Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.281 Posts
Pagina: «« 1 ... 133 134 135 136 137 ... 1265 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 4 november 2013 19:47
    Forse schikking Johnson & Johnson

    Gepubliceerd op 4 nov 2013 om 18:33 | Views: 576

    WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson heeft een schikking getroffen met het ministerie van Justitie in eigen land ter waarde van 2,2 miljard dollar (1,6 miljard euro). Het is een van de grootste schikkingen in de Amerikaanse gezondheidszorg. Dat maakte het ministerie maandag bekend.

    Johnson & Johnson werd er onder meer van beticht de medicijnen Risperdal, Invega en Natrecor te hebben aanbevolen tegen aandoeningen waarvoor toezichthouder FDA geen beoordeling ,,veilig en effectief'' had afgegeven. Ook zou er sprake zijn van betalingen van smeergeld aan artsen.

    ,,Wanneer bedrijven winst maken boven de gezondheid van mensen plaatsen en belastinggelden misbruiken, eisen wij verantwoording'', aldus het ministerie. Behalve de boete wordt Johnson & Johnson onder verscherpt toezicht gesteld door het ministerie van Volksgezondheid om fraude en misbruik in de toekomst te voorkomen.
  2. forum rang 10 voda 4 november 2013 19:48

    Fed gaat nog 'enige tijd' door met steun

    Gepubliceerd op 4 nov 2013 om 19:10 | Views: 445

    SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - De Federal Reserve gaat nog ,,enige tijd'' door met haar steunprogramma voor de Amerikaanse economie. Dat zei bestuurder Jerome Powell, die ook lid is van het beleidsbepalend comité van de centrale bank, maandag. Een concrete datum waarop begonnen wordt met de afbouw van steun, het zogeheten tapering, is nog altijd niet vastgesteld.

    De Fed zei vorige week na afloop van haar monetaire vergadering dat het beleid ruim blijft totdat er sprake is van een duurzaam herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt. Aanstaande vrijdag komt het ministerie van Arbeid met cijfers over oktober. ,,Het is redelijk van ons te verwachten dat we duidelijk zijn en dat de afbouw geleidelijk zal zijn als de tijd daar rijp voor is'', aldus Powell. ,,Duidelijke communicatie moet voorkomen dat de financiële markten een scherpe correctie laten zien omdat ze verrast worden.''
  3. forum rang 10 voda 4 november 2013 19:49
    Beleggers op Wall Street nemen adempauze

    Gepubliceerd op 4 nov 2013 om 19:37 | Views: 2

    NEW YORK (AFN) - Beleggers op de aandelenbeurzen in New York namen maandag een adempauze. Na een opmars van de S&P 500 in de afgelopen 4 handelsweken besloten ze te wachten op cijfers over de groei van de Amerikaanse economie en de banenmarkt. Die cijfers worden respectievelijk donderdag en vrijdag bekendgemaakt.

    Halverwege de sessie stond de Dow-Jonesindex onveranderd op 15.618 punten. De S&P 500 steeg 0,2 procent tot 1764 punten en ook de Nasdaq ging 0,2 procent vooruit. De door technologiefondsen gedomineerde graadmeter kwam daarmee op 3927 punten.

    De handel kende, ondanks het gebrek aan beweging in de indices, de nodige uitschieters. BlackBerry sprong het meest in het oog met een verlies van 16,5 procent. De smartphonefabrikant maakte maandag bekend dat de voorgenomen verkoop van het bedrijf aan investeerder Fairfax voor 4,7 miljard dollar niet doorgaat. Fairfax, met een belang van 10 procent de grootste aandeelhouder, steekt wel samen met andere investeerders 1 miljard dollar in BlackBerry.

    Kellogg

    Kellogg, het voedingsmiddelenbedrijf dat onder meer bekend is van de cornflakes, kondigde aan in de komende 4 jaar wereldwijd 7 procent van zijn arbeidsplaatsen te schrappen. De bezuinigingsoperatie, die Project K wordt genoemd, gaat 1,2 tot 1,4 miljard dollar kosten en moet leiden tot een structurele kostenbesparing van 425 à 475 miljoen dollar per jaar tot 2018. De ingreep werd goed ontvangen getuige de koerswinst van 1,2 procent.

    Donderdag maakt de Amerikaanse overheid naar verwachting bekend dat de economie in het derde kwartaal met 2 procent is gegroeid. Op vrijdag rekenen economen in doorsnee op de aanwas van 125.000 banen in oktober en een lichte stijging van de werkloosheid tot 7,3 procent.
  4. forum rang 10 voda 4 november 2013 22:49
    Wall Street sluit licht hoger


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is maandag licht hoger gesloten, waarbij de markt voorzichtigheid betrachtte in vrees voor verdeelde macro-data en onzekerheid over het tijdstip waarop de Federal Reserve zal aanvangen met het inperken van zijn soepele monetaire beleid.

    De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,2% hoger op 15.639,12 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,4% tot 1.767,93 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,4% won tot 3.936,59 punten.

    De markt noteerde in eerste instantie in de plus, nadat data over de Amerikaanse fabrieksorders in september grotendeels conform de verwachtingen uitkwamen, waarna zorgen over een mogelijk inperking van het soepele monetaire beleid de markt opnieuw in zijn greep kreeg.

    De fabrieksorders namen in september op maandbasis met 1,7% toe. Vooraf door Dow Jones geraadpleegde economen voorzagen een toename van de orders met 1,8%.

    "De markt staat momenteel onder druk vanwege het overheersende sentiment in de markt dat inperking van het monetair beleid op handen is, waardoor de kans bestaat, aangezien er deze week een grote reeks macro-data op de agenda staat, waaronder het Amerikaans banenrapport, dat de markt heen en weer geslingerd wordt", aldus Jim Reid van Deutsche Bank, eraan toevoegend dat de kans bestaat dat er echter tekenen zijn dat er al een groot deel van het risico uit de markt is gehaald. Dit zou volgens hem onder andere blijken uit de pullback in opkomende markten.

    "We zullen naar verwachting in 2014 in het algemeen nog wel een opwaartse trend zien, maar dit zal gepaard gaan met veel zijwaartse bewegingen", aldus analisten van R.J. O'Brien. "De outlook is op de middellange termijn wat bedrijfsresultaten betreft nog steeds positief."

    St. Louis Federal Reserve president James Bullard zei tijdens een interview met CNBC dat de Fed geen haast hoeft te maken met het inperken van zijn obligatie opkoopprogramma van $85 miljard per maand. Anderzijds maakte de bestuurder ook een aantal opmerkingen waaruit geconcludeerd zou kunnen worden dat de centrale bank snel zou kunnen beginnen met het inperken van zijn soepele monetaire beleid.

    Qua bedrijfsnieuws kon farmaceut Johnson & Johnson rekenen op de aandacht van de beleggers, nadat het concern meldde $2 miljard te betalen aan het ministerie van justitie ter schikking van een onderzoek naar de marketing van het medicijn Riperdal. Het aandeel verloor 0,6%.

    Blackberry verloor 16,3%, na berichten dat de producent van smartphones het plan om zichzelf in de verkoop te zetten terzijde heeft geschoven. Het concern maakte bekend Chief executive Thorsten Heins te vervangen. Daarnaast meldde het bedrijf dat institutionele beleggers $1 miljard in het concern investeren.

    Kellogg steeg 0,6%, nadat het concern bekendmaakte zijn werknemersbestand met 7% terug te gaan brengen per eind 2017.

    De staalsector zat maandag in de lift, nadat Goldman Sachs zijn visie op de sector opwaarts bijstelde naar neutral van cautious. De bank verhoogde het advies voor AK Steel Holding Corp. (+8,9%) en United States Steel Corp. (+4,4%) naar buy van sell. De bank verhoogde tevens het advies voor Steel Dynamics (+2,3%) naar buy van neutral.

    Het advies voor Reliance Steel & Aluminium werd daarentegen verlaagd naar neutral van buy. Het aandeel sloot vlak.

    Op macro-economisch vlak staat dinsdag de inkoopmanagersindex voor de dienstensector in oktober op de agenda. Vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen rekenen op een indexniveau van 54,0, versus 54,4 een maand eerder. De data verschijnen om 16.00 uur.


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  5. forum rang 10 voda 5 november 2013 16:15
    Amerikaanse dienstensector veert onverwacht op


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amerikaanse dienstensector is in oktober onverwacht opgeveerd, blijkt dinsdag uit cijfers van Institute for Supply Management. Vooraf werd een daling van de inkoopmanagersindex voorzien.

    De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam vorige maand uit op een niveau van 55,4, tegen 54,4 een maand eerder. Er werd vooraf een indexcijfer van 54,0 verwacht.

    De economische activiteit groeit als het indexcijfer hoger is dan 50 punten. Een score van minder dan 50 punten wijst op krimp.

    Deelindexen lieten een gemengd beeld zien. De deelindex voor de werkgelegenheid kwam vorige maand uit op 56,2, van 52,7 in september, terwijl de bedrijfsindex verbeterde naar 59,7 van 55,1 een maand eerder.

    De deelindex voor de nieuwe orders liep in oktober echter terug tot een niveau van 56,8 van 59,6 een maand eerder en de prijsindex zakte weg tot 56,1 van 57,2 in september.


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  6. forum rang 10 voda 5 november 2013 17:18
    Twitter gaat naar de beurs: experts zijn verdeeld

    DINSDAG 5 NOVEMBER 2013, 15:19 uur | 271 keer gelezen

    AMSTERDAM (Belegger.nl) - Twitter gaat aanstaande donderdag naar de beurs en krijgt een notering aan de New York Stock Exchange (NYSE). Door de toenemende vraag van beleggers verhoogde de onlineberichtendienst de bandbreedte van de introductiekoers van 17 à 20 dollar naar 23 à 25 dollar. Toch zijn er een hoop analisten en beleggers die sceptisch zijn over de beursgang van Twitter, en het verdienmodel dat de berichtendienst momenteel hanteert.

    Twitter rekent bij een introductiekoers van 24 dollar per aandeel op een opbrengst van 1,62 miljard dollar (1,20 miljard euro). Dat bedrag kan oplopen tot 1,86 miljard dollar als de banken Goldman Sachs, Morgan Stanley en JPMorgan Chase, die de beursgang begeleiden, hun opties op extra aandelen verzilveren. De banken kunnen in totaal op die manier aan 10,5 miljoen aandelen komen.

    Meer omzet, meer verlies

    Twitter is een groeibedrijf, zo blijkt uit de omzetcijfers over de eerste helft van dit jaar. De omzet kwam uit op 254 miljoen dollar, een verdubbeling vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. De inkomsten worden door advertenties binnengehaald.
    Twitter maakt echter ook grote verliezen: het nettoverlies lag in de eerste helft van dit jaar op 69 miljoen dollar, liefst 40 procent meer vergeleken met de eerste helft van 2012.
    Ter vergelijking: toen Facebook afgelopen jaar naar de beurs ging, had het bedrijf over 2011 een omzet van 3,7 miljard dollar, bij een winst van 1 miljard dollar. Facebook had toen 845 miljoen actieve gebruikers.

    Gebruikersgroei en overige inkomsten

    Zakenkrant Wall Street Journal meldt dat de groei van het aantal Twitteraars aan het vertragen is en dat de prijzen van advertenties onder druk staan. Zo bedroeg de groei van het aantal actieve gebruikers in het tweede kwartaal van dit jaar 7 procent, tegen 10 tot 11 procent groei in de voorgaande drie kwartalen.

    Sommige beleggers en analisten zijn bezorgd dat Twitter teveel op advertentie verkopen leunt en op de korte termijn te weinig alternatieven heeft voor inkomsten.

    Experts stellen ook dat Twitter nog weinig intellectuele eigendomsrechten heeft en nu ook in een zaak is verwikkeld met IBM over drie geschonden eigendomsrechten, die geclaimd worden door de computerfabrikant. Maulin Shah, expert bij Envision IP, stelt dat Twitter nog veel gefocust is op acquisitie van talenten en producten en zich meer moet richten op het overnemen van bedrijven met een grotere portefeuille van intellectuele eigendomsrechten.

    Nasdaq

    Twitter krijgt een beursnotering aan de NYSE, onder tickercode TWTR. Zowel de NYSE als de Nasdaq hebben aan Twitter getrokken om het bedrijf naar hun beurs te halen. Opvallend dat het bedrijf uit Silicon Valley niet kiest voor de technologiebeurs Nasdaq.De keus van Twitter zou waarschijnlijk ook beïnvloed zijn door de problemen die Facebook bijna anderhalf jaar geleden bij de beursgang ondervond.

    Door: Foppe Lycklama à Nijeholt
  7. forum rang 10 voda 6 november 2013 16:10
    Wekelijkse hypotheekaanvragen VS dalen


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Er zijn vorige week in de Verenigde Staten minder hypotheken aangevraagd, blijkt woensdag uit gegevens van de Mortgage Bankers Association (MBA).

    De index voor het totale aantal hypotheekaanvragen daalde in de week eindigend op 1 november met 7,0% ten opzichte van de voorgaande week tot een niveau van 449,6.

    De index voor herfinancieringen van bestaande hypotheken nam met 7,9% af tot 2.035,6 , terwijl de index voor het aantal aanvragen voor nieuwe hypotheken met 5,2% daalde tot 174,9.

    De gegevens van de MBA worden sinds 1990 gepubliceerd. Het onderzoek beslaat ongeveer de helft van de Amerikaanse particuliere markt voor woonhypotheken.


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  8. forum rang 10 voda 6 november 2013 16:11
    Amerikaanse leidende indicatoren stijgen iets meer dan voorzien


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De index van Amerikaanse leidende economische indicatoren is vorige maand iets meer gestegen dan was verwacht, blijkt woensdag uit cijfers van de Conference Board.

    Het cijfer, dat wordt gezien als indicatie voor de Amerikaanse economische groei in de komende drie tot zes maanden, kwam uit op +0,7%, waar vooraf geraadpleegde economen een toename met 0,6% hadden voorzien.

    In augustus steeg de index ook al met 0,7%.

    De Conference Board is een onafhankelijk non-profit onderzoeksinstituut dat indices berekent voor het Amerikaanse ministerie van handel.


    - Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@wsj.com

  9. forum rang 10 voda 6 november 2013 19:46
    Amerikaanse beurzen overwegend op winst

    Gepubliceerd op 6 nov 2013 om 19:31 | Views: 119

    NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenmarkten stonden woensdag overwegend op winst. Positief nieuws uit Europa werkte ook door op de beursvloer op Wall Street, waar beleggers verder vooral wachten op het maandelijkse banenrapport van de overheid dat vrijdag wordt gepubliceerd.

    De toonaangevende Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel 0,7 procent hoger op 15.724 punten. De bredere S&P 500 steeg 0,3 procent tot 1768 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq daarentegen daalde 0,3 procent tot 3928 punten.

    Een opvallende daler in de Nasdaq was Tesla. De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's kwam dinsdag nabeurs met beter dan verwachte winstcijfers over het derde kwartaal, maar de prognose voor de rest van het jaar viel tegen. Dat kwam het bedrijf van miljardair Elon Musk op een koersverlies van bijna 15 procent te staan.

    Liberty Global steeg 6,5 procent, ondanks een fors opgelopen verlies in het derde kwartaal. Het moederbedrijf van kabelmaatschappij UPC weet het tekort aan hogere rentes en belastingen en aan verliezen op investeringen. Ook de cijfers van ING US werden goed ontvangen. De Amerikaanse verzekeringstak van ING werd 7,5 procent meer waard.
  10. forum rang 10 voda 6 november 2013 20:14
    De volgende "bubble"?

    'Twitter verhoogt introductieprijs opnieuw'

    Gepubliceerd op 6 nov 2013 om 20:09 | Views: 1

    NEW YORK (AFN) - De prijs per aandeel waarvoor Twitter donderdag naar de beurs wordt gebracht, ligt waarschijnlijk hoger dan de bandbreedte die het bedrijf eerder deze week aangaf. Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal woensdag op gezag van handelaren die zijn ingelicht door banken die de beursgang begeleiden.

    De introductiekoers zou nu 25 tot 28 dollar gaan bedragen. Maandag verhoogde Twitter de beoogde bandbreedte van 17 tot 20 dollar naar 23 tot 25 dollar. Ingewijden stelden toen al dat de uiteindelijke prijs waarschijnlijk hoger zou komen te liggen, omdat de vraag bij 25 dollar per stuk al veel groter zou zijn dan het aanbod.

    Later op woensdag besluit Twitter voor welke prijs het de 70 miljoen aandelen die het wil verkopen naar de beurs brengt.
  11. forum rang 10 voda 6 november 2013 22:29
    Wall Street sluit overwegend hoger, record voor Dow Jones index


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is woensdag overwegend hoger gesloten, met een record slotstand voor de Dow Jones Industrial Average. De Nasdaq stond onder druk. Beleggers waren blij met Amerikaanse macropublicaties als ook die vanuit Europa, maar men wachtte toch vooral op de banendata die later deze week verschijnen en de beursgang van Twitter.

    De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,8% hoger op 15.746,88 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,4% tot 1.770,49 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,2% afstond tot 3.931,95 punten.

    De indexen in New York liften woensdag aanvankelijk mee op relatief sterke Europese macrodata. Inkoopmanagersindices voor de Duitse dienstensector en die van de eurozone waren beter dan verwacht, net als Duitse fabrieksorders.

    Van Amerikaanse zijde steeg de index voor leidende Amerikaanse indicatoren meer dan was voorzien.

    Al met al een positief plaatje maar beleggers keken ook al vooruit naar het banenrapport op vrijdag, ook in het kader van de 'taper'-plannen van de Federal Reserve.

    "Iedereen houdt de Fed in de gaten", aldus John Fox, directeur research bij Fenimore Asset Management. Fox verwacht echter niet dat de Fed spoedig begint met afbouwen van de maandelijkse obligatie-opkopen omdat "de werkgelegenheidscijfers weleens bescheiden kunnen uitvallen."

    De Fed houdt de arbeidsmarkt nauwlettend in de gaten om te bepalen of de economie sterk genoeg is om langzaamaan weer op eigen benen te staan. Deze cijfers lijken nog zwaarder te wegen dan economische groeiramingen, waarvan de eerste voor het derde kwartaal donderdag verschijnt. Maar volgens Chris Gaffney van EverBank Wealth Management duiden de leidende indicatoren die woensdag verschenen voor de maand september erop dat "de wereldeconomie het goed doet en dat er in het algemeen vertrouwen is in de mondiale groei", aldus de marktstrateeg.

    Waar de techfondsen aan de Nasdaq woensdag onder druk stonden - Facebook verloor 2,0%, Amazon daalde 0,7% en Apple leverde 0,3% in - deden sectorgenoten die genoteerd zijn aan de S&P het beter in afwachting van de beursgang van Twitter die voor donderdag verwacht wordt.

    Volgens the Wall Street Journal zou het microblogplatform van plan zijn de aandelen die bij de IPO worden aangeboden te prijzen tussen de $25-$28. Dit ligt boven de range van $23-$25 die Twitter deze week zelf aankondigde. De officiele IPO-prijs zal Twitter woensdagavond Amerikaanse tijd waarschijnlijk bekendmaken.

    Joseph Greco, vermogensbeheerder bij Meridian Equity Partners denkt dat de verliezen voor sommige techfondsen woensdag te wijten zijn aan het feit dat beleggers wat kapitaal vrijmaken om te kunnen investeren in het aandeel Twitter.

    Verder viel Tesla Motors op. Het aandeel van de maker van elektronische personenwagens ging woensdag ruim 14% onderuit in navolging van de presentatie van derde kwartaalresultaten een dag eerder. Die vielen weliswaar beter uit dan verwacht maar waren toch niet zo goed als gehoopt, zo viel de vraag naar de Model S tegen.

    Retailer Abercrombie & Fitch leverde 13,5% in vanwege tegenvallende kwartaalresultaten. Met name de vergelijkbare winkelverkopen in de VS als ook internationaal liepen in de verslagperiode terug waardoor de omzet harder afnam dan verwacht.

    Amerikaanse staatsobligaties zijn woensdag verdeeld gesloten. De dollar is ten opzichte van de euro stabiel gebleven rond de $1,3520.


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  12. forum rang 10 voda 7 november 2013 16:10
    Wekelijkse steunaanvragen VS dalen


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering is vorige week gedaald, blijkt donderdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid.

    Het is de vierde week op rij dat er sprake is van een daling.

    In de week eindigend op 2 november daalde het aantal nieuwe aanvragen met 9.000 tot een voor seizoensinvloeden aangepast totaal van 336.000.

    Economen vooraf geraadpleegd door Dow Jones Nieuwsdienst hadden verwacht dat het aantal nieuwe aanvragen zou uitkomen op 335.000.

    De nieuwe uitkeringsaanvragen van een week eerder werden opwaarts bijgesteld naar 345.000. Eerder werd nog uitgegaan van 340.000 nieuwe uitkeringsaanvragen.

    Het aantal verlengde uitkeringsaanvragen voor de week eindigend op 26 oktober steeg met 4.000 tot 2,868 miljoen aanvragen.


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  13. forum rang 10 voda 7 november 2013 16:10
    Amerikaanse economie groeit harder dan verwacht


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De economie in de Verenigde Staten is in het derde kwartaal van 2013 harder gegroeid dan verwacht, blijkt donderdag uit een voorlopige raming van het Amerikaanse ministerie van handel.

    Uit de voorlopige raming komt naar voren dat het Amerikaanse bruto binnenlands product (bbp) op jaarbasis met 2,8% is gegroeid. Analisten hadden gerekend op een groei met 2,0%.

    In het tweede kwartaal bedroeg de groei nog 2,5%.

    De consumentenbestedingen stegen in het derde kwartaal met 1,5%, na een stijging met 2,1% in het tweede kwartaal.


    - Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@wsj.com

  14. forum rang 10 voda 7 november 2013 16:34
    Twitter stevent af op enorme koerssprong

    Gepubliceerd op 7 nov 2013 om 16:30 | Views: 0

    NEW YORK (AFN) - Drie kwartier na de handelsaanvang op Wall Street liet de opening van Twitter nog steeds op zich wachten. Vanwege de enorme belangstelling onder beleggers lukte het beursexploitant New York Stock Exchange vooralsnog niet een eerste koers op te maken. Wel werd er op basis van de binnenstromende orders een indicatie gegeven van de openingskoers. Die zal uitkomen tussen 42 en 46 dollar.

    Dat impliceert een enorme koerssprong. Twitter verkocht de 70 miljoen aandelen die een notering krijgen voor 26 dollar per stuk, waarmee de opbrengst van de beursgang op 1,82 miljard dollar (1,4 miljard euro) komt. Bestuurders en andere werknemers van de online berichtendienst zullen tonnen tot miljoenen opstrijken.
  15. forum rang 10 voda 7 november 2013 18:58
    Koers Twitter vliegt omhoog bij beursdebuut

    Gepubliceerd op 7 nov 2013 om 18:42 | Views: 3.642

    Twitter18:39

    USD 45,53+19,53(+75,12%)

    NEW YORK (AFN) - De koers van Twitter schoot donderdag bij het beursdebuut van de onlineberichtendienst omhoog. Vanwege de enorme belangstelling onder beleggers duurde het bijna 1,5 uur om een eerste koers te bepalen. Die was 45,10 dollar, terwijl het bedrijf zijn introductiekoers had vastgesteld op 26 dollar.

    Twitter bracht 70 miljoen aandelen naar de beurs, waardoor de verkoopopbrengst uitkwam op 1,82 miljard dollar (1,4 miljard dollar).

    Vooral de (mede-)oprichters en bestuurders van Twitter verdienden fors aan de beursgang. Mede-oprichter Ev Williams, de grootste individuele aandeelhouder met een belang van 12 procent, zag zijn vermogen bij de koers van 45,10 stijgen met 2,6 miljard dollar. Directeur Peter Fenton, die een belang heeft van 6,7 procent kon tegen die koers 1,4 miljard dollar bijschrijven en mede-oprichter Jack Dorsey verdiende 1,06 miljard dollar.

    Winst

    In eerste instantie liep de koers alleen maar op en werd kortstondig 50 dollar aangetikt. Later zakte de prijs en werd op den duur een bodem bereikt van 44 dollar. Na anderhalf uur handelen was er sprake van stabilisatie rond 45,70 dollar.

    Hoewel het verschil tussen de introductiekoers en de openingskoers anders doet vermoeden is lang niet iedereen lyrisch over Twitter, dat sinds de oprichting in 2006 nog nooit winst heeft gemaakt. Het toonaangevende techmagazine Wired stelde dat ,,niemand buiten Silicon Valley en Wall Street maalt om Twitter'' en ,,Het is moeilijk om enthousiast te worden over Twitter en weinigen zijn dat.''

    Wired wees op de geringe omvang van het bedrijf, bijvoorbeeld wat betreft de marktwaarde. Berekend tegen 45,10 dollar was Twitter circa 31,5 miljard dollar waard, terwijl Facebook ongeveer 120 miljard dollar waard is. Twitter wordt veel minder gebruikt dan Facebook. Volgens Wired heeft het bedrijf ongeveer 53 miljoen actieve gebruikers per maand in de Verenigde Staten, de belangrijkste markt qua advertentie-inkomsten, minder dan een kwart van het totaal.
  16. forum rang 10 voda 7 november 2013 19:05
    Opec voorziet flinke stijging Amerikaanse schalie-olie productie


    LONDEN (Dow Jones)--De Organisatie voor olie-exporterende landen, de Opec, verwacht dat de productie van schalie-olie in Noord-Amerika de komende vijf jaar fors stijgt. Opmerkelijk, want de productiegroep zei twee jaar geleden nog dat de schalie-olie boom in de regio "marginaal" was.

    In zijn jaarlijkse World Oil Outlook meldde de Opec donderdag echter te verwachten dat de levering van schalie-olie door de Verenigde Staten en Canada binnen vijf jaar uitkomt op bijna 5 miljoen vaten per dag. Vorig jaar ging men nog uit van 1,7 miljoen vaten per dag in 2018.

    Dit betekent volgens de Opec ook dat de behoefte aan olie die geproduceerd wordt door landen die zijn aangesloten bij de groep, in 2018 zo'n 1 miljoen per dag lager ligt.

    Alleen in 2013 al zal de productie van schalie-olie naar verwachting met eenderde toenemen in de VS en Canada, om uit te komen op 3,3 miljoen vaten per dag.

    De Opec stelt wel dat de schalie-olie boom op de lange termijn weinig impact heeft, gezien de groeiende vraag naar olie wereldwijd. Men verwacht ook niet dat landen buiten de VS in staat zullen zijn een soortgelijk succes in het exploiteren van schalie-olie te bewerkstelligen.

    Bovendien zou de productie van schalie-olie in de VS vanaf 2018 weer afnemen, verwacht de Opec. Vanaf dat moment zou de productiegroep weer aan momentum kunnen winnen als belangrijkste leverancier ter wereld, stelt het rapport.


    Door Benoit Faucon; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

25.281 Posts
Pagina: «« 1 ... 133 134 135 136 137 ... 1265 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.334
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.898
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.357
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.053
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.273
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 334
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.256
AMG 965 125.712
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.600
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.270
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.909
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht