Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Beleggingsfondsen Terug naar discussie overzicht

SNS Fundcoach

157 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Hallo! 8 november 2013 13:26
    quote:

    Fund Watcher schreef op 8 november 2013 12:06:

    met een lagere service fee dan SNS.
    SNS steekt er met kop en schouders bovenuit wat kosten betreft.

    RABO: 0,2% service fee (maximaal 120 euro per jaar) plus 0,2% transactiekosten

    ABNAMRO: 0,18% service fee plus 0,2% transactiekosten. Portefeuilles boven 200.000 euro krijgen korting.

    Iemand met een portefeuille van 200.000 euro die voor 30% van zijn portefeuillewaarde per jaar switcht, betaalt bij:

    1. SNS 1000 euro aan servicekosten
    2. RABO 120 euro aan servicekosten en 240 euro aan transactiekosten
    3. ABNAMRO 360 euro aan servicekosten en 240 euro aan transactiekosten.

    Iemand met een portefeuille van 10.000 euro die voor 30% van zijn portefeuillewaarde per jaar switcht, betaalt bij:

    1. SNS 50 euro aan servicekosten
    2. RABO 20 euro aan servicekosten en 12 euro aan transactiekosten
    3. ABNAMRO 18 euro aan servicekosten en 12 euro aan transactiekosten.
  2. JosTM 9 november 2013 00:45
    OK, Rabo ziet er dus goed uit qua kosten (vooral het maximum van €120 per jaar aan servicekosten spreekt mij aan).

    En dit is volgens mij de fondsenlijst, inclusief Carmignac en Skagen:
    www.rabobank.nl/images/fondsenlijst_2...

    Is wel een mooie lijst. Toch maar eens gaan praten met Rabo...?
  3. JosTM 9 november 2013 00:55
    Toch nog twijfel bij Rabo:
    In het tarievenoverzicht ( www.rabobank.nl/images/tarievenblad_b... ) staat bij "Advies Beleggen Fondsen" dat de tarieven bestaan uit vast bedrag voor de basisdiensten (zoals GS hierboven heeft aangegeven) PLUS een bedrag voor het portefeuillebeheer ("online advies en portefeuillemonitoring").
    Samen is dit een behoorlijk hoog tarief.
    Ik zie nergens dat je kunt kiezen voor alleen de basisdiensten...

    Wie heeft hier ervaring mee?
  4. Hallo! 9 november 2013 09:45
    quote:

    JosTM schreef op 9 november 2013 00:55:

    "Advies Beleggen Fondsen" dat de tarieven bestaan uit vast bedrag voor de basisdiensten [...]
    Ik zie nergens dat je kunt kiezen voor alleen de basisdiensten...
    Ik heb geen ervaring met RABO, maar wat ik heb begrepen hebben ze dezelfde dienstverlening als ING, n.l. Zelfbeleggen, Advies Beleggen, Beheerd beleggen. Voor de eerste variant betaal je de basiskosten, n.l. een service fee en transactie fee. Bij de twee andere vormen betaal je advies en/of beheerskosten

    Zie:

    www.rabobank.nl/particulieren/product...

    www.rabobank.nl/images/tarieven_rdb_v...

    Eerlijk gezegd vind ik de transactiekosten van 0,2% te hoog voor grote beleggers. Een service fee van 0,2% vind ik redelijk, als de fondsen de kosten verlagen.
  5. berendien 9 november 2013 17:46
    Opvallend is dat Fundix helemaal niet meer wordt genoemd. Die hebben zich een poosje geleden uit de markt geprijsd door toen al € 10,-/maand te gaan vragen, terwijl SNS Fundcoach nog gratis bleef én Alex Fondsbeleggen in de markt werd gezet (helaas is die laatste alweer ter ziele...). Voor grote portefeuilles lijkt Fundix zo slecht nog niet, tenzij Fundix hun kostenstructuur nog aan moeten gaan passen.......
  6. Hallo! 9 november 2013 20:26
    quote:

    berendien schreef op 9 november 2013 17:46:

    Voor grote portefeuilles lijkt Fundix zo slecht nog niet, tenzij Fundix hun kostenstructuur nog aan moeten gaan passen.......
    Fundix is helemaal een ramp:

    "De kosten voor Laten beleggen met Indextrackers zijn € 20,00 per maand plus een procentuele vergoeding over het vermogen van 0,6% op jaarbasis. Voor Indextrackers worden geen distributievergoedingen ontvangen."

    www.fundix.nl/tarieven

    M.a.w. de service fee die Fundix in rekening brengt is nog hoger dan die van SNS. Binck Basic rekent geen bewaarloon, ING rekent wel bewaarloon.

    Ik heb rekeningen gehad bij IB, Binck, ING, Fundix, Fundcoach, OHRA, Robeco. Fundix was prima toen het deel uitmaakte van ING. De beleggersrekening van ING voldoet ook prima. De keus is iets beperkter dan die bij Fundix in het verleden. Je hebt de keus uit dividend contant laten uitkeren of laten herbeleggen. Orders worden vlot verwerkt. Fundcoach vond ik zelf een ramp. Dividend werd nooit goed berekend. De verwerking van de orders duurt een eeuwigheid. Switchen was nooit mogelijk.

    Maar het beleggerslandschap gaat er per 1 januari anders uitzien, vrees ik. Tot dusver is RABO relatief goedkoop en SNS razend duur. Ik ben benieuwd wat ING gaat doen.
  7. kls 10 november 2013 20:46
    Zijn er op dit forum mensen die gebruik van Rabobank Direct Beleggen? Graag hoor ik van hun ervaringen over de website; is de site overzichtelijk? werkt het naar behoren? worden de rendementen op een juiste manier vermeld? kunnen er op een makkelijke manier vergelijkingen tussen de fondsen worden gemaakt?

    Door het sluiten van SNS Fundcoach ben ik bij SNS uitgekomen. Ik ben erg ontevreden over de werking van de site. Als ze nu ook nog duurder worden is dat voor mij een reden om over te stappen.
  8. Pinoooo 12 november 2013 07:21
    Een opvallend bericht vanochtend. Snap het totaal niet, want wat moet Binck ermee? Ze hebben zelf de stekker uit Alex Fondsbeleggen getrokken. Het moment is ook opvallend, want dit hadden ze VOOR volledige integratie in SNS moeten doen.

    quote:

    schreef:

    AMSTERDAM (AFN) - BinckBank neemt het beleggingsplatform Fundcoach over van SNS Bank. De twee partijen maken de overname dinsdag voor het openen van de beurs bekend, aldus De Telegraaf op basis van ingewijden.

    Zie ook: www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/binck/...
  9. Pinoooo 12 november 2013 07:34
    Het complete bericht van SNS zelf, het klopt dus:

    quote:

    schreef:

    BinckBank neemt SNS Fundcoach over


    Beste heer ,

    BinckBank neemt SNS Fundcoach, onderdeel van SNS Bank, over. Dat zijn BinckBank en
    SNS Bank op 11 november 2013 overeengekomen. In deze e-mail leest u wat de overname voor u betekent.

    Wat betekent de overname van SNS Fundcoach voor u?
    De daadwerkelijke overname vindt naar verwachting plaats in het tweede kwartaal van 2014.
    Uw rekening en uw gegevens gaan dan over naar BinckBank. Tot die tijd blijft u klant bij
    SNS Bank, houdt u uw rekeningnummer en kunt u gewoon blijven beleggen via Mijn SNS Beleggen. BinckBank neemt alleen SNS Fundcoach over. Heeft u andere financiële producten van SNS Bank? Dan kunt u natuurlijk gewoon klant blijven. SNS Bank verkoopt SNS Fundcoach om zich meer te richten op haar kernactiviteiten: sparen, betalen en hypotheken. En daar horen eenvoudige beleggingsproducten bij.

    Wie is BinckBank?
    BinckBank is een online beleggingsspecialist en biedt vele beleggingsproducten, waaronder een groot assortiment beleggingsfondsen en trackers (ETF's). BinckBank is vijf maal verkozen tot Beste Broker van Nederland en won onlangs nog de NCAA Customer Experience Award, een belangrijke prijs voor de beste klantenservice.

    Praat en denk mee
    U heeft met uw beleggingen de laatste tijd te maken gehad met veel veranderingen. We kunnen ons goed voorstellen dat u met vragen zit. Daarom organiseren BinckBank en
    SNS Bank op korte termijn een online seminar om met u in gesprek te gaan over deze veranderingen, uw wensen en verbeterpunten voor de toekomst. U ontvangt binnenkort een uitnodiging om hieraan deel te nemen.

    Meer informatie
    We doen ons uiterste best om de overgang naar BinckBank in 2014 zonder ongemak te laten verlopen. Heeft u op dit moment vragen of wilt u meer weten? Bel dan met SNS Klantenservice op 0900 – 18 85 of kijk op snsbank.nl of binck.nl. Daar vindt u de antwoorden op de veelgestelde vragen over deze overname.

    Met vriendelijke groet,

    SNS Bank

    Ton Timmerman
    Directeur SNS Klantenservice BinckBank

    Guido van Aubel
    Directeur BinckBank N.V.


  10. forum rang 4 midjj 12 november 2013 08:50
    Begrijp dit niet helemaal, Fundcoach was toch net opgeheven? Mijn account was al overgegaan in de vrij slechte SNS outlay. Geen idee hoe ze e.a. nu praktisch gaan regelen, volgens mij is Fundcoach nu een lege huls. Alle klanten waren net overgegaan naar SNS (tegen wil en dank...)
    Enfijn, ik hoop dat Fundcoach weer tot leven wordt geroepen en mijn account daar weer veilig en wel terugkeert. Vervolgens fingers crossed dat Binck niet de exorbitante SNS servicekosten gaat overnemen...
  11. berendien 12 november 2013 09:16
    Het zou mij niets verbazen als het initiatief van SNS af komt. Er is zoveel kritiek op de 'nieuwe Fundcoach' dat ze veel klanten verliezen en flink zullen moeten investeren om de resterende klanten te houden. Daar hebben ze gewoon geen zin in en ze hebben Fundcoach misschien wel gewoon aangeboden aan Binck. Ach, als het weinig/niets kost, waarom zou Binck het dan niet doen? Maar het klopt dat het héél vreemd is dat je een half jaar geleden Alex Fondsbeleggen opheft en nu weer met beleggingsfondsen begint. Dat kan toch alleen maar als je het gratis krijgt????
  12. Hallo! 12 november 2013 10:54
    quote:

    berendien schreef op 12 november 2013 09:16:

    Het zou mij niets verbazen als het initiatief van SNS af komt. Er is zoveel kritiek op de 'nieuwe Fundcoach' dat ze veel klanten verliezen en flink zullen moeten investeren om de resterende klanten te houden. Daar hebben ze gewoon geen zin in en ze hebben Fundcoach misschien wel gewoon aangeboden aan Binck. Ach, als het weinig/niets kost, waarom zou Binck het dan niet doen? Maar het klopt dat het héél vreemd is dat je een half jaar geleden Alex Fondsbeleggen opheft en nu weer met beleggingsfondsen begint. Dat kan toch alleen maar als je het gratis krijgt????
    Het beleggerslandschap moet zich opnieuw uitkristalliseren. Vele instellingen die execution-only aanbieden, hebben nog geen tarieven bekend gemaakt.

    'Als per 1 januari 2014 de advieskosten zichtbaar worden, verwachten wij dat beleggers mogelijk afgeschrikt worden door de hoge kosten bij grootbanken terwijl het assortiment daar smaller wordt', zegt directeur Guido van Aubel van BinckBank

    www.fondsnieuws.nl/nieuws/headlines/a...

    Robeco biedt geen fondsen meer aan van andere aanbieders en is dus ongeschikt geworden voor iemand die breed belegd wil zijn.

    Er wordt gesproken over advies- en beheersdiensten waar instellingen geen vergoeding meer mogen krijgen van fondsaanbieders. Dit zou kunnen inhouden dat de aanbieders van een execution-only platform nog wel een vergoeding van de fondsaanbieders mogen ontvangen. RABO, ABNAMRO en SNS hebben wel hun tarieven aangepast voor o.a. execution-only. ING en andere instellingen met een execution-only platform nog niet. Ik denk dat BinckBank nu een gat in de markt ziet. Het lijkt mij een prima zaak dat Fundcoach wordt voortgezet door BinckBank.
  13. Pinoooo 12 november 2013 11:13
    quote:

    Global Selection schreef op 12 november 2013 10:54:

    [...]

    Het lijkt mij een prima zaak dat Fundcoach wordt voortgezet door BinckBank.
    Wordt voortgezet? Ik heb het vermoeden dat het gewoon opgaat in 1 van de Binck diensten. Alex Fondsbeleggen is niet voor niks opgeheven.
  14. Hallo! 12 november 2013 11:19
    quote:

    midjj schreef op 12 november 2013 08:50:

    Begrijp dit niet helemaal, Fundcoach was toch net opgeheven? Mijn account was al overgegaan in de vrij slechte SNS outlay.
    Fundcoach was/is aangesloten bij een Scandinavisch handelsplatform waarbij de fondsaanbieder de beheerder is van de aangehouden fondsen. Dat platform kan niet gebruikt worden om stukken uit te wisselen via een ander platform. SNS zou dus behoorlijk wat kosten moeten maken om dat te stroomlijnen. Fundcoach was dus niet opgeheven, maar werd gebruikt onder de vlag SNS Fundaccount.
  15. Hallo! 12 november 2013 11:26
    quote:

    Pinoooo schreef op 12 november 2013 11:13:

    [...]

    Wordt voortgezet? Ik heb het vermoeden dat het gewoon opgaat in 1 van de Binck diensten. Alex Fondsbeleggen is niet voor niks opgeheven.
    Dat vermoeden heb ik ook. Fundcoach maakte gebruik van een Scandinavisch handelsplatform, terwijl Binck zelf een uitstekend handelsplatform heeft.

    Vanuit concurrentie overwegingen vind ik het prima dat Fundscoach onder de vleugels komt van Binck. De execution-only klanten zijn nu overgeleverd aan de grillen van de grootbanken:

    "BinckBank heeft de exacte tarieven op dit moment nog niet vastgesteld. Je kunt ervan uitgaan dat de tarieven tenminste gelijkwaardig of lager zullen zijn dan de huidige tarieven."

    www.snsbank.nl/particulier/over-sns-b...
  16. Hallo! 12 november 2013 15:31
    quote:

    Pinoooo schreef op 12 november 2013 11:13:

    [...]

    Wordt voortgezet? Ik heb het vermoeden dat het gewoon opgaat in 1 van de Binck diensten. Alex Fondsbeleggen is niet voor niks opgeheven.
    De naam Fundcoach blijft bestaan.

    www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/binck/...

    Ze hebben er nu voor een zacht prijsje er 30.000 klanten bij. Fundcoach was een redelijk bekend naam. Elke nieuwe klant levert 50 euro transactie tegoed op. Dit scheelt 150.000 euro:-)

    2.Als uw introducé klant is geworden, krijgt u beiden direct € 50 aan transactietegoed

    Het scheelt 300.000 euro:-)
  17. Cudi 12 november 2013 18:34
    quote:

    JosTM schreef op 7 november 2013 16:37:

    Heb eens gebeld naar Skagen Nederland: het is mogelijk om direct bij Skagen te beleggen, geen transactiekosten en geen servicekosten.
    Je moet wel wat papierwerk doen (gecertificeerde kopei paspoort, rekeningafschrift etc.).
    Voor een belegging van duizend euro (€5 servicekosten per jaar bij Fundcoach) wat veel werk, maar voor tien- of honderdduizenden euro's is dit een prima manier.
    In de loop van volgend jaar zal het proces, volgens de woordvoerder, eenvoudiger worden via de website.

    Hier informatie en contactpersonen:
    www.skagenfunds.com/nl/Koop-Verkoop/k...
    www.skagenfunds.com/nl/Over-ons/Onze-... (ik heb gesproken met de client relation manager, die vertelde dat veel SNS klanten bellen...)

    Disclaimer: buiten dat ik beleg in Skagen fondsen heb ik geen enkele relatie met Skagen
    Ik beleg (maandelijks) rechtstreeks bij Skagen AS.

    JE kan nu alleen niet inloggen, maar als je toch in Skagen wilt beleggen, zou ik het zeker rechtstreeks doen.
  18. Cudi 12 november 2013 18:37
    quote:

    kls schreef op 10 november 2013 20:46:

    Zijn er op dit forum mensen die gebruik van Rabobank Direct Beleggen? Graag hoor ik van hun ervaringen over de website; is de site overzichtelijk? werkt het naar behoren? worden de rendementen op een juiste manier vermeld? kunnen er op een makkelijke manier vergelijkingen tussen de fondsen worden gemaakt?

    Door het sluiten van SNS Fundcoach ben ik bij SNS uitgekomen. Ik ben erg ontevreden over de werking van de site. Als ze nu ook nog duurder worden is dat voor mij een reden om over te stappen.
    Ik heb ook een (beleggings)rekening bij Rabo. Kosten zijn duidelijk, maar voor de LT belegger totaal niet interessant. Veel te veel en hoge kosten.
    Maar het is wel overzichtelijk en duidelijk en goed weergegeven allemaal.

    Kosten voor beleggingsfondsen zijn 0,2% per aankoopbedrag en dan nog een service fee ofzo van 5 euro per maand minimaal en ik meen 30 maximaal
  19. JosTM 13 november 2013 14:16
    Laatste nieuws over Fundcoach en Binck:
    www.fondsnieuws.nl/index.php?option=c...

    "Over de kosten voor de Fundcoach-rekeninghouder na de afschaffing van het provisieverbod kan de directeur nog niet al te veel in detail treden, behalve dat er ook in de toekomst met een service fee gewerkt zal worden."
157 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.431
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.922
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.402
Aedifica 2 831
Aegon 3.257 320.078
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.337
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.773
Alfen 12 16.432
Allfunds Group 3 1.210
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.335
AMG 965 125.792
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.136
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.024 318.634
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.280
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.693
ASML 1.762 77.004
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.653
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht