen miljardenverliezen geleden op grondspeculaties;
    -was prudent toezicht geweest op de NS en grote projecten, dan waren er geen budgetoverschrijdingen geweest van 300% op Betuwe- en HSL lijn, waren er geen Legotreinen gekocht (Fyra);
    -had men al in de jaren '90 geanticipeerd op onbetaalbaar wordende AOW, aflossingsvrije hypotheken met aftrekbaarheid, waarvan de helft thans onder water staat etc.etc.
    -door plots de rijkere oudere flink te gaan korten, houdt een hele grote generatie de hand op de knip, want 'wat komt er nog meer aan?' ... niet echt fijn voor de economie, lijkt me.

    En zo kun je er nog wel 10-tallen zaken bij verzinnen.

    Het is dan ook niet zo gek dat (van jong tot oud) het vertrouwen in de politiek is weggevallen.

    Peiling: Kabinet verergert crisis (nos teletext)
    Ruim 80% van de Nederlanders denkt dat het regeringsbeleid de crisis verergert. Ook VVD aanhang (70%) en PvdA aanhang (89%) denk dat.
    9% gelooft nog wat Rutte zegt en 2% gelooft nog wat Samson zegt.

    Als de BV politiek Nederland een bedrijf was geweest, was de handel stopgezet en de aandeelhouders hun geld kwijt. Tsjah .... dat kennen we hier wel en is het risico van beleggen/speculeren, maar dat gaat niet verder dan je inleg en dus is het verlies gelimiteerd.

    Toch worden we als beleggers flink gewaarschuwd/beschermd voor speculaties, waarvan het risico onbeperkt kan zijn (bv naked short gaan etc.). Maar je kunt nooit genoeg gewaarschuwd worden tegen het risico van een overheid, want je verliezen zijn onbegrensd en je revenuen uitermate pover. Ergo: het meest domme dat je kunt doen is geloven wat de politiek zegt en erop vertrouwen dat het goed komt, want je wordt altijd genaaid ...... toch ?

    Government – Designed by Geniuses – Run by Morons
  11. forum rang 6 NewKidInTown 17 september 2013 16:48
    ONN, bedankt voor je "advies", maar ik kan er niets mee, dan me maar beter houden aan de raad van mijn "oom", kopen wanneer het laag staat en verkopen wanneer het hoog staat, heb ik me altijd aaan gehouden en het werkt "uitstekend".
  12. forum rang 4 ONN 17 september 2013 16:48
    quote:

    KidBackInTown schreef op 17 september 2013 16:43:

    Lees ook nog even de EDIT, zit er echt mee, goede "oplossing" ?
    Dan ben ik bijna weer op de helft ;-)
    Sorry Kid, ik hou me niet zo bezig met al die exotische valuta.
  13. forum rang 6 NewKidInTown 17 september 2013 16:55
    quote:

    mineset schreef op 17 september 2013 16:44:

    ..... je wordt altijd genaaid ...... toch ?[/b]
    Ligt er maar net aan: wanneer (eigenlijk zal het me een rotzorg zijn), door wie (al weer iets belangrijker) en hoe (het meest belangrijk, heb meegemaakt van 0 tot 100 (in 9 seconden) ).

    ONN , zeg jij er eens iets verstandigs over, heb het idee dat de mensen mij (en jou) niet meer kunnen volgen, maar ja, ik leef ook in een andere tijdszone met alle gevolgen van dien.
  14. [verwijderd] 17 september 2013 17:10

    Hoe erg ouderen worden gepakt, blijkt hier maar weer. Bovenstaand een stelletje ouderen die maar wat ouwehoeren i.p.v. dat ze met de beurs bezig zijn. Kopen, ho maar; gevolg een KUT-beurs!

    Oorzaak: geldgebrek bij de ouderen en allemaal de schuld van dit afpakkabinet!

    Groet,Jonas
  15. forum rang 5 ramptoerist 17 september 2013 17:16
    quote:

    jonas schreef op 17 september 2013 17:10:

    Hoe erg ouderen worden gepakt, blijkt hier maar weer. Bovenstaand een stelletje ouderen die maar wat ouwehoeren i.p.v. dat ze met de beurs bezig zijn. Kopen, ho maar; gevolg een ...-beurs!

    Oorzaak: geldgebrek bij de ouderen en allemaal de schuld van dit afpakkabinet!

    Groet,Jonas
    Nou,ik weet niet of dit afpak kabinet hier iets mee van doen heeft..

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De staatsschuld van de Verenigde Staten ligt momenteel op het hoogste niveau ooit, afgezien van een periode rond de Tweede Wereldoorlog, toen de schuld hoger was. Dit meldt het onafhankelijke overheidsorgaan, de Congressional Budget Office (CBO), dinsdag in hun 2013 Long-Term Budget Outlook. Men waarschuwt dan ook voor een oplopende staatsschuld op de lange termijn.

    De overheidsschuld ligt momenteel op ruim $16,7 biljoen, of 73% van het bruto binnenlands product (BBP). Dit is twee keer zo hoog als in 2007.

    Met de huidige Amerikaanse wetgeving zou de schuld de komende jaren iets dalen, maar toch voorziet het CBO dat de overheidsschuld in 2038 zal zijn opgelopen tot 100% van het BBP. Hierbij wordt geen rekening gehouden met de impact die een hogere staatsschuld heeft op de economie, aldus het orgaan.

    Ook na 2038 zal de staatsschuld van de VS naar verwachting verder oplopen en dit is geen houdbare situatie, waarschuwt het CBO.

    Het rapport verschijnt juist nu de kwestie 'schuldplafond' in de VS weer oplaait. Half oktober bereikt de VS zijn zogenoemde schuldplafond en kunnen vanaf dat moment niet alle overheidsuitgaven meer bekostigd worden. Het Amerikaanse Congres moet voor die tijd tot een akkoord komen om het schuldplafond te verhogen.

    ( binck )

    Wij[tm] doen het overigens niet beter :

    "'Het afgelopen jaar is de Nederlandse staatsschuld fors toegenomen. In het eerste kwartaal groeide de staatsschuld naar 72 procent van het bruto binnenlands product (bbp)""
    ( bron www.destaatsschuldmeter.nl/ )
    Denk niet dat de beurs nog zo aantrekkelijk is ?

    En ik heb hier 1 pos, en die snort op zich aardig door, zelfs na wat dramatische autocijfers vandaag.
  16. forum rang 6 NewKidInTown 17 september 2013 17:17
    quote:

    ramptoerist schreef op 17 september 2013 16:58:

    [...]

    welnee kid, die is blij als het een beetje mee kan ballen zonder dat het al te veel begint op te vallen. En dan is een sidekick/windvanger altijd handig. Jij dus :)

    Opmerkelijke topic.

    Carry on.

    Zo had ik het nog niet bekeken, maar OK.

    Ciao
  17. [verwijderd] 17 september 2013 17:20

    Ja en Europa gaat ook failliet en dan staan we weer gelijk. Dat de PvdA ambitie heeft een Moslimpartij te worden, is nu ook met die baard van Plasterk ook bewezen.

    En zo kan ik wel even doorgaan.

    Groet, Jonas
52 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.361
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.904
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.380
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.055
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.754
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.981
Air France - KLM 1.024 34.315
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.358
Allfunds Group 3 1.197
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 335
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.260
AMG 965 125.731
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.520
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.120
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.615
Arcelor Mittal 2.023 318.604
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.273
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.686
ASML 1.762 76.934
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.651
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.667

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht