Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

HES Beheer Terug naar discussie overzicht

Zijn er HES Beheer liefhebbers?

334 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. sjaak1918 26 november 2013 11:22
    quote:

    RamBam schreef op 26 november 2013 10:10:

    [...]
    Meer dan € 45,00 gaat het niet worden! Dus instappen??
    Daar reken ik anders wel op. Ik heb vorige week wat plukjes verkocht voor 50. Ik denk dat de verwachtingen nu wat lager gezet worden zodat er alsnog een premie komt op de koers van dat moment. Zoniet, dan hoop ik dat het niet doorgaat en het weer gewoon een kwaliteitsaandeel wordt.
  2. forum rang 6 ff_relativeren 14 januari 2014 23:06
    HES Beheer heeft vandaag een bericht geplaatst op het AFM register Koersgevoelige informatie. Waarom het zo koersgevoelig is .. geen idee. Lijkt eerder sluikreclame : E.M.O. (HES heeft een belang van 36,6% in EMO) lost vandaag de miljardste ton aan droge bulk.

    zie het volgende bericht :

    www.afm.nl/registers/kgi_documents/20...

    Greetzzz
  3. [verwijderd] 14 februari 2014 22:34
    quote:

    ff_relativeren schreef op 14 februari 2014 19:55:

    De Bestuursvoorzitter van HES Beheer treedt per direkt af.
    Prelude naar volgende fase in de onderhandelingen ?

    bron : www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/hes_be...

    Greetzzz

    Zie voor het volledige persbericht de website van Hes Beheer. Opvallend dat hij per direct aftreedt (maar nog wel tot september betrokken blijft). Zoals zo vaak: om persoonlijke redenen. Hoe dit te duiden in verband met de Hestya-kwestie geen idee. Verder geeft Hes aan dat de voorzitter van de RvC niet meer bij de Hestya-zaak betrokken zal zijn om schijn van belangenverstrengeling te vermijden: hij is betrokken bij een fonds dat groot-aandeelhouder is. Beetje laat deze terugtocht lijkt me, men is toch al circa een half jaar bezig.
  4. forum rang 6 ff_relativeren 14 februari 2014 23:31
    quote:

    Opus135 schreef op 14 februari 2014 22:34:

    [...]

    Zie voor het volledige persbericht de website van Hes Beheer. Opvallend dat hij per direct aftreedt (maar nog wel tot september betrokken blijft). Zoals zo vaak: om persoonlijke redenen. Hoe dit te duiden in verband met de Hestya-kwestie geen idee. Verder geeft Hes aan dat de voorzitter van de RvC niet meer bij de Hestya-zaak betrokken zal zijn om schijn van belangenverstrengeling te vermijden: hij is betrokken bij een fonds dat groot-aandeelhouder is. Beetje laat deze terugtocht lijkt me, men is toch al circa een half jaar bezig.
    Hoi Opus135,

    uit eerdere persberichten weten we dat de grotere aandeelhouders al akkoord zijn gegaan met een overname. Als de geachte heer aftreedt, gok ik er op dat zijn missie volbracht is. Hetzij als een paard van Troje (overname in de pocket), hetzij als strategische terugtrekking (hetgeen ik niet verwacht omdat de grote spelers al akkoord zijn).

    kortom, ik persoonlijk verwacht leven in de brouwerij op korte termijn.
    Wat denk jij ervan Opus ?

    Greetzzz
  5. [verwijderd] 15 februari 2014 12:34
    Toeval bestaat wel, maar niet in dit soort zaken. Het per direct terugtreden hangt dus samen met de mogelijke overname. Kennelijk wordt die doorgezet en wordt de kans van slagen groot geacht. Waarom anders per direct? Ernstige ziekte e.d. kan gelukkig ook uitgesloten worden, want de oud-CEO blijft voorlopig als adviseur betrokken. Misschien a.s. maandag al nieuws, de voorlopige jaarcijfers worden dan hoe dan ook gepubliceerd. Zo niet, dan ergens in de periode tot 1 maart a.s. Nogmaals een verlenging komt er naar mijn gevoel niet. Resteert de vraag of het bij € 45,00 blijft. Ik speculeer op een plus-bonus. Gezien de vrij bescheiden "premie" tot nu toe. Gezien goede berichten over de potentie/waarde van het bedrijf, ook van analisten (je blijft er toch waarde aan hechten...). Gezien de eerdere piek van de koers boven € 50,00. Tegenwerping is dat belangrijke groot-aandeelhouders al akkoord zijn met € 45,00, vandaar dat de beurskoers is teruggevallen. Waarom dan echter sindsdien nog veel tijd genomen voor onderhandelingen (hoewel die ook over andere zaken gegaan zullen zijn dan de prijs)?
    De voorgenomen deal met AM speelt ook nog. Misschien kunnen beide zaken in één keer gepresenteerd worden, maar kon dit niet voor 31 januari j.l. gehaald worden?
    Ook is mogelijk: CEO trekt zich terug, want kan zich (onder meer) niet vinden in een bod van € 45,00, en hij wordt niet gesteund door de RvC, waar men (deels) een (tegenstijdig) eigenbelang heeft. Ruzie in de tent dus. Waarom dan echter nog tot september bij het bedrijf betrokken blijven? Strookt ook niet met "persoonlijke redenen", maar "zakelijke redenen" hebben altijd persoonlijke effecten, dus dan klopt het altijd.
  6. twinkletown 15 februari 2014 22:27
    Toch verwacht ik dat dit gedoe de koers maandag per saldo absoluut geen goed zal doen. Op fors lagere niveaus overweeg ik overigens wel bij te kopen. tT
  7. forum rang 6 ff_relativeren 16 februari 2014 17:28
    Morgen, maandag 17 februari, voorbeurs de voorlopige cijfers Q4 en Y2013.
    Een mooie gelegenheid om mededelingen te doen over actuele ontwikkelingen.
    Voorbeurs ... een beweeglijk eerste uurtje voor de beurskoers ?

    Greetzzz
  8. [verwijderd] 16 februari 2014 22:21
    Je zou denken: geen nieuws over onderhandelingen morgen al. Reden: volgens laatste nieuws zet de betreffende commissaris de onderhandelingen voort, en trekt de voorzitter van de RvC zich juist terug om bekende reden. Dat wijst op nog meer benodigde tijd, een weekendje lijkt niet genoeg (tenzij een en ander sinds vrijdag in een stroomversnelling is geraakt). Interessant is dan of de verwachting van twinkletown uitkomt. Enerzijds speelt dan gedoe/onzekerheid waar beleggers niet van houden. Anderzijds is er de overeengekomen € 45,00 die toch tegenwicht zou moeten bieden. En zijn de cijfers nog belangrijk? Misschien een soort SBM'etje: mooie cijfers/vooruitzichten maar toch dalen wegens gedoe? Het is allemaal wat Plasterk niet mocht doen maar toch deed: speculeren. Gelukkig is de werkelijkheid geen uit de lucht gegrepen Staatsgeheim, morgenochtend weten we al meer!
  9. [verwijderd] 16 februari 2014 22:27
    Binck laat inderdaad ook dit noteren:
    "Aanstaande maandag publiceert het concern zijn voorlopige jaarcijfers. De publicatie zal zich beperken tot de voorlopige resultaten, meldt Groenendijk. Over de exclusieve gesprekken die het concern voert met Hestya Energy bv over een mogelijke overname van Hes Beheer zal geen update gegeven worden. "Wij beperken ons tot de voorlopige jaarcijfers", aldus Groenendijk."
  10. twinkletown 16 februari 2014 22:50
    HES Beheer

    Maandag gaat de aandacht uit naar de jaarcijfers van HES Beheer. Het Rotterdamse havenbedrijf maakte vrijdagavond onverwacht het vertrek van topman Harmen Sliep bekend. Het bedrijf is bovendien verwikkeld in exclusieve onderhandelingen met Hestya Energy, dat mogelijk een openbaar bod op HES wil uitbrengen.
    Kortom, >never a dull moment<, zelfs niet met Hes Beheer ;-)) tT
  11. forum rang 6 ff_relativeren 17 februari 2014 08:50
    Gemengd beeld met de voorlopige cijfers ;

    - ruim 5% lagere winst over 2013
    - met name door bijzondere kosten vanwege mogelijke overname ATIC
    - Q4 operationele resultaat gelijk aan Q4 van een jaar eerder
    - proportionele groei in overslag van bulkgoederen

    bron : www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/hes_be...

    Greetzzz
  12. [verwijderd] 17 februari 2014 10:03
    Aannemelijke speculatie van SNS, die trouwens spreekt over een beter resultaat over 2013 dan verwacht. Koers houdt zich staande, geen schrikeffect dus wegens terugtreden CEO (toch wel verrassend). Onbekend blijft uiteraard hoe het zit met de € 45,00. Misschien geen of slechts een matige bijstelling naar boven te verwachten, en daarom exit CEO? Mijns inziens kun je als aandeelhouder zonder veel risico blijven wachten, want nieuws zal wel binnen 10 werkdagen (vóór 1 maart a.s. immers) zijn te verwachten, en € 45,00 is de bodem.
  13. [verwijderd] 17 februari 2014 12:46
    Vaste handen is zo'n 75% van de stukken. Daarvan is 50-55% overstag gegaan met een bod van Euro 45. Dus ze willen de andere vaste aandeelhouders nog overtuigen. Ze moeten echter wel een bod doen, want ze hebben al boven de 30% binnen. Of ze laten het bod varen en gaan niet verder. Om de overige aandeelhouders binnen te krijgen moeten ze dus euro 45 of meer bieden. Ik denk een bod van euro 45 voor de vaste aandeelhouders die al akkoord zijn, en een bod van 47-49 voor de andere aandeelhouders !!
  14. sjaak1918 17 februari 2014 13:57
    Volgens mij mag dat niet eens, dat je de vaste aandeelhouders een andere prijs geeft voor de stukken. Ik verwacht toch nog wel een kleine premie (bod tussen 45 en 50). Ik hou er inmiddels ook rekening mee dat het helemaal niet meer doorgaat met deze bestuurswisselingen. Zou dat op zich fijn vinden omdat het een mooi kwaliteitsaandeel is, maar verwacht op korte termijn dan wel een forse kooersreactie en vindt het jammer van de verkeerde focus van de afgelopen maanden want dat kost geld.
  15. forum rang 10 voda 17 februari 2014 16:12
    Cijfers Hes Beheer beter dan verwacht - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De voorlopige resultaten die Hes Beheer (HES.AE) maandag voorbeurs rapporteerde zijn beter dan verwacht, stelt SNS-analist Martijn den Drijver, eraan toevoegend dat het concern een erg sterk vierde kwartaal heeft gehad. Het genormaliseerde nettoresultaat kwam uit op EUR25,3 miljoen, waarbij werd gerekend op EUR23,5 miljoen. Refererend naar het vrijdag aangekondigde vertrek van Hes-CEO Harmen Sliep spreekt de analist van een verrassing. Het suggereert volgens Den Drijver dat de kans op een overname van het concern door Hestya is toegenomen. SNS hanteert een hold-advies en koersdoel van EUR48,50. Omstreeks 9.35 uur noteert het aandeel 0,5% hoger op EUR44,80. (PBU)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  16. forum rang 10 voda 17 februari 2014 16:15
    Hes Beheer boekt 5,1% lagere nettowinst 2013
    Door Patrick Buis

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)-- Hes Beheer nv (HES.AE) heeft in 2013 een 5,1% lagere nettowinst geboekt, vanwege bijzondere kosten in verband met het due diligence onderzoek voor de mogelijke overname van logistiek dienstverlener ATIC, meldt de houdstermaatschappij van bedrijven die logistieke op- en overslagdiensten verlenen in havens maandag voorbeurs met de publicatie van zijn voorlopige jaarcijfers.

    Daarnaast spreekt het concern van een duidelijk mindere vraag naar opslag dan vorig jaar. Het concern geeft geen outlook voor het huidige boekjaar.

    Hes heeft in 2013 een nettowinst geboekt van EUR24,3 miljoen, tegenover EUR25,6 miljoen in 2012. Daarbij voorziet het concern een genormaliseerd nettoresultaat van EUR25,3 miljoen, versus EUR25,3 miljoen een jaar eerder

    "De bijdragen van EBS en OVET waren lager. Met name EMO, BTT en OBA genereerden een hogere bijdrage", aldus het concern in het begeleidend persbericht.

    "Het verwachte operationele resultaat van het laatste kwartaal is gelijk aan dat van het jaar daarvoor en bedroeg EUR7,6 miljoen, het op een na beste kwartaal ooit", aldus het concern.

    Tot slot meldt het concern dat de proportionele overslag van bulkgoederen in 2013 is gegroeid naar 37,9 miljoen ton, van 33,3 miljoen in 2012, vanwege een toename in de kolenaanvoer en industriele mineralen. De aanvoer van agribulk nam fractioneel af, aldus Hes Beheer.

    Half september gaf het concern aan in gesprek te zijn met Hestya Energy bv over een mogelijke overname van Hes Beheer. Sinds eind november voeren de twee bedrijven exclusieve gesprekken. Destijds werd tevens gemeld dat grootaandeelhouders van HES Beheer, goed voor 58% van het uitstaand aandelenkapitaal, hun aandelen reeds onherroepelijk hebben toegezegd tegen een effectieve prijs van EUR45,00 per aandeel. Die prijs vertegenwoordigt een premie van 13% op de slotkoers per aandeel op 12 september 2013.

    Op 31 januari meldden de twee concerns de onderhandelingsperiode te verlengen tot en met 28 februari.

    Vrijdag meldde het concern dat chief executive officer Harmen Sliep per direct is afgetreden als CEO en lid van het management team. Persoonlijke redenen worden als de reden van vertrek genoemd in het begeleidend persbericht. Elly Groenendijk, directeur Speciale Projecten bij HES Beheer, meldde in een eerste reactie aan Dow Jones Nieuwsdienst het vertrek van Sliep verder niet te kunnen toelichten.

    Zij meldde wel dat het neerleggen van zijn functie als CEO echter niet betekent dat Sliep per direct bij het bedrijf vertrekt. Hij zal betrokken blijven bij de dagelijkse gang van zaken en de overdracht van taken tot zijn vertrek op uiterlijk 30 september 2014.

    Het aandeel sloot vrijdag op EUR44,60.

    Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 01; patrick.buis@dowjones.com

  17. forum rang 4 shaai 18 februari 2014 10:50
    Onrust rond Hes Beheer
    Het plotselinge vertrek van de ceo van hes Beheer roept de nodige twijfels op rond de overnamestrijd, die gaande is rond het havenconcern. Hes Beheer geeft als reden voor het vertrek van ceo Harmen Sliep persoonlijke omstandigheden op. Analisten leggen een verband met het overnamebod op het bedrijf. Mogelijk stapt hij op omdat hij het vertrouwen in de raad van commissarissen heeft verloren met betrekking tot de onderhandelingen, wellicht omdat hij zich verzet tegen een overname. (FD, p.13)
334 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.853
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.139
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.043
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 165
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.661
Aedifica 2 836
Aegon 3.257 320.356
AFC Ajax 537 7.027
Affimed NV 2 5.779
ageas 5.843 109.785
Agfa-Gevaert 13 1.898
Ahold 3.536 74.029
Air France - KLM 1.024 34.394
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 13 17.411
Allfunds Group 3 1.236
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 341
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.772
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.524
AMG 965 126.652
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.202
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.772
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.187
Aroundtown SA 1 186
Arrowhead Research 5 9.313
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.781
ASML 1.762 77.759
ASR Nederland 18 4.162
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 341
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.807
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 mei

    1. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Jap)
    2. Investeringen maart (NL)
    3. Consumentenvertrouwen mei (NL)
    4. Ackermans & Van Haaren Q1-cijfers
    5. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Dld)
    6. Ahold Delhaize - beleggersdag
    7. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (eurozone)
    8. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (VK)
    9. Aalberts - jaarvergadering
    10. Turkse centrale bank - rentebesluit
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht